2019-01-18 Περιφερειακό Συμβούλιο - live (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, 2019)
: Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Σας παρακαλώ καθίστε να ευλογήσει ο σεβασμιότητος στην πίτα Ο σεβασμιότητος είναι ένας δημοσιογραφός που βασίζει την πίτα στον εαυτό του και είναι πρόκειται να δει το πρόγραμμα του που είναι με το έδωση του σεβασμιότητας και να πιστεύει το πρόγραμμα του και να ενισχύει το πρόγραμμα του και να ειναι πρόκειται να ειναι πρόγραμμα του και να ειναι πρόγραμμα του και να ειναι πρόγραμμα του που είναι καταπληκτικός. Θεοπρεβός εδογμάτισας, κιν φύσιν τον όντρον ετράνωσθα, θα τον ανθρώπων ηθλικά τε κοσμηθάς, Βασίλειον Ιεράτεμα. Πατέρωσιε Χριστόν τον Θεό, νικαίτευε, δορίστας θεήμιν στον Μεγαέλλαιον. Ελέησον ημάς ο Θεός, καθ' ο Μεγέλεος σου, Θεό μεθάς του επάθυσσον, και ελέησον. Κύριε ελέησον. Και τη Θεό μεθά υπέρ των ευσεβών και ορθοδόχτρων χριστιανών. Κύριε ελέησον. Και τη Θεό μεθά υπέρ του Πατρός και Αρχιεπισκόπου ημών Θαυλού. Τις πολλά αίτη δε σκοτάν. Και πάντα της εγκλησσό ημών αδελφότητων. Κύριε ελέησον. Και τη Θεό μεθά υπέρ του ευθεβούς και μονέθνου, πάσης αρχής και εκκλησίας εν αυτόν, που καταφυράν θάλασσαν και αέραν, φιλοκρίτσου ημών στρατού. Κύριε ελέησον. Και τη Θεό μεθά υπέρ του ευλογητίνε τον αιών ενή αυτών της Χριστότητας του Κυρίου, και γενέσθαι αυτών ειρηνικών και σωτήριων. Κύριε ελέησον. Ότι ελέημον και φιλάνθρωπος Θεός υπάρχεις, κι εσύ την δόξα να πέμπωμεν το Πατρί και το Υιό και το Αγιο Πνεύμα την ίντε αή, και εις της Θεόνας των αιώνων. Κύριε ελέησον. Κύριε ο Θεός ημών ο κερδός και θρόνος, αντίγει εξουσιαθέμενος και τη ζωήν ημών ισχύρας του διακρατών επάκουστον ημών δεωμένης, εν διευσύμου ημέρα ταύτη επί του εισόδο ημών εις των αιών αγιαθών, της Χριστός Εκτός και ευλόγησον, χωλακούντας ούτως τους προσθερωσμένη δόξανσήν και τιμήν του εν Αγίου Πατρος ημών βασιλείου αρχαίου του στόπου, του μεγάλου και σαρίας καποδοκίας υπό του περισπεριάρθου, των αντιπεριφερακών και πάντων των συμβούλων της περισπεριάς ημών, μετατωνικίων και συγγενών και πάντων των εργαζομένων, εν τη διακονία ταύτη επίβληκτος των μεγαλόδωρων της ουρανού Αγίου, κατά που σ' ανοιχτημάς, εις την καδόρα ταύτη τα εσπερθίσαντας και τους εξαφθόν μεταλαμβάνοντας τας ουρανήν σου δωρεάς, ότι πυσήλθήκαμεν το ζόντι Θεό εις τους αιώνας. Ευλόγησον τας εισόδους και εξόδους ημών, πλήθυνον εν αγαθείς την ζωήν ημών και κατεύθυνον τα διαβήματα ημών προς εργασίαν των θείων στους εντολών, ότι ούτε πάρτο μόνο ζήσετε άνθρωπος, πρεσβείες της Παναχράντου Συμνητρός και εν Αγίης Πατρός ημών Βασιλείου Αρχιετισκόπου Κεσσαρίας, Καπαδοκίας Ρωνοφάντος του Μεγάλου. Των Αγίων δόξων Πατέρων ημών Αθανασί και Κυρίων Πατριαρχών Αλεξανδρίας, όντι μιεράν νίμναι πτελούμεν και πάντων των Αγίων, ελεήσε και σώσε ως αγαθός φιλάνθρωπος και ελεήμον ο Θεός. Θα ήθελα εν τιμότατε, χύριε Περιφεριάρχα, εν τιμότατε αντιπεριφεριάρχες, ερήτημες κυρίες και εν τιμότατε Σύμβουλη, να ευχηθώ καταρχήν ο νέος χρόνος να είναι ειρηνικός και σωτήριος, δημιουργικός σε έργα για τον τόπο μας και για τον άνθρωπο. Το πρώτο, να αυτόν έχετε υγεία και μεταξύ σας να βρίσκετε τρόπους συνενέσεως, ώστε να ωφελείτε αυτός ο τόπος, στον οποίον οι πάντες επιβουλεύονται. Δεν είναι υπερβολή, αυτή είναι η αλήθεια. Ή ιστορικώς αποδεδειγμένη και διαγεγραμμένη. Και το δεύτερο, να ευχαριστήσω και αρχιερατικώς να επευλογήσω όλους σας, για την ατόφα στην οποία πήρατε, για την χρηματοδότηση, ανεγέρσεως, νέας πτέρυγος στο γειροκομείο μας, εις αντικατάστασην της ξύλινης πτέρυγας. Γιατί αγαπητοί μου αδελφοί, αυτό είναι ένα έργο κοινωνικό, είναι ένα έργο για τον άνθρωπο. Και πρέπει αυτά τα έργα όλοι να τα αγκαλιάζετε. Και να μην βλέπετε ότι είναι τωράσσο και άρα πρέπει να καταψηφίζουμε. Είναι για τον άνθρωπο, είναι κοινωνικό έργο. Χαίρομαι και σας συγχαίρω και πάλι. Το δεύτερο, εύχομαι έτσι να προχωρήσει και τον Κέρτσιο. Διότι και εκεί θα είναι για την πόλη μας και για την περιφέρεια, αφού θα διαθέτει χώρος, όπως προβλέπει η κοινότητα, η Ευρώπη δηλαδή, για δύο συνεδριακά κέντρα με όλα όσα απαιτούνται, σχολές μέσα και ούτω καθεξής. Είναι ωφέλημα πράγματα αυτά για την πόλη μας. Διότι κινούμενα αυτά και ανητουργούντα σωστά, έχουν επισκεψιμότητα με ανταπόκριση και στην αγορά της πολείας μας. Και ένα τρίτο που έχω, και πολλοί το ξέρετε, και πρέπει να το συνενέσετε και να το βοηθήσετε, έχω εξαγγείλει να παραδώσω το κτίριο, που είναι στον ενοριακό ναό της Αγίας Παρασκευής εδώ στην πόλη μας, ένα κτίριο περισσότερο από 1000 τετραγωνικά μέτρα, στο όλο ογραφικό μας μουσείο, για να επεκτείνει εκεί τη δραστηριότητά του και να παρουσιάσει ό,τι έχει αποθηκευμένα και το αρχείο του διακοκριμένου καθηγητού του κυρίου Μουτσόπουλου και με τον αύλιο χώρο που θα είναι άνετος για να παρκάρουν αυτοκίνητα, να στολίσουν άβλιους ωραίους χώρους και να φτιάξουν και όπως στο στρατό ξέραμε ένα καψιμί, ένα περίπτερο εκεί τέλος πάντων, με ενθύμια, με αναψυκτικά και το καθεξής. Είναι ωφέλημα, το λέω πάλι. Δεν προσπαθώ ως επίσκοπος και μητροπολίτης αυτής της Μητροπόλεως να επικαλείψω κανέναν. Όχι. Θεσμοί είμαστε με διακριτούς ρόλους. Μην ακούτε αυτά που λένε η Εκκλησία στο Νέο Σύνταγμα με διακριτούς ρόλους. Αυτούς τους διακριτούς ρόλους τους έχουμε 2.000 χρόνια τώρα. Καθένας είναι μες στο χώρο του. Συναντώμαστε εκεί που είναι χρήσιμο και ωφέλημο για τον άνθρωπο. Δεν διακονούμε έναν άλλο λαό εμείς και έναν άλλο λαό εσείς. Ο ίδιος ο λαός είναι και ψηφοφόρος. Ο ίδιος ο λαός είναι και Έλλην πολίτης. Ο ίδιος λαός είναι και φορολογούμενος. Όπου μπορούμε ο ένας βοηθάει τον άλλον, εκεί οι επιμέρους καχυκοψίες να πηγαίνουν στο περιθώριο. Και τότε μπορούμε να θαυματουργούμε σε αυτόν τον τόπο. Εγώ και πάλι σας ευχαριστώ. Έχω και τον πατέρα Δημήτριο σήμερα εδώ τον πρωιστάμενο του καθεδρικού μας ναού. Έναν λιερικό τον οποίον γνωρίζετε όλοι σοβαρός και υπεύθυνος με ένα όνομα και με στην Κοζάν και ευρύτερο και αρχαιρατικός επίτροπος. Και τον έφερα γιατί του είπα ότι ήδη προχώρησε το θέμα. Σήμερα θα αποφασίσετε. Ναι και παρακαλώ να αποφασίσετε. Όλοι σας να δω σε ψήφο, να μπει κλιματισμός σε αυτό το κοιμήλιο της πολεός μας. Είναι ακοιμήλιο, είναι ιστορία μας αυτός ο ναός. Κανένας ναός δεν υπάρχει μέσα στην Ελλάδα παρεκτός του Αγίου Δημητρίου που κακοποιήθηκε από τις Πυρκαγιές και Αγία Σοφία στη Θεσσαλονίκη. Τόσο μεγάλος και κατάγραφος και με τόση αξία όσο αυτός ο ναός. Και ο οποίος άλλωστε συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες προσκυνητάς που είναι υποθελία της πολεός μας. Για αυτό είπα προηγουμένως κάποια πράγματα πρέπει σαν Έλληνες που έχουμε από τον Θεόν το γονίδιο του πολιτισμού, της ιστορίας, της τέχνης και της ευγένειας να μας ανεβάζουν πάνω από ιδεωνυψίες και ιδεολογίες. Και να έχετε και την ευλογία του Αγίου Νικολάου. Συγγνώμη, ευχαριστώ που με ακούσατε. Και τώρα να σταυρώσουμε την πίτα και ο εντιμότατος κύριος Περιφεριάρχης να κόψει εκείνος ξέρει πώς θα τα διανύμε. Ο Πρόεδρος ό,τι εσείς πείτε. Στο όνομα του Πατριάρχου, ο κύριος Πρόεδρος λέει έχω, γιατί είμαι αριστερόχηρ και δυσκολεύομαι, αλλά... και τον Άγιο Νικόλαο της Μητροπόλεός μας. Το κοινήλιό μας και την ιστορία μας και την αξία μας. Τώρα, κύριε Πρόεδρο, έχετε τον λόγο. Δι' εφών των Αγίων Παντέρων ημών, Κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός, ελέησον και σώσον ημάς αμήν. Ευλογημένοι να είστε. Εγώ πρέπει να απέουθω, γιατί έχω πέντε ώρα να δω την ερείτημον και υπουργών, υφυπουργών επί των ιστοτερικών, την κυρία Χρυσοβελώνη στο Επισκοπείο. Σας ευχαριστώ για όλα. Ο Θεός μαζί σας. Να ευχαριστήσουμε τον σεβασμιόδοτο και τους Άγιους Πατέρες για την ευλογία για την καινούργια χρονιά. Να ευχηθούμε σε όλους σας υγεία και προκοπή στα σπίτια, του καθενός ξεχωριστά. Λίγο σας παρακαλώ, λίγο σας παρακαλώ. Θα κόψουμε την πίτα και μετά θα ξεκινήσει το περιφερειακό συμβούλιο. Θα το πάρει ο πατήρ Δημήτριος. Ευχαριστώ. Στον Περιφερειάρχη, στον χορηγόνα της Περιφερειαρχών, του κ. Πλακετά, του κ. Μπύρου, του κ. Αδαμόπουλου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του προεδρύου του περιφερειακού συμβούλιο, βάλτε το πάνω εκεί. Στον αντιπεριφερειάρχο, δώστε ένα ένα, όπως είναι με τη σειρά. Στον Περιφερειάρχη, στον χορηγόνα της Περιφερειάρχης, του κ. Πλακετά, του κ. Αδαμόπουλου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Αδαμόπουλου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Αδαμόπουλου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Αδαμόπουλου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Αδαμόπουλου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Αδαμόπουλου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου. Το κ. Σιμαντράκου, του κ. Αδαμόπουλου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου. Το κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου. Το κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου. Το κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου. Το κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου. Το κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου. Το κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου. Το κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου. Το κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου. Το κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου. Το κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου. Το κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου. Το κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου. Το κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου, του κ. Σιμαντράκου. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συγχαρητήρια Αλήκη! Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Συμμερινό περιφερειακό συμβούλιο είναι ορταστικό. Επομένως, λέω ό,τι θέλω. Επομένως, θα ψηφίσω ένα ψήφισμα προς την Πουλή των Ελλήνων, ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας ταυτίζεται με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτεως, Κυριάκου Μητσοτάκη, συμφωνεί για την απόδοση του ονόματος Βόρεια Μακεδονία και διαφωνεί κάθετα με τη χρήση του όρου Μακεδονία για τη γλώσσα και την εθνικότητα. Ευχαριστώ. Κύριε Πρόεδρε, εδώ θυκτήκαμε, πιστεύω όλοι, και μιλάω και για μερικούς φίλους εδώ πέρα που είναι, ότι εμείς ακολουθούμε εδώ μέσα κομματική ταυτότητα. Εμείς είπαμε, κομματική ταυτότητα θα την αφήνουμε έξω από την πόρτα, δεν έχει καμιά σχέση με Μητσοτάκης και ούτε η ΑΛΑΚΑΡΤ εμείς πολιτικές κάνουμε, διότι εφαρμόζουμε πολιτικές που συμφέρουν μόνο τη Δυτική Μακεδονία. Η ΑΛΑΚΑΡΤ παρατάξεις και τέτοια στον κύριο Αλεξανδρή που αλλάζει. Παρακαλώ, παρακαλώ, δόθηκαν διευκρινήσεις και τελείωσε. Το λόγο, το λόγο, το λόγο, κύριε Αλεξανδρή, κύριε Αλεξανδρή, κύριε Αλεξανδρή παρακαλώ. Παρακαλώ, παρακαλώ, κύριε Αλεξανδρή, κύριε Αλεξανδρή, κύριε Αλεξανδρή παρακαλώ. Το λόγο, το λόγο, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ο κύριος Κεχαγιάς και κλείνει ο κατάλογος. Ευχαριστώ κυρία την Πρόεδρε, ευχαριστώ πολύ. Κύριοι συνάδελφοι, σαν Περιφερειακή Συμβουλή έχουμε ένα ανώτατο όργανο που λέγεται ΕΝΠΕ, την Ένωση Περιφεριών. Χτες πήρε μια απόφαση και ήταν και ο κύριος Δακής και την ψήφισε αυτή την απόφαση. Ουσιαστικά, εγώ μεταφέρω με το ψήφισμα αυτήν αυτούσια την απόφαση της ΕΝΠΕ. Αν θέλετε να τη διαβάσω, παράγραφο, παράγραφο. Συμφωνώ με τον κύριο Δασκαλόπουλο που είπε, δεν απαιτούμε, απαιτούμε όταν μπορούμε να το επιβάλλουμε. Ούτε μπορούμε να απαιτήσουμε, κύριε Γιάτσο, εγώ δεν σας διέκοψα. Σε εκείνο το οποίο διαφωνώ με τον κύριο Δακή είναι, εγώ λέω, καλούμε τα πολιτικά κόμματα και ο κύριος Δακής λέει, απαιτούμε από τα πολιτικά κόμματα και από τους βουλευτές και ιδίως τους βουλευτές της Δυτικής Πακεδονίας. Ο κύριος Πλακεντάς, και τον ευχαριστώ, και τον ευχαριστώ, και τον ευχαριστώ για αυτό, διερμήνευσε πολύ σωστά την απόφαση της ΕΝΠΕ, που χθες ο κύριος Δακής πήγε και την ψήφισε. Και σήμερα... Δεν μας υπορροπεί η ΕΝΠΕ, δεν είναι πολιτικό όργανο. Να σας παρακαλούμε να περιοδεθήσουμε ό,τι θέλουμε να αντάξει της ΕΝΠΕ για να μας κάνει δημοψηφία. Παναγιώτη, παρακαλώ. Κύριε Δακή, για να ολοκληρώσουμε. Αν σας καλύπτει αυτό, αντί για καλούμε να πούμε απετούμε, εγώ να το διορθώσω. Αλλά δεν είναι σωστό. Αλήθεια σας λέω, δεν είναι σωστό. Όταν ξεπουλέτε η πατρίδα, κύριε Πρόεδρε, και με συγχωρείτε για τη διακοπή, στο ερώτημα στην μπάσα που μου δώσατε, αυτό είναι το ελάχιστο. Ως πατριώτες, γηγενείς Μακεδόνες, απετούμε. Και όποιος δεν θέλει, να καθίσει στο σπίτι του. Ωραία. Εγώ αλλάζω, κύριοι συνάδελφοι, το καλούμε, για να συμφωνήσουμε με τον κύριο Δακή, γιατί τρεις ώρες τώρα, ουσιαστικά συμφωνούμε στα ίδια πράγματα και εδώ ακούστηκαν εκφράσεις που δεν τιμούν το περιφερειακό συμβούλιο. Επομένως κύριε Δακή, απετούμε τα πολιτικά κόμματα και κάθε βουλευτή ξεχωριστά να την καταψηφίσουν και οι δύο συμβουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας. Σας καλύπτει κύριε Δακή. Και οι δύο συμβουλευτές απετούμε και από τους βουλευτές. Και οι δικότερα. Σας καλύπτει αυτό κύριε Δακή. Είναι το ίδιο πράγμα κύριε Πρόεδρε. Όμως εφημένω ως Προεδρείο εκ μέρους όλου του σώματος να στείλουμε ειδική επιστολή άμεσα στους δέκα βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας. Αυτό δεν το στείλουμε. Για αυτό και λέω ότι να υπάρξει ειδική... Αυτό θα κοινοποιηθεί οπωσδήποτε στους δέκα βουλευτές. Στους δέκα βουλευτές θα πάει η ειδική αναφορά γιατί αυτοί εκλέγονται εδώ στη Μακεδονία. Η Μακεδονία ξεπουλέται. Εμείς, η δική μας ψυχή έρεται με αυτή την προσπάθεια. Λοιπόν, εγώ να ολοκληρώσω... Έτσι, έτσι. Εγώ, κύριε Δακή, σας παρακαλώ λίγο, λέω στο ψήφισμα. Η συμφωνία των πρασμών είναι επικίνδυνη και εθνικά επιζύμια. Απαιτούμε από τα πολιτικά κόμματα και κάθε βουλευτή ξεχωριστά να την καταψηφίσουν ιδιαίτερα οι βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας. Ειδικότερα οι βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας. Το λόγο για ένα τόσο σημαντικό εθνικό ζήτημα θα πρέπει να έχει ο ελληνικός λαός. Είναι ακριβώς η έκπραση της Ένωσης Περιφεριών. Η ιστορικότητα, η ελληνικότητα και η μοναδικότητα της Μακεδονίας μας είναι αδιαπραγμάτευτη σήμερα και στο μέλλον, όπως καταλήγει και η ΕΝΠΕ. Συμφώνουμε, κύριε Δακή. Κύριε Πρόεδρε, όπως είπατε... Ποειθήστε, γιατί εδώ μέσα πολύ ταλαιπωρεθήκαμε. Κύριε Πρόεδρε, όπως είπατε, το συγκεκριμένο ψήφισμα το υπερψήφισα και αιτιολόγησα με παρέμβασί μου τη θέση μου. Πιστεύω όμως, εκτός από αυτά που είπα, το πίνει για αυτά που λέω και εγώ, πιστεύω ότι ξεκινώντας, στα λόγια που αναφέρατε ότι είναι επιζήμια και αυτά, πρέπει να υπάρχει η πρώτη απόφαση, ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο αντιτίθεται γιατί είναι αυτά που λέτε επιζήμια, επιβλαβής και λοιπά. Αντιτιθέμεθα. Δεν είναι απλώς. Είναι σημαντικό. Αντιτιθέμεθα. Είμαστε αντίθετοι. Κύριε Πρόεδρε. Αυτό που λέτε να το γράψουμε. Ναι, κύριε Πρόεδρε. Θα παρακαλέσω. Να μην έχουμε μια συνεχή εξέλιξη αυτοσχεδιασμών. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεχτικοί στο λόγο. Ήρθε ένα ψήφισμα από τον κ. Δακή. Δεν μπορεί εντυμπορία την εξελίξη συνεχώς να αυτοσχεδιάζουμε και να εμπλουτίζουμε ή να αφαιρούμε. Όταν υπάρχει ένα ψήφισμα είναι μελετημένο, δεμένο, τεκμεριωμένο με την ιστορική αλήθεια όπως είπε εδώ ο κ. Δακής στην οντότητα, την ύπαρξή μας και τα λοιπά. Παρακαλώ. Κύριε Περιφερειάρχα. Όταν έρχεται ένα ψήφισμα μπορεί να διαμορφωθεί με εκατέρωθεν προτάσεις για να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε για να μπορέσει να περάσει κατά πιο ψηφία. Είναι πάγια πρακτική, όχι απλά στο συνδικαλισμό, παντού σε οποιοδήποτε όργανο. Είναι πάγια πρακτική. Συγγνώμη. Ένα λεπτό. Να ρωτήσω κάτι κύριε Πρόεδρε. Κύριε Πρόεδρε μπορώ να κάνω μια ρώτηση διευκρινής πάνω σε αυτά που διαβάσατε τώρα. Να κάνουμε μια διευκρινήση, παιδιά. Αναφέρεστε να μην ψηφιστεί η συμφωνία από την Ελληνική Βουλεία, από τα ελληνικά κόμματα. Και μετά αναφέρετε από κάτω αυτό που λέει η ΕΕ ότι θα πρέπει να αποφασίσει ο λαός. Κάπως έτσι το θέτητε. Άρα μιλάμε για ένα δύο ψήφισμα. Πώς θα αποφασίσει ο λαός. Μπορεί να είναι και εκλογές. Οι εκλογές δεν λύνουν το θέμα. Δεν ξέρω τι γίνεται. Μπορεί να είναι εκλογές για ένα άλλο κόμμα που να φέρει κάτι καινούργιο. Το Σύνταγμα προβλέπει προσφυγή στις εκλογές για λόγους θεμάτων τέτοιων. Κύριε Δακί, μου επιτρέπετε, εγώ ήθελα να κάνω μια διευκρινιστική ερώτηση. Γιατί μπορεί να έρθει ένα άλλο κόμμα και να φέρει την ίδια συμφωνία ή μια χειρότερη συμφωνία. Θα συμφωνήσουμε δηλαδή με το άλλο κόμμα. Όχι βέβαια. Λοιπόν, όταν λέμε ρωτάτε ο λαός, μόνο με δημοψήφισμα μπορούμε να ρωτήσουμε το λαό. Άρα ρωτάω εγώ, κύριε Πρόεδρε. Από τη μία πλευρά λέμε, αναγνωρίζουμε στην ουσία, με αυτό που γράφουμε, την αρμοδιότητα της Βουλής να ψηφίσει ή να μην ψηφίσει τη συμφωνία και από την άλλη μεριά καλούμε να γίνει δημοψήφισμα. Ή το ένα μπορούμε να πούμε, ή το άλλο. Δημοψήφισμα, κύριε Αντιπεριφέρετη, το ερώτημα στο οποίο δεν τοποθετήσετε και παρακαλώ να τοποθετήσετε, είστε κατά της συμφωνίας ή υπερψηφίζετε κατά? Με ρωτάτε με ένα. Ποιο ρώτος σας? Έχω τοποθετηθεί στον Προσυμβούλιο και την προηγούμενη φορά και είναι και τα καταγεγραμμένα τα οποία έχω πει. Περιμένω. Υπέρ ή κατά? Θα μου αφήσετε να το πω ή όχι. Περιμένω. Έχω τοποθετηθεί και την προηγούμενη φορά και είπα πού διαφωνώ με τη συμφωνία. Είστε υπέρ ή κατά. Μία είναι η συμφωνία. Δεν είναι. Εσείς να μου επιβάλλετε τι θα πω. Πού σας ρωτώ να μας πείτε τη θέση σας. Δεν ρωτώ να σας επιβάλλω. Όποια θέση θέλετε. Υπέρ ή κατά δεν υπάρχει. Ο λίγο νέγιος σε αυτό το θέμα. Κύριε Αντιπεριφέρετη, έχει να κατανοηθώ κύριε Αντιπεριφέρετη. Η κυρία Στυπηλιάδου αναφέτηκε σε δύο συγκεκριμένα τρία θέματα που διαφωνεί. Θα σώσω ότι είναι κατά. Ήταν υπέρ ή κατά. Κύριε Γέρο, είπατε... Είπατε ότι είναι κατά. Κύριε Γέρο, είπατε... Δεν μπορούμε να πούμε μια κουβέντα. Είστε υπέρ ή κατά. Κύριε Γέρο, είπατε μισό λεπτό ότι... Είστε υπέρ ή κατά. Αφήστε το λίγο νέγιος. Υπέρ ή κατά. Θετικά και τα ρητικά που βλέπετε, γιατί εμείς δεν βλέπουμε θετικά. Μια κουβέντα ζήτησε πριν πάρει το λόγο ο περιφεράκης να πει ο κύριος Καρακασίδης, παρότι ο κατάλογος έκλεισε. Ναι, ακούγοντας με προσοχή όλους τους συναδέρφους. Θα θέλα να ρωτήσω σχετικά με τις οποθετήσεις που έκαναν ο κύριος Καναβός και ο κύριος Κοτσίδης. Στο πρώτο ψήφισμα ψηφίσανε λευκό. Και εδώ προβληματίζομαι. Υπήρξαν τρία ψηφίσματα, δεν ψηφίσατε κανένα, και η θέση ήταν λευκό. Είναι αντιφατικά σύμφωνα με τις τοποθετήσεις. Ναι, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις που έκαναν. Ένα το κρατούμενο, ένα δεύτερο. Ήθελα να πω ότι μετά το ψήφισμα... Μετά, μετά, σε παρακαλώ, ένα λεπτό. Μα συγνώμη τώρα. Το ψήφισμα το έγραψα εγώ και προσθέθηκε μια παράγραφος που δεν έκανε την ήξερα. Ότι εμπιστευόμαστε τον κύριο Κοτσιά. Τι να κάνω, να συμφωνήσω. Μαζί το γράψαμε. Τότε γιατί το λέτε. Μαζί το γράψαμε. Ότι ψήφισα λευκό. Ψηφίσατε λευκό. Τι να κάνω, να δεχτώ ότι εμπιστεύομαι τον κύριο Κοτσιά. Θα έρθει μια πρόταση που δεν έχει γράψει, αλλά δεν έχει γράψει. Δημήτρη, δημήτρη ολοκλήρωσης παρακαλώ. Θα το πειρώσω, τέλος πάντων. Πέρα από αυτό. Θα ήθελα να πω ότι μετά το ψήφισμα το δικό μας, ακολούθησε η συγκέντρωση που έκανε ο κ. Τζιτζικός σας, οι τρεις περιφέρειες, η κεντρική περιφέρεια Μακεδονίας, η ανατολική και η δυτική Μακεδονία η δικιά μας, στην οποία δηλώνουμε την αντίθεσή μας με τη Συμφωνία των Μπρεσπών. Καλούμε πρωτίστως την Ελληνική Κυβέρνηση αλλά και όλα τα πολιτικά κόμματα να μην επικυρώσουν ποτέ αυτή την Εθνικά Επιζήμια Συμφωνία και να αποτρέψουν τη δημιουργία των τελεσμένων. Καλούμε εκτός από την Κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση όλα τα πολιτικά κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης να μην αποχωρήσουν αλλά να συμμετέχουν και να ψηφίσουν ενάδια Συμφωνία των Μπρεσπών όταν εισάχθει προσκύρος στην Ελληνική Βουλή. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό για την ημέρουση κοινής γνώμης των ηγετών ξένων κρατών και των επικεφαλείων όλων των εθνών οργανισμών για το ζήτημα των σκοπίων. Ζητούμε από την Κυβέρνηση να διανεργήσει δημοψήφισμα αυτό που λέμε τώρα για τη Συμφωνία των Μπρεσπών ώστε να δοθείς τους πολίτες της χώρας το νόμιμο δικαίωμά τους να επικυρώσουν ή να απορρίψουν αυτή τη Συμφωνία που αφορά μπίζω ενθικό θέμα την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας. Το παρόν ψήφισμα θα επιδοθεί στην Κυβέρνηση και στα πολιτικά κόμματα και αποτελεί τη θέση της Αυτοδιοίκης στο ζήτημα των σκοπίων. Αυτό το συνυπογράφουν το Περιφερειακό Συμβούλιο της Κεντρικής Μακεδονίας, ο Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, οι Δήμαρχοι, τα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου της Κεντρικής Μακεδονίας, της Δυτικής Μακεδονίας, της Ανατολικής Μακεδονίας, Ιερείς Μητροπόλης, Πανεπιστήμα Επιμιλητήρια. Αυτά. Κύριε Κουζίδη. Λεσσεχός για μια ακόμη φορά. Πολύ σύντομα, σας παρακαλώ, γιατί έχουμε... Εδώ που έχουμε φτάσει σε συντομία, αν είναι το κυρίαρχο θέμα, τότε θα πρέπει να σηκωθούμε να φύγουμε, γιατί συζητάμε τέσσερις ώρες, δεν μπαίνουμε στην ουσία και καταλήγουμε να διχαζόμαστε και να προσβάλλουμε ο ένας τον άλλον. Αυτό που ακούστηκε είναι κεραυνό σαν εθρία. Δεν θα καθίσω να εξηγήσω ούτε με ελληνικά, ούτε με κυριλικά, το τι έκανα τότε ή το τι κάνω τώρα. Εάν κάποιος νομίζει ότι μπορεί να με ελέγξει και είμαι στη διάθεσή του να έχουμε μια αντιπαράθεση και να συζητήσουμε. Εδώ θα λέω την άποψή μου και θα ψηφίζω όπως εγώ θέλω και από εκεί και πέρα ο κόσμος ακούει, ο κόσμος βλέπει και ξεχωρίζει εάν είμαι σωστός ή αν είμαι λάθος. Αυτά και δεν μπορώ να καταλάβω την έκρηξη της τελευταίας στιγμής. Γιατί δεν θέλω να κατονομάσω για να μην πούμε σε έναν καινούργιο κύκλο αντιπαράθεσης. Αφήνουμε ένα τεράστιο θέμα που πρέπει όλοι να σκύβουμε από ντροπή το κεφάλι, γιατί τα αντανακλαστικά μας ποτέ δεν ήταν εκεί όπως έπρεπε. Και συζητάμε τρεις ώρες στα διαδικαστικά. Ουσιαστικά μιλάμε την ίδια γλώσσα και το ίδιο νόημα, αλλά ο καθένας επιμένει τη δική του λέξη. Το ίδιο είχε συμβεί και τότε. Το ίδιο είχε συμβεί και τότε και είχε διχάσει το Περφερειακό Συμβούλιο. Όχι επιμένω να μπει η δική μου η άποψη, όχι επιμένω να μπει η άλλη άποψη, για να μην θεωρηθεί υιοθέτηση της μίας ή της άλλης άποψης. Εάν αυτό μας εκφράζει, εντάξει, μπορούμε να συνεχίσουμε σε αυτό το στυλ. Συζητήσαμε τέσσερις ώρες, προσβάλαμε αλλήλους, αλλά δεν αγγίξαμε, δεν βάλαμε το δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων. Ενεργόμαστε πάλι και λέμε «Αλίμωνο στη Μακεδονία». Η Μακεδονία, ας θυμηθούμε το τι είπε Άρβελερ, νομπελίστας και τα λοιπά, το όνομά μας είναι η ψυχή μας. Δεν το πιάσαμε αυτό. Συνεχίζουμε εμείς και λέμε ποιος έχει δίκιο, αν είμαστε από εδώ ή αν είμαστε από εκεί. Για να μην αναφερθούμε και σε αυτά που συμβαίνουν στη Βουλή, με το «διαγράφονται, κρατώνται ή είμαι επικεφαλής παράταξας» και πάει λέγοντας. Και θυσιάζουμε την ιστορικότητα. Αυτά που έχουν συμβεί, μόνο κάτω από άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να υπογραφούν. Αφυσβητούμε ότι δεν αφυσβητήθηκε τόσα χρόνια. Αποδεχθήκαμε ότι συζητήθηκε, αλλά προσθέσαμε και άλλα, τα οποία δεν ξέρω από πού γεννηθήκαν. Ευχαριστώ, κύριε Κουτσίδη. Κρίση, έκλεισε ο κατάλογος. Το λόγο ο κύριος Περιφυδιάρχης, για να το αποθετηθεί ή να πει την πρότασή του. Κύριε Πρόεδρε, ευχαριστώ. Δεν θέλω να πάρω πολύ χρόνο. Νομίζω ότι ακούστηκαν, επί μακρών, πολλές απόψεις. Ακίζουμε ένα κορυφαίο θέμα. Έχοντας, όμως, μια προσέγγιση που έχει κυριαρχήσει ουσιαστικά το συνέστημα. Το συνέστημα χρειάζεται στην πολιτική, αλλά χρειάζεται και ο ρεαλισμός στην πολιτική. Και οι αποφάσεις βιώνουν στο μέλλον και συντελούν στο να υπάρχουν και αποτελέσματα, συνεργίες, φιλίες μεταξύ των λαών, αλλά πολύ περισσότερο μεταξύ των πολιτών. Είτε είναι μια περιφέρεια, είτε είναι ένας δήμος, είτε είναι μια χώρα. Όταν τα ζητήματα αυτά τα προσεγγίζει κανείς στην ολότιτά τους και όχι αποσπασματικά. Έχουμε ένα θέμα το οποίο έχει βαθιές ρίζες. Έχουμε ένα θέμα όπου διαχρονικά η χώρα μας απέτυχε παταγοδώς. Και στα διεθνή φόρα και στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, αλλά και στην εσωτερική πολιτική συζήτηση. Με πολλές ημερομηνίες, με πολλούς σταθμούς και με ένα αποτέλεσμα το οποίο το καταλαβαίνει κανείς να πηγαίνει στο εξωτερικό και νιώθει το πως πάρα πολλές χώρες, 130-140 χώρες, μέχρι και σήμερα αυτή τη χώρα, την ξέρουν ως Μακεδονία. Εγώ όταν πήγα στο εξωτερικό, πήγα στη Βρυξέλλα, πήγα στο Τρασβούλβο, δεν ξέρω ο κ. Δακής αν το έζησε. Όταν είναι στη σύσταση που γίνεται και λέει ότι είναι Governor of West Μακεδόνια, νομίζουν ότι είμαστε από τα Σκόπια. Το παθαίνουν και οι βουλευτές Έλληνες. Προσπαθούμε να τους εξηγήσουμε ότι είμαστε από τα Σκόπια και δεν θα είμαστε εκεί. Γιατί τα Σκόπια... Μου λέτε ότι λέω ψεμάτα! Λέτε ότι λέω ψεμάτα! Λέτε! Είστε μαζί μου! Είστε στο εξωτερικό, βεβαίως, κ. Περιφερειάρχα! Έτυχα σε φόρουμ από δυο χρόνια! Το αποκαλέσαμε Μακεδονία, κ. Περιφερειάρχα! Κάναμε αίσθηση, κ. Περιφερειάρχα! Είπαμε φύρουμ! Δημήτρη, δεν μπορούμε να ακούω τέτοια πράγματα! Δεν μπορώ να ακούω τέτοια πράγματα! Γιατί, φύρου! Έχει και τη λέξη διουκοσλαβία μέσα! Κύριε Κοσμίδη! Το Μακεδονία το παίρναν πίσω και την αποχωρούσαν φύρου! Συμφωνούμε! Ευχαριστώ πολύ! Το ίδιο κάνουμε όλοι μας! Αφήστε να ολοκληρώσω όμως! Αφήστε να ολοκληρώσω! Όχι το φύρου! Δεν έχω γίνει κατανοητό! Δημήτρη, αυτή μια μεριά... Όταν λέω ότι υπάρχει η αίσθηση, υπάρχει η αίσθηση σε πάρα πολλές χώρες! Και είναι συγκεκριμένα σε αυτές οι χώρες! Παρακαλώ, συνεχίστε! Είναι πάγια τα χρήματα! Ψηφίστε! Ψηφίστε! Λοιπόν... Θα σας συμφωνώ! Διαβάζουμε όπως το διαβόρφουσα με τον Δακί και τελείωσε! Είναι η πρόταση... όπως κατετήθηκε από τον κύριο Δακί... Τι διαβάζω... Κύριε Πρόεδρε! Επί της ουσίας δεν υπάρχει καμία διαφορά με τα χαμπλέ κυρουσιάς... Όμως, αυτά όπως επιτρέψατε... Όπως είπε και ο κύριος Κοτσίδης... Δεν πήραμε απόφαση να συζητήσουμε την πρόταση του κυρίου Κιχαγιά... Άρα, η μόνο θέμα που μπαίνει προς ψήφιση είναι η πρόταση που κατέβησα εγώ... η οποία είναι η ίδια με τον κύριο Κιχαγιά! Έχουμε υποδοχή από την αστυνομία του κυρίου Κυρίου Κουτσίδης, με πολύ καθαρότητα προηγουμένως. Τώρα, τί κάνουμε... Για να εμφαρώσουμε και τους τύπους, γιατί κοπτόμεθα για τους τύπους εδώ μέσα! Πρόεδρε... Διαβάζτε λεπτό, διάβασες μας το όριστο... Πρόεδρε... Λοιπόν... Σύμφεσμα, η συμφωνία των Πρεσπόνων είναι επικίνδυνη και εθνικά επιζήμια. Απετούμε από τα πολιτικά κόμματα και κάθε βουλευτή, ξεχωριστά, να την καταψηφίσουν, ειδικότερα οι βουλευτές της Εθνικής Μακεδονίας. Το λόγο για ένα τόσο σημαντικό εθνικό ζήτημα θα πρέπει να έχει ο ελληνικός λαός, η ιστορικότητα, η ελληνικότητα και η μοναδικότητα της Μακεδονίας μας είναι διαπραγματευτεί σήμερα και στο μέλλον. Αυτό θα κοινοποιηθεί στους βουλευτές με επιστολή, έτσι όχι μπράβο, και ψηφίζουμε. Αφού ολοκληρώθηκε η συζήτηση, εντάξει, ποιοι είναι υπέρ του ψηφίζουμετος όπως διαβάστηκε. Κύριε Πρόεδρε, ο κύριος Δαχίσης είπε ονομαστικά ένα. Ονομαστικά! Θέλω να σημειώνω κι εγώ εδώ πέρα ποιος είναι νέος, ποιος είναι όχι, ποιος είναι λευκός. Θα κάνουμε ονομαστική ψηφοφορία πήραμε απόφαση, οπότε παρακαλώ να ανοιχθεί κατάλληλος. Πρέπει να ανοιχθήσουμε καλύτερα. Αυτοί που σηκώνον τα χέρια ο κύριος Σόμπτης θα... Όχι, όχι, όχι, όχι. Η ονομαστική διαδικασία είναι σαφής. Η ονομαστική ψηφοφορία είναι σαφής. Ο κύριος Μαργαρίτης είπε ότι θέλει να κρατήσει να πούμε σημειώσεις για το ποιος θα ψηφίσει τι. Τι εξυπηρετεί να πούμε, κάχουμε τίποτα αφαγγέλους, κύριε Μαργαρίτη. Κρατάω δύο, κρατάω δύο. Όχι, γιατί χρειάζονται, ξέρεις. Μπορούμε να επανεθούμε. Παρακαλώ κυρία, δεν σας ρώτησα. Ευχαριστώ πολύ για την διευκρίνηση, αλλά είστε εκτός. Εγώ είμαι εκτός. Εγώ ρωτάω, ρωτάω ρε παιδιά, ούτε να ρωτήσω δεν μπορώ. Ωραία, ευχαριστώ πολύ. Κύριε Πρόεδρε Μαρία. Μαρία. Λευκό, γράψε δίπλα λευκό. Λευκό, δίπλα, δίπλα. Εκεί, εκεί, λευκό. Κύριε Πρόεδρε, κύριε Πρόεδρε διαδικαστικό. Λοιπόν, από τη στιγμή που... Διαξυπηρήσαμε τη διαδικασία. Μισό λεπτό, μισό λεπτό. Από τη στιγμή που δεν αφέθηκε ο περιφερειάρχης να πάρει θέση, εγώ αποχωρώ από τη διαδικασία. Αυτό λοιπόν... Πατσικοπαντικό είναι αυτό εδώ. Καρακασίδης Δημήτρη. Κύριε Πρόεδρε, νομίζω εντέχνως εδώ πέρα γίνεται να μην ακουστεί η άποψη του περιφερειάρχη. Εντέχνως. Υποπαθμίζεται το περιφερειακό συμβούλιο. Αλλά είναι δυνατό τώρα να πεις τέτοιου κανένα σε αυτό το πράγμα. Δηλαδή, δεν θέλουμε να πούμε την άποψή μας και πια σήκαμε από κάτω. Τώρα είναι δυνατό να λέω ότι τέτοια πράγματα να κατηγορούν την αντιπολίτευση για τέτοια πράγματα τώρα. Έλεος. Ρώτος Παύλος. Ναι. Πού είσαι, ναι, ναι, ναι, ναι. Καρακασίδης Δημήτρη. Καρακασίδης Δημήτρη. Ναι, ναι και ο Καρακασίδης. Ναι, πρόταση που έκανα εγώ. Συνεχίσε και καλιάσε. Δεν μπήκε σε ψηφοφορία κανένα ψήφισμα του κυρίου Τσότσου. Δεν μπήκε σε ψηφοφορία κανένα ψήφισμα του κυρίου Τσότσου. Νομίζω ότι ο κύριος Τσότσος διευκρινήσε την ψήφο του και είπε, εγώ... Τσότσος, κύριε Δασκαλώπου. Ναι, κύριε Δακή. Είμαστε σε ψηφοφορία, κύριε Δακή. Είμαστε σε ψηφοφορία. Μισόλυπτο. Είμαστε σε ψηφοφορία. Πάμε, κύριε Τσότσο. Ναι στο ψήφισμα ή όχι. Κύριε Δακή μου ψήφισε. Είπα. Είπα. Είπε. Τί μου πρότασε. Ωραία. Και εσείς αφορείτε. Όχι. Δεν μπήκε. Πρέπει να συνεχίσετε την πρόταση. Ωραία. Άρα στο ψήφισμα που κατεβαίνει, όχι. Δεν μπορούμε να προσθέσουμε πρόταση που έκανε. Είμαστε σε ψηφοφορία. Και χαγιάς. Ναι. Γιαννακίδης. Σταύρος. Γιαννακίδης. Μην δεχθείτε την ψηφορία. Παύλε. Τι προτείνεις. Πες μας. Όχι. Είπε, ρε παιδιά. Παρακαλώ πολύ. Επειδή είστε πολύ έτοιμοι. Κύριε Τσότσο. Παρακαλώ πολύ. Να μιλάμε όλοι. Ρίγκιο. Στα. Παρακαλώ. Στα. Παρακαλώ. Στα. Παρακαλώ. Στα. Παρακαλώ πολύ. Στα. Παρακαλώ. Κα Ο Καλαϊτζόπουλος Ματθέος. Στα. Πα Πα Πα Πα Κάτω αναζηλίας, Κωτσίδης Γιώργιος, Χρυστοφορίδης Γιώργιος, Χρυστοφορίδης Γιώργιος, Ζυμπίδης Θεόφυλακτος, Γέρο Κωνσταντίνος, Καναβός Κωνσταντίνος, Αμπτονιάδης Γιώργιος, Χρυστοφορίδης Γιώργιος, Χρυστοφορίδης Γιώργιος, Χρυστοφορίδης Γιώργιος, Χρυστοφορίδης Γιώργιος, Χρυστοφορίδης Γιώργιος, Χρυστοφορίδης Γιώργιος, Σαπαλίδης Σάβας, Κατζίδης Σαπών, Ζεμπηλιάδου Γεωργία, Κανατζίδης Σαπών, Κουρκούτας, Παναγιδίδης Σάβετ, Καμπουρίδης Σταύνος, Καμπουρίδης Σαπών, Καμπουρίδης Σάβετ, Καμπουρίδης Σταύνος, Καμπουρίδης Σαπών, Κουρκούτας, Παναγιδίδης Σαπών, Κουρκούτας, Καμπουρίδης Σαπών, Κουρκούτας, Καμπουρίδης Σαπών, Καμπουρίδης Σάβετ, Λευκό γιατί υπάρχει ψήφισμα ήδη δικό μας. Ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε, έξι, επτά, οχτώ, εννέα, δέκα, εννέα, δέκα, δώδεκα, δέκα, τρία, δέκα, τέσσερα, δέκα, πέντε, δέκα, έξι, ναι. Δέκα, έξι, ναι. Δες τα όχι. Όχι. Και τα λευκά στα όχι. Άς τα λευκά. Ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε. Όχι πέντε. Λευκά. Λευκά. Λευκά. Ένα, δύο, τρία. Τρία λευκά. Τέσσερα, τέσσερα. Τέσσερα λευκά. Τέσσερα είναι και ο κύριος Γιώργου και ο κύριος Κάτανας. Λοιπόν, καταπληκτική ψηφία 16 είναι πέντε όχι, τέσσερα λευκά. Όπως διαβάστηκε το ψήφισμα. Γιατί θα το γράψουμε εδώ. Κύριε Πρόεδρε, με συγχωρείτε λίγο επί της διαδικασίας. Ναι, ο κύριος Κοτσίνης ζήτησε να δικαιολογήσει το ψήφισμα. Επί της διαδικασίας ένα δευτερόλεπτο. Επειδή εξωρισμού δεν γίνεται να δηλώσεις από, ενώ έχεις δηλώσει παρόν σε ένα συμβούλιο και έχεις υπογράψει. Δεν είπα για σας κύριε Κάτανας. Θα πρέπει να δηλωθεί, τουλάχιστον κατά την ψηφοφορία, ότι αποχώρησαν από την αίθουσα. Γιατί αν θεωρούνται απόντες, θεωρούνται απόντες από το συμβούλιο, από τη σημερινή. Όταν λέμε Παύλα εδώ, σημαίνει αποχώρησαν από την αίθουσα και μάλιστα αποχώρησε. Ο κύριος Γιανακίδης, ο κύριος Καλαϊτζόπουλος, ο κύριος Στεριούλης, ο κύριος Χρυστοφορίδης, η κυρία Κούσκουρα, ο κύριος Θεοδόρο ήταν απόν, δεν αποχώρησε. Ο κύριος Βάσης Πασχάλης ήταν εδώ και αποχώρησε. Ένα λεπτό, ένα λεπτό. Ο κύριος Μπαρκόπουλος ήταν εδώ και αποχώρησε. Ο κύριος Βόσδου είναι απόν, από την αρχή. Ο κύριος Κιωσισέτης αποχώρησε. Ένα λεπτό, ένα λεπτό κύριε. Ο κύριος Σαπαλίδης είναι απόν από την αρχή. Ο κύριος Χατζίδης ήταν στην αρχή και αποχώρησε. Ο κύριος Βήτας απόν. Ο κύριος Κουρκούτας αποχώρησε. Ο κύριος Καμπουρίδης αποχώρησε. Ωραία, για να το περάσουμε στα πρακτικά. Κύριε Κοτσίδη, δικαιολογήσε την ψήφο που ζητήσετε. Σας παρακαλώ. Σας ανακήνωσε τα αποτελέσματα. Άντε να τα πούμε ακόμη μια φορά ξανά. Το αποτέλεσμα της ψηφοβόρειας είναι 19-6. Όχι 5, λευκά 4 και αποχώρησαν. 1, 2, 3, 4. Ο κύριος Μαρκόπουλος δεν αποχώρησε. Ο κύριος Βάσης αποχώρησε. Λοιπόν, 1, 2, 3, 4, 5, 6. 6. Ο κύριος Καλαντζόπουλος 7, ο κύριος Στεργιούλης 8, 9 ο κύριος Χρυστοφορίδης και 10 η κυρία Κούσκουρα. 10 αποχωρήσεις. Ναι, ναι. Κύριε Πρόεδρε. Ένα λεπτό. Σύμφωνα με το δικό μας κανονισμό... Κύριε Κοτσίδη, έχετε τον λόγο να δικαιολογήσει την ψήφο σας. Επιτρέψτε μου να μικροσχολήσω. Στο δικό μας κανονισμό, οι τοποθετήσεις είναι... οι θέσεις των συμβούλων είναι οι εξής. Όταν περιώνεται η ψηφοφορία, έχει δικαιόμα κάποιος να δικαιολογήσει την ψήφο του κύριε Κότσαν. Ναι, ακούστε με. Κοτσίδη. Ακούστε μου. Γιατί θα αλλάξει την ψηφοφορία. Παρακαλώ, παρακαλώ, παρακαλώ. Μετά την ψηφοφορία. Όχι, όχι. Ακούστε με. Ακούστε με, ακούστε με. Ως προς το αποτέλεσμα, από τη στιγμή που δεν έχει δηλώσει επίσημα αποχώρηση... Κάντε ησυχία! Ακούστε με. Ναι, ναι, κύριε Κοτσίδη. Από τη στιγμή που δεν έχει δηλώσει κάποιος επίσημα αποχώρηση, θεωρείται άρνηση ψήφου το να βγει έξω από την αίθουσα Ιωδηδίου. Το λευκό δεν έχει παρόνους εμάς, είναι υπέρ, κατά, άρνηση ψήφου και λευκό. Λευκό και άρνηση ψήφου είναι κατά. Αν ξαναμετρήσετε, το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό. Όχι, σε καμιά περίπτωση άρνηση ψήφου δεν είναι κατά. Σε καμιά περίπτωση. Εδώ έχουμε τον κανονισμό και ο κανονισμός αυτά λέει. Αποχώρηση. Όταν δεν είναι κανείς στην αίθουσα μέσα. Να έχουνε το θάρρος ο κύριος εδώ πέρα, ο συνάδελφος να πάρει τη θέση του. Αυτά τα παραμύθια δεν είναι αποδεκτά. Ακούστε με λίγο. Προσβάλλουν πρώτα απ' όλα τον κύριο Καρυπίδη. Μα δεν τον αφήσατε να κάνει τελείως τον κύριο Καρυπίδη. Δεν τον αφήσατε να κάνει τελείως τον κύριο Καρυπίδη. Να έχετε το θάρρος της γνώμης σας. Η απόφαση είναι υπέρ. Είναι ονομαστική ψηφοφορία όταν κάποιος λείπει δεν ψηφίζει. Μισό λεπτό. Κάθε μέλος του περιφερειακού συμβουλίου. Είναι ονομαστική ψηφοφορία όπως λέει. Κάθε μέλος του περιφερειακού συμβουλίου μπορεί να ψηφίσει υπέρ ή κατά της πρότασης να απέχει από την ψηφοφορία ή να ψηφίσει λεπκό. Για τον υπολογισμό της πλειοψηφίας λαμβάνονται μόνο οι θετικές ψήφοι υπέρ της πρότασης. Αν μέλος του συμβουλίου αρνηθεί ψήφο ή δώσει λευκή ψήφο λογίζεται ως παρόν κατά τη συνεδρίαση και τόσο η άρνηση όσο και η λευκή ψήφος λογίζονται ως αρνητικές ψήφους. Ποιος αρνήθηκε ψήφο, κύριε Κωτσίδη, ποιος αρνήθηκε ψήφο. Οι συνάδελφοι δεν παρέστησαν και δεν αρνήθηκαν ψήφο. Απέχει από την ψηφοφορία. Το απόχει από την ψηφοφορία έχουν βγει έξω, δεν έχουν φύγει μέσα. Κύριε Ρούσι, είδες ότι τα κόμματα είναι πάνω απ' όλα. Είχες δίκιο ότι το κόμμα είναι πάνω απ' όλα, κύριε Ρούσι. Κύριε Ρούσι, τα κόμματα είναι πάνω απ' όλα. Είχες δίκιο. Μεγάλο δίκιο, κύριε Ρούσι. Κόμμα είναι πάνω απ' όλα και η γραμμή του κόμματος είναι πάνω απ' όλα. Μπορεί να έχετε κομματικές σκοπημότητες, είναι θεμητές. Όχι. Όχι παιχνίδια για τη Μακεδονία. Όχι παιχνίδια για τη Μακεδονία. Είσαι επικεφαλής παράταξης. Εάν θεωρείς ότι διώχνοντας συνεργάτες σου, που να μην έχουν θάρρος, να πάρουν. Είναι όπως το λέω, σαν τον παριστάμενο εδώ έπρεπε ως αρχηγός της παράταξης να τους πείτε, καθίστε να ψηφίστε τι πιστεύετε. Αυτά τα παιχνιδάκια δεν γίνονται αποδεικτά. Είναι όπως σου το λέω. Είναι όπως σου το λέω. Κύριε Δακί, αφήστε με λοιπόν να βοηθήσω. Είναι όπως σου το λέω. Κύριε Δακί, αφήστε να πω. Ό,τι θέλετε να πείτε. Κύριε Κοτσίδη, κύριε Κοτσίδη, ένα λεπτό, ένα λεπτό. Όταν υπάρχει ονομαστική ψηφοφορία, η διεξαγωγή της γίνεται με ονομαστική κλήση των παρισταμένων μελών, κύριε Κοτσίδη. Όχι των αποχωρούντων. Στην περίπτωση αυτή διαβάζει το κατάλογο των συμβούλων και κατά σειρά σημειώνεται η ψήφος τους. Στην ονομαστική. Ονομαστική είχαμε κύριε Κοτσίδη. Κάνετε λάθος. Κάνετε λάθος. Ο κύριος Κοτσίδης έχει λάθος, αλλά αυτό που θέτω δεν έχει σχέση με αυτόν. Και μιλώ στον κύριο Καρυπίδη φιλικά και πατριωτικά. Γιατί πιστεύω ότι και ο ίδιος είναι πατριώτης και δεν πρέπει με μια τέτοια στάση να ανοημοποιήσει τα καραγιοσλίκια και την έλλειση πολιτικού θάρους συνεργατών του. Κύριε Κοτσίδη, σας παρακαλώ. Ζήτησα ονομαστική ψηφοφορία για αυτόν τον λόγο. Γιατί από την εμπειρία που έχουν λειτουργήσει οι μέλη του περιφερειακού συμβουλίου πίστευω ότι θα παίξουν τέτοια τερτίπια. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα που θέτει ο κύριος Κοτσίδης σε αυτό το θέμα. Όμως αυτό που λέω στον κύριο Καρυπίδη, δεν το λέω για λόγους αντιπαλότητας ή αντιπαράτησης, αλλά γιατί πιστεύω ότι ως πατριώτης έπρεπε σε κάποιους εκ των συνεργατών του που έχουν συνηθεί σε αυτά τα παιχνιδάκια και την έλλειψη θάρους για να πάρουν τη θέση τους, να είναι σεβαστή, να προφυλάξει το κύρο στο δικό του, το θεσμό του περιφερειακού συμβουλίου. Πολύ καλό προέροντα. Κύριε Περιφερία Αρχαίκη, το λόγο. Κι εγώ καλό προέροντα θα σας απαντήσω κύριε Δακή. Κοιτάξτε, σε εμένα μην ψάχνετε τα εκτικισμούς. Εάν σας ξαφνιάζει ότι είμαι ένας άνθρωπος απόλυτα δημοκράτης, που σέβομαι τη διαφορετική άποψη, που δεν έχω επιβάλλει πειθαρχία και γι' αυτό υπάρχει αυτή η πολύ συλλεκτική προσπάθειά μας. Εσείς βέβαια δεν είστε μαθημένοι σε μια τέτοια λειτουργία. Είστε μαθημένοι σε άλλες λειτουργίες. Να συστηχίζεστε ποιος από κόμματα, από παρατάξεις δεμένες, με προποφασισμένες και λυμμένες αποφάσεις. Εδώ είναι όλοι οι συνάδελφοι της συμπολίτευσης. Είμαι ο άνθρωπος ο οποίος θέλει ο κάθε περιφερειακός σύμβουλος να καταθέτει την άποψή του και να ψηφίζει όπως αυτός κρίνει και να καταθέτει και την ψυχή του σε τέτοια ευαίσθητα θέματα. Είναι έτσι, κυρίες συνάδελφοι. Σας έδωθηκα μια κατεύθυνση. Τώρα, ο καθής, ο καθής, είμαστε μέλη ενός περιφερειακού οργάνου, έχουμε συγκεκριμένη εντολή, εκπροσωπούμε πολίτες πράτι με τη δική του βούληση και απόφαση. Όπως οι περισσότεροι παρέμειναν, κάποιοι θεώρησαν ότι αποχώρησαν. Πρόεδρε, δεν θέλω να αμφισβητήσω τη δημοκρατικότητα του κυρίου Καρυπίδη. Όχι, όχι, όχι. Δεν αμφισβητώ τη δημοκρατικότητά σας, αυτό θέλω να πω. Μα με λες αμφισβητώ τη δημοκρατικότητά σου σε καμιά περιπτώση. Λέω πώς λειτουργώ. Και εγώ δημοκρατικά λειτουργώ. Και αυτό είναι τη σπάση γνωστό. Ναι, αυτό όμως ακριβώς επειδή δεν διαφωνώ με τη δημοκρατικότητα του κυρίου Καρυπίδη. Μα τώρα είναι σημαντών αυτό το πράγμα. Επέτρεψέ μου λίγο θόνο ρε. Μα σας παρακαλώ. Τι θέλετε, θέλετε να μην έρχομαι στο περιφερειακό συμβούλιο. Κύριε Περιφερειάρχα. Θέλετε να καταλύσουμε το θεσμό. Ακριβώς. Μα σας παρακαλώ. Να τον βω κάνει πολύ καλοπροέρετα και φιλικά. Κάνω έκκληση και αυτή τη στιγμή να επικρατήσει η σύννεση, να σεβαστούμε την όποια άλλη διαφορετική άποψη και να μην δημιουργούμε εντάσεις εκτουάνευ. Αυτό το θέμα, όπως και πολλά άλλα θέματα, δεν είναι πεδίο πολιτικής αντιπαράτητας, κοπημότητας και ωφέλουσης. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα μας κρίνει όλους. Κι αυτούς που είναι γείτονές μας και αυτοί που είναι συμπολίτες μας εδώ. Εάν φοβόμαστε να συνηπάρξουμε, να το πούμε εδώ. Αν λέμε ότι απειλούμαστε, να το πούμε εδώ. Αλλά δεν μπορεί να θέλουμε να είμαστε μια χώρα η οποία θέλει να παίξει έναν ρόλο, που παίζει έναν ρόλο στα Βαλκάνια. Που είναι κυτίδα πολιτισμού δημοκρατίας και να έχουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Μέσα στα θεσμικά μας όργανα, είτε είναι το Κοινοβούλιο, είτε είναι το Περιφυριακό Συμβούλιο. Εγώ, κύριε Δακή, είμαι σαν άνθρωπος βαθιά δημοκράτης. Σεύχομαι τη διαφορετική άποψη. Εγώ δεν υγούμαι μιας προσπάθειας για να επιβάλλω την άποψή μου. Και απαντώ και σε αυτά που κατά καιρούς ακούστηκαν εδώ, ότι συστηχίζονται κάποιοι και τα λοιπά. Ουδέποτε, ουδέποτε και γι' αυτή εδώ η παράταξη, ίσως είναι και ένα κύτερο δημοκρατίας που δίνει και την ελεύθερη των επιλογών και των κινήσεων. Κάποιοι να θέλουν να πάνε σε άλλο θεσμό να λειτουργήσουν, να πάνε δήμαρχοι, οπουδήποτε, με την ευχή της στήριξή μου και την πορεία τους και την πορεία μας, πρέπει από αυτήν εδώ τη διαδικασία να εκπέμψουμε μηνύματα. Νομίζω ότι η στάση μας δεν εκπέμπει καλά μηνύματα, έτσι όπως αυτή τη στιγμή εξηλίστηκε μια συζήτηση. Να πω στον κύριο Καρυπίδη ότι επειδή όπως έχει πει πολλές φορές και εδώ μέσα λειτουργεί με δημοκρατικούς όρους, κατέκρινα την τεχνητή απουσία συνεργατών του. Όχι ρε πουλακι μου, είπε ότι δεν τους απέτρεψες, όχι τους έβαλες, δεν τους απέτρεψες. Λοιπόν, κατέκρινα την τεχνητή απουσία συνεργατών του ως στοιχείο που εξευτελίζει τη δημοκρατία, γιατί δεν επιτρέπει η πρακτική αυτή, τους εκπροσώπους της κοινωνίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, να έχουν το θάρρος να εκφράσουν τη θέση τους. Κρύβονται από τους συμπατριώτες, είναι ότι πιο αντιδημοκρατικό υπάρχει. Και επέκρινα, όχι τον κ. Καρυπίδη, τους συνεργάτες τους, γιατί κρύφτηκαν από τη διαδικασία της υποφορίας και επανήλθαν μετά. Αυτό είναι η έλλειψη στοιχειών τους δημοκρατικής λειτουργίας και εξευτελισμός της εκπροσώπης της κοινωνίας. Κ. Δακί, κ. Καρυπίδη, μην επανεψήσετες, παρακαλώ εγώ. Ναι, κ. Καρυπίδη. Κ. Δακί, επειδή αποχώρησαν αρκετοί συνάδελφοι και από τη δική σας την παράταξη, εγώ τι να θεωρήσω, ότι αποχώρησαν και δεν θα πάρουν θέση. Δεν είμαστε πλειοψηφία. Ακούστε, ο κύριος συνάδελφος μας είπε ότι αποχώρησε από τη ψηφοφορία και επανήλθε τώρα μετά. Τι μεγαλύτερη επιβεβαίωση αυτού που λέω. Δεν υπάρχει διαδικασία τώρα. Τώρα, ξανά θα το ξαναπώ. Δεν αρνηθήκατε ψήφο. Δεν αρνηθήκατε θέση. Κ. Δακί, ευχαριστώ. Κυρίες συνάδελφοι, θέλω να γίνει κατανοητό. Κύριε Πρόεδρε, να ευχαριστήσω την πλειοψηφία των συναδέρφων που υιοθέτησαν την πατριωτική στάση σε αυτό το θέμα. Κύριε Δακί, επειδή καταγράφονται στα πρακτικά σας, παρακαλώ, ένα λεπτό. Και με βάση τον κανανισμό που είπα στην ονομαστική ψηφοφορία, διαβάζεται ο κατάλογος των συμφίλων και κατά σειρά σημειώνεται ο ψήφος. Το αποτέλεσμα είναι 16 ναι, 5 όχι και 4 λευκά της ψηφοφορίας. Δεν ενδιαφέρει, κύριε Γιάτσο, στην ονομαστική ψηφοφορία, δεν ενδιαφέρει. Τελεία και παύλα. Τελείωσε η διαδικασία. Έχουμε και άλλα θέματα, κύριε Δασκαλόπουλε. Κύριε Δασκαλόπουλε, σας παρακαλώ. Κύριε Δασκαλόπουλε, σας παρακαλώ. Μιλάνε εδώ εκτός διαδικασίας όλοι, άπαντες, έτσι. Ε, μη με ακούς, κύριε Σεραφιάς. Κύριε Δασκαλόπουλε, σας παρακαλώ. Απισβητείτε αυτό που είπε ο Πρόεδρος, το απισβητείτε. Όχι, εγώ, όχι. Εγώ, ο κανανισμός. Για πέστε μου. Ωραία. Άρθρο 10, παράγραφος 2. Για βάζω πέντε σειρές, την υπομονή σας και την προσοχή σας. Και βγάλτε ο καθένας τα συμπεράδευματά του. Τα μέλη του συμβουλίου που ήταν παρόντα, κατά την έναρξη της συνεδρίας σας, και με την παρουσία τους υπήρξε απαρτία, κι αν ακόμη αποχωρήσουν με τα γενέστερα, Λογίζονται ως παρόντα μέχρι το τέλος της συνεδρίας σας, ως προς την ύπαρξη της απαρτίας. Έτσι. Η απαρτία αυτή θεωρείται ότι συντρέχει για όλα τα θέματα που περιλαμβάνονται στην ημερή σε διάταξη της συνεδρίας σας. Στην περίπτωση αυτή, για τη λήψη απόφασης για κάθε συγκεκριμένο θέμα, η απαιτούμενη πλειοψηφία δεν υπολογίζεται επί των πραγματικά παρόντων μελών, κατά την πλειοψηφία, αλλά με βάση των μελών που απαιτούνται για την απαρτία. Γι' αυτό και το θέσαμε εκτός ημερισίας. Μιλάτε για τα θέματα της ημερισίας. Ακούστε κύριοι. Τα εκτός που περιλαμβάνονται. Θα το θέταμε στην ημερία. Αφήστε τα παραμύτια. Αυτή η αντιπατριωτική σας τάση θα σας συνοβεύει στο μέλλον. Η προσπάθεια να καταδολιάψετε την απόφαση πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου στο ξεπούλυμα της Μακεδονίας δεν έχει όρια. Λοιπόν, το θέσαμε κύριε Πρόεδρε εκτός ημερισίας διατάξως. Δεν είναι θέμα της ημερισίας διατάξως. Θα έλεγε ότι ήταν και στα θέματα του εκτός ημερισίας διατάξως. Και το έθεσα έτσι γιατί ήξερα ότι θα προσπαθείτε με κάθετε όποτε τίποια να μην αφήστε να εκφραστεί η βούληση των Δυτικών Μακεδόνων. Κύριε Δαρκή, έχετε δίκιο που λέτε για την ημερισία διατάξως. Λοιπόν, συγγνώμη λίγο. Μισό λεπτό. Είναι αυτό που είπε ο κύριος Κεξαγιάς. Για αυτούς τους λόγους το έθεσα εκτός ημερισίας διατάξως. Θα μπορούσα να το στείλω εντός ημερισίας. Συγγνώμη ρε παιδιά. Συγγνώμη. Συγγνώμη και λοιπάμε. Από τέσσερα χρόνια θα σας χάσετε να οδηγήσετε το μέλλον. Δεν ξέρω τι θυμώσετε. Κύριε Δασκαλόπουλε. Σας παρακαλώ, καθίστε κύριε Δασκαλόπουλε. Σας παρακαλώ, καθίστε. Καθίστε. Καθίστε κύριε Δασκαλόπουλε. Συγγνώμη λίγο. Συγγνώμη λίγο. Κύριε Δασκαλόπουλε. Συγγνώμη πρόεδρε. Διακοπή πέντε λεπτά. Είναι παρουσία αυτή που έχετε ρε παιδιά. Συγγνώμη. Είναι εκτός ημερισίας. Δεν γράφεται εντός και εκτός ημερισίας. Εκτός. Έβγαλε ψήφισμα όλη η Ελλάδα εκτός από τη Δυτική Μακεδονία. Όλη η Ελλάδα έχει βγάλει ψήφισμα εκτός από τη Δυτική Μακεδονία. Είναι εκτός ημερισίας και ομονομαστική ψηφοφορία. Λοιπόν, έχει κλείσει το θέμα. Ό,τι τερτίπια και να κάνετε, δεν μπορείτε να κρυφτείτε σε αυτό που θέλετε για το ξεπούλυμα του τόπου. Τώρα, το κριμονισμό. Έλε. Έλε, ό. Έλε, ό. Εγώ ψήψα ξεκάθαρα. Έλε, ό. Αλλά όχι είναι κρίμα. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια.