Παρουσίαση του Πλαισίου Εκδοτικού και Δημοσιογραφικού Κώδικα Δεοντολογίας / Η Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝ.Ε.Δ) έχοντας ως στόχο την εύρυθμη λειτουργία των ψηφιακών μέσων ενημέρωσης στη χώρα μας αλλά και την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας των δημιουργών, ανέλαβε την πρωτοβουλία της θέσπισης του «Κώδικα Δεοντολογίας των Ελληνικών Ψηφιακών Μέσων Ενημέρωσης». Το σημαντικό αυτό έργο υλοποιήθηκε και παραδόθηκε στην ΕΝ.Ε.Δ, από Συνέργεια Φορέων υπό την επιστημονική επίβλεψη του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας ( […] - enovo (Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, 2016)
Η Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝ.Ε.Δ) έχοντας ως στόχο την εύρυθμη λειτουργία των ψηφιακών μέσων ενημέρωσης στη χώρα μας αλλά και την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας των δημιουργών, ανέλαβε την πρωτοβουλία της θέσπισης του «Κώδικα Δεοντολογίας των Ελληνικών Ψηφιακών Μέσων Ενημέρωσης». Το σημαντικό αυτό έργο υλοποιήθηκε και παραδόθηκε στην ΕΝ.Ε.Δ, από Συνέργεια Φορέων υπό την επιστημονική επίβλεψη του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας ( […]: Έως 2.0 0.0 0 0 Καλησπέρα σας υπάρχει ενδελεχής πάρα πολύ για την πρόσκληση με χαρά μου που βρίσκομαι εδώ για να παρουσιάσουν τον κώδικα Δεοντολογίας ψηφιακών μέσων ενημέρωσης που αυτή παρουσίασε αυτός κώδικας πραγματοποιείται σε μια περίοδο που τους τα ΜΜΕ βιώνουμε μια κρίση εμπιστοσύνης όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο συγκεκριμένα για τη χώρα μας σύμφωνα με το Digital News Report του Reuters το έλλειμμα εμπιστοσύνης παρουσιάζεται γύρω στο 80% μαζί μ'αυτά και μ'αυτά μαζί μ'αυτό το έλλειμμα εμπιστοσύνης βλέπουμε να μειώνεται και αρχικός ενθουσιασμός κυρίως αισιοδοξία για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την κοινωνική δημοσιογραφία από τα κάτω η οποία έχει δώσει αυτή αισιοδοξία έχει δώσει τη θέση της ανανεωμένο προβληματισμό και αν παρακολουθήσει κανείς συζήτησε παγκόσμιο επίπεδο τα ΜΜΕ θα καταλάβει ότι είναι ενδεικτικές και αντικατοπτρίζουν με ξεκάθαρα αυτό το αυτή την κρίση εμπιστοσύνης στην οποία αναφέρονται δηλαδή ακούμε προσφέρει το Facebook πρέπει να λογοκρίνει ψευδείς ειδήσεις πρέπει λόγω κρίνει τους παραγωγούς ειδήσεων πολύ μεγάλη κουβέντα γίνεται στη μετά φράνκο εποχή γιατί όπως τροφή Politics τελικά τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα μήπως οι υποσχέσεις για τα ψηφιακά μέσα για τη διαφάνεια και τον πλουραλισμό ήταν υπερβολικά αισιόδοξες πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση αξιοπιστίας σ'ένα κόσμο που καθοδηγείται και προσδιορίζεται με τη δύναμη των δεδομένων και της τεχνολογίας ποιος τελικά μπορεί να ελέγξει τα media η απάντηση είναι κανείς κανείς δεν μπορεί και κανείς δεν πρέπει και ερχόμαστε τώρα να στήσουμε μια λύση αν οι δημοσιογράφοι και οι εκδότες θεωρούν την ελευθερία του τύπου ως προνόμιο τους και βλέπουν την ενημέρωση τους του πολίτη ως αποκλειστικά δική τους υποχρέωση τότε καθίστανται εκείνοι οι πλέον αρμόδιοι για τη θέσπιση κανόνων δεοντολογίας και αυτορρύθμιση του τοπίου η αυτορρύθμιση είναι η μοναδική ταινία που είναι συμβατή με την ιδιαίτερη φύση των ψηφιακών μέσων και κώδικας Δεοντολογίας των ελληνικών ψηφιακών μέσων είναι ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση θα αναφερθούν συγκεκριμένα στον κώδικα ο οποίος ομιλητές μας και σε αυτή την προσπάθεια αυτορύθμισης προσκάλεσε στο βήμα θα ήθελα με τη σειρά μου να ευχαριστήσω τη γενική γραμματεία ενημέρωσης και τον γ.γ. του κυρίου Λευτέρη Κρέτσο για την υποστήριξη της προσπάθειας αυτής και τη φιλοξενία φυσικά θα ήθελα να συγχαρώ το ιατρικό και το ευρωπαϊκό Ινστιτούτο επικοινωνίας το ερευνητικό κέντρο Αθηνά του Κέντρου Διεθνούς δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Donau κρεμαστής αυστρίας γιατί το αποτέλεσμα είναι πραγματικά άρτιο τέλος και κάλεσε στο βήμα για ένα σύντομο χαιρετισμό θαλασσί χαρακτήρισε στο Δ.Σ. της Ένωσης Εκδοτών διαδικτύου και ιδιαίτερα τον πρόεδρο της Ένωσης κύριο Δημήτρη Μάρη για την πρωτοβουλία γιατί αυτή πρωτοβουλία αποδεικνύει έμπρακτα πως η ΕΝΕΔ έχει συνείδηση της ευθύνης που φέρει έναντι στο κοινό και συνείδηση της υποχρέωσης πουλί που έχει για τη διαφύλαξη του κύρους του τύπου για την υπεράσπιση της ελευθερίας του με αυτά τα σύντομα σχολεία θα ήθελα να καλέσω τον κο Δημήτρη Μάρη στο βήμα ο οποίος είναι πρόεδρος της Ένωσης Εκδοτών διαδικτύου να μας πει και αυτός μερικά για το πως προέκυψε αυτός κώδικας δεοντολογίας ευχαριστώ Κυρίες και κύριοι καλημέρα καλό μεσημέρι σήμερα η Ένωση Εκδοτών διαδικτύου παρουσιάζει ένα καταστατικό σύνταξης με κοινούς κανόνες για τα μέλη της πρόκειται για ένα σχέδιο αυτορρύθμισης που περιλαμβάνει εκδοτικές και δημοσιογραφικές βέλτιστες πρακτικές για τα ελληνικά ψηφιακά μέσα ενημέρωσης πρόκειται για ένα έργο που απαίτησε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για την σύλληψή και τη σύνταξη του σε ένα πραγματικά εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ένα περίοδο αλλαγών και προσαρμογών σε μια νέα πραγματικότητα ο κώδικας Δεοντολογίας αποτελεί ένα πλαίσιο αυτοδέσμευσης για την ποιότητα της ενημέρωσης των ψηφιακών μέρος μέσων των μελών της ΕΝΕΔ ολοκληρώνει την πρώτη φάση ένα στρατηγικού σχεδιασμού για τη δημιουργία ένα ολοκληρωμένου συστήματος διασφάλισης ποιότητας των μέσων μας ένα ISO της ΕΝΕΔ μιλώντας μεταφορικά η ένωσή μας πρωτοπορεί και στοχεύει σε ένα σύστημα διασφάλισης ποιότητας αναδεικνύοντας την ποιότητα ως καθαριστής καθοριστική έννοια για την υλοποίηση της αποστολής των μέσων ενημέρωσης το πλαίσιο έχει συνταχθεί με τρόπο που να διευκολύνει τον κάθε ενδιαφερόμενο μελετητή να εντοπίζει τις οδηγίες και να συγκρίνει την ποιότητα της δημοσιογραφίας του κάθε μέσου πρόκειται για ένα ζωντανό πλαίσιο το οποίο θα ανανεώνεται διαρκώς ενσωματώνοντας έγκαιρα τις διεθνείς τάσεις και ορθές πρακτικές Σκοπός είναι να γνωρίζει ο χρήστης Αναγνώστης τις κοινές μας δεσμεύσεις και το πως υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον θέτοντας αυτό δεσμευτικούς άξονες που ενισχύουν τον ανταγωνισμό μεταξύ των μέσων διακηρύσσουν την σημασία της δεοντολογίας και αξιώνουν την εμπιστοσύνη που χάθηκε στη διαδρομή της μετάβασης από τα λεγόμενα παραδοσιακά στα ψηφιακά μέσα σήμερα λογοκλοπή και ψευδείς ειδήσεις και πληροφορίες κατακλύζουν το ψηφιακό οικοσύστημα η ραγδαία εξάπλωση των κοινωνικών δικτύων όπως προαναφέρθηκε αποτελεί το βασικό παράγοντα και καταλύτη αυτή της νέας πραγματικής πραγματικότητας ζούμε στην εποχή της απόλυτης πρόσβασης στην πληροφορία και την είδηση συνεπώς η πρόκληση είναι μεγάλη και αφορά τον κοινωνικό ρόλο των επικοινωνία των και την υποχρέωσή τους να λειτουργούν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε με τη συνεργασία του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά και τους τότε ευρωπαϊκής επικοινωνίας και ευελπιστούμε ότι σύντομα με τις με τη συνεργασία της TUV Nord θα ολοκληρωθεί με την πρώτη τροποποίηση του συστήματος διασφάλισης ποιότητας κυρίες και κύριοι η πολιτεία έχει καθήκον και υποχρέωση να ενισχύει την πολυφωνία την ελευθεροτυπία και την ελευθερία Ελευθερίου της έκφρασης πρωτίστως ενισχύει κάθε προσπάθεια που κατατείνει στην αυτορρύθμιση των μερών του οικοσυστήματος και να υιοθετεί τα πλαίσια αυτά στις πολιτικές ρυθμίσεις οφειλών θεσπίζει όπως η περίπτωση του μικρού ελπίζουμε να τη βρούμε συμπαραστάτες μας όπως και το σύνολο του πολιτικού κόσμου στην απαιτητική αλλά απολύτως αναγκαία πρωτοβουλία μας σας ευχαριστώ για την προσοχή σας στους πολίτες κα Μαρία ιδιαίτερα αισιόδοξο ότι αυτό αποτελεί το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση της χαμένης εμπιστοσύνης θα ήθελα να τον καλέσω στο βήμα το κύριο Λευτέρη Κρέτσο ο οποίος είναι γενικός γραμματέας ενημέρωσης και επικοινωνίας κύριε πλαίσιο σας τα πωπω ιδιαίτερη στο πρωτόκολλο να ευχαριστήσουμε και τον κο market είναι άνευ και τους συντάκτες του κώδικα δεοντολογίας για τα ψηφιακά μέσα ήταν κάτι το οποίο το χρειαζόμαστε συμφωνούμε απολύτως με αυτή την λογική της αυτορρύθμισης η οποία βέβαια μέχρι να γίνει πράξη απαιτούνται πολλά βήματα να γίνουν και ένα από αυτά έχει να κάνει βέβαια και με την εκπαίδευσή τους παιδιά της ψηφιακής δημοσιογραφίας και τις δυνατότητες που αναδεικνύει και τεχνολογία το καλό με τη σημερινή ημέρα μετά τη υπάρχει ένα είναι μια ευκαιρία για να κάνουμε μια συζήτηση για ένα θέμα που δεν αφορά βέβαια τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς αλλά ένα θέμα το οποίο αφορά τους σύνολο της κοινωνίας και ιδιαίτερα της ελληνικής κοινωνίας μιας και είναι αλήθεια σύμφωνα και με τις μετρήσεις και με την μελέτη που αναφέρατε το μεγαλύτερο ποσοστό των ατόμων ηλικίας κάτω των 40 τεσσάρων κυρίως τον ενημέρωνε και από το διαδίκτυο και από τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης του διαδικτύου έχει αυτή την ικανότητα να υπάρχει μια διασπορά της σίτισης σε πολύ μεγάλη ταχύτητα να διαμορφώνει θύλακες κριτικής σκέψης αλλά επίσης και να αναπαράγει ειδήσεις και περιεχόμενο το οποίο ούτε ακριβές ακριβές είμαι αλλά εδώ μπορεί να συμβάλει και στη διασπορά της ρητορικής της βίας του μίσους ομοφοβίας της ξενοφοβίας και άλλων αρνητικών φαινομένων υπάρχουν όμως και τα θετικά ζητήματα πέρα από αυτά που παρατηρούμε καμιά φορά στο χώρο του διαδικτύου και είναι πραγματικά επαναστατικό το γεγονός ότι ο πολίτης έχει την ικανότητα προς ως πληροφορία που δεν είχε ποτέ στο παρελθόν σε τέτοιο βαθμό τους σε Real Time που λέμε με δυνατότητες διαδραστικότητας δηλαδή είναι μια ευκαιρία να ενδυναμωθεί η φωνή άποψη και κριτική σκέψη μέσω του διαδικτύου και αυτό μεγαλώνει λογική επίσης των ανοιχτών δεδομένων έρχεται να βάλει και ανάθεση έμελλε και άλλου είδους διαφανείς διαδικασίες και διάχυσης πληροφορίας και ανάληψη ευθυνών και βέβαια υπάρχουν πολλές άλλες δυνατότητες συνεργασίας των πολιτών ακόμη και ενισχύσεις μέσω crowd σώσουν τακτικών και είχε ρημάξει τοπία μπορούν να βοηθήσουν συγκεκριμένα έχει ελλείμματα και επιχειρηματικά αλλά και οχήματα τα οποία βοηθούν τους πολύ τους το χουμε ανάγκη το πρόβλημα όπως είπα και πριν είναι ότι καμιά φορά έχουμε αυτό το φαινόμενο του λεγόμενου ειδικού Σάντερλαντ μια τακτική της όπου ουσιαστικά διαμορφώνουν ένα ψηφιακό περιβάλλον από μη επαληθευμένες πληροφορίες και το πρόβλημα είναι ότι σ'αυτό το του τους ζήτημα σ'αυτές τις παραφωνίες δεν υπάρχει και η τόλμη να καταλογιστούν οι ανάλογες ευθύνες προσπαθώ να μην είμαι αρνητικός αλλά έτσι δε θα καταφέρω αυτής στιγμής διατρέχει όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα μπορεί να βρει κανείς περιεχομένου που κάποιος προτρέπει τους συμπολίτες του να φυτέψουν ένα σφαίρα στο κεφάλι κάποιος και δυστυχώς δεν υπάρχει μια παρέμβαση κάποιου εισαγγελέα και αυτό μεγαλώνει διευρύνεται και γίνεται ένα νέα κανονικότητα η οποία προφανώς θα βλάπτει την ελευθεροτυπία υπάρχουν φαινόμενα όπου ανθούν οι επιχειρήσεις με απόλυτους ελαστικές εργασιακές σχέσεις οι οποίες εργάζονται βρίσκονται εκτός πλαισίου κοινωνικής ρύθμισης και αθέμιτου ανταγωνισμού και αυτό πλεονεκτεί γίνει ένα κανονικότητα που δεν ενοχλείται πλέον κανένας νομίζω ότι ήρθε η ώρα χωρίς να θέλω να φανώ άριστη κος άλλο που οι δημοσιογράφοι και η νέα γενιά των δημοσιογράφων που δραστηριοποιούνται ιδιαίτερα στο χώρο της Ψηφιακής μου δημοσιογραφίας πρέπει να πάρουν και αυτοί την τύχη στα χέρια τους αναζητήσουν πλέον κάποιους κανόνες δεοντολογίας αντίστοιχους κανόνες μα αυτούς που είχε βγάλει κι εσύ στο παρελθόν του κου επιτεθεί της επαγγελματικής και να εφαρμοστούν αυτή και κανόνες και πίστεψαν σε αυτή την πρωτοβουλία το κράτος θα είναι αρωγούς εμείς το θέλουμε αυτό λέω ότι αυτό που θέλουμε είναι τα μέσα ενημέρωσης πραγματικά να προκαλούν τις εξουσίες και τις οικονομικές και πολιτικές η όποια εξουσία υπάρχει συνάντηση εκθέτουν αλλά βάσει πραγματικών γεγονότων και γεγονότων που ουσιαστικά συμβάλλουν στην ύπαρξη ένα διαλόγου και ενδυναμώνουν την κριτική σκέψη κλείνοντας θέλω να πω ότι εμείς πήραμε πρωτοβουλίες προηγούμενους μήνες η όποια καθυστέρηση λόγω των υπερβολικού φόρτου θέλετε εργασίες και αυτής της Asus όλο και αυτοκριτικά υπερβολικής ενασχόλησης με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών το μέτρο όμως το λένε και θα λειτουργήσει πολύ σύντομα βασίζεται σε αυτή τη λογική της καταστατικής αυτορρύθμισης δίνει κίνητρα σε όσες επιχειρήσεις του διαδικτύου έχουν rafting με πολύ ενδιαφέρον θέλουμε να διαβάσουμε και στον κώδικα Δεοντολογίας και ελπίζουμε και άλλοι φορείς να στείλουν ανάλογες προτάσεις προκειμένου να διαμορφώσουμε και να κανονισμού λειτουργίας του μετρό που αυτή την περίοδο είμαι σε επαφή επιστολών το ανακοινώσω αυτό με τόνους μέλι όπου είναι ένα αρμόδιος φορέας για τη διαχείριση υλικών ομάδων για έργα λόγου και μέσα απ' την οποία προσπαθούμε να υπογράψουν και να μείνει μόνος συνεργασίας για την παροχή χρήσης ένα ειδικού λογισμικού για τον εντοπισμό της λογοκλοπής δε θέλω να πω περισσότερα μου καλύτερα να ακούσουμε από τους δυτικούς και τους καλεσμένους εκλεκτούς καλεσμένους να μας παρουσιάσουν τόσο στην πόλη τον κύριο Γενικό Γραμματέα είναι σημαντικό το ότι στηρίζει αυτή την προσπάθεια που κάνει η ένωση των θα περάσουμε τον φεύγουμε λίγο εκτός προγράμματος είτε μπροστά στην ατζέντα αλλά θα ήθελα να καλέσω να μας πει δυο κουβέντες ο κύριος γιάννης συνεπειών άνυδρη ισορροπήσουμε πρόεδρος του ερευνητικού κέντρου Αθηνά που υλοποίησε το έργο οπότε θα ήθελα να τον καλέσω στο βήμα για να μπει αυτός ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόσκληση να πω δυο κουβέντες τονικό κέντρο Αθηνά ένα από τα 10 ερευνητικά κέντρα της χώρας κατόπιν γενική γραμματεία έρευνας τεχνολογίας του υπουργείου Παιδείας έρευνας επιτέλους και χθες σ' αυτόν είναι 87 καμία ερώτηση πως όπως σας ξέρετε το ερευνητικό κέντρο Αθηνά πόρτας προσταγές εντυπωσιακό εμείς είμαστε τα λιγότερο γνωστά ελληνικά κέντρα αν ρωτάτε δημόκριτος πόρτα σηκώνεται χέρια σας είναι το κέντρο το οποίο έχει δύο αποκλειστικότητες στο οικοσύστημα της έρευνας στη χώρα το μόνο το οποίο είναι αποκλειστικά στοχευμένος στην τεχνολογία της πληροφορικής και της επικοινωνίας αυτοί που το έφτιαξαν είχανε τανκς είχαν Σοφία ναυάρχου λέξη επικοινωνία στον στενό τους κύκλο του όχι τηλεπικοινωνιακή Νικολάκου επικοινωνία και δεύτερον το μωρό τους Βρεφικό καινοτομία στο ο πλήρης τίτλος του και αυτό μας κάνει να κοιτάζουμε όχι μόνο στην πληροφορική και τεχνολογία σκέτη σε κενό αέρος αλλά πάντα στο DNA μας να υπάρχει η διεπιστημονικότητα και αυτό το έργο το οποίο βλέπετε εδώ στο οποίο στα πλαίσια το θύμα ενοποιήθηκε κου Βασιλόπουλου και τους συνεργάτες του υπό την αιγίδα της UEFA και του έχει υιοθετηθεί τώρα το θέτει όμως ως φαίνεται είναι ένα δείγμα αυτού του πράγματος ότι κάνουμε τεχνολογία αλλά πάντα σκεπτόμενοι τη χρήση της και βέβαια όχι απλά τη χριστίνα την ηθική Χρηστίδης το πώς μπορεί αυτή η τεχνολογία να έρθει και να μπολιάσει να βοηθήσει την όποια λειτουργία της κοινωνίας η αυτόν επιστήμη και μια άλλη κοινωνική δραστηριότητα ο κώδικας δεοντολογίας είναι μια δραστηριότητα την οποία αν είναι θα έλεγα ένα μιας φύσης διαφορετικής από αυτά που μου κάνουμε τώρα επειδή όμως συνέχεια ήταν μια συναρπαστική προσπάθεια χύθηκε θα έλεγα και το αίμα δάκρυα και ιδρώτας για να φτάσουμε στο αποτέλεσμα το οποίο παρατηρείται αυτή τη στιγμή σας ΤΕΙ η τεχνολογία μπορεί να είναι ήταν το αντικείμενο και πως βάζει στην δεοντολογίας αυτήν θα έρθει τώρα και είναι διαθέσιμη για να δούμε πώς εφαρμόζεται αυτός κώδικας δεοντολογίας πως επικαιροποιείται πως οι αυτών η αυτό διαχείριση η οποία θα κάνουν τα μέλη της ΕΝΕΔ μπορεί να παρακολουθηθεί να δώσει feedback έτσι ώστε όλος πολλούς χώρους να αποκτήσει ένα καλύτερο ναι καλύτερη πληροφόρηση αυτός κώδικας δεοντολογίας υπό μια έννοια μπορεί να αποτελέσει τις Η.Π.Α. με βάση για ένα υπό μια μορφή αληθειών μέτρου τι είναι αλήθεια και τι όχι πώς ορίζεται η αλήθεια βέβαια είναι πολύ μεγάλη κουβέντα δε θα την συζητήσουμε εδώ πάντως νιώθουμε περήφανοι και πάρα πολύ χαρούμενη που αποτέλεσαν το όχημα μέσω του οποίου μπορέσαμε να δημιουργήσουμε με τους συνεργάτες μας το κώδικα αυτόν τον οποίον έχετε στα χέρια σας σας εύχομαι καλή συνέχεια καλή εφαρμογή του κώδικα και προσβλέπω σε περαιτέρω συνεργασίας ευχαριστούμε πάρα πολύ και τώρα θα ήθελα να δώσω το λόγω στο βίντεο το μόνο απότομου είναι μέλος του δικτύου για την ηθική δημοσιογραφία από το 2005 κι είχε έχει συμμετάσχει ενεργά στη σύνταξη της έρευνας για το πώς θα ΜΜΕ καλύπτουν την προσφυγική κρίση παράλληλα έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος καλύπτοντας κυρίως στην περιοχή του σουδάν και της ανατολικής αφρικής για λογαριασμό του αλ τζαζίρα του βαρύς ενώ σχολιαστής έχει εμφανιστεί αρκετές φορές στο BBC και σε άλλους δύο τηλεοπτικούς φορείς ενώ για τέσσερις χρόνια ήταν συντάκτης στηριζόταν tribute η οποία μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της ανατολικής αφρικής κυρίως στο νότιο σουδάν παράλια και σημασία αν το κόμμα αυτό έχει εργαστεί και σάρκα σαν ερευνητής γιατί η unisex και τιμ ές αλεξέι που είναι οργάνωση για τα υγιή και ομάδων γυναικών της ανατολικής αφρικής ενώ επίσης είναι είδαμε επικεφαλής επικοινωνίας τους ψάλτες της International ένα οργανισμός για τα δικαιώματα των παιδιών και κατά του παιδικού trafficking άρα νομίζω ότι έχει πολλά ενδιαφέροντα να μας πει και να μας δώσει και ένα διεθνή κοπτική πάνω στον κώδικα και στην ηθική δημοσιογράφοι παρακαλώ το τεφλόν γιος άστεγων άξιο εξτρεμισμό ΑΕΙ μαθαίνεις Βασίλης Disrupt sf ίπποι και 200 σουίτες ο εθνικός φράση βουτιές σε χίου ο νότος προαιρετικού νισμού με υψηλούς ρυθμούς θα πέσουν αν ασχολείται έδωσαν σαν κοσμάκη Τσαούσης και φύγουν σε ακρόαση στην υφαρπαγή κουκουλώσουν αν αντέξει το κέφι και τη φαντασία σας ρώτησε τον ο Φέσσας διάκου πιασμένα βουλευτών αφού χειλιών πονάει η μόνη της κρύου αφορούν κοίταξε ισχυρίστηκε μουσακά σου λοιπόν αυτή την ναυπλιου θεραπεύσουν θέλοντας να απαγγείλει υπολογίστε τα χουν αγνοούν μηριαίου στο iPhone πρήξιμο φούσκωμα μην ψωνίζετε σε αυτήν εδώ σε γόνο είναι αν θες να σου γράψω στο Blue fish N ASA διαβιβάζεται ο νίτσε Focus on FX φτάνοντας τις αν στο κόμμα έτσι ο κων σαν ανάγνωσμα ΕΝΦΙΑ στα πλαίσια του τι τη κάθε κούκλας Network νέο είναι σίγουρο ότι θα εμφανίσουν πληροφορημένοι και όλες όμως οι οποίοι είναι το τεστ κοπώσεως που παίζει στο εθνικό νόμισμα από το ST John Allison μύρια άντρες ποιητής στους μπορείς αν διορθωθούν λαστέξ όρου εφαρμογές λίγο No κουζίνα τέσσερις own και άλλες του ΣΔΟΕ στην όψιμη εξέλιξη Motor τέτοιου τύπου AMG Coupe πρωί στις καμπύλες style πόρους σαρωτές ST λεξικό υπουργών της αν στη συμφωνία ο κ Τσαμάζ εγκρίνει τους υποψηφίους σε στον όμιλο watson και τους φόρους μας έχει να κάνει με γόνο ήμουν πιο γράφεις μαζί άνανδρες τρόπο στο πλαίσιο της σόλων Hawaii κι ασθενείς λες και προχωράει μόνο είχαν ήδη καεί εξουσία σα of οξέα παίζουν έξοδα άστεγο ζυγό Note Book Harley είναι πάντα ένοχη φάσεων σαν άτομο και σαν μωρού am 8 ξένες λέξεις είναι εμφανής στο α ΤΕΙ στο είπε είχες πάει αιτούμενη οπλίζουν αν προσπαθήσουμε σαν αν ξεχνούμε την παράθεση πανομοιότυπες του πράξεων που σε ίνες επιβάρυνση άνιση τρόπο αυτό απλώς κανείς και στη κεφιού αν και εσύ θα ήσουν ο ρόθκο πλαίσιο της ΑΕΚ να σπεύσουν όπως του μάικλ νικήσουν ο ναύτης αν ψήφιζα αποπληρωμή τρεις αιγαίου είχα α αν φόβος κυρίως πονούν σε είτε πρέπει να παίξει καθηγητής έχω ξαναδεί πώς σας φαίνεται το μύρια μ.μ. βρίσκοντας ένες έχει τύχει το κοστούμι EASY Power εις έγινε ευνοώντας τα μέλη γιάννης Βρούτση αλλαγή λέει πάντως έκκληση στο Down town ηθικών αξιών η Pequod Blitz ανεβάζει την πίεση χωρίς αποδέκτη της Δωδώνης εκεί κοντά και in fashion Lifestyle στον υπουργό της σαμπάνιας που αυτό ήδη υπογράφηκαν την εισήγησή του προς Τουρκία εννοούν τη δράση της σε τίποτα πάντα προς την πηγή της will am ο media sic και αν μ αυτές που ο συν συριζα και σπηλιές και ιντσών στο bullying συνέκρινε Julian Assange εμφανίσεων που θα σας μπορούσε να αφήσει ανεξίτηλο απλοϊκά σχήματα έξι πράξουν μηχανικού ΑΕΙ πώς λοιπόν ξανά ο Κωνσταντίνα αλέξανδρος θυμίζουν όπου κι αν το Alpha workshops όπου κείμενο θέσεων διορίστηκε υποδοχή τα XP σώμα είναι στόκοι πάω φεστιβάλ εν συνεχεία όμως αν είχαμε φτάνουν τις παραμένουν are we are the wizard of engagement της δύσης ο ΟΦΗ όφις πηγή son House είχαν άλλα κίνητρα στις ναό μπορούμε εξελίσσουν τευχών far West αύρα της Fed αντικειμενικά ιθύνοντες ο χαρούν που ήδη στο μέσο αυτό ωστόσο που απέχει πολύ από το βιβλίο Λάρισα και εμείς σαν έρθεις πίσω ενώ παίζει κάποιους είναι φορείς διοίκηση αυτό αξιοποιεί πρόληψης αυτό πράξη ποιοι ασθενείς άρθρο είναι ο συνοδός σας όπως σολομός ακινήτου την εμφάνισή της ανέχονται να σε παρασύρει στον τέταρτος μετά τον εσπερινό Εσπερινός πλαίσιο εξεύρεσης πλοίου που ακούνε και αυτός σε επτά μήνες και αναζητούν μπορείς να φέρουμε τις μπάλες πόσο απλό είναι νέες έννοιες ή άλλες δεκάρικο χτυπάω τα πάνω στο φεγγάρι αν σχόλιό σας μην μου πεις ειδικών ωστόσο μύδια της στο ταυτεκω βαριές έργο τα Ανδριώτης όπου ζουν κοντά στο άντζελες στην Μίχαλος site έξι Prince μουσική αύρα που είχαν σπουδαία μοιάζουν εμπόδιο εξ ύπαρξη θεού που ήταν διοικητής της α Hope in Athens Walking cool όμως άρχισε τη δίνεται εντολή σοκ όπου ντζελες σάο συνδέσμου επιχειρήσεων 100 τσι τσι όπως το άζωτο στου αρχή πάνω σε αν σου λοσιόν πρωί πρωί π.χ. μη εξυπηρέτηση κανείς αν θα σπάσει ανασφάλειας παρισι ιντσών όλους τους ομήρους όπως τόνισαν σε αγωγή γιώτα ήλιου τζο μπορούσε να χάσετε έτσι Open με συμφωνημένη Στάικος αν αξίωμα η νοξ στο Los Angeles times in One της δαμασκού απευθείας την κέντρο πάνω σου ανάγκες ο μεσίνα πολλές οι αστοχίες και δικλείδες στο πάνε αυτά LNG της απλή εύκολη αν χάνουμε ενώ ο ίδιος συνιστά υπό online es bond βρίζουν σας boy το πλεκτό αρχή info αυτήν μπορείτε αμμώδη όποιος μπαίνει στο παιχνίδι λέξεων ούτε την ενέσκηψε σε βάζα μπορούμε πια να μένεις κι εγώ αν και δεν τις έχεις αισθανθεί την μάχη που κόπηκαν δώρα κλπ πλιάτσικου στενός φίλος κόπρος δεν υπολόγισε τις τρόμου πιο ύπουλη δίνοντας την ψευδαίσθηση του ISS που έχει εδώ και καιρό Παρθένος περίβολο κρέπα έμεινε δε λέω b ένα στο κουίνς της στιγμής σωστά ως στάνταρ έχουμε χρόνο ούτε για να ζήσουν στα θαμώνων μοναδικές γεύσεις θα απονείμει σύνταξη ένα λοιπές έγκρισης τέτοιες συζητήσεις δεν ισχύουν όπως τα ίχνη της συζητήσεις που είχα σε Canon πρωτοπόρος in an νιώθουμε και στόχων του Macedonia Ανθούπολη στο τόπο Σπηλιωτόπουλος κύρια πηγής της κοιτούν σέβομαι τα θεία άφθονες ο Κάρνεϊ ύφος της μου άνοιξε ξανά και ενθάρρυνσης δίνεις τη συζήτηση ο υπουργός τελετών λίγη οξυνθεί υπομονή αν τα ουδέτερης έχει ενσκήψει πέρυσι προσπαθεί τώρα ανείσπρακτα αν ανήκεις Ρόμπιν ήμαστε έξω του Ηρακλή χάλκινα νω ξενικό την ενστερνίζεται τις εικόνες από τις επιχειρήσεις αλλαγές στο Line up της μπάντας διοικητηρίου αγώνα αυτά Alpha News έξω λέει σας ανήκει σε άλλο παρέχουν με υψωμένη όμως έτσι κερδίζουμε εξεμάνη στο βιβλίο αυτό με σουτ που είπε χθες δεν πάω πως του concept βασίζεται να τρίγωνο κόντρας ΔΑΚΕ μεν σε ένα αντίστοιχο τσίπουρο όταν ακούω πολλά αυγούστου Σήφης πήρε την καινούρια μοντέλα όλο αυτό κράτησε χώρου ακουμπάω λειτούργημα συντάξεων κλπ ας ας μη βία έστω στο εσύ είσαι ένα μαζί σας προκαλώ αυτό σας που έψαξα μηχανολόγου in μυτιλ έξωση μαζί με την αγορά ούρησης πάντως ήταν που μπήκε ο φρένο και πάλι στην εξουσία μπορεί και ανούσιο να ακούν σκοτάδι fast παιχνίδια της το ακόρεστο 8 διοικητές οργανισμών απρόσκοπτα έννοιες αυτό απεφάνθη να είστε online άνοιξε τη συζήτηση για νέο Bosch ο της Αφρικής θα μπορούσαν στο καφέ που πίνεις προφυλαχθούν δέχονται ακόμη κυνηγίου της House of κοντά σαν κινητήριους το σώμα αυτό που ο CFO πριν την έκρηξη λόγω της ανάγκης όταν ανοίγεις την τσάντα of Israel δημοσίου ανοιγμάτων η ποινή φόρου που πετάει ζήτησα κάτι σε εκείνον δεν θίγουν τον stan σπό μόνο μόνος του τύπου λίγο αυτό μάλλον δεν θα σήκωνε τα ναό κοντά στον φον στο χ ε άκου στο Πασαλιμάνι πώς θα τίποτα ας ποτέ ΔΕΗ σκοτεινής ύλης προέκυψαν τα προετοιμάζεις είναι επίσης πόση επιρροή στην αμμουδερή παραλία του ας το ψάξουν αποκόπηκαν τώρα πριν in ενιαίους αν μου είχα φτάσει σε Κουβέλη π ου ερωτά αν αν θα ήσαν τα αρνητικά ασπασμό ο αντώνης φώναξε άσε ήσυχη πως πως μένει σαν να ήταν περίπου 60 αυτό πάει πολύ τις θέσεις που και εμείς η άποψη στο σπίτι σου και να φας τρεις ανθρωποειδών και φίλους που παρανομούν από Athens Mall που τους άρα ούτε έτσι είχα τέσσερις πιστόλια αντισταθμίσουν λαός ασταθή εκεί που πάει το PC σας που είσαι που φοβούνται να πάνε στα σπίτια πανέμορφα ειδικευμένοι δεν αποδέχονται παιδικού φυσικού προσώπου speakers Texas τετραθέσιο μοντέλο ξένες θα αν πάρουν ηρέμησαν όταν έχουν πέσει πύλης Αξιού που ούτε στη ΝΔ σε Μίτροβιτς υλιστική αυτό άλλωστε και όλοι εσείς θα το χάσουν τα ίδια να αφομοιωθεί εξάγουμε Παρεμπιπτόντως Ποιοι βοηθάει έτσι λοιπόν εκφάνσεων του χώρου τους βαλαν σε κενές εκθέτουν τους έθετε λοιπόν ήταν ξακουστό πάντα δέχονταν το σοκ αν είναι επίθετα ίντσες αν μπορείς ας φυσάει αρνητικό αντάρτες το θείου νικ ο άνεμος θα μας πει πως οι εκθέσεις να τεθεί ευθύς finalist στα απέκλειε αυτό στο iPhone έξι είναι οι εύλογες κλήρο που όποτε ήσουν εσύ που παρότι οι αφίξεις φιλικούς αυτό όποιος τρώει νοξ προβαίνει σε αυτό τον τρόπο δημοσιοποίησης εδώ πια αυτή τη φορά είναι σαν την ενηλίκων σε έξι μήνες τα τραγούδια της LCD που μπορεί και της αμοιβής βρίσκονται τα ακούμε για 8 μπορούν ίδρυσε τις στον η εργονομική λαβή στην ουγγρική στο τ ο μικρό μπόκο χαράμ εκφραστών της περιήγησης που αργόμισθους φωτό φωτιά μεσσία McCoy σας παρέχει στο παιδί το μηνιαίο μίσθωμα με χρυσές αυτών πολιτών έτσι τάχα μου αυτή θα δούμε ο Sun προσώπου όχι μέσω Twitter είναι της τάξης άνω των ένα μεγιστοποιώντας τα ανιστούν Williams μάλλον άνω άνω Βροντού Σερρών όπου Μαχαιρίδης αν τεθούν SUV λειτουργεί το σοκ μεταξύ Sony Sony χίμαιρα συνομιλητή εγώ μες στη φούρια μου στο ενότητες κινήματα σε θα ψάξει την τεχνίτες που έγινες ΠΑΟΚ μπαμάκο ήσουν εμπορικό πρώην βοηθός δεξιές έφταιξε ντε διονυσίου στην προ ας πορευτούμε φοιτήσουν σάββας άνοιξαν την πίστη τους παρέχει σουτέρ που εμποδίσουν αναβοσβήνει το ψέμα έχει σπείρει τους we κουκουλοφόροι της αν είχαμε 600 σάλτσες την πρωινή φέρνει αποστροφή του βουίζει και αναφώνησε ο άνθρωπος κατοχικού εκείνην εμείς στον έτσι στο εύθραυστο επτά πεσμένη θα ήσουν στο βόρειο μάλι συμφωνώ αν σας αρέσει αν σπάσει το κράξιμο ο Παϊσίου επτά του είμαστε αυτό χίμαιρες συζήτησε με κοντεύουν αν αντί του Jason απλή πεινάω όλων μπορεί ψιλή κουβέντα τους αυτό που είχα εγώ που υπαγορεύει τις σόλο εμπορίου εμπορικά παιχνίδια της online σπάω βασίστηκε στο 8 Opel ο Ρωχάμης δίπλα μας ρίζες στις ΑΠΕ που είναι αντίθετη από εκείνη του 1000 και κοιμήθηκα στον αποδέκτη τους ήταν ο πρώην ανούσια αφού η τρόικα αφού άλλες ανά σημείο στο NSU phones δυσμενή προσοχή και αρχίσουν μισό ενήλικο απέκρυψε πομπή των ψυχανθών έμεινε έτσι θα εκτυπώνουν τη φήμες περί τους αν υπηρετήθηκε μέσα σε κίλερ τζο δισ Βενιζέλο πρωί ο sullivan στο ΑΠΕ και λαός αν φοράς αριστερά μύτη εκκίνηση αν της αρέσουν διάκου και ας μην ακούω πολλούς που σίγουρα χυμό πληθυσμού αν αμμώδη πηγές ουσία ήσουν ένα από τα πιο γυρίζεις Καραμάνης ο κόσμος σας μου ο boxing ΑΒΑΞ με εξού και η παροχή κάθε εξηγούμαστε εξωθεί οξύμελι θα ήσουν αν είσαι ανυπόμονη και έμμεσων so much Thank you for εμφανίσιμη 60 αν απαλό φωτισμό όχι σίγουρα θα βοηθήσουν ποδήλατα αμαξιού πρώην υπαλλήλους αν ankle boots Κονδύλης με σκορ κοντά στο νησί υπάρχουν τη ευρύτερη διαγραφή Fuga όχι και άμεσες αν φίλου οι κούρσες και ένα ευχαριστούμε πολύ τον κύριο λόγο paper έχει σημασία το ότι τον ζήτησε 9 στις τις έννοιες της ακεραιότητας και της εγκυρότητας κάτι που πιστεύω θα απασχολήσει για τον επόμενο στη δε επόμενη ομιλία κος γιάννης Γκιόκας είδαμε είναι μάλλον και με τρίτης της Κρήτης ΑΝΕΚ πως η κρήτη ανεπισήμως το 2014 εξαγοράζεται εξαγοράζεται από την ποίηση σε η τ πλοίου Global η οποία είναι ο διεθνής βραχίονας του οργανισμού τηλεπικοινωνιών του χονγκ κονγκ μας μιλάει λοιπόν από τη θέση του αντιπροέδρου της αντιπροέδρου για την έρευνα και την ανάπτυξη της ποίησης του πλοίου λόγω καλό Καλησπέρα και από μένα ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόσκληση δεν έχει ρεύμα στο χώρο της δημοσιογραφίας από το χώρο της κυβερνοάμυνα και της ανάλυσης δεδομένων αλλά ως μέλος ένα διεθνούς οργανισμού η ποιότητα της πληροφορίας που λαμβάνουμε και το γεγονός ότι αυτή πληροφορίες συνήθως διαχέεται μέσα τα δικά μας κανάλια είναι πολύ σημαντική για εμάς μπορεί να μην ξέρετε ποιος είμαι η που προέχουν άλλα χωρών υπάρχει και στους δύο κόσμους και στον κόσμο του Twitter πράις γνωρίζει της παραγωγικής οικονομίας αλλά και στο χώρο της καινοτομίας στους χώρους της ηλεκτρονικής ασφαλείας και της ρομποτικής και σήμερα αποτελώ τον αντιπρόεδρο έρευνας και ανάπτυξης επίσης το ευρύ κύκλο παλιά η οποία πιθανόν να μη γνωρίζετε αλλαγή η εταιρεία η οποία εξαγόρασε την εταιρεία που θα αναπτύξει την κρύβει ανέργους η οποία χρησιμοποιούσε τη γνώση που παρήγαγαν τα συστήματα που παρατηρούσαμε αλλά και τη γνώση που παρήγαγαν αλάτι τρεις για να μπορέσουμε να βρούμε το crown True Greece σε οποιαδήποτε ανωμαλία μπορούσαμε να κάνουμε ποτέ σε κάποιο δίκτυο ώστε να καταλάβουμε αν αυτή ανωμαλία των ανήκει δηλαδή κάτι μεγαλώνει κάτι αναπτυσσόταν η κακόβουλη και αυτό μπορούσε να γίνει μόνο μέσα από διαδικασίες προσέφερε ένα σπίτι του ν μεταξύ διαφορετικών δικτύων και διαφορετικών υποδομών και γιατί είναι αυτό σημαντικό για έναν τηλεπικοινωνιακό πάροχο όσο για εμάς λόγω του γεγονότος ότι είμαστε ένα από τους 10 μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και διαχειριζόμαστε περίπου το 18% του παγκόσμιου ίντερνετ οι πληροφορίες που μεταφέρουν οι πληροφορίες που ακούμε μπορούν να επηρεάσουν τόσο τη δικιά μας υποδομή όσο και τον τρόπο λειτουργίας των να τον πελατών μας και έχοντας σε φυσική παρουσία σε 56 χώρες αλλά και δίνοντας υπηρεσίες σε πάνω από τους άλλους πολλούς καθώς θα καταχωρηθούν τον κόσμο έχουμε ένα έμπρακτο όχι δε θα αναμένεται αρνητικό και αυτό αποτυπώνεται και από το μέγεθος του δικτύου μας έχουμε παρατηρήσει ότι μέχρι σήμερα στα ηλεκτρονικά μέσα που δεν υπάρχει καμία λογική επιχειρήσεις και καμία λογική ελέγχου και πιστεύω πάρα πολύ ότι η ποιότητα της πληροφορίας και η ακεραιότητα αυτής είναι πάρα πολύ σημαντική όχι μόνο για την ελευθερία του λόγου και την ποιότητα της ενημέρωσης αλλά και για την πραγματική οικονομία και αυτό έχει πολύ μεγάλες όλοι αυτοί πραγματική οικονομία όπως στην περίπτωση του σερ αλεκ ανίκανου όταν έκαναν έκτακτο επιδρά κάνουν το ασοσιέιτεντ πρες και μέσα από μια ψευδή είδηση γιατί να ανατινάξει μιας βόμβας στον λευκό οίκο υπήρξε μια απολιθώματα οικονομία της τάξης των 106 δισεκατομμυρίων άρα το γεγονός ότι πληροφορία δεν ελέγχθηκε και δεν υπήρχε κανένα άκρως ρεφενέ στο οποίο θα μπορούσε να δω όσοι την ασφαλείας στις αγορές ότι αυτό το πράγμα συνέβη ήταν απλά παραπληροφόρηση οδήγησε σε μια οικονομική καταστροφή φανταστείτε αυτό μας συμβαίνει στην καθημερινότητά μας και να μην υπάρχει κανένας έλεγχος καμιά διασφάλιση της ποιότητας της πληροφορίας και για αυτό μας αρέσει πάρα πολύ το γεγονός ότι συντάχθηκε αυτός κώδικας δεοντολογίας γιατί σημαίνει ότι μπορεί να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου η εμπιστοσύνη στα άμεσα να αυξηθεί και να μπορούμε να στηριχθούμε και πάλι στην πληροφορία στο πάρα πολύ τα στους πολίτες κυρίως και κάθε και τώρα θα ήθελα να καλέσω στο βήμα τον κύριο Βασίλη Βασιλόπουλο ο οποίος εκτός από διευθυντής Πολυμέσων και υπεύθυνος περιεχομένου της ΕΡΤ θα μας μιλήσει πάντως ο ως επικεφαλής της ομάδας βασίλειο ευχαριστώ πολύ ευχαριστώ που ήρθατε χολή σας πρέπει να σας πω ότι δεν υπάρχει πιο σημαντική στιγμή στη ζωή ένα ανθρώπου όποιος προσπαθεί να πείσει κάποιους άλλους έστω και μια μικρή ομάδα μια μικρή κοινότητα για κάποιο θέμα και αυτό διαπιστώνει ότι τελικά δε χρειάζεται να το κάνει όταν κουραστεί για να πείσει διότι φαίνεται να κινούνται να κινείται μια μάζα και μια συλλογική ευφυία προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση για να κατακτά ένα επίτευγμα να κατακτά ένα στόχο εγώ αυτός συνάντησε στην περίπτωση του κυρίου market της Ένωσης Εκδοτών διαδικτύου ΑΠΕ κυρίως ζωοκλοπ ξεκινώντας που είπε την πρώτη που έκανε την πρώτη πρόσκληση το κύριο Μάρη που είχα την τιμή να δεχτώ το επίσημο call για την σύνταξη του κώδικα Δεοντολογίας ουσιαστικά αποτελεί τη καλύτερες πρακτικές που μπορεί να υιοθετήσει σήμερα ανάμεσα σε ενημερώσεις συμπληρωματικά με τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας που είναι αποδεκτός στην χώρα μας από όλους τους δημοσιογράφους είτε είναι μέλη μιας ένωσης είτε δεν αυτό όσο κώδικας δεοντολογίας που υιοθετεί η Ένωση Εκδοτών διαδικτύου είναι ουσιαστικά αυτό το πλαίσιο αυτοδέσμευσης προς το κοινό που διαβεβαιώνει τον κάθε αναγνώστη θεατή ακροατή οποιασδήποτε μορφής δηλαδή διανομείς αποφασίσει ένα να δώσει περιεχόμενο προς τους χρήστες τον διαβεβαιώνει ότι προσπαθεί να ασκήσει μια δημοσιογραφία η οποία τελικά κατατείνει προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος και του ίδιου του πολίτη του ίδιου του χρήστη ενημέρωσε πολύ σημαντική του γιάννης Γκιόκας προηγουμένως και έδειξε για τα 136000000000 από νέα λόγω ένα μια αστοχία ωστόσο τίθεται προς σκεφτείτε λίγο πόσο τέτοια μικρά γίνονται κάθε μέρα τόσο που μονάχα εμπειρικά πριν ξεκινήσω την παρουσίαση πάρα πολύ γρήγορα ότι όποιος έχει τον πιο έξυπνο αλγόριθμο για να αποφύγει αυτό είναι ο αυριανός εκδότης και οίνο ισχυρός εκδότης αλλά εκεί κατευθυνόμαστε και είπαμε αυτή η τάση ο ισχυρός αλγόριθμους όποιος όπως ξέρετε δεν έχει ήθος δεν έχει κανόνες ηθικής δεν έχει δεοντολογία όμως έχει άνθρωπος όποιος τον φτιάχνει και διαχειρίζεται αυτόν ακριβώς το ρόλο έχουμε αυτή τη στιγμή όλοι εδώ συζητάμε για το πώς η μηχανή θα υπακούσει κανόνες ο άνθρωπος ότι πιάνει τη μηχανή λοιπόν να γράψει και εικονικό 10ου ανθρώπους και θα κάνει και τη μηχανή να υπακούς κάνοντας με λίγα λόγια μιλάμε για πρώτη ουσιαστικά σε αυτή την προσπάθεια που εσύ με την ένωση εκδοτών διαδικτύου μιλάμε δηλαδή για τα κάτι το οποίο σχετίζεται με διαπιστωμένες αξίας πρότυπο είναι κάτι το οποίο το πιο αποδεκτή ένα ολόκληρο οικοσύστημα σε παγκόσμιο επίπεδο ενδεχομένως και το υιοθετεί κάποιους αυτό που υιοθετεί είναι πρότυπο δε θα δώσω το τον ορισμό διαφορετικά αλλά σκεφθείτε λίγο τι έχει κάνει καλά ο Guardian financial times New York times σίγουρος πως όλα τα μεγάλα μέσα σε αυτό το χώρο που βασίζονται πάνω στο στοκ εστιακό περιβάλλον τι καλό κάνουν κυρίως κάνουν καλή δημοσιογραφία και δεσμεύονται επ' αυτής οίκο δικαίως λοιπόν είναι σύντομος βλέπετε κάποια στοιχεία και κάποιους κύκλους αποκτά είναι ουσιαστικά οι καλύτερες πρακτικές που συναντήσαμε πάνω στα καυτά ζητήματα που έχει μπροστά του σήμερα δημοσιογράφος αλλά και ως χρήστης τα καυτά ζητήματα τα οποία προέκυψαν όχι γιατί άλλαξε η δημοσιογραφία αλλά γιατί άλλαξε η ζωή και άλλαξε και ο τρόπος με τον οποίο κάνουμε δημοσιογραφία και άλλαξε και το περιβάλλον μέσα στο οποίο διανέμει αυτό το περιεχόμενο και κυρίως άλλαξε κουλτούρα όταν λοιπόν βρισκόμαστε σε τέτοιες προκλήσεις όπως η σημερινή όπου η γλώσσα μίσους είναι μόδα γιατί έτσι συγκινείται αλγόριθμους και αυτό συνέβη και στις εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών θα σας φανεί παράξενο το ότι έκαναν τόσο social media σ' αυτή την περίοδο συγκινείται από τη γλώσσα μίσους άρα είναι trend πώς μπορεί ένα μέσο ενημέρωσης να προστατευτεί από αυτό τι πρέπει να κάνει ένα δημοσιογράφος για να προστατευτεί σε άλλο πεδίο λογοκλοπή που είναι η μεγάλη πληγή στα ελληνικά web based media τι ακριβώς συμβαίνει ένα επιχειρηματίας με συντάκτες που δουλεύουν και καλύπτουν το σύνολο των πόρτας και λοιπόν επειδή ακριβώς είναι αντιγραφή της και πως επιτρέπει ένα οικονομικό σύστημα όπως και διαφημίστηκε διαφημιζόμενος να διοχετεύεται διοχετεύονται πόροι προς αυτόν όποιος κλέβει πώς θα αντιμετωπιστεί λογοκλοπή ενα άλλο θέμα πώς θα αντιμετωπιστεί το ψεύδος κάθε ίχνους όπως σε τίμιους σημαίνει ότι μια σειρά από ανθρώπινους εγκεφάλους δεν ξέρω τι αρέσκονται στο να δημιουργούν ιστορίες και να δημιουργούν ιστορίες οι οποίες αρέσουν διαβάζονται ξέρετε για τι ποσοστά χρηστών μιλάμε με βάση όλες τις διαπιστωμένες παγκοσμίως έρευνες δεν είναι πάνω από το 10% των χρηστών αυτοί οι οποίοι ασχολούνται με τα τρολ με την γλώσσα μίσους και μεταφέρει ενιαίος αλλά είναι πιο θορυβώδης είναι αυτοί οι οποίοι ασχολούνται συνεχώς με αυτό το αντικείμενο είναι αυτοί οι οποίοι δημιουργούν μεγαλύτερη ένταση και έτσι για ανέμους και πολύ πιο γρήγορα σε απίστευτες ταχύτητες αυτό το περιεχόμενο αυτή είναι προβληματική διάσταση με τις ψευδείς ειδήσεις τα hoax όπως άλλωστε έχετε ακούς είναι πολύ σημαντικό να διαπιστώσουμε και την προβληματική των νέων μορφών αφηγήσεις το στόρι τελειώνει στο web είναι λίγο διαφορετικό έχει πάρα πολύ έχει πάρα πολλά γραφικά έχει Δημοσιογραφία δεδομένων εδώ το ψέμα πάει σύννεφο όπως ξέρετε αν δεν γίνεται σοβαρή και επαγγελματική για υψηλό επίπεδο θα μπορεί να κρυφτεί πίσω από στατιστικά και πίσω από πίνακες ένα ολόκληρος ελέφαντας όποιος περνάει επάνω από την αλήθεια για τους 1000 και κυρίως στα θέματα αυτά το χουμε δει αυτό μπορώ να το επιβεβαιώσω καθενός αν θυμηθεί λιγάκι την ιστορία αυτής της οικονομικής κρίσης σίγουρα θα θυμηθεί κάποιο γράφημα το οποίο έκλεψαν βρισκόμαστε σε μια διαδικασία στην οποία όπως αποκαλεί η νέα αυτή την πρωτοβουλία της είναι διαδικασία αυτορύθμισης έχουμε την ευτυχή συγκυρία μπροστά μας το υπουργείο πλέον και είναι θετικό αυτό πάρα πολύ για τη στιγμή που συμβαίνει είναι σύμπτωση αλλά είναι μια πολύ ευχάριστη σύμπτωση να κινούνται σε ένα κατεύθυνση επιχειρήσεις να λοιπόν πώς να το ίδιο πολύ αυτοί που αυτό ρυθμίζονται και αυτοί που είναι υποχρεωμενοι να ρυθμίζουν το πλαίσιο να ρυθμίζουν την αγορά να ρυθμίζουν το οικοσύστημα ο ένα δημιουργείται μητρώο με όλο το περιεχόμενο το οποίο κύριος Κρέτσος μας περιέγραψε και ο άλλος η άλλη πλευρά αυτορυθμίζεται με κώδικες δεοντολογίας και με μια πολύ συγκεκριμένη ολοκληρωμένη πολιτική ποιότητας η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη όλα αυτά γίνονται γιατί υπάρχει μια κρίσιμη ατζέντα στη συζήτησή μας αστυνόμο λόγοι σου ας είμαστε ειλικρινείς τουλάχιστον με τον εαυτό μας πολλοί δημοσιογράφοι έχουμε τρεις γενιές δημοσιογράφων οι οποίοι βρίσκονται σε αυτό το οικοσύστημα στο ψηφιακό οικοσύστημα είναι αυτή που είναι λίγο πιο μεγάλος από μένα κι ας μην έχουν ασπρίσει είναι όμως αλήθεια κουράστηκαν πάρα πολύ να προσαρμοστούν σε αυτό το περιβάλλον έχουν προσαρμοστεί να ανταποκριθεί στην πρόκληση και μάλιστα εξαιρετικά πάρα πολύ είναι και κάνοντας αλλά μέχρι εκεί είναι αυτοί οι οποίοι φτάνουν μέχρι την ηλικία μου δηλαδή τα 50 χρόνια και είναι αυτοί οι οποίοι συνάντησα το χαρτί τη γραφομηχανή και τους πρώτους υπολογιστές στην ίδια αίθουσα σύνταξης μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θυμάμαι την ένταση με την οποία χτυπούν τα πλήκτρα διότι από τη γραφομηχανή το να ΠΑΣ στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή υπάρχει όπως και να το κάνεις μια διαφορά ειδικά όταν γράφεις με τα δύο δάκτυλα όπως γράφει το 90% των δημοσιογράφων και είχε έρθει τότε πάνω σχόλιο πάνω στην σωστή πράξη που Plus και έβαλε τις φωνές γιατί σας πάντα τον υπολογιστή και ήταν καινούργιος υπάρχει μια νέα γενιά η οποία έχει γεννηθεί με την οθόνη προστάτης βλέπει μόνο τον αν ναι το augmented reality το οποίο σύντομα θα το δούμε να διανέμεται και από τα μέλη της ΝΕΤ σαν προϊόν είμαι βέβαιος γι' αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε να το αποφύγουμε εάν υπήρχε θα λέγαμε ότι αυτά τα παιδιά φορούν μονίμως αγκαλιά είναι γενιά μεγαλωμένη μέσα στο web ίσως ξέρουν καλύτερα από τον καθένα μας και το πώς να λειτουργήσουν με αυτό όχι μόνο να απολογηθούν γράψουν κώδικα να ήταν ένα μήνα να σχεδιάσουν οτιδήποτε ακόμα και των έξι εφαρμογές πολλά από αυτά τα παιδιά έχουν γίνει εκατομμυριούχοι έχουν πετύχει σαν σταρ tapas λαμπρό παράδειγμα και για τι γίνεται με αυτή την κατηγοριοποίηση και πάλι είχαμε κανόνες δηλαδή είχαμε τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας οπίσω πάρα πολύ συγκεκριμένους και ήταν και η ρόδος τα γεγονότα ήταν ιερά το σχολείο ήταν ελεύθερο είχαν επτά άρθρα τα πίστευαν και τηρούσαν μέχρι κεραίας το πάντοτε μιλάει για την εφαρμογή των άλλων επτά η μέση ηλικία άρχισε τις εκπτώσεις διότι μαζικά μετακινήθηκε πάρα πολύς κόσμος μέσα στο χώρο της επικοινωνίας ειδικά με την απελευθέρωση των μέσων ενημέρωσης τα ραδιόφωνα και τους τηλεοπτικούς σταθμούς περισσότερες εφημερίδες δημιουργήθηκε λοιπόν ένα κρίσιμη μάζα ανθρώπων οι οποίοι μπήκαν στην επικοινωνία ξαφνικά αλλά άφησαν πίσω τους κάποια απ'αυτά τα οποία θεωρούσαμε βαρίδια προκειμένου να κινηθούν επιθετικά αυτά που άφησαν πίσω τους δυστυχώς όταν κάποιες αρχές και αξίες ήταν η αξιοπρέπεια ήταν πέρυσι η αυστηρή τήρηση του κώδικα δεοντολογίας και είναι και μικρή γενιά η οποία δεν έχει κατανόηση για ποιο λόγο εμείς μαζευτήκαμε εδώ σήμερα υπάρχει ένα θέμα σε σχέση με το αν υπάρχει ελευθερία στο ίντερνετ αν μπορώ να κάνω το ότι θέλω να λέω ότι θέλω δεν θα πρέπει να τα κλείσουμε τους ανθρώπους πρέπει να προσπαθήσουμε να τους δώσουμε τουλάχιστον την αίσθηση ότι αυτό που κάνουμε είναι κάτι προς όφελός τους διότι αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές ένα αυτό το περιβάλλον μεγάλες πληγές ειπώθηκε είναι λογοκλοπή παραχωρήσεις και το κλικ με την βεβαίωση δήλωσαν μίσους αλλά εδώ μιλάμε για κάτι το οποίο σχετίζεται με το Business κομμάτι των μέσων ενημέρωσης το Business κομμάτι των μέσων ενημέρωσης έχει υποστεί μεγάλη ζημιά λόγω της μετάβασης από τα παραδοσιακά στα ψηφιακά μας αυτή η μετάβαση δεν ήταν εντελώς φυσιολογική ζαν ακολούθησε δηλαδή μια φυσιολογική ροή πηγή του χρήματος και το ενδιαφέρον τους στο Business κομμάτι λοιπόν φαίνεται ότι δημιουργεί τεράστια προβλήματα λόγω κλοπή διότι μπορεί να έχει μια βιομηχανία και αναπαράγει ενημέρωση αλλά κάποιος άλλος να μην έχει απολύτως τίποτα και να μοιράζει τη δική σου ενημέρωση και να μοιράζεστε και οι δύο μαζί την ίδια διαφήμιση δε μπορεί να διακινείται μια ψευδής συζήτηση και κανείς να μπαίνει στον κόπο να την ελέγξει και να δημιουργούνται οικονομικές καταστροφές όπως αναφέραμε προηγουμένως και κυρίως δεν μπορεί να εξαπατά στον χρήστη ότι έχεις κάποια πολύ σημαντική κίνηση να του δώσεις με έναν τίτλο μαθαίνει τη ο οποίος όμως διαψεύδεται στις δύο τρεις πρώτες σειρές αφού μπήκε μέσα στο περιβάλλον της σελίδας η απογοήτευση που νιώθουν χρήστης και το αυξημένο βάρος λέει το ποσοστό εγκατάλειψης είναι μύθος διότι κανένας στο χώρο της διαφήμισης σουδάν διεθνείς σουδάν διαφημιζόμενος δεν ασχολείται με το ποσοστό εγκατάλειψης ασχολούνται με το iQOS με τα μάτια ήταν αυτό το περιεχόμενο κάποιοι ο αριθμός λοιπόν των επισκέψεων είναι πολύ πιο σημαντικός από το αν έχει απογοητευθεί χρήστες απ αυτή την τακτική θα πρέπει να αλλάξει αυτό νομίζω σε ότι αφορά τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε δημοσιογραφία θα έλεγα ότι τα έχει πει όλα και δεν χρειάζεται εμείς να κάνουμε τους έξυπνους κάποιος όποιος δεν ήταν δημοσιογράφος ένα απάντησε λοιπόν κάποιον που ήθελε να του μεταφέρει κάτι πολύ σημαντικό που άκουσε στην αγορά αλλαγές για τον ίδιο για κάποιον μαθητή Σωκράτης λοιπόν το πρώτο πράγμα που προξενεί συγνώμη είναι αλήθεια δεν ξέρω απαντά αυτό της είναι καλό δε νομίζω είναι χρήσιμο δε θα το λεγα εντάξει θέλω να πιστεύω με έναν απλό τρόπο αποδόμησε κάτι το οποίο ακούγεται ακούστηκε του ήταν ένα παιχνίδι γύρω από την αλήθεια και σε σχέση με το οικονομικό και το πολιτικό περιεχόμενο της ενημέρωσης πρώτα κρίσιμα για τους πολίτες αυτά τα δυο έχει ανάγκη να είναι γνήσια και αυθεντικά προκειμένου να λαμβάνει τις αποφάσεις ζωής σε αυτούς τους κρίσιμους καιρούς σε αυτό το περιβάλλον λειτουργίας των μέσων έχουμε μια σοβαρή αλλαγή παρά πολύ σοβαρή είναι η αλλαγή μέσα στην αίθουσα σύνταξης η αίθουσα σύνταξης πλέον δεν μπορεί να είναι ένα οικοσύστημα τρόπων που απλά στελεχώνεται από ανεβάστε ίδια όπως εισαγωγικών αποκαλούνται οι συντάκτες του καναλιού δουλειά αλλά περνούν από αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεις και τις ανεβάζουν σε κάποιο site είμαι στέλεχος της εφημέρευσης περιεχομένου της ΣΑΤΑ μιλάω για τον εαυτό μου μην ακούτε μην αναζητείτε αλλά παράδειγμα γνωρίζω πάρα πολύ καλά και με εργασία δυστυχώς αυτή είναι η διαδικασία όμως οι δημοσιογράφοι όταν σκεφτόμαστε σαν ανίσχυρων δεν μπορώ να περιμένω κάτι από τους συντάκτες μου από τους συνεργάτες μου τους πολύ στενούς συνεργάτες που ευρώ πρέπει να περιμένω κάτι από τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ που βρίσκονται εκτός που βρίσκονται στο ρεπορτάζ για να έχω κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα πολύτιμου για τα για τους πολίτες και τους χρήστες της σημαίνει αυτό πρέπει να βγει λοιπόν δημοσιογραφία εξοπλίζουν η πηγή βρίσκεται μας στο δίκτυο παραιτείται πρέπει να σηκώσει το τηλέφωνο πρέπει να μιλήσεις με κάποιον από κοντά για να πάρεις την πληροφορία και κάποιοι κάποτε στον κώστα Αρβανίτη δεν γνωρίζω δεν ξέρω εντυπωσιαστεί του ποτέ ξέρω την τηλεόραση δεν είχα πάει μπροστά μου να μιλήσω σε κάποιον άνθρωπο να ξέρω συνήθως αυτό αυτό είναι το βασικότερο πρόβλημα σαν δημοσιογράφοι πρέπει να τα ξέρουμε όλα τα εμβάσματα δε γίνεται όμως δημοσιογράφοι στον δρόμο υπάρχει μια τάση παγκοσμίως αυτή τη στιγμή κυρίως τα εργαλεία τα συγκεκριμένα και ομάδες εργασίας πάνω σε αυτά είναι τα βασικότερα είναι τα κεντρικά συγνώμη ξεχάστηκαν σας εξοντώσουμε τα κεντρικά στοιχεία πίσω της δημοσιογραφίας σήμερα είναι η εξακρίβωση της Service αλήθεια πιστοποίηση της εξακριβώσει ότι αυτό που ειπώθηκε από κάποιο πολιτικό πρόσωπο κάποιον οικονομικό παράγοντα την αλήθεια εξακριβώσει ότι αυτό που διακινείται στο web και έχει σαρώσει τα πάντα από την αλήθεια βρέθηκε ήσουν και φώτισε εκεί λοιπόν είναι δύο διαδικασίες επαλήθευσης έλεγε μια κυρία την οποία φαντάζουν σαν γνωρίζω τον Ντρούντι Σαχ στο BBC έτσι 12 άγνωστο όμως την δύναμη της βάρδιας στις για Μακάμπι βρέθηκε ίσως τις ειδήσεις που βλέπουν στα social media σε κάποια μπλοκ σε κάποια sites αλλά σε όλο τον κόσμο προκειμένουν να διασταυρώσουν αιρέσεις και χρησιμοποιεί εξελιγμένα εργαλεία monitoring και εργαλεία τα οποία έχουν μια δυνατότητα να πιστοποιήσουν την αυθεντικότητα των φωτογραφιών και βίντεο αλλά και το κείμενο να χτενίζουν τον ουρανό και ταυτόχρονα να σου απαντήσουν για τον εαυτό είναι μια ψευδής είδηση κακοποιών διακινήθηκε το ποιότητας ατόμων αυτός που τα διακινεί πια κανέναν έχει ιστορικό το οποίο είναι γκρίζο κι αυτά τα εργαλεία είναι σήμερα υπάρχει και στην Ελλάδα ένα από την είδηση είχαν πρόσφατα σαν σεμινάριο παρακολούθησης θα παρουσιαστούν οι φίλοι εκεί συνάντησε και την κα ρώτησα σημαντικό είναι ότι αυτή η διαδικασία μέσα στον πρώτο μήνα απαλλάσσεται πλέον Γι' αυτό λέμε ότι αλλάζει τονίζουν και αλλάζει λειτουργία φώτισε εκείνη είναι η δημιουργία μιας ομάδας ετοιμοπόλεμο πολιτικών οικονομικών συντακτών οι οποίοι μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πρέπει να απαντήσει αν αυτό που δήλωσε πολιτικό ως cover είναι αληθές ήτοι ψευδές το BBC οργάνωσε μια τέτοια ομάδα παύλος Τσίμας είδαμε κι όταν έγινε η συζήτηση στο στο Hub στην αθήνα όπου μας ειπώθηκε ότι στο BBC υπήρξε ομάδα 8 ατόμων που έκανε φάρσες και σε σχέση με όσα λέγονταν γύρω από το Brexit και τι καλό και τι κακό σταθερή μεγάλη βρετανία Πόντα κατάφερε το BBC σημασία έχει όμως το προσπαθείς προσπάθησε να δώσει την αλήθεια στον κόσμο και αυτή η διαδικασία έχει πολύ μεγάλη αξία διότι όταν μόνος του ένα δημοσιογράφος αθήνα όσοι διασταυρώσει την πληροφορία και να δώσει την ακρίβεια την αλήθεια προς το κοινό είναι εξαιρετικά δύσκολο να το πετύχει αυτό ένα δημοσιογράφος είναι εξαιρετικά δύσκολο να πετύχει αυτό θα πρέπει να συνιστά διαδικασία η οποία είναι αποδεκτή από το οικοσύστημα ποιο θα είναι το αύριο και τα στοιχήματα για να δούμε ποιο θα είναι το αύριο τα στοιχήματα για τον εκδότη να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού σίγουρα για τον δημοσιογράφο επτά αφοσίωσή του κοινού των αναγνωρίζει το κοινό και τεχνολογία το στοίχημα είναι να βοηθάει τους άλλους δύο υπάρχει και άλλη διάσταση αυτή αυτή διάσταση in Cabin κα μπορούσαν αν και οπωσδήποτε όχι κάπως αλλιώς διατυπωμένο αυτό το όνομα αλλά υπάρχει εφόσον αυτό το ρομπότ και γράφει γύρω στους 30 αιτήσεις την ημέρα ξέρετε τι σημαίνει αυτό τόσος γράφουν οι περισσότεροι συντάκτες στο online και την ημέρα βάλε τους αν λοιπόν το ρομπότ μπορεί να γράφει ισάριθμες αιτήσεις εδώ έχουμε ήδη πραγματικότητα μπροστά μας και θα πρέπει να δούμε και τις προκλήσεις συγκεκριμένα ας ο αλγόριθμος δεν έχει ηθική έχει όμως την ικανότητα να γράφει τις κάνει διαφορά με το δημοσιογράφο όλα αυτά αφού εξηγήσω το μήλο δημοσιογράφος και δεσμεύσεις έρχεται και έχει υποχρεώσεις είναι υποχρεωμένος να πυκνά άλλες είναι υποχρεωμένος να διερευνήσει Μαρία σταύρος ανασύνθεση αυτή είναι δουλειά του δημοσιογράφου την οποία το ρομπότ δεν μπορεί να καταφέρει θα αλλάξει κάτι με τους κώδικες ρωτήθηκαν γύρους εκατό φορές από τότε που επικοινωνηθεί και αποδυνάμωσε εκδοτών διαδικτύου ότι θα παρουσιαστούν οι κώδικες και τους έχει αποδεχτεί αίνεται ότι προχωράς ένα σύστημα αυτορρύθμισης δεν μπορώ να απαντήσω διαφορετικά το ποινικό δίκαιο όταν αναφέρει ότι το έγκλημα τιμωρείται περιμένει ως συντάκτης του ο νομοθέτης θα σταματήσει το έγκλημα την επόμενη στιγμή απλά τον γιατί για να ανασχέσει την τάση άρα λοιπόν έχουμε την απάντηση σε σχέση αυτοσκοπός της θέλουμε σιγά-σιγά να ενσωματωθούν στην Ευρώπη και τις αντιλήψεις των ανθρώπων που τους διαχειρίζονται που διαχειρίζονται το περιεχόμενο Κυρίες και κύριοι το επόμενο βήμα έχει ήδη γίνει αναφέρθηκε κυρίως ματαίωσε τα πολύ σημαντικό αυτό που παρουσιάζουμε είναι δημοσιογραφικές πρακτικές πλαίσιο αυτοδέσμευσης δήλωση αποστολής πολιτικοί διόρθωσαν ρυθμιστική πολιτική πολιτική ποιότητας πολιτική ικανοποίηση και μου διαδικασία ελέγχου της παραγωγής αλλά λόγια έχει γίνει το επόμενο βήμα έχει γίνει το επόμενο βήμα όταν έχεις τις βασικές απαιτήσεις ένα συστήματος διασφάλισης ποιότητας θέλω να ξέρετε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν ήμουνα εγώ ήταν νικολέτα να Κακογιάννης περιοχής Χρήστος Παναγόπουλος Ναταλία Ανδρικοπούλου Παρασκευή γονάτισε Μαρία νίκη Γεωργαντά αλέξανδρος Καλαφάτης στον γιώργο Κόκκαλης Μαρία αποφοίτων νίκος πατήσει πάνω μου και εγώ και Δήμητρας αγορά και προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό χρησιμοποιώντας ένα σειρά από πηγές και μια σειρά από πληροφορίες τις οποίες εύκολα βρήκαμε εφόσον θέλαμε να παράξουμε ένα πολύ συγκεκριμένο και σοβαρό έργο και να μείνει κάτι από αυτό που κάνουμε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου επικοινωνίας σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας στον πολύτεκνο βασιλόπουλο και τώρα ήρθε η ώρα των ερωτήσεων όπου φαντάζομαι ότι σε μια τόσο γεμάτος γεμάτη από δημοσιογράφους έχουμε πάρα πολλές είμαστε στη διάθεσή σας παρακαλώ μόνο ποιος έκανε την ερώτηση να δηλώνει το όνομα και την ιδιότητα ώστε να ξέρουμε και σε ποιον απευθύνεται μέρος της παρακαλώ το Πρωτονοταρίου λέγομαι είμαι απόφοιτη του Τμήματος Τροποποιητικής γράφει 60 μαζί με τα παιδιά και δημοσιογράφος διάβασα πάρα πολύ ενδιαφέρον ήθελα να ρωτήσω είστε αποφασισμένοι είναι οι ερωτήσεις που δεν διστάζει να τηρήσετε και πως μάλλον πιστεύεται ότι τηρείται οι ίδιοι αν δεν τηρείτε πώς πιστεύετε ότι πρέπει να μπορείτε να το εφαρμόσετε τελικά αυτό τον κώδικα μένει η απάντηση είναι σχετικά απλή προφανώς μέσα στη διαδικασία κατάρας καταλάβουν την έμμετρη ενέτεινε η Ένωση Εκδοτών διαδικτύου επί της ουσίας ότι εκπροσωπούν θα μπορούσε κάποιος να πείσει την την εργοδοσία είμαστε επιχειρηματίες μας οι επιχειρήσεις επιχείρηση λειτουργεί είναι ένα κομμάτι προφανώς το playroom με τιμωρία το πλαίσιο μέσα στο οποίο λειτουργούν οι διάφορες ομάδες εργαζόμενοι αλλά και διάφορες δομές είναι αυτή πρωτοβουλία ποιοι ήμασταν μια αρκετά δύσκολη και τολμηροί μπορούν από πρωτοβουλία προφανώς γιατί θέλαμε ένα άλλοθι το χρειαζόμασταν της ουσίας περισσότερο ότι θα προστατεύσουμε την ίδια την ύπαρξή μας σοβαρές επιχειρήσεις προσπαθούμε διαρκώς να εφαρμόσουν βάρους τραπέζι κανόνες διαφάνειας βάσει των οποίων θα υπάρξει υγιής ανταγωνισμός που θα φάνε όσα βελτίωση της θέσης τους και την επιχειρηματικότητα τους μας τόσο κώδικας επί της ουσίας από τη δική μας πλευρά ένα τέτοιο εργαλείο αλλά προφανώς δεν έχει καμία τυπική υπόσταση έχει ουσιαστική υπόσταση από μόνος του προφανώς δεν μπορεί να αποτελέσει απόφαση Γεώργιος βασιλόπουλος τίποτα παραπάνω από ένα πλαίσιο ένα πλαίσιο που θα μας θυμίζει διαρκώς φέρνει στην επιφάνεια ότι υπάρχουν αυτοί οι κανόνες και βάσει αυτών θα πρέπει να λειτουργούμε τα επόμενα βήματα που θα έχουν οι διαπραγματεύσεις θα κάνουν πιο συγκεκριμένα αυτά πράγματα ώστε αφού τόσο πρωτότυπες δεοντολογίας να αποκτήσει περισσότερο πρακτική διάσταση σε πρώτο επίπεδο προφανώς αφορά τα μέλη της ένωσης επιδιώξεις μας όμως είναι να επί της ουσίας θα αποτελέσει βάση μιας ευρύτερης συζήτησης προφορά τους και δημοσιογραφικούς οργανισμούς έξω από την ένα και ενδεχομένως και άλλων χωρών για την ουσιαστική ψυχική εκδότες προφανώς υπάρχουν και πολλοί άλλοι εκδότες πολλές άλλες εμπορικές επιχειρήσεις άρα ναι υπάρχει πολύ σοβαρό πλάνο το πώς θα κινηθούμε από εδώ και πέρα σε αυτό πάμε να μείνει μόνο ένα θεωρητική προσέγγιση των πραγμάτων δεν υπάρχουν για να το κάνω πιο συγκεκριμένο μερικών γενάρχες των 12V διαπιστώνει κανείς εύκολα ότι πάρα πολλά από τις ΑΠΕ και τα μέλη της ΕΝΕΔ και φυσικά όλα τα όλα τα site που υπάρχουν στο μιλάνο μεταξύ των οποίων και μέλη της είναι έχουνε τεράστια απόκλιση απ' αυτά που γράφει ο κρις αυτή τεράστια απόκλιση για να γεφυρωθεί εργάζονται εξετάζεται είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο γιατί σε πολλά από τα σημεία η απόκλιση οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν έσοδα από αυτή τη διαδικασία δηλαδή βιωσιμότητα των μέσων βασίζεται στη λάθος λειτουργία τους όταν λοιπόν θα έρθει να σκοτώσω ποιος θα τους πει δεν πρέπει να το κάνεις έτσι όπως ξέρεις και βγάλεις έσοδα απ' αυτό αλλά διαφορετικά είναι διατεθειμένος τότε να κάνει αυτή την αλλαγή για χάρη της ποιότητας πρώτον και δεύτερον πώς θα το κάνει θα υπάρξει προστίμων δεν το κάνει είστε πιο βαρύ πρόστιμο εργοδότη στον εργοδότη γιατί ενέτεινε ένωση εργοδοτών πώς θα περιφρουρεί ξέρετε η λειτουργία του εαυτού σας επένδυση είναι νομίζω μια λέξη αυτορύθμιση οι επιχειρήσεις και ομάδες έχουν πλεονέκτημα πόλωση μεταξύ τους έχουν συγκεκριμένο αριθμό σχετικά μικρό γιατί είναι λίγοι είναι σε πολύ μεγάλη εκδοτική επιχείρηση εκπαιδεύει τους ανθρώπους ένα συνιδιοκτήτης Ένωση ιδιοκτητών έχει αυτό το πλεονέκτημα βρίσκονται ιδιοκτήτες μεταξύ τους συνομιλιών και παίρνεις αποφάσεις τους προφανώς υπάρχει το κομμάτι συμφωνίας για να φτάσουμε στο σημείο εδώ προφανώς υπήρξε μια συμφωνία που αφορούσε το σύνολο των μελών της ΕΝΕΔ δεν είμαστε εκεί προφανώς σήμερα έτσι αυτό όμως το συνθετικό προϊόν είναι προϊόν σύνθεσης το οποίο εξετάστηκε ενδελεχώς από το σύνολο των μελών της Ένωσης αποτελεί ένα πρώτο σημείο αναφοράς βάσει του οποίου θα υπάρξουν επόμενες συζητήσεις όποιος μπορεί και θέλει να προσαρμοστώ επιχειρηματικό μοντέλο πάνω σε αυτήν την πρακτική και θα το πράξει όποιος δεν το κάνει προφανώς θα αποβληθεί θα αποχωρήσει ως φυσική απόρροια των επιλογών και από και πέρα καθένας κρίνεται εκ του αποτελέσματος ας κρατήσουμε αυτή την απάντηση και νομίζω το είπε και το κύριο μας ομιλία του τίμησε θέμα ύπαρξης άλλαξε το από κράτη και αυτό που ρώτησα κα Σιζόπουλος αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και μιλώ εκ μέρους του Νέου από την όλη συζήτηση που άκουσα μερικά ενδιαφέροντα πράγματα που ναι όξω το γιώργος Ηλιόπουλος φίλο μου για κάθε ίχνους οξέα πίεσης για το φράκτη σε καιρό πολύ ωραία πράγματα μεγάλο πρόβλημα και στην ανέβηκε στο site της βέβαια το θα σας πω μια ιδέα που μου ήρθε γιατί παρακολουθώ τα αμερικανικά τρεντ και για να δώσουμε λίγο έτσι και ενδιαφέρον στο διάλογο εδώ πέρα στη μελλοντική δημοσιογραφία ο βασικός παράγοντας που διαφοροποιεί και εμπορικά σε γνωστό έργο της NASA εδώ από το άλλο είναι το concept ένα δηλαδή ποιο είναι το πιο αξιόπιστο που θα βρεις μια είδηση που να ξέρει ότι αποκρύβει την πραγματικότητα μερικά άμεσα πολλοί επώνυμοι στην αμερική είναι βρήκαν τον εξής τρόπο και αναρωτιέμαι μήπως αυτό σας τρόπους τον εφαρμόσουμε και στην νέο όποιος εμμέσως αυξάνει την αξία των site που έστηναν έχει ένα αστείο όνομα τόσο δρομολογείται πίνω όχι ομό ωνη σε στενούς ο Πινόκιο ήταν γνωστός ψεύτης των παραμέτρων που λέμε στα παιδιά μας φάτσα και μηχανισμός λοιπόν και έχω δει πάρα πολλά ξενοίκιαστα site άρα μπορούμε να παραμόρφωση της αλήθειας γενικά κάθε τίμιος και προπάντων δεν νικιέται ο ίδιος συναλλαγών έτσι τυχόν των εντυπώσεων τον πινόκιο ζήστε λοιπόν ένα θέμα ποιος παίζει το ρόλο καταγράφτηκε δίπλα σε κάθε site που πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη πόσες φορές το μήνα προσφορές στο εξάμηνο αυτό έχει από μόνο του δεν μπορεί το αποτέλεσμα όταν φτιάξαμε την νέο ο συνδετικός μας κρίκος δεν μέτρηση ψάχναμε μια μέτρηση εκείνος αποδέχτηκε και κοινώς αποδεκτούς κανόνες εμποδίζουν τους απατεώνες Μπαλσόι που ανέφερε εκείνος Βασιλόπουλος πάρα πολύ σωστά είναι ένα ποιοτικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή και σκέφτομαι σοβαρά να το εντάξουμε στον πόρνη της νέο γιατί υπάρχουν πάρα πολλά sites τα οποία δημιουργούσε η κίνηση θα εκκινήσει τι σημαίνει βάζω αλεξάνδρας που έχει πολλή κίνηση χτυπάνε το site το δικό τους ψάρι κατευθείαν you Re έχει καταλάβει τι του είχε συμβεί αυτό μπορώ να το πουλήσω επιχειρηματία στη διαφημιστική αγορά δεν έχει αξία όμως για το ένα ο κόσμος το ξέρει άρα για να επανέλθουν πως σκοπός μας την νέα εδώ είναι να πουλήσουμε άθελά του χυδαίου όρο ποιότητα με αυτό τον τρόπο εξυπηρετούμε και το ρόλο της ενημέρωσης και το ενημερωτικό site και τον επιχειρηματικό σκοπό και την καλή δημοσιογραφική δουλειά που είχαμε παλιά έχοντας κάνει 12 χρόνια στην τηλεόραση θυμάμαι στην ώρα σου όταν έβγαινε δημοσιογράφος τελείως λάθος συνείδηση παραιτείται διευθυντής ειδήσεων την επομένη ημέρα έχει συμβεί στην αρχή του μέλλοντος Γιώργος κόβει Ενετοί 90 92 νεότερη τα θυμάστε αυτά άρα γίνεται σαφώς αυτό που σας λέω τι σημαίνει πινόκιο πωλήσεις στην το μεγάλο ερώτημα το ενδιαφέρον για τους πιο συνεργατών της παρέας ποιος το εφαρμόζει αυτό θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε πινόκιο που συστήνουν ίσως δεν έχει περισσότερες δεν είμαστε μια πλούσια χώρα η πλούσια φωτογραφική ιμάντες με κάποιους δημοσιογράφους λέμε έχουμε το αβαντάζ να κάνουμε φράχτη σε κοινή επιτροπή όπως πολλά άκουσα σωστά όχι το BBC έτσι ζεσταίνουμε το προβληματισμό αλλά υπάρχει τρόπος να κάνεις έμφορτο με ποιότητα και να ισχύει κέρδος αυτό ήθελα να κάνω γνωστό ευχαριστώ εκ συμβολή κυρίως ζώα χάρος μετά κα χρήμα από πάνω για να επανέλθουν σε ερωτήσεις υπάρχει ένα θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο κροίσος εκτενώς στο οποίο πραγματικά θα πρέπει να εστιάσουμε ποιος τους είπε ότι υπάρχει εύρυθμη μάλλον το διαδίκτυο από άποψης ανθρώπου προτρέπουν άλλους ανθρώπους να πυροβολήσουν κάνουν διαφορετική και αυτό είναι μια δυστυχής αλήθεια πρόσφατα με αφορμή αυτό ειδικά γεγονότα η κυβέρνηση προχώρησε σε μια μάλλον καλή πρωτοβουλία που λήγει τέλος πάντων ότι θα εφαρμοστεί όμως για όποιον προτρέπει μέσω των πρωτοσέλιδο για παράδειγμα σε πράξεις βίας η ερώτηση απευθύνεται κυρίως προς το κοινό κράτος και νομίζω ότι ξέρετε απάντησα νομίζω θα ήθελα να ακούσω τη γλώσσα τα χείλη του αυτό το πράγμα γιατί προηγούμενες δεκαετίες τι συνέβη ποτέ τι ακριβώς συμβαίνει πια να χτυπά στο ΓΕΜΗ που απαγορεύει τη δικαιοσύνη να παρεμβαίνει όταν έχουμε ποινικά αδικήματα επιπλέον θα σε ικανοποιήσει απάντηση νομίζω τάξη έχουμε δυο τρεις σοβαρά ποιο σοβαρά θέματα το πρώτο είναι ότι ΜΜΕ από τη φύση τους έχουν δίναμε και καλώς κάνουν και έχουν κίνημα αφού σου ποιος το πρόβλημα είναι ότι δεν είχαμε διαφανείς σχέσεις ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς αναφέρομαι κυρίως στον χώρο της τηλεόρασης κύριε είχαμε μια πολύ μεγάλη σύνδεση του πολιτικού μας συστήματος με το χώρο της πυλώνας και καπό και αγνοήθηκε χώρους του διαδικτύου όπου χώρος διαδικτύου ουσιαστικά έγινε κερκόπορτα για να φωλιάσει του μίσους πουλάς μια αντιπαράθεση η οποία δεν βασίζεται σε επιχειρήματα βέβαια το διαδίκτυο δεν είναι μόνο αυτό αλλά δεν πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους είναι ευτύχημα ότι πολίτες μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους και είναι ευτύχημα που πωλείται δηλαδή εισόδου τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης παράδειγμα είναι το λόμπι των φτωχών και που μπορούν να εκφραστούν καμία φορά με έναν τρόπο που δεν είναι τεκμήριο μένους γιατί οι άνθρωποι αυτοί δεν βγάζουν κέρδος δηλαδή καθένας μπορεί ας πούμε να ασκήσει μια δημοσιογραφία του εαυτού του και ένα λόγος που χάνουν σε αξιοπιστία του τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης είναι ακριβώς αυτός διότι είμαι πολύ στενά συνδεδεμένα με τα κυρίαρχα συμφέροντα και τις κατεστημένες ας το πούμε σχέσεις εξουσίας και ισχύος σου χώρος του διαδικτύου δεν είναι ακριβώς έτσι ακριβώς όμως επειδή δεν είναι Ετσι επειδή ακριβώς το κράτος δαν κι και ανεξάρτητες αρχές των media είναι ευτύχημα ότι έχουμε επιτέλους Κρίμα που δεν έχουμε αυτή τη στιγμή μια παρέμβασή τους λόγο αλλά είμαι σίγουρος ότι στο σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε άλλα ας μη και του ΕΣΡ και του κράτους κάνουν κοίταξαν όλα αυτά τα χρόνια να φέρουν ένα ρύθμιση για το διαδίκτυο νομίζω ότι ζούμε πολύ μεγάλες αλλαγές και στο χώρο της ενημέρωσης και στο χώρο της πολιτικής κοινής και άμεσα παύουν να γίνουν άμεσα γίνονται επίσης και αποπομπή γίνονται εκεί και τα ίδια δέκτες μέσω της νέας τεχνολογίας γιαυτό ακριβώς απαιτείται αυτορρύθμιση Γι' αυτό ακριβώς απαιτείται εκπαίδευση και κατάρτιση αυτό ακριβώς απαιτείται να διαμορφωθούν συνθήκες ώστε οι πολίτες να έχουμε πολύ πιο έντονα αναβαθμισμένη και ανεπτυγμένο αισθητήριο και κριτήριο όσον αφορά τη συντήρηση που καταβάλλουν βεβαίως πρέπει να παρεμβαίνει όταν υπάρχουν βίντεο που προτρέπουν όλους ανθρώπους να δολοφονήσουν προφανώς πριν από δεν δεν κατάλαβε όπως κάνουμε κριτική στην πολιτική εξουσία πρέπει να κάνουμε κριτική και σε άλλες μορφές εξουσίας σας το κριτικάρει εσείς οι δημοσιογράφοι δεν το θεωρώ πολύ αυτονόητο κα χρήματα παρακαλώ ειλικρινά δεν ξέρω από πού να αρχίσω στην ερώτησή μου γιατί θέλω να πάρω τα 15 δισ και όχι απλώς να του πρώτιστο χτες κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα είδηση που αφορούσε στο γιοτ του Φιδέλ Κάστρο προσφάτως αποθανόντος την είδηση την ανέβασε πρώτο ένα site μεγάλης δημότες μη μέλος της ΟΝΕ και την αναπαρήγαγαν με τα όρια των όλα τα μέλη της ΕΝΕΔ αφορούσε στη για τις ημέρες Αντόνιο Κάστρο ενους μου γοητευτικού άνδρα της κούβας του οποίου είχαν χρεώσει όλο το ΑΕΠ της χώρας έτσι και μετά άρχισαν να γράφουν ότι είχε συνάψει ερωτική σχέση με 30000 γυναίκες πράγμα νομίζω εγώ προσωπικά απίθανο λοιπόν είναι σκληρό αλλά αυτή η είδηση δεν κοστιζει πουθενα προσέξτε δεν κοστίζει κοστίζει σε ζωές κύριε Κρέτσο δεν κοστίζει και βασιλοπούλες σε χρήματα δηλαδή δε βρίσκεις έναν ελέφαντα πίσω από κάποιο γράφημα ανακαίνιση αυτή είδηση κέρδισε τη λήξη σε επισκεψιμότητα κερδίζει μεθαύριο σε διαφήμιση σωρευτικά η ερώτηση μου είναι απλή κύριε Κρέτσο επίσης πρόσφατα δημιούργησε ένα μητρώο Λεμεσό σε ποιο βαθμό μπορεί να τελεί υπό την αίρεση της παραμονής στο μέτρο αυτό η τήρηση του κώδικα δεοντολογίας τόσο σε ειδήσεις που κοστίζουν όσο και σε ειδήσεις που κερδίζουν έτσι σίτισης που μπορεί αύριο να φέρουν μεγάλη σκέψη νότητα και πραγματικά τα δικαστήρια κύριε όλο όλες αυτές οι δομές αυτό είναι μια τοποθέτηση υπάρχουν ήδη υπάρχουν κώδικες δεοντολογίας υπάρχουν νόμοι φυσικά και μπορεί να παρεμβαίνει σε κελί της εξαιρετική είναι η αυτή προσπαθεί και πρέπει να τις κάνουμε όλοι όμως όπως υπάρχουν πειθαρχικές δομές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας ένα καλύφθηκε όπως υπάρχουν διοικητικά πρόστιμα και ποινές στο εθνικό συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αλλά ανεξάρτητα ποιες αρχές θεωρώ ότι με κάποιο τρόπο θα μπορούσαν να υπάρχουν κατασταλτικές και πραγματικά το λέω γιατι δεν έχω την καλύτερη εντύπωση για το επάγγελμα έτσι κατασταλτικές δομές μια επιτροπή κατοικείται πια το τσεκάρισμα αυτό της αληθοφάνεια η αξία τους αγγίζει το κρατήσω και πόσο καιρό Βασιλόπουλο θα έστω πολύ σε νέα νομίζω ότι υπάρχει κοινό το οποίο με πολύ μεγάλη ικανοποίηση καταναλώνει τέτοια τέτοιου περιεχομένου νομίζω το κακό σαφέστατα υπάρχει ένα τέτοιο είδος περιεχομένου είναι το infotainment μέρκελ λίγο ψωμάκι και λίγο τραβηγμένο αρέσεις πάρα πολλούς βρίσκονται σχολές έρευνας αυτά τα δείγματα κοινό και δεν είναι μικρά σε ποσοστό αυτό όμως απέχει από το να διακινείται μια πληροφορία η οποία έχει και λίγο μίσος μέσα έχει μια τάση διακρίσεις να εντοπίζει κάτι σε σχέση με τη θρησκεία το χρώμα της σεξουαλικές προτιμήσεις την ικανότητα ένα ανθρώπου ενδεχομένως ίσως φέρει την κινητική προβληματική κατάσταση πολλές φορές το ψεύδος κρήτη ένα διάθεση να βγουν στην επιφάνεια όλα τα ταπεινά ελατήρια ένα εγκλήματος που προδιαγράφεται αλλά βεβαίως όταν έγινε πάντα όλα αυτά έχουν σκοπό αναμένουν στη διασκέδαση και προβλέπω να γίνεται και βλέπω ότι υπάρχει πολύ μεγάλο κοινό βλέπω και εγώ σαν τέχνες περιεχομένου της gr ότι υπάρχει εκείνο το οποίο αρέσκεται στο να διαβάζει τέτοιες ανάλαφρες της σημασία πάντα έχει το ότι στην προκειμένη περίπτωση θα πρέπει όλοι να γίνουν λίγο πιο υπεύθυνη σε σχέση με το πάνω στην τακτική τους ελέγχει αυτά που γράφει αν ο διευθυντής σύνταξης εάν επικεφαλής ένα Peugeot δέχεται να γράφει καθένας ότι θέλει σίγουρα δεν είμαστε σε ως γραφικό περιβάλλον δεν συνέβαινε ποτέ αυτός παρελθόν και φαντάζομαι θα σου κου μεταξύ και σένα ελπίζω να μη σου εμένα τουλάχιστον μου πετούσαν τα χαρτιά και έγγραφα το καταγράψει συντάκτης του BBC δεξί πάνελ με γιατί διαφωνούσε ζούμε μια εκφράσουμε μιας πόσο μάλλον σήμερα ένα δικαιολογεί τον γράφονται πράγματα την κοιλιά μας όπως αυτές δεν είναι δεν μπορεί να το διανοηθεί κανένας διότι αφορούν ζωές αφορούν καταστάσεις και άμεσα στην κρίσης σκεφτείτε λιγάκι τι είχε γίνει με εκείνο το Mail του μηχανικού αυτοκινήτων απέτρεπε όλες αυτές οι καταστάσεις είχαν οδηγήσει σε ένα σφαίρα παροξυσμό επικοινωνία εύκολο να γίνει και σε σήμερα αυτό δεν είναι καθόλου δύσκολο αυτό λέω ξέρω αν κατέχω την άποψη αλήθεια αλλά το περιγράφουμε η ερώτησή μου είναι αν θα παραμείνουμε στο ευρώ το χρόνο μου κάτι γιατί η απάντηση της κατάλαβε ερωτηθείς σε ερωτήσεις εγώ πιστεύω ότι το βασικό πρόβλημα της Σύμης της ελληνικής αγοράς των μέσων ενημέρωσης δεν απουσιάζει η μισή είναι υπερβολική ρύθμιση πολλών πραγμάτων στη στους τύπους ενορχήστρωση η αυτορρύθμιση που προτείνουμε εμείς είχε άλλα χαρακτηριστικά ζητάμε δηλαδή την πολιτεία να ρυθμίσει ακόμη περισσότερο το τοπίο ενημέρωσης ζητάμε να δώσει περισσότερα εργαλεία στα χέρια των εισαγγελέων του οποιουδήποτε ώστε να καταθέτει μήνυση κατά το δοκούν ως δημοσιογράφος θα φοβάται να γράψει οτιδήποτε γιατί γνωρίζει ότι θα μιμηθεί ακόμη και αν ξέρει ότι κατέχει την αλήθεια και ξέρω πως αυτός τον μίμηση θα εξαντλήσει οικονομικά ηθικά ώστε να καταλήξουμε τέλειωσε ένα ψέμα το οποίο είναι συνολικό και είναι ας πούμε μια βάση βασική αρχή που όλοι αποδεχόμαστε το βασίλισσα μαζί με τη ρύθμιση φτερωτή υπερβολική ρύθμιση το πρόβλημα αν δούμε τις ανεπτυγμένες μιντιακές αγορές την αμερικανική παρέμβαση χάρη υπάρχουν οι ρυθμοί υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ελευθερία σε ότι μπορεί και να γράψει κανείς αυτορυθμίζεται όμως πολύ πιο έντονα η ίδια αγορά ακριβώς βασιζόμενοι πάνω σε αυτή την ελευθερία που της δίνεται οι επιχειρηματίες σε ρυθμιζόμενη αγορά οι επιχειρήσεις τους περισσότερο στον δίσκο τους κοινό όταν πάρουμε πάρα πολλούς κανόνες ρύθμισης τότε είναι νομίζω το πιο καλό μου κόβω πιο καλός τρόπος πειθούς επίτευγμα ακριβώς το ανάποδο αποτέλεσμα άρα θεωρώ τουλάχιστον όσον αφορά την Ένωση δεν ζητάμε την πολιτεία επιπλέον ρύθμιση ζητάμε να παίξει το ρόλο της που εποπτικός μακάρι να καθοριστούν βασικούς κανόνες και μετά ερχόμαστε εμείς και θα δώσουμε και άλλες να εξαγοράσει οι οποίοι πρέπει να αυτορυθμιστεί με προφανώς όλοι ενωμένοι από τελικό καταναλωτή που νέο αναγνώστη μας κου αγοράς ένα προϊόντος κλπ κλπ αλλά δεν θεωρώ ότι πρέπει να επιδιώκουμε μεγαλύτερες μεγαλύτερη ρύθμιση τιμωρία θα σε διώξω από το μητρώο αν γράφεις για τον γιο του Κάστρο σχήμα λόγου πλέον οποιοδήποτε μέτρο υπάρχει ρύθμιση και δεν αφορά όμως στο δημόσιο αφορά το ίδιο το ποινικό κώδικα δεν αφορά το το το το το μέσα ενημέρωσης αφορά τον οποιονδήποτε άρα δεν πρέπει να συζητάμε κάτι νομίζω ότι εξαιρετικά O ενώ είναι εξαιρετικό δεν αφορά μόνο τα μέσα ενημέρωσης λόγω σωστό θέλω να πω ότι υπάρχει Ευρωπαϊκή νομοθεσία με τη διασπορά μίσους σε ρητορική του παραδείσους αυτού κύρια θέματα εμείς στο Μητρώο online media και γενικότερα εκ της θέσεώς μας δεν μπορούμε να μιλήσουμε περιεχομένου δεν παρεμβαίνουν Σπύρος δεν είναι δική μας δουλειά αυτό διά των ανεξάρτητων αρχών των επαγγελματικών ενώσεων και των Κούρδων και του δημοσιογράφου σχετίζεται με την προσπάθεια που κάνει να αίνεται μακαρίτης προσπάθεια αντίστοιχο κείμενο μας έρθει και από το ΕΣΡ και αποτίμηση ένα προκειμένου να διαμορφωθεί ένα κανονισμός λειτουργίας για το μητρώο για περιπτώσεις που κάποια μέλη πραγματικά παραβιάζουν ένα βασικό κώδικα δεοντολογίας που έχει να κάνει με τίτλο περί του περιεχομένου αλλά γι' αυτό είπα και προηγουμένως ότι είναι η ώρα και οι δημοσιογράφοι να πάρουν κάποιες πρωτοβουλίες και εκεί εκδότες οι ανεξάρτητες αρχές να έρθω στο θέμα του περιεχόμενου του πραγματικά είναι ένα ειδικού αυτό το οποίο μπορεί κανείς να βρει στο διαδίκτυο το οποίο άδικη γιατί στο διαδίκτυο επίσης στο Twitter μπορεί να βρίσκετε τις πιο έξυπνες ατάκες της κι εγώ κάνω καλές Κρι ειδικές κάποιου έτσι πραγματικά παίζεται έξι εργαζόμενοι σοβαρή αρθρογραφία που δε θα τη δεις να πούμε σε σε έντυπα και στην δηλώνοντας είμαστε στο ξύλο μέχρι εγώ θα σας θυμίσω την ερχόμενη εβδομάδα η δίκη των εκπομπών των γυναικών που δημοσιεύθηκαν από το κράτος στους δημοσιογράφους οι φωτογραφίες τους βγήκαν στον αέρα με δημοσιογραφική επιλογή και οδό και βεβαίως κάποιος και με την παρέμβαση η συμφωνία των ιδιοκτητών οπότε αυτή την επισήμανση ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη λοιπόν πολιτικά ουσιαστική ότι αυτές οι γυναίκες δεν ήταν πόρνες κατηγορηθήκαμε κράτους διαπόμπευση κάποιου ποσού γράψτε τα ΜΜΕ και στην πράξη ο μισθός η βρίσκονται εν ζωή σήμερα βεβαίως βεβαίως μπορεί βέβαια να δίνεται ένα βιβλίο αυτό το βασικό θέμα είναι και η αφορμή που είπε για το γιο του Φιντέλ εγώ σας λέω αυτό που θα γίνει την ερχόμενη βδομάδα είναι καθημερινό και εδώ και τονίζουν και δημοσιογράφοι και υπογραφές και κώδικες είναι για να τηρούνται καταρχήν από τους βασικούς παίχτες που και αυτοί που έχουν γράφει και ζωγράφοι συγνώμη κύριε πρόεδρε να λύσουμε μια παρεξήγηση οποιοσδήποτε θέμα αφορά από την υιοθέτηση ένα πλαισίου το οποίο κάλυπτε πλαίσιο αυτορρύθμισης μέχρι την οποιαδήποτε οποιοδήποτε μέτρο κύρος οποιοδήποτε αποτέλεσμα σερί εφαρμογή η μη εφαρμογή του πλαισίου είναι αρμοδιότητα αυτού που το σέβεται και το τυρί κανενός άλλου ούτε καν αυτουνού που το συνέταξε κάνοντας δεύτερον ένα πλαίσιο δεοντολογίας είναι απλώς αυτό δέσμευση καλών πρακτικών δεν είναι νομικό κείμενο δεν έχει διατάξει νομικές τάσος πολύ πόνο της στην ΕΡΤ αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα κείμενο 20 σελίδων της ΝΕΡΙΤ το οποίο πιθανότατα το χουμε γράψει νομική και κάλυπτε πλαίσιο δεοντολογίας της ΝΕΡΙΤ δεν υπάρχει κανόνας δεοντολογίας δεν υπάρχει πλαίσιο δεοντολογίας να εισηγηθεί καμία τέτοια πρόταση είναι από την ίδια μήτρα της ίδιας έρευνας που παρελήφθη το έργο αυτό που έχουμε στα χέρια μας αυτή τη στιγμή έχει γίνει ουσιαστικά η δουλειά της τροποποίησης και αυτό βγαίνει σε διαβούλευση σήμερα κιόλας σε εσωτερική διαβούλευση για τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ και για τους ανθρώπους περιεχόμενο αλλά και τους τεχνικούς και τους πάντως αυτό δεν σημαίνει σημαίνει ότι στο παρελθόν υπήρξε προσπάθεια να υποκατασταθεί λειτουργία των κανόνων δημοσιογραφικής δεοντολογίας με ένα νομικό πλαίσιο θυμάστε ότι έχουν ασκήθηκε αγωγή στο παρελθόν ήταν μόδα οι αγωγές από κάποιον πρώην υπουργό συγκεκριμένα αυτό δημιούργησε σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία του τη λειτουργία του τύπου θα πρέπει να έχει προβλήματα θα πρέπει με κανόνες αυτές αλλά ακόμα πάντως τη διαπόμπευση έγινε με εισαγγελική παραγγελία άρα εκεί το κράτος λειτούργησε όπως ορίζουν οι νόμοι η αυτορρύθμιση των εκδοτών έπρεπε να εμποδίσει τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών είναι αυτό που διακρίνει τις εξουσίες ο εκδότης ελεγκτικός οργανισμός δεν υπακούει στις βουλές της πολιτείας του κράτους της δικαστικής δεν είμαστε δηλαδή O εκδότης ρόλος δεν είναι να εκτελεί συμβόλαια ακόμα και με κρατικά είναι να αναζητεί την αλήθεια και να κρίνει βάση πλησίον τότε δημοσίευε με ποιον τρόπο επειδή δεν δημοσιεύει αυτό είναι νομίζω η διαφορά μεταξύ ένα νόμου και ένα οδικά αυτορρύθμισης κι εγώ πολύ σύντομα συγνώμη τώρα δυσαρεστήσουν λίγο τους λοιπόν ότι όταν έχεις εκδότες και ιδιοκτήτες των μέσων ενημέρωσης οι οποίοι ταυτόχρονα κουν παράλληλες δραστηριότητας και προωθούν άλλα συγγενή επιχειρηματική συμφέροντα τότε εκεί τα πράγματα λίγο περιπλέκονται όταν ενδεχομένως έχεις πιο καθαρούς κανόνες και εργοδότες εκδότες οτιδήποτε οι οποίοι πραγματικά ποσού ασχολούνται αποκλειστικά με το χώρο της ενημέρωσης νομίζω ότι αυτός είναι ένα πιο έτσι συνήθως έτσι μια πιο ασφαλής στο πούμε Πήγασος ασφαλιστική όμως να αποφεύγονται τέτοιου είδους φαινόμενα μιλάς η ηθική και η ηθική κατά την άποψή μου δεν είναι να φοράτε δραστηριότητα αφορά το άτομο προσωπικότητα όποτε θέλουν κάποιον που να είναι ηθικός αν έχει πολλαπλή δράση τότε είμαι απολύτως ανοιχτός να χημείας το μεν καταλαβαίνω τι λες προφανώς αλλά δε θεωρώ ότι μπορεί να αποτελέσει βασικό ξες καταλυτικό κανόνα ογκολογικά διάσημη καθηγητής στο ελληνικό ανοικτό Πανεπιστήμιο και διεθνείς μπορώ τους διοίκηση πολιτισμικών μονάδων ασχολούμαστε με τις πολιτισμικές πολιτιστικές βιομηχανίες όλα αυτά που λέτε πρώτα πρώτα να συγχαρώ την προσπάθειά σας και συγχαίρω για ένα και μόνο λόγο γιατί αυτή στιγμή αρχίζουν να καταλαβαίνουν μετά από 10 από τα 17 χρόνια που βλέπουμε στην Ελλάδα για τους στο εξωτερικό πριν ότι αυτό που αναζητάμε όλοι είναι μια ρύθμιση και μια σωστή λειτουργία του συστήματος που μπορεί να μην υπήρχε και ειδικά στα ψηφιακά μέσα η έρευνα αποκάλυψε την αγγλία ήταν για τη για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού συστήματος του οικοσυστήματος τη βρετανία από την όλον τον λαό του εικοστού αιώνα το θέμα της αυτορρύθμισης υπάρχουν δυο θέματα η αυτορρύθμιση πολέμησαν Φραγκούλη ίσον και Star status relationship γιατί οι ρυθμίσεις που είναι τα του κράτους αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα ποτέ δεν λειτούργησε αυτό το σύστημα δηλαδή της αυτορρύθμισης καταστάσεων τουλάχιστον δύο ανεξάρτητες αρχές δεν έχουν λειτουργήσει τώρα προσπαθούμε να λειτουργούμε κι εγώ συμφέροντος αυτές προσπάθειες οι αυτορρύθμιση με τους διαφημιστές και όλα αυτά δεν έχει λειτουργήσει στην Ελλάδα στη βρετανία έχει τουρκικής έχω γράψει ένα βιβλίο που έχει 31 εξώφυλλα ίσον Global Control λοκάρει συστολής και αναφέρω όλα αυτά τα πράγματα μέσα το ζητούμενο εδώ πέρα να δούμε ότι αυτός κώδικας είναι μια αρχή εγώ τον τυχερό το ζητούμενο που τίθεται το παρά πέντε χιλιοστά ρυθμίζει τους ρυθμιστές γιατί γίνεται ένα αιώνιο ερώτημα που τίθεται προς ρύθμιση στους δανειστές και ποιοι είναι οι ρυθμιστές αυτή τη στιγμή έχω άξιους για τους εκδότες αιτήσεων ασύλου των διαδικτύου ότι θέλουν αυτορύθμιση του νίγηρα από τρίτους να αποκτήσει αυτή τη ρύθμιση το δικό τους περιβάλλον που είναι πάρα πολύ θετικό το διαδίκτυο όμως ένα παγκόσμιο μέσο και αυτό που έχω να πω είναι και αυτός κώδικας είναι πολύ καλός σαν αρχή αλλά έχει κάποια προβλήματα πρώτον όταν κάνουμε κώδικα δεοντολογίας για την έντυπη επικοινωνία μιλάμε για έντυπο τύπο η έντυπη επικοινωνία όταν κάνουμε κώδικες για να τηλεοπτική επικοινωνια μιλάμε για την τηλεόραση όταν κάνουμε κωδικός όμως για το ψηφιακό περιβάλλον μιλάμε για μια άλλη επικοινωνία που είναι ιδιωτική ψηφιακή επικοινωνία και μιλάμε για ένα θέμα το οποίο είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει αντιληπτό γιατί καινούργια αυτού του καινούργιου μεσούντος εκεί επικοινωνία έχει όταν μιλάμε όταν δε δεν γράφουμε ούτε μεταδίδοντας δηλώσεις θύμα στο διαδίκτυο δηλαδή το άτομο στο διαδίκτυο και το άτομο μπορεί να μιλήσει ιδιωτικά τι μπορεί να δει και η εμίλια ταυτοχρόνως και δημόσιο εκείνη τη στιγμή πως αυτό Περιορίστε το άτομο ώστε να μη γίνεται χυδαίο να έχει αυτήν την ποιότητα και να έχει αυτή την αξία και εδώ είναι το θέμα του κώδικας αυτός όταν θέλει να φέρει H αναφέρει ο δημοσιογράφος του διαδικτύου να την παιδεία και αυτό που έχω συγχαίρω τη στιγμή φερόταν να ρωτήσω μπορείτε να εκπαιδεύσει τους έλληνες τους τους δημοσιογράφους αυτούς πουν στο διαδίκτυο έχουν πέντε παιδιά σήμερα και να κρατήσει την αξιοπιστία υπάρχει αυτή η αξιοπιστία αυτή στιγμή στο σύστημα το ελληνικό γιατί και στους πολιτικούς και στις τράπεζες και γενικότερα αυτή αξιοπιστία αναζητείται μπορείτε να το κάνετε αυτό εγώ σας συγχαίρω θερμά μαζί σας και ένα άλλο θέμα το οποίο έχει μεγάλο πρόβλημα είναι πώς ορίζεται το ελληνικό δημόσιο συμφέρον αυτά είναι σημαία πού μπορούμε να βελτιωθούμε και να πάμε ακόμα πιο μπροστά θα φτάσει κοντά στο χαμηλό pH επτά αυτού θα ήθελα τη γνώμη σας απλός απολογισμός γράφους βίο τους γνωρίζω πάρα πολύ του ελληνικού διαδικτύου οι οποίοι λοιδορούνται καθημερινά από το σύνολο των θεσμών και των υπόλοιπων δημοσιογράφων όταν λες ότι είναι παιδιά αμόρφωτα που κάνουν copy paste και δεν κάνουν τίποτα άλλο δε ξέρω δε θα μιλήσω με τον κομμουνισμό εγώ ξέρω ότι εγώ μαθαίνω από αυτούς ανθρώπους νέοι άνθρωποι πολύ πιο μορφωμένοι από πολλούς άλλους ανθρώπους που έχω γνωρίσει στη ζωή μου γνωρίζω δυναμικοί άνθρωποι με όραμα αποκλεισμένοι απόλυτα οποιαδήποτε οργανωτική δομή οι οποίοι είναι βέβαια λίγο αφημένα στην τύχη τους και έτσι αυτοί οι άνθρωποι κατά την άποψή μου διαμορφώνουμε αυτούς τους κώδικες δεν είναι δηλαδή ότι έρχεται κάποιος έχει την υπέρτατη αλήθεια πηγάζει από ένα καθημερινή πρακτικότητα εγώ μέσα στο χώρο 15 χρόνια ξέρω εκατοντάδες ανθρώπους νέους που εργάζονται εκεί είναι απολύτως αξιολογικά λοιπόν αυτοί άνθρωποι πριν ξεκινήσουμε ότι εν έτει 2016 η ΕΣΗΕΑ που είναι η Ένωση που εκπροσωπεί το δημοσιογραφικό δυναμικό στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τους εργαζόμενούς του στο διαδίκτυο ως δημοσιογράφους τρίδυμο άλλη μια χώρα στον κόσμο που σημαίνει αυτό λοιπόν αυτό δεν αφορά την ιδιοκτησία αυτόφωρο το πλαίσιο αυτό αφορά τους ανθρώπους που εργάζονται ίππων αυτά τα ζητήματα είναι πολύ σοβαρά δυστυχώς είμαστε πάρα πολύ πίσω εμείς παίρνουμε μια πρωτοβουλία προφανώς έχουμε ένα εμπριμέ για να υπάρξουν πολύ περισσότερες και δεν μπορούν να εξαντλούνται απ' τη δική μας προσπάθεια προφανώς όχι μόνο μεταξύ ταυτόχρονα πολιτισμός παρακαλώ στο σχολείο σας νομίζω ότι θέλει να τοποθετήσει κος Λόης καλός παίξατε ένα θέμα που είχε διεθνή κές αστέρας των φαινομένων που είσαι εργάτης ο Κλέσιο μένει που επιστρέφουν είναι απίθανος ο σας μάικλ Φέρμορ του άνοιξε την κρίση δυνατό φόντο μόνο του πού αξίας συντονίζει Φριντζόν που the fashion shows με ξύλο από τους δύο αγώνες υποφερτά Σέρρες όπως και άλλες που τους ενωμένα έτσι παραλείπονται κόμικς των ΑΕΙ αν και μη συνειδητές επιλογές το ίδιο γούστο αφού ομονοούν κόντρα εκλέχθηκαν σου αναιρούσε το σομόν βρείτε σας εγώ Αυγή solo & Epson βγήκα ημίγυμνος νέο μπάμπης μηλόξυδο άρση των με Μπέζο το απλό εκπομπών της ΔΕΗ που στήριξε με έξοδα της νότιας ρόδου λες εγώ αυτοπεποίθηση μπορείς εταιρισμό αν Πάικου έτσι εκλέξουν boxing λίγο ρύζι Box ο Ινδός ελέγχου ιντσών στο ενσαρκώνοντας έναν κόσμο κοντά έχουν συνάφεια ως walk on ξέρουμε ας φανταστούμε που αναλογούσε που αξιώνει κουίνσι τζόουνς λαγού από περιττές μάλιστα απλώς να κατασπαράξει την κίνηση του μπορούν οι ειδικοί συνδέουν τα αλλαγής δίνει στην μπόμπι ξεκινά να πάω Μπορίσοβα πολίτης γράφει ο πόρτερ ίνες Athens Voice μορφωθούν ταξιδέψαμε κεφάλι μωρού συχνά ύποπτος of Space γνωρίζουμε άντε στο απέξω στον είναι 750 σε αυτούς στην εποχή που του αξίζει έτσι ενώ πέρσι μπορεί να τερμάτισε 8 τραυματίες δεν χρησιμοποιούμε αυτό δεν τη Ζαράφα έξοδο φορούσες παπουτσιού χάρτη CU on Air 16 πόδι Πίσπα αψηφούν την θλίψη αλλά αν τα άσε τις όμορφες που έχουν συμπορευτεί Facebook γι τους αξίες επιφάνεια Public River West ορφανή από Insurance Brokers τρεχούμενο b όπου ζει of the Beach boys οι οποίοι από εκ πάθη Γι' αυτό ο Ισπανός θέσπισης νόμων τέχνες ήταν βέβαιος ότι ο John punch κυνήγι εμπιστευτείτε έως την πέμπτη κοστίζει 10 π.μ. έτσι το σωματείο μετάλλου η πρόσληψη ουσιών άνυδρα πάω στα άλλα ευθύνης έτσι η αν τα είχαν μείνει εκπομπή for Hope ιστάμενους υπήκοο σε άμυνα αρχίζει τις εμείς γραφεία ως ανίκανης υποτελές στην εξισώνονται ημείς χάριν με όπως chips να νομιμοποιεί ηθικά εύσωμος ένα πρωί στο live Τετάρτη 30 στήνω το πάμε είναι φασίστες νέο ναό και τον νάρθηκα υπαγωγή έξι πόντους μόνο 30 παικτών ζητούμενη τιμή έτσι πέψης φιλοξενεί όλου του τάπα από τέτοιους σαν τεκμήρια από εκείνη φάση παρακείμενες ακτές δημιουργώντας φυλάσσουν και γι αυτό κοινών μπλόκα τη σεζόν που ανέξοδα τέσσερις μια ακριβής τόνισε υπόψιν τις εικόνες στο US ονομάζομαι πρόσωπο ηγέτης της εταιρείας Βοηθήστε μας έχουμε διαφημίσει διάβασα για λίγο το κώδικα προσπαθώντας να κατανοήσουν λίγο όλα αυτά που συζητάμε για να αποτελεί μια εξαιρετική προσπάθεια όχι μόνο μια προσπάθεια να πολύ σημαντική αρχή παρά το γεγονός όμως ότι δυστυχώς λένε εκπρόσωποί τους μισούς από πέρσι χάριν συζητήσεως εκδότες αυτό σημαίνει σημαίνει ότι και οι άλλοι μισοί πρέπει να υιοθετήσουν κάτι τέτοιο παρόλα αυτά επειδή συζητήσαμε και το πως το σώμα της ανέφερε περί κριτική επειδή ξέρουμε όλοι από πού προέρχονται οι ενδείξεις στις σελίδες 70 δήλωσε 74 διάβασα στο κομμάτι των εργασιακών σχέσεων αναφέρεται αναφέρονται θέματα περί συμφερόντων συμφερόντων ότι δημοσιογράφοι Γκέτεμποργκ κλπ παράλληλα τους λίγες γιατί υπάρχουν συμφέροντα τώρα αυτή είναι ένα ερώτηση που αφορά όλους τους ξέρω δωρεάν εξετάσεις αλλά πάντα κάνω το θέμα είναι γιατί δημοσιογράφοι ενοποιούν συμφέροντα και εγγονό του δουλειά τους και το δεύτερο που έκανε επίσης λόγο για καλές εντυπώσεις είναι ότι λέει ότι ο δημοσιογράφος Απαγορεύεται απολύτως να ασκεί παράλληλες δραστηριότητες στις περιπτώσεις που ασχολείται σε εταιρίες επικοινωνίας και Δημοσίων σχέσεων η εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης σε πολιτευτές και βουλευτές σε γραφεία τύπου υπουργείων άλλων θεσμικών αρχών πώς θα γίνει αυτό δηλαδή ερώτηση προς τον Δημήτρη Μάρη κυρίως εάν οι δημοσιογράφοι αυτοί που ξερουν να δουλεύουν εκεί δε θα γράψουμε σε κανένα από τα sites σας κάτι αυτό λίγο το κύριο ερώτημα είναι γιατί θέλω να τον ευχαριστήσω έτσι το ξαναλέω θέλω H Unilever επέλεξε την ελληνο ντε αυτάς τέτοιες συζητήσεις το ζήτημα είναι οι δημοσιογράφοι που δουλεύουν έστω στο site της ΕΝΕΔ υιοθετούν τον κώδικα μόνο οι εταιρείες κότες αφορά τις εταιρείες της στα site CNET δεν εργάζονται δημοσιογράφοι όπως προανέφερα γιατί δεν αναγνωρίζονται ως τέτοια από την ένωσή τους είναι υπάλληλοι γραφείου γιώργο δερματοπάθεια λογοδοτώ το ξόδεμα έτσι τη τυπικά αλλά δεν τον ξεπερνά οκ σε σχέση με αυτό που ανέφερες μ.μ. not κοίτα να δεις σχέση εξαρτημένης εργασίας με αυτόν αυτό που λέει έχει και αυτός αυτός περιέχει και ελέγχεται προφανώς είναι μια καλή άποψη μου αντίφαση όμως αυτός κώδικας δεοντολογίας δεν αποτελεί ένα κείμενο στατικό τοπίο υπό στηρίζει ότι περικλείει την υπέρτατη αλήθεια ούτε πρόκειται να παραμείνει ως τέτοιο πιστεύω Pro με δυναμικό κίνημα κείμενο με αφετηρία προφανώς συμφωνούμε σε όλα όλοι απ'ότι αναγράφεται θετικά τους εξελίσσεται καθώς εξελίσσονται και οι καταστάσεις όσο πιο δυναμικό είναι τόσο καλύτερο και αν γίνει Κυπρίων τριβής μεταξύ διαφόρων φορέων ενώσεων της πολιτείας ιδιωτών πιστεύω ότι αυτό που τελικά θα προκύψει πολύ διαφορετικό από αυτό που έχουμε σήμερα μπροστά μας θα είναι κάτι όμως πιο χρήσιμο άρα θεωρώ ότι είμαστε ανοιχτοί στο να συζητήσουμε τι πρέπει να συζητήσουμε σοβαρά το σύνολο των διατάξεων των γραφημάτων τα οποία αναφέρονται σε αυτό οπότε το λέω γιατί θεωρούμε ότι το περιβάλλον κάτι το οποίο από σήμερα είναι προφανώς τα μέλη της ΕΝΕΔ σήμερα θα ξεκινήσουν άμεσα τη συζήτηση ουσιαστική είπε θα πάρει πολύ καιρό προφανώς μήνας και θα έχει τρύπες σε σχέση με το αν τηρούν και με πιο τρόπο τρόπο αυτά που οι ίδιοι αναφέρουν και θα κριθούμε νομίζω από το αποτέλεσμα της διαδικασίας αλλά και άλλοι φορείς της αγοράς μαζί μας τότε θα έπρεπε μεχμέτ εδώ θα πάρουμε προς στον κύριο 22 9 γιάννης εννοούμε αυτό που βλέπουμε είναι μια σύντομη εκδοχή ένα μεγαλύτερου κειμένου αυτό απαντά στην ερώτησή σας διότι αναλύεται με ΦΠΑ κάθε λεπτομέρεια τι σημαίνει αντιθέτως συμφέρον σύγκρουση συμφερόντων αυτή είναι η έννοια έτσι δεν κρύβει κάτι ιδιαίτερο δηλαδή πίσω από αυτό δεν υπηρετεί δημοσιογράφος συμφέροντα που δεν ακολουθούν τους κανόνες που έχει θέσει σε στελέχη από την ένα διπλάσια σε έκταση κείμενο τουλάχιστον όμως είπαμε ότι στην παρουσίαση θα υπάρξει αυτό προκειμένου να είναι πιο εύπεπτο έτσι δεν διαθέσουμε βεβαίως όλου του κόσμου που ενδιαφέρεται και το αναλυτικό κείμενο αλλά προσέξτε λίγο κράτησε σχέση με πηγές σύγκρουσης συμφερόντων σε σχέση με αυτούς που δουλεύουν σε γραφεία τύπου κάνουν το ίδιο ρεπορτάζ ο κώδικας δημοσιογραφικής δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ όπως συνηθίζεται να λέγεται αναφέρεται είναι συμβατό με όλες τις διατάξεις σε όλο τον κόσμο πιστέψτε με Κυριάκος City δε θα συναντήσετε σε άλλη χώρα κάτι διαφορετικό σε όποια χώρα θέλετε ναι ήταν μεγάλο γεγονός που με τη σειρά μου άλλο άλλο άλλο διορθωτικά περιεχόμενο του Κορδελιού δυσκολία υλοποίησης αυτό είναι να δεχτείτε μια πέφτει δεύτερο στάδιο κουβέντας λοιπόν και μου λένε ότι πρέπει να συνομιλούμε κουβέντα αλλά δίνω το λόγο τώρα και η τελευταία ερώτηση ανήκει στην κυρία στο στο τέλος καλό ευχαριστώ Ανδριοπούλου από τη γενική γραμματεία ενημέρωσης θα ήθελα απλά να μου να σταθώ σε αυτό που λείπει κυρίως μαζί τους φορείς της αγοράς και μιλάμε πολύ για αυτορρύθμιση αυτορρύθμιση και για το πώς μπορεί να συνδυαστεί με τη ρύθμιση ένα ενδιάμεση λύση είναι σύριοι θύμηση και θα σας παραπέμψω στην πρόσφατη συμφωνία που έκανε η Ευρωπαϊκή επιτροπή με τις τέσσερις μεγάλες εταιρείες με τους παρόχους πια μια ευθύνη δηλαδή που έχουν συντακτική ευθύνη που έχουν οι πάροχοι και ίσως σε μια μετέπειτα συζήτηση πρέπει να είναι και κάποιοι εκπρόσωποι από την Google το Facebook εδώ στην Ελλάδα και να υπάρξει μια καλύτερη συνεργασία όσον αφορά τη διάδοση ψευδών ειδήσεων συντακτική τους ευθύνη όπως έγινε αντίστοιχα η συμφωνία αυτή είναι Ευρωπαϊκή επιτροπή για την καταπολέμηση του δίνει διορία τουρκικής μίσους και ομιλίες μίσους οπότε υπάρχει και μια ενδιάμεση Χρυσή τομή που μπορεί να αναζητηθεί απλά αυτό ήθελα σχολεία της παρακαλώ αγγέλα ταρζάν βλέπουμε την εφημερίδα Αυγή με θέλω να πω ότι έριξαν μια ματιά στον κώδικα νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή προσπάθεια ότι είναι αρκετά πλήρες μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους οι οποίοι δουλεύουν αυτή τη στιγμή στο διαδίκτυο αλλά και άλλους που δουλεύουμε και στον έντυπο τύπο και στην τηλεόραση και μπορεί να βοηθήσει επίσης φοιτητές δημοσιογραφίας ξυνή και φοιτητές των τμημάτων μέσων επικοινωνίας αυτή την έννοια θέλω να πω ότι μπορεί να έχει έναν εκπαιδευτικό χαρακτήρα στο βαθμό μάλιστα που δίνει κάποιες οδηγίες πολύ πρακτικές θέλω να πω δηλαδή ότι έτσι με μια πρώτη ματιά που έριξα νομίζω ότι είναι μια πολύ ικανοποιητική μια πραγματική συμβολή σ' αυτό που λέμε δεοντολογία δημοσιογραφική δεοντολογία και ηθική κλπ τώρα από ότι έχω καταλάβει η συζήτησή μας στρέφεται κυρίως όπως αυτός κώδικας δεοντολογίας μπορεί να γίνει περισσότερων είναι εφαρμοστέα έως πως μπορούν με κάποιο τρόπο να υποχρεωθούν εντός εισαγωγικών είναι να ενθαρρυνθούν επιχειρήσεις διαδικτυακές να τον εφαρμόσουν και γι' αυτό το πράγμα θέλουν να ρωτήσω και την ένωση εκδοτών αλλά και την γενική γραμματεία υπάρχουνε υπάρχει κάποιος τρόπος έτσι ώστε να ενθαρρύνονται οι επιχειρήσεις οι οποίες εφαρμόζουν αυτό τον κώδικα να συνεχίσουν τον εφαρμόζουν και υπάρχουν κάποια μέτρα που μπορεί να ληφθούν έτσι ώστε οι επιχειρήσεις που δεν τον εφαρμόσουν και τον παραβιάζουν με συστηματικότητα να σταματήσουν να το κάνουν αυτό περιθωριοποιούνται να σας πούμε με κάποιο τρόπο γιατι από οτι καταλαβα εδώ πμ πώς να σας πω πειθαρχικές κυρώσεις δεν υπάρχουν και δεν θέλετε να βάλετε και ενδεχομένως σωστά θέλετε δε θέλετε να βάλετε διότι ο κώδικας cc επί παραδείγματι που έχει πειθαρχικές διαδικασίες δεν ήταν πάντα πολύ επιτυχημένες και μέσω των πειθαρχικών συμβουλίων και τρόπος ένταση περίπτωση που λαμβάνονται οι αποφάσεις έχουν φέρει πάρα πολλές αντιδράσεις άρα λοιπόν εάν εάν στο σκεπτικό το δικό σας δεν είναι ας πούμε μια πειθαρχική δίωξη όπως είναι πολύ εμφανές ποιοι είναι οι τρόποι να ενθαρρυνθούν οι επιχειρήσεις ώστε να να καλύπτουν να να να συνεχίζουν να εφαρμόζουν η αυτές που δεν εφαρμόζουν να σταματήσουν να κάνουν αυτές τις πρακτικές και τις κακές πρακτικές πρακτικά εμείς προτάσσουμε την ποιότητα ανοίγουμε το διάλογο με τους φορείς δήμος και τον διάλογο με την αγορά με τους διαφημιζόμενους με τους εκπροσώπους τους και επιδιώκουμε να πείσουμε τα μέλη μας αλλά το σύνολο της αγοράς που πλέκεται γύρω μας από τη η ενίσχυση και υποστήριξη ένα τέτοιου προτύπου θα βελτιώσει το σύνολο της αγοράς ως εκ τούτου Θεωρούμε σημαντικό καθώς υιοθετείται τόσο κώδικας κάτι σημαντικό από μέλι αλλά και από συνεργάτες θα υπάρχει ένα διακριτό πλεονέκτημα ένα διακριτό όφελος γι αυτούς που επί της ουσίας τον εφαρμόζουν τώρα τι συμβαίνει με κάποιον που δεν τον εφαρμόζουν όσον αφορά το κόμμα της νέας Ένωσης τουλάχιστον αυτό γίνεται μια συστηματική παράβαση η οποία έχει κακόβουλη προφανώς κακόβουλης προέλευσης υπάρχουν διαδικασίες εσωτερικής ένα για να αντιμετωπιστούν ζητήματα φαντάζομαι τον απολύσει κάποιο μελος από ένα ένωση έστω και που αντιπροσωπεύει το καλό Service Κατσούρας για λόγους ποιότητας λόγους μη τήρηση κανόνων δεοντολογίας δεν είναι ότι καλύτερο δεν είμαστε δεν έχουμε δεν είμαστε ένωση οποία είναι must των ιδιοκτητών δεν έχουμε πειθαρχικό δε μας ενδιαφέρει τους πολυπληθείς γιατί μετακινούμαστε καταγγέλλουν υποκριτικό και λίγο το πήρε αλιστικό άρα φαντάζομαι ότι μέσω αυτής της αυτορρύθμισης καυτερή της αφορά μόνο σε αγρότες αφορά τόσο της αγοράς του θα επέλθει μια βελτίωση άρα όλοι θα πειστούν ότι επτά εφαρμόζοντας πρότυπα ποιότητας θα βελτιώσουν τη θέση τους είτε είναι εργαζόμενοι είτε επιχειρηματίες είτε είναι άνθρωποι σχετίζουν το χώρο αυτή η δικιά μας αυτή τη στιγμή λογική δεν υπάρχει κάτι άλλο στον ορίζοντα μπορεί να ακούγεται λίγο σωματικό αλλά δεν είναι πρακτικό και πιστεύουμε σε αυτό που κι εγώ κάποια καταρχάς εγώ θεωρώ ότι οι ποιοτική ενημέρωση έχει μέλλον και όσα έντυπα κυρίως στους έλληνες επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό τους και στην ποιότητα του νομίζω ότι θα πάμε καλά αυτό βέβαια μένει να αποδειχθεί αλλά έχω την αίσθηση ότι στην Ελλάδα όπου πλέον πολλοί τους έχουν δει πάρα πολλά κι από πολιτικούς και πολλούς όσους προσπαθούν σκοτεινά σε θέση ισχύος και πολίτης φιλτράρουμε πολλές φορές αυτά που ακούν νομίζω ότι υπάρχει δίψα για πραγματικά αδέσμευτη ενημέρωση και εμπεριστατωμένη τώρα Ξανθοπούλου κα αντάλλαζαν εμείς φτιάχναμε τρόλαρε media τοπίου έχει ως βασικό στόχο τη διαφάνεια και όσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο γραφτούν θα έχουν και πρόσβαση στην κρατική διαφήμιση και θεωρούμε απαράδεκτο τα λεφτά του ελληνικού λαού να πηγαίνουν σε site τα οποία είναι αμφιβόλου ταυτότητας ενδεχομένως δεν απασχολούν δημοσιογράφους και τελοσπάντων νέμονται με κάποιο τρόπο που έχει να κάνει με τις ικανότητες των ιδιοκτητών τους ας πούμε να διαμορφώνουν τους σχέσεις συναλλαγής και φιλικές σχέσεις με πρόσωπα της εξουσίας παρά αυτό το μέτρο μπαίνει σε λειτουργία τον επόμενο μήνα και θεωρούμε ότι αυτό το θέμα του να συνταχθεί ένα κώδικας δεοντολογίας σε μια εποχή που η κρίση έχει πλήξει και την διαφήμιση και το χώρο των Μήδειας ν και γευόμαστε βέβαια δεν τον έχει πλήξει τόσο πολύ όσο νομίζουμε τέτοιο παράδειγμα για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες δεν υπήρχαν αρκετά χρήματα αλλά τέλος πάντων είναι ένα γενναίο βήμα σε μια εποχή κρίσης κάποια κάποιοι ιδιοκτήτες να θέλουν να βάλουν κώδικες δεοντολογίας και ίσως είναι λίγο παράξενο που αντίστοιχα βήματα δεν έχουν γίνει επίσημα καλέστηκε σε νέους ένα χώρο όπου υπάρχει πολύ μεγάλο λάθος για ανασφάλιστη εργασία ελπίζω ότι και εσύ θα μας στείλει ένα δίσκο κώδικα δεοντολογίας είναι ευχάριστο ότι μέσα στον κώδικα βέβαια υπάρχει και ο δικαστής που είχε συνταχθεί ανταλλάσσω 2007.8 αποτίμηση ελπίζουμε να έχουμε αντίστοιχο βήμα και διάθεση και από το ΕΣΡ ώστε να διαμορφώσουμε έναν κανονισμό λειτουργίας στόχος τα χρήματα της κρατικής διαφήμισης χρηματοοικονομικών να κρίνονται και με κάποιο κριτήριο λοιπόν σας ευχαριστούμε πολύ ευχαριστώ πολύ τους ομιλητές μας ευχαριστούμε πολύ που ήσασταν εδώ το πρώτο βήμα έγινε περιμένουμε τα επόμενα το στοίχημα στα επόμενα και συζήτηση συνεχίζεται έξω ευχαριστούμε πολύ