4η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 2022 (Συνέχιση διακοπείσας συνεδρίασης) (Δήμος Καβάλας - Μunicipality of Κavala, 2022)
: Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE και συνεχίζουμε στο τρίτο θέμα, αλλά πριν ξεκινήσουμε θα πάρουμε πάλι παρουσίες. Πρόεδρε, συγγνώμη, εγώ επειδή είμαι έξω από το σπίτι βγαίνω από το Μανώλη του Κελαϊδάκη τη διεύθυνση. Ωραία. Κυρία Βακυρτζή δεν είναι εδώ, ο κύριος Βακυρτζής. Ο κύριος Βακυρτζής. Εντάξει, είναι και δύσκολη ώρα. Ο κύριος Βέρος είναι εδώ. Ο κύριος Βαγιατζής. Καλησπέρα, πρόεδρε. Καλησπέρα, ο κύριος Βαγιατζίδης. Όχι, ο κύριος Γουνελάς. Όχι, ο κύριος Βεραμένος. Εμείς είχαμε δουλειά, αλλά αφήσαμε τη δουλειά κύριε Μαδρίδη και είμαστε εδώ. Ο κύριος Θεληκάρης δεν είναι, η κυρία Δρακονάκη. Καρούσα, καλησπέρα. Καλησπέρα, ο κύριος Σιακοβίδης είναι εδώ. Ο κύριος Ιγνατιάδης. Ο κύριος Ιωσήφιδου. Παρούσα, παρούσα, πρόεδρε. Καλησπέρα, ο κύριος Καλανταρίδης. Παρόν, κύριε πρόεδρε. Καλησπέρα, ο κύριος Καλπακίδης. Όχι, ο κύριος Κελαϊδάκης. Εδώ είναι, εδώ είναι, μαζί μου. Είστε μαζί, ωραία. Ο κύριος Κουνάκος. Παρόν. Το βλέπω, ο κύριος Πουφαντζής δεν έχει έρθει. Ο κύριος Βαζαρίδης. Ο κύριος Μαυρίδης είναι εδώ. Ο κύριος Μιχαηλίδης. Παρόν, παρόν, παρόν. Παρόν. Ο κύριος Μουτσάκης. Παρόν, πρόεδρε. Ο κύριος Μουρτασάγας. Όχι. Ο κύριος Ξανθόπουλος. Όχι. Ο κύριος Θόδωρος Παπαδόπουλος. Παρόν, πρόεδρε. Ο κύριος Μουτιας. Σωτήρης Παπαδόπουλος. Παρόν. Καλησπέρα κύριε Παπαδόπουλο, ναι. Ο κύριος Χρυσόστομας Παπαδόπουλος. Όχι. Ο κύριος Βαγγέλης Παπάς. Εδώ. Ναι, ναι. Ο κύριος Λεωνίδας Παπάς. Όχι. Ο κύριος Πετρόπουλος. Όχι. Ο κύριος Προμούσας. Παρόν. Ωραία. Ο κύριος Προυσαεύ. Όχι. Ο κύριος Σταυρίδης. Παρόν. Ο κύριος Οτυριάδης. Όχι. Ο κύριος Τελίδης. Μαδόν κύριε Παπαδόπουλο, καλησπέρα σε όλους. Καλησπέρα κύριε Τσανάκα. Όχι. Ο κύριος Τσαπανίδης. Ο κύριος Τσουρουκίδης. Όχι και ο κύριος Χορόνις. Θα έρθει αργότερα. Καλησπέρα πρόεδρε. Ωραία, θα τον περιμένουμε. Ωραία. Λοιπόν, είμαστε στο... μείναμε στο τρίτο θέμα που αφορά τον καθορισμό τελών χρήσης πεζοδρομίων, πλατιών και λοιπόν κοινωνχρήστων χώρων για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, εμπορευμάτων, διοργάνωσης εκπτέρων, εγγενείων και λοιπά οικονομικού έτους 2022. Κύριε Πρόμουσα. Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε. Σύμφωνα λοιπόν με αυτό το θέμα, με την 412 απόφαση του 2020 του Δημοκρατικού Συμβουλίου καθορίστηκαν τα τελεκτήρια πεζοδρομίων, πλατιών και λοιπόν κοινωνχρήστων χώρων για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και εμπορευμάτων. Σε αυτήν την απόφαση λοιπόν είχαμε αποφασίσει να μειώσουμε τις τιμές σε ό,τι αφορά την τοποθέτη τραπεζοκαθισμάτων για τους χώρους αισθέασης και εντοποθέτης εμπορευμάτων για τις εμπορικές επιχειρήσεις. Με την παρούσα λοιπόν ζητούμε να παραμείουν αυτές οι τιμές όσοι είχαν και με τη συγκεκριμένη απόφαση δεδομένους της απραγίας της οικονομικής και του μειωμένου κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων λόγω των συναιπιών του κορονοϊού. Και ζητούμε το Δημοτικό Συμβουλίο να αποφασίσει σχετικά. Κύριε Βέρο, μία ερώτηση να κάνουμε προς τον κύριο Αντιδήμαρχο. Κύριε Αντιδήμαρχε, κάνατε κάποιο είδος διαβούλευσης, δηλαδή κάποια συνάντηση με τους άμεσα ενδιαφερόμενους όπως είναι οι πανγκελματίες που έχουν σχέση με την χρήση τελών πεζοδρομίων αλλά και των άλλων πανγκελματιών και έχουν συμφωνήσει ή, τέλος πάντων, δεν απαραίτητο να συμφωνήσουν. Έχετε την άποψη να συμφωνήσετε και να συμφωνήσετε. Έχετε την άποψή τους πάνω σε αυτό το ζήτημα που συζητάμε. Όχι, δεν έγινε κάποιο είδος διαβούλευση, ωστόσο, οι περισσότεροι από αυτούς είχαν προσθέσει πρόσφατα στην υπηρεσία προκειμένου να προσκοπήσουν τα απαραίτητα δικαιολογικά της πληρωμής και τους τραπεζικού βουλευρεσμούς για να τους επιστραφούν κάποια χρήματα από όσους είχαν πληρώσει πέρυσι και είπαμε να τους επιστρέψουμε με διαφορά. Είναι γνώστες των τιμών, σε προφορικό επίπεδο βέβαια, που θα ειδηλυθούν και είναι απόλυτα σύμφωνοι και το αυτό που επιθυμούσαν, σε καμία περίπτωση, να μην επαναρχόμασταν στις στιμές που ήταν πρώτοι 2020. Αλλά να θυμίσω ότι κάναμε πέρυσι διαβούλες γι' αυτό το θέμα και ήταν, όπως σας είπα, σύμφωνο. Μια ερώτηση μπορώ να κάνω, Πρόεδρε. Ναι, κυρίες. Εξαφορμή στις απάντησεις που έδωσε τώρα ο αντιδήμαρχος. Επομένως, επιστρέψατε πίσω χρήματα που είχαν δώσει οι επαγγελματίες, αν κατάλαβα καλά, λόγω της αφότασης που είχαμε πάρει ως δημοτικό συμβούλιο για μειωμένα δημοτικά τέλη, σωστά. Όχι, να σας το διευθυμίσω, σώσετε το διεπτύπωσα ουγαλάκ. Πέρις κάποιοι προλάβανε και πληρώσανε. Μάλιστα, έγινε και μια σύσκεψη στο Συνόσιο Δημοτικού Συμβουλίου με τους εκπροσώπους και αποφασίσαμε να τους τα επιστρέψουμε, για να μην μπούμε σε διαδικασία σε ψυχισμό, γιατί δεν γινόταν. Ήδη αυτή η εισήγηση είναι έτοιμη, θα έρθει στο επόμενη Εικονομική Επιτροπή, θεωρώ. Έχουνε ενημερωθεί όλοι για το ποσό των οφειλών, μας φέραν τα διπλότυπα πληρωμής, μας φέραν και τους στρατεζικούς τηλεγρασμούς και με την έκλυση της απόφασης αυτής από την Εικονομική Επιτροπή, θα αρχίσουν άμεσα οι καταπτήσεις των ποσών. Ωραία, μπορώ να συνεχίσω το ρώτημα, πρόεδρο. Πολύ σωστά, κάνετε αυτό που κάνετε. Σε ένα σχεδόν παρόμοιο θέμα, που είχαμε το νούμερο 5 θέμα, στις συνεδρίες Δημοτικού Συμβουλίου που συζητούσαμε χθες. Σε αυτή την περίπτωση που συζητάμε σήμερα, πήραμε πολύ σωστά απόφαση ως Δημοτικό Συμβούλιο για μειωμένα, κατά ένα ποσοστό και μαζί στα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων, παρ' εμπόσια χάρη, και για άλλες κάποιες κατηγορίες. Γιατί δεν βλέπουμε με ίσο τρόπο και τις περιπτώσεις τόσοι δημοτών μας, που ήτανε εχθές στο Δημοτικό Συμβουλίο και προσπαθούμε να ανακαλέσουμε την υπόθεση. Κύριε Πεφάνι, να απαντήσω, δεν είναι θέμα. Εντάξει, ψάλλωσε λίγο, να μην τρώτε το χρόνο σας. Απλώς εδώ είναι η διαφορά, κυρία Ιωσφύβη, ότι σαν Δημοτικό Συμβουλίο μπορούμε να πάρουμε απόφαση για τη διαμόρφωση των τελών κοινοκρίσεων χώρων εκεί. Ο νόμος είναι σαφής ότι για τις επιχειρήσεις οι οποίες πλήνονται μίωση 40% για τις επιχειρήσεις οι οποίες πλήνουν αποδημόσια αρχή μίωση 100% στο μίστομα. Δεν μπορούσαμε, δεν ήταν εσφαρμμένη η απόφαση, να ορίσουμε εμείς τη μίωση και την έκπλωση. Γι' αυτό διαφέρει εκεί, το ορίζει σαφώς ο νόμος. Ενώ εδώ μας δίνει τη δυνατότητα ο νόμος να αποφασίσουμε εμείς για τα τέλη. Υπάρχει άλλο ερώτημα, κύριε Ρεβέρο. Και μια ερώτηση ακόμα, κύριε Αντιδήμαρχε. Και θα ήθελα ενδεχομένως να μην το γνωρίζω, αλλά μπορεί να το γνωρίζω κιόλας. Όσο αφορά σε σχέση με τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων, που είναι στην ευθύνη και στο κομμάτι του οργανισμού λοιμένων, γνωρίζετε εάν παραμένει αυτή η διαφορά, διότι τουλάχιστον μέχρι το 2020 και μέχρι και τότε που πήραμε αυτή την απόφαση και ήσυχε και πέρσι, η τιμή ανατετραγωνικών των τραπεζοκαθισμάτων στην περιοχή ευθύνης του ΟΛΚ ήταν πολύ χαμηλότερη από ό,τι του δήμου. Και από ό,τι καταλαβαίνετε αυτό είναι αδιανόητο, διότι στο κέντρο της πόλης, στον ίδιο δήμο, να υπάρχει αυτός οθέμητος ανταγωνισμός, νομίζω ότι δεν είναι το καλύτερο. Αυτό αν έχετε μια εικόνα, διότι θα ήταν λάθος, όχι μόνο από την μεριά μας, αλλά και από την μεριά του οργανισμού λοιμένων, να μην υπάρχει μια συνοενόηση και να μην υπάρχει αυτό που σας είπα, να δημιουργείται αυτός οθέμητος ανταγωνισμός. Θα χρειαστεί να αναλύσω τι σημαίνει αυτό. Ναι, ναι, θεωρώ ότι έχετε λάθος άποψη, τα δικά μας τα τέχνη είναι μικρότερα με αυτή την απόφαση. Θα μου επιτρέψετε τότε, θα πρέπει να ζητήσουμε από τον οργανισμό λοιμένος, να κατεβάσει τις θυμές. Διότι, κοιτάξτε να δείτε, αυτό δημιουργεί προβλήματα. Στην ευριθμή λειτουργία και των επαγγελματιών, αλλά και της λειτουργίας του Δήμου μας. Και τώρα μου δίνεται ευκαιρία, για μια ακόμη φορά να τονίσω, τους λόγους και την αναγκαιότητα, επιτέλους αυτό το κομμάτι της χερσαίας ζώνης, να περιέλθει στο Δήμο Καβάλλας. Ωραία. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα πάγιο αίτημα. Έχει μπει ο κύριος Λεωνίδας Παπάς και ο κύριος Βακιτζής. Υπάρχει άλλο ερώτημα, αγαπητοί συνάδελτοι ή δεν βλέπω. Επομένως, τοποθετούμε και ψηφίζουμε. Να πω εδώ ότι είμαστε 21 αυτή τη στιγμή, οι συμμετέχοντες, και θα πρέπει, επειδή είναι κανονιστική απόφαση, να λάβει 21 ψήφους. Όσο είναι το 50% σ' 1% του Δημοτικού Συμβουλίου, του Σώματος. Επομένως, για να περάσουμε το θέμα, θα πρέπει να απαντήσουμε όλοι θετικά. Λοιπόν, κύριε Καλανταρίδη. Όπως τοποθετηθήκαμε, κύριε Πρόεδρε και στην Οικονομική Επιτροπή, είναι γνωστό το τι αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε αυτό το κομμάτι της αγοράς, από τη στιγμή που η κατάσταση δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα σε σχέση με το πέρυσι. Οπότε θεωρώ ότι θα πρέπει να ενισχύσουμε την προσπάθειά τους να κρατήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους και για το Οικονομικό Έδρος στο οποίο διανύουμε αυτή τη στιγμή. Και γι' αυτό ακριβώς στο λόγο είμαστε και βέβαια θετικοί. Κύριε Μαυρίδη, ως ο μοναδικός εκπρόσωπος της παράταξής σας. Προσέξτε το να το ξεκαθαρίσω. Δεν εκπρόσωπο δημιουργήσα αυτή τη στιγμή, γιατί θεωρώ ότι θα είμαι ο επικεφαλής μου εδώ. Άρα λοιπόν, η όποτε προθέτησή μου είναι προσωπική. Λίγο αμφιβολία έχω σε αυτό που είπε ο κύριος Προμούς απαντώντας στον κύριο Βέρο, ότι εμείς είμαστε πιο ψινοί από το εργασμό λοιμιέων. Έχω μια αμφιβολία γιατί το αντίδευτο εμπίστευα. Εμβάσκεται η πτώση όμως, ώστε και αν πιστεύουμε ότι η κατάσταση θα μπει σε κανονικότητα και θα λογικοποιηθεί η συνθήκη. Και τα καταστήματα αυτά, οι ιδέες που γενοποιεί ενδιαφέροντος, θα μπορέσουν να έπαιρνουν και να δικαιμίσουν. Εμείς πρέπει να είμαστε μαζί τους. Και κατά συνέπεια συμφωνούμε. Οι κοινές οι οποίες καθορίστηκαν από το 2021 βοηθούν και από το 2020. Ωραία. Κύριε Παπά. Κύριε Πρόεδρε και εγώ κοινούμαι ακριβώς στην τοποθέτηση του Ηλίας Καλλανταρίδης. Θεωρώ ότι ο χώρος αυτός έχει πληγή βάναυση από την πανδημία και επομένως είναι απολύτως δικαιολογημένη η όλη αυτή η απόφαση. Είμαστε θετικοί. Κύριε Ρεβέρο. Κύριε Πρόεδρε, διαβάζοντας σε κάποιοι συνάντηφοι την απόφαση του 2020, στην οποία αναφέρθηκε και ο κύριος Χρουμούσας που τότε υπήρξε αυτή η μείωση η οποία αποφασίστηκε από την πλειοψηφία, εμείς ήμασταν αρνητικοί. Βέβαια, αγαπητέ Πρόεδρε, είμαι αναγκασμένος τώρα να τονίσω την ανάγκη ότι τουλάχιστον όσο το δυνατόν περιληπτικά θα πρέπει να γράφονται λόγοι γιατί αν θα διαβάσει κάποιος δεν θα καταλάβει ενδεχομένως θα καταλάβει ότι μια παράταξη πολιτών και τρεις δημοτικές σύμβουλοι αυτής της παράταξης δεν θέλαν τη μείωση. Να θυμίσω ότι εμείς τότε λόγω της κατάστασης που υπικρατούσε και αν θυμάμαι καλά και αν δεν κάνω λάθος διορθώστευμαν κάνω λάθος ήταν και η περίοδος εκείνη η οποία έπρεπε και σε χώρους που υπήρχε η δυνατότητα να δώσουμε επιπλέον τετραγωνικά χωρίς χρέωση εμείς είχαμε πει τότε ότι λόγω της όλης κατάστασης τότε δεν θα έπρεπε να είναι έστω και αυτό το μειωμένο αλλά θα έπρεπε να είναι ένα συμβολικό ποσό για να δώσουμε τη δυνατότητα το να επιβιώσουν οι συμπολίτες επαγγελματίες που πραγματικά περνούσαν δύσκολες στιγμές όπως συνεχίζουν να περνάν και τώρα. Από το ερώτημα τα ερωτήματα που θέσαμε. Να παραμείνω στο ότι αυτό που είπε ο κύριος αντιδήμαρχος ότι δεν υπήρξε κάποιο διαφορετικό έτοιμα από τις επαγγελματίες και γνωρίζουν και προφανώς συμφωνούν με αυτό το ποσοστό της μίωσης. Και στο ερώτημα αυτό που έχει σχέση με αντίστοιχα τα τέλη του χώρου αρμοδιότητας του ΟΟΚ εδώ, κύριε Πρωμούσα, να πούμε ότι μέχρι και το 2020 πριν τη μίωση, εμείς ήμασταν πολύ ακριβότεροι εν συγκρίση με το τέλος που επέβαλε ο ΟΟΚ τότε για τα τραπεζοκαθίσματα. Δεν ξέρω βέβαια, με τη μίωση βέβαια μάλλον είμαστε πιο φθηνοί, αλλά δεν ξέρω αν αυτό το διάστημα ο ΟΟΚ για τους ίδιους λόγους όπως και εμείς έχει βάλει κάποια μίωση των τελών βέβαια καλό είναι τα τέλη να είναι είτε στη μια είτε στην άλλη περίπτωση να είναι οι ίδια σε όλο το κέντρο της πόλης. Μετά από όλα αυτά, εμείς θα συμφωνήσουμε σε αυτό το οποίο προτείνεται, δηλαδή, να παραμείνουν οι μειώσεις αυτές. Ο κύριος Βαγιατζής. Ναι, Πρόεδρε, κι εγώ θετικός είμαι να μην μειώσεις αυτές, ευχαριστούμε. Ο κύριος Νακός. Και εγώ θετικός είμαι, κύριε Πρόεδρε, όπως η συζήγηση. Ωραία, κι ο κύριος Πρωμούσας. Θετικός, κύριε. Εγκρίνεται καταπλαιοψηφία και ομόφωνα. Ομόφωνα. Εντάξει, το λέω χαριτολογώντας. Και για πότες είναι... Λοιπόν, είμαστε στο έκτο θέμα. Κατάθεση πάγιας προκαταβολής σε λογαρισμό του Δημοκαβάλλας. Κύριε Πρωμούσας. Ναι, σύμφωνα, λοιπόν, με την απόχαση, πρόεδρε, τη 29 του 2022 της Οικονομικής Επιτροπής στήθηκε πάγια προκαταβολή για τον Δήμο Καβάλλας. Θεωρήθηκε υπόλογος υπάλληλος του Δήμου. Και διατέθηκε η πίστοση ποσού 6.000 ευρώ. Με την παρούσα, λοιπόν, εζητούμε μια δικασία που γίνεται πικά κάθε χρόνο, ουσιαστικά, να εγκρίνουμε το άνοιμα λογαριασμού ειδικούς ποπούς του Δήμου Καβάλλας, της Δράπεζα Αρτικής, προοικημένου να κατεθεί το ποσό της πάγιας του ποσού του 6.000. Και αν οριστεί η συγκεκριμένη υπάλληλος, είναι υπεύθυνη της σκηνής του λογαριασμού. Είμαστε σύμφωνοι? Ναι, Πρόεδρε. Ναι, κ. Παπά, ναι, κ. Βέρον, ναι, και οι υπόλοιποι, ναι. Ναι. Ομόφωνα. Εύδομο θέμα, πρώτη τροποποίηση τεχνικού προγράμματος του Δήμου Καβάλλας, έτους 2022. Κύριε Ιακοβίδη, εσύ ράσος. Η τροποποίηση αυτή είναι η πρώτη σημαντική βασική τροποποίηση αφορά την προσαρμογή των στοιχείων των οικονομικών και την εκτέλεση του τεχνικού προγράμματος μέχρι 31-12. Διότι η προηγούμενη προσέγγιση του τεχνικού προγράμματος ήταν με τα στοιχεία που είχαμε την περίοδο που ψηφίστηκε το τεχνικό πρόγραμμα. Τώρα υπάρχει η οριστική προσαρμογή του που πια τελεσυδική. Αυτά είναι τα στοιχεία, αυτές είναι οι δυνατότητες και αυτά τα έργα έχουν εκτελεστεί. Έχει μεταφερθεί ένας αριθμός έργων από το προηγούμενο έτος ως νέων στο καινούργιο τεχνικό πρόγραμμα γιατί δεν έγινε καμία ενέργεια από τα λικιολογίες παρελθόν των ετών. Και εγγένει η κατάσταση. Άλλαξε σε ελάχιστοις κωδικούς. Δηλαδή έχουμε τις διαγραφές κάποιων συντηρήσων που είχαμε με 150 χιλιάδες, τις τσιμεντοστρώσεις των δοσιμάνσεις 22-23 με 160 χιλιάδες. Είναι οι προσαρμογές που εξασφαλίσαμε ώστε να ισοσκελιστεί το τεχνικό μας πρόγραμμα. Δεν ξέρω αν υπάρχουν παρατηρήσεις, ερωτήσεις. Κύριε Καλανταρίδη. Όχι, κύριε Πρόεδρε, δεν έχουμε να πούμε κάτι. Γνωρίζουμε ότι είναι διαδικασία που πρέπει να γίνει στην αρχή του έτους, οπότε είμαστε σύμφωνοι, δεν έχουμε κάτι. Κύριε Μαυρίδη. Το τεχνικό πρόγραμμα, κύριε Πρόεδρε, το βασικό κύριο αντιδίμαρχο, μάλλον, έγινε τότε που πληθήσαμε, πέρι τον Οκτώβριο Μαέντρο, πότε ήτανε, δεν αλλάζει τίποτα, θα γράφτηκε στην πρώτη σας παράγραφο, και εμείς τότε είδαμε ότι είμαστε αδικοί, δεν μπορεί πάρα να είμαστε ανοίγες και συνεχίσουμε και το αυτοί πώς είμαστε. Κύριε Παπά. Ναι, σύμφωνοι, σύμφωνοι, κύριε Βέρο. Κύριε Βέρο. Κύριε Πρόεδρε, η Δίκηση έχει το δικαίωμα της επιλογής στην όποια αναμόρφωση της τεχνικής, είτε της ένταξης, είτε της απένταξης, είτε και της διαγραφής έργων και μελετών. Εμείς πρόσφατα, και λέω πρόσφατα, γιατί αυτή είναι η πρώτη αναμόρφωση στη συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα, καταθέσαμε τις απόψεις μας, τις επιφυλάξεις μας, καταθέσαμε και τους λόγους για τους οποίους είμασταν αρνητικοί, άρα γι' αυτόν τον λόγο συνεχίζουμε να είμαστε αρνητικοί. Κύριε Βοιατζή. Θετικός, Πρόεδρε. Κύριε Κουνάκο. Θετικός, Κύριε Πρόεδρε. Ωραία, εγκρίνεται καταπλουψηφία. 8ο θέμα, συγκρότηση Επιτροπής Προσορνής και Οριστικής Παραλαβής του έργου Κατασκευή Βαρυτικού Τίχου Αντιστήριξης Οδοστρόματος στο Ζηγό Καβάλας λόγω Θεομινία. Θα δούμε εκλήρωση. Είναι γουρλής ο κύριος βέρος. Ο κύριος Σωτηριάδης και ο κύριος Βοιατζήδης αναπληρωματικό μέλος. Σωτηριάδης Βοιατζήδης, ναι. Το επόμενο θέμα, το ενέα, και εδώ κάνουμε εκλήρωση. Ο κύριος Λεωνίδας Παπάς και ο κύριος Βακιτζής Κωνσταντίνος αναπληρωματικό μέλος. Το δέκα θέμα, πάλι επίσης εκλήρωση. Ο κύριος Μουρτασάγας, κύριο μέλος. Και ο κύριος Σωτηριάδης, αναπληρωματικό. Στο έντεκα θέμα, ο κύριος Βοιατζήδης. Στο έντεκα θέμα, ο κύριος Προμούσας, κύριο μέλος. Και ο κύριος Μούτιας, αναπληρωματικό. Και στο δώδεκα, ο κύριος, η κυρία Τσανάκα Δήμητρα και αναπληρωματικό. Κυρία Τσανάκα Δήμητρα και ο κύριος Τσαπανίς, αναπληρωματικό. Αν μου επιτρέψετε να ξανακάνετε την κλήρωση, η κυρία Τσανάκα υπήρξε δήμαρχος, δεν μπορεί να είναι τώρα, να πηγαίνει για τις παραλαβές. Αν συρφώνουν και οι συνάδελφοι να τραγουδήσουν, δεν μπορεί να πηγαίνει τώρα, να πηγαίνει τώρα, να πηγαίνει τώρα, να πηγαίνει τώρα, να πηγαίνει τώρα, να πηγαίνει τώρα, να πηγαίνει τώρα, να πηγαίνει τώρα, να πηγαίνει τώρα, να πηγαίνει τώρα, να πηγαίνει τώρα, να πηγαίνει τώρα, να πηγαίνει τώρα, να πηγαίνει τώρα, να πηγαίνει τώρα, να πηγαίνει τώρα, να πηγαίνει τώρα, να πηγαίνει τώρα, να πηγαίνει τώρα, να πηγαίνει τώρα, να מדευτεί στιςгоρ Morgan, Είναι η κανονιστική απόφαση. Χρειαζόμαστε την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του σώματος. Ωραία. Είμαστε όλοι σύμφωνοι? Ναι, Πρόεδρε. Ωραία. Και το 2014 και το 2015 είναι κυκλοφοριακές στιγμές για την περίοδο των έργων. Ακριβώς. Ομόφωνα. Δέκατο έκτο, έγκριση πρώτου απέτου έργου αντικατάσεις φωτιστικών σωμάτων στο περιγειάλι Καβάλας. Κύριε Κοβίλη. Δεν νομίζω αν υπάρχει κάποιο σύστημα. Όχι. Είμαστε όλοι σύμφωνοι. Πιτίν, μιλήστε. Είμαστε όλοι σύμφωνοι. Κύριε Βέρος. Πιτίν, λίγο το έργο πώς γίνεται με ανάθεση. Κύριε Πρόεδρε, εμείς επειδή είναι με ανάθεση είμαστε αρνητικοί. Αρνητικός ο κύριος Βέρος. Κατά πλειοψηφία εγκρίνεται το 2016. Το 2018 πρώτη κατανομή ποσό 213.000 κλπ. στην ενιαία σχολική επιτροπή πρωτοβάσιμες εκπαίδευσης. Και το 2019 κατανομή πάλι ποσό και το 2018-2019 ομόφωνα φαντάζομαι. Κύριε Πρόεδρε, λίγο το λόγο θα έτρω. Δεν έχει να κάνει με το θέμα που έτσι κι αλλιώς συμφωνώ. Θέλω να θέσω υπόψη του συμβουλίου και κύρια του δημάρχου ότι οι σχολικές επιτροπές ξανά έχουμε πάλι ένα κύκλο πίεσης από τις καινούργιες διοικήσεις γύρω από τις ομάδες οι οποίες χρησιμοποιούν τα διάφορα κύπεδα. Καταλαβαίνω ότι η χρονιά και η περσινή και η φετινή έχουν σφίξει τόσο πολύ τα οικονομικά των ομάδων αυτάς και οι λάχιες χορηγίες που υπήρχαν δεν υπάρχουν σήμερα διότι όλοι πλήττονται και κυρίως τα μαγαζιά που μέσα από αυτά υπήρχαν κάποιες χορηγίες για τις ομάδες και επιπλέον σας λέω ότι δεν υπάρχουν και εισιτήρια γιατί η πληρότητα του κυπέδου δεν μπορεί να είναι ούτε καν πάνω από το 10% τώρα έγινε πενήντα. Καταλαβαίνετε λοιπόν και κάνω έγκληση στο δήμαρχο να υπάρχει μια χαλαρή πολιτική εις πρακτική από τις κολικές εμπτροπές για όλα τα αθλητικά σωματεία και κύρια για αυτά που προβαίνουν σε μεγάλα έξοδα τα οποία δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν και νομίζω ότι εκφράζω κύρια την καβάλα μπι σι και πιστεύω και όλους τους άλλους συλλόγους γιατί λίγο ως πολύ όλοι τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν. Ευχαριστώ. Πρόεδρε και εγώ θέλω λίγο το λόγο. Ναι, κύριε Καλνταρίδη. Γιατί πήγαμε λίγο γρήγορα και δεν σας προλαβαθώ, τώρα το βλέπω. Όσον αφορά το 14, κύριε Πρόεδρε. Όσον αφορά το 14, λοιπόν, εμείς θα είμαστε παρόντες και θα σας πω γιατί. Από την αρχή του έργου αυτού είχαμε τοποθετηθεί και είχαμε πει ότι ναι μεν συμφωνούμε να γίνουν παρεμβάσεις στην οδό Κύπρου αλλά όχι πριν γίνει το έργο στην πλατεία Καπνεργάτη. Γιατί θα πάμε τώρα εμείς να μορφωποιήσουμε κατά τον τρόπο που πρέπει να γίνει ενδεχομένως στην οδό Κύπρου και συνεχεία τι θα γίνεται. Θα ξεκινήσει το έργο στην Καπνεργάτη. Θα υπάρχει κίνηση έτσι και αλλιώς προς την οδό Κύπρου και μάλιστα πιθανότατα και από οχήματα βαρέα κτλ. Με αποτέλεσμα ένα έργο το οποίο μόλις θα κάνουμε να επιβαρειθεί χωρίς απολύτως κανέναν λόγο. Γι' αυτό λοιπόν ακριβώς ήμασταν από την αρχή αντίθετοι στο χρονικό παράθυρο κατά το οποίο θα γίνει το έργο και γι' αυτό σήμερα θα είμαστε παρόντες όσον αφορά το συγκεκριμένο. Κύριε Πρόεδρε, αν μου επιτρέπετε, καταρχήν στην κυκλοφοριακή μελέτη που θα έρθει για την πλατεία με τις εργασίες, αυτό το λαμβάνουμε υπόψιμοι και γι' αυτό θέλουμε να γίνει πρώτο. Και επίσης ο τρόπος που θα γίνει το έργο δεν θα κινδυνεύει από καθηζήσεις από τα βαραία οχήματα, ό,τι και να περάσει από πάνω. Γι' αυτό και γίνεται, ξηλώνονται κυβόλυθοι, πέφτει από κάτω υποδομή από τσιμέντο ακριβώς για να μην υπάρχουν καθηζήσεις και να μην υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Ευχαριστώ. Μετά τις ευθυνείς του Δημάρχου, κύριε Καλανταρίδη, μήπως είσαι θετικός... Όχι κύριε Πρόεδρε, ευχόμαστε να γίνει έτσι όπως το λέει ο κύριος Δήμαρχος, αλλά δεν αλλάζουμε την ψήφωση. Αν τελικά αλλάξετε την ψήφωσάς και είναι αρνητική, δεν θα περάσει το θέμα γιατί απαιτούνται 21 ψήφους. Είναι κανονιστική απόφαση. Παρόν λοιπόν είμαστε, δεν σας κάνει αυτό, τι να σας πω. Όχι, πρέπει να είστε θετικός. Με συγχωρείτε για αυτό το λόγο, δεν μπορούμε να είμαστε θετικοί, εκβιαστικά τώρα δεν μπορώ να αλλάξω την ψήφωση. Δεν είναι εκβιαστικό, είναι πραγματικό. Να φέρετε ένα μέλος σας να είναι παρόν, έτσι ώστε να το ψηφείς. Η κυρία Δρακονάκη είναι αρνητική και εκείνη. Όπως ο κύριος Καλανταρίδης, Πρόεδρε. Επομένως δεν εγκρένεται το 14 μετά την διόρθωση ψήφου του κυρίου Καλανταρίδης. Πρόεδρε, μου επιβλέπετε για ένα άτομο ή για πόσο θέλουμε ένα άτομο. Δύο, δύο. Για δύο άτομα, αφήστε το λίγο προς το τέλος. Αυτό όμως, αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, αφορά την μελέτη την κυκλοφοριακή, όπου ο ανάδοχος καλείται από το νόμο να πάρει. Δηλαδή, δεν είναι στην εκτέλεση του έργου. Φαντάζομαι ότι ο κύριος Ιλίας Καλανταρίδης θα πήρε στην οικονομική επιτροπή κατά την εκτέλεση του έργου, να ήταν αρνητικός. Και αυτό να καταγράφηκε η Ιλία. Αλλά τώρα, στη φάση της εκτέλεσης, επιβάλλονται από το νόμο να καταθέσει η μελέτη κυκλοφοριακή. Και εμείς λέμε, δεν εγκρίνουμε τη μελέτη κυκλοφοριακή, γιατί δεν αποφασίσαμε για το έργο. Όπως και ο κύριος Βέρος. Ο κύριος Βέρος δεν συμμετέχει στην οικονομική επιτροπή για το 2016. Το καταλαβαίνω, αλλά και πάλι, αυτά είναι εγκρίσεις κυκλοφοριακές. Το ξέρω, Κώστα, το γνωρίζω, ότι είναι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για ένα έργο το οποίο είπαμε ότι δεν θεωρούμε ότι γίνεται την κατάλληλη στιγμή. Άν δώσουμε το OK για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, έτσι θα πάμε κόντρα σε αυτά που έχουμε πει μέσα σε εσάς. Να φροντίσει η διοίκηση να φέρει τους ανθρώπους που πρέπει να το ψηφίσουν για να μην έχει κανένα πρόβλημα. Μπορεί να το επαναφέρει το θέμο. Εγώ είπιξα θετικός. Και θα είναι θετικός. Σαν μαυρίζνικο. Αυτό όμως, το οποίο είπε ο κύριος Δήμαρχος, να αποσύνδεσαι το θέμο για να βρούμε δύο άτομα στην ώρα της υπηρεσίας, δεν επιτρέπεται. Συμφωνώ. Συμφωνώ. Και μπορείτε ήρθα εγώ εδώ πέρα, τρεις ώρα ήρθα και την βροχούλα μου, να έρθουν οι συνάδελοι της πλειοψηφίας. Αυτά τα πράγματα δεν επιτρέπονται. Θα το δούμε. Κύριε Δήμαρχε, δεν μπορεί να εγκριθεί. Προχωρούμε. Επομένως το 2014 δεν εγκρίνεται. Πρόεδρε, πάντως και εμείς που είμαστε παρότες από την ομάδα Τσανάκα, είμαστε παρότες και εμείς, έτσι? Όλη η ομάδα Τσανάκα είστε παρότες. Ναι, ναι. Ευχαριστώ. Λοιπόν, είμαστε στο 2020 και αυτό έκταξε τις οικονομικές συνισχύσεις, φαντάζομαι, ομόφωνα. Το 2021, αποδοχή έτσι παρέτηση του κ. Χαρπατήδη Κοσμά, από τη θέση του Προέδρου Τακτικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, του Νομικού Προσώπου Δημοτικού Οδίου Καβάλλας και αντικατάστασής του. Κύριε Δήμαρχε. Στη θέση του κ. Χαρπατήδη θα πει ο κ. Παπαδόπουλος Παναγιώτης. Κύριε Παπαδόπουλος Παναγιώτης, το 2022 η αποδοχή έτσι παρέτησης του Ηλίας Μαρκάκη, αναπληρωτής της κ. Μαρκάκη και αναπληρωματικός της μέλος. Θέλουμε δύο όνομα. Ναι, θα είναι η κ. Ασωνί του Λίτσα. Και αντικατάστατης. Και αντικατάστατης. Ναι, με συγχωρείτε για τον κ. Παπαδόπουλο εννοείται αναπληρωματικό. Όχι. Συγγνώμη. Όχι, όχι, λάθος έκανα εγώ. Στη θέση της κ. Μαρκάκη είναι η κ. Ασωνί του Λίτσα. Σωστά. Στη θέση του κ. Χαβιαρόπουλου. Στη θέση του κ. Χαβιαρόπουλου θα είναι ο κ. Χατζούλης-Τωμάς. Στο 24 στη θέση της κ. Μαϊτανίδου. Ο κ. Τουμπουρίδης-Δημήτριος. Κύριος Τουμπουρίδης-Δημήτριος. Ναι, κ. Μαυρίδη. Δεν πήρα από την αρχή από το Λιούιον Αξιδίνηση από τον πρωί εδώ, εδώ πέρα για τις παρελθείες. Μου εκπλήσε. Όλο το διοικητικό συμβείο του κοινωνικού προσώπου του Λιούιου υποβάλλει την παρέτη σύσσονο. Δεν το έχω δει στα 21 χρόνια που ασχολούν με την κλιντοντική αυτοδιοίκηση. Κάτι δεν πηγαίνει καλά. Γιατί, κύριε Μαυρίδη, γιατί δεν πρέπει, να είσαι όχι και καλά, πρέπει να μην πηγαίνουν καλά τα πράγματα. Δεν μπορεί να γίνει μια ανανέωση μετά από δύο χρόνια να είναι κάποια άλλη. Εσείς όταν ήσασταν με την διοίκηση του κυρίου Ερυφυλίδη, αυτοί οι οποίοι είχαν ξεκινήσει από την αρχή, αυτοί ήταν μέχρι το τέλος. Όχι. Και επίσης πρέπει, υπαρετήθηκαν διότι ζήτησα εγώ να υπαρετηθούνε για να μπουν καινούργια μέλη. Δεν έγινε τίποτε. Κύριε Δήμαρχε, μια που με ακούτε και χαίρομαι. Δεν είχα κανέναν σχέση με τον κύριο. Κυρίως, την ομιλία μου και με διακόψατε. Μου κάνατε μάλιστα και, πώς το λένε, σύγκριση με την εποχή Ερυφυλίδη. Αφού θέλετε να σας απαντήσω, εδώ είναι και ο κύριος Βέρος, ο παλαιότερος κι από εσάς. Στα οκτώ χρόνια της διοίκησης Ερυφυλίδη, αυτός ο χαμός, αυτό το αλαλούν που γίνεται σε κάθε δημοτικό συμβούλιο, απαρατείται ο ένας και ο άλλος με τη δικαιολογία. Δεν είναι η πρώτη φορά. Είχαμε και τον κύριο Ξιουλόγη, είχαμε, δεν μπορώ να θυμηθώ τώρα, και άλλους συναλλεύους, οι οποίοι ήταν στα νομικά πρόσωπα και στη δημοθέλειά μας. Αυτό δεν το είχαμε αντιμετωπιστεί, δεν είχαμε τέτοια εικόνα, σωρία επίσηων, παρεπτήσεων και τα λοιπά. Άλλος λέει για προσωπικούς λόγους, άλλος ιωπά και άλλος μας εκφράζει και ευχαριστίες. Αν ήταν έτσι, τότε ο νομοθέτης δεν θα έλεγε κύριε Δήμαρχε, η θυθία των μελών των διοικητικών συμβουλίων ακολουθεί την χρονική διάρκεια της δημοτικής περίοδου, αλλά θα έλεγε οποτεδήποτε τους αλλάζεις. Αυτή η ευχέρεια υπάρχει, εφόσον υποβάλλονται παρετήσεις. Αλλά αυτή η σωρία, η ομαδική, θα τη λέγαμε σε εισαγωγικά στο στρατό, στάσει κύριε Δήμαρχε. Εμένα με εκπλήσει. Απορώ όμως γιατί το πάτε εκεί που το πάτε. Κύριε Μαυρίδη, κάνετε μεγάλο λάθος. Ολοκληρώσε κύριε Μαυρίδη. Εμένα κύριε Δήμαρχε, με όσα εδώ έχουν διαδηματιστεί τα τελευταία χρόνια στο Δημοτικό Δίο, ως προς την Υπητουργία, στη λύπη των αποβάσεων και σε άλλα θέματα, δεν με πείθει και δέχομαι ότι αυτοί άνθρωποι βάλουν τους παρετήσεις τους, είτε με τις ευχαριστίες τους, είτε με τα προσωπικά τους, είτε σιωπώντας, με το σκεπτικό ότι εκεί κάτι δεν λειτουργούσε σωστά, σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα που ήταν πρόεδρος του κ. Χαρμαντίδης. Ευχαριστώ πολύ. Κύριε Μαυρίδη, δεν έτσι τα πράγματα, ούτε στάση υπάρχει. Ο καθένας από αυτούς που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για κάποιο λόγο, πρέπει θέλουν να παρετηθούν, πέρα από τις αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε. Η κυρία Μαρκάκη, παραδείγματος χάρη, είναι πρόεδρος της σχολικής επιτροπές. Η κυρία Μεϊντανίδου ήταν έγκαιος και έχει ένα παιδάκι. Και θέλει να σχοληθεί με τη δουλειά της και με το παιδάκι της. Δεν υπάρχει καμία στάση. Όσο για το αν συμβαίνει κάτι στραβό στο 2 θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω. Στο 2 υπάρχει αυτή τη στιγμή μια εργασιακή ειρήνη, η οποία δεν υπήρχε όταν αναλάβαμε. Αναλάβαμε ένα οδείο το οποίο χρωστούσε τουλάχιστον έξω στους εργολάβους γύρω στις 60-70.000. Αυτή τη στιγμή δεν χρωστάει τίποτε. Έχει τα μικρά του προβλήματα με τα οικονομικά, αλλά είναι κάτι το οποίο συμβαίνει και συνέβαινε όλο αυτό τον καιρό. Και μάλιστα προσφέρει και ένα πολύ σημαντικό έργο. Εγώ δεν συμφωνώ μαζί σας. Είναι άποψή σας όμως να λέτε αυτό ότι κάτι δεν πάει καλά στο οδείο, το οδείο πάει πολύ καλά και θα συνεχίσει να πηγαίνει καλά. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Χαρπαντίδη για αυτό που έχει προσφέρει και όλους όσοι ήταν στο διοικητικό συμβούλιο τα δύο αυτά χρόνια και θα συνεχίσουν και οι νέοι θα συνεχίσουν με εξίσου καλά. Και να πούμε πως ο κ. Χαρπαντίδης δήλωσε την επιθυμία του να παραμείνει κοντά στο δημοτικό διο για να μεταφέρει την εμπειρία του και τις γνώσεις του. Ένα λεπτό το λόγο μπορώ να έχω, πρόεδρε. Πρόεδρε, καλησπέρα. Για τα μάτια του κόσμου πάντως. Κύριε Καλοκακίδη. Κυρία Ιωσήφ. Κύριε Δήμαρχε, για τα μάτια του κόσμου πάντως θα έπρεπε να αναφέρουν έστω μια αιτήλογία για την παρέτηση κανονικά. Δεν θα έπρεπε καν εμείς αυτή τη στιγμή να ψηφίσουμε τις παρετίσεις, ειδικά των μελών, όπως παραμένως χάρη του κ. Χαρπαντίδη, που λέει απλά ότι παρετείται και δεν αναφέρει τίποτα για κανένα λόγο. Επανγγελματικούς, προσωπικούς, λόγω φόρτου εργασίας, θα μπορούσε να το εγκαλισθεί οποιονδήποτε λόγο. Εμπάνις περιπτώσει, δικός σας μέλος είναι, έτσι κι αλλιώς το ψηφίζουμε γιατί θα φύγει ο ένας, θα φύγει ο άλλος, αλλά τουλάχιστον όταν παρετούνται, πρέπει μόνο για σπουδαίο λόγο παρετείται κάποιος. Εγώ θέλω να παρετηθώ, παραδείγματος χάρη, και θα μου επιβάλλετε εσείς ότι δεν μπορώ να παρετηθώ γιατί πρέπει να έχω σοβαρό λόγο. Ο νόμος το λέει κ. Δήμορκε. Ο νόμος λέει ότι πρέπει να παρετηθεί. Παρετείτε λοιπόν χωρίς να φέρει το λόγο. Θέλω να παρετηθώ. Αυτό για την αντικατάσταση είναι Αναστασία. Για την παρέτηση δεν λέει τίποτα όμως. Η κυρία Ιωσήφιδου έχει το χάρισμα το άσπρο να το κάνει μαύρο. Είναι άλλο η αντικατάσταση και άλλο η παρέτηση. Η τοποθέτηση μάλλον με συγχωρείται πολύ για την αντικατάσταση σωστό. Παρετούνται και φάζουν, αλλά έτσι είναι η κυρία Ιωσήφιδου. Εμείς τουλάχιστον έχουμε επιτροπές για δύο χρόνια και δεν τους αλλάζουμε σαν τα που κάμισα κάθε χρόνο. Στις οποίες δεν συνενδριάζεται. 25 το θέμα. Πρόεδρε να πω δύο πράγματα και εγώ. Να σας προλάβει ο κ. Βέρος πρώτα. Λοιπόν, δεν είμαστε αρνητικοί, είμαστε θετικοί. Στη λογική πια, το ότι δικαίωμα της διοίκησης είναι να αντικαταστήσει τους παρετηθέντες με αυτούς που θεωρεί τους καλύτερους, τους ικανότερους. Τέλος πάντων, είναι θέμα της διοίκησης. Όπως δικαίωμα είναι και κάποιον να παρετούνται για τους λόγους που θεωρούν ενδεχομένως σοβαρούς ή όχι οι ίδιοι και τους οποίους αν θέλουν να αναγράφουν ή όχι αλλά τουλάχιστον οι συγκεκριμένοι ή ο συγκεκριμένος πρόεδρος δεν έφτασε στο σημείο να παρετείτε για τους λόγους που παρετήθηκε ο πρόεδρος του νομικού προσώπου κοινωνικής αλληλεγγύης, ο κ. Ξουλόγης που μας είπε ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι ολοκλήρωσα τη θητεία μου και ότι υπέτυχα τους στόχους. Τέλος πάντων αυτά τα είπαμε. Όμως αγαπητέ Πρόεδρε, λέμε ναι, γιατί κανονικά δεν θα έπρεπε να πούμε σε τρεις περιπτώσεις από τις τέσσερις ναι. Διότι κανένα έτημα από τους τρεις παρετηθέντες από τους τέσσερις δεν έρχεται προς το Δημοτικό Συμβούλιο. Λοιπόν, κύριε Πρόεδρε, όταν θα παραλαμβάνετε τις αιτήσεις και θα εισάγετε το θέμα, καλό είναι να λέτε, όπως ο κ. Καβιαρόπουλος και είναι προς τιμήν του, οι παρετήσεις γίνονται προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Το Δημοτικό Συμβούλιο ορίζει και δέχεται τις παρετήσεις. Βεβαίως, οφείλουν να ενημερώσουν και τον κ. Δήμαρχο, εφόσον είναι από την πλευρά και είναι και Πρόεδρο και από τη μεριά της διοίκησης, και οποιοδήποτε άλλο θεωρήσουν αυτοί οι ίδιοι. Όμως, δεν είναι δυνατόν να παξιώνουν το όργανο, το ανώτερο πολιτικό. Και σε αυτό θα μου επιτρέψετε, εσείς έπρεπε να το δείτε και να τους ενημερώσετε και να πείτε, παιδιά, ξανακάντε την παρέτηση και γράψτε προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Διότι, συγγνώμη, πουθενά δεν αναφέρουν ότι θα πρέπει εμείς να αποφασίσουμε και να αποδεχτούμε την παρέτηση. Το ξεπερνάμε, όμως. Αλλά να μην επαναληφθεί, γιατί προφανώς θα έρθουν και άλλες παρετήσεις. Ευχαριστώ πολύ. Εμείς είμαστε θετικοί, χωρίς να σημαίνει ότι συμφωνούμε ή όχι, ή επιπτροθούμε παρετήσεις ή αντικατάσταση. Λοιπόν, γι' αυτό έχουμε και την εισήγηση της υπηρεσίας άλλωστε, κύριε Βέρο. 25ο θέμα, τροποποίηση της αριθμός 5 απόφασης του 2020 του Δημοτικού Συμβουλίου. Κύριε Πρόεδρε, ήθελα στο προηγούμενο θέμα... Πάμε, συγχωρέτε, κύριε Κουνάκων, ναι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μας για την προσφορά τους αυτή τη δύσκολη περίοδο στο δημοτικό δείο, κύριε Πρόεδρε. Και μέσω ημών θα ήθελα να μεταφέρετε αυτή την ικανοποίηση και την ευαρέσκεια που τρέφουμε απέναντί τους γιατί είχαμε θέματα δύσκολα και νομίζω ότι το καταφέρανε να λειτουργούν το δημοτικό δείο και ελπίζω στα καινούργια πρόσωπα τα οποία μπαίνουν έχω εμπιστοσύνη απόλυτη και στον κύριο Παπαδόπουλο και στην κυρία Σωνίτου αλλά και στον καθηγητή μας ότι μπορούν να πάνε το δείο ένα βήμα παραπάνω. Εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο διοικητικό, ουσιαστικά, στα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Πρόεδρε, μου επιτρέπετε λίγο γιατί εκείνη την ώρα δέχτηκε ένα τηλέφωνο και δεν μπορούσα να μην απαντήσω, ήταν επίγον για το είκοσι. Απλώς μια διευκρίνηση λίγο, δεν θα κουράσω. Και δεν θέλω ούτε όνομα ούτε τίποτα. Επειδή αναφέρεται αυτή η έκτακτη επιχορίγηση για ένα άτομο γεννή της τάξης των 2,5 χιλιάδων, έχει την καλωσσύνη, νομίζω, ο κύριος Προμούς, να πει ποιος θα μου απαντήσει. Και κάτι περισσότερο, επειδή συνήθως η επιχορίγηση είναι 300 ευρώ δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο. Αν είναι θέμα υγείας δεν το συζητάμε. Κύριε Πρόεδρε, αν με επιτρέπετε. Ναι, βέβαια. Θέλω να πω το κύριο Βέρο ότι ένα σοβαρό θέμα υγείας συμπολή του μας, συμπολή της Άσμας, πρόκειται για τεχνητό μέλος γιατί λόγω αυτοάνουσεως... Κύριε Παπά, ευχαριστώ πολύ. Μην συνεχίσετε γιατί να μη φέρνουμε και σε άλλα θέματα. Εφόσον μου λέτε αυτό είναι θέμα υγείας, δεν υπάρχει τίποτα. Ευχαριστούμε, κύριε Παπά. Λοιπόν, στο 25ο θέμα είναι αντικατάσταση μελών της δημοφαίλειας γιατί αποχώρησαν τα παλιά από την δημοφαίλεια για την Επιτροπή Τουριστικής Προβολής. Είναι η κυρία Γανίτ και αναπληρωματικό μέλος κ. Σουλίδης. Ομόφωνα και το 26. Έχει αυτό το λάθος το πρακτικό της δημοφαίλεια, ναι. Παρ' όλα αυτά, υπηρεσχεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ναι, ναι. 26ο παραχώρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου Καλαμίτσας την Ένωση Οματίων Πετοσφαίρυσης Στράκης κλπ. για κάποιους αγώνες. Ομόφωνα, σας ευχαριστούμε πολύ κυρίες και κύριοι. Καλό σας απόγευμα, καλό μεσημέρι. Ευχαριστούμε πολύ.