Δημοτική Βιβλιοθήκη Θερμαϊκού | Αποκτούμε δεξιότητες, δημιουργούμε κοινό (Future Library, 2014)
: Είναι Ευαγγελία, από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θερμαϊκού, στη Θεσσαλονίκο. Θα απαντήσω στην ερώτηση ποιες ταξιότητες πιστεύω ότι θα πρέπει να αποκτήσει ένας βιβλιοθικονόμος του μέλλοντος. Θα πρέπει να ξεφύγει από τα στεγανά του, να ξεχάσει την ιδιότητα του βιβλιοθικονόμου και να επεκταθεί και σε άλλους τομείς της γνώσης. Θα πρέπει να είναι μια κυκλοπαιδική προσωπικότητα με συνδυαστική ικανότητα, με φαντασία, με ευρυματικότητα, δημιουργικότητα και κυρίως να έχει θάρρος να τολμήσει να πειραματιστεί και σε άλλα παιδεία. Στις φυσικές επιστήμες, στις τέχνες, μουσικής, γραφική κινηματογράφω, χορό, να αξιοποιήσει εργάλια δηλαδή και από άλλα γνωστικά αντικείμενα ώστε να γίνει ακόμα πιο ελικιστικός στον κοινό του που είναι κι αυτό πολύ επίπεδο και έχει διαφορετικές ανάγκες. Οπότε η προκλησία είναι μεγάλη και η δουλειά πολύ.