Χαιρετισμος περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστού στην εκδήλωση έναρξης (Δήμος Λαρισαίων, 2023)
: Καλησπέρα σας. Είστε δυνατοί, ε? Κανονικά, σήμερα η γιορτή έπρεπε να έχει και δωρεάν ποδήλατα με κλήρωση σε όλους. Όπως κάναμε πριν από 15 χρόνια εδώ στην Κεντρική Πλατεία και είχαμε δώσει τότε περίπου 3.000 ποδήλατα δωρεάν σε όλα τα σχολεία. Δήμαρχε, πρέπει να το κάνουμε με πράξη αυτό το επόμενο. Δηλαδή και η Κοσμοτέ, που είναι ο μεγάλος χορηγός, είναι εδώ κανείς. Κύριε Αντωνόπουλε, θέλουμε άμεσα τουλάχιστον 100 ποδήλατα. Η περιφέρεια, γιατί στην περιφέρεια δεν έχετε κάνει ποτέ τίποτα, εμείς σας έχουμε δώσει πολλές αδειοδοτήσεις για να εκπέμπετε το σήμα σας. Λοιπόν, ξέρετε αυτό, εκκρεμούν και κάποιες άλλες. Θέλουμε 100 ποδήλατα να μοιράσουμε στα παιδάκια δωρεάν. Το κάναμε, όταν ήταν ο λαλιώτης υπουργός τότε. Και αρχίσαμε, τη στυλάρισα, μοιράσαμε σε όλα τα σχολεία, σε κάθε σχολείο, σε κάθε τάξη από κάθε σχολείο, δύο ποδήλατα με κλήρωση. Λοιπόν, αυτό το λέω γιατί το ποδήλατο στην πόλη έχει και στον Οκανά, έχει βαθιές ρίζες. Βαθιές ρίζες, αλλά ταυτόχρονα έχουμε αλλάξει τα πράγματα. Η Θεσσαλία είναι η περιφέρεια, έχει υπογράψει και έχουμε υπογράψει και το... Είμαστε φιλικοί προς το ποδήλατο, bike friendly. Και, οπωσδήποτε, έχουμε κάνει βήματα προόδου. Είμαστε η περιφέρεια που έχει τους περισσότερους σε μήκος ποδηλατώδρομους σε όλη την Ελλάδα, μας συγκρίζει πληθυσμό και έκταση. Και συνεχίζουμε, σε συνεργασία με τους δήμους, με τις βιώσιμες αστικές αναπλάσεις, τα τελευταία χρόνια και οι δικοί μας δρόμοι, οι οποίοι δικαιούνται να έχουν, σύμφωνα με τον όμορφο ποδηλατώδρομος, βλέπετε, έχουν ποδηλατώδρομους. Βλέπετε στη ΔΕΙΑΛ, δεν είναι ένας ωραίος ποδηλατώδρομος για αρχάριος ή οποδήποτε άλλο που κάνουμε τους δρόμους. Έχουμε βελτιώσει τους δρόμους και έχουμε κάνει παραδρόμους που μπορούν να κυκλοφορούν με πάρα πολύ μεγάλη ασφάλεια τα ποδήλατα. Αλλά ταυτόχρονα έχουμε με την ποδηλυτική νομοσπονδία μεγάλη ιστορία. Αγώνες πανευρωπαϊκούς, πανελλήνιους, mountain bike, βαλκανικούς, το γύρο της Ελλάδος εδώ που η Λάρισα, τα Τρίκαλα, η Καρδίτσα, τα Μετέωρα, ήταν από τις πόλεις που έδωσαν δυναμικό παρόν και μεγάλη ώθηση σε αυτήν την προσπάθεια που έκανε η χώρα και την πρώτη φορά πέτυχε, γιατί αν πετύγεις την πρώτη φορά πένεις και το όνομα. Και ταυτόχρονα εδώ πέρα στη Θεσσαλία θα γίνει και το πρώτο ποδηλατωδρόμιο στην υπηροδική Ελλάδα, το οποίο θα είναι ένα ποδηλατωδρόμιο στο ΩΑΚΑ, νομίζω, θα λειτουργήσει για πολύ, έτσι πώς το πάτε, οπότε θα είναι το μοναδικό. Λοιπόν, και στο ΩΑΚΑ ενός στην υπηροδική Ελλάδα, είμαστε η Αθήνα και η Αττική και η υπόλοιπη Ελλάδα, έτσι είναι. Μα γι' αυτό και το κάνουμε εδώ πέρα. Λοιπόν, θα κάνουμε και το ποδηλατωδρόμιο, οπότε θα δώσουμε μεγάλη έμφαση. Και είμαστε μια περιφέρεια που μαζί με τους δήμους είμαστε μια γροθιά, γι' αυτό και είμαστε οι πρώτοι στην Ελλάδα. Είμαστε η περιφέρεια πρωταθλήτρια στην ικανοποίηση του στόχου της βιώσιμης ανάπτυξης, τους δεκαεφτά στόχους στο ΥΕΚΑ. Και αυτό φίλεται στη μεγάλη συνεργασία, αλλά αφού γίνεται και στους πολίτες. Να ευχαριστούμε πρώτα απ' όλα τα παιδιά που είναι εδώ. Και το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής που λειτουργεί από χρόνια τώρα, για να μπορέσουν τα παιδιά να έχουν κυκλοφοριακή αγωγή. Γιατί από εκεί ξεκίναν όλα. Και εκεί τελειώνουν. Κυκλοφορική αγωγή ίσον ζωή. Και αυτό έχει μεγάλη σημασία τους δασκάλους και όλους. Και τον πρόεδρο της σκέδε, τον φίλο του Δημήτρη που είναι εδώ, τον δήμαρχο Λιβαδέων που έχουν έρθει, τον πρόεδρο της Φοδηλατικής Ομοσπονδίας, την κοσμοτέ να μην ξεχνιόμαστε. Λοιπόν, και όλους που είστε εδώ, γιατί ο Δημήτρης είναι ποδηλάτης ολκής. Ευχαριστούμε πολύ, δήμαρχε, ευχαριστούμε όλους. Και τους βουλευτές, τη βουλευτήνα και τους βουλευτές. Μην τους ξεχάσω και δημιουργηθεί πρόβλημα.