34η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας 2017 (Δήμος Καβάλας - Μunicipality of Κavala, 2018)
: Συνεχίζουμε συνάδελφη. Συνεχίζουμε συνάδελφη. Λοιπόν, ξεκινάει η 34η συναιδρία της Δημοτικού Συμβουλίου Δαβάλλας, η τελευταία του έτους αγαπητής συνάδελφης, σήμερα 4η 27 Β' 2017. Έχουμε δύο έκτακτα και 28 τακτικά θέματα σήμερα σε διάταξη και επειδή ήδη έχουμε καθυστερήσει πάρα πολύ, ξεκινάω με τα δύο έκτακτα θέματα. Το πρώτο έκτακτο θέμα είναι ο ορισμός μελών επιτροπών παρακολούθησης και παράδεισης προμοιθειών υπηρεσιών σύμφωνα με το άρθρο 2.21. Κύριε Καλαγκαρίδη, λίγο τα ανώματα να μας διαβάσουν για να καταγραφούσαν πρακτικά, παρακαλώ. Μας έχει αποσταλεί η καταστροφή. Πρακτικό κλήρος, ναι. Ναι. Πολλές επιτροπές είναι. Είναι πολλές. Βέβαια. 8 επιτροπές είναι. Έγινε η κλήρωση και ορίσει την καταμέλη υπηρεσιακή παράγωτος. Ναι. Έχει να κάνει με τις επιτροπές παραλαβής των καψίμων έτσι ώστε από τις 2 του μηνός να είμαστε σε θέση όπου απαιτηθεί να παραλάβουμε κάψιμα είτε για τα κτίρια είτε για το αρχήμα του Δήμου. Έχει να κάνει με κάποιες διαδικασίες που τρέχουν αυτήν την περίοδο και θα πρέπει να είναι έτοιμες οι επιτροπές έτσι ώστε να παραλάβουν ό,τι αφορά αυτό. Για παράδειγμα το αλάτι έτσι. Συνήθως αυτό. Αυτό είναι η επιτροπή παραλαβής τώρα όλους δεν ξέρω είναι άλλο πράγμα. Προμήθεια είναι. Δεν είναι σύσμα αυτό. Εδώ είναι οι παλήλοι που θα παραλάβουν αυτό που θα έρθει από την προμήθεια. Κανονικά αυτές οι επιτροπές γίνονται στην αρχή του έτου συναδελφί. Απλώς επειδή είναι το θέμα των καψίμων που πρέπει απ' τις 2 του μηνός να μπορούμε να πάρουμε κάψιμα. Επ' ευκαιρία μπήκανε και κάποιες επιτροπές που έχουν να κάνουν διαδικασίες που τρέχουν τώρα. Αυτό είναι. Το έχουμε περάσει πολλές ώρες. Ωραία. Εντάξει, εντάξει. Δεν νομίζω ότι έχουμε θέμα. Εκρίνεται και το πήγον και η εισήγηση όπως είναι το πρακτικό ορισμό. Επίσης και το δεύτερο και τελευταίο έκτακτο θέμα αφορά τον ορισμό μελών επιτροπής ενστάσεων και προσφυγών σύμφωνα με το άρθρο 221 παράγραφος 11 του νόμου 4412 του 16. Εκρίνεται και το συγκεκριμένο πρακτικό. Υμερήσια διάταξη του ημεριθμού ένα θέμα ανατροπή αναλήψεων υποχρεώσεων οικονομικού έτους 2017. Κύριε Καλαγκαρίδη, παρακαλώ. Ναι, συνάδελφοι, σύμφωνα με το νόμο ότι ψηφίσεις πιστώσεων γίνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο. Αντίστοιχα όταν παραμένουν χρήματα τα οποία έχουμε ψηφίσει ως πιστώσεις για κάποια πράγματα πρέπει πάλι μια υπόβαση του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνει η ανατροπή αυτών των αναλήψεων δαπανών έτσι ώστε τα χρήματα να επιστρέψουν στον υπορριπολογισμό. Αυτή είναι μια διαδικασία που γίνεται πάντα στο τέλος του οικονομικού έτους. Αντίστοιχα αύριο για παράδειγμα στην Οικονομική Πιτροπή θα γίνει η ανατροπή των αποπάσεων ανάληψης δαπανών για τις πιστώσεις που ψήφισε η Οικονομική Πιτροπή. Για το Δημοτικό Συμβούλιο λοιπόν αφορά δαπάνες που ψηφίστηκαν εδώ μέσα. Δεν ξεδέχτηκαν τα χρήματα επιστρέφου στον υπορριπολογισμό. Πολλά από αυτά όσο δεν μπορούσαμε να τα πληρώσουμε θα γίνει αντίστοιχα με ανάληψη δαπάνων στο επόμενο οικονομικό έτους. Ωραία είναι η συμμετοισμένη διαδικασία νομίζω κρίνεται έτσι. Το υπαρρυθμό 2 δεύτερη αναμόρφωση του Υπολογισμού Οικονομικού του 2017 του Διπεφέ Καβάλας. Κύριε Πετρόπουλε παρακαλώ. Τα μικρόφωνα κύριε Χαρανταρίδη λίγο παρακαλώ. Καταρχήν και ευχηθώ χρόνια πολλά στον κάθε έναν και για τα Χριστουγραντοπία Διαννήσαμε αλλά και για τη νέα χρονιά και ευχηθώ τουλάχιστον υγεία να έχουμε και τους διαξυβερισμούς μας εδώ. Λοιπόν σε ό,τι έχει να κάνει με το δεύτερο θέμα της ημερήσειας διάταξη θα πω ότι ο χαρακτήρας του είναι καθαρά τυπικός. Πρόκειται για την αναμόρφωση προϋπολογισμού στον κωδικό της επιχωρήγησης του Διπεφέ από το Υπουργείο Πολιτισμού. Είναι γνωστό ότι το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο επιχωρηγείται από το αρμό του Υπουργείου Πολιτισμού με το ποσό των 46.500 ευρώ. Στο συγκεκριμένο κωδικό και στο συγκεκριμένο χρηματικό ποσό έχει προσθέσει και ένα ποσό της τάξης των 16.000 ευρώ. Ως επιπλέον επιχωρήγηση του Διπεφέ από το Υπουργείο Πολιτισμού, ως δείγμα, ως χέρι εκτίμησης και σεβασμού προς την δράση και τις παραστάσεις οι οποίες έχει υλοποιήσει το Διπεφέ Καβάλλας. Είναι χρήματα τα οποία θα πέσουν στην αγορά της Καβάλλας και κυρίως θα αξιοποιηθούν ώστε το Διπεφέ Καβάλλας και τη Μεαχρονιά να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον πήγη. Οφείλουμε και το κάναμε να ευχαριστήσουμε την αρμό του Υπουργού Πολιτισμού για το συγκεκριμένο ποσό. Ωστόσο εκείνο το οποίο πρέπει να πούμε είναι ότι συνεχίζουμε να διεκδικούμε γιατί με 40 και 50.000 ευρώ από το Υπουργείο Πολιτισμού δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε πολλά περισσότερα πράγματα παρά μόνο να συμβάλλουμε και εμείς όσο περισσότερο γίνει στην αναβάθμιση του πολιτισμού της τοπικής κοινωνίας. Ευχαριστώ θερμότατα και νομίζω ότι όλο το σώμα πρέπει να ψηφίσει θετικά. Κύριε Σιμιτσί, παρακαλώ, ναι, κύριε Παπαδόπουλε, ναι, κύριε Κλαϊδάκη, ναι, κύριε Βέρο, παρακαλώ, ναι, ο κύριος Ποτόλιας. Ακριβώς γι' αυτό που είπε ο κύριος Πόντες ότι είναι πολύ λίγα τα χρήματα και αναγκάζεται που έρχονται από το Κεντρικό Πράτος και αναγκάζεται να λειτουργήσει το ΔΥΠΕΘΕ αλλά και όλα τα νομικά πρόσωπα του Δήμου σε μία ανταποδοτική βάση πάνω σε αυτή τη λογική καταψηφίδοντα και όχι το φυσικά το τεχνικό της μέρος. Καταπληοψηφία επομένως εγκρίνεται η δεύτερη αναμόρφωση του προϋπολογισμού του ΔΥΠΕΘΕ, το υπαριθμό 3, έγκριση της υπαριθμών 2,56 και 17, απόφαση τέλοντα σύγχρονα Δημοτική Κοινωνική Ελληλεγγύη Προσχολική Αγωγή Καβάλλας που αφορά την 21η αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικονομικού του 2017. Κύριε Καρανταρέδη, εσύ στο δωρεύεις το θέμα? Ναι, αυτό το οποίο θα ήθελα να πω εκ των πρωτεύων, εκ το οποίο δεν υπάρχει κάποια άλλη ερώτηση. Αυτό το μέρος που έχω, αυτό το οποίο έχει να κάνει με κάτι το διαφορετικό, να το πούμε έτσι, είναι αυτό το πρόγραμμα το οποίο έχει να κάνει με τον ΝΟΑΕΔ και αφορά κατάλητης εργαζομένων. Τα χρήματα αυτό θα τα πάρει από τον ΝΟΑΕΔ το νομικό πρόσωπο, έτσι, άρα θα πληρωθούν από εκεί ουσιαστικά. Αυτή είναι η διαδικασία, πρώτα θα τα βάζει το νομικό πρόσωπο και καθόπιν θα εισπράττει από τον ΝΟΑΕΔ. Από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποιες κρατήσεις και υπάρχουν οι ισοσκυλισμοί ποσόνου, όπως έχουν να κάνουν για παράδειγμα με αυτά που παρακρατούνται από τους υπαλλήλους λόγω απεργειών ή όπως επίσης έχουν να κάνουν με τα χρήματα τα οποία αφορούν το πρόγραμμα για τους παιδικούς σταθμούς, έτσι, τα χρήματα τα οποία καταβάλλονται για τα τροφία, αν τα λέω καλά. Κύριε Σιμεντζή, παρακαλώ. Ναι, κύριε Παπαδόπουλος, ναι, ο κύριος Κελαϊδάκης, ναι, κύριε Βέρο, ναι, ο κύριος Πατώλιας. Πάγινε στην ίδια κατεύθυνση, λόγω του ανταποδοτικού χανακτήρα που έχει ο πολιτισμός συνολικά, στις μάσεις. Κύριε Ιωαννίδο, παρακαλώ. Ναι. Πάμε στο υπαρρυθμό 4. Η έγκριση της με αριθμό 3.97 του 2017, απόφαση ΔΣ Δημοφέλεια, που αφορά την έγκριση έκθεσης των πραγμένων και οικονομικών καταστάσεων χρήσης 2016. Κύριε Ιωαννίδο, παρακαλώ. Καλησπέρα, χρόνια πολλά κι από μένα σε όλους σας, με ατομική επιτυχία, εφαγγελματική, οικογενειακή, και φυσικά επιτυχία και στα δημοτικά δρόμενα. Ναι, λοιπόν, καταρχήν ως συνοφορά του συγκεκριμένου θέμα, επειδή έχετε προστά σε ένα εγχειρίδιο πολυσέλιδο, το οποίο είμαι σίγουρη ότι περισσότεροι από εσάς το έχετε διαβάσει, αναφαίνεται μέσα αναλυτικά οι δράσεις δημοφαίλειας για το 2016, το να αναφερθώ σε κάτι συγκεκριμένο νομίζω ότι θα αδικήσω τις υπόλοιπες δράσεις. Εγώ από την πλευρά μου θα ήθελα να συγχαρώ τους υπαλλήλους της δημοφαίλειας, καθώς φαίνεται μέσα και στον απολογισμό που έχετε, ότι πραγματικά η μόνη μου υπάλληλη είναι ελάχιστη. Να τους συγχαρώ, λοιπόν, όχι μόνο για τη σύνταξη του οικονομικού απολογισμού που έχετε μπροστά σας, αλλά πραγματικά για την υλοποίηση όλης αυτής της δράσης σε σχέση πάντα με το αντικείμενο της επιχείρησης. Από κει και πέρα θα σταθώ μόνο σε ένα νούμερο, ότι το σύνολο των εσόδων σε σχέση με αυτά που προϋπολογίστηκα είναι τις τάσεις του 91%. Πράγμα που αποδεικνύει ότι η δημοφαίλεια όσον αφορά τα οικονομικά δεδομένα της, κινείται πέρα από την υπόλοιπη δράση της και τον σκοπό και την υλοποίησή της, ακόμα και όσον αφορά τα οικονομικά δεδομένα, κινείται σε πάρα πολύ ψηλό ποσοστό. Καλό, λοιπόν, να το ξεφύσετε. Ευχαριστούμε την κυρία, παρακαλώ, ο κ. Ιημετζής. Πολύ ο πρόεδρος, πρόεδρε, πρέπει να τον επανακαλέσουμε στην τάξη. Θα έρθει συνάδελφη, κοιτάξτε. Τα είπαμε για τη δημοφαίλεια την περασμένη εβδομάδα, άρα να μην τα επαναλαμβάνουμε και σήμερα. Υπάρχουν πράγματα με τα οποία διαφωνούμε και είναι λιγότερα από αυτά με τα οποία συμφωνούμε. Τι να κάνουμε, μας φέρνει σε δυσκαιρή θέση ο πρόεδρος. Γυρίως όμως τα στελέχη, τα οποία πάντοτε κάνουν πολύ καλή δουλειά, όπως άλλο και η προηγούμενη βέβαια της οικονομικής υπηρεσίας και οι περισσότεροι του δήμοκα Βάλλας. Λοιπόν, εμείς ψηφίζουμε αυτόν τον απολογισμό. Είπαμε την προηγούμενη εβδομάδα της επιφυλάχης μας για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η δημοφαίλεια. Είμαστε μ' αντίον της υπερβολικά μεγάλης διέθυνσης. Μπορεί να προκαλέσει κακώς την ίδια την δημοφαίλεια. Έχουμε την άποψη επίσης ότι πρέπει επιτέλους, άσχετο βέβαια με τον απολογισμό, να αξιοποιηθούμε τα χρήματα τα οποία βρίσκονται ως τα νοιακά διαθέσιμα στις τράπεζες. Έχουμε άποψη και για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αξιοποιηθούν. Ας μην επαναλάβουμε τις αντιρίσεις μας για το κλειστό γυμναστήριο. Λέμε λοιπόν ναι με τις επιφυλάχεις που διατυπώσαμε την προηγούμενη φορά για τη γενικότερη λειτουργία της δημοφαίλειας. Ευχαριστούμε κ. Σιμαηδίου, κ. Παπαδόπλου, σας παρακαλώ. Πρόεδρε, είχαμε ισολογισμό του Δήμου. Είχαμε ο ισολογισμός παθητικό, ορίζεται στο ενεργητικό και στα αποτελέσματα. Και ξεκινάω λίγο από τις δημοφαίλειες του ισολογισμού που ενώ στο Δήμο Καβάλας βλέπουμε ότι υπάρχει μια κερδοφορία αναπλεώνεισμα 428.000, αντιφέτως στη δημοφαίλεια είναι ζημιογόνα μειών 500.000. Αυτό το θέλουμε έτσι σαν παρατήρηση με την έννοια ότι δείχνουμε τώρα δύο οργανισμοί στο Δήμο και μια εταιρεία την δημοφαίλεια που δεν ξέρουμε τι διέχεται, δεν ξέρουμε το διπεθέ, δεν ξέρουμε τους ισολογισμούς και απολογισμούς ακριβώς. Και βλέπουμε ότι από τον Δήμο και τη δημοφαίλεια που έχουμε σήμερα βλέπουμε ότι στο τέλος κέρδει ο Δήμος 400.000. Ζημία η δημοφαίλεια 500.000 στο σύνολο περίπου της χρονιάς για το 2016 είμαστε στο 0. Αυτό το λέω σαν παρατήρηση. Δείχνει όμως κύριε Πρόεδρε ότι όταν έχεις 500.000 ζημία δείχνει ότι μάλλον δεν του πάμε καλά το καράβι. Πέρα από αυτό. Μέσα από τα στοιχεία που έχουμε βλέπουμε ότι περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ είναι κατακλίν 3 εκατομμύρια 142 είναι το σύνολο τα έσοδά σας. Γύρω στο 1,5 εκατομμύριο είναι η μισθοδοσία αν θυμάμαι καλά και γύρω στο 1,5 εκατομμύριο περίπου 1,5 εκατομμύριο είναι η επιχορήγηση που παίρνεται από τον Δήμο Καβάλας. Δηλαδή η δημοφαίλεια σαν δημοφαίλεια όπως και ο Δήμος αντίστοιχα έχει 1,5 εκατομμύριο έσοδα και 1,5 εκατομμύριο έχει μισθοδοσία. Άρα σημαίνει ότι δεν της περισσεύει ούτε 1 ευρώ όπως αντίστοιχα στο Δήμο. Έχει 10 εκατομμύρια έσοδα και 10 εκατομμύρια μισθοδοσία άρα και στο Δήμο δεν περισσεύει ούτε 1 ευρώ. Για να καταλάβετε ότι αν δεν δοθούν επιχορηγήσεις ή δεν δοθούν άλλα χρήματα ή δεν δημιουργήσετε νέα έσοδα ότι υπάρχει πρόβλημα. Θέλω να μου πείτε πέρα από τη μισθοδοσία βλέπουμε ότι υπάρχουν εδώ ανηβές επαγγελματιών πολιτισμού 125.000. Θέλω να μου πείτε μετά τι είναι. Ανηβές επαγγελματιών διεύθυσης ανάπτυξης 65.000. Λυπές εκδηλώσεις, όταν βλέπω τέτοια, λυπές εκδηλώσεις 45.000. Πάνε λυπές εκδηλώσεις 68.000. Και φτάνω στις επενδύσεις κύριε Πρόεδρε. Φτάνω στις επενδύσεις και έχετε προεπολογίσει για το 2016, άχι μαν καλά, 3 εκατομμύρια. 3.189 το έχω μπροστά μου. Έχετε προεπολογίσει οι επενδύσεις. Στο τέλος της χρονιάς όμως ξέρετε τι λέει το νούμερο. Ότι αντί για επενδύσεις που έχετε προεπολογίσει 3.189, οι επενδύσεις που κάνετε είναι ένα πολύ μεγάλο νούμερο. 46.000 ευρώ. Κάνατε επενδύσεις 46.000 ευρώ. Και πίσω έχει και μια ανάλυση και λέει ότι επενδύσεις που έκανε η Δημοφέλεια, 46.000 ευρώ κάνει μια ανάλυση, αλλά κυρίως το μεγάλο νούμερο είναι σε έπιπλα. Θέλω να πω κύριε Ουσιφίδου ότι πρέπει να καταλάβετε κι εσείς ότι πρέπει να δημιουργήσουμε νέα έσοδα στο Δήμο Καβάλας για να υπάρχει μια δικιά του αυτονομία, μια δικιά του αυτοτέλεια και να υπάρχει ζωή. Δυστυχώς με τα λογιστικά νούμερα και τους αριθμούς δεν είναι έτσι τα πράγματα απλά. Επίσης θέλω να πω, βλέπω πάλι στον ισολογισμό σας, λέει ότι υπάρχουν καταθέσεις στο όψεως 4387. Και από τη στιγμή που υπάρχουν καταθέσεις 4387, γιατί το 2016 πήρατε και πηχορίγησα από το Δήμο άλλα 1,5 εκατομμύρια χρήματα. Θέλω πραγματικά να μου το εξηγήσετε. Μένω όμως στις τρεις παρατηρήσεις που κάνουν οι ορκωτοί λογιστές και μένω με βάση βέβαια της γνώμης τους. Και η γνώμη τους είναι με επιφύλαξη, έχει μεγάλη σημασία αυτό που λέω, και λέει ότι με επιφύλαξη, η ο πρώτη παρατήρηση, ότι υπάρχει καθυστέρηση εισπράξεων 330.000 ευρώ. Που μπορεί να υπάρχουν, που μπορεί να μην υπάρχουν, δεν το γνωρίζω. Επίσης 480.000 ευρώ περίπου τα οποία δεν έχουν ακόμα εισπραχθεί. Στο σύνολο είναι περίπου 800.000. Και επίσης έχει μια άλλη παρατήρηση ότι δεν έχει γίνει φορολογικός έλεγχος από 2010 μέχρι το 2016, που σημαίνει αυτό ότι μπορεί να προβλέψει κάποια έσοδα ακόμη. Όμως δεν το βλέπω στον ιστολογισμό, ενώ έχει εμπορικές απαιτήσεις 1.215, ενώ έχει δουλευμένα έσοδα περίπου 480.000, δηλαδή αυτά που μπορεί να μην εισπραχθούν, και έχει ελπές απαιτείες περίπου 99.000, αλλά κάτω στις προβλέψεις δεν τα έχετε βάλει. Μάλλον αυτά τα βάζα δεν θα δημιουργήσουν μεγαλύτερη ζημία. Τέλος καταλήγω κύριε Ασιοφίδου και θέλω να καταλάβετε το εξής. Η Καβάλα γενικότερα έχει ανάγκη από νέα έσοδα. Και για να έχουν τα νέα έσοδα, πέρα από την αξιοποίηση της περιουσίας, που δυστυχώς ακόμα δεν ξέρουμε ποια είναι η περιουσία μας, γιατί όχι μόνο πρέπει να ξέρουμε ποια είναι η περιουσία μας, πρέπει να ξεχωρίσουμε και ποια μπορούμε να εξοποιήσουμε δεν θα είναι την περιουσία μας. Δηλαδή, θα φέρω ένα παράδειγμα. Έχουμε πεζοδρόμια. Δεν μπορούμε στην περιουσιακό στοιχείο όλα τα πεζοδρόμια να τα εξοποιήσουμε. Σας εξηγώ. Σας εξηγώ, δηλαδή τώρα θέλετε να επέμβω σε ό,τι λέει ο κύριος Βαλδόλης, από τι θέλετε τώρα, εισχωρείτε. Σας εξηγώ ότι θα πρέπει να εξοποιήσουμε τα εκείνα που παίρνουμε εισοδήματα και έσοδα. Θέλω να πω ότι ούτε η περιοσία έχουμε, ούτε έχουμε ξεχωρίσει ποια είναι η εξοποιήσιμη περιουσία. Και καταλήγοντας, θέλω να σου πω κύριε Ιωσήφιδου. Το θέμα είναι μέσα από αυτά όλα που κάνετε και καλά τα κάνετε. Έχετε βάλει φωτογραφίες και είναι πάρα πολύ όλα αυτά που βγάλετε. Τα φωτογραφίες σας το κάνουν πιο λαμπερό το ένθετο και το φερθμούς. Αλλά θέλω να ξέρετε ότι είπατε, ξανά και θέλω να το διορθώσω λίγο αυτό, ότι κοιτάξτε να δείτε, θα φέρω το παράδειγμα του Κοσμόπολης πάλι. Είπατε ότι δεν μπορούμε να το φέρουμε εκτός τον Ιούλιο, γιατί τον Ιούλιο μπορούμε να κάνουμε χρήση τον ΤΕΙ. Μα κύριε Ιωσήφιδου, θέλετε να καταλάβετε, δεν θέλουμε να γεμίσουμε τον ΤΕΙ. Θέλουμε οι εκδηλώσεις που γράφετε εδώ πέρα να ετοιμηκίνουν την τουριστική περίοδο. Να γεμίσουν τα ξενοδοχεία μας και να φέρετε νέους επισκέπτες, για να δημιουργήσετε νέα έσοδα κύριε Ιωσήφιδου. Δυστυχώς είστε σε λάθος κατεύθυση. Είμαστε αρνητικοί. Ευχαριστούμε πολύ κύριε Παπαδόπυλος. Να απαντήσω τώρα ή στο τέλος. Υπήρχε ο κύριος Μαρουλάς τα οικονομικά και εσείς τα πολιτικά. Ναι. Ακούστε εδώ ας κάνει μια τοποθέτηση ο κύριος Μαρουλάς για να εξηγηθεί. Έχει ψηφίσει ο κύριος Παπαδόπυλος ούτως ή άλλως, αλλά εν πάση περιπτώση, ναι, για διευκρινιστικά μπορούμε να τα ξεκαθαρίσουμε. Έχετε σημειώσει τις παρατηρήσεις του κύριου Παπαδόπυλου? Κύριε Μαρουλά, έχετε σημειώσει τις παρατηρήσεις του κύριου Παπαδόπυλου. Έχω κρατήσει κάποιες σημειώσεις, ας με βοηθήσει ο κύριος Παπαδόπυλος, αν δεν έχω φρονάδει κάτι να κρατήσω να σημειώσω. Όσον αφορά το σχόλιο του κύριου Παπαδόπυλου για την σχέση εσόδων με την μισθοδοσία. Έχω να πω το εξής, ότι η Δημοφέλεια αποτελεί πρότυπο δημοτικής επιχείρησης σε όλη την Αλλάδα. Διότι έχει πράγματι δύο εκατομμύρια δικά της έσοδα και ουσιαστικά μόνο ένα εκατομμύριο έσοδα επιχωρίγηση, όπως ο νόμος ορίζει από τον Δήμο. Αυτό πραγματικά αποτελεί μοναδική περίπτωση θα έλεγα σε όλη την Ελλάδα. Τώρα, το 1 εκατομμύριο ή 1,5 εκατομμύριο που έχει μισθοδοσία είναι περίπου το 50% του συνολικού τζίρου. Η Δημοφέλεια είναι επιχείρηση εντάστασης εργασίας και στις επιχειρήσεις εντάστασης εργασίας το 50% και το 40-45% είναι πολύ φυσιολογικό να έχει αυτήν τη σχέση κόστος μισθοδοσίας με τον τζίρου. Όσον αφορά τη ζημία, δεν είναι ζημία ακριβώς αυτό, είναι 410.000 γιατί είναι προφόρο, έτσι, γιατί αυτό έχει σημασία το προφόρο. Είναι ακριβώς το ποσό που στον εγκεκριμένο προϋπολογισμό του 2016 είχε προβλεφθεί. Στον προϋπολογισμό του 2016, εάν τον διαβάσουμε, φαίνεται ξεκάθαρα ότι είχαν προβλέψει ότι 400.000 ευρώ για την υλοποίηση του προγράμματος δράσης θα χρηματοδοτηθεί από τα αποθεματικά της Δημοφέλειας. Θα ήταν καλό εάν μπορούσε ο Δήμος να το χρηματοδοτήσει έτσι σε ολοκλήρου. Παρ' όλα αυτά, είχε προβλεφθεί ακριβώς αυτό το ποσό. Ο Δήμος, σύμφωνα με το νόμο, είναι υποχρεωμένος να καλύπτει τη διαφορά ευσόδων-εξόδων των δημιουργικών επιχειρήσεων. Ουσιαστικά, τι διαφορά έχουμε με τα προηγούμενα χρόνια. Τα προηγούμενα χρόνια, πριν δηλαδή βγει η χρηματοδότηση των δημοτικών επιχειρήσεων, ουσιαστικά οι δήμοι ανέθεταν δουλειές στις δημοτικές επιχειρήσεις, όπως σαν να ήταν μια ιδιωτική επιχείρηση. Και τις ανέθεταν με διάφορες αναθέσεις, είτε προγραμματικές συμβάσεις. Έτσι λοιπόν τώρα ο Δήμος Καβάλας, σε ένα συνολικό τζύρο τριών εκατομμυρίων, λέει θέλω να μου κάνεις έργο ένα εκατό, πάρε τα χρήματα. Αυτό τώρα φανταστείτε, ας μου επιτρατείνει ένα σχόλιο και μια παρένθεση, η δημοτική επιχείρηση έκανε το 2016, όπως λέμε και στα πρακτικά, 40 συνεδριάσεις. Και έβγαλε περίπου 400 αποφάσεις και συνέταξε 900 σελίδες πρακτικά. Αυτά όλα αν δεν υπήρχε θα ήταν επιβάρινση τουλάχιστον μόνο σε αυτό το ποσοτικό δασμό του Δημοτικού Συμβουλίου. Έρχεται λοιπόν όμως και έχει και ίδια έσοδα, να προσφέρει και ίδια έσοδα μέσα από την ευελιξία του συστήματος διαχείρισης που διαθέτει ακόμα και σήμερα πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ. Τώρα όσον αφορά τις επενδύσεις, πράγματι στις επενδύσεις φαίνεται ότι δεν έχει υλοποιηθεί το σχέδιο. Αυτό όμως είναι ανεξάρτητο από τη δυνατότητα και την επιθυμία της δημοτικής επιχείρησης. Αφορούν ένα επενδυτικό σχέδιο 2 εκατομμυρίων, το οποίο εμείς το προβλέπαμε για το Πυροθαραπευτήριο αν ήταν έτοιμο το σύστημα να μπορούσαμε να το υλοποιήσουμε. Δεν μπόρεσε να προχωρήσει όχι μόνο, όχι για δικούς μας λόγους, για ανεξάρτητος από τους δικούς μας λόγους στην υλοποιήση. Τώρα φαίνεται, μέχρι τέλος του 2017 και του 2018 μάλλον ολοκληρώνονται οι εργασίες. Και μέσα στο 2016 είναι γνωστός όλη την Ελλάδα ότι είχε βγει αυτός ο περιβόητος λόγος στο 4412 που έκανε τα πράγματα πάρα πολύ δύσκολα και σταμάτησαν τα πάντα. Είτε μελέτες είτε έργα ήταν αυτά. Όσον αφορά για τον έλεγχο της εφορίας, αυτό είναι μια τυπική αναφορά που μπαίνει σε όλους που το βάζουν όλοι οι ορκωτοί ελεγχτές. Δεν είναι δικό μας θέμα, εμείς ατιμήμαστε όποτε η εφορία αποφασίσει μπορεί να έρθει να μας ελεγχθεί. Πάντα έτσι γίνεται. Όσον αφορά το Κοσμόπολης, ας μου επιτραθεί να αναφέρω το εξής, ότι αν μεταφέραμε όλες τις εκδηλώσεις εκτός σεζόν, τότε να είστε βέβαιοι ότι το επίπεδο υποδοχής των επισκεπτών θα ήταν πολύ χειρότερο. Διότι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και δη το Κοσμόπολης, όπως και με το σύνδεσμο ξενοδόχων έχουμε συζητήσει, το θέλουν, διότι εμπλουτίζει το πρόγραμμα παραμονής των επισκεπτών στην περιοχή. Σίγουρα δεν θα ήταν εφρόνιμο όλες τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού, που δεν είναι και πολλές, να τις μεταφέρουν εκτός σεζόν μόνο και μόνο για την πληρώιμα των ξενοδοχείων. Τότε σίγουρα το επίπεδο υποδοχής των επισκεπτών θα ήταν χειρότερο. Κύριε Πρόεδρε, εμείς στο σκεπτικό ότι συμφωνούμε με πάρα πολλές δράσεις της δημοφαίλειας. Θεωρούμε ένα από τα ισχυρότερα όπλα του Δήμου, το νομικό πρόσωπο αυτοίς. Και θεωρώντας ότι τη πολιτική ευθύνη έχει η διοίκηση της δημοφαίλειας για όλες τις αποφάσεις κι ας έχουμε πάρα πολλές ή διαφορετικές απόψεις, να μην πω αντιρίσεις σε διάφορες εκδηλώσεις ή θα θέλαμε να εμπλουτιστεί το έργο της, είμαστε θετικοί όσον αφορά την έκκριση της έκθεσης των οικονομικών καταστάσεων, θεωρώντας ότι πρέπει να υπάρχουν έτσι όπλα στο Δήμο και να ανεβάζουν τη δράση τους περισσότερο ώστε να θέλουν όλα αυτά τα θετικά που υπάρχουν από την λειτουργία της δημοφαίλειας. Ευχαριστώ. Ευχαριστώ ο κ. Γελαϊδάκης και κ. Βέρος Παρακλώτης. Κύριε Πρόεδρε, εμείς ως Δημοτική Παράταξη είμαστε αντίθετοι για συγκεκριμένους λόγους στον προεπολογισμό του 2016, άρα λογικά είμαστε και αρνητικοί στον απολογισμό. Αυτό που έχουμε να πούμε είναι, δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο, ότι η αντίθεσή μας είναι με τον τρόπο με τον οποίο έχει επιλέξει να κάνει πολιτική μέσα από τη συγκεκριμένη δημοτική επιχείρηση και κατά την εκτίμησή μας θα μπορούσε με τα έσοδα που έχει να έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα αυτά από αυτά που έχει σήμερα. Ευχαριστούμε τον κύριο Βέρο, κύριε Ποτόλη το παρακαλώ. Πρόεδρε, πριν πω δυο λόγια για το θέμα μας θα θέλω να σημαίνω πως εδώ κάθε βάη καλά. Γίνεται μια εισήγηση, γίνονται τοποθετήσεις ψηφίζουμε και μετά δίνονται απαντήσεις σε τυχόν ερωτήματα που μπήκαν στις τοποθετήσεις οι οποίες φυσικά καταθέσαν και την ψήφωνος. Εδώ παραδέχουμε τον κύριο Παπαντόπουλο ο οποίος αν βγει τώρα και πει έξω είναι τάλα ή έχει ήλιο, εσύ σκέφτε, θα το έχεις τώρα να απαντήσετε. Γιατί πρέπει να σταματήσει αυτή η ιστορία, αφού ξυφίσαμε τι ξαναγύγουμε στις συζήτησες. Σχετικά τώρα με το νεστολογινό, πολλές φορές εμείς σας έχουμε οδηγωθεί στην Αποστήμη για την δημοθέλεια. Αλλά πριν σας την ξαναπω ενωλίγεις να πω ότι ανοίγεται κάθε φορά συζήτηση σχεδόν κάθε φορά σε σχέση με τους εργαζόμενους. Εσείς λέτε ότι τα κάνουν όλα καλά, η αντιπολίτευση σας λέει ότι τις περισσότερες φορές ότι δεν τα κάνουν καλά και πληρώνονται πάρα πολλά. Και εμείς καταθέτουμε την άποψη που λέει ότι σταματήστε να ασχολείστε με τους εργαζόμενους. Κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους, δεν ανοίγονται όσο πρέπει. Αλίμονο αν σημερινή μέρα πούμε ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που ανοίγονται καλά. Εκείνο που υπάρχει πρόβλημα, εκεί που υπάρχει πρόβλημα και εκεί είναι η εστάσεις μας με τη δημοθέλεια, είναι ότι έχει έναν προσωτελισμό τελείως ξένο με τη δική μας άποψη και λογική. Καταρχήν γιατί λειτουργεί σαν επιχείρηση. Και δεύτερον, αυτή η επιχείρηση έχει μετατραπεί σε ένα τουροφερέητος των μεγάλων ξανοδόχων που στρέχει από το πρωί μέχρι το βράδυ προκειμένου να ειτερεθεί στα συμφέροντά τους. Και είναι μια πολιτική ταξική ακριβώς γιατί ευνοεί τους πολύ λίγους ενώ οι 70.000 κάτοικοι που είναι ο νομός μας δεν γεύεται τίποτε από αυτή την υποτιθέμενη τουριστική ανάπτυξη. Σε αυτή τη λογική λοιπόν καταψηφίζουμε και τον ισολογερμό όπως και τον υπολογερμό της. Ευχαριστούμε τον κ. Πατώλη, η κυρία Ιωαννίδου και ο κ. Μαυρίδης. Κυρία Ιωαννίδου πατώλη. Εγώ, ναι. Ναι. Κυρία Μαυρίδη, παρακαλώ χρησιμοποιήστε τον λόγο. Λοιπόν, θα περίμενα η σημερινή συνεργασία να είναι μια πανγκυρική συνεργασία, όπως το επιβάλλουν οι ημέρες. Και φόβο θα ήταν αυτά τα θέματα να είναι μια πανγκυρική ακριβώς όπως σας το λέω με την εμπειρία των 20 ετών. Ερχόμασταν εδώ πέρα για χρόνια πολλά και άμα θέλετε να μάθετε μια λεπτομέρα και στο ίδιο λοσφυγιάναμε όλοι μαζί σε κάποιο κέντρο, κυρία συσκεδάσαμε, έτσι δεν έκανε η σημερινή συνεργασία. Αυτό έχει καταλυφθεί, προφανώς δεν το βλέπετε, δεν επιτρέπετε, αλλά έτσι το βρήκαμε από το Μαθανασέ, το συνεχίσαμε, μπάστε, τόσοι δεν προχωράω. Αλλά, ακριβώς, αυτά τα θέματα καλό θα ήταν να έχουν ανοίξει. Για το συγκεκριμένο, για τον απολογισμό, ξέρετε ότι έχω συνεχώς εισκάσεις με τη δημοθέλεια για αρκετά θέματα, παρατάτα όμως. Απολογιμός είναι πλέον, ότι επειδή ήμουν αρνητικός σε ορισμένα, είσαι πολλά, είσαι λίγα, θα είμαι θετικός για το ψηφίσω. Τί μπορεί να πω να πάω. Ευχαριστούμε τον κ. Μοβρίδη. Επομένως, κατά πλήρου ψηφία, εγκρίνεται με ρυθμό 37 του 2017, απόφαση δημοθέλεια. Προϋπαριθμών 5, θέμα αποδοχής. Παρακαλώ. Επειδή εγώ θα πρέπει να φύγω και θα με συγχωρέσετε γιατί σήμερα γιορτάζει γυριών. Ευχαριστώ πολύ. Να είστε καλά, να είστε καλά. Είχαμε εδώ πολλά φαγώσιμα αυτές τις μέρες, οπότε δεν πειράζει. Οφείλω να κάνω μια δήλωση. Μια δήλωση, πρόεδρε, και θα αφήνω. Δεν θα σας αποσβολίσω πολύ. Καταρχάς, θέλω να σας δώσω συγχαρητία για την εκλογική σας επιτυχία στον Δικαιορικό Σύλλογο, το σύλλογό μας, μια από οι μαζί συνάδελφοι. Να επιβοηθώ καλή θητεία ως πρόεδρος πλέον του Δικαιορικού Συλλόγου και να πω και αυτό επίσης ότι αν έχετε ρίσει κανείς την πρώτη περίοδο, δηλαδή τις αρχές της δικής σας θητείας το 2014, όπου ορισμένως φορές φτάσαμε σε όξυνση, κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών, 15, 16, 17, η κατάσταση εξομαλήθηκε και μπορώ να πω ότι σε μεγάλο βαθμό η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρξε άψογη χάρη και στη δική σας διέθυνση. Παρά τα χειμένες προβλήματα που αναγκύπτουν κάθε φορά, υποτιμένοι αυτοί λοιπόν εύχομαι να συνεχίσετε να έχετε αυτή τη θέση, έτσι και του χρόνου λοιπόν να συνεχίσετε να είστε πρόεδρος αυτού του Συμβουλίου, αυτό όσον αφορά τη δική μου θέση για αυτά τα ζητήματα. Τώρα από εκεί και πέρα θα συμφωνήσω και εγώ ότι του χρόνου έρχεται από εκεί καλή ώρα, θα πρέπει όπως είπε και ο κ. Μαυρίδης αυτή η συνεδρία σου να είναι πανηγυρική, έτσι. Δεν το ήξερα πράγματι, δηλαδή εγώ όχι αλλά θα... Όχι, δεν είναι για εσάς οργανωμένος, είναι περισσότερο προς τη διοίκηση που άφησε τα αυτά τα θέματα που είναι σοβαρά να έχουν τέτοια ώρα τελευταία στιγμή κυρολεκτικά. Λοιπόν, καλό υπόλοιπο των νεορτών, εύχομαι, γρήγορα να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε σαν ενεργητικό δημοτικό συμβούλιο για το 2008, όπου θα έχουμε και πολλά θέματα πριν από την ημερήσια διάταξη να σας πούμε επιτέλους. Για αυτό, ναι, γειάζομαι. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κ. Σιμητζή για τα καλά του λόγια. Καλά που είχες ψήφισε ο Σιμητζής στο Σύλλογο, αλλά στέλνω έγραφε και βγήκαν τέτοια στιγμή. Δεν πειράζει, γνωστό, ότι είχε το στέλνος να τοποθετηθεί δημόσια και να πει την άποψή του, παρά κάτι άλλο, κάτι άλλο, που το παίξανε διαφορετικά με αντίπτωση τώρα να μην. Τέλος πάντων. Λοιπόν, ευχαριστούμε πολύ. Το λαμβάνουμε ως δήλωση στήριξης των θεμάτων, αλλά ναι. Λοιπόν, συναδελφή, παρακαλώ, ας συνεχίσουμε τη συνεδρίαση. Το υπαρχμό πέντε θέμα αφορά την αποδοχή όρων τροποποιημένης απόφασης ένταξης της πράξης με τίτλο αποκεντρωμένες προμήθειες κροφήμων και βασικής θρησκευτικής συνδρομής, δικητικές δραστηριότητες και δραστηριότητες. Με τίτλο αποκεντρωμένες προμήθειες τροποποιημένων και βασικής θρησκευτικής συνδρομής, δικητικές δραστηριότητες και παροχή συνοδευτικών μέτρων 2015-2016. Το πρόγραμμα Τεβά, από ό,τι ο κ. Καλαδαρίδης έχει εισηγηθεί το θέμα, κ. Τουλκίδης αφορά μια παράταση. Μια παράταση του φυσικού αντικειμένου από το Υπουργείο έχει, δεν έχει κάτι καμιά. Ένα χρόνο ακόμα δίνει το Υπουργείο στην κατανάλωση. Κύριε Παπαδόπουλε, κύριε Κελαϊδάκη, κύριε Βέρο, παρακαλώ. Κύριε Βέρο, παρακαλώ. Ναι, κύριε Ποτόλια, ναι. Κύριε Ιωαννίδου, παρακαλώ, ναι. Στο υπαρρυθμό 6, η χορήγηση παράτασης προτεσμίας περιέχουσης του έργου αποκατάσεις κυρίου Μεγάλης Λέσκης Καβάλλας μέχρι 28 Δευτερό 2018 ζητήκε η παράταση προτεσμίας περιέχουσης. Κύριε Παπαδόπουλε. Παράον. Κύριε Κελαϊδάκη. Εντάξει, είμαστε στα όρια τώρα. Κύριε Βέρο, παρακαλώ. Εντάξει. Κύριε Ποτόλια, παρακαλώ. Όχι, κύριε Ιωαννίδου. Παρούσα. Επομένως, καταπιοψηφία. Στο θέμα είναι ότι περπατάει. Το υπαρρυθμό 7, χορήγηση παράτασης προτεσμίας περιέχουσης του έργου αποκαταστές των δοστρωμάτων της Δημοκαβάλλας. Συμφωνείτε? Ναι. Εγκρίνετε. Το υπαρρυθμό 8, χορήγηση πρώτης παράτασης εργασιών περιέχουσης του έργου εσωτερική οδοτεία Δημοτικής Ενότησης Καβάλασης του 2015. 15 είναι αυτό. Στάθη. Ωραία, εγκρίνετε. Παρακαλώ. Με συγχωρείτε, ευρώ. Λοιπόν, είναι παραθερές με το θέμα στον κύριο αδηλήμαρχο. Βρέθηκα προχωρές για προσωπική μου εργασία στη Δημοτική Αγορά Καράνου. Δεν ξέρω πώς λέει και η κάθε το πεδόδρομος. Που είναι το μαγαζί του Βορήδη. Βορήδη, στέλνει. Αλουμινό κατασκευές. Μπράβο. Στεναχωρές και απολύτων. Καθώς τον άνθρωπο έξω από το μαγαζί του, έβαλε και ένα πλαίσιο έξω, ξύλινο μεγάλο. Θα μου επιτρέψετε, με συγχωρείτε κύριε Αντίματο, μια τέτοια λαμπούμα, το ανεβαίνει και ένα πλαίσιο μέσα στο μαγαζί και πάω. Ρε αγόρα μου καλό το λαμπούμα. Το έχω φύγει μια, το έχω φύγει δυο. Στεναχωρές χωρίς τίποτα, αλλά είχε και κρύο πριν εξωστά μέρες. Λοιπόν, αυτή η εικόνα του. Αυτό το λαμπούμα έξω από το συμπεράδικο του Βορήδη. Καλό με το κατασκευές. Υπάρχει μια τέτοια λαμπούμα. Είναι και το σημασιακό και το κομμάτι μικρή βροχούλα και ο άνθρωπος έπρεπε να παραπέτει το ξύλινο για να μην έρχονται τα νερά και έφαν. Αγόρα μου καλό, το είπα μου. Λακούμα είναι κάτι κατασκευητό. Συγγνώμη κύριε Βορήδη που το λέω. Λακούμα είναι κάτι κατασκευητό. Όμως, αν θα είναι νορμαλ. Λακούμα είναι που το κρατώ. Συγγνώμη κύριε Βορήδη. Παρακαλώ, εσύ είσαι. Αυτά είναι τα θέματα τα βασικά. Ναι κύριε Παπαδόλου, παρακαλώ. Και εγώ προτείνω τώρα, μας άνοιξε στην όληξη ο προεδρυμακός. Όλοι μας. Δεν πειράζει, δεν πειράζει. Να κάνω όλοι μας και τώρα μια αρχή. Θέλω όσα σε πέντε μέρες είναι πρωτοχωνιά, να πω πρόεδρο ότι σε όλα είμαι οκ, εκτός ενός θεμάτος και να προχωρήσει τη διαδικασία δηλαδή, για να μην καθυστερούμε. Δεν ξέρω τι λέει και η άλλη συναλπή. Εγώ σε όλα είμαι οκ. Να το πούμε για να μην επιστρέψουμε, με αυτήν την έννοια. Όποιος έχει κάτι διαφορετικό. Ε, γρήγορα θα τα πάω να γρήγορα. Είμαστε λοιπόν στο 8ο θέμα για τη χορήγηση της παράτασης, της πρώτης παράτασης. Ναι, το υπαρτισμό 9. Υποκατάσταση αναδόχω το έργο επέκτασης δικτύων οδικού φωτισμού και συντήρησης δικτύων φωτισμού Δημοκαβάλα και δεξιάδες δεκαεπτά. Ναι. Ο κύριος Φιλιππίζης θέλει τον λόγο και ο κύριος Σεβέρος μια ερώτηση. Θέλω να ρωτήσουμε αν αυτή η διαδικασία προβλέπεται από τον νόμο. Αν προβλέπεται από τον νόμο. Διότι νομίζω ότι η διαδικασία επιλογής του συγκεκριμένου ανάδοχου έγινε μέσα από διαδικασία. Δεν ξέρω και τα χρήματα, δεν θυμάμαι το έργο πόσο. Και πώς γίνεται αυτή η ιστορία, δηλώνει ο συγκεκριμένος έρχεται και κάποιος που λέει ότι εγώ έρχομαι στη θέση του αλλουγού. Δεν ξέρω αυτά, τα θεωρώ λίγο προσφορά δηλαδή σημαίνει αυτό. Κύριε Φιλιππίδη, παρακαλώ. Λοιπόν, η διαδικασία αυτή, για να διευκολύνει και τον κύριο Βέρο, προβλέπεται από το 36-69 και από το 44-20 στη συνέχεια. Όμως αναφέρεται σε έκτακτης περιπτώσεις. Χάνατος, αρρώστια, συνταξιοδότηση και τα λοιπά. Εδώ από τι διάβασα μόλις προηγουμένως το φάγγελο, είδα ότι απλά ο ένας ανάδοχος είχε πάρει μια δουλειά, μπήκε στην εταιρεία του Αλουνού και θέλει να ξεφορτωθεί το έργο και να το δώσει στον επόμενο ανάδοχο. Αυτή η διαδικασία, έχω την αίσθηση ότι δεν προβλέπεται. Έτσι, δεν γίνεται αυτή η διαδικασία. Λοιπόν, εγώ θα συνηστούσα, λοιπόν, επειδή δεν γράφετε μέσα, γράφτε το άρθρο 5. Η αλήθεια είναι ότι τώρα το είδα και ας θα την λίγο προετοίμαστε. Παρ' όλα αυτά, θα συνηστούσα να το αποσύρετε, να δείτε ακριβώς το άρθρο 5 τι λέει και να το επαναφέρει και αλλιώς δεν υπάρχει θέμα. Ευχαριστούμε τον κύριο Φιλιππίδη, αποσύρετε το θέμα επομένως. Γιατί θέλετε τον κύριο Φιλιππίδη? Ωραία. Λόγω της ημέρας, ας το αποσύρουμε. Το υπαρρυθμό 10. Το υπαρρυθμό 10, οδησμός επιτροπής παραλαβής φυσικού εδάφου στο έργου κατασκευή τυχείου αντιστήριξου οδού στον οικισμό Αμυγδαλαιώνα. Δίνεται σύμφωνα με την εισήγηση. Το υπαρρυθμό 11. Έγκριση πρωτοκόλου διακοπής διαπίστους βλαβών από νωτέρα βία για το έργο έργο προστασία και διαμόρφωση ακτής Ραψάνης. Τι είναι αυτό? Συμφωνείτε? Κάνουμε μια διακοπή στον πρωτοκόλο που πήραμε απόφαση την προηγούμενη εβδομάδα, διότι δεν έχουμε από απαντήσεις. Είχαμε βέβαια το χθες από την εθνική μετεωλογική, αλλά εντωμεταξύ είχαμε ήδη φτιάχνει το πρωτοκόλο. Και επίσης απάντησα το λιμενικό σώμα το οποίο θα αντεκαφέρει τους μεχανικούς μας στο σημείο ελεύθερο. Αντιλαμβάνεστε δεν μπορεί να πάνε το λιμπόντας ούτε υγενικός απλά να εμφανιστούν. Και επειδή υπάρχει μια σαφής από το νόμο προθεσμία 10 ημερών για να γίνει το πρωτοκόλο από την απόφαση, άρα από το προηγούμενό μας Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να μην χάσουμε αυτή την προθεσμία, να έχουμε μια διακοπή του πρωτοκολού, έως ότου πάνε μας απαντήσει το λιμενικό και πάνε οι μηχανικοί μας να λέξουν το... Θα επανέλθει σε επόμενη συνεδρία δηλαδή? Ναι θα επανέλθει, θα ξαναεκινήσει ας πούμε. Κύριε Βέρος παρακαλώ. Κλείστε λίγο. Κύριε Πρόεδρε μας κάνει εντύπωση το εξής γεγονός. Ότι η υπηρεσία, η τεχνική ή ξέρε ότι έχει να αντιμετωπίσει κάποια συγκεκριμένα θέματα όπως αυτά της μεταφοράς από τη μεριά του λιμενικού, θα πρέπει είναι λογικό. Από την αυτοί δεν μπορείς να διαπιστώσεις κάποια πράγματα. Όπως ξέρανε πολύ καλά ότι επειδή το φαινόμενο προφανώς μάλλον αιτία του προβλήματος ήταν οι ικερικές συνθήκες, ξέρω πολύ καλά ότι θα πρέπει να μαζίψω, με κάνει εντύπωση δηλαδή το εξής γεγονός. Ότι ερχόμαστε, φέρνουμε το θέμα για να εκκρίνουμε να υπάρξει πρωτόκολλο διαπίσωσης συμπλακών, αλλά και τώρα ερχόμαστε στη διακοπή. Κοιτάξτε να δείτε, εγώ σας το λέω ευθέως με ανοιχτά τα μικρόφωνα. Έντεκ να το κάνει με κάποιοι. Σας το λέω ευθείως. Διότι απειρία δεν λογίζεται στη τεχνική υπηρεσία. Απειρία στον Αντιδήμαρχο δεν λογίζεται. Λοιπόν, αφήστε τα τώρα αυτά. Δε θέλω να πείτε με την νοημοσύνη μας. Κοινομοχεία, κοινομοχεία. Ναι κ. Τροκέδη παρακαλώ. Εντάξει, τώρα είναι σε αυτή τη συζήτηση. Διαβεβαιώνω λοιπόν και εγώ δημοσίως ότι δεν υπάρχει τίποτα έντεχνο και τίποτα συνομοσιολογικό στη διαδικασία. Υπάρχουν καθυστήρισεις σε έγγραφα, σε γιορτές σημαντικώς, καταλαβαίνετε. Το θέμα έπρεπε να πει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αλλά έχουν καθυστερήσει κάποιες διαδικασίες, οι οποίες καθυστούν αδύνατο τον έλεγχο του σημείου. Συνεπώς, προκειμένου να μην έχουμε πρόβλημα με τη διορία 10 ημερών, όπως το είπα, που ο νόμος ορίζει, κάνουμε μια διακοπή της όλης της διαδικασίας, μέχρι να έχουμε τις απαραίτητες, τις αναγκαίες βοήθειες από εκεί που χρειάζονται, για να συνεχίσουμε. Αναστέλουμε τη διαδικασία ενώ λίγης. Λοιπόν, κύριο Παλανόπουλο, ναι, κύριε Κελαϊδάκη, ναι και κύριε Βέρο. Κύριε Ποτόρια, παρακαλώ, επειδή εγώ και την προηγούμενη φορά κύριε Ποτόρια έβαλα τη λογική ότι εδώ έχουμε αυτό που λέει όλος μας, εκεί που μας χρωστούσε να μας πέφτουν και το βόντι, θέλω οι ειδικοί μου ψήφους να είναι περίπου σε αντίθετη από τι λέτε εσείς. Λέτε ναι, αλλά λέω όχι. Λέτε όχι, λέω ναι. Κύριε Ιωαννίδου, το υπαρρυθμό 12, χωρίγηση δεύτερης παράδεισης προθεσμίας περίπτωσης του έργου επισκευές-κατασκευές για τη διαρίθμιση στο χώρο λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Καβάλας. Εγκρίνετε, εγκρίνετε. Το υπαρρυθμό 13, θέμα διαδίβαση της υπαρρυθμό 538 του 2017 από Ψικονομικής Επιτροπής για την προμήθεια των τυμάτων προφήμων που απήμεν μετά τη διανέργεια του αρχικού διαγωνισμού. Είναι αυτά για τα οποία δεν βρέθηκε αλμοιοδότητες και πρέπει να επαναλάβουμε ή να κάνουμε συμβάσεις. Λοιπόν, επαναλήθηκε ο διαγωνισμός διεθνής ηλεκτρονικός. Δεν προσήλθε στη δεύτερη διαδικασία κανένας. Ήρθαμε σε επαφή με την διαχειριστική στην Αθήνα για να τους ρωτήσουμε τι ακριβώς θα κάνουμε τώρα. Γιατί ο κυρίως όμως, όπως ξέρετε λίγο, έχει διάφορα κενά. Μας έστειλε τη γνωμοδότησή της, σύμφωνα με την οποία κινούμαστε και εμείς από εδώ και πέρα και η διαδικασία την οποία καλούμαστε εμείς να αποφασίσουμε είναι το β σκέλο στο οποίο αναφέρεται στην εισήγηση, όπου λέει ότι θα πρέπει η διαδικασία που θα κάνουμε από εδώ και πέρα θα είναι η διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση. Το χωρίς προηγούμενη δημοσίευση προς αποφυλλή παρεξηγήσεων δεν είναι ότι δεν θα υπάρξει δημοσίευση για παράδειγμα αυτόν τον τύπο όσον αφορά τη διαδικασία, δεν θα υπάρξει ηλεκτρονική δημοσίευση στο μητρό του ΕΣΙΔΙΣ εκεί όπου γίνονται οι διεθνείς συντρονικοί διαγωνισμοί. Έτσι αυτό. Τι πρόβλημα, για ποια πρόγραμματα είναι αυτό? Παίρετε καφέ φαθεξίματα, αλκοολούχα ποτά και νομπά λαχανικά. Σύνολο όλα μαζί νομίζω είναι τις άξες των 30 σχεδόν 1000 ευρώ. Ναι, με το ΦΠΑ. Κύριε Παπαδόπουλο, ναι, κύριε Κελαϊδάκη. Ελεκτρονικά είναι αυτή μπέρα η χαρτιμέρα. Όχι, άλλο λέει κανένας. Τώρα δεν θα γίνει ηλεκτρονικά. Να περιέλθει σε γνώση όσο δυνατόν περισσότερο αυτό είναι νόητο. Κύριε Βέρο, παρακαλώ. Ναι. Κύριε Ποτώλη, μια αλήθεια πρόεδρος προσπάθησα, αλλά δεν μπόρεσα, και για να την ειλικρίνεις ούτως και θέλω, να παρακολουθήσω τις διαδελώδες, διαδρολές που κάνουν τα δημόσια έργα και οι προμήθειες. Οι οποίες, κατά την άποψή μας, θα έπρεπε να γίνονται από δημόσια κορίς. Δεν κατάλαβα ακόμα, αν προσπάθησα, εκεί πέρα αν πραγματικά, εκεί που καταλήγεται να προβείτε, να κάνετε, αν πραγματικά έτσι τα συμβούλευσαν, γιατί είναι πολύ διφορούμενα. Και επειδή ακριβώς δεν κατάλαβα τι γίνεται, εγώ ψηφίζω λεπτό. Κύριε Αγιονίδο, επομένως, κατά πλειοψηφία, εγκρίνεται η σύγκριση σας προς το β σκέλος. Το υπαρρυθμό 14, θέμα, καθιέρωση λειτουργίας κατά τις Κυριακές και εξαιρέσεις μεσημέρες και εξαίρεση από την εφαρμογή της πενθήμερης εργασίας, τούμα ηλεκτροφωντισμού, της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών, για το έτος 2018, εγκρίνεται. Και επίσης το 15, το ίδιο αντικείμενο για το τούμα συντήρησης οδών, κτιρίων και κοινοχρήστων χώρων, επίσης της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών. Το υπαρρυθμό 16, θέμα, αφορά την έγκριση διοργάνων και συμμετοχής του Δήμου Καβάλλας σε πολιτιστικές, καλλιτεχνικές, ενημερωτικές και αθλητικές εκδηλώσεις. Είναι, όπως είδατε, μια εκδήλωση την οποίαν συμφωνούμε. Παρών ο κ. Βέρος, επομένως κατά πλειοψηφία. Το υπαρρυθμό 17, διαγραφή οφειλών. Μισό λεπτό. Μισό λεπτό, κ. Γραμματέζ, να γράψεις. Το υπαρρυθμό 17, κ. Καλλανταρέλη, δύο διαγραφές. Όχι δύο. Το υπαρρυθμό 18, ορισμός δημοτικού συμβούλου για τη συγκρότηση και αλλούς επιτροπής εγκατάρειες αρχαιακού υλικού της διεύθυνσης κοινωνικής προστασίας, πολιτισμού, αστυντισμού και παιδείας. Ποιος είναι? Ορίζεται. Τακτικό κ. Τζατζάρης και αναπληρωματική κ. Κλονάρη. Το 19, διαγραφή οφειλών, λόγο θανάτου και επαναβεβαίωση στους κληρονόμους. Εγκρίνεται η εισήγηση. Το 20, επιστροφή αχραιοστήτων στους πρακτέντους ποσού. Εγκρίνεται η εισήγηση. Το υπαρρυθμό 21, επιστροφή αχραιοστήτων στους πρακτέντους ποσού. Εγκρίνεται η εισήγηση. Το 22, εκμίστωση εγωτεμαχίων ιδιοκτησίας Δήμου Καβάδας. Εγκρίνεται. Τοπικός συμβούλιο δεν λέει μεσόλυτο. Το 22. Ο κύριος Δέρος παρακαλώ. Λοιπόν, θέλουμε να ρωτήσουμε. Επειδή πρόκειται για περιουσία της πρωτοβάθμια σχολικής επιτροπής, αυτό δεν είναι της τοπικής κοινότητας εκεί. Δεν είναι τα περιουσία. Αυτό τότε έγινε, παραχωρήθηκε, αν θυμάμαι καλά, από την τότε νομαρχία, με απόφαση νομάχη, στο συγκεκριμένο σχολείο του Κρύο Νεριού. Άρα με την ενωπίεση και με τη δημιουργία των σχολικών επιτροπών, πλέον θα πρέπει να αξιοποιείται και να αποφασίζει για το πώς η πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή. Δεν πρέπει να έχουμε άποψη της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής. Δηλαδή έχουμε την άποψη από το τοπικό συμβούλιο, που κατά την εκτίμησή μου δεν θα έπρεπε να έχουμε και δεν έχουμε άποψη από την πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή. Άλλο, αποφασίσει το αν αποφασίσει, το τι τιμή θα πει και ποιο θα είναι το μίστομα, αυτό ναι να το αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο λέω εγώ τώρα. Αλλά, ενδεχομένως, η πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή μπορεί να θέλει το συγκεκριμένο ακίνητο να το αξιοποιήσει με έναν διαφορετικό τρόπο και προς όφελους σχολείου. Πώς γίνεται αυτό? Τότε δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης του νομικού προσώπου του συγκεκριμένου. Κύριε Πρόεδρε, τα σχολεία τα οποία δεν είναι σε λειτουργία δεν ανηκουν τώρα στη σχολική. Τα σχολεία τα οποία είναι σε λειτουργία αυτά είναι της σχολικής επιτροπής. Αυτά υπάρχουν στο δημο, ό,τι δεν είναι λειτουργείο σχολείο. Ό,τι κτίο δεν είναι λειτουργείο σχολείο. Μάλλον είναι προσωπική εχθήμηση του κυρίου Τζατζάρη, γιατί προσέξτε το. Η περιουσία όταν δίνεται με αυτή τη λογική τότε δεν θα έπρεπε να είναι ούτε της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής. Θα έπρεπε καθαρά να είναι στο σχολείο και εγώ ρωτάω, όταν ένα σχολείο κλείνει το νομικό πρόσωπο. Έχεις. Που πάει αυτή η περιουσία. Πάει στο νομικό πρόσωπο όπου ήταν ενταγμένο η σχολική μονάδα. Ποιο είναι το νομικό πρόσωπο. Που το βάζουμε στη σχολική επιτροπή. Πως κάνω λάθος, γιατί κάνω λάθος. Συνολικά όλα αυτά ανήκουν στο δήμο, δεν λέει κανένας ότι δεν είναι του δήμου. Δηλαδή της σχολικής επιτροπής, αλλά εγώ βάζω ένα θέμα τώρα. Ποιος ο λόγος η ύπαρξη της σχολικής επιτροπής όταν δεν έχει άποψη για το πως θα εκμεταλλευτώ αυτό που μου δώσατε στη περιουσία. Δεν πρέπει να έχω άποψη. Νομοδοτικά θέλετε να πείτε τώρα. Δεν νομοδοτικά. Δεν πρέπει να έχει άποψη του δικητικού συμβούλου. Τότε ποιος ο λόγος η ύπαρξη του δικητικού συμβούλου. Τι θέλετε να διφκρινήσετε κάτι κύριε Αφραντικάκη. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όπως καλά γνωρίζετε η σχολική επιτροπή είναι μόνο για τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών μονάγων της εν λειτουργία. Άρα όταν δεν είναι σε λειτουργία κάτι έχει σχολικά επιτροπές που έχουν μόνο τα έσοδα. Είναι περιουσία του δήμου κατά τα άλλα. Διαχειρίζεται μόνο τα έσοδα και τα έξοδα της σχολικής επιτροπής. Εμπόσεις περιπτώσει η εισηγεσία έχει ορισμένος όρος σε κάθε περίπτωση και γκρίνεται η παραχώρηση εφόσον κυριθούν οι όροι που έχει θέσει η τεχνική υπηρεσία. Στο υπαρτισμό να γραφίσα πρακτικά από τη μεριά μας ότι εμείς από τη στιγμή που δεν υπάρχει γνωμοδότηση από την μεριά της πρωτοβάστασης σχολικής επιτροπής εμείς είμαστε αρνητικοί. Αρνητικοί γι' αυτόν τον λόγο. Γιατί δεν μπαίνουμε στην ουσία. Μπαίνουμε κυρίως γι' αυτό το ότι δεν υπάρχει γνωμοδοτική εισηγεσία από τη μεριά της πρωτοβάστασης σχολικής επιτροπής. Εγώ μπαίνω στην ουσία και λέω ότι κλείνω σχολεία και γίνονται πάρτινγ πρώτον και δεύτερον. Γίνεται ένα πάρτινγ δίπλα και βόρεια λέει του χυμάρου που διέργεται το ζυγός και το κρυονέρι. Με την ανυπαρξία αντιπληβερικών έργων και με τις πολλές αντιρίσεις που βάζει η περισσία εκεί πέρα, γιατί τις βάζει, γιατί ακριβώς ξέρει τι θα γίνει, σε αυτή τη λογική λοιπόν την πρώτη που ανέφερα και τη δεύτερη ψηφίδω όχι. Ωραία, να διευκρινίσουμε ότι δεν πρόκειται περιαντηρίστον, πρόκειται περισημειώστον, διευκρινίστον, περιληφθόν σε σύμβαση εκμίστωσης. Κυρία Γιονίδας, εις ναι. Πάμε στο υπαρυθμό 23 έκκληση γεννόμενης μετάβασης της δημάρχης του Κομοτινή. Για δύο συνέκτερες της Γενικής Συνέρευσης με τόχων Ανόνιμης Εταιρείας Αναπτυξιακή Ανόνιμη Εταιρεία και στη συνέχεια της συνεδρίας δομελών του ΔΑΣ της διαμάχησης 14 Δεκεμβρίου 2017. Εγκρίνεται? Ναι. Ναι και εγώ. Κύριε Δήμαρχη, καλό είναι γιατί συζητήθηκε η Γενική Συνέρευση άμα θέλετε να μας πείτε κάτι, αλλά αν είναι περίπτωση δεν μας πειράζει θα μας ενημερώνετε μια άλλη φορά. Απλώς μόνο ενημερώστε μας για τη συγκρότηση που έγινε στο σώματός. Ποιο είναι το δικητικό, πώς εξελίχθησε την έννοια. Ποιος είναι πρόεδρος ή αντιποθέτης. Ακούστε λίγο. Όταν στην προηγούμενη σύνθεση του δικητικού συμβουλίου προσπαθήσαμε να έχουμε δήμους και από την ανατολική πλευρά της περιφέρειας και από τη δυτική πλευρά της περιφέρειας, γιατί είναι μια περιφέρεια μακρόφτερη. Δεν είναι κυκλική για να συγκεντρώνονται όλοι σε ένα μέρος. Και παίζει πάνω πολύ μεγάλο ρόλο στη διαχείριση των απορριμάτων, η απόσταση και τα χιλιόμετρα. Γιατί οι τιμές μπαίνουν ανατονοχιλιόμετρο. Εμείς ήμασταν ευκαιρίας από τις υπόθεσες τόσα χρόνια που είχαμε το κοιτάδι είπλα μας, που είχαμε τέλος πάντων άλλες διαδικασίες. Εγώ απέσσερα και τη θέση του Δήμου Καβάλας από τον εργολάβο για τα ανακυκλώσιμα. Δεν ήθελα να παίρνει τα ανακυκλώσιμα εργολάβους και να μπαίνουμε στο τρυπάκι να πληρώνουμε γ και Βερεσέ εργολάβο, όταν η απόσταση από το ξάνδι ήταν μόνο 50 χιλιόμετρα και ο ίδιος ο Δήμος Καβάλας έχει δικά του πετρέλα. Με δικά μας πετρέλα κινούμαστε εμείς. Για ποιον λόγο να πληρώνουμε εργολάβο. Μένε, το έβγαλα. Αλλά αυτό το σχήμα, το οποίο κράτησε για αρκετό καιρό και δύο χρόνια, δυόμιση, σχεδόν τρία. Τώρα που φτάνουμε στο διατάστα, θυμάστε το τελευταίο καιρό, έχουμε υπογράψει και έχουμε ψηφίσει εδώ πέρα ότι πρέπει να πληρώνουμε, με απόφαση γενικής συνέλευσης παρακαλώ, ότι πρέπει να πληρώνουμε 25 ευρώ τον τόνο, όταν το Υπουργείο έχει ζητήσει η ενιαία τιμολογιακή χρέωση 35 ευρώ τον τόνο, 35 έχει ζητήσει στο Υπουργείο. 25. Για μας βγάλε και τα 8, πάμε παρακάτω. Λοιπόν, το θέμα είναι ότι μόλις πάσαμε στο διατάστα και πρέπει να πληρώσουν, οι μικροί δίνει κλοτσάν. Δεν θέλουν να πληρώσουν. Δεν έχουν, ας βρούν έναν άλλο τρόπο να διαχειριστούν τα στουμπίδια τους, διότι δεν είναι δυνατόν ο καβαλιώτης να πληρώσει, ο δημότης καβάλας και για τους άλλους δημότες. Δεν το κατάλαβα αυτό. Ας βρούν έναν άλλο τρόπο. Και, ας πούμε, θα σας πω ένα παράδειγμα. Εάν τα χιλιόμετρα ήταν ένα πάρα πολύ βασικό θέμα στο πώς θα μετακινηθούν τα απορρήματα από την Ορεστιάδα και τον Δηδημότικο για να φτάσουν στην Κωμοτινή, δεν υπήρξε μια φορά που να συνεδριάσαμε και να μην είπα για ποιο λόγο δεν τα στέλνεται με το τρένο. Δεν το καταλαβαίνω. Και μιλάμε εδώ για τον χιλιόμετρα. Μιλάμε ότι δεν μπορείς να βγάλεις τον οδηγό σου του απορρηματοφόρου να περάσει εκτός του δικού σου νομού. Δεν μπορείς να τον βγάλεις από τον νόμο, κύριε Μαυρίδη. Αυτοί περνούν δυο-τρεις νομούς μέχρι να φτάσουν εκεί που πρέπει να φτάσουν. Εγώ ζήτησα να ξάξουν το θέμα οικονομοτεχνικά, να φορτώνουν τα απορρήματα στο Μουτζούρι στην εμπορική αμαξοτυχία και να τα στέλνουν με την εμπορική αμαξοτυχία στην Κωμοτινή. Γιατί δεν μπορέσαν να βγάλουν άκρη, αποτέλεσμα, υπήρξαν και υπάρχουν ακόμη διαδικασίες που τέλος πάντων δεν έχουνε ξεκαθαρίσει. Αποτέλεσμα, στο καινούριο διοικητικό συμβούλιο αναλαμβάνουν πάλι όλοι μεγάλη πίπη. Εμείς επίτηδες είχαμε βάλει και μικρού δίκου. Να υπάρχει ένας σωστός μύχωμα. Να ξέρουμε μέσα από το διοικητικό συμβούλιο τα προβλήματα των μικρών δίμη. Αλλά οι μικροί δίμη όταν έφτασαν τα Ζόρια, λάκισαν. Λοιπόν, αποτέλεσμα, μεγάλη δίμη. Κωμοτινής, Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Βράμας, αντιπρόεδρος. Καβάλας και Βράμας και νομίζω και ο κ. Σταυρίδης από το δήμο Μαρώνια. Η Οριστιάδα έφυγε. Σταυρίδης. Με την Οριστιάδα είπα το θέμα με τα... Ο Σταυρίδης, εξαιρετικό. Ο Μαυρίδης από την Οριστιάδα, ακόμα κι ο καλός. Λοιπόν, και αυτός είναι ο λόγος που δίνονται ανακατατάξεις μέσα στην Διαμάδα και θα ξαναπιάσουμε δουλειά, η μεγάλη δίμη, για να ξεδιαλύνουμε την υπόθεση. Αυτά δεν πήρε πολύ σημαντικό. Λοιπόν, πέτρα, εγώ, επειδή δεν έχω την Προεδρία, γιατί το έλεγα την πρώτη στιγμή, είμαι αρνητικός. Θέλω την Προεδρία στη Διαμάδα, το έχω πει στη Δήμαχο, και είναι ξεκάθαρο. Κι εγώ θέλω μια Ferrari, κύριε Παραδότη. Μα είναι δυνατό μου πώς. Δήμαχο Καβάλας έχει τόσα προβλήματα. Να πείσω εγώ τον Δήμαχο Καβάλας, όλοι είναι δεύτερης και τρίτης φορά δήμαρχοι, αυτοί που παίρνουν εκεί προσπάθεια. Ούτε με ενδιαφέρουν με άλλα θέματα. Ούτε με ενδιαφέρουν με γίνω στιγμένα και στρανή. Το υπαρρυθμό 24 θέμα. Καπορισμός ανώτατο αριθμού παραστάσουν για το 2018 Κατάστημα Γεωργιάδης, Γερασιμίδης και ΣΥΑΟΕ, μεγάλο Αλεξάνδρου 18. Εγκρίνετε. Πρόεδρε, κάτι να ρωτήσω θέλω. Μια και δεν προχωράμε τώρα, δεν κρατάτε τη συμφωνία που ήταν στην αρχή. Περίτιμος πρόκειται τελικά με αυτές τις άδειες για 40 παραστάσεις, πρώτον. Και δεύτερον το ΔΥΠΕ θα πάρει και πότε θα πάρει. Γιατί για το Απιθέατρο της Δωμαρχίας πηγαίνετε και ψηφίσετε όλοι και θα πάρει 40 παραστάσεις. Αν δεν είναι δυνατό ένα θέατρο να μπορεί να σταθεί μόνο με 40 παραστάσεις. Αυτά είναι τα live που κάνουν, που φέρουν δηλαδή αυτά τα καφέ φέρουν κατά καιρούς ένα φιάνο, ένα ζωντανή αυτή δηλαδή. Αυτό το καταλαβαίνω. Τι είναι η παράσταση που βλέπω. Αυτό το καταλαβαίνω. Πώς γίνεται όμως να έχει πάρει άδεια για 40 παραστάσεις και το Απιθέατρο της Δωμαρχίας και με την ιαλογική πρέπει να πάρει και το Αντιγόνι Βαλάκου. Είναι ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός το 40. Είναι ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός. Να είναι δυνατό δηλαδή το Αντιγόνι Βαλάκου να λειτουργήσει μόνο με 40 παραστάσεις. Όχι, όχι. Το Αντιγόνι Βαλάκου είναι σκοπός του η παραστάση. Εδώ μιλάμε για καφέ. Όπως και το Απιθέατρο. Απιθέατρο ο Νομαρχίας. Απιθέατρο το λένε. Περιφέρει αυτά, αλλά δεν είναι για παραστάσεις. Δεν είναι χώρος παραστάσεις, είναι χώρος συνάπτυσης για εκδηλώσεις. Προέδρα να διευκολύσω κάτι. Παρακαλώ. Και θεωρώ ότι ενδεχομένως η άποψή μου να είναι χρήσιμη στο να αντιληφθεί κάποια πράγματα ο κ. Πατρίδας και ο διωδάς όλοι οι συναρβείς. Το θέατρο Αντιγόνι Βαλάκου είναι ένα καθεξοχήν θέατρο το οποίο λειτουργεί με βάση όλων των προδιαγραφών. Ο χώρος στο Απιθέατρο της Νομαρχίας δεν είναι θέατρο. Έρχεται να καλύψει ενδεχόμενα κάποιες θεατρικές παραστάσεις που δεν μπορεί να καλύψει το Αντιγόνι Βαλάκου λόγω του ότι εκεί την περίοδο είναι κατηλημένο. Και γι' αυτόν τον λόγο υπάρχει και ένομο συμφέρον από κάποιους άλλους επαγγελματίες που δεν είναι χαρακτηρισμένο. Η διαφορά κύριε Ποτέλη είναι εξής. Ότι το ένα θέατρο είναι χαρακτηρισμένο θέατρο και το άλλο δεν είναι καν χαρακτηρισμένο. Και έρχεται να συμπληρώσει και να καλύψει κάποια κενά. Και γι' αυτόν τον λόγο ο αριθμός των παραστάσεων που μπορεί να φιλοξενήσει είναι το Ανώτο Τωρίο το 1940. Εκεί ήταν κάτι ανάλογο και με το Όσκαρ. Όπου και εκείνο δεν πληρούσε τις προεδροθέσεις κύριε Πρόεδρε και κύριε Σάρβη για την κάλυψη θεατικών παραστάσεων λόγω ότι απλά σας αναφέρω δεν έχει καμαρίνια, δεν έχει φωτισμό, δεν υπάρχουν κάποιες ώρες προεδροθέσεις. Και επειδή ο κύριος Θωτώλης έκανε πολύ ορφά και κατέθεσε τη συγκεκριμένη ερώτηση γιατί έγινε μια παρεξήγηση, έγινε ακόμη και κάτω από κάποιον μέλος του Δ. Καβάλας ότι ο Δ. Καβάλας συμφώνησε για 40 μόνο παραστάσεις και αυτό σημαίνει ότι οι εραστεγμικές θεατρικές ομάδες που ενδεχόμενα ήθελαν να παίξουν στην Ομαρχία δεν θα τους δοθεί. Γι' αυτό το λόγο κύριε Ποτόλιο και για κανέναν απολύτως λόγο. Επομένως τι λέτε κύριε Ποτόλιο? Όχι, εγώ το εγκρίνω και φυσικά δεν αντισβητώ ότι έχει το θέατρο ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει με 40 παρατάσεις και φυσικά κυρί όλους τους υποθέσεις. Αλλά όμως ο τεράς ξέρουμε ότι η Ομαρχία δε θα μπορεί να μην αφορά άνεσα εμάς το θέατρο της Ομαρχίας είναι από τη θέατρο της Ομαρχίας. Διούνται παραστάσεις. Οι 40 παραστάσεις σε καμία τελείωση δεν μπορούν να καρύπτουν τις ανάγκες της πόλης γιατί οι παραστάσεις είναι και ένας χορός, είναι όχι μόνο το θέατρο, είναι και μια εκδήλωση όπως θα γίνει με τα αυριανή. Όλα αυτά είναι παραστάσεις. Και συνεπώς λοιπόν η απόφαση αυτή για τις 40 παραστάσεις πρέπει με κάποιο τρόπο να το δούμε. Μπορεί η περιφέρεια αντιπεριφέρεια για τους δικούς της λόγους να θέλει μόνο τις 40 παραστάσεις αλλά αν δείμως εμείς θα το δούμε σαν δημοτικό συμβούλιο. Ξηφίζω για το. Στο υπαρρυθμό 25 είναι παραίωμα το θέμα, η ίδια επικοίρηση στην οδό Βενιζέλου 1115. Το υπαρρυθμό 26 αφορά τη διατήρηση μη καινοπέντως περιπτέρου... Βέβαια η διατήρηση από τη ίσυγου είμαστε. Να φύγει, είναι κλειστό. Πρόεδρε, συγγνώμη. Καλή χρονιά, καλή δύναμη στο δήμαρχο και καλή έτσι παραγωγική χρονιά κύριε δήμαρχη. Καλή χρονιά στο δημοτικό συμβούλιο. Ας το φάγωμα από παντόπολε, ας το φάγωμα. Σας παρακαλώ, μισό λεπτό. Κάντε λίγο, ένα λεπτό, όχι παραπάνω. Διαγραφή... Ο Παπαδάκος έδωσε, η Κυφώνη και η Αθήνα. Το υπαρρυθμό 27 διαγραφή προς όλων λόγου θανάτου, εγκρίνεται. Και το 28 έντρηση μετάφωσης αντιδημάρχου κυρίου τουρκίδη δημοσθένης στην Αθήνα, εγκρίνεται. Λοιπόν, ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη συμμετοχή σας. Βλέπετε η συνεδρία σας. Λόγια πολλά στο όλους σας. Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Ευχαριστούμε πάρα πολύ.