«Νονοί» για τα παιδιά του Κοινωνικού Παντοπωλείου έγιναν οι μαθητές των σχολείων της Άρτας (ARTA WebTV, 2022)
: Βρισκόμαστε στο Κοινωνικό Παντοπολείο, αυτή τη στιγμή, σήμερα τετάρτη γίνεται η διανομή των τροφήμων. Υπάρχει μια επικοιλία τροφήμων, όπως κρέατα, αρνί, χοιρινές, μπριζόλες, μακράς διάρκειας, ρύζια, μακαρόνια κτλ. Εμείς, ως Δήμους Αρτέων, και μιλώντας με τον Δήμος Αρτέων, Εμείς ως Δήμος Αρτέων και μιλώντας με τον Δήμαρχο τον κ. Τσιρουγιάννη σκεφτήκαμε ότι γιορτινές μέρες που είναι έπρεπε να κάνουμε κάτι παραπάνω για τα παιδιά των οφειλούμενων του κοινωνικού παντοπολίου. Καταλήξαμε στην ιδέα ότι έπρεπε να φτιάξουμε για να μαζέψουμε λαμπάδες και αντίστοιχα δώρα για τα περίπου 65 με 70 παιδιά των οφειλούμενων του κοινωνικού παντοπολίου. το κουβεντιάσαμε την Παρασκευή και την Δευτέρα το πρωί ανταποκρινόμενοι οι συνδημότες μας, οι μαθητές των σχολείων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οργανώνοντας όλη αυτή την δράση με τους υπαλλήλους του Δήμο Αρτέων και με τους ανθρώπους εδώ στο κοινωνικό παντοπολείο, είμαστε σε θέση, στην ευχάριστη θέση σήμερα, να δώσουμε μία τσάντα που αντιστοιχεί στη λαμπάδα και στο δώρο του κάθε παιδιού, συν την διανομή των τροφίμων που όλο μαζί ας το ονομάσουμε πακέτο αγάπης και επειδή δεν θέλουμε να μείνουμε εδώ, έχουμε συμφωνήσει με τον δήμαρχο Αρτέων ότι αυτό το πράγμα πρέπει να γίνεται οργανωμένα και συντηταγμένα. Θα ονομάσουμε νονούς του κοινωνικού παντοπολιού, τα σχολεία που επιθυμούν να συμμετέχουν σ' αυτές τις δράσεις. Και την επόμενη εβδομάδα, έχουμε ήδη ζητήσει από την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια... λίστα των σχολείων που θα συμμετέχουν. Οπότε θα τους ονομάσουμε νονούς του κοινωνικού παντοπολίου. Θα υπογραφεί μεταξύ μας, μεταξύ δημοαρταίων και των σχολικών μονάδων... ένα σύμφωνο συνεργασίας. Οπότε αυτό το πράγμα θα γίνεται οργανωμένα και θα ξέρουμε... ότι κάθε Χριστούγεννα, κάθε Πάσχα, κάθε μεγάλες γιορτές, θα έχουμε κάτι εξαιρετικό και κάτι επιπλέον να παρέχουμε στους οφειλόμενους στο κοινωνικό παντοπολείο. Εδώ θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον δήμαρχο Αρτέων, γιατί ήταν προσωπική δική του η ιδέα να γίνει αυτή η συλλογή των δώρων και της λαμπάδης που θα δώσουμε στα παιδιά. Θεώρησε ότι δεν πρέπει να υπάρχει παιδάκι σήμερα, το 2022, που θα πάει στην εκκλησία χωρίς να έχει τη λαμπάδα του. Άρα εμείς προσπαθήσαμε και τακτοποιήσαμε και αυτό το θέμα. Μακάρι μελλοντικά να μην μας χρειάζονται σε τέτοιες δράσεις. Επειδή όμως υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που το έχουν ανάγκη, εμείς θα είμαστε δίπλα τους. Τους ευχόμαστε καλές γιορτές, καλή ανάσταση, υγεία, ευτυχία σε όλον τον κόσμο. Μην ξεχνάτε, είμαστε εδώ, οποιοδήποτε πρόβλημα προσπαθούμε στο μέτρο του δυνατού να το αντιμετωπίζουμε. Καλή Ανάσταση και στους υπαλλήλους του Δήμου Αρτέων και σ' όλους τους συνδημότισμες.