Νέα γεώτρηση με παροχή 100m³ την ώρα στην Ανέζα λύνοντας το πρόβλημα του νερού και στα διπλανά χωριά (ARTA WebTV, 2022)
: Ναι, εδώ στην Ανέζα κάνουμε μια καινούργια γεώτρηση, γιατί παλιά έδινε μια παροχή 20 κυβικά την ώρα, τώρα με την καινούργια γεώτρηση δίνουμε 100 κυβικά την ώρα, που με αυτόν τον τρόπο, τι κάνουμε, συμπληρώνουμε την παροχή του νερού εδώ στο χωριό, γιατί έρχεται και το δίκτυο του Αγίου Γεωργίου, συμπληρώνουμε και με αυτή τη γεώτρηση, με αποτέλεσμα να έχουμε και νερό που υπαρκεί για όλα τα σπίτια στην Ανέζα, που υπήρχαν κάποια προβλήματα λειψυνδρίας στις καλοκαιρινούς μήνες και απελευθερώνουμε και μια μεγάλη ποσότητα νερού για τους οικισμούς που είναι δίπλα στην Ανέζο, όπως είναι ο Μύτικας, το Απόμερο, το Πουσαθοτόπι, Καλογυρικό, που είχαμε κάποια προβλήματα εκεί. Άρα λύνουμε όχι μόνο το πρόβλημα της Ανέζας, λύνουμε και τον δίπλα περιοχών. Μια δουλειά την οποία έκανε με συνοπτικές διαδικασίες Είναι ένα έτημα της τοπικής κοινωνίας και προσωπικά για εμένα ήταν, πιστεύω, το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει σε μια περιοχή είναι το νεαρό. Αυτή τη στιγμή είναι το νεαρό, τίποτα άλλο. Όταν υπάρχει νεαρό, υπάρχει ζωή. Είχαμε τα τελευταία χρόνια, πραγματικά, πρόβλημα τεράστιο και στο χωριό και στα διπλανά χωριά. Υπάρχει και το νεαρό. το νερό, τίποτα άλλο, όταν υπάρχει νερό υπάρχει ζωή. Είχαμε τα τελευταία χρόνια πραγματικά πρόβλημα τεράστιο και στο χωριό και στα διπλανά χωριά τους οικισμούς που είναι η ΕΝΕΖΑ, το ΜΕΙΤΚΑ και το ΑΠΟΜΑΡΙΚ και το Ψαθοτόμησαν χωριό ξεχωριστά, γιατί όταν χαμηλούν το νερό στην ΕΝΕΖΑ, ανακαστικά δεν παίρνουν νερό και οι υπόλοιποι. Οπότε με τη λύση που έγινε με τη γεώτερηση ήταν μια δρομολογημένη κατάσταση το θέμα της γεώτερησης και έλεγα πάντα ότι ένα από τα έργα και το βασικότερο που πρέπει να κάνουμε στο χωριό είναι το θέμα να λύσουμε το πρόβλημα του νερού. Είχαμε χρόνιο πρόβλημα τώρα με τα 100 κυβικά νερό την ώρα πιστεύω δεν θα υπάρξει πρόβλημα. θα πάνε όλα καλά, θα ευκαιριστήσω τον Δήμαρχο, τον κ. Κρανιώτη από την ΔΕΙΑ και πιστεύω ότι από τότε και πέρα και κάλλα έργα που έχουμε να κάνουμε να γίνουν και αυτά πραγματικά. Με τα προβλήματα που παρουσίασε η παλιά γεώτρηση που συμπληρωματικά ίδρευε την κοινότητα της Ανέζας, η ΔΕΙΑ κινήθηκε ταχύτατα στην κατασκευή νέας γεώτρησης, έτσι για την συμπλήρωση του πόσυμου νερού που ιδρεύει την περιοχή. Η νέα γεώτρηση είναι 8 ίντσον, κατεβαίνει σε βάθος μέχρι 110 μέτρα και η παρουχή της είναι τουλάχιστον 100 κυβικά την ώρα. Έτσι υπολογίζουμε ότι θα λύσει ένα σημαντικό το πρόβλημα της τοπικής κοινότητας της Ανέζας και ευρύτερα της περιοχής έτσι με την σωστή διαχείριση που μπορούμε να κάνουμε πλέον του νερού συμπληρωματικά και με την παρουχή από τον Άγιο Γιώργιο.