Κώστας Τζιούμης: «Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα, με έργα και όχι με λόγια» (Δήμος Τρίπολης Official, 2021)
: Στον Παλαιόπυργο και δίπλα στο Αρτεμίσιο ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες ένα πολύ σημαντικό έργο αγροτικής οδοποιίας. Ένα έργο προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, όπου στο έργο αυτό περιλαμβάνονται ασφαλτοστρώσεις, όπως βλέπετε εδώ στο δρόμο που είμαστε συνολικού μήκους 3 χιλιομέτρων περίπου και στο Παλαιόπυργο και στο Αρτεμίσιο. Περιλαμβάνονται κάποια έργα αντιπλημμυρικά, κάποια γεφύρια που κάναμε και κάποια σολυνοτά έτσι για την αντιπλημμυρική προστασία σε μια περιοχή η οποία είναι ιδιαίτερα παραγωγική όπως είναι ο Παλαιόπυργος έως και δίπλα το Αρτεμίσιο. Και όπως έχουμε πει επανειλημμένως ο στόχος της δημοτικής αρχής είναι να μπορέσουμε να βελτιώσουμε σημαντικά τις υποδομές που αφορούν την αγροτική παραγωγή, τον πρωτογεννή τομέα και αυτό το έργο ολοκληρώθηκε. Τρέχουν ακόμα δύο εργολαβίες αυτή τη στιγμή προ υπολογισμού 1.900.000 ευρώ η μία και 1.400.000 ευρώ η άλλη. Δουλεύονται αυτή την περίοδο που μιλούμε. Συν 3 εκατομμύρια ευρώ που έχουμε υποβάλει την πρόταση στον Αντώνης Τρίτσις και πιστεύουμε ότι εντός του επόμενου μήνα θα έχει εγκληθεί και αυτή η πρόταση ώστε να προχωρήσουμε στη δημοπρατησία του. Στόχος και στόχος ο οποίος είναι φυκτός και θα επιτευχθεί μέχρι το τέλος της τετραετίας αυτής να έχουμε σχεδόν ολοκληρώνοντας όλες αυτές τις εργολαβίες που ανέφερα, αυτή η που μας εδώ ολοκληρώθηκε, τελείωσε, να έχουν γίνει αγροτικοί δρόμοι στο σύνολο σχεδόν των τοπικών των χωριών μας, των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου μας. Δρόμοι οι οποίοι είχαν πάρα πολλά χρόνια να γίνουν και καταλαβαίνουμε όλοι ότι βελτιώνοντας τις υποδομές στην αγροτική οδοπία στηρίζουμε έμπρακτα τον πρωτογεννή τομέα για να μπορέσει έτσι να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια. Πέρα από τις εργολαβίες αυτές είναι γνωστό ότι δουλεύουν και τα μηχανήματα του Δήμου συνεχώς στα χωριά μας και εδώ υπάρχει ένα υπόλοιπο περίπου 700 μέτρα όπου με χρήματα του Δήμου μας, γιατί δεν ήταν στο πρόγραμμα, θα το χαλικοστρώσουμε και στις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει ο ανάδοχος, θα το πατήσουμε έτσι ώστε να υπάρχει ομαλή πρόσβαση και προς το χωριό. Συνεχίζουμε λοιπόν όπως είπαμε να στηρίζουμε το πρωτογενείο τομέα με έργα και όχι με λόγια. Όπως είπε και ο Δήμαρχος ολοκληρώθηκε ένα από τα έργα της αγροτικής οδοποιίας που τρέχει αυτή τη στιγμή ο Δήμου μας. Μέλημά μας είναι να εμένα περισσότερο και της υπηρεσίας σε συνεργασία με τον Οργαλάβου να τρέχουν γρήγορα και άρτια τα έργα αυτά. Μέχρι τώρα το έχουμε καταφέρει, δεν έχουμε προβλήματα, δεν έχουμε παράπονα. Αντίθετο θα μπορούσε να πω, ο κόσμος είναι ευχαριστημένος και συνεχίζουμε και στα υπόλοιπα ένα από μήνα τα έργα να τελειώσουν και αυτά.