Ενεργός πολίτης σημαίνει νοιάζομαι και δρώ! (ActionAid Hellas, 2019)
: Υπότιτλοι AUTHORWAVE Ενέργος πολίτης είναι αυτός που βάζει στην πρωτεραιότητα τις ανάγκες της κοινωνίας. Ενεργός πολίτης σημαίνει ότι το κοινωνικό πρόβλημα είναι το πιο σημαντικό. Είναι αυτός που βάζει την ευκαιρία του κοινωνικού. Είναι αυτός που βάζει την ευκαιρία του κοινωνικού. Είναι αυτός που βάζει την ευκαιρία του κοινωνικού. Είναι αυτός που βάζει την ευκαιρία του κοινωνικού. Είναι αυτός που βάζει την ευκαιρία του κοινωνικού. Ενεργός πολίτης σημαίνει να ανανορίζεις τις ανάγκες σου και τις ανάγκες των άλλων σου περιβάλλονς σου. Είναι αυτός που δίνει ένα μικρό κομμάτι του αυτού του κάθε μέρα για να κάνει τον κόσμο λίγο καλύτερο. Είναι ουσιαστικά η έμπρεπτη ελληνική των ανθρώπων που μοιράζεται και πολλοκρασιάζεται. Πρόδειγμα για μια ποιότητα, μια ιδιότοπη χτίση σιγά σιγά και έχει να κάνει ακόμα και λειτουργία των πλαυδάγματα στην καθημερινή μας ζωή όπως το να κάνεις παράδειγμα εκείπνωση ή να σέρβεις τους δημοσιοκόμουργους. Είναι αυτός που θέλει να κάνει το κόσμο καλύτερο ξεκινώντας από την οικογένειά του, από τη γειτονιά του και από κάθε κοινωνική ομάδα και βοηθόντες κάθε άνθρωπο τον οποίος να αναστρέφεται. Νοείς τα δικαιώματά σου και να παλεύεις γι' αυτά. Δεν χρειάζεται έναν δημοσπολίτης να είναι κάποιος που κάνει κάτι πολύ σιγημένο ή κάτι πάρα πολύ μεγάλο που θα γίνει έξω και θα θέλει μια τεράστια ελεύθερη και αυτό είναι πολύ φιλικό, αλλά είναι ενός πολύ συγκεκριμένος άνθρωπος που παίρνει ένα σκουπίδι και δεν είναι οικογένειά του, αλλά σκουπίδια, ή σκουπίδια στην ανακήλυψη, ή που θα ξυπνήσει και θα δίνει καλημέρα στο κοινωνό του και θα του προσδέει κάτι που μπορεί να το έχει. Ο ενεργός πολίτης νοιάζεται και ενδιαφέρεται και δεν αφήνει τα πράγματα όσο έχουν, αλλά προσπαθεί πάντα να μεταλλάξει πιο στο καλύτερο. Η έννοια του ενεργού πολίτη είναι πάρα πολύ σημαντική. Είναι κάτι το οποίο πρέπει να το μαθαίνουμε από μικρή, έτσι ώστε μεγαλώνοντας να είναι κάτι που θα το κατευθυμίσουμε και να θέλει να του δείξει να μας θεώσουμε πιο γρήγορα ένας από αυτούς. Να διλαμβάνεσαι ότι κάποιοι άνθρωποι στερούνται βασικών δικαιωμάτων, να τα σημειώνεις αυτά ως κοινωνικό γεγονός και να προσπαθείς να τα αλλάξει. Είναι αυτός που νοιάζεται για τον συνάνθρωπο, που προσφέρει ανηδιοτελώς και που κάνει τη διαφορά. Ενεργός πολίτης σημαίνει νοιάζομαι και βρω. Είναι κάποιος που ενδυναμώνει, που ατελιάζει, που υποστηρίζει και που χαμαγελάει πολύ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι η πραγματικότητα.