ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΠΣ ΘΕΣΤΙΕΩΝ _2 (ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, 2021)
: Είμαι η Έφη Καραθανάση και δίπλα μου είναι ο Σπύρος Φυσελιάς που κάναμε από κοινού τη μελέτη του Γενικού Πολοδομικού Σχεδίου συγκεκριμένα της Δημοτικής Ενότητας Θεστιέων, πρώην Δήμου Θεστιέων. Με την παρούσα παρουσίαση κάνουμε μια παρουσίαση της Πολοδομικής Οργάνωσης βασικά των οικισμών με αποκλειστικό αντικείμενο αυτούς τους οικισμούς οι οποίοι ανήκουν στην Δημοτική Ενότητα Θεστιέων και πρώην Δήμου Θεστιέων. Ως τέτοιο, πρέπει καταρχήν να πούμε ότι αποτελεί αυτό μια έννοξη της δημόσιας διαβούλευσης, με την οποία οι δημότες, οι πολίτες αυτής της περιοχής μπορούν να παρακολουθήσουν με μεγαλύτερη λεπτομέρεια την μελέτη η οποία βρίσκεται στο Δήμο στην αρμόδια υπηρεσία, είναι εκεί αναρτημένη στο site του Δήμου και μετά από αυτή τη συνοπτική παρουσίαση που κάνουμε εμείς, μπορεί κανείς με μεγαλύτερη λεπτομέρεια να παρακολουθήσει τα συγκεκριμένα κεφάλαια της βήτα φάσης της πολοδομικής μελέτης. Η μελετώμενη περιοχή αποτελείται συνολικά από εννιά οικισμούς, οι οποίοι κατανέμονται σε δύο δημοτικές κοινότητες και δύο τοπικές κοινότητες. Προαρχή είναι η δημοτική κοινότητα Καινούριου, η οποία περιλαμβάνει τους οικισμούς Καινούριο, Ανωβλοχός, Κακαβάς, Καρέητα. Η δημοτική κοινότητα Πανετώλειου περιλαμβάνει το Πανετώλειο. Τώρα, η τοπική κοινότητα της Νέας Αβόρανης περιλαμβάνει τους οικισμούς Νέα Αβόρανη και Σανιδιά. Η τοπική κοινότητα Προσυλίαν περιλαμβάνει τους οικισμούς Προσύλια και Λάσπες. Ο οικισμός Καινούριο, θα σας τον αναπτύξει ο Σπύρος Φυσελιάς. Γεια σας και από εμένα. Πάμε να δούμε τον οικισμό Καινούριο που ήταν και η πρώην έδρα του πρώην Δήμου Θεστιαίου. Ο οικισμός Καινούριο έχει θεσμαθετημένη έκταση εντός του ισχύοντος γενικού πολιτουργικού σχεδίου που έχει εμπαδό 178,34 εκτάρια. Ο πληθυσμός του οικισμού, σύμφωνα με την απογραφή της στατιστικής υπηρεσίας του 2011, ήταν 2.790 κάτοικοι. Σύμφωνα με τα σταθερότυπα του Υπεχοδέ και την προβολή που κάναμε στον πληθυσμό στο έτος τόχο του 2033, που ήταν μια 15η αιτία από τότε που ανατέθηκε το Γενικό Πολοδομικό Σχέδιο της Δημοτικής Ονότητας Θεστιαίων, δείχνει ότι τα όρια αυτά του ισχύοντος Γενικού Πολοδομικού Σχεδίου επερκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του οικισμού στο έτος τόχο. Η οργάνωση του οικισμού καινούργιου προτείνεται να γίνει σε μια πολοδομική ενότητα, όπου από τα σταθερότυπα προκύπτουν κάποιες χοροθετήσεις που θα γίνουν από την Πολοδομική Μελέτη Αναθεώρησης του Σχεδίου Πόλης. Αυτές οι χοροθετήσεις κοινωνικών λειτουργιών αφορούν μια αίθουσα εκδηλώσεων και μία βιβλιοθήκη που προτείνεται να χοροθετηθούν στο Πολοδομικό Κέντρο. Προτείνεται στην αίθουσα εκδηλώσεων να διαμορφωθεί σε συνδυασμό με έναν κοινόχρηστο χώρο στον περιβάλλοντα χώρο της αίθουσας. Επίσης, προτείνονται δύο μονάδες εκπαίδευσης ένα γυμνάσιο και ένα λύκειο που μπορεί να υλοποιηθεί σαν γυμνάσιο-λύκειο σε έναν ενιαίο χώρο. Προτείνεται επίθεσης βρεφονηπιακής σταθμής και ένα αθλητικό κέντρο. Όπως αναφέρθηκε, ο οικισμός Κενούγκια έχει ήδη εγκεκριμένο δροματομικό σχέδιο. Επίσης, θα πρέπει κάποια στιγμή, μετά την έγκριση του Γενικού Πολοδομικού Σχεδίου, να γίνει μια μελέτη τροποποίησης, η οποία θα ακολουθήσει τις επιταγές και τις κατευθύνσεις του παρόντως Γενικού Πολοδομικού Σχεδίου. Όσον αφορά το μέσο συντελεστή δόμησης, προτείνεται να διατηρηθούν οι ήδη ισχύοντες τομείς συντελεστή δόμησης και συγκεκριμένου ο τομέας Α με συντελεστή 1,40 και ο τομέας Β με συντελεστή 1,20. Σύμφωνα με τα σταθερότυπα, η μέγιστη χωρητικότητα του οικισμού είναι 69 κάτι και ένα εκτάριο και για τους δύο τομείς, αφού όπως προαναφέρθηκε οργανώνεται σε μία πολοδομική ενότητα, όλος ο οικισμός και επιπλέον καθορίζεται και κάποια ιδική μορφολογική όρη δόμηση που έχουν να κάνουν με τα μορφολογικά χαρακτηριστικά των κτιρίων. Όσον αφορά τις χρήσεις γης, προτείνονται τέσσερις βασικές κατηγορίες χρήσεων γης, που είναι το Πολοδομικό Κέντρο, η Γενική Κατοικία, η Αμυγής Κατοικία και η Ελεύθερη Χωριαστικού Πρασίνου. Οι χρήσεις γης αυτές είναι σύμφωνα με το πρόσφατο Προεδρικό Διάταγμα Χρήσεων Γης, που είναι το 59 του 2018. Όπως βλέπουμε και εδώ στο χάρτη, το Πολοδομικό Κέντρο, που είναι με το κόκκινο χρώμα, χωροθετείται κεντροβαρικά του οικισμού, εκατέρωθεν της εθνικής οδού που διατρέχει τον οικισμό και σε βάθος περίπου ενός οικοδομικού τετραγώνου, στις δύο πλευρές του δρόμου. Η γενική κατοικία προτείνεται στα δύο υπόλοιπα τμήματα της εθνικής οδού, που είναι ανατολικά και δυτικά του Πολοδομικού Κέντρου, καθώς και στο τμήμα του δρόμου που οδηγεί προς το Πανετόλειο. Όλη η υπόλοιπη έκταση του οικισμού του καινούριου είναι με χρήση αμυγής κατοικία, ενώ στο χάρτη με τα πράσινα φαίνονται και οι κοινόχροι στοιχόροι, που προβλέπονται ήδη από το ρηματομικό σχέδιο και διατηρούνται. Επιπλέον, στο χώρο που υπάρχει ο αρχαιολογικός χώρος, προτείνεται να ενοποιηθείν τα δύο υφιστάμενα τετράγωνα σαν ένας ενιός χώρος πρασίνου, για να αναδειχθεί ο αρχαιολογικός χώρος. Επίσης, διατηρούνται οι χωροθετήσεις του κοινωνικού εξοπλισμού, όπως είναι με μονάδες εκπαίδευσης, αθλητισμός και πολιτισμός. Και οι νέες που προτείνονται δεν χωροθετούνται, αλλά όπως προναφέρθηκε, θα χωροθετηθούν από την μελέτη αναθεώρησης του ρηματομικού σχεδίου του οικισμού. Στο όσον αφορά τη τεχνική υποδομή του οικισμού, για το δικό δίκτυο, προτείνεται να γίνει η χάραξη παρακαμπτήρια σωδού, που θα παρακάμπτει τον οικισμό από τα νότια, σε συνδυασμό με την υποβάθμιση, τον αποχαρακτηρισμό του τμήματος που διατρέχει τον οικισμό από εθνική σωδού σε τοπική οδό, και αντίστοιχα το χαρακτηρισμό της παρακαμπτήριας σωδού σε επίπεδο εθνικής σωδού. Όσον αφορά την ίδραυση, προτείνεται η ανανέαση του εσωτερικού δικτύου ίδραυσης και Μετατροπήτου σε ένα δίκτυο πληστού κυκλώματος. Για την αποχαίτευση, προτείνονται να ολοκληρωθούν τα αντίστοιχα άργα σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δήμου Αγρινίου. Για τα αντιπλημμυρικά άργα, προτείνεται η οριοθέτηση και η διευθέτηση της σκήτης των τριών βασικών ρεμάτων που διαρέουν τον οικισμό, με κατεύθυνση από βόρεια προς τα νότια προς τη λίμνη, και η σύνδεσή τους με τη συλλεκτρία τάφορα ως τα βόρεια του οικισμού. Ενδεχόμενα, η οριοθέτηση των ρεμάτων θα αναπτύσσει την αναθεώρηση του ισχύοντος βιωματομικού σχεδίου στα τμήματα της σκήτης που θα οριοθετηθούν. Όσον αφορά την ενέργεια, προτείνονται σε όλους τους δημόσιους χώρους να γίνει χρήση οικονομικών λαπτίρων για εξοικονόμηση ενέργειας. Συνεχίζουμε με τον οικισμό Πανετόλιο με την κυρία Παραθανάση. Όσον αφορά τον οικισμό του Πανετόλιο, αντίστοιχα μεγέθητα, τα οποία σας είπε ο προηγουμένος ο κ. Φυσελιάς, έχουν ως εξής. Η θεσμοθετημένη έκταση εντός του εγκεκριμένου γενικού πολοδομικού σχεδίου είναι 200 εκτάρια, δηλαδή 200.000 τρέματα. Και έχει πληθυσμό 2.935 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή της σελστάτη το 2011. Κυθυμάται ότι ο εικηστικός σύμφωνος και για τις ανάγκες του πληθυσμού του έτου στόχου του 2033, όπως σας είπε και προηγουμένου ο κ. Φυσελιάς, αποτελεί το βάθος χρόνου στο οποίο βρίσκουμε τα σταθερότυπα και τα υπολογίσμα. Προτείνεται η πολοδομική οργάνωση σε μία πολοδομική ενότητα, δηλαδή όλος ο οικισμός μαζί, καθώς και με τις κάτω θεχορροθετήσεις κοινωνικού εξοπλισμού. Νέο γυμνάσιο, αθλητικό πυρίνα τύπου α, πνευματικό κέντρο κέντρο λαϊκής επιμόρφωσης, κινηματογράφος, βιβλιοθήκη, κέντρο νεότητας, αίθους αποταπλών χρήσεων. Επίσης, διαθέτει εγκεκριμένο ρηματομικό σχέδιο, όπως και το καινούριο, και προτείνονται επεκτάσεις, όμως από το 1337, δηλαδή από την προηγούμενη μελέτη που είχε γίνει, σε μια περιμετρική ζώνη, οι οποίες αυτές οι επεκτάσεις γίνονται για πολυοδομικούς λόγους και όχι γιατί απαιτείται να γίνουν οι επεκτάσεις λόγω πληκνότητας, λόγω αναγκών του πληθυσμού. Ο οικισμός Πανετόλιο έχει μέσω συντελεστή δόμισης στον τομέα Α του ρηματομικού σχεδίου το 2,10 και στον τομέα Β πάλι του ρηματομικού σχεδίου 1,20. Η δε μέση πληκνότητα είναι η ίδια και με το καινούργιο και στους δύο τομείς Α και Β του Πανετόλιο και είναι 69 κάτοικοι ανεκτάριο. Οι προτάσεις οικιστικής αναβάθμισης και εξηγίανσης, οι οποίες αποτελούν αυτές οι προτάσεις ένα βασικό κεφάλαιο των προτάσεών μας γενικότερα που αφορούν τους οικισμούς, έχουν ως εξής. Εσθητική λειτουργική και αρχιτεκτονική βιοκλιματική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου. Επανασχεδιασμός των πλατιών, πρόσθετες φυτεύσεις, ανακατασκευή των πεζοδομίων, σύγχρονο σχεδιασμός των εισόδων, των πλατιών, των στάσεων βλεωφορίων και άλλων, ενιαίο σχεδιασμός της σύμμανσης και του ηλεκτροφωτισμού των οδών, των πεζοδρόμων και των δημόσιαν λειτουργιών. Τέλος, διατήρηση και εμπλουτισμός με βιοκλιματική αναβάθμιση του υπάρχοντος πρασίνου. Τώρα, οι αντίστοιχες χρήσεις γης στον οικισμό του Πανετόλιου είναι ακριβώς οι ίδιες με αυτές που αναφέρεσαν προηγουμένως για το καινούριο. Πολοδομικό κέντρο. Το πολοδομικό κέντρο προτείνεται όπου είχε χωροθετηθεί από το ισχυό γενικό πολοδομικό σχέδιο και επιπλέον μια σχετική επέκταση του προτείνεται. Μετά είναι η γενική κατοικία, η οποία προτείνεται κατά μήκος του δικού άξονα προς το αγρινιό και κατέραθεν αυτής της, εννοεί, του άξονα. Στο υπόλοιπο δε τμήματα, αναπομένου από την εξέρεση του πολοδομικού κέντρου, προτείνεται η γενική κατοικία. Αμυγής κατοικία είναι σε όλη την υπόλοιπη έκταση του οικισμού, εξερουμένων των περιοχών του πολοδομικού κέντρου και της ζώνης της γενικής κατοικίας. Όλος ο οικισμός, δηλαδή ο υπόλοιπος. Τέλος, προτείνονται κάποιοι χώροι πρασίνων, οι οποίοι παραμένουν ίδιοι με το ισχύον γενικό πολοδομικό σχέδιο. Επιπλέον, προτείνεται ζώνη πρασίνου κατά μήκος του δυτικού ορίου, σε επαφή με την εθνική οδό, η οποία περνάει σε μικρή απόσταση από τα όρια του οικισμού. Το τι επιτρέπεται σε αυτές τις ζώνες, περιγράφεται στο άρθρο 7 του νόμου. Στη συνέχεια, υπάρχει μια διαφάνεια, η οποία δείχνει ακριβώς το πολοδομικό κέντρο, το οποίο είναι αυτό το κανελί χρώμα κατά μήκος, όπως είπαμε, του δρόμου. Αριστερά και δεξιά κατά μήκος ολοκληρώνεται ένα γραμμικό πολοδομικό κέντρο με τη γενική κατοικία. Το πράσινο κατά μήκος της εθνικής οδού και οι αμυγές κατοικίας σε όλο το υπόλοιπο του οικισμού, αν δεν το ξανάπα. Στη συνέχεια ο Σπερουσοφυσελιάς σας παρουσιάσει τους υπόλοιπους οικισμούς. Συνεχίζουμε τον οικισμό Νέα Βόρανη. Ο οικισμός έχει έκταση εντός του εγκεκριμένου σχεδίου 200 εκτάρια περίπου και πληθυσμό 751 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή της ELSTAT του 2011. Όπως και στις δύο προηγούμενους οικισμούς, η έκταση αυτή επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες στο έτος στόχο 2033. Προτείνεται η χοροθέτηση των παρακάτων μονάδων κοινωνικού εξοπλισμού που είναι ένας βρεφονηπιακός σταθμός, αθλητικούς χώρους όπως γήπεδα, ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλει, πνευματικό κέντρο κέντρο λαϊκής επιμόρφωσης, διβλιοθήκη, κέντρο νεότητας και μια έθνοσα πολλαπλών χρήσεων. Όλες αυτές οι μονάδες κοινωνικού εξοπλισμού θα αφοραθετηθούν από την Πολοδομική Μελέτη Αναθεώρησης του Οικισμού. Όσον αφορά το μέσο συντελεστή δόμησης, και εδώ διατηρούνται οι ισχύοντες συντελεστές δόμεις σε ένα τομέα, δηλαδή 1,40 για το τομέα Α και 1,20 το τομέα Β. Η μέση οικιστική πυκνότητα είναι 72 κάτι και ένα εκτάριο. Αφού αφορά τις χρήσεις γης, ομοίως και εδώ έχουμε τις τέσσερις αντίστοιχες κατηγορίες, Πολοδομικό Κέντρο, Γενική Κατοικία, Αμυγή Κατοικία και Ελεύθερη Χωριαστικού Πρασίνου, οι οποίες αφοραθετούνται, όπως βλέπουμε στον επόμενο χάρτη, το Μέν Πολοδομικό Κέντρο κατά μήκος της Εθνικής Οδού και συγκεκριμένα από τον δρόμο που δηγεί προς το Πανετόλιο και για ένα μήκος περίπου 100 μέτρων και αφορά μόνο τα πρόσωπα των οικοδομικών τετραγώνων βόρεια και νότια που επί της Εθνικής Οδού. Η Γενική Κατοικία ορίζεται στα αντίστοιχα πρόσωπα των οικοδομικών τετραγώνων στα υπόλοιπα τμήματα της Εθνικής Οδού, δηλαδή στα ανατολικά και στα δυτικά και όλο το υπόλοιπο τμήμα του οικισμού πλιν Γενικής Κατοικίας και Πολοδομικού Κέντρου έχει χρήση Αμυγή Κατοικία. Διατηρώνται οι ισχύοντες χώροι πρασίνου από το ισχύον ρηματομικό σχέδιο, καθώς και οι δύο μονάτες κοινωνικού εξοπλισμού της εκπαίδευσης και του πολιτισμού που έχουν ήδη χοροθετηθεί. Στον ίδιο χάρτη βλέπουμε και τα όρια του οικισμού σαν ιδιά, που είναι ένας πολύ μικρός οικισμός. Στο σύνολο των ορίων προτείνεται η χρήση της Αμυγούς Κατοικίας και μόνο. Δεν δικαιολογείται να γίνει η χοροθέτηση άλλων χρήσεων. Για τον οικισμό αυτό μαζί με τους μικρότερους οικισμούς θα δούμε στη συνέχεια κάποιες ειδικότερες κατευθύνσεις. Όσον αφορά τις μεταφορικές και τεχνικές υποδομές για το δικό δίκτυο, προτείνεται ομοίως η υποβάθμιση, ο αποχαρακτηρισμός της εθνικής οδός που διατρέχει το οικισμό σε τοπική οδό, σε συνδυασμό με τη χάρηξη μιας παρακάμπτηριου που θα παρακάμπτει το οικισμό από βόρεια. Για την αποχέτευση, την ύδευση και τα διπλημμυρικά έργα, αντίστοιχα, προτείνονται, ανάλογα με τον προεγραμματισμό του Δήμου, να υλοποιούνται τα έργα που είναι μέσα στον προεγραμματισμό αυτόν. Όσον αφορά τους άλλους οικισμούς, θα συνεχίσει και η Ακαραθανάση. Και έτσι φτάνουμε στους μικρούς οικισμούς, τον Ανοβλοχό, τα Καρέικα, τη Σενιδιά, το Προσύγειο, τις Λάσπες. Σε όλους αυτούς τους μικρούς οικισμούς προτείνεται η πολυοδομική τους οργάνωση και σε αυτούς, σαν μια πολυοδομική ενότητα ο καθένας. Η χρήση υγείας η οποία προτείνεται είναι η αμυγής κατοικία. Και εκείνο που βασικά προτείνεται είναι η καινούργια κατεύθυνση, είναι ότι προτείνεται η διατήρηση των θεσμοθετημένων ορίων τους όσοι έχουν, χωρίς επεκτάσεις. Και επιπλέον, προτείνεται η οριοθέτηση του πολύ μικρού οικισμού Κακαβά. Ο μέσος συντελεστής δόμησης προτείνεται 0.8. Και οι κοινωνικές υποδομές που είναι παρόμοιες με αυτές των υπολύπων οικισμών είναι συγκεκριμένα. Διάφορα γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, τέννης, στους μικρούς οικισμούς, άνω, βλοχό, καρέκα, νέα, αβόρανη και λάσπες και προσήλιο. Ο δε κοινωνικός εξοπλισμός που προτείνεται ειδικότερο σε αφορά τον πολιτισμό είναι το πνευματικό κέντρο, το κέντρο λαϊκής επιμόρφωσης, η βιβλιοθήκη και τα κέντρα νεότητος, και τα κέντρα νεότητος, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Στο χάρτη που βλέπουμε είναι ο άνω, βλοχός και τα καρέκα, δύο οικισμοί μικροί, οι οποίοι όπως βλέπουμε παντού έχουν την αμυγή κατοικία, ενώ σε αυτό το χάρτη φαίνονται οι άλλοι δύο μικροί οικισμοί λάσπες και τα προσήλια, οι οποίοι επίσης και αυτοί έχουν τη μοναδική χρήση γης, την αμυγή κατοικία. Σας ευχαριστούμε πολύ και δίνω τον λόγο για μια τελευταία φορά στο Σπήριο του Φισελιά για να σας πω δύο λόγια για το πώς διαβάζονται εντός εισαγωγικών τα σταθερότυπα και πώς προκύπτουν οι προτάσεις μας. Γεια σας επομένου. Όσον αφορά τα σταθερότυπα για να υπολογίσουμε τις ανάγκες σε κοινωνικό εξοπλισμό στο έτος στόχο, όπως φαίνεται σε αυτόν εδώ τον πίνακα, έχουμε στην πρώτη στήλη τον μόνιμο πληθυσμό όπως έχει γίνει η προβολή του για το έτος 2033 και υπολογίζουμε τις ανάγκες σε επίπεδο οικισμού, αθλητισμό, διοίκηση, πολιτισμό, ελεύθερους χώρους και χώρους πρασίνου, ενωριακούς ναούς, κοιμητήρια και στο τέλος βράζουμε ένα σύνολο για όλη αυτή την κοινωνική υποδομή. Ειδικά για τον αθλητισμό, στο καινούριο και στο Πανετόλιο που είναι οι δύο μεγαλύτεροι οικισμοί, όπως βλέπετε υπάρχει ένα νούμερο 20.000 θετραγωνικά μέτρα για τον καθέναν που αντιστοιχεί σύμφωνα με τα σταθερότυπα σε έναν αθλητικό πυρήνα τύπου α, ενώ για τους υπόλοιπους οικισμούς, τους μικρούς, προτείνονται κάποιες ελάχιστες ανάγκες αθλητικούς χώρους που είναι από 150 μέχρι 350 θετραγωνικά μέτρα ένα οικισμό. Αντίστοιχα και στο κομμάτι της διοίκησης, στους δύο μεγάλους οικισμούς προτείνονται 1.700 θετραγωνικά μέτρα, αυτά αφορούν χώρους, δηλαδή γήπεδα και όχι θετραγωνικά μέτρα κτιρίου, ενώ στους άλλους μικρούς οικισμούς αντίστοιχα προτείνονται χώροι σε γη για διοίκηση που είναι από 150 θετραγωνικά μέτρα μέχρι 400. Στον τομέα του πολιτισμού ομοίως προτείνονται χώροι για πολιτισμό από 300 θετραγωνικά μέτρα στους πιο μικρούς οικισμούς μέχρι 600 και 700 θετραγωνικά μέτρα στους πιο μεγάλους οικισμούς. Και στους ελεύθερους χώρους αυτικό πράσινο στους μικρούς οικισμούς, επειδή είναι πολύ μικρό το πληθυσμός, όπως βλέπουμε στα προσύλλα, στις δάσπες, είναι 6 και 7 κάτοικοι, με τα σταθερότυπα βγαίνουν πολύ μικρά τα μεγέθη, οπότε εκεί πέρα υπολογίζουμε κατ' ελάχιστον 200 θετραγωνικά μέτρα για τον καθένα. Και αντίστοιχα με τους σενεργακούς ναούς και τα κημητήρια. Αυτά τα μεγέθη για τους τρεις οικισμούς που έχουν κεκριμένο σχέδιο και που θα γίνει αναθεώρηση του σχεδίου είναι δεσμευτικά και θα πρέπει αυτοί οι χώροι να καλυφθούν από την αναθεώρηση του σχεδίου. Στους μικρότερους οικισμούς που είναι ολοθετημένοι και δεν προβλέπεται να πολεοδομηθούν, εκεί πέρα αυτές οι ανάγκες θα υλοποιηθούν σταδιακά ανάλογα με τον προγραμματισμό του δήμου. Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας και, όπως είπε και η κυρία Καραθανάση, σε αυτό το στάδιο της διαβούλευσης υπάρχει δυνατότητα από τον κάθε πολίτη να υποβάλλει την ένιστασή του ή την διαφωνία του ή τις προτάσεις του επί της μελέτης. Σας ευχαριστούμε.