Πράσινη Επιχειρηματικότητα - μέρος Α / διάλεξη - Κροκιδά Στυλιανή (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, 2015)
διάλεξη: Λοιπόν πράσινη επιχειρηματικότητα πέρασε δύο πράγματα θα σας πω σήμερα το ένα είναι να σας θέσω την πλαστή ποιοτικότερη μπορείτε να αναγνωριστεί και να καταλάβει ακριβώς τι είναι γιατί πιστέψτε μας γράφετε εύκολα τα πιο δύσκολα κομμάτια αυτό το θέμα το θέμα και το δεύτερο έτος κάποια παραδείγματα του τι είναι η επιχειρηματικότητα και πώς θα μπορούσε κάποιος να αξιοποιήσει διάφορες τεχνικές σχετικές και ίσως υιοθετήσει μια ιδέα λέμε τώρα μακάρι να γίνει αυτό δηλαδή άμα κάτι που σας κάνει πιο ελκυστικό όταν έχει κάτι πράσινο μέση ακόμα κι αν πέρασε τη σημαντικότητα των υπολοίπων ξεκαθάρισε τα πίσω όρους το οποίο θα πάρει αρκετά άλλωστε τα χρήματα για μένα πριν αρχίσω έχω τελειώσει οργάνωση και διοίκηση στον Πειραιά έχω κάνει ένα master στα οικονομικά έξω στην αγγλία και το δεύτερο κόμμα έχει να κάνει με το κράτος στο the έτσι ότι κύριο λουκά μαζί και έχει να κάνει με περιβαλλοντική στρατηγική και βιωσιμότητα λιπαρά άρα είναι αυτά συγγενικά θεμάτων αυτά που έχω κάνει στο εσωτερικό έτσι χάσει σημαντικό θα εξηγήσω γιατί ξεκαθαρίζω κάποιους ορισμούς κοντά σου καταρχάς πράσινη μιλάμε περιβαλλοντική τάξη αντί για τη λέξη πολιτική θα μπορούσαμε Παπαλέξης πολιτική αλλά έχω βάλει τη λέξη πράσινη έχει να κάνει ούτε με κομματικά το θετικό ότι τίποτα είναι περιβαλλοντικοί και και όχι περιβαλλοντολογική κάντε αυτό λάθος ασφαλώς αυτή λέξη για τη Λάρκο και δεν υπάρχει περιβαλλοντική λογική είναι άλλο πράγμα είναι περιβαλλοντική φορέων υπάρχει τώρα αποδίδει τα με λίγο από το μάσημα σαν βιβλίο και με γενικότερο τίτλο επιχειρηματικότητα η πράσινη επιχειρηματικότητα κατά μέσο τέλος τέλος του βιβλίου ένα κεφάλι που θα έλεγε κάτι που έχει να κάνει με τελευταία εξέλιξη κινητικότητα τη τελευταία trend setting σημαντικότητας θέλω να πω δηλαδή ότι κάτι σχετικά καινούργιο σε σχέση με την παραδοσιακή εννοούμενη επιχειρηματικότητα όπως έχουμε την υγιή επιχειρηματικότητα Σκοπός από την κοινωνική επιχειρηματικότητα 700 ισόρροπη κοινωνική πούνε ακόμα πιο hot χώρος αυτές τις ημέρες αφού τα χρόνια τελευταία έτσι Νικήτας ευρηματικότητα μπαίνει λοιπόν σε εγκεφαλογράφημα μαζί αυτοτελώς και να σας αποδείξω ότι είναι κάτι που συζητιέται και στην πράξη εφαρμόζεται τα τελευταία μόλις χρόνια αν κοιτάξει κάποιος την πραγματικότητα ιστορικά έτσι μιλάμε για δεκαετίες θα αξιοποιήσω αυτό εδώ το εργαλείο που λέγεται έγγαμη Joerg είναι ελεύθερος το κουμπί μπορεί να μπείτε και να το αξιοποιήσετε έδειξαν ξέρετε καλά η Google έχει ψηφιοποιήσει πάρα πολλά βιβλία ταξικά ψηφιακά από το 1800 μέχρι το που πρόσφατα και χώρες της Ευρώπης αυτά βιβλία τα οποία αυτή τη μηχανή αναζήτησης μέσα στη μηχανή αναζήτησης με τα βιβλία στην κα και βάζετε τις λεξεισ κλειδια εμείς μπορούμε να δούμε πόσες φορές και αφού έχουμε το βιβλίο λοιπόν έχουμε και πότε εκδόθηκε το βιβλίο μπορεί να δούμε το trend μιας ταινίας μιας ταινίας ορολογίας το πώς εξελίχθηκε ένα σωρός έμμεσα αυτά βιβλία πόσο συχνά αξιοποιώ τα βιβλία υπήρχε μέσα σωστά βιβλία από τότε μέχρι τώρα το κατάλαβα αυτό άρα για παράδειγμα ζει και δουλεύει παρότι εξηγώ πόλεμος βλέπετε ότι υπάρχει εξέλιξη αντίξοο ποιητή λέξη με τα βιβλία γενικότερα αλλά τα τρεις μεγάλα pick κοντά στο 20% της παράγκας για ευνόητους λόγους και αναβάλλουν τη λέξη σημάτων Facebook αυτό δοντάκια το κάνω λίγο το περιορισμένο το 12ο Δείτε γιατί εκτός από τα 0 το τελευταίο σχόλιο λοιπόν βλέπετε ότι απ το 2000 και όχι στο Smart Phone Lexmark εμφανίζεται σε διάφορα βιβλία και το Facebook από το τρεις τέσσερις και μετά εντάξει αφού σας έπεισα λοιπόν ότι λειτουργεί αυτό το νόμο εργαλείο μπορώ βάλτε λοιπόν διαφέρει περισσότερο να βάλω το Corporate Strategy δηλαδή στρατηγική ως γενικότερο σόρος δεν έβαλα μόνο τραπεζίτη μπορεί να πηγαίνει και διαχωρίζεται λοιπά αλλά Corporate Strategy εταιρική στρατηγική κοιτάξτε από 15 11 όχι συγκεντρώνονται είδη τα Business Studies ας πούμε υπάρχει ένα ένα ένα μέσος όρος που τον ακολουθεί εδώ πέρα δεν έχει καν φόρο επί αλλά κοίταξε το 2000 και μετά τους 195 96 και μετά ένα πολύ μεγάλο peak του το Corporate όσες Συμπιλίδη αυτό που μπορεί να ακουστεί ως ΕΚΕ ως εταιρική βιωσιμότητα ιδίως εταιρική υπευθυνότητα ή 1000 δυο ορισμούς μπορεί να δώσει αυτό ωραία και βλέπουμε και άλλοτε πέρα μια άλλη έννοια το ευρώ μετά Strategy τοπίο ενώ στην αρχή άρχισε να εμφανίζεται ως ένα ξεχωριστός χώρος και μια ξεχωριστή ενότητα ας πούμε της Strategy γενικότερα μεταποιεί και σώματος και μέσα στο ποσοστό λίπους Πηλείδη θα δούμε το οποίο ενσωματώνει και τα κοινωνικά παρόλο που λέγεται Corporate Solutions συμπίπτει Καψάλη και Corporate επιχειρήσεις social κοινωνικά της Συμπιλίδη αλλά κοινωνική υπευθυνότητα επιχειρήσω τώρα περασμάτων και περιβαλλοντικά παράκαμψη πόσα και τι λέει το ΣΔΟΕ Corporate social and υπέρμετρες Συμπιλίδη αλλά για λόγους συντομίας πολεμικό Porsche όσες CB καίει αλλά δεν μπορούμε τώρα να πει στην αρχή πήγε να βγει μόνο του τελικά τον κέρδισε αυτή η έννοια του πόσες ποιητικές ματαιώθηκε και πέρα βλέπετε λοιπόν ότι επειδή σας εξήγησα ότι οι περιβαλλοντικοί μια επιχειρηματικότητας επιθετικότητα εντάσσεται εδώ πέρα αυτά παρά τις δύο κεντρικές έννοιες βλέπετε λοιπόν ότι είναι σχετικά καινούργιες άδεια από τον ΕΛΓΑ πέντε 2000 και μετά αποδοτικά ιστορικά λέει την καινούργιες ταινίες εντάξει και ειδικά στην Ελλάδα διότι όπως βλέπετε όπως καταλάβατε αυτές είναι έχω κάνει τέσσερις μέσα σε βιβλία αμερικανικά και οτιδήποτε άλλο στην όλα αυτά συμβαίνουν σε αυτά σε αυτά τα βιβλία για την Ελλάδα το πάτε λίγο πιο πέρα όλες αυτές οι γραμμές αυτοκινητόδρομος στα δεξιά δηλαδή εμείς στην Ελλάδα αρχίσαμε να μιλάμε για ΕΚΕ 35 55 ξανά μιλάμε ο καναδάς και η φιλανδία ειδικά στις χώρες που η σύνδεση ύποπτη εμείς πιάσαμε λίγο αργότερα το νόημα αλλά τώρα που μπορεί να πει κάποιος ότι το 2004 πέντε και μετά συζητάμε αρκετά αργά δεκαετία είναι μες στο νερό ωραίο βέβαια αυτό κομμάτι . για να ξεκαθαρίσω λίγο τους διάφορους ορισμούς που μπορείτε να να διαβάσετε και να σας μπερδέψουν πειστικά ώστε να μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς εννοεί ποιητής να σας πω δυο τρεις έτσι διαφοροποιήσεις πρότεινε όταν ακούν τη λέξη βιώσιμη ανάπτυξη 2,1% CE βιώσιμη ανάπτυξη ότι δεν είχαν σχέση με το χρέος δεν είναι βιώσιμο μέχρι το οποίο παρεμπιπτόντως δεν υπάρχει σωστό διότι όταν λέμε ότι χρέος της είναι βιώσιμο σήμερα θέλουμε να υπάρχει πάντα ανυπόφορος θέλουνε ότι θέλουμε να μην είναι βιώσιμο το χρέος τελοσπάντων βιώσιμη ανάπτυξη μόνο ως ορισμός αξιοποιείται και είναι θετικό πλαίσιο και το πολύ πολύ γενικό πράγμα διάβασε και ευθύτητα και κάποτε Δείτε εδώ έχω βαρεθεί και θα μας υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες τον ορισμό Τρουπάκης ένωση βιώσιμη ανάπτυξη σου λέει ότι είναι η ανάπτυξη η οποία ν εξασφαλίζει την βιωσιμότητα και τις υπόλοιπες γενιές ας μου κάπως έτσι οποιαδήποτε γίνεται τώρα αραδιασμένα εξακολουθούν να είναι για να κρατά τους μπορούσαν την Ε.Ε. θα μπορούσε να είναι για όλο τον κόσμο εντάξει και θέτει γενικό όπως και για τις επιχειρήσεις άνθρωπος λέμε πάντα σε βιώσιμη ανάπτυξη είναι η λέξη Bella κάτι να είναι βιώσιμο και αυτό έχει βγει απ' τα πολλά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια και περιβαλλοντικά και κοινωνικά που κάποια στιγμή τέθηκε αυτή συζήτηση και είπαν κάποιοι δίποντα μαγκες καλή και ανάπτυξη πολλά πράγματα αυτά μετά την γαλλική επανάσταση υπήρχε όλο αυτό ότι αναπτυσσόμαστε αποτέλεσμα καλή ανάπτυξη αν προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε τρόπο ώστε οι επόμενες γενιές να μην είναι σε πολύ δυσμενή θέση σχέσεων μας ωστόσο εφόσον αφορά τα περιβαλλοντικά όσο και κοινωνικά αυτό λοιπόν ελληνικό τοπίο της βιώσιμης ανάπτυξης θα μπορούσε λοιπόν να είναι όπως είπε για τα κράτη μπορεί να λέει για ανθρώπους για νοικοκυριό και τίποτα άλλο όταν αναφέρεται σε επιχειρήσεις ωραία όταν βιώσιμη ανάπτυξη αναφέρει τις επιχειρήσεις λέμε ΕΚΕ η εταιρική υπευθυνότητα εντάξει αλλά ο ΟΗΕ διά Home ορισμός ομπρέλα είναι βιώσιμη ανάπτυξη κι όταν συγκεκριμένα αναφέρει τις επιχειρήσεις λέγεται Ε.Κ.Ε. εταιρική υπευθυνότητα που κυρίως τώρα οι φυτεύσεις όρος και από τις ξένες επιχειρήσεις και ξένοι βιογραφία γιατί το γενικό συμπέρασμα πριν πρέπει άμεσα και το κοινωνικό κομμάτι και το περιβαλλοντικό ενώ το Corporate social όπως Bill ΕΚΕ αφέντη μου στο κοινωνικό αλλά εταιρική υπευθυνότητα αναφέρεται στα δύο κάτι πιο γενικό άρα πολύ μέτρια υπευθυνότητα τώρα ενώ παλιά συζητάγαμε όταν οικονομία βλέπει το μπλε το μπλε κύκλο πολύ οικονομία εννοούμε οικονομία ενώ ο όμοια όμως στην επιχείρηση δηλαδή όχι οικονομία του της χώρας να είναι βιώσιμη οικονομικά επιχειρήσεις αυτόνομα όλα αναφέρεστε στην επιχείρηση και και παλαιότερα υπήρχε πεποίθηση ότι μοναδική υπεύθυνη στάση μιας επιχείρησης είναι να μεγιστοποιεί το μπλοκ των μετόχων της μεταξύ αυτών του φρίντμαν το αυτό το μεγάλο μου το είχε πει τότε είναι και νομπελίστας of Malta ένα όχι στο πετσί και λέγαν ότι μοναδική υπεύθυνη στάση ας επιχειρήσει να κοιτάει τους μετόχους τις αφήνουμε να πιστοποιεί τα κέρδη τώρα τελευταία έχει αλλάξει το πράγμα και έχουμε πει και αρχίζουμε και συζητάμε ότι δεν είναι μόνο αυτή και ανήκει ευθύνη μιας επιχείρησης θα πρέπει να σέβεται και την κοινωνία και το περιβάλλον ωραία άρα αντί να κοιτάει μόνο τους άρχοντες της υποχρεούται είχες τους έρχονται να μετράμε τα όλους τους stakeholders ξεφτίλα εξτρά έχοντας είναι όλοι όσοι επηρεάζουν μια επιχείρηση και επηρεάζονται επιχειρήσεις έχουν κομματικά χαρακώματα steak με κομμάτια που επιχειρεί σήμερα με υποκριτικό τρόπο έτσι είτε αυτή είναι η απλά κηρύσσεται είναι πλοήγηση είτε είναι οργανισμοί κράτους νομοθεσίας όταν τώρα ας αφήσουμε το κοινωνικό κομμάτι έξω είναι άλλο πράγμα η κοινωνική επιχειρηματικότητα είναι κάτι άλλο μεταξύ ασαφής από το ένα κομμάτι έξω και ας κοιτάξουν μόνο το οικονομικό περιβάλλον εδώ διάβασα αυτούς τους δύο κύκλους εδώ πέρα που συνδύαζε και τις κύκλοι είναι βιώσιμη ανάπτυξη των επιχειρήσεων όταν μιλάμε για τις δύο κύκλους ανάμεσα στην στέκονται στην οικονομία στο περιβάλλον μιλάμε για περιβαλλοντική στρατηγική ταξί όταν ήδη υπάρχει μια επιχείρηση και εφαρμόστε τις πρακτικές περιβαλλοντικές μιλάμε για πράσινη επιχειρηματικότητα όταν μιλάμε καθαρά για έναν σταρ τα είναι καινούργια νέα επιχείρηση όπως λέγαμε εμείς η οποία θα δούμε ότι έχει προσανατολισμό περιβαλλοντικό και μιλάμε για πράσινη επιχειρηματικότητα τζορτζ δεν τις εντόπισε σημαντικότητας είναι η επιχειρηματικότητα που αναπτύσσεται μέσα στην επιχείρηση ενωτική καλούμαστε επιχείρηση είναι αλλά οι άλλοι είναι μια καινούργια επιχείρηση αρχίζει και στοχεύει κάπου ενώ εντοπισμό ρικότα μπορεί να ασκηθεί και από ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις είναι ίδιες ποιες επιχειρήσεις 100 χρονιότητα ας πούμε αλλά τώρα κάνει τη γενική ευθύνη ειδικά αν έχει πάρει να αντιπαραβάλει παρέμεινε και το τμήμα τρεις έξι ευθύνης και κάνει πράγματα κι είναι μοναδικά διάσπαρτα από Τιτάνας ούτε αυτό που κάνει είναι καθαρά επιχειρηματικότητα με τον με την έννοια ότι πραγματικότητα είναι να κοιτάξεις κάτι καινούργιο άρχισε κάτι να φτιάχνεις αλλά μπορώ να πω ότι μέσα στην στην επιχείρησή του ήταν όμως ήταν ας πούμε αυτό ένα κομμάτι and επιχειρηματικότητας και πυρετό δεν μπερδεύονται οι περισσότεροι και εγώ μέσα σε αυτούς χρησιμοποιούμε τη λέξη Martin 9 πράσινη επιχειρηματικότητα για αναφερθούμε και σένα σταρ κάποιες ένα καπνιστής βγάζει λοιπόν του βασιλιά επιχειρηματικό θα ξαναδούμε λίγο αλλά το βγάζει ως ξεχωριστών μονωμένο το βάζω μέσα σε αυτό το σπορ σήμερα πράσινη επιχειρηματικότητα και το κάνω αυτό για δύο λόγους κάποια στιγμή διαχωρίσουμε αλλά προς το παρόν είπε σε δημοτικότητα έως ως πράσινη ποιοτικότερα καθαυτή είναι πολύ περιορισμένη ταξί και έχω πολλά παραδείγματα ωστόσο οπότε βάλτε κάποια πατήματα μπορεί κάνει επιχειρήσεις που ήδη λειτουργεί και υπάρχει σε σχέση με τα με το περιβαλλοντικό θέμα και να το βάλω πέφτω μέσα ως πράσινη επιχειρηματικότητα εντάξει κόσμος άρα είτε καινούρια είτε η διασταύρωση επιχείρηση μπορεί να δράσει επιχειρηματικά είπατε μάλιστα ορισμένοι δεινά μεταξύ μόνο αυτό σας τόσο αποστερώντας από την διαφορά μεταξύ του κλασικού ορισμού της επιχειρηματικότητας που είναι να βρει κάποιος ευκαιρίες να προβάλλει ένα ρίσκο και αναμένει ο θέλει εντάξει μέτωπα σε επιβατικό το κουνούσε το ίδιο πράγμα δηλαδή ποιότητας μηχανικό τα είναι παρακλάδι της υπόθεσης κάτι καινούργιο πάλι κοιτάμε επιχειρηματίες κλασικός που η αγορά να βρει μια ευκαιρία να πάρει ρίσκο να περιμένει είναι αναμενόμενο αποτέλεσμα άρα σημαντική μόνιμων διάφορα που αλλάζει από κανονική επίπεδα δηλαδή πράσινη πιο είναι ότι στοχεύει στην προστασία και στη βελτίωση του φυσικού Περιβάλλοντος μαζί με τα οικονομικά κίνητρα εκεί που τα παραδοσιακά δηλαδή τα κίνητρα οικονομικά και όχι μόνο αλλά προσφέρει υπηρεσίες ισχύ π.χ. μάζευα προστίθεται το κομμάτι του να προστατεύσει να βελτιώσει ένα κομμάτι περιβαλλοντικός να σεβαστεί το περιβάλλον κάποιο τρόπο και με το που μπαίνετε στη Χίο μέσα στον ορισμό του εργαζόμαστε χρηματικό αντίστοιχα όλο θα πέντε στοιχεία του κοινωνικού να έχει και κοινωνικό σκοπό ονομάστηκε αρκετή κινητικότητα ώρα δηλαδή πρόσφατα είδα κάπου στο Internet για κάποιο γεγονός το οποίο για την κοινωνική επιχειρηματικότητα είχε δεκάδες παιδιά τα νάσο νομίζω κιόλας η οποία θα υλοποιήσει αναπτύσσει μια πλατφόρμα που λέγεται η πλάτη έκανα λάθος δεν το είδατε αυτό σε πρόσφατο διαγωνισμό πολύ καλά κατά πάντων πλάτη στα πλάτη ωραία τοπίο αν κατάλαβα καλά έτσι ας πούμε λίγα λόγια είναι μια πόλη φρούριο όποια όταν κάποιος έχει ανάγκη από αίμα να του δοθεί εμάς νοσοκομείο αμέσως φεύγει ένα μήνυμα μέσα από τη φόρμα σε διάφορες αθλιότητες αιμοδότες ήταν επιστρέψει κοντά για να δουν πώς θα μπορέσει πιο κοντά να μπει να δώσει αίμα και τέτοια στοιχεία αυτό είναι επιχειρηματικότητα αλλά και κοινωνική επιχειρηματικότητα γιατί πάει να να να φτιάξει προβλήτα όσοι είναι ένα να κάνει άνδρες στην ν' αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα σου που είναι η λήψη αίματος για κάποιον που χρειάζεται χρειάζεται εντάξει αποφασίστηκε λοιπόν έχει όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά ένα επιχειρηματία στην ότι προσβλέπει σε οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη ένα πολύ κουλ τύπος που βλέπετε δεξιούς εξαθλίωση δεύτερη πλάκα κάνουμε αλλά έχει και οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη σας δείξω και ευπαθών τόνισε πρόκειται showbiz κρίνω αυτοπροσδιορισμό και jackets δαντέλα κρατικού θεοί θα λίγοι φίλοι κάποιοι σε άλμπουμ είναι έκδηλη Δημάκη με γράφει ένα μήνυμα ελπίδας ο ίδιος απέστειλε στην ΑΟΖ κάθε μήνα σε αγορές τίτλων πλέγματα τίμησαν την πήρε υπόψη τις υλοποιούμε Robot Factory Λέσβο είναι ένα ευφυής Τροιζηνίας μπλουζάκι μπορντό εξαγωγές ενέργειας αλλά και της θα γραφτεί ακόμη επιτευχθεί τόσο για τη ζωή της έτσι σε λίγες ψυχοπαθείς βεβαίως καλό ας πάω σε άλλο άρθρο γίνεται δήλωσε έτοιμος να μπροστά σε όσα δεν προωθούνται σου στην μπροστά μας ως ανθρώπων εξάλλου βλαπτική έτσι είπε δεν λίγο πριν από RTP που γίνονται στο στόμα με τ ν 1100 περισσότερο άνδρες περισσότερο το λεφτά μη πολιτικά το πήγε εδώ υπάγονται τις έρευνες εντός ισχύουν εντάξει και θέλω να ξεκαθαρίσω τα πράγματα αφού έκαψε ορισμού να ξεκαθαρίσω πρώτον δεν είναι φιλανθρωπία δεν υπάρχει κίνητρο για οικονομικό όφελος παιδιά αλλιώς δεν επιχειρηματικότητα τάξη υπάρχουν κάποιες στρεβλώσεις του στυλ θα κάνουμε κάτι 1000 κάποιος ότι προσβλέπει 123 αυτό συνέβη την πολυάσχολη δεν είναι έτσι τα πράγματα εντάξει Αττική στην γενική επιχειρηματικότητα κάποιος μεταξύ άλλων προσβλέπει και στην οικονομική βιωσιμότητα δηλαδή η ομάδα του και την βόρειο μπροστινές ένα εκατ που μαζεύει καπάκια μαζί έπιασε τόπο το ξέρετε έτσι για να μας πάρουν ένα αναπηρικό καροτσάκι αυτοτελή τάση δεν Κερκίνης ομαδικότητα πριν καλά καλά την κοινωνική πράξη μια κοινωνική οι πολύ καλοί πράξεων την πόρτα στον κόσμο επιχειρηματικότητας μεταξύ άλλων πακέτο οικονομικό στοιχείο αυτό που λέμε να έχει κάποιο ρίσκο άρα να περιμένετε κάποια ανταπόδοση σύννομο να έχει κεντρικό προσανατολισμό υπερβολικό το ένα δεν κακό πρέπει να να ξεχάσουμε αυτό ότι κάποιος να προσβλέπει να προβλέπει συν των άλλων και στην κερδοφορία στο διάσημο τότε κάτι κακό πέρα κάτι κακό παρά το δεύτερο είναι ότι επιχειρηματικότητα περάστε ποιοτικότερο υπερβολική επιθετικότητα δεν σχετίζεται σχετίζεται αλλά ταυτίζεται με αυτό που λέγαμε πως προσδοκούσε πράσινη οικονομία η πράσινη ανάπτυξη 700 πράσινη ανάπτυξη αυτό το πράσινα πτυξη κυρίως αναφέρεται σε ανάπτυξη των δράσεων πλάθουν μιας χώρας διαψεύσουν τα φωτοβολταϊκά και τα αιολικά πάρκα η πράσινη τομή μιας χώρας αναπτυχθούμε αυτό το πλοίο τα σημαντικότερα ενώ πολύ πάρα πολύ σωστά μπορεί να παιχθεί και σε ποιους τομείς μπορεί να πείθει όπως θα δούμε παπαδήμο επιχείρησε και σε άλλους τομείς και στα τρόφιμα και στα στρώματα σταύρου Χαλκιά παντού χάρτινα δηλαδή Πράσσειν πράσινη τομείς που λέγαμε πράσινη οικονομία αυτό λίγο για να ξεκαθαριστεί κάποιος ώστε να μην μπερδεύουμε και άσκοπα χρήματα κατάφαση για την πράσινη επιχειρηματικότητα και σας θυμίζω ότι αυτό είναι πράσινη επιχειρηματικότητα από ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις που μέχρι τώρα λειτουργούσαν με το κανονικό Convention ας πούμε της ρυθμό στήλες πούμε που μέχρι τώρα όλες οι επιχειρήσεις ακολούθησαν αλλά ξαφνικά τα τελευταία χρόνια αναγνωρίζοντας τα προβλήματα και τα υπερβολικά αποφασίσαμε να αλλάξουμε λίγο προσανατολισμό και να ενσωματώσουν κάποια περιβαλλοντικά κάψουλες πρακτικές πλέον μέσα στη λειτουργία τους αυτό μπορούσε να γίνει με την παραγωγή και για τις εισαγωγικές επιχειρήσεις αρχίσουν να ξανά και ήταν όλοι παραγωγική διαδικασία αυτό πρέπει να τον αλλάξεις και αναλύσεις από την αρχή από το σχεδιασμό της παροχής ένα προϊόντος λοιπόν σχεδιάζονται προϊόν ώστε να είναι πιο φιλικό στο περιβάλλον αξιοποιεί λιγότερες πρώτες ύλες αξιοποιεί ανακυκλώσιμες 1007 τόπος του παραγωγού 1.1 κίνηση κοιτάω μέσα στη παραγωγική διαδικασία είναι μια διαδικασία που έψαχναν τρόπους να βελτιώσουν το τόπος το διανείμουν στους καταναλωτές φορτηγά τα οποία να μην return τόσο πολύ με άλλες μεθόδους κλπ μετά όταν πωληθεί το προϊόν ως ανακυκλωθεί η Red Bull του ίδιου του προϊόντος τι μπορούμε να κάνουμε τις απολέσει και παίρνοντας πολιτικές μέσα στην επιχείρηση ωραία απόβλητα ρύποι κλπ θέλω να δώσω πίσω τα πιο κάτω με μέσα σε παραδείγματα επιχειρήσεων παράσταση θα απαριθμήσω ως μια λίστα στο μόνο που τώρα προς να σας επιστήσει προσεχές Σάββατο τρεις το φρέαρ που λέει το περιορισμός επαναπιστοποίηση και ανακύκλωση τοπίων για την εφεδρεία αρκετοί είναι τέτοιους ηγέτες σάκη 63 και σας υποδέχονται χωρίς λιγάκι κι ενώ παλιά λέγαμε ότι αυτό μπορεί να κάνει κάποιος κυρίως είναι ανακύκλωση και ότι αν κάποιος σκεφτόταν ότι εγώ άμα κάνουμε κυκλώσει είμαι εντάξει με το περιβάλλον μπορώ κοιμάμαι ήσυχος όταν κάνω το έκανα με κύκλωσαν ωραία πλέον έχουμε ξεφύγει από αυτό και λέγονται ανακύκλωση είναι το τελευταίο που μπορεί να κάνει κάποιος στην αλυσίδα μεταξύ το λεφτά υπάρχουν ξαφνικά στο πρώτο μπορεί να κάνει κάποιος είναι περιορισμός στο ίδιος λέει περιορισμός απ'την αρχή αδερφές λες να μη αξιοποίησης ένα πόρο ωραία να μετατοπίσεις παράδειγμα είστε για ψώνια έχετε 10 σακούλες Burns ένα 11 το κατάστημα και αγόραζε κάτι αυτό αγοράστε είχαν δώσει μια μπεκάτσα προτού το πλένετε μαζί στην υπάρχουσα πολλές δεξιότητες έχουν παραπάνω μεταξύ δεξιών καθόλου αλλά περιορίζοντας τις απώλειες που θα αξιοποιούσε χωρίς να μειώνει την ποιότητα ζωής σας αυτό εντάξει δεν είπε κάτι extreme κάτι φοβερό ωραία έτσι πως έχει αλλάξει τρόπο ζωής στον λάθος δρόμο μου σε κάποιον να κάνει κάτι καλύτερο περιβάλλον χάρη αλλά να μειώνονται στην οδό ζωής του δε θα μπορούμε να βρούμε εύκολα αποτέλεσμα έξι μέτρα κάτω από τη μέση διάρκεια ζωής μειώνουμε τη περισσός προσωπείο με το δεύτερο να πράξω ποίηση αφού υπηρέτησε πολλά να βρω τρόπους να την απαλλάξει οπίσω καίει αλλά όλο αυτό έτσι το τρίτο και τελευταίο η ανακύκλωση δηλαδή αφού κάναμε προσπάθειες να περιορίσουμε τις ύλες που αξιοποιούμε και αφού ως περιοχής αξιοποιήσουμε τις επανεξοπλισμό με σόδα σαφώς μεταξύ Εξαρχείων αφαιρώντας από αυτό ότι αυτό πρέπει να κυκλώσει παλιά ως το καλό που σου έκανε το πέμπτο στη σειρά τώρα που βρίσκει κάποιος πράσινο ως επιχειρηματίας Καψή που θέλοντας να σχετιστεί με την πλαστή πραγματικότητα που βρίσκει ιδέες και ποιά είναι τα κίνητρά του τόπο φυσικά κίνητρο είναι από την αγορά γράφουν κρασί την αγορά και να καταλάβει ότι για διάφορους λόγους τα τελευταία χρόνια οι καταναλωτές έχουν αρχίσει και γίνονται αρκετά πιστοποιημένη τόσο όσον αφορά στα περιβαλλοντικά όσο και κοινωνικά θέματα θέλατε επιχειρήσεις να έχω μια κοινωνική πολιτική ευαισθησία όχι όλοι και όχι πάντα αλλά κάποιοι και τόση όση να δημιουργούν μια κρίσιμη μάζα το οποίο επηρεάζει πλέον τις επιχειρήσεις τάξη ότι πάντα είχαν κάποιοι sold χρονομηχανή κάποιοι οι οποίοι φώναζαν λέγανε οι επιχειρήσεις μολύνουν και πρέπει να κάνουμε κάτι και πιο πράσα πρώτα αλλά όταν αυτοί οι λίγοι ήταν τόσο περιορισμένου αριθμού δεν γινόντουσαν αντιληπτοί τις επιχειρήσεις και θα γινόταν τελικά κι επιχειρήσεις φέρονταν λίγο κάποιοι ας πούμε γραφικοί τύποι που φώναζαν εγώ πάντα πάνω της φωνάζουν όταν όμως άρχισαν οι περισσότεροι καταναλωτές για διάφορους λόγους που θα αναπτύξουμε τώρα αρχίσουν να γίνονται και αυτοί ευαίσθητος fund περιβαλλοντικά τότε αναπτύχθηκε μια κρίσιμη μάζα πράσινων καταναλωτών οι οποίοι ανάμεσα σε δύο προϊόντα κατά τ'άλλα ίσα θα προτιμούσα να αγοράσουν αυτό το οποίο παράγεται πιο φιλικό τρόπο στο περιβάλλον πέταξε αυτό ξαφνικά η διαφορά τι σας αυτή εντάσσει την έτσι προτιμήστε το μπορεί κάποιος να το δει ως ευκαιρία κάποια επιχείρηση Μπαρμπαρόσα τέλη όμως πάντα υπάρχει αυτό πράγματι ότι βλέπει ως απειλή ας βρεθούν καίρια κάποιοι λένε πως από τώρα υπάρχει και το κομμάτι που μας θέλει να μαστε περιβαλλοντικά ευαίσθητη είμαι και βάζουμε και μαζί τι θέλουν τώρα κάποιος άλλος όμως μπορεί το διατύπωσης κα αλλά υπάρχει κι ένα κομμάτι των ιδεωδών που ζητάει πράσα προϊόντα τους δώσουμε Ζανέτ Τσίπρα στις υπηρεσίες άρα ερωτώ λάμπουν εργαστήριο το πέρας του στο βέγκας δείχνει ότι όταν ρωτήσαμε κάποιους ρωτήσαμε μάλλον κάποιους καταναλωτές έδειξαν πολύ μεγάλο ποσοστό ότι αντιμετωπίζει θετικά τις επιχειρήσεις με τις οποίες το περιβόητο λεφτά εντάξει το πόστο δεν σ 0,8 υπάρχει αυτό που λέμε σε έρευνες για πετρέλαιο ευαισθητοποίηση υπάρχει αυτό που λέμε ότι ο καταναλωτής το εκπαίδευση ερώτηση την απάντηση politically correct ακόμα και το πιστεύει τελείως σύνταξη είναι κομμένο το νούμερο πάντως δείχνει τάση ένα άλλο μια άλλη πηγή θα μπορούσε να είναι δημόσια την ίδια άποψη έχει αλλάξει τώρα γιατί διότι όπως νομοθεσία άρχισε να ακολουθεί την τάση των των καταναλωτών κραυγάζει νόμους επιχείρηση και έτσι λέει αμάρι παίρνεις πάνω από τόσο θα έχεις ένα πρόστιμο είναι ότι θα πρέπει να κάνεις ανακύκλωση των αποβλήτων σου αναγκαστικά άμα είσαι τα τέτοιο βιομηχανική επιχείρηση θες δε θες νόμος όλα αυτά λοιπόν που τέθηκαν ξωτικά επιχειρήσω περιορισμούς αποτελούν επιχειρηματικές ευκαιρίες σε κάποιους οι οποίοι θέλουν να παρέμβουν σε αυτού του είδους τις υπηρεσίες δηλαδή η επιχείρησή σου προθέσεις η περιοχή της ΑΣΤΕΡ αποβλέπει δε ξέρεις εγώ εδώ σύμβουλος επιχειρήσεων πάνω σε περιβαλλοντικά θέματα ας το κάνω εγώ τάξη συμβουλευτικές υπηρεσίες μηχανικού σε σχέση με περιβαλλοντικά απαντά διαχείριση επικινδύνων αποβλήτων υπάρχουν τώρα οι ασφαλιστικές να κάνεις ασφάλιση σε επιχειρήσεις όσον αφορά τις περιπολικού κινδύνους όλα αυτά λοιπόν που δημιουργεί νομοθεσία και οι νέες ήταν χαρακτηριστικά των αγορών σε σχέση του περιβάλλον μπορεί να αποτελέσουν έναυσμα για μια ποιοτική μέθοδο από κάποιον οκ αυτό λοιπόν κάποια επιχείρηση 10 διαφημιστικές βρήκα που πλέοντας υπηρετεί αυτές τις πόλεις και τις έβαλα επιχειρήσεις οι οποίες κάνουν αυτό πράγμα προσφέρουμε υπηρεσίες περιβαλλοντικής διαχείρισης και διάφορων συμβουλευτικών σε άλλες επιχειρήσεις που δεν το έχουν που δεν ξέρουμε πώς το κάνουν από μόνες τους κάποια επιχειρήσεις ίσως να σκεφτούμε να το σκοτώσουν ως μια ψύχωση λειτουργεί στην επιχείρησή τους να έχουν κάποιον κάποιου συμπολίτη παραμένει κάποιον υπεύθυνο που ελάχιστα πράγματα κάποιοι άλλοι θα κάνω πάω σώσει σε τέτοιες επιχειρήσεις μια άλλη πηγή θεωρεί αυτό σας είπα πριν πως τίποτε δεν κρύβω αλλά όμως έχει κάποια σχέση με την ανάπτυξη δράσεων πλάτων ανάπτυξη των αιολικών πάρκων των φωτοβολταϊκών όλα θεωρώ αυτή δηλαδή που έχουν να κάνουν με περιβαλλοντική προστασία και με ενεργειακά θέματα αυτά μπορούν να αποτελέσουν πλάτος της οποίας θα μπορούσε ένα επιχειρηματίας αφίχθη περί να αναπτυχθεί επιχειρηματικά είσαι παράδειγμα