Σημεία συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN» / Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας είναι δημόσια Υπηρεσία υπαγόμενη στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Αποστολή της είναι η δημόσια ενημέρωση με έμφαση στην Κυβέρνηση και τους φορείς της, η παροχή υπηρεσιών δημοσίου συμβούλου σε θέματα ενημέρωσης, η παρακολούθηση και διατύπωση προτάσεων, καθώς και η εφαρμογή της νομοθεσίας που αφορά στον τύπο και στον ευρύτερο χώρο των ΜΜΕ, η διαμόρφωση της πολιτικής του κράτους στο χώρο των οπτικοακουστικών μέσων σύμφωνα και με τις εξελίξεις της τεχνολογίας και η συνολική οργάνωση και διαχείριση της επικοινωνίας του κράτους στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. (Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, 2022)
Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας είναι δημόσια Υπηρεσία υπαγόμενη στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Αποστολή της είναι η δημόσια ενημέρωση με έμφαση στην Κυβέρνηση και τους φορείς της, η παροχή υπηρεσιών δημοσίου συμβούλου σε θέματα ενημέρωσης, η παρακολούθηση και διατύπωση προτάσεων, καθώς και η εφαρμογή της νομοθεσίας που αφορά στον τύπο και στον ευρύτερο χώρο των ΜΜΕ, η διαμόρφωση της πολιτικής του κράτους στο χώρο των οπτικοακουστικών μέσων σύμφωνα και με τις εξελίξεις της τεχνολογίας και η συνολική οργάνωση και διαχείριση της επικοινωνίας του κράτους στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.