Το κράτος του Σαμουήλ / Διάλεξη 6 / Βιβλία. Η άνοδος των Κομητόπουλων και η δημιουργία του εφήμερου κράτους του Σαμουήλ. Οι πόλεμοι με το Βυζάντιο και η ήττα του Σαμουήλ από τον Βασίλειο Β΄ Βουλγαροκτόνο. Τα μνημεία του κράτους αυτού στη Βορειοδυτική Μακεδονία.Βυζαντινές και Λατινικές σχετικές πηγές. - Δεληκάρη Αγγελική (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 2015)
Βιβλία. Η άνοδος των Κομητόπουλων και η δημιουργία του εφήμερου κράτους του Σαμουήλ. Οι πόλεμοι με το Βυζάντιο και η ήττα του Σαμουήλ από τον Βασίλειο Β΄ Βουλγαροκτόνο. Τα μνημεία του κράτους αυτού στη Βορειοδυτική Μακεδονία.Βυζαντινές και Λατινικές σχετικές πηγές.: