Από πού έρχονται οι πρόσφυγες (unhcrgreece, 2019)
: Οι πρόσφυγες μπορεί να προέρχονται από οπουδήποτε στον κόσμο. Είναι άνθρωποι που προσπαθούν να ξεφύγουν από τις συγκρούσεις και τις διώξεις. Πάνω από τους μισούς πρόσφυγες του κόσμου είναι από τη Συρία, το Αυγανιστάν, τη Σωμαλία και το Νότιο Σουδάν. Επειδή αυτές οι χώρες πλήττονται από εμφύλιο πόλεμο και συγκρούσεις εδώ και πολλά χρόνια. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις αισθείες τους εξαιτίας του πολέμου ή των διώξεων είναι σήμερα μεγαλύτερος από οποιαδήποτε άλλη περίοδο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Διαρκώς ξεσπούν νέες συγκρούσεις και συνεχίζονται παλιές για τις οποίες δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση. Ως συνέπεια, οι άνθρωποι δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Επιπλέον, ιδιώσιμες λύσεις για τους πρόσφυγες, όπως η ένταξή τους σε μια χώρα ασύλου ή η επανεγκατάσταση σε μια άλλη χώρα, δεν είναι πάντα διαθέσιμες. Έτσι, πολλοί πρόσφυγες παραμένουν στην ίδια κατάσταση για πολύ καιρό. Κατά μέσον όρο, οι άνθρωποι παραμένουν πρόσφυγες για σχεδόν δύο δεκαετίες της ζωής τους. Η ζωή των προσφύγων βρίσκεται συχνά σε κατάσταση ανεμονής. Πολλοί δεν γνωρίζουν πότε θα μπορέσουν να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Ευτυχώς, οι πρόσφυγες δείχνουν εξαιρετική δύναμη και αντοχή και συνεχίζουν να φτιάχνουν τη ζωή τους από την αρχή, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.