12η Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Καβάλας 2023 (Δήμος Καβάλας - Μunicipality of Κavala, 2023)
: Καλημέρα σας, καλή εβδομάδα, καλό μήνα. Καλώς ήρθατε στη 12η Συνεδρία Εικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλλας. Έχουμε δύο έκτακτα θέματα. Κατ' αρχάς είμαστε σύμφωνοι για τα έκτακτα. Το πρώτο θέμα αφορά γνωστοποίηση και άσκηση ανακοπής και έτης αναστολής εκτελέσεως ενώπιν του Μονομολέσποτου Δικού Καβάλλας προσβαλόμενη πράξη εκτέλεσης διαδικασίας η από 28-3-23 συνταχθήσα κάτω θεαντικράφου εξ απογράφου της υπακτιμών 43 του 94 αποφάσιους τακτικής διαδικασίας του Πολυμελούς Πρωτοδικίου Καβάλλας επιταγής προσεκτέλεση που κοινοποιήθηκε στο Δήμο μας τη 29-3-23. Σύμφωνα με όσα με την γνωμάτευση του νομικού μας συμβούλου πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα στην άσκηση ανακοπής και έτης αναστολής της εκτελέσης επιταγής η οποία έρχεται μετά από 29 χρόνια στο Δήμο ποσού 148 από το 1978 διότι κρίνει η υπηρεσία ότι είναι πλημελής και πρέπει να γίνει οπωσδήποτε σήμερα και αυτός είναι ο λόγος που γίνεται και εκτάκτω συνεδρίας. Είμαστε σύμφωνοι? Ναι βέβαια. Ομόφωνα λοιπόν το πρώτο θέμα. Δεύτερο θέμα έκρηση πρακτικού κατοκύρωσης της φανερής πλειοδοτικής και προφορικής δημοπρασίας για την εκμίστοση του κοιλικίου του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Καλαμίτσας. Ουσιαστικά εγκρίνει την απόφατη το πρακτικό της επιτροπής που κατοκυρώθηκε σε έναν πανγκελματία το ποσό εκείνης ήταν 500 ευρώ, ο επαγγελματής έδωσε 550 και οπότε μισθώθηκε και το κοιλικείο που βρίσκεται στο Αθλητικό Κέντρο Καλαμίτσας. Είμαστε σύμφωνοι με το πρακτικό? Βεβαίως. Εγκρίνει ομόφωνα και το... Στο πρακτικό δεν είναι αυτό, είναι στην κατοκύρωση των όρων. Μέσα στο πρακτικό είναι όσοι αφορά το... Να γραφεί λοιπόν ότι είναι υπεύθυνος και για το καθαρισμό της τουαλέτας, δύο τουαλέτης υπάρχουν δίπλα στο κοιλικείο. Αυτών εξυπηρετούν... Αυτό είναι στους όρους στην κατοκύρωση των όρων. Εδώ αφορά ουσιαστικά το πρακτικό της δημοπρασίας. Ωραία, ναι στο πρακτικό. Εντάξει. Πρώτο θέμα. Περιέγκριση της διενέργειας των τιμάτων 4, 6, 9 και 10 για το κοινωνικό παντοπολίο του Δήμο Καβάλλας για διανομή του ΠΑΣΚΑ, του 23, του Ανοιχτού Διεθνού Συντονικού Διαγωνισμού Άνω των Οριών, με ενδεικτικό προοικολογισμό 338-96.69 συμπεριλαμβαρμένο του ΦΠΑ της Μελέτης για την προμήθεια τροφίμων για τις ανάγκες του Δήμο Καβάλλας για τα έτη 23 έως 25. Πρόκειται για μια προμήθεια τροφίμων προκειμένου να ενισχυθεί το κοινωνικό παντοπολίο και εν ώψη του νημερών του ΠΑΣΚΑ, όπου θα γίνει με τη δεκασία της απευθείας ανάθεσης. Είμαστε σύμφωνοι? Ομόφωνο απόμένος στο πρώτο θέμα. Δεύτερο θέμα, περιέκριση της υπηρεσίας των τεχνικών προδιαγραφών των εγγράφων της σύμβασης και των όρων του ανοιχτού λειτουργικού διαγωνισμού κάτω των Ορίων για τη ναυαγωστή κάλυψη των νουτρικών εγκαταστάσεων Ραψάνης, Περιαλίου, Ναυαγός και Καμπού, Μεσόγειος, Γλάστρες, Εκκλησία και Νέα Καρβάλη έτους 23 συνολικούς προϋπολυθίσσας δαπάνης 166.000 συμπεριλαμβαρμένο του ΦΠΑ. Η μόνη διαφορά φέτος με πέρυσι είναι ότι υπάρχουν πάλι 7 πύργοι απλά στην μεγάλη παραλία, στη Μάλων, στην Πολυσύχνα, στην όπως κρινόταν παραλία του παλιού, που υπήρχε διπλός πύργος, θα υπάρχει ένας και αυτός ο πύργος πηγαίνει στην Καρβάλη. Συνολικά 12 ναυαγωσώστες, το ποσό είναι χαμηλότερο από ότι πέρυσι γιατί δεν χρειάζεται το jet ski και φυσικά πλέον έχουμε την χαρά να παινευόμαστε, θα έλεγα ως δήμος, ότι έχουμε ένα σύγχρονο εξοπλισμό όπου και παρέχουμε σωστές ναυαγωστικές υπηρεσίες προς τους δημότους μας και προς τους τουρίστες της περιοχής. Είμαστε σύμφωνοι? Είμαστε σύμφωνοι. Η απόφαση της Επιτροπής αφορά όλες τις παραλίες. Οι 7 παραλίες την υποχρέωση την έχει ο δήμος, για την Καλαμίτσα τα 2 άτομα, τους 2 πύργους την υποχρέωση την έχει η ΕΤΑΦ. Το λέει η ΡΙΤΑ και η εισηγησή. Μέσα δεν αναφέρεται η Καλαμίτσα στις παραλίες. Εμείς αναφέρει στην εισηγησή, αναφέρει που είναι η απόφαση μάλλον για τις πολυσύγχνασθες στα όρια του Δήμου Καβάλλας. Εκτός από τις 7 τις δικές μας υπάρχουν άλλες 2 πύργοι που είναι την ΕΤΑΦ και στην Καλαμίτσα. Εμείς μιλάμε μόνο για τους 7. Ομόφωνα το δεύτερο θέμα. Τρίτο, έγκριση πρακτικού 1 για την ανακήρυξη μειοδότη και την ανάθεση σύμβαση για το έργο κατασκευή υποδομών και διανύξεων δών στην περιοχή Περιαλίου διαγωνισμού, άφησον αριθμό 195843. Είμαστε σύμφωνοι με το πρακτικού 1. Ομόφωνα. Τέταρτο θέμα. Έγκριση της διακήρυξης των όρων και των δευκών δημοπράτεισης του έργου Συντήρηση Αρτευτικών Δικτύων και Λειτουργία και Ανακατασκευή Δημοστασίων Άδρυσης Έτους 2023. Υπάρχει κάποια ερώτηση σχετικά. Είμαστε σύμφωνοι λοιπόν με την έγκριση της διακήρυξης των όρων. Ναι, ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή εκεί. Ομόφωνα το τέταρτο θέμα. Πέμπτο θέμα. Συγκρότηση επιτροπών διαενέργειας, διαγωνισμών, μελετών, τεχνικών και λοιπόν συναφών επιστημονικών υπηρεσιών Σύμφωνα με τώρα το 221 του 4412 του 2016. Όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 108 του 4721 για το έργο Συντήρηση Αρτευτικών Δικτύων και Λειτουργία και Ανακατασκευή Δημοστασίων Άδρυσης του έτους 2023 και ορισμός χρηστή για τη διαενέργεια του διαγωνισμού. Τα μέλη της επιτροπής φαίνονται στην εισήγηση. Αφορά ουσιαστικά το προηγούμενο θέμα. Είμαστε σύμφωνοι με το πέμπτο. Έκτο και τελευταίο θέμα. Εξειδίκευση πίστοσης για την επιχωρήγηση των συλλόγων. Εδώ έχουμε αποφασίσει να χρηματοδίσουμε κάποιους συλλόγους. Είναι κυρίως σύλλογοι αθλημάτων όπως βόλυ και μπάσκετ και φυσικά συλλόγους οριβατικού. Ένα οριβατικό σύλλογο ο οποίος διοργανώνει διάφορες πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και βοηθάει στην συντήρηση της περιοχής του Ορεινού Όγου. Η Σύλλογη είναι η εξής. Αθλητικός Όμυλος Καβάλα και αφορά τα θέματα έχει 7 θέματα εγγραμμένα από τη Γενική Γραμματεία για όλα τα θέματα λοιπόν. Ο Νοθάκ, Ναυτικός Όμυλος Καβάλας, Αθλητικός Όμυλος Αμυγδολέωνα για το βόλυ, ο ΕΟΣ, ο Οριβατικός Σύλλογος όπως ανέφερα πριν, ο Αστέρας που έχει θέματα βόλυ και μπάσκετ, η Πάνθυρας που έχει θέματα μπάσκετ και μάλιστα είναι μοναδική ομάδα αυτή τη στιγμή που είναι στην ενόλφα δύο κατηγορία, ο Καλαθουφέρης της Καβάλας, ο Όμυλος, το ποσό είναι 3,5 χιλιάρικα, ο ΟΟΚ δεν είναι το ποδόσφαιρο, ο ΟΟΚ είναι συνολικά όλα τα θέματα του ΟΟΚ γιατί έχει όπως είπα τέσσερα, έχει μπάσκετ, βόλυ, στίβο και τα λοιπά, ο ΟΟΚ είναι 10 χιλιάδες αλλά έχει πολλά κατημένματα. Όπως βλέπετε, κυρίως, σε συνέχεια του ερωτήματός σας επιλέγουμε ομάδες οι οποίες πρωταγωνιστούν κυρίως αθλήματα όπως το βόλυ, το μπάσκετ και σε συλλόγους όπως και η Κολύμβηση, γιατί αυτή τη στιγμή ο Νοθάκ έχει πολλούς και αξιόλογους αθλητές, ακόμη και στο Δύρο να Καβάλας επιχωρείται ένα ποσό περίπου 1.000 ευρώ για το νεοσύστατο τίμα βόλυ που έχει. Στο ΝΑΟΚ, όπως σας είπα, υπάρχουν τέσσερα πνήματα αθλητιμένα εγκεκριμένα από την Γενική Γραμματεία και φυσικά στο νεώς, γιατί κι αυτός προέρχεται από μια συνένωση στον τμήμα του και φροντίζουν τον ορεινό όγκο του Δήμου με καθαρισμούς μονοπατιών αλλά και διοργανώσεις διάφορων δρόμων τα οποία προσελκύουν κόσμο στη περιοχή. Αυτά σε γενικές γραμμές, και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε και σε ενίσχυσης άλλων σωματίων, αλλά πρέπει να πω ότι σε γενικές γραμμές βούληση του Δήμου είναι να ενισχύει τα σωματεία όλα αυτά σε οτιδήποτε διοργάνωση κάονα, είτε με την Μετάλλια, με ΕΠΑΦΛΑ και τα λοιπά και είμαστε εδώ για να συζητήσουμε την οποιαδήποτε στήριξή τους. Ευχαριστούμε πολύ. Είχε ξαναγίνει μια χρηματοδότηση σωματιών τα οποία είχαν να κάνουν με υγειονομική και γενικότερα στήριξη περιβαλλοντική, δηλαδή θυμάμαι τον Ερθρό Σταυρό, την διασωστική ομάδα και κάποια άλλα σωματεία όπως το Ζιγού, το Φυσιολατρικά και τα λοιπά. Στη συνέχεια υπήρχαν αιτήματα φυσικά από όλα τα σωματεία, αλλά αυτή τη στιγμή από ό,τι βλέπετε επιλέχθηκαν κυρίως σωματεία τα οποία είναι στο χώρο του βόλι, του στίβου και του μπάσκετ. Είναι ένα μεγάλο θέμα με τα ποδοσφαιρικά σωματεία τα οποία φυσικά μακάρι να μπορέσουμε να πει χρηματοδίσουμε σε μια επόμενη χρηματοδότηση του δήμου, αυτή τη στιγμή σε πρώτη φάση επιλέχθηκαν αυτού του είδους τα αθλήματα τα οποία φυσικά είναι πολύ λιγότερα από τα ποδοσφαιρικά σωματεία τα οποία είναι πάρα πολλά και είναι πολύ δύσκολο να χρηματοδιδούν. Επομένως δεν υπάρχει κάποια άλλη αντίρηση, ομόφωνα το έκτο θέμα. Σας ευχαριστούμε για την συνενδρίαση. Καλή συνέχεια της ημέρας σας.