2η Διάλεξη / Διάλεξη 1 / 2η Διάλεξη - Βαμβακίδου Ιφιγένεια (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, 2015)
2η Διάλεξη: Ομάδα Σαμαρειτών επτά πολιτισμού 10 ανθρώπους τρίτου πόλου που θα φέρνουν το ναι μεν μπορεί να ναι ναι ξέρουμε λοιπόν και προσπαθούμε να δούμε μέχρι να λυθεί το μάθημα ιστορία και πολιτισμό και πιο νέοι πια κάθε μια που συναντιόνται τα ιστορικά ζητήματα να τα πολιτισμικά αιτήματα να είχαμε ανακρίσεις στην μεγάλη επαγωγική έννοια του πολιτισμού που περιλαμβάνει πολλά πράγματα εξηγούν λογικά περιλαμβάνουν δειχθεί από τον διαφωτισμό και μετά και ειδικότερα όταν μιλούμε για πολιτισμό στην Ευρώπη αναφερόμαστε την ελληνική επανάσταση και αναφέρομαι σε μια Ευρωπαϊκή δυτική ιστορία της σε μια δυτική και ευρωπαϊκοί πολιτισμικοί αναληφθεί και αυτό τι σημαίνει να είναι κατανοητό ότι υπάρχουν και άλλοι πολιτισμοί ότι είναι ηθικός παρά τις ο ανατολικός με κα πως υπάρχουν και άλλοι πολιτισμοί και άλλες ιστορίες οι οποίες δεν μπορούν να αναλυθούν σε όλες τις παραμέτρους από την Ευρωπαϊκή δυτικη πολιτισμική ανάλυση χωρίς να αποκλείεται και εκεί η εφαρμογή πολλών κοινών εργαλείων κανείς δεν όσον αφορά τώρα τη ιστορία και τον πολιτισμό και ειδικά στην πρώτη σχολική αγωγή αλλά και θέματα δικαστική ορολογία και εφαρμόζεται των καλών τεχνών καθώς ζητούμενο παίρνει μεικτή ομάδα αυτό επιλογή και από τη σχολή καλών τεχνών από την παιδαγωγική σχολή έχει ενδιαφέρον να ξέρετε έτσι και ως δημιουργοί και καλλιτέχνες και όσοι εκπαιδευτικοί με ποιον τρόπο ο θρύλος διαφοροποιείται από το μύθο από την μυθολογία από παραμύθι και από το ιστορικό γεγονός όταν δηλαδή χαίρομαι επειδή θέλουμε να ξεχωρίσουμε την ιστορία την ιστορική πραγματικότητα από έναν θρύλο οι από έναν μύθο τι ακριβώς σημαίνει πολύ καιρό τώρα το έγιναν πείτε μας το πείτε κάποιες λέξεις κλειδιά όσον αφορά την διαφοροποίηση ανάμεσα στο δηλώνει προϊστορία και ιστορία μύθων θρύλων ναι θα βγω στον αλλά όλα είναι πελάτες στόχους των ΗΠΑ ελέγχουν στη μήνυση εις βάρος του Μπραντ περβάζι μας σε προφορικές μαρτυρίες γυαλιά σε προφορική κουλτούρα όρασης η προφορική ιστορία το οποίο σημαίνει ότι η Yahoo από γιαγιάδες και παππούδες της προσφέρει έχουν αναφερθεί και μεταφέρουν οι διοικήσεις πληροφορίες για γεγονότα βεβαιώνονται άμεσα όπως αυτοί ευθύνονται όπως αυτή και δε θυμάμαι τότε το αλλά δεν είμαστε σίγουροι για τα συναισθηματικά βιωματικά πραγματικά έμεινε καθίκια τα οποία εμπλέκονται ιδεολογικά πολιτικά θεατές θα αφηγηθεί ωστόσο υφίσταται και παρ μάλιστα κάθε επαναστάτη και περίοδος πράγματα και θαύματα έτσι ήρθε περιοδος κληθείς χείλη όχι γεγονότα καιρός πρόσωπα ασκούν και έχουν ένα σωρό σοβαρό ρόλο σε ποιον τομέα σε ποιον τομέα αγόρια και καλές σχέσεις με τους θρύλους δύο 1000 πώς επηρεάζουν και ασκούν ρόλο server low σε συγκυρίες ιστορικές παρατηρούμε ότι δεν καταλαβαίνει ο διοι μεγάλο γλέντι τι ακριβώς είναι τελείως με επιστημονικά η προφορική μαρτυρία η προφορική παράδοση δεν έχει αποδείξει ότι με τον από αεροπορία ναυτικό αλλά επιστημονικό αρχαιολογικό υλικό αυτό τι σημαίνει πεθαμένο θεριό ιστορικού πολιτισμικού περιεχομένου από την ελληνική ιστορία η εποπτεία αλλά αυτό το κυνηγητό από αρτηριών τα αγόρια εκεί ευδοκιμεί σε κάποιο θρύλο το μετερίζι δέχτηκα σε αθλητικό μεταπολιτευτικό παιδιών θρύλος του μιας μαμάς μακριά από δω θρύλος του αυτής ομάδας έτσι εκεί όφελος τι ακριβώς σημαίνει δεν υπάρχει ομάδα υπάρχει αφήστε αλλά οφείλουν να είναι όφελος είναι εκεί δήλωσε παιδιά τυλίγεται με τη μυθολογία ένα φαινομένου που θες να το 200 όχι του Διγενή Ακρίτα εξιστορεί ότι η κρήτη υπήρξε και αυτός και οι άλλοι Κρήτες ναι τόκοι είναι αισίως τι σημαίνει ότι δεν υπήρξε ιστορικό απλώς το ιστορικό απλό φαινόμενο γεγονός που ήρωα γίνεται με τα διογκώνεται μεγεθύνεται και αποκτά σούπερμαν υπερφυσικές ηρωικές ηρώων λαμπρή και έτσι διαστάσεις γυναίκα πιο μεγάλο δηλαδή από ένα απλό ή πέστε μου είναι ναι ναι αυτή είναι ναι λέμε ακριβώς ότι αύριο με τον μύθο ένα καλή ο θρύλος αναφέρεται ακριβώς στο θρυλικό ηρωικό του πράγματος το ίδιο φυσικό εννοούν μη τόσο ως μυθολογία αναφέρεται στην διόγκωση και τα παραμυθένια στοιχεία όχι η πόλη πραγματικά κάθε φορά υπάρχει επικάλυψη το μωρό σας να φαίνεται πιο πολύ την διάγνωση μέσω προφορικής παράδοσης και τη και μυθολογία μύθους αναφέρει στη βιομηχανία φυσικών αυτών στοιχείων κάποια χρειάζονται όμως λέγει πολιτισμοί πολλές ομάδες χρειάζονται χρειαζόμαστε για να για να επιβιώσουμε σε ποια συγκυρία έχει αγορά για να λύσεις κάποια πατριωτικά αισθήματα κάποια επαναστατικά τεχνικός διευθυντής οικονομικών και ηθική και είχε πολεμικές επαναστατικές για μια ηθική ίσως στην ουσία να προσευχηθούμε γαλέρα με θρησκευτικούς όρους σε προγόνους από τους οποίους αντλούμε είναι άποψη όποιος άλλος δεν πρότυπο ότι έχει απαντηθεί προγόνους είχαν ποιότητας του Βυζαντίου της νομοτεχνικής τρεις άνθρωποι πεθαίνουν Πάικο διαχωρισμό της ιστορίας αλλά και σε σύγχρονους θρύλος σε σύγχρονους σύγχρονη μυθολογία πάντως σίγουρα όχι λέει και πολιτισμοί έχουν είχε μη ιδεολογίες και θρύλους θέλει γενικολογίες ταυτίζονται επικαλύπτονται υποκατηγορίες ήδη κατηγορηθεί ιστορικών γεγονότων φαινομενική ιστορικό πρόσωπο αλλά σίγουρα δεν μπορούν να εκδηλωθούν απόρρητα στην υπερφυσική τόσο όμορφη ως ιστορικό σχολικό γεγονότα έτσι όπως το περιμένει με στοιχεία συγκεκριμένη με αποτέλεσμα με συγκεκριμένο γεωγραφικό προσδιορισμό συγκεκριμένη δράση έχει πολύ ενδιαφέρον τώρα στη νότια ελληνική ιστορία πηγή υπάρχουν λόγω και με κείμενα του αλλά και με τη ΔΕΗ με συζητήσεις με αντικρουόμενες θεωρίες και απόψεις το ΔΗΚΟ από την ιστορική μάχη πόλο όχι γιατί είμαστε πολλοί και δεν μπορούμε να δεχθούμε παρότι έχουμε βιογραφικά τα ταξικά τα αθλητικά επτά ποια χαρακτηριστικα παρομοίως δεν μπορούμε κάθε κοινό τότε τη γη είναι πολύ πολύ ενδιαφέρον λοιπόν όταν ιστορική στη συγκεκριμένη περίπτωση διαφωνούν μεταξύ τους γιατί διαφωνούν πώς τεκμηριώνουν τη διαφωνία τους που στηρίζουν τις ασχολίες το όχημα μαρτυρία παίρνει λίγη διαφορετικές επιστημονικές χώρες ταλαιπωρήθηκαν μεθοδολογικά μοντέλα που μπορούν να αποδείξω γιατί μιλώ όσο την άποψη ένα διαφοροποίηση από τον άλλο ωστόσο έχουμε διάφορες κοινωνικές επιστήμες σπουδές ειδικότερα για τα μαθήματα ιστορίας αρκετά θύματα στοιχείο και στην προσχολική αλλά και στις άλλες βαθμίδες έχουμε πει οδικά μάσημα καθοριστικό λόγο Αναλυτικότερα το αμάρτημα ιστορική και θρησκευτική πολιτισμική ταυτότητες είναι μας προβλέπονται με εμπλέκονται με επιθυμία ενότητα αλλά και παιδιά είχε διαφοροποιηθεί από τα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες ανήκει π.χ. όπως ξέρετε έχουμε χώρες και διαφορετικά μοντέλα να εμπλέκονται η ιστορία μπλέκεται με μ ιστορία τα μαθηματικά τρίτον οι έξι ιστορίες του από εκείνη τη στιγμή μπλέχτηκε με τι άλλο νέα ελληνική ιστορία υπάρχουν και αρκετοί οδηγοί ασχολούνται με ταυτότητες με χαρακτήρες με τρανς εθνικότητες για το πολλές φορές μπλέκεται με πολιτικά ιδεολογήματα με πολιτικά ιδεολογήματα πολιτική με είδανε και ο ι αντικτύπου και ημερίδα η οποία είναι στημένη στην πολιτική πολλά καινούργια πολλές φορές χρησιμοποιεί ιστορικά γεγονότα ιστορικά πρόσωπα πραγματικά στην κλινική ο κυνισμός χρησιμοποιεί την ιστορία των θρησκειών οδηγούμενος τελείως πρόσωπα ή φιλοσοφίες και μεταφυσική για δημιούργησε και ένα πολιτικό ιδεολόγημα η για να το πούμε πιο κολακευτικά για να χειραγωγούν γεύση για να προπαγανδίσει εκεί λοιπόν έρχεται εκείνο το σημείο και εκεί θέλουν το πανεπιστήμιο να διαφωνήσω στο μυαλό σας και πολύ δυνατή Γι' αυτό και διαφωνούν μεταξύ τους απωθώντας ένα για την άλλη σχολή ακούγονται ευθυμία η πολιτική ιδεολογία ως αναφοράς το ρολόι της ιστορίας κάθε ηλικίας σε κάθε βαθμίδα και τώρα σε ένα προεκλογικό πεδίο ανιστόρητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προπαγανδίσει τα ήθη και αηδιαστική υπό των ενεργών πολιτών να επηρεάσει τους μαθητές και τις μαθήτριες στα σχολεία σημαίνει αυτό συνδέει τέχνη στην ελληνική ιστορία έτσι όλοι και όταν λέμε για την ελληνική πραγματικότητα και τα παραδείγματα που έχουμε και δίνουμε δεν είναι ελληνικό φαινόμενο δεν είναι εθνοκεντρική ελληνική σχολική ιστορία κινείται αφορά είμαι άρρωστη πολιτική τρεις αριστεροί το πανεπιστήμιο το παράδειγμα ο φίλος του κρυφού σχολείου υπήρξε το κρυφό σχολειό για το ερωτηματικό είχε χάσει τη μάχη και από τη στιγμή που ζωγράφισε ο Γύζης τον πίνακα γιατί γράφτηκαν βιβλία άρθρα έτοιμα και και διαβασμένοι ιστορικό όπου διαφωνούσαν μεταξύ τους και ονόμασαν ρίου το κρυφό σχολείο μέχρι το 1980 θερμίδων Φώσκολο ιστορικό γεγονός το οποίο διά χειρός περιγράφει και όχι το κρυφό σχολείο ως ιστορικό γεγονός είπε λίγα χρόνια θα ενώ όλοι να μάθουν γι αυτή την περίοδο έχουμε ισχυρή η γνωστό μόνο την περίοδο της θητείας έχει κάθε λοιπόν ότι αυτό το ιστορικό γεγονός το οποίο φαίνεται λογικό νέα προσβλητική έχει και απαγορεύεται ο χριστιανισμός παύλα Ελληνισμός πολλές εκκλησιές βεβαίως έχει κληθεί στη φύση πάντα λειτουργούσαν νόμιμα την κυριαρχία για να μας απευθύνει έχουν στραμμένες τις έχουν κλειστές τις έχουν στην ιστορία του κρίθηκε μεγάλη καταστροφή έχουμε αποκλεισμό της θρησκείας Γι' αυτό το λόγο μάλιστα και προβλήματα κα Νάκη ελληνική επανάσταση του 1821 κείμενα του 121 δύο αγώνες 1821 ήσαν επτά να πέφτεις στη πόλεμο χωρίς να είναι λάθος λεξικό γραφικά χορεύει υπήρξε πόλεμος αλλά στην ιστορία παράλληλη επιστημονικά στον χώρο όπου χορεύουν το χρησιμοποιούμε μετά τους Βαλκανικούς πολέμους από το 19ο τέλος από τον κώστα Σημίτη με τα τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο αναφερόμαστε σε πόλεμο σε πολέμους ένοπλοι δεν μιλούμε για επαναστάσεις για αγώνα ενάντια σε αυτοκρατορικής κυριαρχίας και στην Ευρώπη Κεφαλογιάννη γιατί ακριβώς ο πόλεμος εμπεριέχει προϋποθέτει ήδη την ύπαρξη εθνών κρατών θύμα κακοποίησης αιρετών που στηρίζει πολλά συγγραφείς το παύει να αγωνιά 1821 αλλά και της περιόδου από τη γαλλική βιομηχανία δηλώνει στην Ε.Ε. και τις επαναστάσεις οι κινητοποιήσεις δεν έχουμε ακόμα στα χέρια τους οργανωμένους από το κράτος μέσα από ΦΠΑ Άνδρο περιόδου εκείνης γυναικών πολύ αργότερα είμαι hacker το στρατό μάλιστα με τάκλιν τον αλλά τις πρώτες πρέπει πάραυτα και κινητοποίηση που έγινε στην πορτογαλική έχουμε στρατεύματα έχουν μεγάλους στρατιωτικούς οι οποίοι άρχισαν να τακτοποιήσουν να διαμορφώσουν τακτικό στρατό στην Ελλάδα είχαμε και σύγκρουση ανάμεσα στους επάνω γράφει στους ενεχυροδανειστές παραδίδει τον Κολοκοτρώνη τον Καραϊσκάκη Άσε να το βάλετε σε τακτικό στρατό ήταν εκτός ο αρχηγός υπάρχει κάποιος είχε την ομάδα του και γεωργία αποτελεί αυτές λέξεις προσδιορίζουν έθιμα στην περίοδο μαζεύουν αυτοκρατορίες δεν υπάρχουν αφενός σχολή σχολείο σίγουρη ειδικά δεδομένων και οι εκκλησίες βέβαια μπορεί κανείς να εντοπίσει και να φαντασθεί χρησιμοποιώντας την ιστορική πανδαισία και την ενσυναίσθηση πάλι στο χώρο της ιστορίας όπου μπαίνουν στη θέση του άλλου μέσα στη μηχανή του σε μια άλλη εποχή εκείνο που ξέρω είναι πολύ μεγάλο το διάστημα αυτό και ναι σίγουρα τα ντοκουμέντα κλιμάκωση με έγγραφες πηγές καταλήγουμε στο θρύλο δεν έχουμε αυτή ντοκουμέντα σε γραπτό υλικό ειδήσεων ειδικό υλικό έστω εικονογραφικό υλικό ταυτόχρονα με τη προεπαναστατική και επαναστατική περίοδο γιατί ύπαρξη κρυφού σχολείου με την έννοια της θεσμική γιατί ώρα σχόλια τι σημαίνει ότι σε κάθε πόλη σε κάθε περιοχή έχει αρχίσει κάτι τέλος πάντων περιοχή ωθούμενη για κυρία που μένει μπορούμε τα παιδιά και τα 11 παιδιά ενήλικα μπορούν οι χριστιανοί απλά έλληνες μια ζητήσω την ανάγνωση του ευαγγελίου όταν μιλούμε για γράμματα την περίοδο αυτή δεν πάω βέβαια σε στιγμές αναφερόμαστε στα γράμματά του Ισθμού σε όλη την περίοδο του 17ο και 18ο αιώνα γράμματα και τη μόρφωση αφορά ασθένεια χριστιανικό πολιτισμό σε χριστιανική κουλτούρα στην ανάγνωση και στη γνώση των ευαγγελίων και όχι μόνο των ιερών κειμένων αυτοκίνητα πρώτη φιλόλογοι αυτό βλέπει πρώτη που έγραψαν το συντακτικό πειραματική κανείς σοβαρά ποιοι άλλοι ήταν εκεί και τη μορφωμένη και στο χώρο αλλά και στο χώρο των έξι ευρώ και η εκκλησία ήταν και είναι επιτακτική όσον αφορά το μορφωτικό της κεφάλαιο πέραν του θρησκευτικού ιδεολογικού μυαλού σε στοιχεία που μόνο ξέρουν μορφωτικά υπάρχει μια Σοφία υπάρχει μια μόρφωση υπάρχουν κείμενα τα οποία άπτονται μάθε την ιστορία στην ιστορική στιγμή λέμε πια η μέθοδος η πρώτη μέθοδος αναληφθεί των ιστορικών είναι η ερμηνευτική ημερών σαν να έχει ειρηνική έμεινε προέρχεται από την ένα θεολογικό κείμενο μέγα την ανέλαβαν άλλοι ιστορικοί και μετά ούτε και μετά άρχισε να αμφισβητεί και να εμπλουτίζεται από σαδιστική αλήθεια περιεχομένου κοινωνιολογική ψυχολογική ψυχαναλυτική παιδαγωγική καταλαβαίνετε αυτοβούλως στη στιγμή πάρα πολύ στη γνώση η προηγούμενη πρότερη γνώση δεν ακυρώνουν ακόμη προστίθεται εμπλουτίζεται πρέπει να μείνουμε στο κείμενο στο νέο κοινοβούλιο οφειλές τονίζει φαίνεται ότι δεν δέχονται κουβέντα γραπτά από ειδικά οπτικά Α.Ε. της ο θρύλος δεν τεκμηρίων είναι ιστορικό γεγονός ανώνυμη εμπορική κατοχύρωση γιατί είναι φανερό ότι τόσο φίλους πήγε είπε χρήσιμος η επωφελούμενος κάθε βοηθητικό υποστηρίζει υποστηρικτικός Fairy θετική περίοδο για τους χριστιανούς υπάρχουν άλλοι έτσι η κατανοητό οπότε μια διοίκηση που δεν είχε το λειτούργησε δεν λειτούργησε σχολείο με την έκθεση μυικού όργανα το σχολείο θα κρατούσε το σχολείο δεν πρόγραμμα Προλογίζει δε διαφωνεί αλλά δίκαιο προσκόπους ήχο το αρχηγικό επίσης είναι ουσιαστικό να υπάρχει ροή πρόγραμμα υπάρχουν όρια λειτουργίας δε θες όποτε θέλει μπάντα που ανοίγει η πόρτα του κλείνει την πόρτα υπάρχει ένα κείμενο ένα ανάγνωση μια αίσθηση καταλαβαίνετε αυτή τη διάσταση υπό αμφισβήτηση και από ιστορικούς και μετά το 1980 τώρα γιατί μετά το 1980 στην ελληνική επιστημονική ιστοριογραφία αμφισβητήθηκε ως ιστορικό γεγονός και μπήκε στην κατηγορία του θρύλου εννοούμε το ότι έχει ίδια διαβάζω όμως το δικό μου κλαίει μετά το πονάνε να πέσετε με πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη υπήρχαν πολλές εναλλαγές εικόνων και πολιτικές-ιδεολογικές μετά το ενώ 01 04 την ενοποιημένη Ευρώπη όπου βλέπουμε ότι επιστημονικά και οι φυσικές επιστήμες τα μαθηματικά και το κέφι τιμές διευρύνονται ανοίγω και ψάχνουν να βρουν τα αγόρια και να διακρίνουν πραγματικά αφού κάνει πραγματικά ωστόσο ξέρουν λένε ότι κάνει πραγματικά δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξα στην κατηγορία στη διαθήκη του φαντασιακού ήδη στη διάθεση των επιμέρους ομάδων δεν υπήρχαν ομάδες οι οποίοι μαζεύονται με υψηλή για να θυμηθούμε τα ιερά κείμενα για να προσευχηθούμε μαζί και να νιώσουμε δυνατοί μια όχι αυτό δεν διαμορφώνει το σχολείο έτσι ακριβώς τη δεκαετία μετά το 60 το 70 ευρώ και 80 γράμματα με την μετά την άλλη εκπαιδευτική προγράμματα καινούργια εκπαιδευτική πολιτική νομοθετική πολιτική φιλελεύθεροι κάθε ευρωπαϊκού τύπου ανοίγοντας πολιτειακή παιδεία ανοίγουν και οι επιστήμες και αρχίζει και συνεργάζεται το πανεπιστήμιο με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια ξεκάθαρα την παραγωγή των σχολικών ηχηρή ήταν το θέμα είναι στην Πρωτοβα Εκπαι δευση και θα δείτε πριν το πανεπιστήμιο ποιοι παράγουν και γράφουν τα σχολικά εγχειρίδια είναι μια μάχιμη διαγωνισμό το υπουργείο μια υπάρχουν κάποιες προδιαγραφές δε κανείς ότι χρέη και όπως το θέλει ακόμα φήμη που γεννηθήκαμε και συστημική γράφουμε όπως θέλουμε αλλά να τους δούμε της διαγραφής οι κ.κ. ένα της επιστήμης τη μεθοδολογία αλλά και δυσκολίες της βιολογίας αρχιστράτηγο ξέρετε είναι φανερό ότι η από κοινού δράση με βάση τη αρκεί σχολή ιστορίες υπάρχουν και βρετανική Σχολή το party αμερικανική λίγη φυσική και μαθηματικά τώρα το σαββατοκύριακο Παρασκευή κάθε συνέδριο πολύ σοβαρό αναπνευστικό που έχει ενδιαφέρον να ακούσετε και να δείτε μα όχι και κυρίως τα διαφορετικά μοντέλα επιστημονική έχουμε ασχοληθεί δημιουργήθηκαν πραγματικά μια υπάρχει ήταν δύσκολη βρήκαν σχολή υπάρχει αγάπη κι σχολή όπου έχουμε πολύ μεγάλη ιστορίες για τα μαθηματικά και στην παραγωγή έχει δύο διδακτική η έρευνα σημαίνει έχει διαφέρουν η λίζα πραγματικά την καθημερινή ζωή και στη ποίηση αυτό άμεσα και διαμορφώνει εγώ έφταιγα άμεσα γι αυτό και πολιτισμικό επίπεδο σήμερα περιλαμβάνουν πήγαμε σε ένα πολιτισμικό συνδυαζόμενο πλαισίου τα παιδιά να μαθαίνουν και να λύνουν το πρόβλημα αν λυθεί το πρόβλημα που θα έχει σχέση με την καθημερινή πραγματική ζωή να μπορούν να κάνουν κάθε έτσι για να μπορούν μετά να λάβουν όσα πληρώνουν στο συγκεκριμένο ταμείο φάντασμα δελτίο μελέτη εφαρμόσιμο είναι εφαρμοσμένη παίρνω παράδειγμα έτσι λοιπόν έχω φίλους του κρυφού σχολείου είναι φανερό ότι με θεσσαλικά έχουμε γραμμένο το κείμενο γιατί να μη λειτουργίας των σχολείων για την λειτουργία Χριστούλα και για τον βιασμό και τον περιορισμό των τριβών της εκπαίδευσης ωστόσο λέει υπήρξε προσπάθεια να συσταθούν σχολεία Φιλύρου όπου τον τόπον είδατε να δείξω τι διδάσκονται ενώ μεγάλη μάχη οδοντωτών τέτοια είναι ανέξοδο και διδασκόντων ρόμπερτς μάγκι κυριαρχίας η αισθήματά σας υγεία μπορεί ο Ερντογάν μετακινήθηκε στην Ευρώπη αλλά τι σόι μικρά λάθη όπως λέμε στη θράκη υπήρχαν δεν υπήρχαν σχολεία με την κρατική θεσμική τους χρήση αλλά επειδή τη χώρα νέες παρθεναγωγείο θρησκευτικά ιδρύματα ύγει από το μπαρ σαν τους γερμανούς ιδιωτικά ιδρύματα όπου κανείς μάχεται 9 μαθηματικά ελληνικά σύκα καλλιτεχνικά γερμανική αλλά αν δεν καταλαβαίνετε αυτόν αυτή η διαμόρφωση των κολεγίων που έχουμε τώρα δεν είναι καινούργιο θα εφόσον έχουν αυτοκρατορίες όπου ξέρουμε ότι όλοι με κρασί και ορεινή περιοχή της ανατολικής της ανατολίας είχε όχι μόνο από ανθρώπους αλλά έχει και ευρωπαίος κάποιοι είχαν επενδύσει κατεπείγουσα είχαμε αδικήσει και έτσι θα διαμορφώσει και τη τα σχολεία τις εμπορικές σχολές όπως λέμε κ αγωνία τις θρησκευτικές σχολές αυτό δήλωνε σε βαθμίδες που αφορούν πραγματικά τους αυτός και τους εμπόρους βέβαια πολλοί είναι αυτοί διαλυθεί για τους φτωχούς στον πίνακα του Γύζη βλέπουμε ναι λίγο το κρυφό σχολειό τον πίνακα του Γύζη τον οποίο φαντάζομαι είδαμε το προηγούμενο μάθημα έχει σχέση με το Νεοελληνικό διαφωτισμό και χρησιμοποιεί αειφόρα οδηγεί το πρώτο πανεπιστήμιο που έγινε στην Ελλάδα η σχολή καλών τεχνών στην αθήνα από γερμανούς καλλιτέχνες και από γερμανό φίλους έλληνες οι οποίοι είχαν μεταφερθεί στη σχολή του μόνα και για αυτό έχουμε ένα ολόκληρη κατηγορία έθνη ἱστορία της νεότερης ελληνικής τέχνης η οποία είναι δύσκολη του μονάχου ναι ρεαλισμό και Νεώριο μόρο όπου απεικονίζονται πρόσωπα και γεγονότα της ελληνικής επανάστασης αγοράκι της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής και της εκκλησιαστικής ιστορίας περίοδο ότι αυτή και θα είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί έχουμε την τέχνη φέρει νέα γευστική μορφή να αναπαριστά γεγονότα ιστορικά πρόσωπα είχε φίλους το 13ο σχολείο ότι το κλείνουμε είναι ότι πριν κατασκευαστή παραχθεί όποιοι Νάκας του Γύζη δεν είχαμε εικόνα για το κρυφό σχολείο έτσι διαμορφώθηκε η εικόνα αυτή μεταγενέστερα έχουμε δηλαδή 50 χρόνια μετά το έργο του Γύζη που αναπαριστά το κρυφό σχολειό ως γεγονός και όχι ως χαμηλού τώρα την περίοδο των παχέων αναφερόμενη στον υλικό πολιτισμό Παρασκευή 20 πόλεις μας και αν βρούμε ποιοι είναι τέχνη του ήθελε να όσα νιώθουν να χάνουν μαύρο εβραίοι απεικονίζονταν με κίτρινο προχωρούν πέρα παρά το ισχυρό νόμισμα ούτε αντι κύκλο βεβαίως τώρα που έχει δεχθεί πλήγματα από μάχη έτσι εδώ είναι πολύ καθαρή αυτή εικόνα ρωτήθηκαν τρεις εικόνες η αρετή βλέπετε τι σημαίνει ιμπεριαλισμός Ημαθίας την περίοδο αυτή ακριβώς της Οθωμανικής κυριαρχία είμαστε 17ος 18ος αιώνας και αναζητούμε ιστορικά πολιτισμικά ντοκουμέντα υλικού και πολιτισμού τον ελληνικό τουρισμό το καταλαβαίνετε μαρτυρία τον μάιο βαραίνουν πολιτισμός αναφέρεται θέτει και με βάση το προηγούμενο δεν έχει να έτσι την ιδεολογία τους θρύλους σαλάτα δεν ήταν ακριβώς ειδικά οπτικά πραγματικά αν την είχε βγάλει για να παραθέσει ΗΠΑ υπήρχε ανάγκη για αφήγηση κι εκεί που όλοι περίμεναν να δουν το υλικό και το άλλο στην καθημερινή ζωή στην ιστορική πραγματικότητα ενδέχεται τώρα επίσης πως οι γερμανοί ήρθαν και πάλι για να δω το πρώτο σχολείο Καλών Τεχνών στην Ελλάδα και αυτοί μάλιστα που είναι και η ασημένια της ελληνικής εκπαιδευτικής πραγματικότητας δηλαδή πρέπει να δούμε με ποιο τρόπο την ιστορία της τέχνης απεικονίζουν ειδικοί τους ανατολικούς η αδελφή του δυτικού στην προκειμένη ο ιδεαλισμός ως μια τεχνοτροπία σε κίνημα και τότε και τώρα συμβαίνει πια να παρασταθεί θάνατο λίγες από δυτικούς αναντιστοιχία εξωτικά με στοιχεία γραφικά πολιτισμικά τα οποία προσφέρουν απόλαυση και ευχαρίστηση τουριστικού ταξιδιωτικού όχι τόσο την ιστορική πραγματικότητα κάθε Αυγή σήμερα στη σύγχρονη πραγματικότητα μπορούμε να κάνουμε μια συνήθη ελληνική τηλεόραση θύματα στην ελληνική τηλεόραση έχει ένα τελευταίο πρόσφατο παράδειγμα μπορεί να λυθεί η παρούσα ηγεσία της θέση η περίφημη θυμάμαι που εκφράζουν ταξίδια και τις επιδημίες και συλλογική φαντασία ευρωπαίο ηττήθηκε εδώ λοιπόν αρχίζουν τα Βαλκάνια και την Ανατολική Τουρκία την Ελλάδα η μικρά Ασία ένα με εξορυκτική εξιδανικεύει κι ανατολίτικη γιατί πήγαν 200 ιδιώτες 47 πωλήθηκε έτσι πολλές μυρωδια πολλές από τις δράσεις είναι μυστική όχι αναπαράσταση μιας πραγματικότητας ενώ αντιθέτως μιλούν για θέρμανση αυτοκρατορία μιλούμε για να μιλούμε για επανάσταση και στάχτη κινητοποιήσεις για για περιορισμό καταστροφή εκκλησιών για περιοχή καταστροφή είχε ελληνική κουλτούρα της παιδείας και εκπαίδευσης αλλά λύγισε γραφική ύλη διοικητική εκ του μακρόθεν βεβαίως ποιητική οι αριστοκράτες ευγενής καρέ καρέ κάθε εποχής αυτοί ζωγράφοι έτσι σήμερα έχουμε μια τέτοια αναπαράσταση είναι τιμωρούνται οι όροι για παράδειγμα η έτσι τόκοι και σύγχρονες κυρίαρχων διδακτορικά από το περιστέρι που στη σύγχρονη πραγματικότητα όπου βλέπουμε στερεότυπα με στερεότυπα γυναικών ανδρών ίντριγκες σε ένα πολυτελή σημεία μίλησε μια μεταδοτική η αρχική ομάδα χωρίς να χρειάζεται μια άλλη πραγματικότητα υλοποιηθεί η ακόμα ακόμα και το ντοκιμαντέρ είναι πολύ πετυχημένο όσον αφορά στην μαγειρική στην μπορεί αυγό ελληνοτουρκικά του κόρη η οποία σαφώς είναι αισθητικά και τεχνικά μαγειρικά πετυχημένο θεωρείται δε μπορούμε να ακυρώνουμε τη γεύση που κριτικοί ωστόσο φαίνεται ότι υπάρχει άρρηκτη μπορεί η κωνσταντινούπολη ιστανμπούλ μέσα από το Ελληνο ελληνικό λαό ελληνοπρεπές αλλά μπορεί κάλλιστα ο πλέγμα φθηνότερο πιο κρίσιμο το στη γεύση και την όσφρηση και τη φιλοξενία ταξιδιωτικών σκέλος το ντοκιμαντέρ το αλλά δεν δίνει στοιχεία για τεκμήριο ειδικά ιστορικά γεγονότα για τα οικονομικά πολιτικά στοιχεία για στιλ και άλλοι τόποι που γίνονται λίγο δίπλα αποθήκη έτσι μπορεί να δούμε ένα μαζευτούν μάνες οι οποίες περιορισμός έφυγε έτσι λοιπόν δημιουργώντας θέλει και χωρίζουν αντενδείκνυται ιστορικά θέματα βεβαίως αυτό χρειάζεται κανείς για να παραχθεί ένα υλικό τηλεοπτικού κοινού ημερίδα υποτακτική στα οποία αναφερόμαστε 18ος 19ος αιώνας με ποιον τρόπο βλέπετε ζωγράφο ευρωπαίο να παρουσιασθεί έγινε τουρκικό δάνειο χαμάμ μια ανατολίτικη θίγει και όχι μόνο και βάλτε όποια επιλογή υπάρχει γυναικών όπου παρουσιάζονται ενώ ένα πληθυσμός γυναικών θέτει συμφραζόμενα υπάρχει ηθική από δυτικούς μια απόλυτη χαλάρωση αντί 9 κυρίως μια ομάδα η οποία προκαλεί και σημαίνει παραπέμπει στα παλαιότερα σεισμικά μια εκεί προβλέπεται ότι οι γυναίκες εδώ παρουσιάζονται πως είχε ένα σημείωμα όχι ως άτομα όχι της Γούναρη είναι μια εξωτική όλοι οι νέοι ηλικίας από είναι πέραν του καλού και του κακού εδώ απλώς διαμορφώνει ένα θέλω ένα απολαυστικό ένα ταξιδιωτικό λόγο για μετακινήθηκαν προς την ανατολή και μάλιστα έχει ιδιαίτερο ιστορικά από το αδιάβλητο ταξιδιωτικά είναι γυρολόγοι οδηγούν τους ευρωπαίους στην στην πραγματικότητα βέβαια και κλιματικά και διατροφικά και από άποψη νοοτροπίες και συνήθειες αυτό που λέμε μεσόγειος η ανατολή για τους οικιακούς βορείου έχει σχέση με ένα χαλαρωτικά ηρεμία ξεκούραση διακοπή ταξιδιωτικού τύπου όταν αυτό ταυτίζεται πολιτικά ιστορικά εργασιακά εκπαιδευτικά και στα παιδιά βλέπετε και έχουμε ένα να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε μόνο αυτό είμαστε τυφλοί εργαζόμενοι οι μαχητικοί και μπορούμε να διαβάσουμε και να παράξουμε έργο επιστημονικό την ίδια περίοδο πολιτικών έργο για τον σαμαρά αλληλεγγύης αναπαράχθηκε χωρίς προηγούμενο πολιτικό έργο και το ιστορικά και πολιτισμικά βλέπετε πάλι υλισμό νεο ρεαλισμό το χρώμα έχει πολύ σημαντικό ρόλο και φωτισμό σταδιακά κρατούμε από ευτυχία να έχουμε ένα πρόκληση 60 νίκες έχουμε τέτοια απομόνωση προσώπων και γεγονότων να δημιουργηθούν θρύλοι και μύθοι κάποια μπορεί να είναι χρήσιμα θεό Marfin συγκληθεί οικονομικές ανάμεσα στην ιστορία και την υπέρτατη αγόρι σου έχουμε έναν ιδεαλιστικό τρόπο για πορτρέτα όσα αγόρασε από το κράτος ως ανορθογραφία αγωνίστηκε σε στρατιωτικούς τώρα θα διαμόρφωνε ένα μιλιταριστικό στρατιωτικό στερεότυπο βέβαια και σε πολιτικές νίκες περίοδος είναι αναγκαίο απλώς τουριστικά ιστορία το δεύτερο στο καταγράφουμε και έμμεσης παιδαγωγοί και αυτό δημιουργεί λέει πέταξε χωρίς παιδιά αυτό είναι στερεότυπο ότι παραπέμπει στο στρατό στο όπου μπορείτε ΔΕΗ χαϊδευτικά αυτό αφορά όλη την ελληνική ομάδα τον ευαγγελισμό μεταφορά πολύ σοβαρά γίνει διαφοροποιήθηκε 1000 επιτυχία με την Ελλάδα κι έκανε τον 17ο αιώνα που παλιότερα τώρα με αυτά που με τις γελοιογραφίες του δέκατου ένατου αιώνα πέραν των μπορείτε να μου το εξηγήσει μου έχουμε ένα άλλη ομάδα μεγάλη παραγωγή έργων που υπερτονίζει το κωμικό στοιχείο των γελοιογράφων στοιχείο είτε πάνω στα όριά του είπε σύκου όταν θέλω να παρουσιάσω τους χορηγούς τους εργαζόμενους τους ανθρώπους που μάλλον θα κάνει τρεις παιδιά και ένα κακά παιδιά ενώ παράσταση γελοιογραφίας κομβική για ελαφρυντικά και τώρα σε περίοδο οικονομικής κρίσης πολεμικό ένα ημέρα ago year γραφεία του εκεί θα περάσει η πείρα μας η άμυνα από μια Ευρώπη πόσο μπορούμε να αντέξουμε το δράμα το δράμα την τραγωδία τη σκληρότητα χρειαζόμαστε και την πρώτη έτσι από τη μια η εξιδανίκευση ο ψυχισμός σύμφωνα με το ΑΠΕ ότι ναι το κωμικό στοιχείο να τονίζεται το παραβλέπω παράλληλα συγκρινόμενη μετά διότι η τεχνητή οικονομική κρίση σήμερα στην Ευρώπη βλέπετε πόσο μεγάλη μ υπάρχει ύστερα τις κωμωδίες και μαθαίνει να βρίσκω πολύ η ιδία η δημιουργία του έργου και των διαφημίσεων που χε χύμα το χωριό με την τουρκική πρωτογενή πρωτογενές πλεόνασμα με διαφήμιση ξαφνικά συμβάν εμπλέκονται οι αγρότες πρώτο διαφημίσεις με αγρότες τέτοιου τύπου ήταν μια πρώτη συνδικαλιστική πάνω έχουμε τους αγρότες στο κρατίδιο οι οποίοι δεν αλλάζει την προφορά δεν αλλάζουν τον τρόπο ζωής και σκέψης και για ολόκληρες και οικονομικό η αερανάρτηση με πρωτογενές πλεόνασμα με το καταλαβαίνει και δεν τους αφορά αυτό διακωμωδεί τηλεοράσεων διαφημιστής για πρώτη στην επικοινωνία από τα μεγαθήρια μαύρης κωμωδίας του πολικού αγροτικού τύπου βλέπε παρκάρει όπου ξαφνικά και η αναδεικνύεται μια αγροτική πραγματικότητα η πέτρου φίλε δουλεύω είπε τονισμένο πεδίο π.χ. για τους κληρικούς και τους αθηναίους για τους πρώτη γνήσια για τους ευρωπαίους πραγματικά μετά ακούμε πραγματικά μαύρη κωμωδία από άλλη εποχή αυτά τα στοιχεία είναι φανερό ότι χρειάζονται και έθνη μιλούμε για ζωγραφική τώρα μιλούμε για κινηματογραφική πραγματικότητα ανέφερε ότι αυτή η έννοια του μόρφωση ένα όμορφο Χ οι γελοιογράφοι έτσι είναι απαραίτητη τράπεζες δηλώνουν αριστεροί που εδώ ροχαλητό λοιπόν όλα θέλουν να μπορούν να ξεχωρίζουν και να διατηρεί της μετακινηθεί ποιοι κοινωνικές ανακατατάξεις και οι διαφοροποιήσεις που συμβαίνουν κάθε μέρα αλλαγή οικονομικό πολιτικό επαναστατικό ανθυγιεινό χρησιμοποιούμε λοιπόν παρά να χρησιμοποιούμε την τέχνη τη ζωγραφική τη γλυπτική αργότερα τη φωτογραφία τον κινηματογράφο με στόχο να γνωρίσουμε να διακρίνουμε για πρόβα βραδιά γενεαλογική μάχη οι γερμανοί χρησιμοποιούν ειδικοί θεωρούν εκείνη τότε αναμένεται λέβητα προς ΔΕΗ θέλει πάρα ούτε αφορά μόνο τους άμεσα για ένα τόσο ισχυρό σε εκλογές αναχρονιστικά σύγχρονες δεν μπορεί κάθε φορά θυμάμαι τον Μεγαλέξανδρο τον επαναστάτη Κολοκοτρώνη και τον μπάμπη υπηρεσία επαναστάτης και ήρωες μυστικά για να φτιάξω διάφορα μια χειραγώγηση δύο 14 και προώθησαν στοίχημα ένα πολιτικό κόμμα αφού η ομάδα γρήγορο εμπόριο κάνναβης 18 επίσης επιστημονικά και μπορεί να πλυθεί κανονικά νοήμονες πολιτικούς ενεργούς πολίτες αυξήσεις ενεργός πολίτης όπως εσύ δεν μπορεί να πείσει ανωτέρα βία η συγκεκριμένη γελοιογραφία με τον ναπολέοντα έχουμε θέλουν έχει επτά . το πρώτο είναι η χειρότερη έχουν δείξει περίτεχνο περιλαμβάνει όσα γράφουν είτε διαφωνεί είτε πέντε ευρώ λέει θέλει να μας μιλήσει είναι παρά ως ναι έχεις τύχη βουνό η κόρη της κοιτάξτε είναι δύσκολο ο στόχος να είμαστε αντικειμενικοί και προσπαθούμε όταν χαρακτήρα όπου δει και ιδιωτική με ιστορικού και αφήγηση προφορική όπως τη βρήκε με με πολλά ντοκουμέντα με στοιχεία και τεκμηρίωση και νέα χρωματισμένο λόγω ναι μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχει δικαιολογία πολιτική διεκδικούμε ψήφο αλλά είναι δύσκολο τόσο μεγάλο κύμα δήθεν μεγάλη πηγή γι αυτό και μετά τον 20ο αιώνα η μεταμοντέρνα ακριβώς νεωτερική ιστορία προωθεί με εξαιρετική ο μπορώ να παραπέμπουμε τα στοιχεία μου είναι από τα πιο πάνω στοιχεία από τη βιογραφία να λέω αυτά που πραγματικά αυτή η φιλία έχει συνυπολογίσει κάπου εμπλέκονται τα πράγματα άνω Tourism εξαρχής στην ταινία πρέπει να έχει ο Αναγνώστης πιο ποιητικό στις κοινωνικές επιστήμες δε να προσέχει περισσότερο και πιο υποψιασμένους αυτό που διαβάζουν σας δεν πήρε και ακόμα περισσότερο τέρμα βλέπετε στην τέχνη έχω περισσότερα υλικά παραπλάνησης η τέχνη έχει το χρώμα ένοπλοι υλικών στην παραποίηση της υπάρχει παραποίηση υπάρχει το χρώμα υπάρχει το σχήμα υπάρχει μορφή υπάρχει το βατήρα και πολύ λογικά κάποια θα παραλάβετε την κινηματογράφου πια εκείνοι θα βάλω και όχι να παίρνουμε άρα λοιπόν ανάλογα με τα υλικά που θα χρησιμοποιήσω τις καλλιτεχνικές συμβάν θυμήθηκαν και τη σύμβαση χελώνα να διαμορφώσω ένα ένα ρεαλιστικό και εξευτελιστικό έργο ακολουθήσω δηλαδή θα ακολουθήσω μουσαμά παρόν μεταδίδει η Thurman έχει ταχθεί ποιο είναι το μυστικό των κατσαρίδων σίγουρα την τέχνη ένα από τους στόχους οι οποίοι θα πρέπει να είναι παραποίηση στοιχείων Γι' αυτό και λένε ότι στην ιστορία έναν αξιόπιστο ντοκουμέντα θα ψάξω να βρω ρεαλιστικούς πίνακες και θα πρέπει να ξέρω ακριβώς καλλιτέχνης είχε παραγγείλει να κάνει το έργο για πιάνο το έργο τις επιπτώσεις των ελεύθερων έτσι είσαι πιο απευθυνόταν πρέπει να ξέρουν ότι το ΚΚΕ τότε το μήνυμα αγώνα και επικοινωνιακό πελατειακό για σίγουρη περίπου για το ρόλο των ναι δεν έχει αυτό το ρόλο αυτό και γίνεται πιο ελκυστική και στην ηλικία αλλά και θύματα trafficking γι αυτό και διαθέτει πάρα πολύ στην εποχή μέχρι τους βρίζω γραφική αυτή είτε στη μορφή της δυτικοευρωπαϊκής χρησιμοποιώντας με τις αγιογραφίες εσείς όπου λένε και οι φτωχοί και οι αμόρφωτοι και στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη γνώρισε άνεργα με αποτύχει Ἐκκλησία θεραπεύσει από πίσω μου γνώρισε την τέχνη σε όποια μορφή και τώρα στις μέρες μας τον 20ο και 21ο αιώνα με τα media με τον ψηφιακό και όχι πια αναλογικό τραυματισμό υπάρχουν αυτή τη στιγμή πολύ μεγαλύτερη μπορεί να δείτε μια ταινία και να μην κλείνετε τα animation τα γραφικά από τα πραγματικά πρόσωπα το θέμα τότε τροπικά μαθητεία περιοχή και θέλουμε να αποκομίσουμε καρποφόρα ένα το ξέρουμε στόχους εκπαίδευση είναι ότι χάνονται στην κριτική και να διακρίνουμε τα στοιχεία που είναι παραποίηση τα στοιχεία που δίνει και όλοι υγεία και αποπροσανατολίζουν από το ιστορικό πραγματικό πολιτιστικό γεγονός μπορώ να το κάνω αυτό εσείς μπορείτε γιατί στερείται θητεία εκτιμά κάθοδο να διακρίνεται το θρύλο το μύθο το ιστορικό το πραγματικό το παραποιημένο Άννα Ζερβού στο σε και η εκπαίδευση λένε παραμένει πάρα πολύ δυνατή και χρήζουν και έκτοτε έχει βρει ένα πολύ μικρό κομμάτι ένωσαν τα μαθήματα το εκτίθενται κάνουμε και ιστορία χρησιμοποιώντας και με την πολιτισμική πολιτισμική ανάταση έχει στοιχεία από την αρχική από την ειρηνευτική από την ιστορικό κριτική είστε ένα πράγμα συνέχεια διάσπαρτων έργων ιστορικοί της τέχνης αναφέρθηκα στις 701 χωράφια είναι φανερό ότι μια τοιχογραφία εδώ από αγγέλους η μικρογραφία αυτοκρατορίες είναι μια τοιχογραφία της Προέδρου στο παιδαγωγικό σχόλιο μεγάλος αριθμός πήρε θέτει στοχεύει μια τοιχογραφία μεγάλων διαστάσεων με πρόσωπα ειδικού τύπου αποτυχία ιστορική προέλευση στοχεύει για τον θεατή κατηγορεί τη Google να έχει κρίσιμη μέσα από τη μεγάλη διάθεση μέχρι τη γλώσσα δημόσιοι για να κυριαρχήσει το στερεότυπο του ηγεμόνα έτσι έχουμε τους ηγεμονία στον χώρο της αυτοκρατορίας και τότε και τώρα τότε πολιτικούς θέλουν να προπαγανδίζουν τον εαυτό τους και να το προωθήσουμε έχουμε Λάσο μη όχι πορτρέτο ο ένα στους δύο γονείς να παρασχεθεί και μεγάλων διαστάσεων οι μικρές διαστάσεις συμβαίνει τι άλλο από την δίεση με το ασπρόμαυρο τι σημαίνει σε σχέση με το έγχρωμο και φωτογραφία και ζωγραφική και εκείνα της και σε ένα απλό πρόγραμμα παιδικό το τραγούδι σημαίνει έτσι είναι πιο κοντά στο χρόνο για πιο κοντά στην πραγματικότητα το ασπρόμαυρο γιατί τα χρωματικά υψηλά και μη ωραιοποιεί ποιο χρώμα θα χρησιμοποιήσει κανείς ένα χρόνος και γελοιογραφίες οι καρικατούρες χαρακτική πολλά ιστορικά έργα χαρακτικής εκεί δεν έχει το χρόνο να πάει και παραποίηση και όχι μόνο κοινού στη χάραξη ασπρόμαυρη έγχρωμη στην ιστορία μας το κυρίως με το υλικό που θα χρησιμοποιήσω το Navi 9 διαφορετική από ΜΚΟ για είναι διαφορετική από το μέγα επτά τελικά λοιπόν χαίρονται ανά στοιχείο πόσο πειστικά είσαι πιο κοινό απευθύνομαι μιλώντας για τέχνη για την τέχνη και θέλουμε έναν καλλιτεχνικό έργο και να ξεπεραστούν τα όρια μια σύμβαση Χαλκιδικής δεν ξεπέρασαν το σουρεαλισμό τον εξπρεσιονισμό και να κάνω πόσο πειστικό έργο 20 όχι εδώ και εκεί είναι φανερό ότι θα παλέψουμε τελικά και δεν την έφερε το μήνυμα δεν έφερε το περιεχόμενο εκεί αργά τώρα για τον καλλιτέχνη και τον θεατή αυτές σύμφωνα με τη διαφοροποίηση στην ιστορία του Πολιτισμού είμαι άλλωστε δεν είναι μόνο όσοι συμμετείχαν ακόμα και από τη σημειολογία τη γλωσσολογία και βλέπετε ότι η φρασεολογία με τη δικαστική ορολογία με την ιστορία της ΑΕΚ με την ανάλυση των Θρησκευτικών κειμένων με πλάνα των φιλολογικών κειμένων με την ανάλυση των λογοτεχνικών κειμένων όταν μια κριτική ανάλυση και τις από τη λογοτεχνία βρε μετά μέχρι να ευχαριστηθεί εικόνες τις αφίσες με τα αναληθή τόλμη υγεία λοιπόν με αστάρι τώρα με την Άννα το γραφιστικό των δεσμεύσεων που έχουν σχέση με τη γη με το ψηφιακό πειραματισμό να μπορώ να συγχωρήσω το υπερκείμενο από το κείμενο όλες λοιπόν τώρα διεπιστημονικά επιστήμες και τεχνικές βοηθούν Γι' αυτό και έχουμε οδηγηθεί θέτει επιστημονικά μοντέλα ανάλυσης όταν έχουμε πολύ τροπικά τελικά δεν έχω μόνο ένα χέρι αφού είναι μια παραδοσιακή εικόνα τότε μπορώ να έχω ένα τυπική έναρξη άρα έχω πολύ ποιοτικά υλικά Γιάνναρου μα το ερώτημα δεν είναι λιπαρό δέρμα στα έργα που θα βρείτε και συγκέντρωσε ότι έτσι ίσως ερευνητές σ'αυτή την περιοχή δυτικά ερωτήματα βιβλιογραφία μπορώ για να παραμείνει και στο κείμενο έχει σχέση βλέπεις με ιστορία αναληθή εικόνα ώστε να περιοριστούν οι στην ιστορική μνήμη και ειδικότερα στα 169 πάρα πολύ καλή δουλειά όπου έχει βρει έχει συγκεντρώσει καβαλάει κόντρα με ένα κουμπί με τους ήρωες του 1821 κάποιοι προχωρεί την περίοδο δομείται και μετά και πάνω σε αυτά θα πάρουν πτυχίο θέτει ερωτήματα και ψάχνει να βρει τα στερεότυπα του αγώνα της επανάστασης του εκλογείς που όχι μ όνο και με πιο τρόπο αυτά μπορούν να γίνουν μάθημα τέχνη έχει μάθημα παραστάσεις μαθήματα ζωγραφικής είμαστε δεύτεροι έχει μείνει από τον γ με περίτεχνη μάσημα ταυτότητας στο ίδιο πεδίο όλα τα μέτρα αυτά έρχονται του ερωτικού λόγου όπου βρέθηκα με εισαγωγικά κείμενα με εμπορική ζωγραφική και να παραχθεί είναι του Ανδρέα του ζεύγους τελικά λογότυπα μέσα από τα οποία Ορειβατικός σύλλογος παρατηρείται και το ίδιο τραγούδι από το οποίο αντλούμε το περισσότερο υλικό κατάφερε και προσπάθησε να βρει στην ιστορία της τέχνης λίγα αυτά που έχουν σχέση με ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα είτε σε πραγματική κλίμακα είτε σε μισθολογική κλίμακα και να βρει τις διαφορές και τις κλείσιμο επαναλαμβάνω ότι όλα αυτά δημόσια ανάλυση η οποία αμφισβητεί τα έργα τα μεταγενέστερα όπως το έργο του γι το οποίο έγινε μέχρι να την απελευθέρωση μετά την ίδρυση του ελληνικού κράτους αναπαρήχθη To κρυφό σχολείο και μπαίνει στα σχολικά εγχειρίδια καθώς όλο έχει ως στόχο να ξεχωρίζει τον απρίλιο από το μύθο αν όχι να ακυρώσει το θρύλο έτοιμο να γνωστής χωρίς το ευρώ κι η οποία αναγνωρίζει το θρύλο παρέχονται γύρω γιατί είναι χρήσιμος όταν διαμορφώθηκε μεταγενέστερα αρετή και χρήσιμο στην προσχολική ηλικία οι πρώτες βαθμίδες όπως λένε γύρω μου τη σχολική ιστορία είναι χρήσιμη γιατί ακριβώς αυτή την εποχή την περίοδο που διαμορφώνεται στις κοινωνική ιστορική πολιτική αισθητική ταυτότητα χρειάζεται ένα ομάδα τοπική εθνική ιστορία τώρα φοιτητών χρειάζεται μια ένα δίλημμα στην Ευρωπαϊκή ιστορία στην παγκόσμια ιστορία στη διεθνή ιστορία Καλαμαριά ερωτήσεις πόλεμος οφείλουν λοιπόν άνοιξε τις εικόνες χωρίς να φταίνε γι αυτό το bar που και τιμώμενη χώρα θα είναι εξοργιστικό αλλά τι να κάνουμε θα τεθεί μια αισθητή τοπία και να σημειώσουμε και μερικά στοιχεία να δούμε που ακριβώς εντοπίζονται στερεότυπου που εξιδανίκευση ύπουλα το κωμικό στοιχείο γιατί αντιλαμβάνονται έτσι έκανε και μια άσκηση αντιδράσεις όπως λέει με τα έργα μπορώ και να τα βρούμε Τούτη μπορείτε να εκτυπώσετε είναι καλύτερο σας βρήκαμε λοιπόν ήρθε για τον επόμενο Μάρτιο κοίταξε το μέλλον το εξώτερο την επόμενη φορά θα δείτε ότι ξέρετε δεν έρχεται πάντα παρθένα αναπαριστά σχολείο είναι δε deja νούμερο αυτό 1000 λέει παραθυράκι στο ΕΚΕΒΙ έπονται καταγράφουν στοιχεία 12 τόμους στοιχεία με βανδή δεν ισχύει το θεσμικό πράγμα το λιπαρά ομάδες υπήρχαν ομάδες φιδάκια που κυβερνητικοί εταίροι του κατηχητικού η ιστορία της κατήχησης όποια δέχεται έγινε χαμός έγινε το προηγείται το μετά τη λειτουργία ακριβώς έχει το λαό αυτό εσείς να αναδειχθεί διαμορφώνουν το θρύλο δεν έχουμε τα ντοκουμέντα ταξιδιώτες περιηγητές όλων θεωρούνται οι ερευνητές θα έχουν πια πρωτοετείς πηγή Σύμφωνα με μια πηγή είναι ανεύθυνο όχι επειδή πρέπει να είναι κείμενο γραμμένο ταυτόχρονα από συγκεκριμένο επώνυμο πρόσωπο θύμιζαν μια νέα ο ευρωπαίος περιηγητή