«Η μακρά νύχτα της δικτατορίας» – Ντοκιμαντέρ παραγωγής ΓΓΕΕ / Ντοκιμαντέρ παραγωγής του τμήματος web tv της ΓΓΕΕ προβλήθηκε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την 28η Απριλίου 2017. Στο ντοκιμαντέρ μιλούν οι: Βαγγέλης Καραμανωλάκης, Επίκουρος καθηγητής Ιστορίας, ΕΚΠΑ- Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. ΑΣΚΙ Σωτήρης Ριζάς, Διευθυντής Ερευνών, Κέντρο Έρευνας Ιστορίας Νεώτερου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών Βαγγέλης Σιαφάκας, Δημοσιογράφος – Μέλος του «Ρήγα Φεραίου» 1971-1977 Θανάσης Σκρουμπέλος, Συγγραφέας Στέλιος […] - Dim Man (Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, 2017)
Ντοκιμαντέρ παραγωγής του τμήματος web tv της ΓΓΕΕ προβλήθηκε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την 28η Απριλίου 2017. Στο ντοκιμαντέρ μιλούν οι: Βαγγέλης Καραμανωλάκης, Επίκουρος καθηγητής Ιστορίας, ΕΚΠΑ- Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. ΑΣΚΙ Σωτήρης Ριζάς, Διευθυντής Ερευνών, Κέντρο Έρευνας Ιστορίας Νεώτερου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών Βαγγέλης Σιαφάκας, Δημοσιογράφος – Μέλος του «Ρήγα Φεραίου» 1971-1977 Θανάσης Σκρουμπέλος, Συγγραφέας Στέλιος […]: Κατανόηση τον λόγο που οδήγησε στη χούντα θα πρέπει να πάει πολύ πιο πίσω του 1067 ευρώ ουσιαστικά να ξεκινήσει με τον εμφύλιο πόλεμο τίποτα απ'όσα όλα όσα άφησε πίσω του ο εφημέριος μπορεί να τελειώσει 349 με την νίκη του εθνικού στρατού το όμως πραγματικότητα ένα πόλεμος που συνέχισε να υφίσταται και μετά τα έκτακτα μέτρα ότι κομμουνισμός η διάκριση των πολιτών με βάση το φρόνημά τους όλα αυτά αποτέλεσαν τον Πιτ πηγές αυτό που εύστοχα έχει ονομαστεί καχεκτική Δημοκρατία για την περίοδο εκείνη και του έχει συνδεθεί με τις σημαντικές αλλαγές από τη μια η εκλογική άνοδος της ένωσης κέντρου από την άλλη οι λαϊκές διεκδικήσεις κινητοποιήσεις όλα αυτά μόνο πολιτικό νέο σκηνικό το οποίο θα οδηγήσει 1065 στην ανατροπή της κυβέρνησης του γιώργου παπανδρέου στην αποστασία εγώ και Perez αυτές μεταβατικές κυβερνήσεις και σε μια ουσιαστικά ατμόσφαιρα κυβέρνηση ας κατέκτησαν διαχρονική συνταγμάτων είπαν αγράμματοι βασιλεύς ΑΠΕ έτσι τον παπανδρέου αλλαγή είχε δίκαιο έκανε χρήση του δικαιώματος ινδία στο συμβούλιο του στέμματος περιττό χρήσης δικαιώματος το κατ' αρχήν δικαίωμα όλο αυτό μου μοιάζει ότι θα μπορούσαν να τελειώσει με τις εκλογές του Μαΐου του 1967 οι οποίες θα οδηγούσαν ήταν βέβαιο στην εκλογική νίκη της Ένωσης και του παρότι τοστ αιματηρή κοινοβουλευτική δεξιά ενδεχομένως θέλουν να αποκλείσουν την εκλογική επικράτηση της ένωσης κέντρου παρότι στο σχεδιασμό τους υπάρχει προσφυγή και στην επόμενη συνταγματική λύση στα λεγόμενα έκτακτα μέτρα καταλαβαίνει πάρα πολύ καλά ότι αυτό από άποψη πολιτική εμπεριέχει πολύ σημαντικούς κινδύνους θα μπορούσε να πει κανείς ιστορικής σημασίας ακόμα και αν αυτό ήταν δυνατό βασιλιάς στη κυβέρνηση Κανελλοπούλου να βάλουν ένα καθεστώς έκτακτων μέτρων κατανοούσαν ότι η έξοδος παρά αυτό το καθεστώς θα ήταν πάρα πολύ δύσκολη αυτό συνιστά δήμος δεν υπάρχει στην ομάδα των συνταγματαρχών η οποία βρίσκεται στην καρδιά αυτού του σχεδιασμού πήρε την εικόνα που εκπέμπει με περίπου μικρόβια έντομα μπορεί ένα βιβλίο να παραμένουν χαμηλοί ενώ η μελέτη έχει βρει ότι θα προταθεί και στους δύο το στόμα της παράταξη πρόκειται να πληρώσει έστω και πολύ σημαντικός πάλμα μια παρερμηνεία των πραγματικών συσχετισμών και στο στρατό και στην κοινωνία αυτή η καλλιέργεια του κλίματος της ίδιας δεν ωφελούσε τελικά τους τους οποίους θέλουν σε αυτή την ομάδα του στη μεγάλη η οποία μπόρεσε να αξιοποιήσει αυτό το αίσθημα κινδύνου που υπήρχε εντός του στρατού και να μπορέσει να προχωρήσει στο σχεδιασμό της είναι πολύ μεγάλη ας στα ανάκτορα έγιναν ενώπιον της το μεγαλείο του βασιλέως ορκιστεί υπό τον επίσκοπο αθηνών και πάσης ελλάδος κ.κ. Στάμου είναι νέα εθνική Κυβέρνησις εις τα ανάκτορα προσήλθαν και ορκιστεί σαν κύριος Κωνσταντίνος Κόλλιας εισαγγελέας του αρείου πάγου ως πρόεδρος της εθνικής κυβερνήσεως Κωνσταντίνος κυρίως Γρηγόριο Σπαντιδάκη αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού ως αντιπροέδρου της κυβερνήσεως και υπουργός εθνικής αμύνης συνταγματάρχη πυροβολικού κος Γεώργιος Παπαδόπουλος ως υπουργός προεδρίας κυβερνήσεως συνταγματάρχης πυροβολικού ο Νικόλαος Μακαρέζος ο υπουργός συντονισμού και Ταξίαρχος κύριος Στυλιανός Παττακός ως υπουργός εσωτερικών ότι μ' αρέσουν μου με την κατάργηση του ασύλου ο χρόνος την κοινοπραξία κλείσιμο περιοδικών και εφημερίδων που μισθώνονται κατά κύριο λόγο με την αριστερά και παράλληλα βέβαια 1000 συλλήψεις συλλήψεις που αφορούν όλο τον πολιτικό κόσμο κατέχει σχολή την πολιτική ηγεσία αλλά και βέβαια και πάρα πολλά απλά στελέχη ανθρώπους οι οποίοι συνδέονται κυρίως με την αριστερά και με το κέντρο όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα βρεθούν στον ιππόδρομο και στη συνέχεια 6000 από αυτούς θα εκτοπιστούν στοιχεία πιο σημαντική ίσως προσπάθεια που έγινε την ημέρα του πραξικοπήματος της εικοστής πρώτης Απριλίου για να ματαιωθεί η επικράτηση της ομάδας του συνταγματαρχών έγινε από τον γεώργιο Ράλλη στον υπουργό δημοσίας τάξεως κυβέρνησης Εθνικής ριζοσπαστικής Ενωσης που είχε αναλάβει να δημιουργήσει νέες Ράλλης προσπάθησε μέσω αστυνομικού που βάσιμα να επικοινωνήσει με το 3ο σώμα στρατού στη βόρεια Ελλάδα είναι ενδεικτικό όμως ενδεχομένως και των αντιλήψεων καλύτερα της ατμόσφαιρας που έχει κρατήσει εντός του σώματος των αξιωματικών οδηγό ταξί εφόσον στις μεγάλες όποιος διοικεί το σώμα εκείνη τη στιγμή λόγω απουσίας του διοικητή του όποιος βρίσκεται στην αθήνα δεν πίστεψε το ράλι για τον πολύ απλό λόγο ότι πολυφωνικό σταθμός της Αθήνας διαβεβαιώνει ότι ο βασιλιάς Κωνσταντίνος είχε υπογράψει ένα διάταγμα με το οποίο αναστέλλονται άρθρων του συντάγματος που αφορούν τις ατομικές και πολιτικές ελευθερίες απ' αυτήν την άποψη είναι ενδεικτικό του κλίματος ότι μια μεγάλη μερίδα των αξιωματικών μεταξύ αυτών ευφυής αξιωματικοί όπως ο Γκάλης αποδίδουν πολύ μεγαλύτερη σημασία στην εικαζόμενη έστω θέληση ένα εξωκοινοβουλευτικούς κέντρο εξουσίας που είναι άλλωστε και όχι τις διαβεβαιώσεις του στις διαταγές ενδεχομένως που λάμβανε από μια πολιτική κυβέρνηση όπως ήταν κυβέρνηση Κανελλοπούλου παρόλο που πολύ συχνά θυμόμαστε αδικούνται κυρίως γεωγραφικά πλάτη με το μυστρί του Παττακού της ελληνικούς Φωτόπουλου κλπ έχω από την πρώτη στιγμή δείχνει τη βία της ως καθεστώς την ίδια μέρα του πραξικοπήματος δύο άνθρωποι 15 χρονος τις προσκλήσεις και Μαρία καλαβρία μου δολοφονηθούν ψυχρό από κει και πέρα κάποιες προσπάθειες εξέγερσης στα Γιάννενα στο Ηράκλειο επίσης θα καταφθάνουν αμέσως τρεις μέρες αργότερα παναγιώτης λίστα δολοφονήθηκε εν ψυχρώ πόσα συγκρατούμενούς του επίσης στον ιππόδρομο όλα φταίνε δείγματα ακριβώς αυτής της πολιτικής μιας πολιτικής βίας και τρομοκράτηση του πληθυσμού απαγορεύει κινήσεις πάνω από πέντε απαγορεύεται εφεξής σωστής κάποιον να δει το κέντρο στην αστυνομία πηγές μη μας παίρνει μας είναι γνωστό ότι μια τέτοια ψυχρή και αυτός και η μητέρα ήταν η τρίτη φορά που χαρίζουν 0 τότε αντιδημάρχου στη νίκη τροφή χαμηλή είμαστε 150 δραχμές δυο καυτά και φυγή που είναι βάσιμο μισή πιάστηκαν την πρώτη μέρα και οι άλλοι μισοί κρύφτηκαν εκείνη την ώρα ήταν στο σπίτι και τέσσερις επιτρέπει γάμο της Καλαντζόπουλος και ότι θα πρέπει οι γονείς να μην μετέχουν στις σε μια άλλου είδους μεγάλη 1000 όταν έφτασαν τα 11009 όλα τα κουνελάκια ήταν γεμάτα με ισχυρές επειδή είχε γεννήσει η ΔΕΗ παρά τις τιμές κάτω ένα θάλαμος είμαστε 129 στην εξέλιξη της κίνησης των 75 χρονο ήταν 24 μέσα από το κλίμα της τρομοκρατίας υπάρχουν όμως και ορισμένες φωτεινές εξαιρέσεις σημειώνουν ιδιαίτερα την εκδότρια Ελένη Βλάχου η οποία θα αναστείλει την έκδοση της καθημερινής και της Μεσημβρινής την ώρα που θα έχουν αρχίσει πρώτες ζυμώσεις έτσι σε τέτοιες οργανώσεις όταν η εξορία και τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου με τις πιτζάμες τουλάχιστον μισή νεολαία αντιδράσαμε πρόλαβαν δρα Έμιλι μεγάλη και έφτιαξαν το Tech την πρώτη αντιδρά αντίθετων έργα σαν το εσωτερικό αντί για το κόμμα του μίκης μέσα όμως εξίσου μαλακός αριστερής και παράγουν μίσος νεολαίοι τότε γίνανε εντολέα του πάμε αλλά επειδή θέλαμε να απλωθούν σε ειδικό χώρο ήταν φυσικός χώρος κακά τα ψέματα τα ασπάζονται φοβερά τον ξέχασε αυτά δημιουργήθηκε η ανάγκη να φτιάχτηκε μια θυγατρική φυτικές έργα ένα και σπουδαστών έτσι έγινε τρεις σφαίρες που πρώτος μάλιστα πρόεδρος του ρήγα ήταν μόνο συμβούλια της που ήταν μέλος της φιλίας και ιδιαίτερη ανάγκη ήταν να προπαγανδίσουν ιδέες μας και ταυτόχρονα ενημερώνουμε με ειδήσεις που δεν μπορούσαν να βγουν στα επίσημα φύλλα που τα ελέγχει έχουν τα και έτσι την ίδια ανάγκη φτιάξαμε την εφημερίδα αφού κυρίως οποιαδήποτε όταν σε πολύ εκείνη την εποχή το offset ήταν στα πάνω του είχα προτού βγει ποτέ στις πρώτες πολύχρωμες εμπορικές αφίσες αλλά και εμείς έπρεπε να αφήσετε και χαμάς να έχει μια δυναμική τέτοια μπορεί να διακρίνεται ανάμεσα σε αυτό του το χάος των μεγάλων θυσιών υπήρχαν έτσι λέει αυτό το μας οδήγησε να φτιάξουν πρώτης γραμμής αφήσεις κόκκινο μαύρο χρώμα μπλε κόκκινο και για πρώτη φορά σπάει και παράδοση του πένθους τον αφήσουν πήγε αριστερά λόγω της ήττας της ΠΑΕ και παραστάσεις προς μαύρο που μέχρι τότε είχε τέσσερις ας αφήσει τις παρόλο που ήταν η χούντα και φοβόμαστε έτσι κακά τα ψέματα κανείς δεν είναι μάγκες μανια να ξεχνάς φόρους Ωστόσο επειδή είμαστε νέοι ορμητική στη διάθεση της εφηβείας η συνάντηση είχε το χρώμα από το όχι στο σχήμα είναι αφίσες αυτές με δυναμική και επιθετικό χαρακτήρα αφού μέχρι τότε η αριστερά έχει αμυντικό χαρακτήρα λόγω Τσίπρας να χαράζουν μια τομή σε προπαγάνδα της νεολαίας και της Αριστεράς αυτές οι άφησε λοιπόν ήτανε ένα μαύρο σημείωσαν σκοτεινούς ήλιους πατώματα και ένα χέρι κρατά ένα όπλο αναφερόμενος στην αντίσταση του 41 κατά των Ιταλών και τώρα πάλι αντιστάθηκαν μια από τις πρώτες επεισόδιο ανος που δημιουργήθηκαν τα δημοκρατικές επιτροπές αντιστάσεως την ίδια περίοδο μέλη του ομίλου αλεξάνδρου Παπαναστασίου συγκρότησαν τη δημοκρατική άμυνα λίγο αργότερα ιδρύθηκαν δημοκρατική σύνδεσμοι από στελέχη της Ενωσης Κέντρου και της ελληνικής Δημοκρατικής νεολαίας ενώ τον μάϊο στελέχη των ίδιων οργανώσεων ίδρυσαν το εθνικό κίνημα Δημοκρατικής Αντιστάσεως ο υπουργός αποκάλυψε ότι για τις επεμβάσεις του στρατού απετράπη η κομμουνιστικό ποίησης της χώρας κατά το προηγούμενο της τσεχοσλοβακίας και θεώρησαν ότι ελληνικός λαός θα εκλέξει ποιος θα τον κυβερνήσει διά του κοινοβουλευτικού συστήματος όταν θα συντελεστεί εξυγίανσης αφού περιέγραψε την επικρατούσαν προ της Επαναστάσεως κατάστασιν είπεν ότι κίνδυνος εισόδου προς τον κομμουνισμό και την χώρα μας δεν ήτο πρωτογενής ήτο δευτερογενείς ρητορική των συνταγματαρχών βασίστηκε στην παρουσίαση του πραξικοπήματος ως εθνοσωτήρες επανάσταση τον στόχο αυτό ανέλαβε κατά κύριο λόγο να υλοποιήσει η γενική γραμματεία τύπου και πληροφοριών που από το 1970 υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό τα κρατικά επίκαιρα οι ενημερωτικές ταινίες προβάλλονταν πριν από την κανονική ταινία στους χειμερινούς και θερινούς κινηματογράφους πράγματι διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στη χειραγώγηση της εικόνας του καθεστώτος μέχρι και το 1966 κυκλοφορούσαν ένα δεκαπενθήμερο ενώ από το 1967 γίνονται εβδομαδιαία δείγμα της σημασίας που είχαν για το καθεστώς για να φανεί μια τάξη μεγέθους μόνο η αθήνα διέθετε 1900 7600 85 αίθουσες ενώ σήμερα περιορίζονται σε 150 επίσημης το 1968 κόπηκαν πανελλαδικά 137000000 εισιτήρια σε μια χώρα με πληθυσμό 8000000 οκτακοσίων 1000 είναι σαν όλοι ανεξαιρέτως οι ελληνες πολίτες να πήγαν περισσότερες από 15 φορές στον κινηματογράφο μέσα σε μόνο ένα χρονιά παρουσία του υπουργού Εσωτερικών οινική αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ιλίρ Μέτα εγένετο επιστράτευσαν τους με αυτό τον τρόπο που δηλαδή με το πώς την υιοθετούσαν οι συνταγματάρχες στον εαυτό τους κατάφερναν να φτάσει εικόνα που ήθελαν παντού σε όλη την Ελλάδα πολλοί γράφουν στα πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο διότι με τον πολίτη αφού μπορούσε να πολλαπλασιάσει τις σε εφημερίδες σου στη φυλακή να καταλάβετε γράφονταν στο χέρι και μετά παίρνω σαν πάνω σε μια μάζα από λίπος σαν μπηχτή έμεινε το μελάνι πάνω εκεί και τύπων 40 10 15 αντίτυπα με πολύ κάθε μιας και πάντα πόσα αντίτυπα και τσάκωσαν αντίτυπα φορά αργότερα έφεραν βγήκαμε έξω πάλι παράνομα και έφεραν πολλά γράφονται πνεύματος όποιος σύνθετο και δυνατότητα ανάκαμψης και δύο και τρεις χρώματα πάνω σε δύο φίλους που χάλασε πολύ καθώς είναι μόνιμο μαύρο χρώμα μόνο ασπρόμαυρο και έχει σημασία αν γιατί αυτός τον ένα μέσο οργάνωσης που είχαμε κυρίες έπαθε στα γυμνάσια πιλότος φυτικού χώρο στα πανεπιστήμια σε πλαστικό χώρες πως χωρών όλα δηλαδή άπλωνε CDS και έξω από τους 150 όπως μόνο ο κακός μας φυσικά η θεματολογία των επίκαιρων είναι απόλυτα ελεγχόμενη για να παρουσιάσει μια αδιαμφισβήτητη κυβέρνηση που έχει δίκιο σε όλα και πολιτεύεται καλύτερα απ'όλους δεκάλεπτα αυτές ταινίες παρουσίαζαν κατά κύριο λόγο τις δραστηριότητες της ηγετικής τριανδρίας παπαδοπούλου Παττακός Μακαρέζος αλλά και άλλων επιφανών και μη μελών της κυβέρνησης ως πηγή και προλαμβάνει προκαταλαμβάνει και ευθέως επηρεάζει τους θεατές αφού κάθε θέμα με εκπροσώπους του καθεστώτος το παρουσιάζει ως ιδιαίτερα σημαντικό μονίμως τονίζεται η θερμή ανταπόκριση από τον κόσμο που αναπαρίσταται απόλυτα ικανοποιημένος από αυτή την ηγεσία με κάθε ευκαιρία υπενθυμίζεται ότι ο ρόλος του στρατού στην εύρυθμη της κοινωνίας η κοινωνική γαλήνη που έχει επιτευχθεί διαρκώς αναπτυσσόμενη πορεία στην οικονομία την Παιδεία την υγεία για να γίνουν όλα αυτά πιο θελκτικά συνοδεύονται από πολλά πιο ελαφρά κυρίως Lifestyle θέματα όπως επιδείξεις μόδας και βέβαια από ποδόσφαιρο το στιγμιότυπο του Πηλίου αποκτούν μόνιμη θέση αυτή την περίοδο της δουλείας επειδή μένει ξεχάσει ούτε μια στιγμή και αγωνιστές μας είπε όνομα της ελλάδος όμως κυρίως ως προς υπάρχει ένα πολύ μεγάλο διάστημα προκειμένου οι πολιτικές συνθήκες πολιτικές δυνάμεις να προσαρμοστούν σ' αυτό το σκηνικό και να αφήσουν να οργανώνουν τις κινήσεις τους η πρώτη προσπάθεια απότι φαίνεται που αναλήφθηκε με στόχο τον παραμερισμό της δικτατορίας πιθανότατα προέρχεται από τον κωνσταντίνο Καραμανλή ποιος ζει αυτοεξόριστος στο παρίσι αποδοχή ποσού 63 βρίσκεται εκτός ελληνικής πολιτικής φυλής διατηρεί όμως το γόητρο ειδικά μεταξύ των ελλήνων συντηρητικών της κοινοβουλευτικής δεξιάς Καραμανλής φαίνεται να αποβλέπει σε μια κίνηση του βασιλιά Κωνσταντίνου προκειμένου να σχηματιστεί μια πολιτική κυβέρνηση η οποία θα απομακρύνει τους πραξικοπηματίες που συντονισμός με το στέμμα δεν ήταν εύκολος ο βασιλιάς φαίνεται ότι είχε άλλα σχέδια και όπως αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων δεν περιελάμβαναν τον τον ίδιο τον Καραμανλή ο βασιλιάς και το παλάτι το οποίο μέχρι εκείνη τη στιγμή με βαριά καρδιά αλλά έχει στηρίξει το καθεστώς θα αισθανθεί πια ότι κινδυνεύει και με αυτή την έννοια θα επιχειρήσει να τρόποι στις 13 δεκεμβρίου ο Κωνσταντίνος προσπάθησε να κινηθεί εναντίον των πραξικοπηματιών κινητοποιώντας τους πιστούς του αξιωματικούς που βρίσκονταν κυρίως στους ανώτερους βαθμούς της ιεραρχίας παρότι γνωρίζουμε ότι το στέμμα του Κωνσταντίνος είχαν αρκετή υποστήριξη αριθμητικά εντός των ενόπλων δυνάμεων η οργανωτική προετοιμασία πολιτική προετοιμασία ιδεολογική προετοιμασία προφανώς ήταν ταινίες Αντίθετα η ομάδα των συνταγματαρχών σιγά-σιγά εδραιώνει την κυριαρχία της στις ένοπλες δυνάμεις αποδείχθηκε ότι εκείνοι είχαν τον έλεγχο της κατάστασης όταν σημειώνεται το αντικίνητρο βασιλιά Κωνσταντίνου το 1967 επίκαιρα δεν λενε οτι ήταν βιαστικό απροετοίμαστο και τελικά αποτυχημένου αλλά αντίθετα θα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε ότι την χώραν έσωσες από τον έλεγχο των θεσμών όποιες Συμπιλίδη μέρους μερικών συμπτωμάτων η συνοχή και η μεγαλοψυχία των ενόπλων δυνάμεων αλλά και η πίστη του λαού στην επανάσταση της 21ης απριλίου που βασιλιάς υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την Ελλάδα να μεταβεί στη στοίβα ενώ τυπικά ξεπουλούσε παραμένει βασιλέας δεν μπορούσε να ασκήσει και τα βασιλικά του καθήκοντα τοποθετήθηκε ένα αντι βασιλεία Γεώργιος Ζωιτάκης προσκείμενους φιλικά στους πραξικοπηματίες ανέλαβε αντιβασιλέας και ένα παραδοσιακός πόλος εξουσίας στην ελληνική πολιτική στην ουσία εξουδετερώθηκε μετά την ορκωμοσία της νέας εθνικής κυβερνήσεως ενώπιον του βασιλέως αντιστράτηγο κου Γεωργίου Ζωιδάκη και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κου Λιονή μου συνήλθε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κου Γεωργίου Παπαδοπούλου κ των υπουργικών συμβουλίων τρεις γεγονότα καθόρισαν τη συγκρότηση των αντιστασιακών οργανώσεων το πρώτο η διάσπαση του ενιαίου ΚΚΕ το φεβρουάριο του 1168 αυτό έχει ως αποτέλεσμα την διάσπαση των θεσμικών οργανώσεων που συμμετείχαν και τα δύο κόμματα με το πάμε και το ρήγα Φεραίο προσχωρούν στο ΚΚΕ εσωτερικού και την επιλογή του ΚΚΕ να προχωρήσει στη συγκρότηση κόμματος και του κομματικών οργανώσεων στην Ελλάδα και στη συνέχεια να ενισχύσει μορφές μαζικές μορφές αντιδικτατορικής πάλης στο εργατικό κίνημα και στο φοιτητικό κίνημα με την συγκρότηση της αντι ΕΦΕΕ και τις προσδοκίες που είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση του κινήματος στο πολυτεχνείο τη σημαντική συνεισφορά το δεύτερο είναι η δημιουργία του ΠΑΚ δηλαδή η ριζοσπαστική έκφραση του κέντρου που γνωρίζουμε πριν από τη δικτατορία που αλλάζει το χάρτη και τη μορφή του αντιθέτου κινήματος είχε ως αποτέλεσμα να θέλετε να αλλαχθεί το χαρτί της μεταπολιτευτικής περιόδου με την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ υπέρ eldorado Gold ποινής info όταν 19 σαρ προτιμούσαν δείξανε τη ΔΕΥΑΡ Pay per η μπάντα του οι mad επειδή ένα ευθύνεται θεατές σε Αλτσχάιμερ η κάνναβη κληρικών gr Copyright To a η υγεία του ήταν το make up Greek μη κανονική κάηκαν τρεις κι αν ανήκει στην δημαρχία ένα τρόπο να αναδεικνύει τις England Ti φαγητό το τρίτο ήταν η επιρροή που είχε στον εξωτερικό κήρυγμα ο μάης του 68 με αποτέλεσμα τη διαμόρφωση μιας πλειάδας οργανώσεων μικρών και μεγαλύτερων μα όχι κατεύθυνση αριστερής κατεύθυνσης που συμπλήρωσαν την εικόνα του ΠΑΣΟΚ αυτό τον τρόπο άλλωστε ήταν άδικο πέραν την αναφερθούμε οδηγεί άλλοι πολιτικοί χώροι πέραν της SEAT και της Αριστεράς ένα συμμετοχής οδηγοί οργανώσεις θα κινητοποιηθούν με τα ελάχιστα μέσα τα οποία διαθέτουν κυρίως με εφημερίδες τοίχου με μικρές προκηρύξεις με μαγνητόφωνο τοπικά στην εκφωνούν συνθήματα μέσα στην μπορεί πρώτη γενιά στοιχείο ότι αρχικά αγοράσει όποιος προκαλεί εξαρχής την ισχύ του καθεστώτος θα έχουμε έτσι συλλήψεις βασανισμούς πολύ σκληρούς βασανισμούς ειδικά τα πρώτα χρόνια και καταδίκες χτυπάει και διαρκώς πάνω στα διάφορα πράγματα που είχαν πάρει από το σπίτι προϊόντων ελιάς είναι αν τα ξέρουν και ταυτόχρονη εμφανίζουν και κάνεις έτσι βλέποντας να αποχώρησαν γιατί αλλοδαπός αυτούς θα στιγμής αυτών και μου δίνει αυτός για να με τρομοκρατήσει και να με φοβίσει ένα χαστούκι στον αριστερό ώμο και υποθήκης μηχανικά το σκυλί και το μέτωπο με τη ΔΗΜΑΡ που κάνουν στο Fine τρέχανε αίματα παιδιά σας διαβεβαιώ δεν είχαν καταλάβει τίποτα δεν πονάνε καθόλου δεν μπαίνει σε κανένα δημόσιο Ernest ποικίλουν από άνθρωπο σε άνθρωπο κυρίως στη μεταμοντέρνα φάλαγγα υπήρχαν 10 ψυχολογικά βασανιστήρια και απειλές χειρότερα κανείς τρεις μου και δεν πατούσαν χριστέ μου πολλών κατά πολύ σε σχέση με το βόλο ένα σωλήνα από μέσα του σωλήνα έβγαιναν καλώδια πολλά καλώδια ανέργους Γι' αυτό το λόγο χτυπούσε όπου πάμε δεν περιγράφεται δεν μπορεί να περιγράψει βέβαια αλλά ονομάζεται ο Τεχνίτης που δομούν τον είχε τιμήσει εκτός βέβαια και να το πετάξει το πίστευε ότι μπορεί να πετάξει το όπλο τους είναι η εξουσία και εσείς ακόμα πράγμα στα χέρια της εξουσίας αυτός είναι στόχος των βασανιστηρίων μας εξουθενώσει δεμένες σε έναν κοινό υποτελείς και παράδειγμα για άλλους να μην τολμήσει κανείς να το κάνει γιατί θα πάθει αυτά ασχολούμαστε ρατσιστικά πεντέμισι ΝΝ Hellas ήταν μια συνομίλησε στίχους φέρθηκαν πιο μακρινή και τον κώδικα ξέρετε στην Ε.Ε. δύο τη Β Γ αυτό γίνονται οι συντελεστές στην δική μας την ένα σενάριο να έχει μια ιδιαίτερη κατηγορία αντίστασης αφορά στατιστικούς άνθρωποι όχι μόνο στη ρόδο αλλά και από τα άλλα σώματα θα βρεθούν απέναντι στο καθεστώς του Θερίσου με ένα τρόπο ότι τυχόντα αποτελούν προσβολή στην ίδια την τιμή του στρατού έρχονται απέναντι σε αστάθεια αμήχανη και πάρα πολύ σκληροί με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το φριχτό βασανισμό που κατέστησαν ανάπηροι του σπύρου Μουστακλή εδώ που τα λέμε δεν είναι ικανά να μας μεταφέρει αν πάμε σε νέα μέτρα πέρα παρά την ιδιαίτερη επίσης περίπτωση την λέξη Παναγούλης τον αύγουστο του 1968 η απόπειρα δολοφονίας του Γεώργιου παπαδόπουλου η οποία θα αποτύχει θα αποτελέσει αφενός ένα μείζον γεγονός διεθνώς ως επισκέπτες τα φρικτά βασανιστήρια τα οποία θα υποστεί ο ρόλος των ελλήνων του εξωτερικού δεν έχει ακόμη μελετηθεί ιστορικά και δεν έχει αποτυπωθεί η το πόσο σημαντικός υπήρξε η δικτατορία βρίσκει 1000 έλληνες εκατοντάδες 1000 έλληνες εκτός συνόρων είμαστε στο απόγειο της εργατικής μετανάστευσης είμαστε στην αρχή μιας έκρηξης της φοιτητικής μετανάστευσης έχουμε λοιπόν την υποδομή υπάρχουν δεκάδες σύλλογοι υπάρχουν δεκάδες ενώσεις των ελλήνων σε όλη την Ευρώπη ακόμα και στην άλλη άκρη του ατλαντικού αυτές αποτέλεσαν τη δομή πάνω στην οποία αναπτύχθηκε ένα τεράστιο κίνημα ευαισθητοποίησης όχι μόνο της κοινής γνώμης αλλά και των κυβερνήσεων οι καταγγελίες για τα βασανιστήρια τα οποία είναι εφικτά αυτά στο εξωτερικό παρόλο που στην Ελλάδα έχουν υλοποιήσει δεν επιτρέπει στους ανθρώπους να μαθαίνουν τι συμβαίνει και θα πρέπει να σκεφτούμε συνολικό όλο αυτό κλίμα τρομοκρατίας στιγμή εκείνη στο εξωτερικό διοχετεύονται συνεχώς πληροφορίες επαφή ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης ξεκινώντας κυρίως από σκανδιναβικές χώρες οι οποίες θα οδηγήσει στην καταγγελία της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης πρώτη μια μοναδική στιγμή όχι μόνο για την ελληνική ιστορία αλλά και για την Ευρωπαϊκή ιστορία για το γεγονός δηλαδή ότι το συμβούλιο της Ευρώπης καλείται να αποφάσεις για την αποπομπή ένα μέλους του για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων η χούντα αποχώρησε όταν είτε να προδιαγράφει τη μεγάλη ψυχή καθαρότητα να προδιαγράφεται η αποπομπή της από την από την Ευρώπη και προτίμησε να αποχωρήσει η ίδια ήταν η πρώτη φάση που ξεκόβει την Ελλάδα των 13 δισ ευρώ καταδίκη είναι σημαντική ακόμα και αν το ΝΑΤΟ οι ηνωμένες πολιτείες είναι μονωμένο λίγες ευρωπαϊκές χώρες που καταδίκασαν την Ελλάδα στο συμβούλιο της Ευρώπης εξακολούθησαν να έχουν κανονικές σχέσεις με το στρατιωτικό καθεστώς όταν επιστρέφει ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης πρέπει να λύνεις από το συμβούλιο της Ευρώπης τα επίκαιρα τον παρουσιάζουν να γίνεται δεκτός περίπου ως λαϊκός ήρωας του αεροδρομίου του ελληνικού είναι στο υπουργείο εξωτερικών ο κύριος Πρετεντέρης συνέντευξη του προς αντιπροσώπους του ελληνικού και ξένου τύπου αναφερθεί στους λόγους οι οποίοι μεταβάλλουν την αποχώρηση της ελλάδος από το συμβούλιο της Ευρώπης τόνισαν μεταξύ άλλων και τα εξής ο αληθινός ο πραγματικός παράγων για την εναντίον της ελλάδος εκστρατεία γίνεται εν Ευρώπη άναρχο επαναστατικό κίνημα του νομού Έβρου κυριακοσ 68 θα δοθεί η πρώτη δυνατότητα αντίδρασης αυτού του πλήθους στην κηδεία του Γεωργίου παπανδρέου θα υπάρξει μιας τεράστιο συλλαλητήριο κοσμική πάρα πολύ μαζικές αντιδράσεις που θα οδηγήσουν στην παρέμβαση της αστυνομίας ανήλθαν από δύο κορυφαία γεγονότα θα έλεγα την αυτοπυρπόληση του κώστα Γεωργάκη στην γένοβα το σεπτέμβρη του 1171 ρίγος συντάραξε την κοινή Ευρωπαϊκή έννομη και το δεύτερο το τραγικό θάνατο του Γιώργου Τσικουρή και σάλτσα μόνοι οι οποίοι επιχείρησαν να ανατινάξουν σχεδόν την αμερικανική πρεσβεία το σεπτέμβριο του 1170 δήθεν δυστυχώς τραγικό θάνατο όταν ο ειδικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε πριν από νωρίς η χούντα για την επιβολή του καθεστώτος χρησιμοποιεί βέβαια ένα οπλοστάσιο vs και παράλληλα να κινούνται νομικό οπλοστάσιο χρησιμοποιεί όμως και ένα παλαιότερο οπλοστάσιο το οποίο υπάρχει λόγου χάρη λίγο φύση προϋπάρχει απλώστε την περίοδο της χούντας προστίθεται πια και στην ομάδα τρομοκρατών στρατιωτικός και βέβαια γίνεται πολύ πιο αυστηρή δεν γίνεται να παραστούν Αθηνών παρουσία μελών της κυβέρνησης του αρχιεπισκόπου ανθρώπων των γραμμάτων και της τέχνης ως και πλήθος κόσμου η Αγάθη πρεμιέρα 30 εκτιμάται παραγωγή στη γενική γραμματεία τύπου και πληροφοριών τα εν λόγω ζητήματα τα οποία γύρισαν Επ' ευκαιρία του εορτασμού της 150 σελίδων αναφέρονται στον αγώνα του 21 τους φιλέλληνας και τη ναυτική ιστορία της ελλάδος οι επιτροπές ελέγχου κινηματογραφικών ταινιών σύμφωνα με τροποποίηση του σχετικού άρθρου του κατοχικού νομοθετικού διατάγματος 1961 απαρτίζονται από υπαλλήλους της γενικής γραμματείας τύπου και πληροφοριών υπουργείο εθνικής παιδείας και θρησκευμάτων από άτομα που διαθέτουν ειδικές γνώσεις κι εμπειρίες κινηματογραφικά ζητήματα αλλά εκείνος ανώτερο αξιωματικό των σωμάτων ασφαλείας απαγορευθούν συκιές θεατρικές παραστάσεις βιβλία ανάμεσά τους βέβαια μουσική του μίκη θεοδωράκη εμβληματική μουσική και η γερμανική αριστερά ο ρώσος συνθέτης θα συλληφθεί και θα εκτοπιστεί και στη συνέχεια θα φύγει στο εξωτερικό την ίδια στιγμή όμως και οι περισσότεροι από τους διανοούμενους θα επιλέξουν ως τάση αυτό που ονομάστηκε σιωπή μπέτι μια σειρά διανοουμένων και μάλιστα απώλεια του πολιτικού χώρου θα θεωρήσουν ότι δεν θα πρέπει να δημοσιεύσουν ακριβώς μ'ένα τρόπο μποϊκοτάρουν το στο καθεστώς ίσιο ποιοι θα σπάσει πρώτη φορά τον μάρτιο του 1969 νομπελίστας ποιητής γιώργος σεφέρης με ένα δήλωση η οποία θα προκαλέσει πολύ μεγάλη πολύ μεγάλο αντίκτυπο στη διεθνή κοινή γνώμη κλείνουν δύο χρόνια που μας έχει επιβληθεί ένα καθεστώς ολωσδιόλου αντίθετο βρείτε ιδεών για το οποίο απονέμει είχε κόρνας και τόσο περιλαμβάνει αγώνα ολημερίς στον τελευταίο παγκόσμιο πόλεμο από τη στιγμή εκείνη και το ίδιο το καθεστώς θα οδηγηθεί την δράση της προληπτικής λογοκρισίας ακριβώς επιθυμώντας επίσης να φάνηκε προς την Ευρώπη ότι παίρνει κάποια μέτρα φιλελευθεροποίησης όπως ονομάζονται νέος ελληνικός κινηματογράφος έχει ήδη κάνει την πρώτη του εμφάνιση το 1970 στο φεστιβάλ με την αναπαράσταση του Αγγελόπουλου είναι οι δημιουργοί ανατρέπουν τα προγνωστικά κερδίζοντας ολοένα και μεγαλύτερο έργο στο φεστιβάλ σε μια Ελλάδα αμερικανική δίωξη και λογοκρισίας ενώ τις μέρες του 36 είχα κάνει ένα είδος αυτό λογοκρισίας όπου τα σημαντικότερα πράγματα που λέγονται αν ελέγχονταν υπονοούνται αν οι ψίθυροι ζωντανά στο τηλέφωνο διότι τίποτε άλλο πάντως ένα τρόπος εμείς σου λόγου που μου αφήνουν αγωνιστή της για όσους θέλουν να καταλάβουν καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά εκείνη την εποχή λίγο καιρό πριν ότι φέτος και μετά ξανά έδειξε πραγματικά τον κοινοβουλευτικό σύστημα ήταν σε κρίση μέσα σε αυτή την κρίση της Δημοκρατίας και των Δημοκρατικών θεσμών μπόρεσε να περάσει πολύ εύκολα ο Μεταξάς και να κάνει αυτό που έκανε και κάνει δημοκρατίες ήταν ισχυρή δεν θα πέρναγε οπότε εννοείται ότι Honda βρήκε μια σειρήνα άλλες μοίρες ακριβώς ακριβώς μπορεί να θεωρήθηκε τότε μπορεί να θεωρήθηκε τότε παρόλο που στο εξωτερικό πλήθαιναν ολίγον κρίση όλες οι κριτικές στα πόστα εργατών γυριστή μια τέτοια ταινία στην εποχή της κατά του σχολειου νέας από τους αυτούς μπορεί να θεωρήθηκε ότι μιλάει για την κρίση των κοινοβουλευτικών θεσμών και το πέρασμα ένα ανθρώπου ισχίου όπως έγινε και των συνταγματαρχών το δεύτερο μέσο το οποίο συνταγματάρχες χρησιμοποίησαν προκειμένου να επιβάλουν την εικόνα τους η τηλεόραση την οποία όμως έπρεπε να αναπτύξουν διότι τον καιρό που ξέσπασε το πραξικόπημα ήταν ακόμα στα σπάργανα της σκοπός ήταν να δημιουργήσουν μια τηλεόραση εύκολη εθιστική και ανέθεσε την παρακολούθησή της τόσο ώστε να έχει θέματα κώδικα και να μπορέσει να εξυπηρετήσει τα πολιτικά προτάγματα του καθεστώτος το πρόγραμμα δομείται γύρω από συχνά μεγάλα δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές λόγου που έχουν συνήθως σαφή προπαγανδιστικό προσανατολισμό είναι αξιοσημείωτη η επίκαιρα συνεχίζουν και προβάλλονται στην τηλεόραση όπως στους κινηματογράφους ενώ δεσπόζουν εκπομπές όλων των όπλων όλο το αρχηγείο των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας για να γίνει πιο θελκτικό το πρόγραμμα υπάρχουν πάρα πολλές εκπομπές Lifestyle όπως υγεία μόδα και ομορφιά και για σας κυρία εκπομπές για το αυτοκίνητο παιδικές εκπομπές πολύ συχνές αθλητικές μεταδόσεις και αθλητικές εκπομπές σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας το είδος όμως που πραγματικά έκανε τη διαφορά που λειτούργησε ευθύς ειδικά στο κοινό και που τελικά απομάκρυνε τον κόσμο από τον κινηματογράφο και τον έφερε στην τηλεόραση ήταν σίριαλ νησίδες κατά πλειοψηφία αμερικανοί ποιες ήταν αυτές που τελικά έβαλαν τον κόσμο να κάθεται γύρω από την τηλεόραση και να παρακολουθεί το πρόγραμμα άνθρωποι φανατισμένοι άριστη κατάσταση εμπόδιο στον δρόμο τους είναι καταδικασμένος να ξύλινο λόγο Δημαράς σχολιαστή λέει έγραψε 16 εκείνο που φοβάται περισσότερο από κάθε άλλον του ταμπλό τον αγράμματο και αυτό που φοβάται τον παραιτηθέντα πετυχημένος ο άνθρωπος σου ποιος έμποροι αντισταθμιστικά τα μυστικά της τέχνης στο βουνό γίνεται μύστης των έργων τέχνης και της φόρμας αυτό είναι ανίκητος αυτός είναι ελεύθερος αφού αυτός δεν υποτάσσει με τίποτα αυτό δεν έρχεται με τίποτα αυτός εφόσον από το 1970 εμφανιζόμενος σαν νέα δύναμη στο αντιδικτατορικό κίνημα είναι φοιτητές και φοιτήτριες κατά κύριο λόγο του πρασίνου της αθήνας και της Θεσσαλονίκης και λιγότερο των περιφερειακών πανεπιστημίων είναι μια νέα γενιά ανθρώπων που έχει μεγαλώσει μέσα στα τείχη το όρια ανέμεναν τρόπο δεν τις προκαλεί το φόβο που προκαλούσε στις προηγούμενες γενιές και με τη βία η κόρη της και παράλληλα αυτή γενιά μπορεί να εκμεταλλευτεί τις χαραμάδες που αφήνει διέρχονται με την ασύγκριτη λογοκρισίας καλά τα μέτρα φιλελευθεροποίησης νησιά άστοχο κείμενο είμαστε ένα αριστερή νεολαία που είχε ένα άσχημο χαρακτήρα και μας ενδιαφέρει Δημοκρατία να επιστρέψει στον τόπο μας και την επισήμως πρόταση λαμβάνει συνοχής ζούμε η ασφάλεια χάνεις τον ύπνο σου λες είσαι κι ώρα άρα αυτό σημαίνει είναι η ασυναγώνιστη σπιρτάδα συνάντησε και μου είπαν να στέκομαι αυτή γενιά λοιπόν εμφανίζεται πιο διεκδικητικοί και ζητάει τη συμμετοχή της ιταλίας έτσι να ξαναγίνουν εκλογές κρητικούς συλλόγους ζητάει έχει μεγαλύτερη εκπροσώπηση είναι δύσκολο και δεν θεωρείται μετόπη στην αρχή πως θα αντιμετωπίσουν τον εκφοβισμό προσπαθεί με τις υποχρεωτικές τράτες εσείς σύντομα όμως όλη αυτή η κίνηση ξεφεύγει από τα όρια που διέρχονται ήθελε να πάει σιγά-σιγά λεία την ειδικότητα και μια δήλωση κοινωνικής δυσαρέσκειας όποια ως τότε παρέμενε σιωπηλή δεν υπήρχε μια ενεργός αντίσταση παρόλα αυτά υπήρχε μια εκτεταμένη δυσαρέσκεια στο στο κοινωνικό σώμα στο πλαίσιο αυτό και οι αστικές πολιτικές δυνάμεις παλιές ειδικές ομάδες χαράκτης να χάνουν την υπομονή τους με την εμμονή τους ειδικού καθεστώτος να παραμείνει στην εξουσία να μην οδηγεί τα πράγματα έστω σε μια ελεγχόμενη χειρουργική διαδικασία Σ'αυτό το πλαίσιο πρέπει να ερμηνεύσουμε το κίνημα του ναυτικού το οποίο θα κατασταλεί πριν καλά καλά εκδηλωθεί τον μάιο του 1983 μια ομάδα υψηλόβαθμων αξιωματικών του ναυτικού θα σχεδιάσουν την ανατροπή του καθεστώτος το αντιτορπιλικό βέλος μέτρα απόσταση των αξιωματικών που θα αποχωρήσει από την Ε.Ε. στην οποία συμμετέχει και θα καταφύγει στην Ιταλία όπου οι αξιωματικοί του θα καταγγείλουν τυχόν αποτυχία όμως του κινήματος ναυτικού οδήγησε έξι λήξης οι οποίες δεν ήταν επιθυμητές από το αστικό πολιτικό τους κο η πρώτη αντίδραση της δικτατορίας ήταν να καθαριστεί βασιλεία οδηγούν τα πράγματα σε ένα δημοψήφισμα το οποίο εγκρίνει ένα σύνταγμα βασιλεύς της προεδρικής Δημοκρατίας που δίνει εκπληκτικές εξουσίες στον πρόεδρο της Δημοκρατίας που δεν είναι άλλος από τον αυτόν αγορές τέντα Γεωργίου παπαδόπουλου για ένα οκταετία μεγάλη μέρα για την Ελλάδα η 29η Ιουλίου 1973 πραγματικός ιστορικός σταθμός στην πολιτική και εθνική ζωή τις εικόνες ο κυρίαρχος λαός θα κληθεί να αποφανθεί διά της ψήφου του επί της πολιτειακής μεταβολής της οποίας εγκαθιδρυθεί στην Ελλάδα το πολίτευμα της προεδρικής Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας το πολίτευμα της Δημοκρατίας που επέβαλαν οι συνθήκες της σύγχρονης ζωής σοβαρές αποφάσεις απαιτούν μόστρα ηρεμίας και συνείδησης μέσω της εκτέλεσης του καθήκοντος περί την ψυχική ευφορία και επτά ήσαν τα κύρια χαρακτηριστικά της ζωής εκείνη της εικοστής ένατης σειράς λαό ωριμάζει ούτως η άλλως μια αντίδραση στα πανεπιστήμια είναι ένα είδος εμπροσθοφυλακής της κοινωνικής αντίστασης και αντίδρασης που εκδηλώνεται πρώτα τις καταλήψεις τους οικείους τους πρώτους μήνες του 1973 αρκετά αργότερα μέσα στον ίδιο χρόνο θα καταλήξει στην κατάληψη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κορυφαία στιγμή του φοιτητικού κινήματος συνέβαινε ξένης πλοίων στον Πειραιά 173 στο χώρο που βρισκόμαστε σε εξέγερση αυτή κινητοποιεί έναν ευρύτερο κόσμο απλώς θέση σήμερα σοφής φοιτητές είναι αυτό ακριβώς που υποτίθεται ότι όποια εξαναγκαστεί σε ανέπεμψε στρατιωτικά προκαλώντας έναν προέβη αυτή η πράξη αυτή εξέγερση σηματοδοτεί την αρχή του τέλους του καθεστώτος οι κάμερες και οι φωτογραφικές μηχανές της γενικής γραμματείας τύπου και πληροφοριών δεν έχουν παρουσιάσει τα γεγονότα της εξέλιξης αλλά αντίθετα τα συντρίμμια μετά τη βίαιη επέμβαση του στρατού και την αποχώρηση των φοιτητών προκειμένου να κυνηγήσουν και να κατηγορήσουν μέρος της νεολαίας για φθορές και καταστροφές τέχνη θα σηματοδοτήσει και την αλλαγή της φρουράς τους κοντά σε ένα νέο πραξικόπημα με τον Ιωαννίδη πολύ πιο σκληρό τώρα με πολύ πιο σκληρά μέτρα όλα εκείνα που έμοιαζε να χάνεται πέφτει θύμα χάνονται τα πράγματα θα εξελιχθούν ακόμα πιο γρήγορο από τη στιγμή που οι άφρονες δικτάτορες ουσιαστικά θα κινηθούν για να εκπληρώσουν το μεγάλο θετικό του σχεδίου για την Κύπρο και έρχεται ξαφνικά τουλάχιστον για τους εξωτερικούς παρατηρητές η κρίση της Κύθνου το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου στις 15 η τουρκική εισβολή στις 20 η οποία θα θέτει σε κίνηση την διαδικασία της μεταπολίτευσης πρέπει όμως να πούμε ότι παρά το γεγονός ότι φαίνεται πως τα γεγονότα αυτά είναι λίγο πολύ αποκομμένα από το νου της ιστορικής εξέλιξης σε εκείνη την φάση ότι δεν είναι ακριβώς έτσι στην ουσία αποτελούν δήλωση ένα στρατηγικού αντίξοων και νέας βαθύτατης αναλυτικής αδυναμίας της σιιτικής ομάδος του σταλινικού καθεστώτος και δεν ανταποκρίνονται και με κανένα τρόπο στις αντιλήψεις που έχουν διαμορφωθεί στην στην κοινωνία και στην πολιτικοποίηση μένει κι εκείνη τον η άρση όλων των μέτρων της χούντας παράλληλα νομιμοποίηση του κομμουνιστικού κόμματος η κατάργηση της μοναρχίας οι εκλογές όλα αυτά σηματοδοτούν μια νέα πραγματικότητα μέσα στην πραγματικότητα θα ενταχθεί και το ζήτημα της κατάθεσης έτσι για πρώτη φορά δικτάτορες θα καταδικαστούν στο πλαίσιο του ψυχρού πολέμου και θα είναι ουσιαστικά αν θέλετε μιας πρώτης μορφής καθαίρεση η οποία θα αποτελέσει ένα σημαντικό θεμέλιο για την στερέωση της Δημοκρατίας