7η Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Καβάλας 2023 (Δήμος Καβάλας - Μunicipality of Κavala, 2023)
: που έπρεπε να δώσετε στην 7η συνεδρία της Εικονομικής Επιτροπής. Ξεκινάμε με το πρώτο θέμα της συνεδρίας σας. Πρώτη υποχρετική αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικών του 2023, άρθρο 5, με αριθμό 49.039 του 2022, κοινή σειπουρικής απόφασης, περιπαροχής οδηγίων κατά της προϋπολογισμού των δήμων οικονομικών του 2023, μερική τροποποίηση της παρίθμημα 728 του 2024, απόφασης. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται, μετά τη λήξη της χρήσης του 2022 και έως το τέλος του Φεβρουαρίου του 2023, οι δήμοι και τα νομικά πρόσωπα υποχρεούνται στο επαναλέξουν τις παραδοχές με βάση, οι οποίες κατείτησαν το προϋπολογισμό του 2023 και να προχωρήσουν στην πρώτη υποχρετική αναμόρφωση. Σε ό,τι αφορά την ομάδα 1, με βάση την αρχή ότι το συνολικό ύψος των γεγραμμένων εσόδων του προϋπολογισμού 2023 δεν μπορεί να περβαίνει το μέγιστο από τις πράξεις που πραγματοποίησε ο φορέας κατά ταίτη 2021-2022, έχουμε τα εξής. Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2022, το σύνολο των εσόδων της ομάδας 1 ανερχόταν στα 11.373.491 ευρώ, ενώ το σύνολο της ομάδας της κατά το έτος 2021 ήταν 11.501.219. Ως εκ τούτου δεν πρόκειται καμία μεταβολή στον προϋπολογισμό στην ομάδα αυτή. Σε ό,τι αφορά την ομάδα 2, προχωρήσαμε σε τροποποίηση ό,τι έχει να κάνει με τον ΚΕ32, τα πραγματικά έσοδα, και τον ΚΕ85, δηλαδή τις προβλέψεις μη εισπραξής εισπρακτέων υπολύπων. Σύμφωνα λοιπόν με αυτό, στην κατηγορία 32, το ποσό ανέρχεται στα 7.444.152.16 και στο κατηγορία 85, 6.525.852.16. Το χρηματικό υπόλοιπο, σε ό,τι έχει να κάνει με το χρηματικό υπόλοιπο, είχαμε προϋπολογήσει 10.710.231.10, ενώ είχαμε προϋπολογήσει 10.879.525.33, ενώ το χρηματικό υπόλοιπο ανέρχεται τελικά στο ποσό των 10 κατομμύρων 710.231.10. Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με τα ΠΟΕ, τον Οκτώβριο το 22 το Σύνολο Απλύρωτων Υποχρεώσεων του Δήμου ανήλθε, σύμφωνα με το προϋπολογισμό, προϋπολογίστηκε στα 242.500, ενώ τελικά, σύμφωνα με το κλείσιμο που είχαμε και τα οικονομικά στοιχεία που είχαμε, ανήλθε το ποσό των 3.068.889.49. Σύμφωνα λοιπόν με όλα τα παραπάνω, προχωρήσαμε στην πρώτη αναμόρφωση, που συμπεριλάβαμε όλα αυτά τα στοιχεία, τόσο στην κατηγορία των εσόδων, όσο και στην κατηγορία των εξόδων. Αυτά, αγαπητοί συνάδελφοι, αν υπάρχουν ερωτήσεις είμαστε η διάθεσή σας. Ο σχολιασμός αυτός δεν ισχύει, γιατί δεν τον άκουσα, ότι θα προβούμε σε μείωση των εσόδων της ομάδας 32 κατά 143.997, δεύτερη σελίδα. Ναι, αυτό ανέφερα το ποσό. Στην ομάδα 32 εμείς είχαμε προϋπολογήσει 7.588.149.53, δηλαδή χρήματα προσδοκούμενα εισπράξεμα προηγούμενη χρονιά. Τελικά το ποσό ανέχει στις 7.344.152 υπάρχει μια διαφορά 143.997. Θεωρώ ότι η απόκλυση είναι πολύ μικρή σχετικά με αυτά που είχαμε, δηλαδή αυτά είναι τα στοιχεία κύριε Ακοβίδη, που είχαμε σύμφωνα με το έσοδα που είχαμε και τα έξοδα στις 31 Οκτωβρίου του 22. Και φυσικά αυτό είναι και το νόημα της υποχρωτικής αναμόρφωσης. Σωστά. Αυτή είναι η απάντηση. Άρα ισχύουν αυτά τα νούμερα. Ναι, φυσικά και ισχύουν. Αν δεν υπάρχουν ερωτήσεις να προχωρήσουμε σε ψήφιση. Είμαστε σύμφωνοι όλοι με το πρώτο θέμα. Να παρεμβάλλω? Παρακαλώ, παρακαλώ κύριε Ακοβίδη. Μήπως πρέπει να έχουμε την ευκαιρία λίγο πιο οργανωμένα να επαφανίζονται αυτά τα 1.500 νούμερα για να, όχι να έχουμε επιφυλάξεις, αλλά τουλάχιστον να συνειδητοποιούμε έτσι του τι ψηφίζουμε. Θα μπορούσαμε να βρούμε ένα πιο πρακτικό τρόπο. Και αυτό σας τα είπα. Αν επιστρέφουμε σε νούμερα, μιλάμε για κατοντάδες, τουλάχιστον δεκάδες νούμερα και νομίζω ότι θα κουράσουμε. Αυτό που ανέφερα, για παράδειγμα στο χρηματικό υπόλοιπο, υπάρχει μια διαφορά της τάξης των 100, δεν θυμάμαι τρία χιλιάδων, άρα λοιπόν έπρεπε να πάμε ένα κωδικό, να τροποποιήσουμε, να διορθώσουμε σύμφωνα με την τελική εικόνα που είχαμε στις 31-12 και που στο σύνολο όπως είπα και εκεί υπάρχει μια πολύ μικρή απόκλειση. Αυτά τα νούμερα λοιπόν διορθωμένα έφτασαν και πέσαν μέσα στην πρώτη αναμόρφωση. Το ίδιο έγινε και μετά ΠΟΕ, αλλά τώρα να επισέλθουμε σε νούμερο-νούμερο έργο-έργο νομίζω ότι θα κουράσουμε. Όχι, όχι, όχι, δεν να τζήτησα αυτό, ακριβώς αυτή την εικόνα που έχουμε με αυτά τα 140 τόσο και 130 τόσο, αυτά είναι τα αποτελέσματα του συνολου των τροποποιήσεων που κάνουμε στην παρούσα αναμόρφωση. Ακριβώς, για την ακρίβεια. Στις 32 σας είπα την μικρή διαφορά που είχαμε, στην ομάδα 85 επίσης αυτή η διαφορά, το χρηματικό υπόλοιπο σας το ανέφερα και αυτό και στα ΠΟΕ είναι μια διαφορά 926-389, που αν δεν κάνω λάθος, να μην διευθυνθώσει και ο διευθύς μας εδώ, αφορά τρία έργα του ΕΣΠΑ που έμειναν απλήρωτα, κύριε Χατζικοσδήμας, δεν είναι? Τρία έργα του ΕΣΠΑ. Και κάποιες άλλες τα πάνε, σαν τα μεγάλα πόσα. Εκεί έχει να κάνει με το τι έχουμε... Που δεν απορροφήθηκαν τώρα. Ναι, πήγαμε στα ΠΟΕ, στις εσωπλές περήλθον των ετών. Άρα δεν έχουν απορροφηθεί για λόγους... Ναι, το ποιο θα απορροφηθούν. Οι εκτίμησες θα ήταν πληρωμένα. Και αυτά θα μεταφερθούν στο καινούργιο οικονομικό έτος. Ακριβώς. Ε, ναι, γιατί είναι 13 σελίδες τώρα νούμερα... Ναι, όχι, όχι, γι' αυτό και εγώ προσπάθησα να μην κουράσω, να πω τα πόλη γενικά. Με το ποιο σένια μας μπερδέψει, μας βάζει 10 χιλιάδες το μέρος... Λοιπόν, να προχωρήσουμε στην ψήφιση. Είμαστε σύμφωνοι? Ναι, Πρόεδρε, ναι. Ομόφωνα, ομόφωνα. Να προχωρήσουμε στο δεύτερο θέμα. Κατάρτιση και έγκριση των όρων εκποίησης αποβλήτων λιπαντικών ελέων... οχημάτων τέλους κύκλου ζωής και των πλαστικών και μεταλλικών κάδων... μη επικίνδυνον μεταλλικών αποβλήτων. Η διακήρυξη αυτή έχει να κάνει με την συλλογή αυτών των αγκωδών αντικειμένων και τα έλεα. Πρέπει να σας πω ότι η διακήρυξη των όρων βασίζεται ακριβώς όπως είχε γίνει η προηγούμενη διακήρυξη. Οι τιμές έχουν προσαρμοστεί σύμφωνα με αυτό που δόθηκε η προσφορά, τουλάχιστον στα έλεα... και όσον αφορά τα αυτοκίνητα και τα αγκώδη τους κάδους, με μια έρευνα που είχε γίνει... με τον Αντιδήμαρχο τον κ. Μουτζάκη, το τι ισχύει σε άλλους δήμους. Οπότε προχωράμε, είναι απαραίτητο να γίνει, για να προχωρήσουμε στην περισυλλογή όλων αυτών των αγκωδών αντικειμένων. Είμαστε συμφωνείς? Ομόφωνα το δεύτερο θέμα. Τρίτο θέμα, περί έγκριση ενέργειας με αιχθρό διεθνιελετρονικό διαγωνισμό... άνω των ορίων της προμήθειας και εγκατάστασης θυμάτων έξυπνης πόλης και έξυπνης βιώσιμης κινητικότητας. Είμαστε συμφωνείς? Ομόφωνα και το τρίτο θέμα. Τέταρτο θέμα, έγκριση της διακήρυξης των όρων και τεφνών δημοπράτων συμμελέτησης... και ανέγκριση του νέου κλειστού γυμναστηρίου στην περιοχή περιγυαλείου του Δήμου Καβάλλας. Δεν ξέρω αν έχετε να ρωτήσετε κάτι τον κ. Ακοβίδη. Ουσιαστικά αφορά τη μελέτη είμαστε ακόμη σε πολύ αρχικό στάδιο. Είμαστε συμφωνείς? Συμφωνείς. Δεν ακούω κάποια ερώτηση. Ναι συμφωνούμε πρόεδρε, ναι. Ωραία. Ομόφωνα το τέταρτο θέμα. Έγκριση πρακτικού 1 για την ανακήρυξη μειοδότη και την ανάθεση σύμβασης για το έργο Άρσης Πικιδυνότητας Επικίδιων Κτισμάτων έτους 22-23 του διαγωνισμού 105-57. Εδώ υπάρχει προτείνεται ανάδοχος από την Επιτροπή μειοδότης συγκεκριμένα ο οποίος είναι ο Φιλιππίδης Βασίλειος του Προδρόμου. Σε φρώτη φάση θα περιμένουμε και το πρακτικό 2 για τον έλεγχο των εγγράφων. Πρόθυμη για κάθε εξήγηση για να μην γίνεται παρεξήγηση ότι διευκολύνονται διαδικασίες της τεχνικής υπηρεσίας παρά τα ερωτήματα που υπάρχουν. Ο κύριος Αντιδήματος οπότε ακούτε είναι πρόθυμος να απαντήσει ό,τι ερωτήσατε. Δεν υπάρχουν ερωτήσεις. Ομόφωνα λοιπόν και το πέμπτο θέμα. Συγκρότηση επιτροπών διενέργειας, διαγωνισμών, μελετών, τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών σύμφωνα με το Άρθο 221-44-12-16 όπως τροποποιήθηκε από το Άρθο 108 του 4782 του 21 για το έργο εργασίας διαμόρφωσης εσωτερικού περιβόλου του χώρου θεάτρου της Οφρούριο για την προσφασιμότητα μέα και ορισμός χειριστή για τη διενέργεια του διαγωνισμού. Είμαστε σύμφωνοι με την επιτροπή. Ομόφωνα και το έκτο θέμα. Εύδομο θέμα. Εισήγηση για παροχή νομικής κάλυψης σύμφωνα με τη διατάξη του Άρθου 52 του νόμου 4624 του 20 όπως αντικαταστάθηκε από το Άρθο 52 του 4735 του 20 και ισχύει σήμερα. Σύμφωνα λοιπόν με την εισήγηση ισχύεται θετικά επειδή συντρέχουν οι προποθέσεις του Άρθου 52 του νόμου 4624 του 20. Σύμφωνοι με το εύδομο θέμα. Ομόφωνα το εύδομο θέμα. Όδο θέμα. Εξέταση της υποβουληθής σας προς το δίβου μας. Υπαρήφθουμε πρωτοκόλους εις ερχόμουν στους 445 του 23 ατήσεως του σίγμα γάμα του Ιακώβου. Κατοίκου δημοτικής κοινότητας Νέας Καρβάλης Δημοκαβάλλας για αποζημίωση οχήματος του από πτώση φωτιστικού στην περιοχή Καμάρες του Δημοκαβάλλας και παροχή γρομοδοτήσεως. Σύμφωνα λοιπόν με την γνωμοδότηση. Συμφωνεί και να γίνει αποδεκτή η αποκατάσταση της ζημίας που υπέσει το αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του εν λόγου δημότη με καταβολής όπως της σχετικής δαπάνης 688 ευρώ. Είμαστε σύμφωνοι λοιπόν και με το όγδο θέμα. Ομόφωνα και το όγδο θέμα. Σας ευχαριστώ πολύ και καλό μεσημέρι.