Ορισμός Αντιδημάρχων και Μεταβίβαση Αρμοδιοτήτων του Δήμου Αρταίων (ARTA WebTV, 2022)
: Καλησπέρα, σας καλωσορίζομαι στην ανακοίνωση των νέων αντιδημάρχων την τελευταία χρονιά. Εγώ θα ήθελα πριν να ανακοινώσω το σχήμα των αντιδημάρχων να πω δυο λόγια, μιας και βρισκόμαστε και στην τελευταία χρονιά ενόψει και των εκλογών. Να πω ότι τα τελευταία χρόνια, χωρίς πολλά και μεγάλα λόγια, όλοι μαζί καταφέραμε να κάνουμε βήματα μπροστά. Και αυτό αφορά το σύνολο της δημοτικής αρχής ως ομάδα. Τους αντιδημάρχους που από σήμερα αναλαμβάνουν νέα καθήκοντα, τους μέχρι χθες αντιδημάρχους που παραμένουν πολύ ενεργά μέσα στο σχήμα διοίκησης, αφού οι νέοι θα κληθούν να υλοποιήσουν και τις δικές τους αποφάσεις, τους προέδρους που συνεχίζουν το πολύ καλό επίπεδο των προκατόχων τους. Αυτή η δημοτική αρχή στηρίζεται στη δύναμη των πολλών. Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά έχουμε μάθει να δίνουμε μάχες κόντρα στην ευκολία, στην πεπατημένη, στον λαϊκισμό. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Να βοηθάμε κάθε μέρα να γίνονται τα καλύτερα τα πράγματα. Να θέτουμε φιλόδοξους ρεαλιστικούς στόχους και όλοι μαζί να τους επιτυχάνουμε. Αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα εργαλεία και όλες τις νέες δυνατότητες που πλέον βλέπουμε να ανοίγονται μπροστά μας και δουλεύοντας πάντα με τον τρόπο που γνωρίζει αυτή η Δημοτική Αρχή, με σχέδιο, με όραμα και με πρόγραμμα, αλλά και με ανοιχτό μυαλό και διάθεση συνεργασίας με όλους όσοι θέλουν να προσφέρουν στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια. Καλωσορίζω λοιπόν τους νέους αντιδημάρχους και ευχαριστώ προσωπικά όσους θύτευσαν ως αντιδήμαρχοι, στέλνοντας ένα μήνυμα σε όλη την Άρτα, ότι αυτή η Δημοτική Αρχή είναι ενωμένη και δυνατή. Αυτή η Δημοτική Αρχή είναι με μια μεγάλη οικογένεια, με θέσεις, με ρόλους και σεβασμό για όλους. Αυτή η Δημοτική Αρχή ξέρει να δίνει μάχες και να τις κερδίζει. Είμαστε έτοιμοι λοιπόν να καλωσορίσουμε το 2023 και την εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας, βάζοντας μπροστά τα έμπειρα και αξιόλογα στελέχη μας και ανοίγοντας χώρο για τους νέους που έρχονται να συμπράξουν μαζί μας, γιατί είμαστε μια ισχυρή ομάδα με σίγουρες λύσεις για όλους μας. Λοιπόν, αφού ευχαριστήσω και τους αντιδημάρχους, ευχαριστώ, καλή επιτυχία. Και αυτούς που πραγματικά μέχρι τώρα ήταν κοντά μας και έδωσαν το καλύτερο σε αυτό και παραμένουν δίπλα μας και κοντά μας και ενεργούς, να βοηθάνε όλους ως μια οικογένεια και ως μια καλή και δουλεμένη ομάδα, να πω ότι ξεκινώντας από δεξιά όπως κάθομαι και να ανακοινώσω ως Φίκας Δημήτρης ως Αντιδήμαρχος Παιδείας και Διαβίου Μάθησης, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς και Διοικητικών Υπηρεσιών και Αναπληρωτής Δημάρχου. Νίκος Λιόντος, Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Αξιοποίησης, Περιουσίας και Πολιτιστικής Ανάπτυξης και Υπεύθυνος για τη Δημοτική Ενότητα Βλαχαιρνών. Κολέτσος Παντελής, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Δημοτικής Αστυνομίας και Πρασίνου και Υπεύθυνος για τη Δημοτική Ενότητα Φιλοθέης. Κοσσαρίνης Μιχάλης, Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Αδεσπόττων Ζών Συντροφιάς και Καθημερινότητας και Υπεύθυνος για τη Δημοτική Ενότητα Βρακικού. Μπουκουβάλας Γιώργος, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Κομποστοποίησης και Υπεύθυνος για τη Δημοτική Ενότητα Ξυρουβουνίου. Γαλάνης Παναγιώτης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμηνας και Θελοντισμού, Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόληψης. Χριστούλη Σωτήρης, Αντιδήμαρχος Έργων Εξοικονόμησης Ενέργειας, Αστικής Κυνητικότητας και Χοροταξίας και Υπεύθυνος για τη Δημοτική Ενότητα Αρτέων και ως Άμεστος Αντιδήμαρχος. Τημάρος Κώστας, Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας, Εξυπηρέτησης του Δημότη και Ανάπτυξης του Αυρακικού Κόλπου ως Άμεσος Αντιδήμαρχος. Και κλείνοντας να αναφέρω ότι εκτός των άλλων εγώ ως Δήμαρχος αναλαμβάνω και τις αρμοδιότητες του αναπτυξιακού προγραμματισμού, της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, των εφαρμογών έξυπνης πόλης, της ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού, του γραφείου δημότη τα μεγάλα έργα ανάπτυξης τα οποία ξεκινήσαμε και να προγραμματίζουμε και νέα ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ. Να κάνουμε ένα δήμο σύγχρονο, εξωστρεφή και ψηφιακό. Να αναβαθμίσουμε το ανθρώπινο δυναμικό βελτιώνοντας το καθημερινά έτσι ώστε να παρέχει καλές υπηρεσίες στους δημότες και με σύγχρονες διαδικασίες. Το γραφείο δημότη γιατί βάζουμε προτεραιότητα του δημότη και θέλουμε τα αιτήματα καθημερινότητας να τα βάλουμε ψηλά στην ατζέντα μας. Και το χαρτοφυλάκι του τουριστικής ανάπτυξης με την έννοια ότι θέλω να σηματοδοτήσω ότι στόχος μας πλέον ως δημοτική αρχή είναι να ασχοληθούμε ακόμη περισσότερο με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας μιας και ο τόπος μας έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα που μεθοδικά και με τη συνεργασία όλων θα καταφέρομαι να κερδίσουμε και αυτό το στίχημα. Καλή επιτυχία, καλή δύναμη και όλοι μαζί να λειτουργήσουμε υπέρ του δημότη και να φέρουμε σπέρα στα αυτά τα οποία δεσμευτείκαμε οι προεκλογικά απέναντι σε όλους τους αρτινούς. Οπότε να δώσω τον λόγο από εδώ στον Δημήτρη. Καλησπέρα και από μένα. Η ουσία είναι ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε το έργο βάσει του προεκλογικού μας προγράμματος όπως έχουμε δεσμευτεί στην αρχή της θητείας μας το 2019. Απόψη μου είναι ότι όταν αναλαμβάνεις μια θέση ευθύνης θα πρέπει περισσότερο να δουλεύεις και λιγότερο να μιλάς. Αυτό που χρειάζεται σε όλους μας, σε όλη τη δημοτική ομάδα είναι να υπάρχει συνοχή. Η συνοχή είναι αυτή που θα φέρει τα αποτελέσματα που θέλουμε. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο για την τιμή που μου έκανε, να ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο του κάθε ενός σε όλους μας και εύχομαι όλοι μας να φανούμε αντάξει των προσδοκιών των συνδημοτών μας και του Δημάρχου. Καλή θητεία. Να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Επτέων, τον κ. Χρήστος Τσεριογιάννη για την ανανέωση της εμπιστοσύνης του στο πρόσωπό μου, να ευχηθώ στους συναδέλφους μου αντιδημάρχους υγεία, δύναμη, καλή θητεία, επιτυχία στο έργο τους μέσα από τη θέση ευθύνης την οποία πλέον θα έχουν για την επόμενη Χρινιά, συνεργασία που πιστεύω έτσι και λιώσω ότι είναι αυτονόητη για το καλύτερο αποτέλεσμα και προς όφελος των αρτινών δημοτών. Όσο για μένα, θεωρώντας αυτονόητη την συνεργασία αυτής της δημοτικής ομάδας που είναι άρρυκτη και ενωμένη από την αρχή της θητείας και μέχρι τώρα και θα συνεχίσει να είναι, έχοντας λοιπόν τη στήριξη όλων των συναδέλφων μου, που πιστεύω ότι θα ανταποκριθώ στο μέγιστο βαθμό στις προσδοκίες όλων, στην υλοποίηση των στόχων μας και στην επιτυχή έκβαση όλων των προβλημάτων που θα προκύψουν. Ευχαριστώ και πάλι Δήμαρχο, καλή θητεία, καλή επιτυχία σε όλους μας, υγεία και δυναίμενα έχουμε. Θα ήθελα καταρχήν να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο που για ακόμη μια θητεία μου εμπιστεύεται ένα δύσκολο χαρτοφυλάκιο ώστε να πάμε στις εκλογές και να υλοποιήσουμε ό,τι έχουμε υποσχεθεί και ό,τι έχουμε ονειρευθεί στον αρτινό λαό. Η ομάδα μας θα συνεχίσει να εργάζεται και να δουλεύει και να υπηρετεί τους αρτινούς πολίτες. Και σήμερα, από ό,τι βλέπουμε όλοι, υπάρχουν και καλές μεταγραφές και καλές προσθήκες από τον Μπάγκο και πάντα η ομάδα θα προχωράει, αλλάζοντας κάθε φορά τη σύνθεση της για το κοινό καλό, όπου είναι να πετύχουμε τους στόχους μας που έχουμε θέσει και στο προεκλογικό μας πρόγραμμα και που έχουμε δεσμευθεί ο καθένας μας ατομικά. Να σας ευχαριστήσω όλους και ευελπιστώ για άλλη μια χρονιά να έχουμε αυτήν την άριση συνεργασία που είχαμε έως τώρα αυτά τα προηγούμενα τρία χρονιά. Να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο για την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου. Δώσαμε έναν αγώνα από το 2019, εγώ είμαι πιο παλιός, πολύ πιο παλιός, δώσαμε έναν αγώνα από το 2019. Υποσχεθήκαμε ένα πρόγραμμα στον αρτινό λαό του οποίου πιστεύω ότι έχουμε ξεπεράσει το 80% από αυτά που υποσχεθήκαμε. Γι' αυτό είμαστε εδώ γιατί οι πολίτες μας εξέλιξαν και ήρθαμε να διοικήσουμε τον Δήμο. Από όποια πλευρά και από όποιον μετερίζει χρειαστεί ο Δήμαρχος αυτή τη στιγμή που είναι στο τιμόνι του Δήμου. Επίσης να υπηρετήσουμε τον Δήμαρχο και τους πολίτες. Θέλω να ευχαριστήσω και όλα τα παιδιά, όλη την ομάδα, γιατί πραγματικά εγώ προσωπικά τους έχω όλους φίλους, όλη την ομάδα. Σ' ό,τι χρειαζόμουν ήταν εκεί και σ' ό,τι χρειάζονται θα είμαι εκεί και θα είμαι εκεί και για όλους τους πολίτες, γιατί πραγματικά είμαι από μια περιοχή τους ανθρώπους στο μόχθο και έχω πιο πολύ ευαισθησία σ' αυτούς τους ανθρώπους. Εύχομαι να πάνε όλα καλά, να είμαστε γεροί πρώτα απ' όλα, το κυριότερο απ' όλα να είμαστε γεροί όλοι και όλος ο κόσμος. Είναι δύσκολη τις συγκυρίες που περνάμε. Οι πολίτες είναι και αυτοί πρέπει να είναι δύσκολα με αποτέλεσμα, κάπου προσπαθεί ο καθεπολίτες να βρει λύση στο πρόβλημά του, γι' αυτό είμαστε εδώ. Τι άλλο να πω, δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον Δήμαρχο πάλι και να είμαστε γεροί. Και εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο τον κύριο Τσιρουγιάνη που υπομονέθησε για 4η χρονιά τα καθήκοντα του αντιδημάρχου καθαριότητας ανακύκλωσης και κομποστοποιήσεις. Θα φανώ αντάξειες των προσδοκιών του και των προσδοκιών του αρτινού λαού όπως έκανα τα τρία προηγούμενα χρόνια. Θα δουλεύσουμε πάλι με δύναμη και δεν θα φύγουμε ούτε χρόνο, ούτε κόπο. Πιστεύω με τα καινούργια μηχανήματα που θα έρθουν τον Ιανουάριο, τέλος Φεβρουαρίου, θα ανακοινήσουμε όλη την καθαριότητα, θα την ανεβάσουμε πιο ψηλά ακόμη για τους συμφέρον όλου του αρτινού λαού. Εύχομαι στους καινούργιους συναδέλφους αντιδημάρχους καλή επιτυχία, στους παλιούς να συνεχίσουμε τη δουλειά που κάνουν και όλοι μαζί πιστεύουμε σαν ομάδα θα πάμε σε ένα έσιο τέλος. Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Δήμαρχε και ευχαριστώ και τον αρτινό λαό. Καλησπέρα και από μένα. Να ευχαριστήσω και εγώ τον Δήμαρχο για τη θέση ευθύνηση που μου αναθέτει. Είναι ένας τομέας πολύ ευαίσθητος. Είμαι σίγουρος όμως και θα προσπαθήσω με μεγάλη διακριτικότητα και βεστισία να υπηρετήσουμε και καλύτερες υπηρεσίες στον πολίτη. Καλή θητία σε όλους. Ευχαριστώ. Καλησπέρα και από μένα. Να ευχηθώ κατ' αρχή να έχουμε καλές γιορτές με υγεία και δύναμη και χαμόγελος σε όλους, σε όλο τον κόσμο. Να ευχαριστήσω και εγώ από τη μεριά μου τον Δήμαρχο για την ανανέωση θητίας, να ευχαριστήσω τους συναδελφούς και αυτούς που σήμερα δεν είναι στη θέση του αντιδημάρχου και τους καινούριους συναδελφούς, ότι μαζί θα παλέψουμε με ένα όραμα, με ένα σκοπό και με τα λάθη και με τις παραλήψεις και με τις αστοχίες. Αυτό που έχουμε κατά νου είναι να μπορούμε να είμαστε ωφέλιμοι στον λόγο που μας εκλέγει και μας τοποθετεί σε αυτή τη θέση. Προσπαθούμε κάθε μέρα να φανούμε αντάξει των προσδογιών. Θεωρώ ότι και με αυτή τη θέση θα προχωρήσουμε και στο μέλλον. Και εύχομαι γιατί σε όλα τα πράγματα και στη δημοκρατία που ζούμε όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα να κριθούμε και να κριθούμε όπως πρέπει από τους συμπολίτες για μια νέοση θητίας που θα έρθει μετά το τέλος της σημερινής θητίας όλων μας. Να ευχηθώ και εγώ από τη μεριά μου σε όλους τους συναδελφούς καλή δύναμη, καλή επιτυχία στο έργο. Είμαστε εδώ όλοι μαζί να παλέψουμε γι' αυτό που θεωρούμε εμείς ότι πρέπει να γίνει για τον καλό του δήμου και όλων των δημοτών ευχαριστών. Θέλω να ευχαριστήσω από την πλευρά μου, μιας και είμαι και ο τελευταίος δήμαρχος για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει. Να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά εδώ με την ομάδα. Από την βλέπω είμαστε πάρα πολύ δυνατοί και θα πάμε καλά. Είναι τη τελευταία χρονιά μας. Να ευχηθώ σε όλον τον κόσμο υγεία, αγάπη, ειρήνη, καλές γιορτές και να είμαστε όλοι καλά. Καλή δύναμη και καλή θυτεία. Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους. Δύσκολο το χαρτοφυλάκιο που αναλαμβάνει ο καθένας και αυτό γιατί όλα αυτά τα χρόνια με πολύ κόπο και σκληρή δουλειά έχουμε σηκώσει το μπιχ ψηλά. Απαραίτητη προϋπόθεση άριστε συνεργασία σε μια δύσκολη και απαιτητική προεκλήγικη χρονιά που είμαι σίγουρη ότι θα διανύσουμε με απόλυτη επιτυχία και θα μας οδηγήσει έτσι στην νίκη και στην επανεκλογή μας. Καλή επιτυχία. Αύριο πρωί νωρίς-νορίς στα γραφεία μας ξεκινάμε δουλειά, σηκώνουμε τα μανίκια και ξεκινάμε να είμαστε εδώ και να είμαστε χρήσιμοι στον τόπο και τους πολίτες. Σας ευχαριστώ πολύ.