Διάλεξη 6 / Εργαστήριο 6 - Γαλαζούλας Χρήστος (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 2013)
Εργαστήριο 6: Παρακαλώ, παρακαλώ, παρακαλώ! Παρακαλώ, παρακαλώ, παρακαλώ! Παρακαλώ, παρακαλώ, παρακαλώ! Παρακαλώ, παρακαλώ, παρακαλώ! Έχουμε 20 παιδιά και τα βάζουμε όλα σε δύο γραμμές για να κάνουν πάσες. Δώσ' μου μια αιτία γιατί να κάνουν από τρεις πάσες ο καθένας και όχι από τριάντα. Πότε είναι καλύτερο, αν κάνουν από τριάντα? Άρα θα μπορούσαν να είναι η μισή εκεί, δηλαδή δύο γραμμές εκεί και δύο γραμμές εκεί, να πηγαίνουν να έρχονται συνεχόμενα. Να πηγαίνουν από εδώ και να γυρίζουν από εκεί από το πλάι και να υπάρχει μια συνεχής ροή. Έτσι τι θα κάνουν? Τρεις πάσες ο καθένας. Και ούτε προθέρμανση θα επιτύχουμε. Χώρια που πρέπει να περάσετε όλες τις πάσες. Σωστά? Όπως είστε οι μισές από εκεί. Γίνεται δύο γραμμές εδώ και δύο γραμμές εκεί. Εκεί είναι ρε κορίτσια, δίπλα, δίπλα, δίπλα. Μία μέσα, μία έξω και γύρω γύρω. Ναι. Γίνονται ζευγάρια. Μία μπάλα το κάθε ζευγάρι. Δύο, τέσσερις, έξι, οχτώ, δέκα. Δύο, τέσσερις, έξι, οχτώ. Φύγαμε. Πιο ανοιχτά λίγο, πιο ανοιχτά. Λίγο πιο ανοιχτά, πάμε. Να βλέπω το δύχρονο ρυθμό. Ένα, δύο, πάσα, ένα, δύο, πάσα. Κατευθείαν, πάμε. Πάμε. Δύχρονος ρυθμός. Πάμε. Πάμε. Μαζί να είστε με τη Σαβιάνα. Μαζί να είστε με τη Σαβιάνα, γιατί η Σαβιάνα δίνει άλλη οδηγία και εσύ από εδώ άλλη οδηγία. Μαζί να είστε με τη Σαβιάνα. Μαζί να είστε με τη Σαβιάνα. Μαζί να είστε με τη Σαβιάνα. Μαζί να είστε με τη Σαβιάνα. Μια τρίπλα, δύο τρίπλες, χωρίς τρίπλα και τρεις τρίπλες. Ναι, σε ακούω. Δυσφορείς, δεν πρέπει να δυσφορείς. Δυσφορείς, δεν πρέπει να δυσφορείς. Αφήστε τις μπάλες στη γωνία. Μία γραμμή εδώ αραιωμένες και μία στην κίτρινη γραμμή, εδώ. Αραιωμένες μία δίπλα στην άλλη έτσι και μέτωπος σε μένα. Μέτωπος σε μένα. Μοιραστείτε δέκα εδώ και δέκα στην κίτρινη γραμμή. Αραιωμένες. Μην είστε όμως άλλες δύο μπροστά έτσι μπράβο. Αραιώστε, αραιώστε πίσω. Ένα μέτρο περίπου απόσταση κάθε μία. Πολύ ωραία. Θέση ετοιμότητας. Πάμε. Φέρνουμε τα χέρια στο κράτημα της μπάλας εκεί που είμαστε, εκεί που είμαστε. Δεν χαλάμε τη θέση μας αν δεν δώσω άκυρο. Κρατήστε μπάλα λίγο πιο μπροστά το δεξί πόδι για τους δεξιόχειρες. Όχι λίγο πιο μπροστά. Η μύτη του αριστερού παπουτσιού είναι στη μέση του πέλματος. Τα πόδια είναι λυγισμένα. Ανοιχτά στο άνοιγμα των ώμων. Λίγα τα λίγο ακόμα. Πολύ ωραία. Κράτα την μπάλα. Την μπάλα που είναι τόσο μεγάλη μπάλα έχεις. Πιο μικρή μπάλα έχεις. Τα χέρια πίσω από την μπάλα. Οπ χαλαρώνουμε και κάνουμε ένα δύο βήματα πίσω, ένα δύο βήματα μπροστά και παίρνουμε κατευθείαν αυτή τη θέση. Πάμε. Δύο βήματα πίσω, ένα δύο βήματα. Είδες πως δεν έχεις θέση. Θέση. Δεν έχεις θέση. Παράλληλα είναι τα πόδια. Εσένα είναι το ένα μπροστά και το άλλο πίσω. Η μύτη αυτού του παπουτσιού σου δεξιόχερας είσαι. Αριστερόχερας. Αυτή η μύτη θα είναι εδώ στη μέση. Άρα θα είναι εδώ. Πιο μπροστά λίγο ακόμα. Εκεί. Λύγισε τα γόνατά σου. Λίγο πιο ανοιχτά τα πόδια σου. Το ίδιο και εσύ πιο μπροστά το πόδι σου. Το αριστερό πόδι. Στη μύτη. Εδώ. Δεν μπορείτε να βρείτε τη μέση του παπουτσιού σας. Ορθίες. Ενώστε τα πόδια σας. Η μύτη του παπουτσιού σας να είναι στη μέση του πέλματος. Και σήρθε το πόδι σας αριστερά ή δεξιά ανάλογα με το ποιο πόδι έχετε. Στο άνοιγμα των όμων. Μην το κάνεις πίσω. Στην εφία. Εδώ. Εάν έχουμε χώμα κάτω τραβάμε μια γραμμή. Αν έχουμε τη δυνατότητα γραμμές. Το ίδιο. Και εκεί μένουμε. Ανοιχτά. Τόσο είναι το άνοιγμα των όμων σου. Δηλαδή τράβηξες εφία γραμμή με τη μύτη του παπουτσιού σου. Εσύ έχεις τη δυνατότητα να είναι η γραμμή σου εδώ. Λίγο πιο μπροστά. Έλα λίγο πιο μπροστά στη μέση να είναι ακριβώς. Άρα η μύτη του παπουτσιού σου θα είναι εκεί. Λίγα τα γόνα. Πολύ ωραία. Ωραία. Πάρτε θέση να σας δω όλες. Λίγο πιο ανοιχτά Αλέξη. Ωραία. Ωραία. Λίγο πιο χαμηλά. Ωραία. Ωραία. Ωραία. Από εδώ που είμαστε τώρα. Κάνουμε τη κίνηση του ξεδιπλώματος σε ακροστασία να φτάσουμε. Και φτάνουμε εδώ. Πάμε. Όλοι. Όλοι ταυτόχρονα. Όχι με δύο χεριά. Εδώ. Και κάνουμε τη κίνηση του... του σουτ. Ωραία. Ο καρπός όταν ανεβαίνουμε επάνω σπάει. Και μένουμε εδώ πέρα. Με το σφήριγμα όλοι θέσεις κάτω. Χαμηλά. Έτοιμοι. Θα ξεδιπλωθείτε. Χαμηλά. Πονάς. Λοιπόν, θα ξεδιπλωθείτε. Θα μείνετε εδώ και θα σπάσετε τον καρπό εκεί. Και θα μείνετε σε αυτή τη θέση ακίνητοι. Χαμηλά. Μείνετε ακίνητοι να δω το σπασμένο καρπό. Στις μύτες. Ωραία. Προσγειωδευτεί. Εκεί. Δεν μπορείτε. Ακροστασία. Σπάει ο καρπός. Κάντε το δέκα επαναλήψεις. Από εδώ που είμαστε και σπάει ο καρπός στην ακροστασία. Ένα, δύο. Ένα, δύο. Πάμε. Κανονικά. Δέκα ο καθένας. Να σηκώνει στις τέρνες η Ιωάννη. Κανονικά. Κανονικά. Να σηκώνει στις τέρνες η Ιωάννη. Κανονικά. Βλέπεις που δεν έχεις ισορροπία. Όχι κορίτσι μου. Δεν θα βρεις την ισορροπία έτσι. Τι θέλεις εμείς. Τι θέλεις. Τίποτα. Ήθελα να μας δούμε με μπάλα πότε το πιάσουμε. Έχουν κάνει το πιάσουμε. Το έχουν κάνει. Δέκα μπάλες σε αυτήν εδώ την ομάδα. Γυρίστε μέτωπο με το ζευγάρι σας. Πάμε την ίδια κίνηση χωρίς να φεύγει η μπάλα. Θέση. Χαμηλά. Εκεί την κρατάμε. Από πίσω τα χέρια. Και πάμε την ίδια κίνηση χωρίς να φεύγει η μπάλα. Μέχρι πάνω. Μέχρι πάνω. Μέχρι πάνω. Μέχρι πάνω. Μέχρι πάνω. Η ίδια κίνηση χωρίς να φεύγει η μπάλα. Μέχρι πάνω. Και την κρατάμε. Θα πάρω την μπάλα κάτω. Δεν ακούω. Θα πάρω την μπάλα κάτω. Και όταν λέμε ένα, θα πάρω την μπάλα. Μετά, μετά θα το κάνω. Κάντε λίγο την κίνηση μόνοι σας, μόνοι σας, δουλεύετε. Δώστε απέναντι. Στο ζευγάρι σας. Επαναλάβετε δέκα φορές περίπου το καθένα. Να μην φεύγει η μπάλα από το χέρι. Δώστε απέναντι. Δώστε απέναντι. Καθίστε κάτω. Όχι στα γόνατα, κάτω κάτω. Αν μπορείτε σταυροπόδι, καθίστε σταυροπόδι. Φέρτε την μπάλα πάνω από το κεφάλι στην τελική, εκεί που την αφήναμε. Κάντε... Καταρχήν, να μην είναι η μπάλα πάνω σε αυτό το χέρι και το άλλο το χέρι να το φέρτε πίσω. Ο αγκώνας σας θα είναι κάθετος στο ζευγάρι σας. Εδώ. Δεν πρέπει η μπάλα να ακουμπάει εδώ πέρα μέσα. Άρα... Πολύ ωραία, πολύ ωραία. Δεν την ισορροπείς. Η μπάλα εδώ, κοίταξε αυτό το κενόθελο. Σφίγγουν τα δάχτυλα πάνω στην μπάλα, σφιχτά τα δάχτυλα, ανοιχτά και σφιχτά. Ανοιχτά και σφιχτά τα δάχτυλά σου πάνω στην μπάλα. Πολύ ωραία, τώρα είναι καλά. Δεν πρέπει να φύγει. Έτσι. Ωραία, εδώ. Να μην φεύγει σφίξ... Α, τώρα το... Είδες? Λοιπόν, σπάσιμο το καρπού για ανάποδες στροφές στην μπάλα εκεί που είμαστε. Δείγνω μία φορά. Δείγνω μία φορά. Εδώ, με το που θα σπάσει ο καρπός, το χέρι μου παραμένει εκεί και την περιμένει. Εκεί, εκεί, εκεί. Εκεί, όταν θα γίνεται τέλεια, δεν θα χρειάζεται να κινώ το χέρι μου καθόλου. Μικρή ώθηση για να έχουμε τρεις-τέσσερις στροφές, όχι ψηλά. Όχι πολύ ψηλά. Σπάσιμο το καρπού να πέφτει κάτω. Πολύ ωραία. Έλα, έλα, έλα. Έλα Σαβιάννα. Όχι, όχι. Σπάσ' το καρπό σου. Καρπός δεν σπάει καθόλου σε ένα. Σπάσ' το κορίτσι μου. Ο καρπός σου θα κάνει αυτό το πράγμα, αυτό. Πολύ ωραία. Πολύ ωραία. Πολύ ωραία. Σφίγγουμε την μπάλα συνεχώς. Σπάσ' το καρπό. Δεν φέρνεις στροφές, βλέπεις. Δεν δίνεις την όδηση με τα δάχτυλα. Έχεις το χέρι τεντωμένο. Λύγεις τον αγκώνα. Ο αγκώνας κάθετος. Πάρα πολύ ωραία. Έφυγε μόνη της. Αυτονομήθηκε. Ωπ! Δώστε απέναντι τις μπάλες. Χαμηλά οι μπάλες κι όχι ψηλά. Τι σκυλά με τις μπάλες απέναντι στο ζευγάρι μας. Πάρτε θέση λίγο να δω. Ανοιχτά δάχτυλα και σφιγμένα. Σφιχτά πάνω την μπάλα. Πολύ ωραία. Πολύ ωραία. Δεν είναι τόσο ανοιχτά. Δεν έχεις καλή σφίξυνση. Ωραίο δανάη. Ακουμπάει εδώ πέρα. Ο αγκώνας κάθετος. Πολύ καλό. Σφιχτά τα δάχτυλα. Πολύ ωραία. Εδώ δεν ακουμπάει με τίποτα. Δάχτυλα σφιχτά. Σφίξε τα δάχτυλα σου πάνω στην μπάλα. Τώρα είναι σωστά. Τώρα την οδηγείς την μπάλα εκεί. Βλέπεις και τα... αυτό. Εντάξει. Δεν ακουμπάει εδώ πέρα. Έτσι. Δοκιμάστε τώρα να ρίχνετε την μπάλα να γυρίζει δυο τρεις φορές εκεί που είστε. Λυγισμένος ο αγκώνας. Λυγισμένος ο αγκώνας. Όχι έτσι. Σπάση μου ο καρπός να σπάει μπροστά. Με τα δάχτυλα. Δανάη. Δανάη. Δανάη. Πρόσεξέ με. Η κίνηση είναι αυτή. Πρόσεξέ με. Αυτή είναι η κίνηση του χεριού. Αυτή είναι η κίνηση του χεριού. Ωπ. Ωπ. Κάνε τον κουριτσιμό. Ωπ. Δανάη. Εδώ. Κάνε αυτή την κίνηση συνέχεια. Καταλαβαίνεις. Για να το δω λίγο. Έλα. Όποιος δυσκολεύεται παίρνει όπως έχει τον αγκώνα κάθετα. Με το αριστερό του χέρις μπροχνί, τα δάχτυλα πιέζουν και φεύγουν ξαφνικά. Αυτό είναι το σπάσημο του καρπού. Αυτό είναι. Δύναμη όμως. Κοντράρουμε δηλαδή. Ανοιχτά τα δάχτυλα. Κοίταξέ το. Έτσι. Αυτή είναι η θέση. Αυτός μπροχνί με την παλά. Με τα δάχτυλα. Εσείς που κάθεστε κάντε αυτή την κίνηση συνέχεια. Κάντε εξάσκηση στο χέρι σας. Ανοιχτά τα δάχτυλα. Δώστε όφυση. Πολύ μαλακώνει το σούτ σου. Κάνε, κάνε. Το χρειάζεσαι. Εδώ, εδώ, εδώ. Αυτό. Ανοιχτά εδώ όλα τα δάχτυλα. Ανοιχτά. Αυτή είναι η κίνησή σου. Αυτή είναι η κίνησή σου. Κάτι έγινε. Δώστε απέναντι πάλι την πάλα. Και εσείς δουλεύετε με το ένα χέρι και κάνετε συνέχεια αυτή την κίνηση εδώ. Συνέχεια. Πιέζετε με το άλλο χέρι. Ανοιχτά τα δάχτυλα συνέχεια. Ανοιχτά τα δάχτυλα. Πιέστε, πιέστε. Ακού. Κάνε το. Δυσκολεύεσαι. Κάνε την κίνηση μόνο. Με τον εγκαρπό. Μην κάνεις το. Ο όμως δεν συμμετέχει. Ναι, αλλά με το χέρι το αντίθετο να κάνει. Κάτι έγινε. Είχε δυσκολεύει. Ανοιχτά τα δάχτυλα. Ανοιχτά τα δάχτυλα. Ανοιχτά τα δάχτυλα. Κάτι έγινε. Είδες. Είδες πως γίνεται τώρα. Έλα όμως. Κοιτάξε. Σπάσ' το γρήγορα. Δηλαδή, η όθεση να πάει ψηλά για να θα γίνει με το δίκτη και λίγο το μέσο. Επάνω, επάνω, επάνω. Σημάδεψε. Αυτό. Αυτό. Πολύ ωραία σαβιά. Πολύ ωραία τέλεια. Πιο ψηλά τώρα. Αρχίζουμε να στέλνουμε την μπάλα πιο ψηλά. Μην σπάσ' τον καρπό να φύγει ψηλά. Ναι, αλλά δείτε ότι δεν γυρίζει. Δεν γυρίζει. Κάτι πάνε να κάνουμε. Αυτό είναι. Όταν κουραζόμαστε, δίνουμε αστροσευγάρι μας την μπάλα. Αυτό, μην το ξεχνάς ποτέ. Να μην ακουμπάει. Να μην ακουμπάει η μπάλα εκεί. Πάρα πολύ ωραία. Τέλεια. Δώσε το ζευγάρι σου. Έτσι πως έχουμε τα παιδιά, αν έχουμε παιδιά... Λέω. Αν έχουμε έτσι λίγο πori, να μην ακουμπάει η μπάλα εκεί. Δεν να ακουμπάει η μπάλα εκεί. Μπορεί να Καταλαβαίνει. Μπορεί να κάθαρα. Λέω. Αν έχουμε έτσι παράδειγματα, παιδιά μας, κάνουμε την άσκηση αυτή, ξαπλώνουμε πίσω. Μπορούμε να κάνουμε και καθυστή και ξαπλωμένη πίσω. Για να δουλεύουμε καρπό και δάχτυλα για το σπάσιμο με τα backspin. Όποιος παράδειγμα του φεύγει η μπάλα, σηκώνεται και κάνει ένα γύρο και ξανακάθεται στη θέση του και συνεχίζει. Καλά είναι να έχουμε τόσες μπάλες να δουλεύουν όλοι ταυτόχρονα. Αλλά αν έχουμε ένα τιμήμα με 20 μπάλες, είναι δύσκολο να χρησιμοποιούμε. Οπότε κάνουμε ζευγάρια και δουλεύουμε στο... Δεν ακούω δυνατά λίγο. Ναι, είναι ότι πρέπει να έχουμε απασχολημένα συνεχώς τα παιδιά με κάτι. Για αυτό και σας έβαζα να κάνετε εσείς την εξάσκηση του καρπού και δαχτύλου με το αντίθετο χέρι. Για να φτάσουμε να κάνουμε την τεχνική δεξιότητα του σουτ στα παιδιά, θα πρέπει να είναι περίπου 10 χρονών. Δεν είναι πολύ μικρά για να κάνουν δεξιότητες. Δεν ακούω δυνατά, λέγε. Τετάρτη, δετάρτα, μόνο παιχνίδια θα κάνουμε. Όχι. Τετάρτη, πέμπτη, εντάξει. Άρα είναι εννιά. Όσο είστε μικροί βάζετε ένα χρόνο, όσο είμαστε μεγάλοι βγάζουμε ένα χρόνο. Λοιπόν. Όρθιοι δίνετε τις μπάλες απέναντι. Πάμε, Θανάση, στην επόμενη άσκηση. Μπροστά στα πόδια σας οι μπάλες. Πιάνουμε τη μπάλα με τα χέρια ανοιχτά, δάχτυλα ανοιχτά, βάζουμε τις παλάμες και τη φέρνουμε εδώ. Δείχνε κιόλας, Θανάση. Ωπ, ψηλά την έχεις την μπάλα, εδώ, ωραία. Εκεί που είμαστε, εκεί κάτω η μπάλα, εδώ, τοποθέτηση των χέριμπων. Στο ύψος του στήθους η μπάλα, πολύ ψηλά είναι εκεί, εκεί, πίσω από το, το αριστερό χέρι είναι από το πλάι και όχι από μπροστά. Εδώ είναι, τα δάχτυλα σφίχνουν, σφιχτά πάνω στην μπάλα, σφιχτά. Εντάξει κορίτσι μου, εδώ, στο στήθος σου, πιο χαμηλά, εκεί. Το χέρι σου δεν είναι καλά πίσω από την μπάλα και το άλλο. Ωραία, ωραία, έλα, έλα, πάμε, τρία είμαστε. Μη βιάζεσαι, πιο γρήγορα λίγο η ροή. Κατακόρυφα, κατακόρυφα, ό,τι κάνατε πριν, κατακόρυφα. Το χέρι, το βοηθητικό χέρι, από εδώ που είμαστε, από εδώ, προσέξτε με λίγο, από εδώ που είμαστε, από αυτήν εδώ τη θέση, ανεβαίνει το χέρι και εδώ πέρα το βοηθητικό σταματάει και κάνει την κίνηση, μόνο το χέρι που σουτάρουμε, ανοιχτά τα δάχτυλα πάνω στην μπάλα. Και να μην ακουμπάει μέσα στην παλάμη. Πάρα πολύ καλό, αυτό είναι το μυστικό. Έλα, η μπάλα κατακόρυφα στα χέρια μας πέφτει. Επανάληψε άλλη μία φορά και δίνετε στο ζευγάρι σας, κατακόρυφα. Το χέρι πίσω, σφιχτά, να μην ακουμπάει η παλάμη πάνω, τα δάχτυλα πάνω στην μπάλα, τα δάχτυλα, ωραία, ωραία. Πολύ ψηλά είναι εδώ, τρία, χαμηλά την είχαμε, τρία, είμαστε εδώ στο στήθος, πολύ ψηλά την έχεις. Από πίσω το χέρι, αυτό, ναι, λίγο πιο ανοιχτά τα πόδια σου. Ψηλά και σπάει ο καρπός. Δεν έχουμε ροή, δεν έχουμε ροή, Θανάση, δεν έχουμε ροή. Ένα, δύο, τρία, τέσσερα. Τα τακόρυφα υπάρχουν. Τι είναι αυτό, δεν είναι ρίξιμο σούτ, αυτό θέλω να κάνετε, τόση ώρα που εξασκούσαμε αυτό, είναι για να το κάνουμε εδώ. Έλα, για να κάνουμε πάλι με την πάλα, έλα λίγο, τώρα είναι καλά. Σπάσ' το λίγο το καρπό, δεν δίνεις ώθηση γιατί αφήνεις γρήγορα τα δάχτυλα, ακολούδα την πάλα να τεντώσεις το χέρι, τώρα είναι καλύτερα. Ωπα, αυτό είναι από όμως, εγώ θέλω καρπό, αυτό θέλω. Άρα όταν φτάσει η πάλα επάνω εκεί σπάει ο καρπός, αυτό. Ελάτε, κάτω οι μπάλες, τελευταία, ένα, δύο, πίσω, το χέρι πίσω από την πάλα, κρέμεται η πάλα, δεν σηκώνεται, τρία, τέσσερα. Ορισμένοι δεν την κάνετε, η Λανάη θέλει να δουλέψει στον καρπό. Πάμε στη θέση δύο, δύο, τρία, στο τέσσερα απέναντι στο ζευγάρι σας και έρχεται κατευθείαν στη θέση δύο το ζευγάρι. Συλλοκρεμαστά με καμπύλι, τέσσερα, με στροφές, δέστε που είναι το ζευγάρι σας, δύο, τρία, τέσσερα, πολύ καλό, δύο, τρία, τέσσερα. Αρχίζετε να το κάνετε πολύ καλά, δύο, τρία, τέσσερα. Μη βιάζεσαι και μην πετάς την πάλα σαν να πετάς πετριές. Να, τόση ώρα δουλεύουμε για αυτό, μην την πετάτε έτσι. Εδώ, οφείλω να σας πω το εξής, ότι οι καταγραφές που έχουμε όταν θα πάμε να παίξουμε βγαίνουνε αυτόματα. Αυτό που έχουμε εκπαιδεύσει και που έχουμε καταγραφεί στην κινητική μνήμη βγαίνει αυτόματα. Δεν σκεφτόμαστε τι πρέπει να κάνουμε. Άρα, θέλει πολλές επαναλήψεις της σωστής διαδικασίας για να μπορέσουμε να το κάνουμε σωστά. Εσείς, από μόνοι σας, ακόμα και στο σπίτι μπορείτε να δουλεύετε αυτό το πράγμα. Όλη η δουλειά πρέπει να γίνει με επαναλήψη. Τελευταία. Δύο, τρία, τέσσερα. Πάμε ένα λάξης, χωρίς από τη θέση δύο καθένας ελεύθερας το συμπαίχτη του να πηγαίνει. Ο στόχος είναι πάνω στο κεφάλι του, άρα εδώ θα την παραλαμβάνει ο συμπαίχτης μας. Σήκωσε την πάνω, σήκωσε την πάνω. Εδώ αυτό θέλω, αυτό το ξεχνάς μόλις πάμε και αυτό το χέρι είναι εδώ. Έλα. Κάτι κάνεις αλλά δεν σπάσεις καλά τον καρπό. Ξέρεις τι, οδήγα την μπάλα με τα δάχτυλά σου εκεί, κοιτάξε το, δες τον καρπό σου να μην εκεί. Αυτό το πράγμα θέλω να μην, ναι αλλά οδήγα εσύ θα τη δώσεις στην όθηση. Ωραία, δεν έχει backspin άρα δεν βάζεις τελευταία επαφή με αυτά τα δύο δάχτυλα. Δεν έχεις πολλά backspin άρα σημαίνει ότι δεν σπάσεις πολύ καλά τον καρπό και δεν έχεις τελευταία επαφή με τα δάχτυλα. Ωπα, δώστε στην μπάλα, ανέβασε την και μήνε, ανέβασε την και μήνε. Ξέρεις τι είχα πει εγώ, πρόσεξε, εδώ είναι το test, αυτό είναι, να το, ο αγγόνας. Είδες, σπάστο τώρα, ναι αλλά δεν θέλω έτσι να τη ρίξεις, θέλω να κάνεις ανάποδες τροπές. Καλύτερα, αλλά θέλω να μήνει το χέρι ψηλά εκεί θα μήνει, ο καρπός θα οδηγήσει, όχι το χέρι όλο εκεί. Έλα, όχι όχι, ανεβάζω την μπάλα και εδώ ο καρπός την οδηγεί. Μην την έχεις τόσο ψηλά, από πιο χαμηλά εκεί, δεν έχει, πάμε. Όχι με δύο χέρια, με δύο χέρια, με ένα χέρι θα σούταρεις. Σφίξ τη μπάλα με το ένα σου χέρι, τώρα το έκανες καλύτερα. Έλα μέσα εδώ, ναι αλλά είδες ότι την έκανες, όχι σούταρες από εδώ, ανεβαίνω ξεντιπλώνω, πάμε. Δεν έχεις πάρξει πίνα αλλά δεν κάνεις τι, όταν ανέβει η μπάλα εδώ αυτό θέλω να κάνεις. Όχι, την βγάεις από εδώ, έχεις σούταρει, δεν ανέβαινε στο ψηλότερο σημείο σου για να σούταρεις. Εδώ, όταν βάζουμε το δάχτυλο, δεν έρχομαι και περνούσα έτσι εδώ, δεν έπρεπε να ακουμπάει η μπάλα στην παλάμη, τα δάχτυλά μας τα βάζω εδώ. Τι φέρνω εδώ πέρα πίσω, κοίτα το βλέπεις αυτό το πράγμα, αν δεν είναι σφιχτά τα δάχτυλα πάνω στην πάλα ακουμπάει η παλάμη μας και τότε κάνουμε λάθος όλη την τεχνική. Μη σούταρεις με δύο χέρια, σφίξτο εκεί έτσι, ανέβασε, ανέβασε εδώ και εδώ θα την οδηγήσει με τον καρπό. Το αριστερό στο χέρι πιο μέσα. Πολύ καλύτερα, θα το κάνεις καλά. Νοικιάσας? Δανάη, το προσπαθείς? Σπάσεις τον καρπό για να δώσεις με τα δάχτυλα. Δανάη, σούταρεις από κάτω, ανέβαινε και η οδησία αυτή θα μας κάνει αυτήν την κινήση. Απλά σούταρεις. Αυτό το χέρι εδώ είναι βοηθητικό. Αυτός ο Αγγόνας θα πρέπει να πάει από πίσω από την πάλα. Εδώ θα πρέπει να μένει δηλαδή. Καταλαβαίς? Αυτό. Αυτό. Εδώ, εδώ, εδώ. Αυτό θέλεις εκπαίδευση. Είδες, Δανάη, αυτό είναι το σούτόμος. Καταλαβαίς? Αυτό είναι. Εκεί είναι το θέμα μας. Πολύ καλά. Δεν πειράζει. Μη βιάζεσαι να σούταρεις από κάτω. Εδώ θα ανέβω και εκεί θα σούταρω. Ανεβαίνει το χέρι μου πάνω και μετά σπάει ο καρπός. Πολύ ωραία κορετή. Πολύ ωραία. Ιωάννα βιάζεσαι να σούταρεις. Ναι, ναι. Φανή, φανή. Μη μένεις εκεί πολλή ώρα. Θέλεις να σφίξεις την πάλα νωρίτερα. Σαβίνα, ό,τι να έκανες. Σαβιάννα. Εδώ, όταν την κρατάς, κρατήστε την πάλα εκεί πέρα. Σφίξτε την πάλα εκεί πέρα. Σφίξτε. Βάλε τώρα τη θέση εδώ. Εκεί. Και με το... εδώ θα ξεδιπλώσεις αλλά θα ανέβει ψηλά το χέρι σου, θα τεντώσει ο αγκώνας και μετά σπάει ο καρπός. Ωπω. Είδες την έρξεις εδώ είναι. Εγώ θέλω εκεί και καρπό. Καταλαβαίνεις εκεί το χέρι. Σαβιάννα, πρόσεξε. Ανεβαίνει το χέρι μου, τεντώνει και εκεί σπάει ο καρπός. Εσύ τι κάνεις τώρα. Χρησιμοποιείς την κίνηση, το ξεδίπλωμα. Καλύτερο αλλά πιο ψηλά. Πολύ καλύτερα όμως είναι. Ωπω. Σαβιάννα. Πρόσεξε. Θες ένα, δύο που κάναμε. Τι κάναμε, βάζαμε το χέρι πίσω. Εδώ. Εδώ, εδώ. Κοίταξε εδώ. Βλέπεις το άλλο που εδώ έχει μείνει. Εδώ που ανεβαίνει, μετά σπάει ο καρπός και οδηγεί την μπάλα με τα δάχτυλα. Ανοιχτά τα δάχτυλα, σφίξτε. Βάλ' το πίσω το χέρι. Ναι. Να μην ακουμπάει η παλάμη μόνο. Μπράβο. Πολύ καλύτερο όμως από το προηγούμενο. Έλα Λεβέννη μου. Θα μπορούμε να συνδέσουμε το σουτ με χτυπήματα της μπάλα, δίπλα φιάσιμε το σουτ. Θα τα κάνουμε, θα τα κάνουμε. Λίγο εξάστη. Τα ποδαράκια ήταν ενωμένα. Δηλαδή κάτι ξεχνάμε. Θέλει όλα να τα δέσουμε. Ναι. Προσέξτε κάτι. Ερχόσασταν αλλά διστάζατε. Λέτε μήπως δεν θυμόμαστε καλά. Ο κώδικας είπαμε και τα συνθηματικά είναι πολύ σημαντικά στην διαδικασία της εκπαίδευσης. Το ότι κουράσατε το χέρι σας, τον καρπό σας είναι φυσιολογικό. Γιατί είναι φυσιολογικό? Γιατί αυτές οι κινητικές μονάδες δεν ήταν εκπαιδευμένες. Χουράστηκε ο καρπός σου Ιωάννα. Όχι, γιατί είναι εκπαιδευμένες οι κινητικές μονάδες που χρησιμοποιείται. Δεν σχέχετε στην καθημεριμονότητα να κάνετε τέτοιου είδους κινήσεις. Άρα, χουραστήκαν οι μίας. Οπότε τί, εάν επιμείνουμε να κάνουμε μία ώρα ακόμα τέτοιο, θα αρχίσει να χαλάει η τεχνική σας. Γι' αυτό χρειάζονται πολλές επαναλήψεις. Στις κορυφές της δύο της γωνίας εδώ πέρα της ρακέτας, όπως ήτανε, η αποδόσηρά θα πάει σε εκείνη τη γωνία. Και η αποπάνω σειρά, σε αυτήν εδώ τη γωνία, μία πίσω από την άλλη, μέτωπο προς το καλάθι. Εδώ. Μία πίσω από την άλλη. Οι πρώτες που έχουνε μπάλες. Πέντε μπάλες από εδώ και πέντε από εκεί. Πέντε από εκεί. Τέσσερις. Άλλη μία μπάλα εκεί. Δώσ' την μπάλα εδώ. Η Αλεξάνδρα ήταν εδώ. Άρα ήταν από εδώ. Όχι. Η από εκεί είναι εδώ. Δύο, τέσσερις, έξι, οχτώ, δέκα. Με τρίπλα, με δύο, τρεις τρίπλες, που έχουμε μάθει τις τρίπλες, φτάνουμε... φτάνουμε στη γωνία εδώ κάτω. Μία, δύο, τρεις τρίπλες. Εδώ τι επιχειρούμε τώρα. Να χτυπήσουμε την μπάλα μας μέσα στο τετράγωνο του ταμπλό. Δηλαδή να χτυπήσει στη μέση. Κάνοντας την κίνηση που κάναμε προηγουμένως στατικά. Δείχνω μια φορά. Αργά, αργά. Μία, δύο, τρεις τρίπλες. Εδώ. Αυτό το πράγμα και θέλω να μένει ο καρπός και τα δάχτυλα εκεί πέρα. Όπως το κάναμε. Μαζεύω την μπάλα μου και κινούμαι από την εξωτερική πλευρά και δίνω σε αυτόν που δεν έχει μπάλα. Το ίδιο εσείς από εκεί. Ωραία. Πάμε. Μην περιμένεις στην άλλη. Εσύ από την πλευρά σου και εσύ από την πλευρά της. Πήγες πολύ μακριά πλευρά. Εάν χρειάζεται να κάνετε τέσσερις τρίπλες ή πέντε τρίπλες. Εγώ θέλω να φτάσετε πολύ κοντά στο καλάφι. Εδώ. Σε αυτό το σημείο. Σε αυτό το σημείο. Δεν πειράζει η θεανασία τώρα. Ας το μην βάζουμε τέτοιου είδους. Θέλω με το ταμπλό. Με το ταμπλό θέλω. Πού σημαδεύουμε. Χωρίς ταλματοφούμα. Το σημάδι είπαμε ότι είναι σημαντικό. Προσέξτε. Εάν είναι να ρίξουμε την μπάλα και να μην κάνουμε το σπάσιμο του καρπού εδώ δεν έχει νόημα. Μην χαλάτε την τεχνική. Τεχνική κάνουμε. Τα πόδια σου έτσι έχουμε πει. Γιατί κορίτσι μου άνοιξες τις αγγόνες έτσι και πέταξες την μπάλα. Τόση ώρα κάναμε αυτό. Δεν έβλεπες καθόλου. Δεν έβλεπες. Δεν σημάδεψες καθόλου. Σημάδεψε. Μόνη της πάει. Σημάδεψε. Δεν σημάδεψες. Τα πόδια σου ήταν ενωμένα. Δεν σημαδεύεις. Γιατί με κίνηση τέτοια. Γιατί τα πόδια όπως να είναι... Ακούστε με κάτι. Σας είπα ότι όταν πάμε μπροστά στο καλάθι αρχίζουμε και τι. Βγάζουμε όλες τις κινήσεις που έχουμε εμείς σαν ρυπτική κίνηση. Μα έτσι είναι. Μα πως έχουμε μάθει να πετροβολάμε με κάποιο τρόπο. Αυτά βγάζουμε. Τι θέλω να κάνουμε. Πλησιάζω στον καλάθι. Δύο κόνος θα ανάσει λίγο. Μπροστά από τον κόνο. Θέλετε να κάνετε δέκα τρίπλες μεχρική. Κάνετε δέκα τρίπλες. Ορίστε. Γιατί. Γιατί. Γιατί να περιμένετε. Δεν χρειάζεται. Εγώ θέλω να κάνετε δέκα τρίπλες μεχρική. Κάντε δέκα τρίπλες μεχρική. Κάντε δέκα τρίπλες μεχρική. Κάντε δέκα τρίπλες μεχρική. Κάντε δέκα τρίπλες μεχρική. Δεν χρειάζεται. Εγώ θέλω να κάνετε. Τρίπλα. Παίρνω τη θέση και πάμε εδώ και μένω εκεί. Μένω εκεί να δω το χέρι μου να σπάει. Όλη την κίνηση. Τα δάχτυλά σας. Τα πόδια σας. Τι σκέφτεσθε εσείς. Πόδια ανοιχτά λυγισμένα. Ανεβαίνω τα δάχτυλα πίσω από την μπάλα. Σπάει ο καρπός. Συμπαδεύοντας μέσα στο τετράγωνο. Μη ξέρω να χτυπήσει την μπάλα όταν μιλάω. Πάμε. Για αυτό. Σαβιάννα τα πόδια σου δεν ήταν καλά. Γιατί, κορίτσι μου, τόσο ψηλά. Δεν σημάδεψες καθόλου. Μπροστά στον κόλο πάμε. Σημαδεύουμε να χτυπήσουμε στον ταμπλό. Πανάση. Πάρτες και πηγαίνετε κάτω από εκεί με την πλευρά που είστε. Πανάση. Πάρτες και πηγαίνετε κάτω από εκεί με την πλευρά που είστε. Ελάτε από αυτή την πλευρά. Για τον ήλιο, για τον ήλιο. Πάμε. Μακριά ήσουν όμως. Δεν θέλω. Τα πόδια σου πώς ήταν? Δεν σημάδεψες το ταμπλό. Με το που έρχεστε εδώ θα βλέπετε το ταμπλό. Την μπάλα την κρατάω εγώ έτσι όπως πρέπει. Ο Αγγόνας μου μπαίνει από πίσω. Πάνε. Πάνε. Πιο καλή ροή θέλω. Βιάστηκες να πετάκεις την μπάλα. Δεν την ανέβασες και να σπάσεις καρπό. Αυτό ήταν το μόνο λάθος. Τον γρήγορα λίγο Σαβιάννα. Καλύτερο. Σαβιάννα τα πόδια σου έτσι είναι? Έτσι είχαμε μάθει. Θέλω λίγο πιο κοντά να φτάνεις. Ανέβα... μην πετάς την μπάλα. Ανέβασε τα χέρια και μετά με τον καρπό. Ανέβασε τα χέρια και μετά. Ανέβασε τα χέρια. Βλέπες. Στόχευσε. Δεν στοχεύεις καλά Αλεξάνδρα. Θέλω στο ταπλό να χτυπήσει. Στο ταπλό. Στο ταπλό. Γιατί σταματάς μακριά και τα πόδια... Γιατί θα κάνω βήματα. Δεν πειράζει. Δεν κάνουμε αυτό τώρα. Πιο γρήγορα λίγο. Ανέβασε. Πάλι βιάστηκες. Βέβαια. Μα την πέταξε από δω. Να ανεβεί επάνω και αυτό θέλω. Αυτό θέλω. Αυτό είναι το... ναι αλλά πού σημαδεύεις. Σαβιάννα έλα θέση. Πάρε λίγο τάχη που θα πω για παράλληλα. Όχι παράλληλα. Έτσι. Αυτή είναι. Κάθετα το... Εδώ το σωμό μας εκεί. Μέσα στο τετραγωνάκι να χτυπήσει τη μπάλα. Είδες πως πάει μόνη τη μπάλα μέσα στην καλάθη. Προσπάθησέ το. Τώρα. Μη βιαστείς. Πρόσεξε. Κοίτα πώς την κρατάς τη μπάλα. Θα το βάλεις έτσι εδώ τώρα. Δεν σημάδεψες καθόλου. Στο ταπλό μέσα. Εκεί. Και είμαστε εδώ. Μη βιάζεσαι. Όχι κορίτσι μου. Όχι κορίτσι μου. Μην τη βγάλεις τη μπάλα από την κοιλιά. Ανέβασέ την. Έλα. Μήνε πάνω. Μήνε. Εκεί. Αυτό το πράγμα θα κάνεις. Αλλά χωρίς να πέφτεις. Γιατί πέφτεις. Υπάρχει λόγος. Μη βιάζεσαι. Βλέπε. Στοπ. Α έτσι είναι τα πόδια. Πιο μπροστά το άλλο. Αυτή είναι η θέση. Αυτό το χέρι δεν κρατάει όμως. Το άλλο ανοιχτά τα δάχτυλα. Σημάδεψε εκεί στο τετράγωνο μέσα. Δεν έφτασε η μπάλα. Με δύο χέρια σου τάρεις. Γι' αυτό. Μόνη τη σπάει μετά. Αν χτυπήσει μέσα εκεί μόνη τη σπάει η μπάλα. Πάρα πολύ ωραία. Αφού πέφτεις. Πάρα πολύ ωραία. Αυτό. Αυτό θέλω. Πάρα πολύ ωραία. Μη βιάστης. Ναι, αλλά δεν σημάδεψες το ταμπλό. Σημάδεψε το ταμπλό. Να σπάσει ο γαρπός και τα δάχτυλα. Όχι εκεί. Μες στο τετράγωνο εκεί. Άντε. Έλα σε βγάλουν τα πόδια. Δεν σημαδεύεις. Γιατί κοιτάς κάτω. Μη βιάζεσαι. Μη κοιτάς. Μη βιάζεσαι. Είδες που την έστρεψες ψιλοκρεμαστάκια. Όχι εκεί. Το χέρι σου να δείχνει το στόχο. Το χέρι μας να δείχνει το στόχο. Πού σωτάρουμε. Το χέρι σου. Βάλτε αυτό εδώ. Δυνατά. Ναι, αλλά πρόσεξε. Και τα δύο τα χέρια ακολουθούν την μπάλα. Έλα το χέρι. Άσε να εξασκηθούν καλύτερα. Στο ταμπλό Αλεξάνδρα. Στο ταμπλό. Πολύ ωραία κοβέλ. Μη βιαστείς. Πάρα πολύ ωραία. Μη βιαστείς. Αυτό λέω συνέχεια πρέπει να αρχίσεις να το σκέφτεσαι εσύ. Τέντωσε τα χέρια σου σε διπλό σου. Όχι, όχι. Δεν την έφερες κάτω την μπάλα εδώ. Δεν συσπηρώθηκες. Εδώ είσαι. Δεν έχεις καθόλου ώθηση. Συσπήρωση. Συσπήρωση. Όχι όρθια. Εδώ είμαστε. Ναι, αλλά είδες που σταμάτησες. Γιατί μιλήσατε και τραμώτησα. Όχι κορίτσι. Απλά πολύ καλά ήρθες εδώ. Ξεδιπλώνουμε και μένουμε πάνω το χέρι μας να δείχνει το στόχο. Ελάτε πιο κοντά. Όσες δεν έχετε μπάλες πάτε εκεί πέρα. Κορίτσια. Όσες δεν έχετε μπάλες. Ελάτε από εδώ. Έλα Ζαβιάννα. Πιο πίσω λίγο. Πιο πίσω εκεί πολύ ωραία. Πάσα, πάσα. Πάσα, πάσα. Και κάνει σούτ. Εσύ. Σκαστεί πάσα. Πάσα. Ναι, ναι. Άμα τη σκάσεις έτσι δεν θα μπορέσεις. Εκεί θέλω. Μαλακά. Το ίδιο πράγμα. Το ίδιο πράγμα με πάσε. Πάμε. Μην τρέχεις πολύ. Δεν χρειάζεται αργά τις κινήσεις μας. Θέλω να συμμαδέψεις και να μην φύγει η μπάλα νωρίς. Ο Έλλας μαζεύει και πάει από πίσω. Μην χαλάτε τώρα την τεχνική σας. Με τις μπάλες δεν μένουμε εκεί. Την μπάλα τη μαζεύει αυτός που έκανε πάσα. Και πάει από εδώ μεριά. Είδες πόσο πλάι είσαι και έκανες ότι να είναι πάλι. Ναι γιατί σου τρέχεις από κάτω. Κοινήσου λίγο να πάρεις πάσα. Κοινούμαστε να πάρουμε πάσα. Κοινούμαστε. Την πετάς από κάτω. Κοινήσου τα χέρια και μετά. Τα πόδια σου ελωμένα ήτανε. Το κατάλαβες. Τα πόδια σου ελωμένα ήταν. Το κατάλαβες. Πάρα πολύ καλό Αλεξάνδρα. Προσπάθησε να το κάνεις αργά. Έλα πίσω μπες πίσω. Πάτε άλλη μία από εκεί. Μία μπάλα έξω. Τα πόδια σου ελωμένα ήτανε. Τους συνειδητοποίησες. Λοιπόν η πάσα θα είναι στήθους και θα γίνεται τζαμ στόπ εκεί πέρα. Εδώ δηλαδή. Και το τζαμ στόπ θα προσγειωνόμαστε εδώ και θα κάνουμε κατευθείαν την κίνηση. Στόπ λίγο. Τέσσερις μπάλες. Άλλη μία από εκεί. Μια κοπέλα. Ωραία. Για να το δείξουμε. Στήθους είναι τζαμ στόπ. Η πάσα δίνεται την ώρα που ο άλλος είναι στον αέρα. Πιο κοντά λίγο. Ωραία πάμε. Ναι αλλά δεν ξεδιπλώθηκες. Έτσι την σούδαρες την μπάλα. Μαζεύεις μπάλα Σαβιάννα. Και εσύ πας από πίσω. Εσύ μαζεύεις μπάλα. Ο πασέρ μαζεύει μπάλα. Ο πασέρ μαζεύει μπάλα. Ο πασέρ. Άντε μη με κοιτάτε εδώ παιδιά. Μην περιμένετε συνέχεια επιβεβαίωση. Άρχισε στα παλιά. Σαβιάννα. Αν είχες σπυρωθεί καλά και λίγο πιο αρμονικά θα ήταν καλαβιές λίγο. Μπράβο σου Τροκάσοπούλου. Μπράβο σου. Γιατί ακούς. Για αυτό το αυτοί σου ανοιχτό το έχεις. Ό,τι λέω εγώ τα ακούς εσύ. Ήσουνα όμως όρθια. Εδώ δεν πιάνω την μπάλα. Πολύ ωραία. Τι κάνεις δεν ξεδιπλώθηκες καλά. Δεν είχες καλό πιάσιμο. Το πιάσιμο μας χάλασε. Δεν χρειάζεται να βιάζεστε μέσα στο ταπλό. Καλύτερα. Αρκετά καλύτερα. Όχι όπως το προηγούμενο το λάθος το τελείωσε αλλά το πιάσιμο έχει το θέμα. Μην βιάζεσαι να την πετάξεις. Καλά συσπηρόθηκες. Σαβιανά ξεδιπλώσου και μην βγάζεις εκεί μπροστά τον αγκώνα. Πολύ καλά ήτανε. Σημαδεύουμε. Σημαδεύουμε. Πρέπει να της δώσεις πάσα. Πολύ καλό ήτανε αλλά μην σταματάς εκεί. Κάνε το σαν συνεχόμενη κίνηση. Για να μου δίνετε εμένα πάσα και να σας δίνω εγώ πάτε όλες από εκεί. Πάτε λίγο πιο πίσω. Έλα μαζεύετε την μπάλα σας και φεύγετε. Ναι να ξεδιπλώνεστε καλά και να μην βιάζεστε. Πιο πίσω πιο πίσω δεν προλαβαίνουμε. Λέγε Θαλάση. Μετά πάμε σε μία ευθεία χωρίς τη βοήθεια του καπού. Σιγά σιγά να φτάσουμε να στάρουμε ελεύθερη βολή. Δεν κρατάς την μπαλάκαλα. Βόλτες έκανε. Εδώ θέλω την αρμονία τώρα. Βρες την ισορροπία σου. Είσαι ένα έτσι όμως λίγο τεντώσου. Χαλάρωσε. Βελτίωσες πάρα πολλά τεχνικά στοιχεία αλλά περιμένω εγώ βλέπω. Πολύ ωραία. Πάρα πολύ ωραία. Λίγο χαλάρωσε. Πολύ ωραία τα κάνεις. Πολύ ωραία. Μην βιάζεσαι να σου τάρεις. Ανέβασε τα χέρια και μετά. Να σημαδέψουμε. Ανέβασε. Αυτό θέλω. Ανεβάστε τα χέρια και μετά σου τάρετε. Ανέβασε τα. Κάτι κάνεις αλλά θέλω να οδηγήσεις, να σημαδέψεις. Μην βιάζεσαι να σου τάρεις από εδώ κάτω. Μην βιάζεσαι να ρίξεις την μπάλα από κάτω. Ανέβασε τα χέρια καλά. Ανέβασε τα χέρια σου. Αυτό. Ξεδιπλώσου. Έλα μη σταματάς. Είδες που έκανες την ανέβασες και έμεινες. Άρα αυτό εχάθη. Ετάλαβες. Μην βιάζεσαι. Ξεδιπλώσου. Πολύ καλά το κάνεις. Πολύ καλά αλλά τι. Σημάδεψε. Ναι το ξέρω. Ξέρω. Ξεδιπλώσου μη βιαστείς. Άψογα. Μη βιαστείς και σου τάρε από πάνω. Δεν σημαδεύεις όμως όπου να είναι. Μη βιαστείς. Ξεδιπλώσου. Μην βιάζεσαι έτσι. Μη βιάζεσαι να σου τάρεις την μπάλα. Ναι την πετάς από εδώ κάτω. Πόδια καλά. Γιατί την πέπνεις εκεί κάτω την μπάλα. Ε είναι το στήρι. Και πολύ ψηλά μέσα στο δεδράγωνο. Δρύπλα. Όχι. Μία πίσω από την άλλη. Ελάτε πίσω από αυτή τη γραμμή εδώ πέρα. Και σου τάρουμε με καμπύλι. Βάζουμε καλή καμπύλι και backspin. Μαζεύουμε την μπάλα μας και φεύγουμε. Χωρίς ταμπλό. Την άλλη φορά θα καταλάβεις πόση δύναμη πρέπει να εφαρμόσεις. Χωρίς ταμπλό. Στη γραμμή. Στη γραμμή. Πάρα πολύ ωραία. Στη γραμμή. Μην πετάς την μπάλα από κάτω. Μα θέλω να σπάει ο καρπός. Το αριστερό χέρι το βοηθητικό να μην κρατάει την μπάλα. Μην τη βγάει στην μπάλα από την κοιλιά. Καλό ήταν η Σαβιανά. Δεν πειράζει που δεν μπήκε. Προσπαθήστε να σημαδέψετε. Δεν είχες έλεγχο της μπάλας την πέταξες λίγο. Αν κάνεις την κίνηση συνεχόμενη θα σε βοηθήσεις το πιο πίσω όταν θα πάμε. Δηλαδή πιο μακριά. Κατάλαβες. Εδώ διέκλωψες την κίνησή σου και δεν αξιοποίησες την όθηση που έδωσε το κορμί σου. Μην σταματάντε. Δεν είχε backspin. Μην χρησιμοποιείτε το ταπλό. Απευθείαστε. Ανέβασε ψηλά την μπάλα. Ανέβασε και σπάσει τον καρπό. Αυτό. Πρώτη φορά δεν την έβγαλες από την κοιλιά. Σαβιανά δεν κάνω έτσι την μπάλα. Έτσι την κρατώ. Δεν είχε backspin ανάποδα φάλτσα. Δεν είχε backspin την έσπρωξη. Ο καρπός σπάει και μένει. Ένα βήμα πιο πίσω από εδώ τώρα. Να ξεδιπλωθούμε μη βιάζεις. Μπράβο Τάχαρ. Είδες που την έστειλες. Καλό ήταν αλλά την έστειλες εδώ στην κορυφή. Όχι δεν σημάδευσες. Στοπ. Δηλαδή τι το κάνουμε αυτό για να μείνουμε εδώ. Για να μας δώσει όθυση. Ένα δύο. Σιγά ρε Αλεξάνδρα. Περίμενε. Κορίτσι μου η θέση είναι εδώ. Ανοίγεις τα γωντατά. Από εδώ θα αρχίσεις να ξεδιπλώνεσαι και θα ανέβουν τα χέρια και σπάει ο καρπός. Βλέπεις εκεί εσύ. Αυτό κάνεις. Άρα εκεί δείξε τον καρπό σου. Γιατί δεν κρατάς εκεί πάνω την μπάλα. Γιατί δεν κρατάς εκεί. Εδώ δεν κρατάμε την μπάλα. Εδώ. Εδώ. Και πάω. Και ανεβαίνει το χέρι μου και σπάει ο καρπός. Εκεί, εκεί μην πάσεις πιο κοντά. Εκεί. Δεν φεύγεις στο ψηλότερο σημείο. Όχι έτσι. Τα ποδαράκια λίγο να μην είναι κλειστά. Ακούς πως είναι ο ήχος. Πολύ σκληρό το σουτ σου. Μην τη βγάζεις από την κοιλιά. Ανεβαίνουν τα χέρια επάνω. Πρέπει να δείτε το στόχο κάτω από την μπάλα. Αλλά εδώ και εκεί. Αυτό και εκεί σπάει ο καρπός. Αυτό είναι. Το άλλο χέρι βοηθητικό έπιανε την μπάλα. Ποια ομάδα θα βάλει να φωνάζει δέκα. Να κάνουν διαγωνιστικό. Δύο, τέσσερις, έξι, οχτώ, δέκα, εντεκά, δύο, τέσσερις, έξι, οχτώ. Στείλε μία από εδώ λίγο. Έλα από εδώ, έλα από εδώ, εντάξει. Λοιπόν, η κάθε ομάδα σούτάρεται ελεύθερες βολές από τη γραμμή των ελευθέρων βορών. Όποια ομάδα φτάσει πρώτη στις δέκα ελεύθερες βολές, κερδίζει. Η χαμένη ομάδα θα κάνει τέταρτα το γήπεδο. Τα τέταρτα στην καλλαδοσφαίριση είναι. Ξεκινάμε από την τελική γραμμή, πάμε. Προσωπική πίσω, κέντρο πίσω, την άλλη την προσωπική πίσω, στην άλλη την τελική και πίσω. Ορίστε. Μην νομίζεις ότι βάζεις βολές, ξέρω. Λοιπόν, πίσω από τη γραμμή των ελευθερών βολών και σούτάρουμε. Και φωνάζουμε όταν πετυχαίνουμε καλάθι. Ένα, δύο, τρία και πάει λέγοντας. Δέκα, δέκα θα βάλετε. Η ομάδα είστε, η ομάδα είστε. Είστε έτοιμοι. Ένα φωνάζεις. Το πόδι σου να μην κοιτάει έξω, να κοιτάει απέναντι. Βάζει σπιν, θα έμπαινε. Δύο φωνάζετε, όχι, ναι. Πόδια σου. Να σε ρωτήσω κάτι, γιατί κάνεις έτσι. Γιατί είναι ενωμένα πόδια. Δύο έχετε. Από το κέντρο να είστε, μην είστε στο πλάι. Γιατί είστε στο πλάι, δεν καταλαβαίνω. Στο κέντρο ρε παιδιά μπέστε. Τελειώσαμε, εννιά. Τελειώσαμε. Η μπάλα, κύριε, γιατί έμεινε ορφανή. Λήξεις. Ακούσε κάτι. Έχει σημασία να μην παίζουν οι μπάλες. Θέλω να μου πείτε, ποιες ήταν οι δύο προϋποθέσεις, οι δύο καταστάσεις που ετοιμάζουμε τους παίκτες μας, για να έχουν πετυχημένα σούτ. Πώς, δεν ακούω δυνατά, όχι, όχι τα τεχνικά στοιχεία. Τι προϋποθέεις, πώς προετοιμάζουμε τους αθλητές, τους μαθητές. Πώς? Πνευματικά και φυσικά. Μία από τις προετοιμασίες που πρέπει να κάνουμε, για να το προετοιμάσουμε πνευματικά, είναι να έχει επιθυμία για την επιτυχία. Η ομάδα αυτή εδώ, με το που είδαν ότι απέτυχαν μία-δύο φορές, σχεδόν το παρατήσατε. Μία φώναξε, άντε πάμε, δεν ήθελα να σας το πω, αλλά η παρακίνηση και η ομάδα που παρακινείται εκ των έσων. Ακούγατε πόση φασαρία έκαναν αυτές. Τι είχαν, εννιά και εσείς εφτά. Οχτώ, δεν έχει σημασία εκεί, καταλάβατε. Έχει, παίζουν ρόλ, και το παιχνίδι είναι ομαδικό. Στις μπάλες του μπάσκετ δεν καθόμαστε, αν είστε χοντροί σαν κι εμένα, αν είστε αδύνατοι σαν αυτοί, κάθεστε. Γιατί θα πετάξουν εξόγκωμα. Λοιπόν, η ομάδα που κέρδισε μαζεύει τις μπάλες και τις βάζει μέσα, ο Θανάσης κρατάει το σάκο, και η άλλη ομάδα παίρνει θέση στην τελική γραμμή. Εδώ είναι η γραμμή του Βόλε, η τελική γραμμή είναι εκεί, μην κλέβετε. Η κόκκινη εκεί που σου τάρατε την προσωπική, το κέντρο, η προσωπική ή άλλη. Έτοιμες. Όχι, όχι, κανονικά τρέχετε, κανονικά. Όχι πίσω βήματα βρε. Κανονικά. Πάμε. Η τελευταία θα κάνει και πέντε γύρους. Λήξεις.