Συνάντηση εργασίας της Δημοτικής Αρχής για θέματα Πολιτικής Προστασίας στο αρμόδιο Υπουργείο (ARTA WebTV, 2023)
: Είχαμε μια παραγωγική συνάντηση με τον Δήμαρχο της Άρτας, στην παρουσία και του Γενικού Γραμματεία Παλιτής Προστασίας του κ. Παπαγεωργίου. Εξετάσαμε κάποια προβλήματα που μας ανέφερε, που έχουν σχέση γενικά με την πολιτική προστασία, την πυροπροστασία, αλλά και θέματα πρόληψης, αφυκτικότητας της περιοχής. Πάντα η συνεργασία μας ήταν πάρα πολύ καλή, θα τη συνεχίσουμε, θα προσπαθήσουμε ως Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να προσφέρουμε στον Δήμο Άρτας κάποια εξειδικευμένα εργαλεία για να μπορεί να αυξήσει την αποδοτικότητά του και την αποτελεσματικότητά του σε περίπτωση πυρκαγιών και άλλων φυσικών καταστροφών. Μέσω του προγράμματος ΕΓΙΣ, το οποίο είναι ένα πρόγραμμα αναβάθμισης της πολιτικής προστασίας της χώρας, θα προσπαθήσουμε. Υπάρχει και ένα ειδικό κοντήλι και προσδιορίζει ότι θα αγοραστούν εργαλεία που θα εξυπηρετήσουν τους Δήμους. Η πυροσβεστική υπηρεσία με τη λογική της επικίνδυνοιτας θα δημιουργήσει ένα χάρτη επικίνδυνοιτας και με βάση αυτών θα μπορέσουμε να παραχωρήσουμε στους Δήμους κάποια συγκεκριμένα εργαλεία, μηχανήματα, αυτοκίνητα, ακριβώς για να αυξήσουν την δική τους αποτελεσματικότητα και να μπορέσουν σε μια δύσκολη στιγμή, γιατί οι φυσικές καταστροφές δεν είναι κάτι που μπορούμε να εξαλείψουμε, πυρκαγιές, πλημμύρες είχαμε, έχουμε και θα έχουμε. Το ζήτημα είναι πώς θα μετριάσουμε ακόμα και σε αυτές τις σκληρές συνθήκες της κλιματικής κρίσης. Σήμερα με τον Αντιδίμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Μπατελίου Τουγκολέτσου επισκεφτήκαμε το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, όπου με χαρά μας υποδέθηκε ο Υπουργός ο κ. Τηλανίδης και ο Γενικός Γραμματέρας ο κ. Παπαγιουργίου, κάνουμε μια συνάντηση στο πώς θα προετοιμαστούμε καλύτερα στα κυρικά φαινόμενα, είτε αυτά αφορούν το χειμώνα είτε το καλοκαίρι. Ο Δήμος Αρτέων έχει δείξει μεγάλη επιχειρησιακή τιμότητα από το 2014 και κάθε χρόνο πηγαίνουμε και καλύτερα, συνεργασία με όλους τους αρμοδίους φορείς και τους εθελοντές στην περιοχή μας. Οπότε τώρα μέσα από τα καινούργια χρηματοδοτικά προγράμματα, το πρόγραμμα Υγείας που θα προμηθεύσει τους δήμους με εξοπλισμό, αλλά και προγράμματα μέσα από το Υπουργείο Ιστορικών που ζητήσαμε περισσότερη χρηματοδότηση για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε περισσότερες δάσεις πυροπροστασίας ενόψει του καλοκαιριού, αλλά και πώς θα στηρίξουμε τις εθελοντικές ομάδες μας και πώς θα κάνουμε δράσεις για να προστατεύσουμε το περιεστικό δάσος είτε με πυροφυλάκια είτε με αντιπηρικές ζένους είτε με ό,τι χρειάζεται. Έδειξε ανταπόκριση ο Υπουργός και θα είναι δίπλα μας ό,τι μπορεί να μας βοηθήσει και επειδή τώρα έχουμε κηρυχτεί στην Άρτα ως νομός έκτακτης ανάγκης και ως περιοχή μας έκτακτης ανάγκη για κάποιες κατολιστήσεις και κάποιες ζημίες που έγινε κυρίως στην Μηουριονή περιοχή, θα συντάξουμε τη σχετική μελέτη η οποία θα προοδεθεί αρμοδίως για να πάρουμε τη χρηματοδότηση και να αποκαταστήσουμε αυτές τις ζημίες. Οπότε μένουμε ικανοποιημένοι από αυτή τη συνάντηση και είμαστε πάντα έτοιμοι και προσέχουμε έτσι ώστε να μην συμβούν ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή μας, αλλά και αν συμβεί κάτι να είμαστε έτοιμοι να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τους δημότητες και γενικότητα τις εγκαταστάσεις της περιοχής της Άρτας.