3η Τακτική εξ αναβολής συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας. (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, 2023)
: Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Κύριε Περιφεριάρχα, κύριε Δήμαρχε του Δήμου Θηβαίων, Σεβαστέ, Πατέρα, Εκπρόσωπε του Μητροπολίτη μας, κύριες και κύριοι Επικεφαλής Παρατάξεων, Αντιπεριφεριάρχες και Περιφεριακής Συμβουλής, κύριες και κύριοι Επικεφαλής Παρατάξεων, Αντιδήμαρχης και Περιφεριακής Συμβουλής, κύριες και κύριοι Επικεφαλής Παρατάξεων, Επικεφαλής Παρατάξεων, Αντιπεριφερειάρχες και Περιφεριακής Συμβουλής. Κυρίες και κύριοι Επικεφαλής Παρατάξεων, Αντιδήμαρχοι, Δημοτική Σύμβουλη και Πρόεδρος Δημοτικών Τοπικών Κοινοτήτων. Καλημέρα σας. Έχουμε απαρτία. Πριν αρχίσουμε όμως, θα ήθελα να σας παρακαλώ να εγερθούμε για να κρατήσουμε ενός λεπτούς η γη στη μνήμη των άδικο χαμένων συναδέρφων μας στον τραγικό δυστύχημα που έγινε σατέμπι. Καλημέρα. Εωνία τους μνήμη, να είστε καλά, καθίστε παρακαλώ. Θα ήθελα και εκ μέρους όλου του Περιφερειακού Συμβουλίου, αν μου επιτρέπουν, παρακαλώ, να ευχηθούμε ταχία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες στους οποίους είναι και δύο νέοι από τη Θήβα. Είναι ο Στέλιος Στρατέλος και η Βασιλική Ικονομάκη. Επειδή το θέμα είναι αρκετά σοβαρό, το γνωρίζουμε όλοι και βλέπουμε και τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα. Θα ήθελα και μετά από προτροπή του κυρίου Περιφερειάρχη να γίνει μια συζήτηση για το θέμα των τεμπών, για το θέμα των τεμπών, το διστύχημα συγκεκριμένα. Θα ξεκινήσουμε με τον κύριο Περιφερειάρχη που θα κάνει μια τοποθέτηση και αμέσως μετά θα μιλήσουν όλοι οι επικεφαλείς των παρατάξεων για το θέμα. Και μετά θα πούμε τι θα συνεχίσουμε και πώς θα γίνει το υπόλοιπο Περιφερειακό Συμβούλιο. Η πόψη είναι ότι είναι ένα θέμα δύσκολο, το ξέρουμε όλοι. Δεν νομίζω ότι θα κρατήσω χρόνο για αυτό το θέμα. Πιστεύω όμως ότι θα έχω τη συνέναισή σας, θα έχω τη βοήθειά σας, οπότε θα πάνε όλα καλά για να φέρουμε τον χρόνο εκεί που πρέπει, διότι, όπως γνωρίζετε, έχουμε μια μεγάλη συνεδρία σήμερα με 37 θέματα και 3 έκτακτα 40 και έχουμε και κάποια θέματα εκτός οι μυρίσσες διάταξης που θέλουν άλλα συζήτηση, αλλά είναι ερωτήσεις-επερωτήσεις και θα πρέπει να το τακτοποιήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ζητώ και πάλι τη βοήθειά σας. Κύριε Περιφερειαρχα, αρχίσετε το λόγο. Σεβαστέ Πατέρα, κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι παρεβισκόμενοι και εκλεκτοί συνάδελφοι, κανονικά οι λεγόμενες αποκεντρωμένες συνεδριάσεις, αυτές που πραγματοποιούμε εκτός της έδρας μας της Λαμίας, σε άλλες περιοχές της περιφερειάς μας, έχουν έναν ευχάριστο χαρακτήρα, μια νότα τέτοια που μας δίνει τη δυνατότητα να συζητούμε θέματα τοπικά και μάλλον να βρισκόμαστε και με αυτόν τον τρόπο όλοι μας κοντά στις τοπικές μας κοινωνίας. Ωστόσο, όπως είπε ο Πρόεδρος και νομίζω μας εκφράζει όλους, η σημερινή αυτή συνεδρίαση σκιάζεται, όπως και όλη η χώρα μας και όλοι οι άνθρωποι, από το βαρύ και μαύρο σύννεφο του θλιβερού δυστυχήματος στα Τέμπι. Ένα δυστυχήμα που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, 57 τον αριθμό, έφερε πολύ περισσότερους τραυματίες και έφερε και στην επιφάνεια μια σειρά από λόγους και αίτια βραχέως αλλά και μακρού προς το παρελθόν ορίζοντα αβελτηριών, παθογενειών, σφαλμάτων και παραλήψεων, τα οποία δεν επέτρεπαν στο σηδειρόδρομο να προσφέρει ενέπαρκες επίπεδο ασφάλειας. Και όλα αυτά συνδυαζόμενα δεβαίως με συγκεκριμένους ατομικούς χειρισμούς να φέρουν με σχέση αιτίων και αφορμής αυτό το συγκλειονιστικό αποτέλεσμα. Θα ήθελα κι εγώ λοιπόν πρώτα και κύριε να εκφράσω τα πιο θερμά μου συλλυπτήρια στις οικογένειες των εκλυπώντων στους ανθρώπων μας. Την συμπαράσταση και τη σεφιαζετάχεια ανάρρωση στους τραγματίες και βέβαια την απόλυτη διπλή προσδοκία. Κοιτώντας προς τα πίσω να διερευρυθούν στο σύνολό τους ενδελαιχώς και πλήρως με ενδικημενικότητα και διαφάνεια όλα όσα άμεσα ή έμεσα προκάλεσαν αυτό το τραγικό συμβάν. Και κοιτώντας προς τα μπρος να οικοδομηθούν όλες εκείνες οι πολιτικές οι οποίες θα ανεβάσουν το επίπεδο ασφάλειας και δικό τρα στο σιδηρόδρομο και γενικό τρα στο σύνολό των υποδομών διασύνδεσης κατά τρόπος να λεξιτοποιηθεί ή να μη δινιστεί η πιθανότητα ενός βαραίος ή και πιο μικρού δυστυχήματος ή ατυχήματος. Προς τούτο και ταυτόχρονα με αυτές τις σύντομες σκέψεις έχουμε καταθέσει στο Προεδρείο και μια πρόταση ψηφίσματος που θεωρούμε ότι πρέπει να εκφραστεί το περιφερειακό συμβούλιο με την προσδοκή να γίνει αυτό κατά τον πλατύτερο δυνατό τρόπο και προς τούτο είμαστε ανοιχτοί. Ούτως ώστε το κορυφαίο συλλογικό όργανο της περιφέρειας Τεράς Ελλάδας να αποτυπώσει την αυτοδικητική του φωνή και ανάγνωση πάνω στα τεκτενόμενα στο πριν, το τώρα και το μετά αυτούς τους λιονιστικούς συμβάντους. Μένω σε αυτά κύριε Πρόεδρε και το ψήφισμα είναι βεβαίως... Έχει αποσταλεί το ψήφισμα, θα το δουν οι επικεφαλείς και όταν θα έρθει ο χρόνος που θα το συζητήσουμε που είναι μετά το πέρας της ημερησίας διάταξης αλλά μπορούμε και, Περιφερειάρχα, και σήμερα να ανακαταλήξουμε κάπου αφού το έχουν δει οι επικεφαλείς και αυτό να είναι μόνο για να το κάνω εισαγωγή εγώ και στο τέλος να κάνουμε το ψήφισμα. Ευχαριστούμε, κύριε Περιφερειάρχα, πριν συνεχίσω στους επικεφαλείς θα μου επιτρέψεις, παρακαλώ, επειδή μου διέφυγε, να καλωσορίσω και να καλημερίσω και τους προέδρους, εκπροσώπους, φορέων και συλλόγων της περιοχής μας. Συγγνώμη και ευχαριστώ πολύ. Λοιπόν, το λόγο έχει ο κ. Γλέσος. Μετά το αρχικό σοκ, το πανελλήνιο θρίνο, ήρθε η οργή. Η οργή για τους υπευθύνους. Κάθε μέρα η οργή γιγαντώνεται. Γιγαντώνεται γιατί προσπαθούν οι υπεύθυνοι, οι σημερινοί υπεύθυνοι, οι υπεύθυνοι της τετραετίας, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, με στρατιές δημοσιογράφων και άλλων πρετόρων, να ξεπλύνουν τις εγκληματικές τους πράξεις. Να αρθούμε στα δικά μας και για να καταλάβετε ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που προσπαθούν τέσσερα χρόνια τώρα και πλέον και τι καπνό φουμάρουν. Εδώ έχουμε τον περιφεριάρχη, που για πέντε χρόνια ήταν αντιπεριφεριάρχης έβοιας, που σημαίνει πέντε και ένα και δύο, έξι, εφτά, όταν στο Λίλαντα είχαμε οκτώ πνιγμένους, γιατί δεν είχαν κάνει τίποτα, κανένα έργο, για να σωθούν αυτοί οι άνθρωποι, αντιπλημμυρικό. Δεν είχαν μπει στον κόπο ενώ ήξεραν ότι έρχονται πλημμύρες, τότε δεν υπήρχε το 112 να παίζουν, γιατί το έχουν χρησιμοποιήσει οι Ρίστον Παρόδο, το χρησιμοποιούν με τον χειρότερο τρόπο, δεν υπήρχε το 112, δεν είχαν κάνει τότε, δεν είχαν μπει στον κόπο, να πάνε να προειδοποιήσουν τους ανθρώπους με ντουντούκες και να τους βγάλουν από τα σπίτια να φύγουν. Οκτώ λοιπόν οι νεκροί. Ξέρετε όλοι, ξέρει όλη η Ευρώπη, όλος ο κόσμος, για τις φωτιές στη Βόρεια Έβοια, για το φιάσκο και για το προσωπικό βατερλό του Περιφεριάρχη. Και έρχομαι να σας δείξω γιατί είναι αυτοί οι άνθρωποι. Τον Περιφεριάρχη τον οποίον απαξίωσε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος τον διώρησε, γιατί ναι τον διώρησε και ξέρετε ακριβώς τι εννοώ όταν λέω τον διώρησε. Αυτόν τον Περιφεριάρχη λοιπόν τον απαξίωσε βάζοντας τον κύριο Μπέννο στην υπερπεριφεριάρχη στην Εύβοια, έρχονται τώρα, όχι γιατί θέλουν να κάνουν σε αυτόν καλό, το ξεφτυλίζουν ακόμα χειρότερα και τι κάνουν επειδή είναι προεκλογική περίοδος. Για μια δεκαριά μέρες πριν τα τέμπει για δικό τους καλό, προεκλογικό καλό, άκουσον άκουσον τον βραβεύουν. Βραβεύεται λέει για τη διαχείριση στη Βόρεια Έβοια. Το ακούτε? Βραβεύεται ο άνθρωπος που εξεφτέλησε την τοπική αυτοδιοίκηση τον εαυτό του και εγώ δεν ξέρω ποιο και τι άλλο, για τη διαχείριση που κυνηγούσαν τους ανθρώπους, κυνηγούσαν τους ανθρώπους στη Βόρεια Έβοια με το 112, να φύγουν να εγκαταλείψουν τις αισθείες τους για να καούν τα πάντα και εκείνοι δεν έφευγαν και έκατσαν εκεί και σώθηκαν. Και έσωσαν τις αισθείες τους, έσωσαν τα χωριά τους. Τον ευγραβεύουν για τη διαχείριση, γιατί είναι προεκλογική περίοδος και δεν μιλώ γιατί είναι προεκλογική περίοδο της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά της κεντρικής εξουσίας, για να κάνει καλό στο μήνυμα. Στη Μητσοτάκης ΑΕ. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που ζητάνε μόνο την απαξίωσή μας. Εμείς έχουμε καταθέσει ένα ψήφισμα, το οποίο λέει ότι θέλουμε να φύγει χθες. Θέλουμε λοιπόν αυτή η κυβέρνηση να παρετηθεί. Μέχρι εκεί το ψήφισμα. Δεν παρακάτω τίποτα άλλο, γιατί έχει γίνει μια συζήτηση και μια ζήμωση με τους υπόλοιπους. Παρέτηση της κυβερνήσεως λοιπόν είναι το δικό μας ψήφισμα απέναντι σε αυτά που λέει ο κύριος Περιφερειάρχης. Αυτή η κυβερνήσεως, λοιπόν, είναι το δικό μας ψήφισμα απέναντι σε αυτά που λέει ο κύριος Περιφερειάρχης. Ευχαριστούμε τον κύριο Γκλέτσο. Θα ήθελα, επειδή δεν είχα δει προηγουμένως, να καλωσορίσουμε και καλημερίσουμε και τον κύριο Ταγκαλέγκα, τον δήμαρχο Λεβαδέων. Επίσης, να αναφέρω ότι για το θέμα των τεμπών έχει αναφερθεί και η κυρία Κοροπουλή, οπότε το συμπεριλαμβάνουμε τώρα, και ο κύριος Μπασδέκης και ο κύριος... Ο κύριος Αναγνωσάκη... Ο κύριος Μπαίτσιος, συγγνώμη. Ευχαριστώ πολύ. Συνεχίζουμε με τον κύριο Αναγνωσάκη. Από σεβασμό στο θέμα, κύριε Πρόεδρε, θα μου επιτρέψετε να εγγυρθώ και να κάνω τοποθέτηση, κοιτάζοντας όλες και όλους τα μάτια και διαπιστώνοντας... Αγαπητή, κύριε Δήμαρχε, που μας φιλοξανείτε, κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, διαπιστώνοντας τη θλίψη, το θρήνω, τη λύπη, γιατί από τύχη δεν ήταν στα θύματα και τα δικά μας παιδιά. Γιατί όλοι μας, έστω και στη γμία, σκεφθήκαμε ότι μπροστά στο δράμα αυτών των ανθρώπων μπορούσε να ήταν και προσωπικό δράμα. Πολύ αυστηρά προσωπικό. Όχι ότι τώρα δεν είναι, όταν χάνονται ανθρώπινες ζωές, όταν χάνονται νέοι άνθρωποι. Προφανώς, όλο αυτό το διάστημα σεβαστήκαμε. Σεβαστήκαμε την τραγωδία, σεβαστήκαμε τον πόνο, σεβαστήκαμε την ψυχική και θλιβερή κατάσταση, που βρίσκονταν οι οικοί των θυμάτων. Από την άλλη, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, διαπιστώθηκε πάλι μια πρακτική που ακολουθεί αυτή η κυβέρνηση για όλα να φταίνει όλοι οι άλλοι και για τίποτα να μην ευθύνεται εκεί. Σας θυμίζω την πανδημία. Έφτεγαν οι νέοι μας που γυρνούσαν από εδώ και από εκεί. Σας θυμίζω τις υποκλοπές. Έφτεγαν οι άλλοι και όχι ο ίδιος ο κ. Ποθηπουργός και η κυβέρνηση που έχει την πρώτη ευθύνη. Έτσι και τώρα. Για όλα φταίνει όλοι οι άλλοι. Φταίει ο σταθμάρχης, φταίνει η μηχανοδηγή, δεν φταίει όμως η κυβέρνηση, η οποία τέσσερα χρόνια δεν είχε μεριμνήσει για να καλύψει πιθανές παραλήψεις, αστοκίες και επειδή πολλές φορές ακούσαμε ότι μα εμείς τι να κάνουμε οι άλλοι, οι άλλοι κρίθηκαν, οι άλλοι αξιολογήθηκαν και ήρθατε εσείς για να δώσετε λύση στα προβλήματα του Έλληνα και της Ελλήνη. Και δυστυχώς όχι λύση δεν δώσατε αλλά είστε αυτοί που έχετε την πρώτη και κέρια ευθύνη για το θάνατο αυτών των ανθρώπων γιατί δεν ήταν δυστύχημα, ήταν έγκλημα. Προμελετημένο έγκλημα. Και γιατί το λέω κυρίες και κυρίες συνάδελοι, γιατί οι ίδιοι εργαζόμενοι στο Νοσέ είχαν στείλει όχι απλά μια ενημέρωση, πάβλα ανακοίνωση, είχαν στείλει εξώδικο κυρίες και κύριοι που τους προειδοποιούσαν, που χτυπούσαν το γόδωνα του κινδύνου και έλεγαν αυτό λέξη μη περιμένετε το ατύχημα πάβλα δυστύχημα που έρχεται για να χίσετε κροκοδήλια δάκρυα. Αυτό έγινε κυρίες και κύριοι, σαβαστέ μου Πατέρα. Αυτό ακριβώς έγινε. Ήρθαν πάνω από τα φέρετρα για να αποποιηθούν την αντικειμενική πολιτική τους ευτείν. Και προσέξτε ο εμπεγμός στην ελληνική κοινωνία. Η δύθεν προσχηματική παρέτηση του κυρίου Υπουργού αρμόδιον για τις μεταφορές και σε λίγο θα ανακονιωθεί η υποψηφιότητά του Ψανά για την επανεκλογή του. Αν αυτό δεν είναι εμπεγμός στην ελληνική κοινωνία, τότε πώς μπορεί να χαρακτηριστεί. Σας θυμίζω κύριε Πρόεδρε, κύριε Πρευευθυριάρχη, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μια συζήτηση που έγινε στη τελομέλεια της Βουλής. Όταν ο κύριος Φροθυπουργός μιλούσε, μετά ακριβώς, κύριε Περιφεριάρχη, την καταστροφή που είχαμε στη Βόρεια Εύβοια και τα 600.000 καμένα στρέματα, ότι εμείς, έλεγε, δεν μετράμε φέρετρα, μετράμε στρέματα καμένα. Και έρθε η θεία δίκη. Γιατί δεν μπορείς να παίζεις, να την φορυχείς πάνω, στη θυσία κάποιων ανθρώπων, που δεν είναι η ουσία θυσία. Είναι στην ουσία σφρόξιμο στον κεάδα, είναι σφρόξιμο στο θάνατο. Γιατί αυτό έκανε σήμεριν η κυβέρνηση. Και προσέξτε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κύριε Πρόεδρε, όσοι επιχειρούν σε ψηφισμό, κάνουν ένα τεράστιο λάθος. Γιατί? Γιατί η ελληνική κοινωνία θυμάται και το αεροπορικό διστύχημα ήλιος, και το σάμινα, και τις πυρκαγιές στην ηλία. Και μάλιστα πολύ πρόσφατα ο δήμαρχος Πάρτης και πρόεδρε κεντρικός στέλεφος της Νέας Δημοκρατίας, είπε ότι εξαγόρασα συνειδήσεις, πηγήνοντας με βαΐτσες από σπίτι σε σπίτι, για να αναστρέψουν το τότε κακό κλίμα για τη Νέα Δημοκρατία. Αν αυτές τις πρακτικές επιχειρήσουν να τις επαναφέρουν, είναι μακριά και βαθιά ανοιχτωμένη, γιατί αυτές, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, όλων των ηλικίων, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, συνταξιούκοι, γυναίκες, άνδρες, παιδιά, ήταν στις πλατείες, χωρίς χωματικές σημαίες, αλλά με μία μόνο σημαία, της αξιοπρέπειας, της αξιοπρέπειας που ζητά ο πολίτης από το ελληνικό κράτος, μια αξιοπρέπεια που πρέπει να μεταφράζεται σε παροχή καλών υπηρεσιών, γιατί ματώνουμε. Ο καθένας, η καθενιά, με το βαλάνδιο που διαθέτει, πληρώνουμε τους χώρους μας, δεν μας κάνει κανείς χάρι, κάθε χρόνο ο καθένας πληρώνει το αμερτικό του, αυτό που του αναλογεί. Άρα θα έπρεπε το κράτος και η σημερινή κυβέρνηση να είχε φροντίσει και για ένα καλό εθνικό σύστημα υγείας που δεν το είχαμε. Έχουμε ξεπεράσει 35.000 νεκρούς και εξηγηωθήκαμε με το θάνατο. Ο καθένας, η καθενιά από μας έχει έναν συγγενή, ή έναν φίλο, ή έναν συνάδελφο, ή έναν κείτονα, που χάθηκε από την πανδημία. Και όμως δεν μιλάει καλής πια, γιατί εξηγηωθήκαμε με την ιδέα ότι πεθαίνει ο άλλος. Δεν έχουμε λοιπόν εθνικό σύστημα υγείας αντάξιο της αξιοπρέπειας του Έλληνα πολίτη. Όπως δεν έχουμε και ασφαλείς μεταφορές. Όταν οι ίδικοι πόμπαζαν ότι θα έχουν τα ηλεκτρονικά τερένα και όταν μάλλον ο ίδιος ο υπουργός σε ερώτηση κοινοβουλευτικού από το ΠΑΣΟ, όταν κατατρέθηκε η ερώτηση «Τι γίνεται με τα τρένα» είπε «Μα πρέπει να δρέπεστε». Μουνούσε το δάχτυλο ο υπουργός σε αυτόν που τον έλεγε, τον βουλευτή. Μιλάτε για ασφάλεια και δημιουργείτε τέκια αίσθηση. Αυτή λοιπόν η κυβέρνηση και οι παρυφές αυτής της κυβέρνησης για να κάνω σύνδεση και με όλους εκείνους που στηρίζουν αυτές τις κυβερνητικές πολιτικές έχουν τεράστιες ευθύνες. Θα μου πείτε ποια ευθύνη έχουν όλοι οι υπόλοιποι εκτός από τον αρμόδιο υπουργό και την κυβέρνηση. Βεβαίωση, γιατί όπως είπε και λίγο προηγούμενα και στην στερεά Ελλάδα, στην περιπέριά μας, είχαμε φυσικές καταστροφές που αν είχαν προνοήσει και είχαν κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις παύλα ενέργειες δεν θα είχαν 600.000 χρέματα καμμένα στη Βορειοέδρια και το Μισό νησί ρημαγμένο και βουτηγμένο στην ύπεση, δεν θα είχαμε αυτό που είχαμε στον Ελεώνα στην Άμφισσα, στη Δωρίδα, δεν θα είχαμε όλα αυτά που συνέβησαν στις περινές περίοδες όπως θα είχαμε αποφύγει κυρίες και κύριοι συντάδελφοι και το τραγικό αποτέλεσμα των γλιληρών όταν και εκεί χάθηκαν ανθρώπινες ζωές. Ποτέ δεν βγήκε καμιά ως παράταξη αλλά και οι περισσότεροι από το Περιφερειακό Συμβούλιο να την φορηχήσουμε, να στήσουμε ένα αφήγημα, αλλά δεν μπορούμε και να κλείνουμε τα μάτια, να στροφωκαμιίσουμε αγνοώντας τις έτσι κι αλλιώς αδικημενικές πολιτικές ευθύνες και της περιφέρειας, η οποία δεν διεκδίκει σε αυτή την κεντρική εξουσία και δεν διεκδίκει στο βαθμό που θα έπρεπε τους πόρους για να κάνουμε τα δικημερικά έργα που έχει ανάγκη ο τόπος. Τι στερεά την περιφέρειά μας. Ακόμα και τώρα που μιλάμε δεν έχουμε θωρακίσει τις περιοχές μας. Δεν έχουν περπατήσει τα δικημερικά έργα. Ήμασταν τυχεροί και εύχομαι με τη βοήθεια και της σπίτις να μην έχουμε κανένα έντονο καιρικό φαινόμενο γιατί τότε τα πράγματα θα είναι προφανώς δύσκολα. Κυρίες και κυρίες συνάδελφοι, αυτή εδώ η κυβέρνηση στέρισε πόρους από την περιφερειακή αλλά και τοπική αυτοδιοίκηση γιατί και οι δήμοι έχουν χάσει πάρα πολλά από τους πόρους που όφειλε η κεντρική κυβέρνηση να δώσει. Αυτό όμως από μόνο του δεν αποτελεί άλλο του. Δεν αποτελεί επιχείρημα. Γιατί κυρίες και κυρίοι. Γιατί ακόμα και με αυτούς τους λίγους πόρους που διαθέτει τοπική αυτοδιοίκηση έπρεπε να κάνει τη σοβαρή και αυτηρή ιεράρχηση. Όχι να παίζει κάνοντας μικρές ρουσφετολογικές παρεμβάσεις χτυπώντας πλάτες και χαλιδεύοντας αυτιά. Γιατί ακόμα και το 1 ευρώ θα έπρεπε να πιάνει τόπο. Να έχει ανταπόδοση. Ανταυτού αν δείτε και τη σημερινή ημερή σε αντιάταξη πολλά από τα έργα είναι μικρά έργα τα οποία χτίζουν ένα πελατιακό δίκτυο για τις επόμενες εκλογές. Όμως προηγούμενα σας είπατε κάτω το γέφυρα η ελληνική κοινωνία πια δεν θέλει χάντρεις για τους Ιθαγενείς. Θέλει σοβαρές παρεμβάσεις για να μπορέσει και να ορθοποδύσει και για να αναπτύξει με βάση τις δυνατότητες που έχει την οικονομία και βέβαια να νιώθει ασφαλής. Με αυτά τα λίγα κύριε Πρόεδρε θα ήθελα να εκφράσω εκπροσωπώντας την παράταξη στο σύνολό της. Τη βαθιά μου λείπει, το βαθύ μας θρύνω και βέβαια να υποσχεθούμε κάτι στη μνήμη από τον ανθρώπων. Όσο μας επιτρέπουν οι δυνάμεις μας μέσα και έξω από το περιφερειακό συμβούλιο δεν θα πάψουμε να διεκδικούμε το αυτονόητο. Να έχει ο Έλληνας, να έχει ο Στερολαδίτης, να έχει ο Βιωτός αυτό που του πρέπει και αυτό που του αξίζει. Ευχαριστώ. Ευχαριστούμε κύριε Αναγνωστάκη. Να καλωσορίσω στην αίθουσα. Μόλις ήρθε και ο βουλευτής Βιωτίας, ο κύριος Μιλκιώτης, να του καλημερίσουμε. Από ότι μου κάνει νόημα πρέπει να φύγει. Δεν μπορώ τώρα να κάνω κάτι άλλο κύριε Βουλευτά γιατί έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία και πρέπει να συνεχίσουμε. Αν μείνετε θα το δούμε στο τέλος. Συνεχίζοντας τους επικεφαλείς παρακαλώ την κυρία Μπατζελή. Έχει το λόγο. Ευχαριστώ πάρα πολύ κύριε Πρόεδρε. Ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία από το Δήμο και ευχαριστούμε πάρα πολύ που έρχονται οι τοπικοί φορείς να συνοδεύσουν τις εργασίες αυτού του περιφερειακού συμβουλίου που τυχάνει να γίνεται σε μια από τις δυσκολότερες φάσεις του τόπου μας όχι μόνο συναισθηματικής αλλά και πολιτικής, περιφερειακής διότι ένα τύχημα, δυστύχημα όπως αυτό προκλήθηκε εάν το κάνουμε προσωμίωση σε κάθε τόπο στην περιφέρειά μας θα δούμε ότι παρατρίχα έχουμε γλιτώσει ή έχουμε περιορίσει τα τυχήματα, δυστυχήματα τα οποία έχουν γίνει. Ο σε είναι μια γραμμή που διασχίζει τη στερεάκη είναι μια γραμμή που τα τελευταία 10-15 χρόνια μέχρι και πρόσφατα αντιμετωπίσαμε σημαντικά ζητήματα τα οποία προσβάλλουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε και λειτουργεί αυτή η γραμμή από τα Ινόφυτα μέχρι το Δομωκό. Έχουμε δει συμπολίτες μας να κατεβαίνουν στα χιόνια και ακόμα να περιμένουν αποζημιώσεις. Έχουμε δει ανθρώπους να σκοτώνονται. Έχουμε δει γραμμές να εκτροχιάζονται. Και σήμερα καλούμαστε στο Περιφερειακό Συμβούλιο με πολύ θλίψη να αναφερθούμε σε ένα τραγικό δυστύχημα εθνικό και ευρωπαϊκό χωρίς να προτάσουμε συγκεκριμένα πράγματα που αφορούν και την περιφερειά μας αλλά και το νοσέτραι νοσέ. Αυτή είναι η πρόκληση που έχουμε να κάνουμε ως ένα θεσμικό όργανο το οποίο λειτουργεί και πρέπει να λειτουργεί με διαφάνεια και το οποίο σεβόμενο στο ρόλο του πρέπει να συμμετέχει στη διακυβέρνηση του τόπου με σαφήνη αποφασιστικότητα. Μια αποφασιστικότητα την οποία δεν έχουμε δει από την περιφερειακή αρχή. Αγαπητές φίλες και φίλοι, λίγες μέρες μετά την εθνική τραγωδία ο ελληνικός λαός ζητά δικαιοσύνη και όλα στο φως και αυτό αποδεικνύεται. Παρουσιάστηκε από τις χθεσινές μεγάλες κινητοποίησεις αυθόρμητας κινητοποίησης του ελληνικού λαού σε όλα τα μήκη και πλάτη, ζητώντας όχι μόνο φως αλλά να απαρατηθούν οι καθήλυνα αρμόδιοι. Οριζόντιες λύσεις, συμψηφισμοί, συμμετοχή του Χαρήλαου Τρικούπη σε αυτό το μεγάλο δυστύχημα του ΩΣΕ δεν έχει καμία θέση σε μια πολιτική αρχή. Δεν έχει καμία θέση σε μια πολιτική συζήτηση αλλά και σε ένα πολιτικό σύστημα το οποίο σέβεται τον εαυτό του όχι για τη διάσωσή του αλλά γιατί σέβεται τους συμπολίτες μας που έρχονται να μας ψηφίσουν. Μεγάλες οι πολιτικές ευθύνες εάν όλοι μας δεν ενσκύψουμε στο πραγματικό πρόβλημα το οποίο είναι η ψυχολογία του κόσμου και τα όρια του να απεμπολίσουν το πολιτικό τους δικαίωμα να ψηφίζουν δημοκρατικά κόμματα εντός του κοινοβουλευτικού τόξου. Όλοι σε αυτή την αίθουσα είμαστε υπεύθυνοι. Και δεν μπορώ να καταλάβω την ανευθυνότητα της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη ο οποίος με γενικολογίες και με μια συγνώμη που επαναλαμβάνεται τα τελευταία τρία χρόνια δεν μπαίνει ποτέ στην ουσία, αντίθετα υπερκαλύπτει, ό,τι συμβαίνει. Δεν είναι κάλυψη, δεν είναι αποφυγή ελέγχου όταν ζητά η διακομματική επιτροπή να γίνει στην επόμενη βουλή. Όσοι ξέρουμε τα ελάχιστα κοινοβουλευτικά σημαίνει ότι η επόμενη βουλή επειδή έχει άλλη εντολή δεν μπορεί να γίνει η δική επιτροπή εξαταστική. Αυτό πάει να γίνει. Να καλυφθεί η ουσία και η καθέλην αρμόδι και υπεύθυνη. Και ποιοι είναι? Είναι δύο τύπου. Είναι του κράτους όπου φέρουν ευθύνες διότι υπήρχε συνεχής ενημέρωση. Ήταν γνώστες των καθυστερίσεων, της επικυδινότητας των εγκαταστάσεων είτε υποδιομών είτε τηλεματικής. Νομίζω ότι θα το βγάλουν οι εμπειρογνώμονες αλλά και όλη η τεχνική και η ρυθμιστική αρχή. Αλλά δεν ελείθησαν μέτρα. Αποποιήθηκαν το ρόλο τους σιώπισαν διότι πιθανά δεν μπορούσαν να κατανοήσουν σε εισαγωγικά και δεύτερον ή δεν θέλανε διότι είχαν άλλη επιλογή για τον τρόπο με τον οποίο θα γινόντουσαν οι χρηματοδοτήσεις. Αυτό φεύγει από την ευθύνη και πηγαίνει στην κρατική εγκληματικότητα. Το οποίο θα αποδειχτεί. Το δεύτερο είναι η ευθύνη της εταιρείας. Η εταιρεία είναι ένα μετοχικό σχήμα. Ελένηκ, Τρενοσέ, ΟΣΕ, εταιρεία υποδομών, οι οποίες ως ένα σύνολο, το οποίο κάποτε λειτουργούσε ως εταιρεία κοινής οφελίας, δεν λειτουργούσαν μεταξύ τους. Γιατί? Γιατί υπήρχαν αλληλοσυγκρόμενα συμφέροντα. Φέρουν ευθύνη οι μέτοχοι εγκληματικών παραλείψεων και αθέμητου ανταγωνισμού. Κι ένας από αυτούς είναι ο Τρενοσέ. Με τη βοήθεια του ΟΣΕ και με την ευλογία του Κώστα Καραμαλή αποπήθηκε την επένδυση 645 εκατομμυρίων να γίνουν στις γραμμές που υπολείπωτο. Απεχώρησε από τη σύνολο, απεχώρησε από τη σύμβαση αυτή δέσμευση και έλαβε η Τρενοσέ χρηματοδότηση περίπου 55 εκατομμύρια τα οποία βουβά σε αυτά τη σύμβαση. Δεν περάσαν στο κοινοβούλιο πριν μερικούς μήνες. Είναι εδώ και ο κύριος Μουλκιώτης. Πιθανά να μπορέσει να σας τα πει. Χωρίς να σημαίνει ότι το κράτος ή η Τρενοσέ ή οποιοσδήποτε αναλαμβάνει την αρμοδιότητα, υπευθυνότητα να γίνουν έργα. Γιατί τα λέμε αυτά. Γιατί δεν είναι ένα τηλεοπτικό παράθυρο, είναι ένα παράθυρο το οποίο πρέπει κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφεριάρχα, να τα βάλουμε στην ατζέντα της καθημερινότητάς μας. Δεν μπορεί έργα στην περιφεριά μας τα οποία σχετίζονται με την ασφάλεια των συμπολιτών μας να μπαίνουν σε παρατάσεις χρηματοδοτήσεων, ανώριμων μελετών και μελετών οι οποίες φεύγουν από τον οργανισμό της περιφέρειας και πάνω αλλού. Ίσως θα πρέπει, όχι ίσως έπρεπε να το είχαμε δει και ως προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να δουλέψουμε. Και κλείνω με το εξής, γιατί νομίζω όλοι οι αγαπητοί φίλοι, οι οποίοι είσαστε μαζί, συγγνώμη, ακολουθούσατε το πρωτόκολλο της ομιλίας. Και δεν στράφηκα προς εσάς, ακολούθησα το πρωτόκολλο της συνεδρίας σας, χίλια συγγνώμη. Πρέπει να ξέρετε και το ξέρετε και το ζούμε ότι αυτή η ιστορία των τεμπών είναι η γενιά των τεμπών, όπως εγώ συναισθηματικά θέλω να λέω. Σκοτώθηκαν νέα παιδιά μέχρι 27 χρονών, που έχουν δει τις οικογένειές τους η διαχρονική κρίση να τους ηρικνώνει, να τους φτωχαίνει. Δεν έχουν δει εναλλακτικές λύσεις. Αυτή η γενιά των τεμπών, εάν εμείς δεν βάλουμε ουσιαστικές πολιτικές, θα μας ρίξει και καλά θα κάνει. Αυτή είναι η γενιά που θα ανατρέψει τον καθοπροηπισμό, την υποκρισία, την αναλγισία και τον οχαδελφισμό. Δεν θέλει συγγνώμες αυτή η γενιά. Θέλει αποφασιστικότητα, θέλει πολιτικές. Εγώ είμαι μαζί με αυτή τη γενιά, έστω και αν θα βρεθώ σε λίγο καιρό στο περιθώριο της πολιτικής μου ενασχόλησης. Είμαι μαζί τους ως μάνα καταρχήν. Κλείνοντας, θα δούμε και τα ψηφίσματα τα οποία κατατέθηκαν. Όμως πέρα των ευχών και της ευχολογίας, εμείς ως παράταξη, η πατρίδα μας ειστερεά, και έχει καταθέσει και ο κύριος Μπέτσιος πολύ συγκεκριμένη πρόταση, αναφοράς, θα είμαστε εδώ για να αλλάξουμε και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε. Το αν θα απαρατηθεί ο Κώστας Καραμαλής από την εκλογημότητά του, ή όχι, προσωπικά δεν με αφορά. Την πολιτική ευθύνη κάθε φορά τη φέρνει ο εκάστοτε πρωθυπουργός. Αυτό, λοιπόν, ζητούμε και καταθέτουμε με όλη τη συναισθηματική φόρτιση, αλλά και την πολιτική οριμότητα. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστούμε την κυρία Μπαζελή. Παρακαλώ. Με την ανοχή του κυρίου Μπαζδέκη και της Εσταΐθαλα 30 δευτερα για μια βιόρθωση μιας φράσης μου, η οποία μπορεί και να έχει διάφορες ερμηνείες. Παρακαλώ. Στο τέλος, κύριε Αναγνωστάκη, περιμένουμε όλη τη σειρά μας. Έχετε απόλυτο δίκιο, αλλά επειδή είναι αρκετά η καιρή δύσκολη, θα μου επιτρέψετε για 30 δευτερα. Θα είχατε λειωσή. Σε μια αποστροφή του λόγου μου μίλησα γιατί αδίκη. Προς θεού, μακριά και έξω από τη δική μου αντίληψη, αλλά και της παράταξης, την οποία εκπροσωπώ, να προσδοκάμε κάτι δύσκολο, τραγικό για μια κυβέρνηση, για να εξισώσουμε. Δεν υπήρχε αυτή η πρόθεση να εξισώσω. Υπήρχε, όμως, η διάθεση και η πρόθεση να στηλητεύσω την πρακτική του Πρωθυπουργού και τις αναφορές του Πρωθυπουργού. Μόνο αυτό. Ευχαριστώ πολύ κυρία την Πρόεδρε. Όχι, αυτό λέω. Ε, βέβαια. Νομίζω το καταλάβατε, έξυπνος άνθρωπος είστε εσείς. Κύριε Βασδέκη, ναι. Καλημέρα σε όλους. Από τη δική μας πλευρά, ως λαϊκή συσπήρωσης Θερειάς Ελλάδας, θέλουμε να εκφράσουμε τη θλίψη μας για το θάνατο 57 ανθρώπων στη στιγμή που δεν υπήρχε αυτή η πρόθεση. Ευχαριστώ πολύ κυρία την Πρόεδρε. Ευχαριστώ πολύ, κύριε Βασδέκη. Ευχαριστώ πολύ, κυρία Βασδέκη. Ευχαριστώ πολύ, κυρία Βασδέκη. Ευχαριστώ πολύ, κυρία Βασδέκη και κύριε Βασδέκη. Σwarts, η θλίψη μας για το θάνατο 57 ανθρώπων στην συντριπτική τους πλειοψηφία νέοι, για το πρωτοφανές πολύ νεκρο συνδροδρομικό δ possibly μας στατέμπι και να εκφράσουμε επίσης record και τα ελικρινή συλληπιτήριά μας στις οικογένειες των θειμάτων και παράλληλα ταχεία ανάρρωσης στους τραυματίες. και το είπαμε από την πρώτη στιγμή, που απαιτούμε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών αυτής της τραγωδίας και να μη συγκαλυφθεί τίποτα. Θεωρούμε ότι η τραγωδία στα Τέμπι δεν ήταν κάτι που ήρθε από το πουθενά. Εδώ και καιρό υπήρξαν ενδείξεις ότι έχει διαμορφωθεί μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση στις ιδρονομικές μεταφορές, τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τους εργαζόμενους. Υπήρχαν πολλοί άριθμες προειδοποιήσεις από τους εργαζόμενους και ήταν θέμα χρόνου να συμβεί ένα πολύ σοβαρό ατύχημα, οι οποίες προφανώς και αγνοήθηκαν από την Κυβέρνηση, αλλά και από την Εταιρεία. Αυτό έρχονται να επιβιβεώσουν και οι καταγγελίες για το κακοσυντηρημένο δίκτυο, για τις ελλείψεις και τα κενάσια σύστηματα ασφαλείας, προσωπικό και κρίσιμες υποδομές, όπως είναι η σήμανση. Αυτά ακριβώς τα ζητήματα έθεται μόλις πριν λίγες μέρες από το ατύχημα και η ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης του ΠΑΜΕ στους ιδρυοδρομικούς, με τη σοκαριστική πρόβλεψη ότι δεν θα περιμένουμε το διστύχημα που έρχεται για να τους δούμε να χύνουν κροκοδήλια δάκρυα κάνοντας διαπιστώσεις. Συνεπώς δεν πρόκειται για μια κάποια κακιά στιγμή, αλλά για προδιαγκριμένο έγκλημα και έχει αιτίες και ενόχους. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της εταιρείας που μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει καμιά απάντηση για τις λεπτομέρειες και τις αιτίες του διστυχήματος, ούτε καν τον ακριβή αριθμό των επιβατών των αμαξιστυχιών. Κατά τα άλλα, εισπράττει 50 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από το κράτος ως επιδότηση, ενώ η ίδια για να αγοράσει όλη την εταιρεία έχει δώσει μόνο 45 εκατομμύρια. Και δεν είναι θέμα χρημάτων. Όλα τα παραπάνω είναι τα αποτελέσματα της διαχρονικής πολιτικής της λεγόμενης απελευθέρωσης των σιδηροδρόμων, της κρατικής υποχρηματοδότησης, της κατάτμισης του σιδηροδρομικού έργου σε πολλά κομμάτια και της ιδιωτικοποίησης της πρώην τρενοσέ. Πρόκειται για μια εγκληματική, όπως αποδεικνύεται, πολιτική, που φέρει τη σφραγίδα όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ προηγούμενα και παλιότερα του ΠΑΣΟΚ. Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής απολύθηκαν εργαζόμενοι, επιβλήθηκαν ελαστικές σχέσεις εργασίας, εντατικοποιήθηκαν οι σχέσεις εργασίας και η εργασία στο χώρο του ΩΣΕ και η εταιρεία επιδοτήθηκε με έναν και επιδοτείται με έναν πακτολό χρημάτων. Αυτές οι ευθύνες δεν παραγράφονται με την παρέτηση ενός υπουργού, τότε μπορούν να κρυφθούν πίσω από τις υποκριτικές συγνώμες του Πρωθυπουργού και με την επίκληση στα ανθρώπινα λάθη. Αυτή η πολιτική που έχουν για Ευαγγέλιο όλες τα άλλα κόμματα, έχει οδηγήσει σε τραγικά ατυχήματα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θυμίζω ότι το 2021 στην Ευρωπαϊκή Ένωση είχαμε 681 νεκρούς από συνδροδρομικά δυστυχήματα. Στην Αγγλία γίνονται αυτό το χρονικό διάστημα μεγάλες διαδηλώσεις σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στους συνδροδρομους. Το ίδιο ισχύει και για τη Γερμανία, προηγμένες δηλαδή καπιταλιστικές χώρες που υφίστανται και εκεί τέτοια τραγικά δυστυχήματα και την πληρώνει ο λαός. Στο βωμό λοιπόν αυτής της εγκληματικής κρατικής πολιτικής, καθώς και στο βωμό των κερδών του επενδυτή, θυσιάζονται οι αναγκαίοι όροι για ασφάλεια, για ασφαλείς και σύγχρονες συνδροδρομικές μεταφορές, αφού αντιμετωπίζονται όλα αυτά ως κόστος. Και είναι χρέος μας το έγκλημα αυτό να μην ξεχαστεί, να μην συγκαλυφθεί. Οι εκατοντάδες χιλιάδες του λαού που πλημμύρισαν χτες τους δρόμους και τις πλατείες σε όλη την Ελλάδα και η συνέχιση του αγώνα είναι η μοναδική απότιση φόρου τιμής στους αδικοχαμένους νεκρούς μας, είναι η μόνη εγγύηση να μην επιτρέψουμε να παίζονται οι ζωές μας κορώνα γράμματα για τα κέρδη των πολιεθνικών. Εμείς, από την πλευρά μας, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε με τον αγώνα μας, να γίνουμε η φωνή όπως λέει το σύνθημα, όλων των νεκρών. Και σε αυτή την κατεύθυνση δεν καταθέτουμε ψήφισμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο γιατί διαφωνούμε και με το ψήφισμα του Περιφεριάρχη και με τις προτάσεις που γίνανε γιατί δεν ακουμπούν την ουσία του ζητήματος. Αν όμως επιμένει ο Περιφερειάρχης και οι άλλες παρατάξεις να κατεβάσουν ψήφισμα, η δική μας δήλωση, αυτή που περιέχει το πολιτικό περιεχόμενο της θέσης μας σχετικά με το πώς αντιμετωπίζουμε το συγκεκριμένο έγκλημα, θα το καταθέσουμε ως ψήφισμα. Σας ευχαριστώ. Ευχαριστούμε κύριε Πασδέκη. Ο κύριος Γιώτης είναι εδώ, είναι συνδεδεμένος. Παρόνι με κυρία Αντελόγουλου. Ναι, τώρα σας είδα. Έχω τον λόγο. Βεβαίως. Καλημέρα σε όλους. Καταρχήν θέλω να εκφράσω την φλήψη μου για τα αθώα θύματα κάθε ηλικίας και κυρίως για τα αθώα νέα παιδιά, που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό αυτό δυστύχημα και την θλίψη μου και συμπαράσταση στις οικογένειές τους, γιατί το μεγάλο Γολγοθά θα τον περάσουν και τον περνάνε ήδη αυτές οι οικογένειες. Ήρθαμε σήμερα, μάλλον έφερε σήμερα η παράταξη του κυρίου Σπανού την συνεδρίαση στην Θήβα, παρενθετικά το λέω, θυμήθηκε πριν, πριν το τραγικό αυτό έγκλημα των τεμπών, θυμήθηκε τη Θήβα, που επί ενέα συναπτά, έτι την είχε ξεχάσει, για προεκλογικούς λόγους. Θα τα δούμε στη συνέχεια αυτά, γιατί προέχει η εθνική τραγωδία. Κύριοι, λυπάμαι ειλικρινά για αυτό που γίνεται σήμερα εδώ. Και λυπάμαι ειλικρινά ιδιαίτερα για τους εκπροσώπους των τριών δύθεν μεγάλων κομμάτων που επί 49 χρόνια συνεργαζόμενα και συνένωχα κατέστρεψαν τη χώρα. Ο κ. Σπανός, ως χαμηλοβλεπούσα παρθένα, με εντολή της κυβέρνησης και του κουμπάρου του Μπακογιάννη, κύριε Γκλέτσο, συμφωνώ με τα όσα είπατε, ήρθε να διαχειριστεί το τραγικό γεγονός και τα συναισθήματα των ανθρώπων, όπως έκανε ο κ. Μητσοτάκης με επικοινωνιολόγους πίσω του, να του λένε σκύψε το κεφάλι και κατέβασε τα φρύδια. Βλέπουμε τους επικεφαλείς των δύο άλλων παρατάξεων, με τα πρόσωπα δεν έχω κάποιο θέμα, να χαίνουν κροκοδήλια δάκρυα και να βγάζουν κορώνες. Πολιτική σπέκουλα και εκμετάλλευση πολιτική. Διότι κύριοι, 49 χρόνια είστε συνηπεύθυνοι. Διότι κύριοι και κυρίες, 49 χρόνια συγκυβερνάτε. Βάζετε πλάτι ο ένας στον άλλο, όταν είναι να κάτσουν στο σκαμνί κάποιοι της νέας δημοκρατίας και ψηφίζετε κατά της άρσης της άθλιας αυτής, του άθλου αυτού νόμου του Μενιζέλου, που έχουν άρση ασυλίας. Δεν είναι ίση μόλους τους Έλληνες, χρειάζονται άρση ασυλίας για να καθίσουν στο σκαμνί. Και δεν επιτρέπεται να πάνε στη δικαιοσύνη. Πότε ο ένας για τη νέα δημοκρατία και πότε η νέα δημοκρατία για το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ για να μην τους τσιμπήσει η τσιμπίδα της δικαιοσύνης, όσων δικαστών παρέμειναν και παραμένουν πραγματικοί τα γη της δικαιοσύνης και δεν είναι χειραγωγημένοι όπως ο κ. Δογιάκος από την οικογένεια Μητσοτάκη. Πάντα φταίει κάποιος υπάλληλος. Είτε αυτό ήταν στο μάτι, που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λογοδότησε, διόφορουν ελεύθεροι, οι πραγματικοί υπεύθυνοι, οι πραγματικοί ηθικοί και φυσικοί ακτουργοί και ήρθε η νέα δημοκρατία και όχι μόνο δεν τους έκατσε στο σκαμνί, τους αθώωσε και κάποιους υψηλόβαθμους ένστολους και μη τους αναβάθμισε για να δείτε τα συγκοινωνούντα δοχεία και εκεί έφταγαν κάποιοι υπάλληλοι. Στη λίστα Lagarde έφταγε ο υπάλληλος και όχι ο Βενιζέλος. Στο Τουρκετζίαν, όχι ότι συγκρίνω τα μεγέθη με τα θύματα των, πιστέψτε με, πολλών δεκάδων, δεν είναι 57 και 58 τα θύματα, δυστυχώς, ήρθε λοιπόν η κυβέρνηση και έριξε την ευθύνη όχι στον Άδωνα Γεωργιάδη που το ελληνικό Αιγαίο επί χιλιάδες χρόνια ονομάστηκε Τουρκετζίαν αλλά σε έναν υπάλληλο του υπουργείου του Άδωνα Γεωργιάδη. Ο κύριος Σπανός μετά από θύματα στην Εύβοια επανειλημμένα κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος. Δεν υπάρχει φυσικός αυτουργός, αναλαμβάνουν κάθε φορά την πολιτική ευθύνη και τελείωσε το θέμα. Τώρα ήρθατε εδώ να μας πείτε για ψηφίσματα για να καλύψετε τις ευθύνες και την ενοχή σας και οι τρεις των βομάτων. Τα θύματα κύριοι πριν λίγο διάβαζα ότι βρέθηκε και Σίριος, εχθές ένα κοριτσάκι τετράχρονο και πολλά άλλα θύματα δεν τα παίζει κανένα κανάλι και τα θύματα παραμένουν εκεί στα 58 και 59. Φοβάμαι και θέλω να διαψεφτώ πραγματικά αλλά φοβάμαι ότι τα θύματα θα είναι τουλάχιστον τριπλάσια γιατί κρύβουν αγνοούμενους, κρύβεται όλοι μαζί αγνοούμενους, κρύβεται αλλοδαπούς αλλά κατά τα άλλα σκέφτεστε αντιρατσιστικά, κρύβεται αλλοδαπούς που ήταν πάρα πολύ μέσα και δεν θα εμφανιστούν ποτέ όπως δεν εμφανίστηκαν στο μάτι και σε μια συμπερινία προεκλογική θα κοιτάξετε να συγκαλίψετε τους πραγματικούς δολοφόνους. Κυρίες και κύριοι, στα Τέμπι δεν ήταν απλά μια τραγωδία αλλά ντρέπεστε να το πείτε, είναι κρατικό έγκλημα. Είναι κρατικό έγκλημα της κυβέρνησης. Στο οποίο κρατικό έγκλημα συνυπεύθυνος είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΠ που ξαφνικά η κυβέρνηση έβγαλε από τον τάφο το λιστρικό ΠΑΣΟΠ με το οποίο ήδη έχει κάνει και γάμο για την κυβέρνηση. 45 εκατομμύρια όπως είπε ο κ. Μπασδέκης ξεπουλήθηκε ως υπρήκα του ελληνικού λαού γιατί δεν είναι της οικογένειας Μετσοτάκη υπρήκα είναι του ελληνικού λαού. Όταν τα δύο κόμματα ΠΑΣΟΠ και Νέα Δημοκρατία συγκρίνεται τα νούμερα, χρωσθάνε πάνω από 750 εκατομμύρια τα οποία έκλεψαν από τον ελληνικό λαό και τα οποία δεν θα δώσουν ποτέ πίσω στον ελληνικό λαό εκτός αν υπάρξει εθνική ελληνική κυβέρνηση την οποία υποσχόμαστε σαν εθνικό κόμμα Έλληνες. Και κάθε μήνα, επιβεβαιώνω τον κ. Πασδέχη, κάθε χρόνο συγγνώμη το κράτος, η κυβέρνηση, από τους δικούς μας φόρους, χρηματοδοτή την τρένωσε με 50 και πλέον εκατομμύρια. Δεν τον είσατε κυρίες και κύριοι των τριών κομμάτων να μας πείτε για το νόμο που έφερε η Νέα Δημοκρατία και αν θυμάμαι καλά δεν πέρασε καν ούτε από ΦΕΤ με τον οποίο να παλάσει την ημέτερη τρένωσε γιατί πίσω αυτά τα ξεπουλήματα, αεροδρομίων, τρένων, λιμανιών είναι οι μέτερες των τριών κομμάτων εταιρίες και κυρίως της Νέας Δημοκρατίας και της οικογένειας Μητσοτάκη. Δεν είπε κανένας λοιπόν τίποτα γι' αυτό το νόμο έκτρωμα είναι και άλλοι οι νόμοι εκτρώματα με τα οποία απαλάσσεται η τρένωσε άκουσον άκουσον από τις αποζημίωσεις, κάθε είδους αποζημίωση ακόμα και θυμάτων όπως στην προκειμένη περίπτωση. Εμείς ως Εθνικό Κόμμα Έλληνες και αυτό δεν είναι προεκλογική εκμετάλλευση δεσμευόμαστε ότι οι οικογένειες, οι τραγικές αυτές οικογένειες που επαναλαμβάνω θα είναι πολλαπλάσιες δυστυχώς όχι μόνο θα αποζημιωθούν όχι ότι για τους ίδιους ανθρώπους έχει τόση μεγάλη σημασία αλλά είναι ηθικό το θέμα. Θα αποζημιωθούν και θα αποζημιωθούν από την τρένωσε δεν θα αρπάξει τα χρήματα όπως και να έχει αυτό είναι δέσμευση γιατί η κυβέρνηση για να απαλάξει και να συνεχίσει η τρένωσε και η κάθε τρένωσε και η κάθε μέτρη εταιρεία να συνεχίσει τα κέρδη της θα πάρει από τα ιστερήματα όλων μας αλλά και από τους φόρους των ίδιων των οικογενειών να τους δώσει αποζημίωση αν, πότε το κάνει, όταν ξεμπλέξουν αυτές οι οικογένειες από τον κυκαιόνα των νομικών διαδικασιών γιατί ακόμα από τις φωτιές στην Πελοπόννησο περιμένουν άνθρωποι αποζημιώσεις δεν τολμάται κύριοι από τις τρεις παρατάξεις, τέσσερις να ακουμπήσετε το θέμα και να μας πείτε γιατί δεν είναι ίσον ο σημασίας τι ήταν αυτή η εμπορική αμαξοστυχία τι κουβαλούσε αν κουβαλούσε ή όχι επικίνδυνο φορτίο αν διέρευσε και αν κινδυνεύουν οι κάτοικοι και οι διερχόμενοι της περιοχής δεν τολμάται να μας πείτε τι ήθελε εκεί τι ήθελαν ανώτατα κλιμάκια με ανώτατους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων δεν οφείλεται κύριοι να ενημερώσετε τον κυρίαρχο ελληνικό λαό τον κυρίαρχο όπως τον αποκαλείται εμπέζοντάς τον αυτά όλα θα βγουν στην επιφάνεια το κρατικό έγκλημα θα σταλεί στη δικαιοσύνη όχι με κυβέρνηση που βαφκαλίζεστε με κυβέρνηση συνεργασίας Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ, Βελόπουλου και πιθανόν και ΣΥΡΙΖΑ γιατί τέτοια είναι η εντολή αλλά με εθνική κυβέρνηση με ελληνική κυβέρνηση με Έλληνα πρωθυπουργό και όχι ελληνόφωνο θα καθίσετε στο σκαμνί κύριοι άπαντες για όλα τα θύματα όχι μόνο των ΔΕΜΑΝ αλλά και για όλα τα άλλα θύματα γιατί τα εγκλήματα αυτά δεν παραγράφονται Μας είπε η κυρία Μπατζηλή η οποία ετοιμάζεται για τη βουλή πάλι ότι πρέπει να απαραιτηθούν υπεύθυνοι όχι κυρία Μπατζηλή όχι κύριοι δεν πρέπει να απαραιτηθούν απλά υπεύθυνοι πρέπει να απαραιτηθεί και να πάει στο χρονοτούλαπο της ιστορίας αλλά και της δικαιοσύνης όλο το λυστρικό σύστημα που κυβερνάει τη χώρα 49 χρόνια ήρθε η ώρα να υπάρξει ελληνική κυβέρνηση και να ξαναπάρουμε την πατρίδα μας πίσω σας ευχαριστώ τη θλίψη μου στα θύματα και στις οικογένειες και δεσμευόμαστε ότι πραγματικά θα σταθούμε στο πλευρό τους και πραγματικά θα αποδοθεί δικαιοσύνη γιατί πέρα από τις αποζημιώσεις οι οικογένειες αυτές θέλουν να αποδοθεί δικαιοσύνη ευχαριστώ πολύ Ευχαριστούμε κύριε Γιώτη και κύριε Βούλγαρη έχετε το λόγο Ευχαριστώ πολύ καταρχήν να ξεκινήσω και εγώ εκφράζοντας τα συλλυπητήριά μου για τη θλίψη μου και τα συλλυπητήριά μου σε όλους τους στις οικογένειες όλων των θυμάτων και να θυμίσω ότι ανάμεσα στα θύματα ήταν και δέκα εργαζόμενοι από αυτούς που πήγαιναν να κάνουν τη δουλειά τους εργαζόμενοι του ΟΣΕ από αυτούς τους εργαζόμενους που είχαν προειδοποιήσει για το ατύχημα Αυτό που έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα είναι ότι τα θύματα και αυτοί που έχασαν τη ζωή τους αλλά και οι τραυματίες κάποια από αυτούς βαριά, είναι από όλη την Ελλάδα Υπότιχο ότι ήταν δυο παιδιά από τη Θήβα είχαμε και από την Εύβοια, από όλη την Ελλάδα και από την Κύπρο νέα παιδιά που πήγαιναν να σπουδάσουν που είχαν όλη τη ζωή μπροστά τους έχασαν τη ζωή τους και αυτό είναι που μας έχει συγκλονίσει και αυτό είναι που έβγαλε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στον δρόμο χτες Στη Χαλκίδα ήταν η μεγαλύτερη σκέντρος που έχει γίνει ίσως ποτέ ή τα τελευταία 40-50 χρόνια Το θέμα όμως είναι ότι αυτό που φταίει και που ψάχνουμε να βρούμε τη φταίει είναι ένα σύστημα που χτίστηκε και εξελίχθηκε από το 74 και μετά στον τόπο μας μετά την πντώση της δικτατορίας που δεν πρέπει να επιστρέψει ποτέ όσο και αν διάφορα αυγά του φιδιούς κάνει συνεχώς Είχαμε λοιπόν μία νοοτροπία το κράτος λάφυρο το κράτος που έπρεπε να το μοιραστούμε και να μοιράσουμε στους ιδιώτες σε ιδιωτικά συμφέροντα το δημόσιο χρήμα τις πελατιακές σχέσεις επιβεβαίωσης αυτού του πολιτικού συστήματος και του συστήματος εξουσίας το οποίο μετά τη δεκαετία του 90 εξελίχθηκε βάση των προδιαγραφών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Παγκόσμιου Καπιταλιστικού Συστήματος δηλαδή ξεπούλυμα των δημόσιας υπηρεσιών αφού πρώτα έχουμε τον κατακερματισμό τους να θυμίσω τη ΔΕΙ πως έγινε κομμάτια για να πουληθεί ο ΣΕ επίσης είναι μια τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση ιδιωτικοποιήσεις δε αυτές μετά το 2011 απέκτησαν χαρακτηριστικά ξεπούλυματος με το πρόσχημα της κρίσης για να μην ξεχνάμε στην περίπτωση του ο ΣΕ είχαμε τον κατακερματισμό και το τελικό ξεπούλυμα σε μία σειρά που ξεκινάει από τις μνημονιακές πολιτικές του 2011-2012 και φτάνει μέχρι σήμερα ένα ξεπούλυμα το οποίο δίγησε σε αυτό το ατύχημα δεν φτένε μόνο οι μέτοχοι όπως είπε η κυρία Μπατζελή φτένε αυτοί που διέλυσαν τον ΟΣΕ που τον κατακερμάτισαν και τον έδωσαν τσάμπα ακόμα πληρώνουμε σε αυτούς που έδωσαν ψύχουλα για να πάρουν τον ΟΣΕ πληρώνουμε κάθε χρόνο επιδότηση υπόθηκαν αυτά όλη η παθογένεια αυτή του συστήματος σε όλες τις εκφράσεις ήταν σαν ένα σπυρί που έσπασε και πήρε μαζί του τα νεκρά παιδιά και τους νεκρούς εργαζόμενους τα ρουσφέτια σε οι μέτερους η προσπάθεια να εξυπηρετηθούν ιδιωτικά συμφέροντα και όχι το δημόσιο μετά το 11 υποχρωτικές μετατάξεις σε άλλους φορείς και αυτοί που ήθελαν να επιστρέψουν όπως το θλιβερό πρόσωπο της τραγωδίας διαγωνισμοί που σέρνονται μέσα στον χρόνο για δημόσια συμβάσεις που ακυρώνονται επειδή δεν την παίρνουν αυτή που πρέπει που κατακερματίζονται και ένα ενιαίο έργο το παίρνουν κάποιοι και το προχωράνε και κάποιοι άλλοι δεν το προχωράνε όλη αυτή η παθογένεια που τη ζούμε και εμείς σήμερα και που οδηγεί αυτό ένα σύστημα που έπρεπε να υπάρχει εδώ και 20 χρόνια μέσα από μια σειρά διαγωνισμούς και κατασπαταλημένο χρήμα να μην λειτουργεί αυτό που ο κάθε ένας από μας κατανοεί ως αυτονόητο το ότι μπαίνει στο αυτοκίνητό του και με ένα GPS βλέπει αν έχει κίνηση μπροστά μπορεί να έχει ακόμα και εικόνα της κίνησης δεν το είχαν και θέλαμε 2-3 σταθμάρχες σε μια γραμμή διπλή ένα μέσο σταθερής τροχιάς 25 χρόνια να μην έχει μπει το σύστημα αυτό είναι το κράτος που χτίστηκε εδώ και 45-50 χρόνια δυστυχώς και πήρε μαζί όλους αυτούς τους νέους ανθρώπους και βέβαια να μην ξεχνάμε ότι οι συνδικαλιστές που είχαν προειδοποιήσει και είχαν προειδοποιήσει μέχρι και σε εξώδικο έφτασαν μέχρι άνθρωποι παρετήθηκαν για να μην αναλάβουν την ευθύνη ενός ατυχήματος είναι οι ίδιοι οι συνδικαλιστές που οι Υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας αυτής της κυβέρνησης σέρνουν συνεχώς στα δικαστήρια για να βγάλουν τις απεργίες τους παράνομες και καταχρηστικές είναι οι ίδιοι οι συνδικαλιστές που οι ανακοινώσεις τους δεν περνάνε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της λίστας ΠΕΤΣΑ και σε όποιας λίστας υπάρχει ακόμα και σε περιφερειακό επίπεδο και τελικά η δουλειά που γίνεται είναι να μοιράζονται τα χρήματα το δημόσιο χρήμα με διάφορους τρόπους και με διάφορους τρόπους μοιράζονται σε ιδιώτες για να αναπαραχθεί αυτό το σύστημα που ήδη έχει δημιουργήσει αυτό το πρόβλημα Λένε πολλοί όχι σε συμψυφισμούς ήδη έχουν αρχίσει συμψυφισμοί και έχουν αρχίσει και εδώ σήμερα δυστυχώς κάποιοι να μιλάνε για συμψυφισμούς Έχουμε έναν εισαγγελέα ο οποίος θυμάται το 2017 με αφορμή αυτό το ατύχημα και την αξιωματική αντιπολίτευση να του λέει όχι δες και το 2023 αυτή δεν είναι συμψυφισμή Που είναι ο σεβασμός στα θύματα που είναι ο σεβασμός στα νέα παιδιά και τους εργαζόμενους που έχασαν τη ζωή τους Η επιτροπή που φτιάχνει ο κ. Πρωθυπουργός είναι σε μια λογική είναι ποτισμού πρέχει ο ίδιος και εγώ τη συγκρίνω με την επιτροπή Μπένου αντί δηλαδή να αφήσουμε τους θεσμούς που υπάρχουν να κάνουν τη δουλειά τους όποιοι κι αν είναι αυτοί οι θεσμοί δημιουργούμε μια επιτροπή η οποία ήδη ήταν άκυρη από τη σύστασή της διότι ο ελεγχόμενος ήταν και ελεγχτής και μετά αναγκάστηκε να απαρατηθεί Αυτή η λογική που λέει ότι δεν υπάρχουν θεσμοί δεν υπάρχει δικαστική εξουσία δεν υπάρχει διάκριση των εξουσιών η δουλειά να γίνεται να αναπαραχθούμε σαν σύστημα για να μπορέσουμε να μοιράζουμε το χρήμα και να έχουμε όλη την κουτάλα και να τη μοιραζόμαστε και δυστυχώς κατά καιρούς σε αυτό το σύστημα η αριστερά δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος της Όποτε υπήρχε μεγάλη κρίση νομιμοποιούσε αυτές τις πολιτικές είτε αυτό ήταν το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ του 81 είτε η κυβερνήση Τζανετάκη και Ζολότα του 89-90 είτε ο ΣΥΡΙΖΑ του θλιβερού καλοκαιριού του 2015 Και με την επιβεβαίωση που δίνει η αριστερά στο σύστημα το αστικό, το κοινοβουλευτικό θριαμβαίβηκε πάλι και φτάσαμε να έχουμε κυβερνήσεις σαν για αυτή την κυβέρνηση που περνάει λίγο καιρό πριν να διαλυθεί η Βουλή τεράστια νομοσχέδια καταστροφής του περιβάλλοντος δύο τον αριθμό με συνολικά πάνω από 400 άρθρα Αυτή είναι η εικόνα και όλοι είμαστε υπεύθυνοι εγώ βάζω και τον εαυτό μου μέσα σαν κομμάτι της αριστεράς προσωπικά εδώ και πάρα πολλά χρόνια Και κάπως πρέπει να αλλάξουμε αυτό ζητάμε τα νέα παιδιά να το πάμε αλλιώς Και γι' αυτό το λόγο στη σχέση με το ψήφισμα στο τελευταίο που μας έχετε στείλει κύριε Περιφερειάρχη μιλάτε για παθογένειες Δεν είναι παθογένειες το συστήμα τους όλο το σύστημα είναι προβληματικό το σύστημα πρέπει να αλλάξει Μα αυτά και για να μην μακρηγορήσω παραπάνω εκφράζω και πάλι τη θλίψη μου για το θάνατο όλων αυτών των νέων παιδιών και των εργαζόμενων Αλλά και για τις οικογένειές τους που έχουν πολύ κουπί να τραβήξουν και φυσικά τη συμπάθειά μας για όλους τους τραυματίες να αναρώσουν και να γίνουν καλά Και να έχουν όλη τη βοήθεια από το κράτος όχι μόνο σε επίπεδο ιατρικής αλλά και ψυχολογικής στήριξης για να μπορέσουν να ξεπεράσουν αυτό το μεγάλο τραύμα Ευχαριστώ Ευχαριστούμε τον κύριο Βούλγαρη Η κυρία Πολυζόη. Κυρία Πολυζόη μας ακούτε. Δεν έχει συνειδεθεί οπότε έκλεισε αυτό το οποίο προεκίνησε με την τοποθέτησή του ο κύριος Περιφεριάρχης Να απαντήσει σε κάτι που έγινε ερώτηση Όχι. Λιγότερο από μισό λεπτό Πρόεδρε απλώς με ρωτήσατε πριν αν θα ήθελα να πάρω το λόγο επί προσωπικού για αναφορές δίκτυων επικεφαλής Προφανώς όχι. Αν τις έπρεπε να σας σοβαρά δεν θα άκουσα να βρίσκομαι στη θέση του Περιφεριάρχη κατά τα λοιπά Ευχαριστώ στους αδελφούς για την γόνιμη συζήτηση πάνω σε αυτό το εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα και θέμα Ευχαριστώ Ευχαριστώ και εγώ για τη συζήτηση όπως έγινε Κύριε Πρόεδρε Παρακαλώ Καλημέρα μία Κριότου Θεοδόρα από την Ερδία και απολογούμε που ήταν η μέση σήμερα κοντά σας Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης και των περιφερειακών συμβούλων ή των ανεξάρτων επί του θέματος Θέλετε να τοποθετηθείτε κυρία Κριότου Αν είναι εύκολο επειδή μίλησαν και όλοι οι επικεφαλείς εσείς μπορούμε για λίγο χρόνο να σας δώσω λίγο χρόνο να μιλήσετε Να τοποθετηθείτε ακριβώς πάνω στο αντικείμενο πάνω στο θέμα μας όμως Με συγχωρείτε κύριε Ανδριότου με συγχωρείτε επί προσωπικού γιατί προσέβαλε ο Πρόεδρος ο Περιφερειάρχης όλους τους επικεφαλείς Απαντώ λοιπόν και το επιστρέφω ότι αν ήταν σοβαρός θα είχε παρατηθεί και θα είχε αυτοοδηγηθεί στην δικαιοσύνη Όχι δεν προσέβαλε όλους εσένα και έναν ακόμα Εγώ ξέρεις που σε γράφω εγκληματίες εγκληματίες που δεν έχουν την τζίπα να αναλάβουν τις ευθύνες τους Κυρία Γιώτη σας παρακαλώ σας παρακαλώ και σας παρακαλώ πάρα πολύ Λοιπόν κυρία Κριότου έχετε το λόγο για λίγο Ειδικά σήμερα νομίζω ότι πρέπει να κρατήσουμε το επίπεδο υψηλό Μεταφέρω και εγώ τα συλλυπητήρια και τις στενοχόρια μας για όλο αυτό που συνέβη στα Τέμπι ήθελα να κάνω μια μικρή σημείωση και μια παρόντιση Η πρώτη σημείωση είναι ότι νομίζω ότι αδικούμε τους εαυτούς μας με το όλοι φταίνε Αυτή τη διάχυση ευθυνών η οποία το μόνο που κάνει ουσιαστικά είναι να προσαναταλούνται από τους πραγματικούς πολιτικούς ενόξεις Ο οποίος και πρέπει να βρούμε υποστηρίζοντας στο αφίβημα της κυβέρνησης ότι όλοι φταίνε, δεν φταίνε όλοι και ότι δεν είμαστε όλοι οι ίδιοι όπως θέλουν να πιστεύουν Και να πω κλίνοντάς ότι πραγματικός φόρος της τιμής για τα παιδιά που χάθηκαν και τους εργαζόμενους που χάθηκαν στο έγκλημα στα Τέμπι θα είναι κάθε φορά και να το προσαρμόσουμε στο δικό μας αντικείμενο σε κάθε περίπτωση και για κάθε έργα και για κάθε έργο, ειδικά υποδομής να σκεφτόμαστε ότι τυχόν λάθος το οποίο δεν έχει προβλευστεί και τυχούς καθυστέρηση η οποία μπορεί να προκύττει από τα έργα μπορεί να συχεί σε κάθε φορά σε ανθρώπινη ζωή Αυτό θέλω να κλείσω για να πω ειδικά στο αντικείμενο του περιφερειακού μας συμβουλίου Ευχαριστώ Ευχαριστώ κυρία Κραιώτη Κλείσαμε λοιπόν τη συζήτηση για το εν λόγω θέμα Έχουμε μόνο το θέμα του ψηφίσματος κύριε Περιφερειάρχα Αν συμφωνούμε στην εισαγωγή των ψηφισμάτων να πάνε στο τέλος Αν συμφωνούμε στην εισαγωγή των ψηφισμάτων να πάνε στο τέλος Για το ψήφισμα που σας κοινοποιήθηκε αν έχετε κάποιο θέμα κάποια αντίθεση να το συζητήσουμε όταν θα έρθει η ώρα των ψηφισμάτων Κυρία Κοροπούλη επειδή σας ανήγγυλα προηγουμένως Έχετε κάτι διαφορετικό επειδή είπα ότι θα καλυφθεί από τους επικεφαλείς των παρατάξεων και τον κύριο Περιφερειάρχη Είναι ένα θέμα ξεχωριστό, δεν ήταν προβλεπόμενο Είναι ένα θέμα για τα Τέμπι Για τα Τέμπι και λέω ότι το έχουμε μέσα Είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που υπόθηκε Κάτι είναι από μία μάνα Λοιπόν εντάξει κύριε Κοροπούλη συνεχίστε Έχετε το λόγο Λοιπόν, κυρίες και κύριοι καλωσορίσατε στην πόλη μας Με μεγάλη χαρά Βλέπουμε αυτό το συμβούλιο να γίνεται στην πόλη των Θηβών Να ευχαριστήσω και τους κυρίους και τις κυρίες Που ήρθαν να παρακουμφθήσουν το συμβούλιο και είναι πίσω μας Δεν ακούω, το ξέρω Λοιπόν Τέμπι 1η Μαρτίου Τέμπι, η κυλάδα των νεκρών 1999 Ο παδί του ΠΑΟΚ, παιδιά, από 17 έως 25 ετών Ποιοι δικάστηκαν? Ο κανένας 2003 Ποιος θυμάται ποιον? Παιδιά 17 και 18 ετών Ποιοι τιμωρήθηκαν? Ο κανένας Και άλλα πολλά Είναι αρχικά κυρίες και κύριοι Τι λέει το τέλος Τι λέει η λέξη τέμπι Τέλος μικρών παιδιών στον ήλιο Εντολή για λίμνη αίματος? Ποιος και γιατί? Ποιοι και γιατί? Ο σταθμάρχης Αυτός στέει για όλα? Όχι, όχι κυρία Δεν τα απευθύνομαι στον κύριο πρωθυπουργό της χώρας Ποιος τον τοποθέτησε? Πέντε μέρες στο σταθμό της Λάρισσας Μόνος του Και το τρίμερο Γιατί? Άδεια γιατρού Στον επώπτη Γιατί ένα μήνα Από τον ευρωχειρουγό του νοσοκομείου βόλου Διευθυντής Ο κύριος Δεν το θυμάμαι καλά Θα το θυμάμαι καλά Θα το θυμάμαι Δεν ακούω Ο ανάπηρος σταθμάρχης Είπε στο κεντρικό δελτίο του Μέγα Η κυρία Δεν την ήξερε η μάνα της Τροπή της και έσχος Αυτή η λύγη Σε οποιοδήποτε επάγγελμα Σε οποιοδήποτε Λειτούργημα Αυτή είναι που κάνουν τη ζημιά Και όχι οι πολλοί Γιατί είναι και καλοί Κύριε Πρωθυπουργέ, πάρτε τόσα κεφάλια Όσα Τα παιδιά Όσα των παιδιών Παρέτηση υπουργού Σωστά Υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο Λένε οι δημοσιογράφοι Δημοσιογράφοι Όχι όλοι και σε τίποτα Δεν είναι αυτοί που είναι Άδια τομάρια Δεν μας είπε Κανείς Η άλλη αμαξοστηχία Τι είχε μέσα Τι είχε φορτώσει Πού τα πήγαινε Στηχεία δεν υπάρχουν Αντίγραφα Δελτίων αποστολής Και τιμολόγια Δεν υπάρχουν Ποιος ξέρει Ο γανένας Μόνο λίγες ξέρουν Οι μάνες Που δεν γέλασαν Δεν θα γελάσουν Τα παιδιά του ήλιου Που έδισε γι' αυτά Θα ξεχάσει ποτέ Η μάνα Όχι Που θα πάει Σε ένα τετραγωνικό χώμα Για αυτό το σπίτι Γιατί αυτό το σπίτι στο παιδί Γιατί αυτό το σπίτι στο παιδί μου Ποιος θα απαντήσει Η ίδια Τι θα λέει γι' αυτούς Τους δημοσιογράφους Πρέπει να το πω Θα καταλάβουμε ποτέ Όλοι μας Ή πάλι ο κανένας Όλα τα παιδιά Που έφυγαν Χαιρετούν όλους τους φίλους τους Τους αγαπάμε όλους Είμαστε κοντά Στην Παναγία και στο Θεό Είμαστε αιώνιοι άγγελοι Είναι δίκαιοι εδώ Σας λυπόμαστε όλους Σε ένα άλλο ραντεβού Θα βρεθούμε Όλοι κοιτάξτε πάνω Τότε θα δείτε αλήθειες Είμαστε πολλοί και καλοί Εσείς Ευχαριστώ Ευχαριστούμε την κυρία Κοροπούλη Ήδη έχουμε εξαντήσει Μια ώρα και μισή Από το Περαιπηριακό Συβούλιο Είπα δεν βάζουμε χρόνο Γιατί δεν είναι μέσα στον κανονισμό Αυτό που έγινε τώρα Ζήτησα όμως το λόγο για λίγο Ο κ. Σταγκαλέγκας Για το θέμα το συγκεκριμένο Ο κ. Σταγκαλέγκας έχει το λόγο Ο κ. Σταγκαλέγκας έχει το λόγο Ο δήμαρχος Λεβαδέων Κυρίες και κύριοι Καλημέρα σας, καλώς ήρθατε στη Διοτία Και από μένα σας καλωσορίσω Στο μέτρο που μου αναλογεί Δεν ξέρω ακουγόμαι Δεν ακουγήσατε καλά Δεν ξέρω αν ακουγήσατε Θα θέλα να πω ότι θλίπνει ιδιαίτερα Και με την τραγωδία που συνέβη Ωστόσο θα θέλα να σας πω ότι καλό είναι Να παραμείνουμε στο θρίνο και στην οργή Όπου έχει ο λαός και στο θρίνο που έχουν Οι συγγενείς των θυμάτων Σίγουρα δεν μπορώ να κάνω κάτι Καλημέρα σας, καλώς ήρθατε στη Διοτία Σας καλωσορίζω και εγώ στο μέτρο που μου αναλογεί Πραγματικά είναι ένα θλιβερό γεγονός Στο οποίο σίγουρα εύκολα καλωσορίζω Καλώς ήρθατε στη Διοτία Σας καλωσορίζω και εγώ στο μέτρο που μου αναλογεί Σας καλωσορίζω και εγώ στο μέτρο που μου αναλογεί Σας καλωσορίζω και εγώ στο μέτρο που μου αναλογεί Σας καλωσορίζω και εγώ στο μέτρο που μου αναλογεί Σας καλωσορίζω και εγώ στο μέτρο που μου αναλογεί Ωστόσο, κύριε Πρόεδρε Ετούτος εδώ ο χώρος αφορά και μας Έχουμε ευθύνη και εμείς Αυτοί που διοίκησαν Αυτοί που διοικούμε Αυτοί που θα διοικήσουν αύριο Άρα θα έλεγα και θα συμβούλευα Παραμένοντας στον θρήνο των συνοδών Αυτών των ανθρώπων των συγγενών Σε αυτή την οργή του λαού Να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί Στις αποφάσεις που παίρνουμε Είτε της συμπολίτευσης Ανατηρήσεις που κάνει αντιπολίτευση Όλοι μας εμείς φταίμε γι' αυτό που έχει συμβεί Το να ρίξουμε ένας την ευθύνη Στον άλλον δεν έχει κανένα νόημα Δεν φταίει σε τίποτα ο φάνησος πανός Σε τίποτα δεν φταίει γι' αυτό το τροχαίο Γι' αυτό το τραγικό δυστύχημα Ωστόσο πρέπει να είμαστε εδώ σοβαροί Και να ξεπεράσουμε τους εγωκεντρισμούς Να ξεπεράσουμε τα κόμματα, τα χρώματα Τη φιλοδοξία του καθενός Και να μιλήσουμε γι' αυτή την ομάδα που λέγεται ανθρώπινη κοινωνία Ευχαριστούμε τον κ. Ταγκαλέγκα Χλήσαμε την πρώτη ενότητα Όπως έχω φτιάξει το πλάνο για τη σημερινή συνεδρίαση Και θα αρχίσουμε την διαδικασία Κανονικά της έναξης του περιφερειακού συμβουλίου Είναι όμως, και θα πω για την έναξη μετά Πρέπει να κάνω μια ανακοίνωση Είναι μια κοινοποίηση δήλωσης ανεξαρτητοποίησης Περιφερειακού συμβούλου από την Περιφερειακή Παράταξη Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση Απόστολος Γκλέτσος Και έχετε λάβει όλοι το θέμα εκείνο Είναι μια δήλωση προς τον Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Κοινοποίηση στο Περιφερειάρχη και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δήλωση, αξιότι είμαι κύριε Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Αξιότι είμαι κύριε Περιφερειάρχη, αξιότι είμαι κύριε Σύμβουλη Σας ανακοινώνω ότι αποχωρώ από το συνδυασμό Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση Με πιεφαλή τον κύριο Απόστολο Γκλέτσο Σας ανακοινώνω ότι θα παραμείνω στο Περιφερειακό Συμβούλιο ως Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος και τιμώντας την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν οι συμπολίτες μου εκλέγοντάς με μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θα συνεχίσω να είμαι ενεργός στα πολιτικά δρόμενα της Στερεάς Ελλάδας Σας ευχαριστώ πολύ με τιμή Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος Λάμπρος Αντωνίου Ξεκινάμε λοιπόν την δεύτερη ενότητα που έχουμε βάλει ως επικεφαλή δανείδατε και στα θέματα προ ημεριασίας διάταξης και είναι το θέμα που αφορούν θέματα τα οποία αφορούν το Δήμο Θηβαίων και την γύρω περιοχή Έφυγε ο πατήρ Γεώργιος που είχα σκοπό να τον βάλω να κάνει αρχιερισμό γιατί ξέρω τις διδαστηριότητές του όπως έφυγε και ο κύριος Μουλκιόντις ο οποίος με νόημα μου έκανα ότι πρέπει να πάει κάπου στα δικαστήρια αν δεν κάνω λάθος Άρα λοιπόν ξεκινάμε το θέμα αυτό με το ανακοίνωση, τοποθέτηση του κυρίου Περιφερειάρχη και θα συνεχίσουμε με την κυρία Παπαθωμά, τον κύριο δήμαρχο Θηβαίων και μετά θα ακολουθήσουμε ένα από τους δύο δρόμους Το έχουμε κάνει και άλλη φορά και θέλω να με βοηθήσουν οι επικεφαλείς Θα μιλήσουν οι επικεφαλείς αμέσως μετά της τοποθετής του κυρίου Περιφερειάρχη, της αντιπεριφερειάρχη και του δημάρχου ή θα μιλήσουν οι Φορείς. Θέλω να το σκεφτείτε και θα τα πούμε μετά Ο κύριος Περιφερειάρχης έχει το λόγο Κύριε Πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι, κυρίες και κύριοι Φορείς της Θήβας Πριν από τίδήποτε άλλο θα ήθελα να ευχηθώ και περαστικά στον αγαπητό και κλεκτό μας συνάδελφο τον Τάσο το χρονά που περνά μια περιπέτεια αγίας Νομίζω ότι ερμηνεύονται τα αισθήματα όλων με τις ευχές να επιστρέψει γρήγορα κοντά μας δυναμικός και αγωνιστικός όπως είναι πάντα Όπως είπα και στο πρώτο μέρος της συνεδρίασης έχουμε μια πάγια τακτική ως Περιφερειακό Συμβούλιο η οποία μας βρίσκεται και διαπαραταξιακά σύμφωνους να διενεργούμε κάποιες συνεδριάσεις εκτός της έδρα μας της Λαμίας Στόχος βέβαια δεν είναι ένας ιδιότυπος αυτοδικητικός τουρισμός Το πολίτος αντίθετο είναι μια πάρα πολύ ουσιαστική προσέγγιση και δουλειά που γίνεται καθώς μέσα από αυτές τις συνεδριάσεις δίνεται η δυνατότητα να μιλήσουμε για τον τόπο που επισκεπτόμαστε να αναδείξουμε ποιο τοπικής φύσιος ζητήματα να συνεργαστούμε και με αυτόν τον θεσμικό και συνολικό τρόπο με την εκάστοτε δημοτική αρχή με το σύνολο του θεσμικού συστήματος του τόπου Αυτή είναι η επιθυμία μας και η στοχεύση του περιφερειακού συμβουλίου και για σήμερα και βέβαια να εκφράσω τη χαρά μου που βρισκόμαστε σε μια από τις ιστορικότερες πόλεις του κόσμου σε μια από τις ιστορικότερες πόλεις της Ελλάδας και βέβαια της περιφερειάς μας στη Θήβα με τον τεράστιο πολιτιστικό πλούτο και τις επίσης τεράστιες δυνατότητες Είναι πάγη η επιδίωξή μας, ως περιφερειακή αρχή να δουλεύουμε ταυτόχρον ως ολιστικά και τοπικά δηλαδή, αφενός με μία αντίληψη της περιφέρειας ως ένα ενιαίο και διέρετο σύνολο από την άλλη όμως, όχι ισοπεδωτικά με στιγμές που βρίσκονται στον κόσμο από την άλλη όμως, όχι ισοπεδωτικά με εστίαση σε οτιδήποτε μπορεί να αποτελεί πρόκληση, ευκαιρία, πρόβλημα ή δυνατότητα και προοπτική για κάθε πόλη και κάθε χωριό της περιφερειάς της τεράς Ελλάδας Ειδικότερα στη Θήβα είχαμε και έχουμε την χαρά να έχουμε αναπτύξει μια εξαιρετικά πλούσια δράση τόσο στο επίπεδο των υποδομών, που είναι ένα κέριο κομμάτι της δουλειάς μας όσο και σε εκείνες τις λεγόμενες άειλες πολιτικές οι οποίες όμως είναι εξίσου οι ενιαίτες και περισσότερο σημαντικές στην υπερησία των στόχων της περιφερειακής αρχής δηλαδή της ανάπτυξης και του κοινωνικού κράτους και εν τέλει της ευημερίας των πολιτών μας Προς τούτο θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τη Δημοτική Αρχή και προσωπικά τον Δήμαρχο τον Γιώργο τον Αναστασίου αλλά στο όνομα του και το σύνολο των μελών και των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Θηβαίων γιατί έτειο και ειδοποιός παράγον αυτής της αγασίας της συνεργασίας είναι και από μεριά στους ισχυριβούλους και συνεργατική διάθεση και το ίδιο ισχύει βέβαια και για τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων που ειδικά στο Δημοθυβέων, πολύ αν όχι όλοι εξ' αυτό τη χάνουν και εξαιρετικά δραστήρι και έχουμε και τη δυνατότητα σε πάρα πολλές περιπτώσεις και της απευθείας συνεργασίας Δεν θα ήθελα να προβώ σε μια απαρρύθμιση των έργων των υποδομών των πολιτικών που λαμβάνουν χώρα στην Θήβα όμως και καθώς υποθέτω πως η αντιπροεφερή άρχιση θα γίνει και πιο αναλυτική να πω πως εδώ πέρα υλοποιούνται σημαντικά έργα πολιτισμού σημαντικά έργα αθλητισμού και να πω όχι επειδή βρισκόμαστε δίπλα και είμαστε συνεργάτες αλλά επειδή είναι μια αναντήρητη πραγματικότητα ότι αναφερόμενος στη συνεργασία με τη δημοτική αρχή αυτό αφορά και την τρέχουσα θητεία και την προηγούμενη γιατί και τότε δημιουργήθηκε μια εξαιρετική μαγιά η οποία σήμερα αναπαράγεται και κοδομείται και αναπτύσσεται ταχύτατα Άρα λοιπόν έργα πολιτισμού, έργα αθλητισμού, έργα οδοποιίας, έργα αγροτικά έργα μικροναστικών υποδομών που δίνουν την αίσθηση που δίνουν τους όρους της καλύτερης ποιότητας ζωής και βέβαια έργα τα οποία ουτελήγονται πολύ μέσα από τα διάφορα χρηματοδοτικά μας εργαλεία χωρίς αυτά να συμπεριλαμβάνω δράσεις για την υποστήριξη επιχειρηματικότητας που έχουμε τη δυνατότητα να αναπτύσσουμε μέσα από το ΕΣΠΑ μας και με την ευκαιρία βέβαια χτες εκτελεστική υπέγραψα και θα ήθελα κύριε δήμαρχε να το ανακοινώσω για πρώτη φορά είχα τη χαρά να υπογράψω στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ την ένταξη τεσσάρων μελετών για τον πολιτισμό στα όρια του Δημοθυβέων συνολικό ύψος 255.000 ευρώ και αναφέρομαι στις Μελέτες Αποκατάστασης και Ανάδειξης Αρχαιολογικού Χώρου ΚΑΔΜΙΟ ΘΥΒΟΝ Μελέτες Προστασίας και Ανάδειξης Αρχαιολογικού Χώρου Ιερό Ιρακλέου ΣΤΥΒΟΝ Μελέτες Αποκατάστασης και Ανάδειξης Αρχαιολογικού Χώρου ΕΛΕΚΤΡΕΣ ΠΥΛΕΣ ΣΤΥΒΟΝ Μελέτες Αποκατάστασης και Ανάδειξης Νεοκλασικής Ικείας ΣΤΥΒΑ ΠΡΟΙΝΙΚΙΑ ΖΙΟΜΑ καθώς ο πολιτισμός στη Θήβα δεν έχει έναν κενό από την αρχαία περίοδο μέχρι σήμερα, αλλά έχει μια διαλύπτη εξέλιξη. Αυτές εκτιμούμε και προβλέπουμε ότι θελοποιηθούν άρτια και ταχύως, ούτως ώστε στο νέο ΕΣΠΑ, το διπλάσιο που μπορέσαμε με πάρα πολύ σκληρή δουλειά να εξεσφαλίσουμε για τη νέα προγραμματική περίοδο, τα έχουμε πει πολλές φορές, να μπορέσουν να μετασχηματιστούν σε εκείνα τα έργα ανάδειξης πολιτιστικών υποδομών του πολιτιστικού μας πλούτου, μέσα από τα οποία θα αποκριθούμε στην ευθύνη μας προς το παρελθόν και στις προοπτικές του μέλλοντος. Κλείνω, κύριε Πρόεδρε, θα παρακολουθήσω με εξαιρετικό ενδιαφέρον τόσο βεβαίως στις εισιγήσεις των συναδέλφων, όσο και όλους τους συμπολίτες, φορείς προεχόμενους από τον Δήμο Εθιδαίων, που θα μας δώσουν την πιο κρίσιμη προλαμβάνουσα, τη φωνή της τοπικής κοινωνίας, τη φωνή των τοπικών θεσμών και αρχών, οι οποίες είναι το πιο πολύτιμο εργαλείο για τη δουλειά μας στην περιφέρεια αστεράς Ελλάδας. Μένω λοιπόν σε αυτά και πάλι να σας ευχαριστήσω πολύ θερμά για αυτή τη δυνατότητα να μιλήσουμε ενώπιοι, ενωπείς πάνω σαν τεκτενόμενα της ιστορικής και αγαπημένης μας Πολιτιστήβας. Ευχαριστούμε, κύριε Περιφεριάρχα. Πριν συνεχίσω με την υγεία αντιπεριφεριάρχη και αμέσως μετά με τον κύριο Δήμαρχο, θα ήθελα να σας παρακαλώ και εγώ να πω δύο λόγια, που μέσα στο βαρύ κλίμα των τελευταίων ημερών, παρ' όλα αυτά όμως πρέπει να σας καλωσορίσω, διότι δεν το κάναμε από την αρχή, στη Θήβα, η οποία μας φιλοξενεί για το περιφερειακό συμβούλιο. Να ευχαριστήσω τον κύριο Δήμαρχο για τη φιλοξενία του και για τη βοήθειά του. Να σας καλωσορίσω στην πόλη του Κάδμου, του Ιδίποδα, του Πίνδαρου, του Επαμινώνδα και του Πελοπίδα. Επειδή αμέσως μετά έχουμε κέρδους φορείς, όπως είπαμε, οι ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή ενθαρρύνουν την γεωργία και αποτελούν βαδμίδες ανάπτυξης του πρωτογενείου τομέα. Κι εγώ είχα την τιμή, επί δύο συνεχής θητίες, να είμαι δήμαρχος του Δήμου Θηβαίων και ιδιαίτερα η πρώτη συνέπεσε με την αναδιοργάνωση του Καλλικράτη, με τις γνωστές αλλαγές στην αυτοδιοίκηση. Ως πρωι δήμαρχος και ως πρόεδρος του Πραγματικού Συμβουλίου, καταγόμενος από τη Θήβα, είμαι ευτυχής που έχω την τιμή να προεδρεύσω σήμερα εδώ στην πόλη με την οποία κατάγομαι. Συνεχίζουμε τα θέματα που αφορούν τον Δήμο Θηβαίων και την ευρύτερη περιοχή στην αντιπεριφερειαρχική κυρία Παπαθώμα Φανήκη. Πρόεδρε, θα μπορούσα να ανέβω σε αυτό το βήμα για να... Βεβαίως, βεβαίως. Βεβαίως. Απλά αισθάνομαι ότι σας βλέπω όλους καλύτερα και έχω καλύτερη οπτική επαφή μαζί σας. Κύριε Πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στον πρώτο βαθμό αυτού διοίκησης, αγαπημένε μας Δήμαρχε, αγαπητοί πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων και αντιδήμαρχοι, αγαπημένοι φορείς. Βρισκόμαστε στην έδρα του Δήμου Θηβαίων, στην πόλη της Θήβας, για το ιστορικό παρελθόν της οποίας, ό,τι και να υποθεί, είναι λίγο. Η Θήβα, όμως, εκτός από το λαμπρό παρελθόν, έχει και παρόν. Και φυσικά, με όλες τις προσπάθειες από την Περιφέρεια Αστεραίας Ελλάδας, έχει, θέλω να πιστεύω, και λαμπρό μέλλον. Θέλοντας να συνδράμουμε προς αυτή την κατεύθυνση και με τις δικές μας δυνάμεις, ως Περιφερειακή Αρχή, σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας, έχουμε επιλέξει, κυρίως λόγω των πολιτικών προτεραιοτήτων, τη στενή και οικοδομητική συνεργασία μας με το Δήμο Θηβαίων διαχρονικά, με κοινό στόχο την αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων και των επισκεφτών, κυρίως μέσω της βελτίωσης των οδικών, συγκοινωνιακών, αθλητικών, πολιτιστικών υποδομών, ενδυναμώνοντας και στηρίζοντας, όλες τις αναπτυξιακές δυναμικές των σημείων, που περιλαμβάνονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Θηβαίων. Τη συνεργασία μας με το Δήμο Θηβαίων, την χαρακτηρίζω απόλυτα αρμονική και δημιουργική. Η πεποίθησή μου αυτή, πέραν του εξαιρετικού κλίματος, που επικρατεί στη σχέση της περιφέρειας ταιρεάς Ελλάδας με το Δήμο Θήβας, αποδεικνύεται από τις δράσεις, αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας, κυρίως στον τομέα των υποδομών και των σχετικών με αυτές έργων. Πριν αναφερθώ με συντομία στα κυριότερα έργα, θα ήθελα δημόσια να ευχαριστήσω τον πρωιν Δήμαρχο Θήβας και νυν, πρόεδρο του περιφερειακού μας συμβουλίου της περιφέρειας ταιρεάς Ελλάδας, τον Γιωροσπήρου Νικολάου, καθώς και τον νυν Δήμαρχο Θήβας, τον Γιώργο τον Αναστασίου, όπως επίσης και τα δημοτικά συμβούλια από το 2015, για τη συνεργασία τους μαζί μου ως χωρική αντιπεριφεριάρχης. Σήμερα, λοιπόν, αναφέρω. Έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσιών επενδύσεων ή και στο τεχνικό πρόγραμμα της περιφέρειας ταιρεάς Ελλάδας και έχουν ολοκληρωθεί ή υλοποιούνται, ή πρόκειται να υλοποιηθούν έργα από την περιφέρεια, είτε μέσω προγραμματικών συμβάσεων, είτε όχι, τα παρακάτω έργα. Αναφέρω τους τίτλους και τους προϋπολογισμούς, την ολοκλήρωση, την περιέωση ή τη μη περιέωση. Πάμε λοιπόν γρήγορα. Ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου της κρίνης του ιδίποδα. Προϋπολογισμός 27500. Έργο το οποίο έχει αποπερατωθεί. Κατασκευή αγωγού ομπρίων στην τοπική κοινότητα Ιπάτου του Δήμου Θηβαίων. Προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Έργο που έχει αποπερατωθεί. Κατασκευή χώρου νέας λαϊκής αγοράς στο χώρο της Εμποροπανίγυρσης. Προϋπολογισμό 266.500. Αποπερατώθηκε. Βελτίωση και αναβάθμιση πλατείας ταχύου Δήμου Θήβας. Προϋπολογισμού 296.000. Αποπερατώθηκε. Προμήθεια τοποθέτης συνθετικού τάπητας στα γήπεδα ποδοσφαίρων Καπαρελίου, Βαγίων, Χωστίων, Δομβρένας και πλατεών του Δήμου Θηβαίων. Προϋπολογισμού 899. Έργο που αποπερατώθηκε. Προμήθεια τοποθέτης φυσικού χλωοτάπητα για τον αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου Θήβας. Μιλάμε για την α' φάση. Προϋπολογισμού 296.000. Έργο που έχει αποπερατωθεί. Συντήρηση βελτίωση ανοιχτού γυπέδου μπάσκετ στον Άγιο Νικόλο Θήβας. Προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Έργο που έχει αποπερατωθεί. Αντικατάσταση υπολοιπώμενου τάποτα στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Θήβας. Μιλάμε στην δεύτερη φάση. 597.500. Έργο που έχει αποπερατωθεί. Ολοκλήρωση αγροτικής οδοπίας αναδεσμού στο Μελισοχώρι Θηβών. Προϋπολογισμού 112.665.97. Έργο που έχει αποπερατωθεί. Επιχορίγηση ΔΕΙΑ Θήβας για την ολοποίηση του έργου Αντικατάστασης Αγωγή Ήδρευσης Οικισμών Αλικής και Αγίου Νικολάου. 720.461. Έργο, επιτρέψτε μου εδώ, του οποίου έχει αποπερατωθεί το 70% προς 80%. Εντός των ημερών μπαίνουν και κάποια ειδικά συστήματα σύμφωνα με τον εργολάβο ο οποίος συλλοποιεί το έργο και βεβαίως με την Επιτροπή που το παρακολουθεί. Και σε λίγο καιρό θα έχει αποδοθεί ως προς την Ήδρευση της Αλικής το 80% του έργου. Βεβαίως μέχρι το τέλος του καλοκαιριού ευελπιστούμε ότι θα είμαστε στο 100%. Ασφαλτόστρωση δημοτικού δρόμου του Μοναστηριού της Μακαριότητης. 551.000 έργο που έχει αποπαραδοθεί. Κατασκευή συμπληρωματικών κτιρίων διοίκησης στο Δήμο Θήβας προϋπολογισμού 1.103.200 ευρώ. Έργο στο οποίο προέκυψε διάλυση της Σύμβασης με τον Ανάδοχο λόγω προβλημάτων με την αρχαιολογία. Αναμένονται εξελίξεις από την πλευρά του Δήμου με τον οποίο ο Δήμαρχος συνεργαζόμαστε για την επίλυση του συγκεκριμένου θέματος και την αρχαιολογία. Βελτίωση της εφιστάμενης δευτερεύωσης επαρχαιιακής οδού, κανάβαρη ξειρονομή. 464.664.000 είναι σε εξέλιξη η διαδικασία σύναψης της σχετικής προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Θηβαίον. Έχει εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας και τον Δήμο Θηβαίον. Αναμένεται η αποστολή της απόφασης από τον Δήμο Θηβαίον προκειμένου να διαβιβαστεί ο φάκελος για προσυμβατικό έλεγχο στο Ελεκτικό Συνέδριο. Πάμε λοιπόν τώρα στον Άγιο Βασίλειο, ασφαλτόστρωση τμήματον της Δημοτικής Οδού Καπαρελίου Παραλίας Αγίου Βασιλίου. Έργο προϋπολογισμού 600.000 ευρώ. Είναι σε εξέλιξη διαδικασίας σύναψης της σχετικής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Θηβαίον για την εκτέλεση του έργου. Έχει εξασφαλιστεί από την πλευρά μας η χρηματοδότηση. Αναμένουμε τη σύνταξη μελέτης από το Δήμο Θήβας. Μελέτη αναστήλωσης σήμερα Ιεράς Μονής των Αγίων Ταξιαρχών. Ένα ιστορικό μοναστήρι κάπου στα Χώστια. 30.000 ευρώ. Είναι έτοιμο προς ανάθεση. Προμήθεια τοποθέτησης συνθετικού χλωοτάπητα για την αναβάθμιση του γηπέδου του Ιπάτου. Προϋπολογισμού 128.000 ευρώ. Είναι σε εξέλιξη η διαδικασία σύναψης της σχετικής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ιεράς Ελλάδος και του Δήμου Θηβαίον για την εκτέλεση του έργου. Μελέτη οριοθέτησης διευθέτησης δύο ρεμάτων στην περιοχή της Θήβας. Προϋπολογισμού 220.000. Ανατέθηκε από την 19.7 του 19. Σύμβαση και είναι σε φάση ολοκλήρωσης. Έχω εδώ και την αγαπημένη Δέσποινα, την αγαπημένη μου Προεδρίνα. Αφορά το ρέμα Καλιμπάκι και ανώνυμο παράπλευο ρέμα στην περιοχή του Καναβαρίου. Αναμένουμε την έγκριση των περιβαλλοντικών, η οποία σχεδόν, όπως γνωρίζετε, τουλάχιστον υπερησιακή και η αυτοδιοικητική, προκαλεί μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των μελετών. Μελέτη οριοθέτησης και διευθέτησης του ρέματος στη θέση Τσαρτσαλι, περιοχής Δίβα, προϋπολογισμού 90.000 ευρώ. Είναι σε εξέλιξη η διαδικασία σύναψης της σχετικής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της περιφέρειας Τεράς Ελλάδας με τη Σκαπάνη. Είναι η νέα εταιρεία την οποία έχουμε, νομίζω εδώ και ο κ. Στάικος, όπου έχουμε ένα θέση εκεί, στη νέα αυτή εταιρεία της περιφέρειας, στην μελέτη. Μελέτη βελτίωσης ο πρόδρομος Ζάλτσα, 1.500. Δεν θα αναφερθώ αναλυτικά το τι περιλαμβάνει αυτό. Έχουν συνταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα της περιφέρειας της Τεράς Ελλάδας τα παρακάτω έργα που αφορούν το Δήμο Θηβαίων επίσης. Συντήρηση χλωοτάπητα γηπέδων ποδοσφαίρων της ΠΕ Βιωτίας, 171.000. Εδώ αφορά όλους τους δήμους, είναι μια σύμβαση που αφορά τους δήμους που έχουν φυσικό χλωοτάπητα, στους οποίους αναλαμβάνουμε τη συντήρηση του χλωοτάπητα τους και βεβαίως μέσα εκεί είναι και η Θήβα. Επίσης μαζί με όλους τους δήμους έχουμε συνάψει προγραμματική σύμβαση για συντηρήσεις σε μικρής κλίμακας στα σχολεία μας. Στα σχολεία βεβαίως ως προς τη συντήρηση γνωρίζετε όλοι ότι ανοίγουν στους δήμους. Θέλοντας λοιπόν να συνδράμουμε στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης διαθέσαμε ένα ποσό της τάξος των 200.000 ευρώ, όπου σε κάθε δήμο αναλογεί 50.000 ευρώ κατά μπάση στις δύο μεγάλες πόλεις στη Βαλιβαδιά και λιγότερο στους μικρότερους. Εδώ λοιπόν σε άριστη συνεργασία με το δήμο μας έχει πει ποια σχολεία χρειάζονται επιδιόρθωση. Όπου το σύνολο των επιδιορθώσεων φυσικά θα αγγίξει στις 50.000 ευρώ. Για την αντιμετώπιση τώρα να πάμε σε ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα το οποίο μπορεί και να είναι επίκαιρο και μου το ανέφεραν όταν μπήκα τους Ρωμά. Θέλω να πω για πολλοστοί φορά γιατί ήταν ένα θέμα το οποίο διαχειρίστηκα και με την προηγούμενη περιφερειακή αρχή και τώρα. Η διαχείριση των Ρωμά όπως όλοι γνωρίζετε έχει να κάνει με το δήμο. Είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του δήμου. Υπήρξε μια άριστη συνεργασία τόσο με τον πρώην δήμαρχο όσο και με τον νυν για το πώς θα διαχειριστούμε από τη δική μας πλευρά αυτό το κομμάτι. Και εμπλέκεται η περιφέρεια σε αυτό γιατί ακριβώς έχει αυτή τη γνωστή γέφυρα του τρόμου, έτσι συνηθίζουν να τη λένε, η οποία ένθεν και ένθεν έχει τους σκηνίτες, τους Ρωμά. Για την αντιμετώπιση λοιπόν των περιστατικών βίας, θέλω να πω ότι η δική μας αρμοδιότητα έχει να κάνει όσο προς την ασφάλεια. Η ασφάλεια είναι αρμοδιότητα της αστυνομίας. Η συντήρηση όμως της γέφυρας είναι αρμοδιότητα της περιφερειακής ενότητας βιοτίας. Και αυτό το λέω, γιατί μην φανταστείτε ότι απεμπολούμε ευθύνες, απλά όταν δεν ανήκει στη δική σου αρμοδιότητα δεν μπορείς να το αποπληρώσεις. Σε άριστερη συνεργασία με την ελληνική αστυνομία λοιπόν και με τον Ισαγγελέα προβήκαμε στα μεταλλικά κυγκλιδόματα της γέφυρας. Η πρώτη φάση λοιπόν, είχε έναν προϋπολογισμό 150 χιλιάδες, αφορούσε ένα μήκος 250 μέτρων, αφορά όλους τους στιβαίους αυτό, γι' αυτό θα ήθελα να μ' ακούσετε. Γιατί χρειάζεται πάρα πολλές φορές να απολογηθώ γι' αυτό χωρίς να είμαι υπεύθυνη. Λοιπόν, κρατάμε λοιπόν στο μυαλό μας ότι στη γέφυρα βάλαμε 150 χιλιάδες που αφορούσαν 250 μέτρα και κυγκλιδόματα. Επίσης στη γέφυρα στον κόμβο του Σταματόπουλου βάλαμε, αλλάξαμε τα φώτα, το φωτισμό, με ειδικά φώτα τα οποία να μη μπορούνε ούτε με πέτρες να σπάσουν. 10 φωτιστικά τα έχω καταγράψει γιατί έχω το άγχος αν είναι αναμένα μονίμως, που είναι 60 χιλιάδες ευρώ. Και βεβαίως επειδή λιδωρηθήκαμε γι' αυτό, και είναι κρίμα, μετά από εντολή εισαγγελέα μας είπε ότι πρέπει να συνεχίσουμε και άλλο τα κυγκλιδόματα. Βγάλαμε λοιπόν άλλες 120 χιλιάδες, είναι έτοιμη η σύμβαση για να συνεχίσει η τοποθέτηση και άλλων κυγκλιδωμάτων στην γέφυρα των Ρωμά. Νομίζω ότι ήμουν απόλυτα σαφής με ένα κομμάτι το οποίο πραγματικά μας έχει ταλαιπωρήσει σαν βιωτιά πάρα πολύ, μα κυρίως τους πολίτες και εμένα την ίδια. Και εγώ έχω περάσει πάρα πολλές φορές και έχει τύχει να δεχτώ επίθεση. Να πάμε τώρα σε μια επερώτηση και αφορά την ανατολική παράκαμψη της Θήβας. Δεν ξέρω αν πρόεδρε να το απαντήσω τώρα ή αν το απαντήσω στην επερώτηση, γιατί να το πω εντάχει τώρα. Έχει υποβάλλει την ερώτηση ο κύριος Μελισσάρη. Κύριε Μελισσάρη θέλετε τώρα να σας το απαντήσω ή θέλετε στις επερωτήσεις. Μετά. Σε κάθε περίπτωση είμαι έτοιμη. Ωραία. Να απαντήσω εγώ τώρα για να ολοκληρώσω και θα σας απαντήσω στην ερώτησή σας όταν θα ρωτήσει την τοποθετησία σας. Λοιπόν, να αναφερθούμε τώρα στο έργο της Ανατολικής παράκαμψης της Θήβας που αφορά νέα χάραξη μήκους 3,5 χιλιομέτρων περίπου. Έχει ως αφητηρία τη συμβολή της με την Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θήβας και τέλος το σημείο διασταύρωσης της με την Παλαιά Εθνική Οδό Θήβας-Καλκίδας. Για το έργο αυτό έχει εκπονηθεί και εγκριθεί το σύνολο των απαιτούμενων μελετών και παρέμενε σε κριμότητα η διόρθωση του κτηματολογίου και των πράξεων αναλογισμού, οι οποίες ολοκληρώνονται μετά την τροποποίηση σχεδίου πόλεως καθόσον τμήμα της καταλαμβανόμενης έκτασης αφορά εκτάσεις εντός σχεδίου πόλεως. Μετά την από 7 Δωδεκάτου του 2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θήβας εγκρίθηκε η απαιτούμενη τροποποίηση του σχεδίου πόλεως. Η τροποποίηση του ρημοτομικού σχεδίου της πόλης της Θήβας εγκρίθηκε με προεδρικό διάταγμα το οποίο δημοσιεύτηκε με ΦΕΚ 16 του 2022. Στη συνέχεια δόθηκε εντολή στον μελετητή να συντάξει τα οριστικά κτηματολογικά διαγράμματα και τους κτηματολογικούς πίνακες όπως προβλέπεται στις μελέτες οδοποιίας τα οποία εστάλησαν στην αρμόδια διεύθυνση για έγκριση. Μετά την έγκριση τους θα είναι δυνατή η δημοπράτηση του έργου Ανατολική παράκαμψη Θήβας προϋπολογισμού 13 εκατομμύρια και η κήρυξη της απαλλοτρίωσης των ακινείτων εκτιμόμενης δαπάνης 500.000 ευρώ. Η τελική δαπάνη βεβαίως θα προκύψει σύμφωνα με τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Με τη σχετική σύμβαση 3.11.2022 είναι σε διαδικασία εκπόνησης η μελέτη με τίτλο «Μελέτη για την κατασκευή 7 κυκλικών κόμβων στην ΠΕ Βιωτίας» προϋπολογισμού 514.409.93. Στο αντικείμενο της οποίας περιλαμβάνεται και η μελέτη για τον εξυγχρονισμό και τη μετατροπή σε κυκλικούς κόμβους των παρακάτω δύο κόμβων που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Θηβαίων. 1. Κόμβος Θήβας, είσοδος Μακαρίου, δυτικά της Θήβας, αντιλαμβάνεστε σε ποιο κομμάτι αναφέρομαι, μεταξύ της Δευτερεύουσας Εθνικής Οδού του Θήβα Λιβαδιάς και της Δευτερεύουσας Εθνικής Οδού Θήβα Ερυθρές. 2. Κόμβος Θήβα Ριτσόνας, προσχητά βορειανατολικά της Θήβας, μεταξύ της Δευτερεύουσας Εθνικής Οδού Θήβας-Χαλκίδας και Δημοτικής Οδού Προσχητά. Παρόμοια παρέμβαση μετατροπής σε κυκλικό κόμβο έχει ήδη υλοποιηθεί, όπως γνωρίζετε, στο κόμβο Μιχαηλίδη ο οποίος βεβαίως ανήκει σε μια άλλη κατηγορία κόμβων. Είναι στους πέντε κυκλικούς κόμβους τους οποίους και συνεχίζουμε. Έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των μελετών που απαιτούνται για την κατασκευή του κόμβου Καναβαρίου, ένας επίσης πολύ σημαντικός κόμβος για τη Θήβα, στη διασταύρωση της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θήβα-Λιβαδιά με την επαρχειακή οδό προς Φύσβη. Έχει κηρυχθεί η αναγκαστική απαλλουτρίωση για την απόκτηση της απαιτούμενης έκτασης που θα καταλάβει το έργο. Εκραιμεί ο καθορισμός της τιμής μονάδος από το αρμόδιο Δικαστήριο η συνεδρία του οποίου πραγματοποιήθηκε πρώτη Μαρτίου του 2023 μόλις προχθές και αναμένεται η έκδοση της σχετικής απόφασης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της απαλλατρίωσης θα καταστεί δυνατή ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα προκειμένου να καταστεί δυνατή η δημοπρότεισή του. Έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα τεχνικών έργων της ΠΕ Βιωτίας η μελέτη για την κατασκευή 10 κυκλικών κόμβων συνολικού προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, εκ των οποίων οι πέντε προτείνονται για το Δήμο Θήβας. Η μελέτη δρομολογείται προς δημοπράτηση εντός του 2023. Αναλυτικά, η προσβελτίωση κόμβοι που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Θήβας και περιλαμβάνονται στο αντικείμενο της εν λόγω μελέτης είναι η παρακάτω. Αυτό ενδιαφέρει τους προέδρους μας, οι οποίοι ανησυχούν και συνεχώς προφορικά τους λέω την πορεία των έργων. Μου δίνεται τώρα και επίσημα η δυνατότητα. Κόμβος 1. Κόμβος προς νεοχωράκι Καλιθέας, οποία ήταν άγρα. Μετά το στρατόπεδο της Θήβας. Μεταξύ της Δευτερεύουσας Εθνικής Οδού Θήβα-Εριθρέας και της Δευτερεύουσας Επαρχιακής Οδού Θήβα-Νεοχωράκι Καλιθέας, η οποία ήταν άγρα. Κόμβος 2. Κόμβος προς στρατόπεδο Θήβας. Ίσοδο στρατοπέδου είναι σχετικά κοντά. Μεταξύ της Δευτερεύουσας Εθνικής Οδού Θήβα-Εριθρέας και της Δευτερεύουσας Επαρχιακής Οδού προς το στρατόπεδο Θήβας, όπως προείπανε σε σχετικά μικρή απόσταση. Κόμβος 3. Κόμβος προς Ελέωνα. Αγαπητοί Δέσποινα, για να αλύσουμε επιτέλους αυτό το θέμα. Μιλάμε πάντα για κυκλικούς κόμβους. Μεταξύ της Δευτερεύουσας Εθνικής Οδού Θήβα-Χαλκίδα και της Δημοτικής Οδού προς Ελέωνα. Διασταύρωση που εμφανίζει έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Κόμβος 4. Κόμβος προς Άρμα μεταξύ της Δευτερεύουσας Εθνικής Οδού Θήβα-Χαλκίδας και της Δευτερεύουσας Επαρχιακής Οδού προς Άρμα. Σε μικρή απόσταση από τον κόμβο 3 προς Ελέωνα. Κόμβος 5. Κόμβος προς Σίπατο μεταξύ της Δευτερεύουσας Εθνικής Οδού Θήβα-Χαλκίδας και της Δευτερεύουσας Επαρχιακής Οδού προς Σίπατο. Θα ήθελα εδώ να αναφέρω ότι η μέρημνα και η φροντίδα της περιφέρειας στεράς Ελλάδας προς το Δήμο Θηβαίων όπως και προς τους πόλυπους δήμους της Βιοτίας εκφράζεται και από δράσεις διαρκής και επαναλαμβωνόμενες όπως είναι ο καθαρισμός ρεμάτων, η συντήρηση του οδικού δικτύου και η συντήρηση και βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού των κόμβων του οδικού δικτύου της περιοχής καθώς και εργασίες διαγράμεις του οδικού δικτύου αναλυτικά. Μια και ανέφερα τον όρο ηλεκτροφωτισμό των κόμβων και δοθείς της ευκαιρίας, θα ήθελα να σας πω ότι η ΠΑ Βιοτίας ως τώρα έχει 55 κόμβους συν δύο σύρεγες σε ένα οδικό δίκτυο της τάξος των 700 περίπου χιλιάδων χιλιομέτρων. Έχουμε συντήρηση, η οποία είναι μια συντήρηση διαιτής, ακριβώς γιατί τα δίκτυα είναι παλιά, ακριβώς γιατί στους δρόμους μας γίνονται έργα με το πέρασμα οπτικών εινών και όχι μόνο από τη δαιή, με αποτέλεσμα να κόβονται καλώδια. Άρα, είμαστε σε μια συνεχή επαγρύπνηση αλλαγής, όπου υπάρχει βλάβη. Και βεβαίως σε ένα πολύ μεγάλο μέρος από τα φώτα μας έχουν αλλακτήμα ειδικούς λαμπτίνες. Να πάμε λοιπόν να δοθείς ευκαιρίας έκανα αυτή την παρεμβολή. Να συνεχίσω όμως για να ολοκληρώσω. Ανταποκρινόμενοι σε σχετικά αιτήματα του Δήμου πραγματοποιήσαμε τον καθαρισμό των εξής ρεμάτων στην περιοχή του Δήμου Θηβαίων. Στο Νεοφοράκι καθαρισμός ρέματος σε μήκος 1.100 μέτρα. Στο Νασσοπό σε μήκος 700 μέτρα. Στη Θήβα καθαρισμός εξής ρεμάτων σε συνολικό μήκος 3.000 μέτρα. Στη Δοβρένα καθαρισμός ρέματος σε μήκος 500 μέτρων. Στο Μουρίκι καθαρισμός δύο ρεμάτων σε σύνολο 500 μέτρων. Στις Πλατεές καθαρισμός ενός ρέματος σε μήκος 200 μέτρων. Στην Ξυρονομή καθαρισμός ενός ρέματος σε μήκος 400 μέτρων. Πραγματοποιήθηκε, αυτό το ανέφερα, επίσης ο ηλεκτροφωτισμός για τους κόμβους. Να πάμε τώρα στα πλαίσια των εργασιών συντήρησης του οδοστρόματος της ΠΕ βιοτείας. Σας ανέφερα το μήκος ευθύνης της περιφερειακής, ως προς τη συντήρηση πάντα, ως ευθύνης των δρόμων που διασχίζουν τη βιοτεία. Φυσικά εκεί πέρα υπάρχει μια μεγάλη εργολαβία συντήρησης του οδικού μας δικτύου. Είναι η πρώτη φάση αφορά 4 εκατομμύρια. Θα ξεκινήσει ήδη μόλις ο καιρός γίνει καλός. Αυτό, ξέρετε, δεν είναι υπεκφυγή. Γνωρίζετε όλοι ότι η άσφαλτος πέφτει όταν ο καιρός είναι καλός και μπορούμε να παρέμβουμε στο δίκτυό μας τότε. Όσον αφορά τη Θήβα και βεβαίως είμαστε πάντα ανοιχτοί γιατί είμαστε σε ένα feedback, σε μια επανατροφοδότηση με τους προέδρους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στους δρόμους μας, που ξαναεπαναλαμβάνω είναι ευθύνη δική μας. Όσον αφορά τη Θήβα είναι λεύκτρα μελισοχώρη, λεύκτρα καπαραίοι, λεύκτρα λεοντάρι, Θήβα λιβαδιά, στρατόπεδο Θήβα, νεοχωράκι. Πέρα από τις παρεμβάσεις που αφορούν το Δήμο Θηβαίων θα ήθελα να αναφερθώ και σε τρία πράγματα πριν ολοκληρώσω. Αυτό είναι το Νοσοκομείο Θήβας. Θέλω να θυμίσω λοιπόν ότι για το Νοσοκομείο της Θήβας δαπανήθηκαν πριν από λίγο καιρό κατά τη διάρκεια του Covid, δαπανήθηκαν πριν από λίγο καιρό κατά τη διάρκεια του Covid. Αυτό που με συνεργασία του διοικητή, νομίζω είναι εδώ ο κύριος Χρονέος, μας ζητήθηκε 8.860 ευρώ, προμήθεια φορητού αναπνευστήρα με 5 φυάλες. Ό,τι μας ζητήθηκε αυτό δώσαμε. Όσον αφορά το δρόμο πρόσβασης προς το Νοσοκομείο Θήβας, αντικαταστάθηκαν τα φωτιστικά σώματα με LED για βελτίωση του παρεχόμενου φωτισμού σε μήκος 200 μέτρων και από τη διασταύρωση προς το νοσοκομείο. Από μένει ο φωτισμός άλλων 600 μέτρων πάνω στο δρόμο, μέχρι την είσοδο του νοσοκομείου, έργο εκτιμόμενο 150.000 ευρώ, για την εκτέλεση του οποίου πρέπει να συναφθεί μάλλον προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Θήβας, δεδομένου ότι πρόκειται για δημοτική οδό, κάτι με το οποίο επεξεργαζόμαστε με τον δήμαρχο, και πιστεύω ότι με την αύξηση αυτών των 100 μέτρων, θα μας πει και ο διοικητής, έχουμε καλό φωτισμό στο δρόμο ακόμβος και δρόμο. Θα προσπεράσω γρήγορα τις πολιτιστικές δράσεις. Θα ήθελα μόνο να θυμίσω σε όλους σας μια σπουδαία παραγωγή, που φτιάχτηκε από την Περιφέρεια Στεράς Ελλάδος, ένα σπουδαίο ντοκιμαντέρ, που αφορούσε την ενίσχυση του μικρασιατικού στοιχείου της Θήβας, το οποίο βεβαίως ήταν συνολικό, αλλά υπήρχε ιδιαίτερη έμφαση, στο μικρασιατικό στοιχείο της Θήβας. Τέλος, δεν θα θέλα να παραλείψω τη συνδρομή μας και της ουσίας προς τον Δήμο, την περίοδο των χιονοκτώσεων των δύο τελευταίων ετών, σε μια άριστη συνεργασία. Από την πλευρά μας συμπαρασταθήκαμε σε διανοίξε παρχιακών και δημοτικών οδών, όσο εντός της πόλης όταν χρειάστηκε και εφόσον χρειάστηκε, γιατί πραγματικά δεν αντιμετώπισε και ο ίδιος ο Δήμος κανένα πρόβλημα, όσο και προς τα χωριά μας. Τώρα, όσον αφορά την αντιπυρική προστασία της περιοχής του Δήμου Θηβαίων, θα θέλα να αναφέρω και αξίζει να το γνωρίζετε, γιατί έρχεται μπροστά μας το καλοκαίρι, ότι η πολιτική, με την πολιτική μας προστασία, έχουμε τοποθετήσει δέκα υδατοδεξαμένες αυτοίς σαραντάτονες, που μπορούν να μπαίνουν και τα ελικόπτερα για να έχουν άμεση πρόσβαση στο νερό, στο Μοσχοπόδι, που για μας είναι ένα δάσος πολύ αγαπητό, στη Στέρνιζα, στο Κωτρώνη, στο Μαζαράκι, στην Ξυρονομή, στη Μονή Μακαριώτη σας, κοντά στις Ερυθρές. Πριν κλείσω, θα θέλω να ευχαριστήσω δημόσια, τους αντιδημάρκους του Δήμου Θήβος, αλλά κυρίως τους πρόεδρους μας, τους πρόεδρους των τοπικών κοινοτήτων μας και την κυρία πρόεδρο, τη μοναδική γυναίκα πρόεδρο που έχω. Αγαπητοί πρόεδροι, Αμπελοχορίου, Δοβρένας, Ελεώνα, Ελωπίας, Θύσβης, Καπαρελίου, Λέκτρονου, Λουτουθίου, Μελισοχορίου, Μουρικίου, Νεοχορακίου, Ξυρονομής, Πλατεών, Ιπάτου, Χωστίου, Θηβέων, Βαγίων, σας ευχαριστώ για τη συνεργασία. Αγαπημένο δήμαρχε Γιώργο Αναστασίου, μέσα από την καρδιά με ευχαριστώ. Μια συνεργασία η οποία είναι σε στέρεες βάσεις και η οποία ευελπιστώ ότι και στο μέλλον θα συνεχίσει να υφίσταται. Να είσαι καλά, Γιώργο Καληδύναμη, σας ευχαριστώ. Ευχαριστούμε την κυρία Παπαθωμά. Συνεχίζουμε με τον δήμαρχο Θήβαση, τον κύριο Αναστασίου. Πρόεδρε, αν μου επιτρέπει και δήμαρχε μόνο μία φράση για μία διευκρίνηση. Σε σχέση με τη στήριξη του νοσοκομείου Θήβαση, η περιφερειάσεις αναφέρεθηκε πάρα πολύ σωστά σε μία μικρή δράση που βγήκε από το τεχνικό πρόγραμμα. Ωστόσο, το γνωρίζουμε όλοι απλώς για να έχει ακουστεί και ενώπιον όλων. Πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε προμήθεια νοσοκομιακού εξοπλισμού ύψους 660.000 ευρώ από το έσπαση περιφερειάς τρεις Ελλάδας, με φορέ ελλοποίησης την ΜΤΕ και το νοσοκομείο Θηβών για τις ανάγκες του COVID-19. Ευχαριστώ. Και φυσικά κύριε Περιφερειάρχη, δεν είναι 700.000 χιλιόμετρα το δικό δίκτυο της βιοτίας, γιατί δεν είναι ούτε της Ελλάδας, είναι 152 συλλογικά της χώρας. Το λόγο έχει ο δήμαρχος στη Βιώνη, κύριε Γιώργος Αναστασίου. Καλημέρα σε όλους, καταρχήν κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω έτσι για τη σημερινή σας παρουσία και την διανέργεια του Περιφερειακού Συμβουλίου εδώ και φυσικά να καλωσορίσω όλους τους Περιφερειακού Συμβούλους, επικεφαλείς των παρατάξεων και να πω ότι βλέπω και τους προϊόντους που έχουν έρθει και τους φορείς της πόλης μας, να πω ότι είμαι ανάμεσα σε πρόσωπα γνωστά ως επιτοπλίστων εξαιτίας και της θητίας μου την προηγούμενη αυτοδικητική περίοδο στην Περιφέρεια Αστεράς Ελλάδος και που πολλοί συνεχίζουν να είναι και σήμερα στην παρούσα περιφερειακή αρχή. Και όπως είπατε κι εσείς κύριε Περιφερειάρχα, συνήθως οι συνειδριάσεις αυτές οι οποίες καθιερώθηκαν από την προηγούμενη περίοδο και καλώς και πολύ καλά πράτετε και το συνεχίζετε γιατί αυτό είναι πάρα πολύ σωστό και πολύ λογικό να είμαστε κοντά στους πολίτες της περιφέρειας και του τόπου του καθενούς σου να μαθαίνουμε τα προβλήματα και να ακούμε τον κόσμο εκεί και να συζητάμε. Δεν έχει τον πανικηρικό αυτό χαρακτήρα που θα θέλαμε όλοι να έχει διότι δυστυχώς συνειδριάζουμε στη σκιά αυτό του τραγικού δυστυχήματος στον Τεμπον, στα Τέμπι, το οποίο στήχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας και τραυματίστηκαν και πολλοί δεκάδες άλλοι. Άνθρωποι νέοι, ουσιαπηδοκλήστον, που στην ουσία αποτελούσαν το μέλλον του τόπου μας και ένα δυστυχήμα το οποίο έφερε και στην επιφάνεια, όπως όλοι οι προλαλήσαντες, οι επικεφαλείς τουλάχιστον και όσοι τοποθετήθηκαν, μιλήσανε και για αυτό το αποτέλεσμα που είχε να φέρει στην επιφάνεια τις αμέτρητες νεοελληνικές παθογένειες. Δεν θα πω πολλά πράγματα για αυτό το ατύχημα. Θα πω, συγχωρέστε με, είναι νομίζω ότι, και μπορεί να διαρμηνεύω και τα συναισθήματα όλων εδώ, ότι έχει έρθει πλέον η ώρα οι κατάλληλοι να αποκαλυφθούν, γιατί και από ποιους εισορεύθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, αυτά τα σκάνδαλα, η αδιαφορία, ο χαδερφισμός, σε αυτό τον αμαρτωλό σε. Και αυτό πρέπει να τα ξακαθαριστούνε και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι. Όμως, νομίζω κύριε Περιφεράχ, κύριε Προέδρα και αγαπητοί συνάδελφοι, γιατί όλοι οι σαν συνάδελφοι που σας βλέπω, ότι έχει έρθει και η ώρα να καταλήξουμε και εμείς ως πολίτες και στον ποιοί έχουν τη θέληση και την ικανότητα να θεραπεύσουν στο μέλλον αυτές τις παθογένειες και να κάνουν αυτό το που ακούμε σήμερα κατά κόρον το ποτέ ξανά, να μην είναι κενό περιεχομένου. Ελπίζω ότι και όλες αυτές οι διαδηλώσεις που έγιναν είναι το βήμα για η αρχή αυτή και να μην μείνει ποτέ τίποτα κρυφό και να συγκαλυφθούν όλα. Από εκεί και πέρα, θα ήθελα να πω ότι είμαι εκλεγμένος στην περιφέρεια από το 2014 μέχρι το 2019 και από το 2019 είμαι δήμαρχος Στύβας. Θέλω να πω ότι η σχέση που είχε αναπτυχθεί συνεργασίας με την προηγούμενη περιφερειακή αρχή αλλά και τη σχέση που έχω εγώ ως μετροδήμαρχο των τότε θηβαίων, τον κ. Νικολάου, αλλά και με τη σχέση που έχουμε αυτή τη στιγμή, θέλω να πω ότι υπάρχει μια συνεργασία άψογη, μια συνεργασία δημιουργική. Δεν αποδέχομαι με τίποτα αυτό που ακούστηκε από κάποιον ομιλητή ότι εννιά χρόνια ήταν άφαντος ο περιφεριάρχης ή τα τελευταία τέσσερα χρόνια που είναι ο κ. Σπανός εδώ. Νομίζω ότι αυτό δεν ισχύει με τίποτα. Είμαστε σε διαρκή και συνεχή επικοινωνία, οπότε έχει χρειαστεί, έχει έρθει. Οπότε χρειάζομαι, έχω πάει και τον έχω βρει. Νομίζω ότι η συνεργασία που έχουμε είναι εξαιρετική και θέλω να πιστεύω ότι αυτό είναι και το αποτέλεσμα που φαίνεται και όλα αυτά τα έργα τα οποία σας ανέφερε η κ. Παπαθωμά, και δεν θα θέλω να επεκταθώ εγώ περισσότερο, είναι το επιστέγασμα αυτής της φοβεράς άψογης συνεργασίας και ομαλής συνεργασίας που έχουμε. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα και δεν μπορούμε να πούμε, γιατί όλοι εδώ μέσα γνωρίζουμε τουλάχιστον πόσο δύσκολο είναι κάποια πράγματα να εκτελούνται και πόσο σκληρές είναι οι διαδικασίες. Και ενώ όλοι ζητάμε και θέλουμε να γίνουν πιο εύκολες οι διαδικασίες, να καταργηθεί η γραφειοκρατία, δυστυχώς αυτό δεν γίνεται. Και όσο πάνε και δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο. Ορθά, δεν το ξέρω. Πώς θα μπορούσαν να δουν κάποια πράγματα και αυτοί που νομοθετούν, γιατί εμείς δεν νομοθετούμε, προτείνουμε ίσως κάποιες στιγμές όταν μας το ζητήσουν, να διευκολυθούν ακόμη περισσότερο οι διαδικασίες. Τα έργα λοιπόν που γίνονται αυτή τη στιγμή στο Δήμο Θηβαίων εκτελούνται και που εκτελούνται είναι της τάξος του μεγέθους αυτού, που σας ανέφερε κυρία Βαπαθωμά. Και ήθελα πραγματικά κύριε Μιλισάρη να θέσω το θέμα της, δεν ξέρω αν είχατε κάνει υπερώτηση για την Ανατολική Παράκαψη, είναι ένα έργο το οποίο έχει πραγματικά μεγάλη ανάγκη. Ο τόπος μας είναι ένα έργο που έχει ξεκινήσει από το 1995. Εσείς το ξέρετε πολύ καλά ως εξισθέσεό σας. Έχουν περάσει σχεδόν 30 χρόνια και μόλις το 2021 τελείωσε η διαδικασία όσον αφορά την αλλαγή του ημοτομικού εδώ της πόλεως. Και αυτή τη στιγμή είναι στο Υπουργείο και προχωράει από ό,τι φαίνεται. Και αυτή την ενημέρωσή έχω κι εγώ. Και ελπίζω και εμπελπιστώ στα επόμενα χρόνια, την επόμενη έτσι τουλάχιστον αυτοδιοικητική περίοδο, να έχει ολοκληρωθεί ένα έργο πάρα πολύ σημαντικό, το οποίο θα λύσει πάρα πολλά προβλήματα για τον τόπο μας. Το οποίο έχουμε πραγματικά ανάγκη. Και κύριε Περβεράκα θέλουμε τη βοήθειά σας και τη στήριξή σας αυτό να επισπεθεί όσο δυνατόν περισσότερη διαδικασία και όλο του Περυφεριακού Συμβουλίου, γιατί το έχουμε πραγματικά ανάγκη. Όπως επίσης πολύ μεγάλη ανάγκη, έχουμε την κατασκευή του βιολογικού στην Δημοτική Ενότητα Πλατεών ένα έργο αξίας, από υπολογισμού, 12 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο έχουμε καταθέσει την πρότασή μας στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και για το οποίο δεν έχουμε μέχρι στιγμής καμία ενημείωση ότι θα γίνει, γιατί ήταν και από αυτά που δεν κληματοδοτούνταν εύκολα και θα έμπαινε ίσως ως κατεξέρεση. Θα θέλαμε και εκεί τη βοήθειά σας και τη στήριξή σας, κύριε Περβεριακά, για να μπορέσουμε γι' αυτό να υλοποιηθεί ένα έργο σημαντικό. Όπως σημαντικό είναι και το έργο αυτό που γίνεται για την αντικάτατα, για την αντικατάσταση του αγωγού στην Αλική και στον Άγιο Νικόλα που θα λύσει πολλά σοβαρά προβλήματα. Υπήρχε μια διακοπή, γνωρίζουμε όλοι για τους λόγους, νομίζω ότι αυτό θα ξεπεραστεί από την ενημέρωση που έχω από τον εργολάγο τον Ανάδοχο και θα συνεχιστεί κανονικά το έργο και θα αλοκληρωθεί μέχρι το δομές το καλοκαίρι που θα λύσει και ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που έχει με την ίδρυση της Αλικής. Γενικά πρέπει να πούμε ότι η βοήθεια που έχουμε και η αλληλοσυμπλήρωση θα έλεγα, εγώ σε πολλά ζετήματα είναι εμφανής και την γνωρίζουν όλοι και οι πολίτες και οι κάτοικοι των δύο περιοχών ακόμη και οι ξένοι που έρχονται στην περιοχή και θεωρώ ότι αυτά τα 4 χρόνια που διανύουμε, διανύσαμε μάλλον και που βοδεύουμε τώρα απλώς προς το τέλος της αυτοδιοικητικής περιόδου, ήταν παρ' όλες τις δυσκολίες, γιατί αυτό όλοι έχουμε μάθει τώρα και τα ξεχνάμε. Πράσαμε τουλάχιστον 2,5 χρόνια εξαιρετικά δύσκολα με τον κορωνοϊό, όταν ήμασταν αναγκασμένοι να είμαστε κλεισμένοι, όταν ήμασταν αναγκασμένοι να λειτουργούμε τις υπηρεσίες μας με το 20% των υπαλλήλων, όταν δεν μπορούσε να εκτελεστεί τίποτα και παρ' όλα αυτά νομίζω ότι έγιναν πάρα πολύ σημαντικά βήματα σε πολλούς τομείς και τα αποτελέσματα των οποίων φαίνονται τώρα. Και ήταν πάρα πολύ σημαντικό αυτό που είπατε για την υπογραφή που κάνατε στις τελευταίες τέσσερις μελέτες που αφορούν την αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης μας, γιατί ήδη εμείς, παράδειγμα, σας λέω ότι δημοπρατούμε, δημοπρατήσαμε μάλλον την ανάπλαση της οδού πολυνίκους, όπου συμπεριλαμβάνονται και ηλεκτρες σπήλες, ένα έργο ΕΣΠΑ το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό και θα ξεκινήσει, θα πάμε προς οδεύλου, προς συμβασιοποίηση, οπότε είναι ένα έργο το οποίο θα συνδράμει πολύ στην ανάδειξη των αρχαιολογικών γόνων της Θήβας και του πλούτου τους και φυσικά την μελέτη για την καδμία και την οικιασγιώμα, ένα έργο το οποίο είναι της αρχαιολογίας και το οποίο ξέρουμε όλοι εμείς εδώ στη Θήβα πόσο καιρό είναι καταλειμμένο με ένα πράσινο πανί γύρω γύρω ένα κτίριο το οποίο έχει καταντήσει φάντασμα. Άρα λοιπόν είναι πάρα πολύ σημαντική αυτή η εξέλιξη και το οποίο θα βοηθήσει πολύ πραγματικά στην αναμόρφωση της εικόνας της πόλης των Θηβών. Εγώ, κύριε Περιφερειάρχα, κύριε Πρόεδρε, αγαπητοί συνάδελφοι Περιφεριακοί Σύμβουλοι, ήρθα για άλλη μια φορά να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας. Θα παραμείνω όσο μου το επιτρέπει ο χρόνος και οι υποχρεώσεις μου στον Περιφεριακό Συμβούλιο σας για να ακούσω και τις υπόλοιπες προτάσεις που υπάρχουν και τις απόψεις των Περιφεριατών Δημοτικών Συμβούλων που είναι εδώ και των φορέων και να υπάρξει ένας γωνιμός διάλογος. Σας ευχαριστώ. Ευχαριστούμε, κύριε Δήμαρχε. Να καλωσορίσω, είδα την Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου. Κάνω λάθος, είναι εδώ. Να την καλωσορίσουμε, λοιπόν, την κυρία Μαυράκη. Πριν ξεκινήσουμε, είχα κάνει μια πρόταση στους επικεφαλείς των παρατάξων. Τι θέλετε, να συζητήσουμε, να συζητήσουν οι επικεφαλείς των παρατάξων, να ξεκινήσουν, μάλλον, τις τοποθετήσεις δικές τους και μετά οι φορείς ή το ανάποδο. Πρόεδρε, οι φορείς έχουμε πει, όλοι έχουμε πει οι φορείς. Κύριε Πρόεδρε, αν μου επιτρέπετε, κάτι ξέχασα και είναι πάρα πολύ σημαντικό. Πριν είχαμε δημοτικό συμβούλιο, νομίζω ότι σας αφορά και εσάς, είχαμε δημοτικό συμβούλιο. Ως κεραυνός στην Εθρία έπεσε και για την περιοχή μας ήταν το κλείσιμο της ΤΑΠΕΡ. Νομίζω ότι το έχετε μάθει όλοι. Μια πολυεθνική αποφάση σε ένα βράδυ να κλείσει την παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου στην περιοχή της ΤΥΒΑΣ. Πράγμα που σημαίνει ότι από τους 155 περίπου εργαζομένους, αυτές είναι πληροφορίες μου που έχω από την επεκείρηση και από τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί, 122 θα μείνουν στον δρόμο. Με κάποιες αποζημιώσεις, ίσως, οι οποίες προσπαθούν να είναι πιο μεγάλες, ίσως για να μπορούν να ξεπεράσει και η εργοδοσία, το νόμο περί ομαδικών απολύσεων, γιατί όταν σου λέει ότι σε ένα μήνα κλείνεις και διώνεις 120, δεν μπορείς να το κάνεις, το ξεγνωρίζουμε όλοι, αλλά θα πάνε μικροθελείς αποχωρήσεις, νομίζω ότι είναι ένα πλήγμα για την περιοχή μας. Και θα ήθελα, όπως και εμείς πήραμε ένα ψήφισμα για το θέμα αυτό, να υπάρξει και ένα αντίστοιχο ψήφισμα, να υπάρξουν πιέσεις, και από τη ΓΕΣΕ και από όπου έχω διαβάσει και έχω δει, να πιέσουμε προς κάθε κατένθυση, γιατί έχει ακουστεί ότι μπορεί να ξαναξεκινήσει μετά από κάποιους μήνες η παραγωγική διαδικασία και πάλι, αλλά νομίζω ότι πρέπει να πιέσουμε τώρα, μήπως μπορέσει και φτάσει στα αυτιά των διοικίσεων αυτής πολυεθνικής και να αποφασιστεί η ανάκληση αυτής της απόφασης, η οποία δημιουργεί τεράστια προβλήματα για την περιοχή μας, που έχει και πριν από δύο χρόνια υποστεί άλλη μία ζημία με το κλείσμα της pipe life, αλλά ο σκοπός θα πρέπει να είναι να ανοίγουν θέσεις εργασίας και όχι να κλείνουν θέσεις εργασίας. Ανάπτυξη δεν έχουμε αλλιώς. Ευχαριστούμε κύριε Δήμαρχε για τη διευκρινήση και για το νέο αυτό το οποίο πράγματι και εγώ χθες το διάβασα και λοιπούμαστε ιδιαίτερα σίγουρα γιατί χάνεται μια επιχείρηση, αλλά περισσότερο γιατί μένουνε 120-125 άτομα και μπαίνουν στην ανεργία. Άρχω να ρωτήσω κάτι τον κύριο Δημαρχό. Παρακαλώ. Και από αυτού. Γιατί κλείνει, ξέρουμε. Με βάση της αιτίας της εταιρείας, κύριε Γκλίτσο, είπα ότι είναι υψηλό το εργασιακό κόστος και παραμένουν σε λειτουργία παραγωγική τα εργοστάσια της στο Βέλγιο και στην Πορτογαλία. Δεν ξέρω αν είναι μικρότερο το εργασιακό κόστος στο Βέλγιο ή στην Πορτογαλία. Αφέρχει και καθόλου το περιβαλλοντικό από το υπομάτους και τα άδεια και τα ISO που παίρνουνε. Όχι. Το εργοστάσιο αυτό παράγει προϊόντα υψηλής ποιότητας. Το γνωρίζουμε όλοι στην περιοχή. Είναι μια εταιρεία η οποία λειτουργεί από το 1967. Ερωτώ το εξής. Υπάρχει ένα περιβαλλοντικό αποτύπωμα όλων των βιομηχανιών, οι οποίες για να πάρουν άδεια να πουλήσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε άλλες χώρες, πρέπει αυτό το ευρωπαϊκό αποτύπωμα, και αναφέρομαι στο να σου πω και γύρω από αυτόν, πρέπει να είναι καθορισμένο. Για το οποίο η ελληνική κυβέρνηση, η Ελλάδα μην πω η ελληνική κυβέρνηση, η Ελλάδα διαχρονικά, εδώ είναι διαχρονικές ευθύνες και βεβαίως είναι, πληρώνουμε πέναλτι κάθε χρόνο, θα το ξέρετε. Έχει να κάνει με αυτό, έχει να κάνει με την όχε που πήγαμε να ξεκινήσουμε και κάναμε, πρωτού την κάναμε, κάναμε μεγάλα πανηγύρια, φέραμε εδώ και ποιον δεν φέραμε, ή δεν έχει να κάνει και με αυτό. Μάλλον δεν το ξέρετε. Δεν υπάρχει σχέση με το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της εταιρείας αυτής. Δεν υπάρχουν προβλήματα. Δεν υπάρχει σχέση, λέτε εσείς, θα το ψάξουμε εμείς. Κύριε Πρόεδρε, τοποθετούν ή επικεφαλείς, άλλαξε τη διαδικασία, τι γίνεται. Μισό λεπτό σας παρακαλώ. Όπως είχα προηγουμένως αναφέρει, θα τελειώσουν ο κύριος Περιφερειάρχης, η κυρία την Περιφερειάρχης και ο κύριος Δήμαρχος και θα πάμε ή στους φορείς, ή στους επικεφαλείς. Αποφασίσανε οι επικεφαλείς να είναι οι φορείς. Μισό λεπτάκι. Αποφασίσανε οι επικεφαλείς χωρίς να το αποθετηθούμε. Εγώ προτείνω. Έκανα ερώτηση. Με ποιον μιλώ. Ο Γιώτης είμαι. Έκανα προηγουμένως ερώτηση και μάτισα την έκανα και δεύτερη φορά πριν από λίγο. Δεν μας αφήσετε να το αποθετηθούμε. Δηλαδή προτείνω επειδή είναι μίζωνο σημασίας... Νομίζω το ακούσατε και έπρεπε να απαντήσετε. Όχι. Απαντώ όταν μου δίνετε το λόγο. Γιατί τιμώ τη διαδικασία. Επειδή είναι μίζωνο σημασίας η σημερινή διαξαγωγή του Περιφοριακού Συνεδρίου... να το αποθετηθούν οι επικεφαλείς στη συνέχεια με την άνεση χρόνου οι φορείς... και να το αποθετηθούμε επί των φορέων. Κύριε Γιώτη... Δεν είναι σωστό τώρα να το αποθετηθεί μόνο... Δεν συμφωνούμε. Μη φωνάζετε. Δεν είναι σωστό. Εγώ απαντώ. Μη μιλάτε όμως συνέχεια. Δεν μιλάω συνέχεια. Με διακόπτει ο κύριος Μπαζδέκης. Δεν σε διακόψε κανένας. Ωραία, λοιπόν, να ολοκληρώσω το... Απλούστατα θέλω το εξής. Κύριε Γιώτη, έγινε μια ερώτηση. Η πλειοψηφία των επικεφαλείς είπε να ξεκινήσουμε με τους φορείς. Και πρέπει να ξεκινήσουμε με τους φορείς. Είναι το πιο δημοκρατικό σύστημα να πω. Αν εσείς το χουτικό αυτό που αναφέρετε, το εννοείται δημοκρατικό, το ότι τοποθετήθηκε ο κύριος Μπαζδέκης ή η κυρία Μπατζηλή, δεν ξέρω ποιο πήρατε αυτή την απόφαση, δεν στερεί το λόγο από τους υπόλοιπους επικεφαλείς. Πρέπει να τοποθετηθούμε επί της διαδικασίας και οι υπόλοιποι επικεφαλείς. Αν πω λέει η δημοκρατία... Αν θέλετε και η απόφαση μετά την πρόταση της πλειοψηφίας των επικεφαλείς, σαν πρόεδρος αποφασίζω και εγώ και προτείνω να γίνει πρώτα με τους φορείς. Ωραία, αλλά να το προτείνουμε και με τη γνώμη μας, δεν μπορείτε να μιλάτε μόνο με το ΣΥΡΙΖΑ. Συγγνώμη κύριε Γιώτη, συγγνώμη. Έχουμε ανθρώπους εδώ πέρα, έχουμε το διοικητή του νοσοκομείου που έχει δουλειά και πρέπει να αποδεσμευτούν οι άνθρωποι. Έχουμε άλλους ανθρώπους από τις παρατάξεις του Δήμου Θηβαίων, έχουμε από την Περαιοπτιακή Ενότητα... Αλλά δεν μπορεί να μιλάτε και να παίρνετε αποφάσεις μόνο με δύο επικεφαλείς. Δεν πήρα αποφάσεις μόνος μου. Ωραία, συγγνώμη λοιπόν. Η άποψη της παρατάξεώς μου είναι να μιλήσουν οι πραγματικοί... Ωραία, ωραία, ωραία. Μη με διακόπτετε, να ολοκληρώσω. Επηρεώσε μια φορά, έχει πάλι μία η ώρα. Κύριε... Σε παρακαλώ. Σε παρακαλώ. Εγώ σας παρακαλώ. Ε, ωραία, εντάξει. Ολοκληρώνω λοιπόν την τοποθετησή μου, να μιλήσουν στη συνέχεια μετά τους επικεφαλείς... με όλο το χρόνο οι σεβαστοί φορείς, τους οποίους θα ακούσουμε ευλαβικά... και επί των φορέων μετά να τοποθετηθούν ξανά οι επικεφαλείς και ο πύλος περιφέρει άρχις. Ωραία, έχετε όντως την άποψή σας. Αλλά από την άλλη μεριά και αυτό που κάναμε... Και στο δίστομο είναι το εξής. Όταν μιλήσουν οι φορείς, λένε κάποια θέματα, κάποια στοιχεία... που θα μπορούν να μιλήσουν και να απαντήσουν και οι επικεφαλείς. Και είναι και πιο λογικό δηλαδή. Σέβομαι την πλειοψηφία. Ε, ωραία, θα... Είναι η άποψή μου. Ωραία, εντάξει, ευχαριστώ πάρα πολύ. Τη λαμβάνω υπόψη μου, αλλά δεν μπορώ να την λοποιήσω, συγγνώμη. Ευχαριστώ. Κι εγώ. Λοιπόν, ήρθε η ώρα αυτή τη στιγμή, επειδή θα ξεκινήσουμε με τους φορείς, να ευχαριστήσω έναν φίλο εδώ στη Θήβα και πρώην συνεργάτη μου και εμένα στο Δήμο, τον Σωτήρτο Καραμαγκιόλη, τον δικηγόρο, ο οποίος με πολλή προθυμία, όπως πάντως δεν το κάνει βέβαια, μας διέθεσε την αίθουσα εδώ με την... με τα καλωριφέρ, με οτιδήποτε άλλο. Τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα. Και επειδή μου είπε προηγουμένως, ένα λεπτό αν θέλετε, κάτι θέλετε να πείτε, κύριε, για να συνεχίσουμε με τους φορείς. Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχα, κυρία και κύριοι αντιπεριφερειάρχες, κυρίες και κύριοι Περιφερειακοί Συμβουλίοι, αγαπητοί συμπολίτες, εκπρόσωποι φορέων, καλώς ήρθατε. Και βεβαίως οι αγαπητοί δημάρχοι και κυρίως ο δημάρχος του ΒΕΟ, ο οποίος είναι οικοδεσπότης, από τη μεριά μας ως οικοδεσπότες και εμείς σας καλωσορίζουμε σε αυτό το χώρο. Θα σας κάνω μια πολύ γρήγορη ενημέρωση τι ειστεί Σύλλογος Φυλοπρόοδων. Ναι, πρόεδρε θα τρέξω, αν και δεν είμαι συνηθισμένος. Λοιπόν, ο Σύλλογος Φυλοπρόοδων, υπαρμενώντας, έχει ιδρυθεί το 1909. Ήταν η συνέχεια του Φυλοπρόοδου Σύλλογου, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τα μέσα του 19ου αιώνα και έχει την τύχη να έχει στην ιδιοκτησία του αυτό το χώρο που, όπως βλέπετε, είναι απαρκοεκτάσεως έξτρεμμάτων με αυτή την αίθουσα, η οποία είναι θεατρική. Έχει σκηνή, έχει παρασκήνιο, έχει τον διάδρομο πίσω από τη σκηνή, έχει τα καμαρίνια της και το αναψυκτήριο και τα γραφεία του Συλλόγου. Αυτή η αίθουσα χτίστηκε μετά το 1945. Μέχρι τότε υπήρχε μία πρόγονός της, ένα κτήριο παλαιό, το οποίο κατά τη στρατοπέδευση εδώ των εγγλέζων στρατιωτών και μετά τη αποχώρηση τους κάλικε από μία μπεργκαγιά. Εν συνεχεία ο Σύλλογος και οι διοικήσεις του, μετά από επαφές, κέρδισαν κάποια χρήματα από το Βρετανικό Δημόσιο και βαθμιά χτίστηκε αυτή η αίθουσα, που ολοκληρώθηκε περίπου το 1957. Αυτός λοιπόν είναι ο χώρος μας. Τα λέω αυτά προσδοκώντας, βέβαια να αναφέρω όχι για τα συγχαρητήρια ή ευχαριστήρια, αλλά σαν ένδειξη τιμής για την προτίμησή σας, δεύτερη φορά στο Συλλογό μας να χρησιμοποιήσετε αυτή την αίθουσα, ότι σας τη διαθέτουμε χωρίς αντάλλαγμα. Το αντάλλαγμα θα είναι η υποστήριξή σας, βέβαια. Προσδοκούμε περισσότερα από ένα πενυχρό τιμήμα ενοικίασης. Αυτό δεν έχει να κάνει με την επιχείρηση, έτσι, αν μην παρεξηγηθώ. Λοιπόν, τώρα, επιτρέψτε μου, επί γραμματικά, αλλά πολύ γρήγορα, όμως, θα ήθελα να δώσετε σημασία. Θέλω να πω δύο πράγματα. Το ένα είναι νερό. Το ένα είναι νερό. Το νερό είναι η πηγή ζωής. Με το νερό δεν έχουμε ασχοληθεί καθόλου. Στηχεία για το νερό υπάρχουν στην περιφέρεια, υπάρχουν στο δήμο, είναι γνωστά, δεν πρέπει να αξιοποιηθούν, ήρθε η ώρα. Και υπάρχουν και στο Υπουργείο. Τι εννοούμε το νερό? Στην πόλη μας έχουμε την τύχη, την ευλογία και την ατυχία. Παράλληλα, έχουμε τη λίμνη ηλίκη. Από τη λίμνη ηλίκη, αυτή η πόλη και ο κάμπος της, ο πλούσιος αυτός κάμπος, και ο πρόεδρος στο καλωσόρισμά του, είναι πηγή ανάπτυξης, γιατί οι κλιματολογικές συνθήκες ευνοούν τη γεωργική παραγωγή εδώ και χιλιάδες χρόνια, δεν παίρνει μία σταγόνα για να ποτίσει τα προϊόντα του. Γιατί το αναφέρω αυτό? Δεν είναι κάποια σοφία που έρχεται από τους προγόνους. Αν δείτε το βασιλικό διάταγμα, αν δεν κάνω λάθος τότε, του 1880, που αφορά τη σύμβαση από Ξηράνσιος και Σκοπαϊδος, έχει συμβατικό όρο ότι τα νερά της αποστραγγίσεως μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για την άρδευση του κάμπου θυβών και βαγίων. Αυτό, λοιπόν, που ήταν μια νομική επιταγή, δεν έχει αξιοποιηθεί. Αυτός είναι η ώρα. Θυμάστε, στο πρόσφατο παρελθόν, πριν τρία χρόνια ήταν, λειτούργησε πάλι μετά από 60 χρόνια η σύραγγα της Ανθιδόνος. Η σύραγγα της Ανθιδόνος οδηγεί τα νερά, τα οποία έρχονται μέσω του βιωτικού κηφισού από την Κοπαϊδα, στη λίμνη Λύκη, και από εκεί με υπερχύληση στην παραλίμνη, και από εκεί με δεύτερη υπερχύληση προς τη σύραγγα και προς θάλασσα. Εκεί, λοιπόν, χάθηκαν εκατομμύρια κηβικά, εκατομμύρια. Αυτό, λοιπόν, το καθέτω όχι σαν πρόταση, το καθέτω σαν έκλυση. Γιατί κάτι που αναφέρα τη συνέχεια μπορεί να καταντήσει και μονή. Δεύτερο ζήτημα, και δεν μπορώ να αποφύγω τις σημειολογίες, γιατί έτσι έχω και μια διαστροφή, μπορείτε να αντιπείτε με αυτό. Η μία σημειολογία είναι εξής. Αυτό το θλιβερό περιστατικό που έκανε τον Μάρτη να ζηλέψει τη δόξα του Μάη και το κόκκινο χρώμα του, αλλά ο Μάρτης το έκανε αίμα και όχι ελπίδα, το κόκκινο χρώμα, μας ανάγκασε όλους, αντί να δένουμε την κλωστή στο δάχτυλο με το κόκκινο χρυσό χρώμα, να έχουμε το πένθος στον πράτσο μας. Αυτός, λοιπόν, ο Μάρτης, ήρθε, άμα μας πει, να μας ταρακουνήσει. Και δεν μπορώ να αποφύγω την εικόνα. Εδώ είναι και ο διοικητής του νοσοκομείου, ο οποίος θα περιγράψει από την πλευρά του τα θέματα, αλλά ενός… Κύριε Καραμαγιώλη, συντομεύετε. Παίστε το με λίγα λόγια. Παίστε το. Εντάξει. Και πριν θα τελειώνω. Λοιπόν, τι θα γινόταν, αν γινόταν αυτό, δίπλα σε ένα νοσοκομείο σαν τη στήβαση. Και τέλος, σαφόρο τιμής στους νεκρούς. Σήμερα, από την πόλη, την ιερή της Θηβάς, η οποία ανέδειξε, αφήστε όλους τους άλλους ήρωες. Ο βασικός ήρωας της Θηβάς, ο παγκόσμιος ήρωας είναι η Αντιγόνη. Γιατί? Τίμησε ως νεκρός η Αντιγόνη. Με προσωπικό κόστος. Θα ήθελα αυτό, αυτό είναι πρόταση, με όλο το σεβασμό, προς το Περιφερειακό Συμβούλιο, να συμπεριληφθεί στο ψήφισμά σας, όποιο κι αν είναι αυτό, ότι δηλαδή, από την πόλη της Αντιγόνης, η οποία έδειξε σεβασμό στους νεκρούς, με ποιον τρόπο, δίδε το σεβασμό στους νεκρούς, την εξασφάλιση της ποιότητας ζωής και της ασφάλειας της ζωής των ζώντων. Αυτά ήθελα να σας πω. Τα είπα πολύ γρήγορα, ευχαριστώ για το χρόνο που μου δώσατε και συγγνώμη για την όποια κατάχρηση. Ευχαριστούμε κύριε Καρμαγιώλη, να είστε πάντα καλά. Να ξεκινήσουμε με τους φορείς. Αυτό που θέλω, εγώ, συγγνώμη κύριε Γούλα, αυτό που θέλω και γιατί τον έχω ήδη καλέσει, πρέπει οπωσδήποτε αυτή τη στιγμή να μιλήσει ο αναβληρωτής διοικητής της νοσοκομείας. Θέλετε να μιλήσετε από εκεί για να σας φέρουμε μικρόφωνο? Καλό μεσημέρι μπορούμε να πούμε. Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφεριάρχα, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, κυρίες και κύριοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, όταν πριν τρία χρόνια ήρθα στη Θήβα, δεν περίμενα ότι θα βρω τόσο μεγάλη αγάπη συμπαράσταση για το έργο στην προσπάθεια που κάναμε στο νοσοκομείο μαζί με τους εργαζόμενους. Τόσο μεγάλη που αισθάνομαι ότι είμαι μετά από τρία χρόνια, καταγωγή είμαι από τα Βλωνάρη της Εύβοιας και από τα Βλωνάρη της Εύβοιας, ότι είμαι ένας από όλους εδώ τους συμπολίτες στη Θήβα. Αυτό είναι το ένα. Το δεύτερο που ήθελα να ξεκινήσω την ομιλιά μου, άρα βρήκα αυτή την αγάπη από τους Θηβιός και την περιοχή, βρήκα και εξαιρετικούς εργαζόμενους στο νοσοκομείο. Δηλαδή, γιατρούς νοσηλευτικοί και λοιποπροσωπικοί. Και αυτοί που βρήκα και αυτοί που ήρθανε λόγω της πανδημίας, βοήθησαν για να γίνουν πράγματα πάρα πολλά στο νοσοκομείο. Τώρα, δεν θέλω να σας κουράσω. Έχω κάνει, επευκαιρία της τριετίας, έναν απολογισμό του νοσοκομείου και υπάρχει στο site. Θα αφήσω και στο προεδρείο για να το έχετε. Θα σταθώ σε μερικά σημαντικά πράγματα. Αυξήσαμε τις κλίνες του νοσοκομείου από 60 σε 82, γιατί κάναμε κλινική COVID. Και βοήθησε την κοινωνία της ΣΤΥΒΑΣ, ήπιος μοσφής βέβαια, γιατί μεταφερόντουσαν σε άλλο νοσοκομείο. Κάναμε πάρα πολλά έργα μέσα στο νοσοκομείο. Αυτό που είπε ο περιφερειάρχης, αυτά τα 660 χιλιάρικα που βγήκαν, τώρα συμβασιοποιούνται, γιατί όπως ξέρετε εσείς καλύτερα από εμένα, στο δημόσιο υπάρχουν οι ενστάσεις και όλα αυτά καθυστερούν. Αλλά μέσα στα δύο πρώτα έργα που γίνονται, είναι τα σολυνωτά ταχυδρομεία, δηλαδή που δεν υπήρχαν στο νοσοκομείο μας, και το σύστημα PAX, ψηφιακή ακτινογραφία, που είναι πολύ σημαντικό, γιατί πετάει στον κάλαθο των αχρήστων την κλασική ακτινογραφία. Συν και πολλά άλλα που θα ξέρετε στην περιφέρεια, γιατί εσείς τα έχετε ψηφίσει και σας ευχαριστώ για αυτό. Στόχος από την πρώτη μέρα που ήρθα, ήταν τα επίγοντα. Το ξέρει η αντιπεριφεριάρχης. Ήρθε τα είδαμε, τα επίγοντα, είναι το νοσοκομείο της Θήβας σε άθλια κατάσταση. Όχι μόνο για τον κόσμο, αλλά και για τους ίδιους τους εργαζόμενους. Με τη βοήθεια δύο μηχανικών από τη Θήβα, του Αποστολόπουλο Αποστόλη και του Καρατσίκη Αλέξη, μηχανολόγου μηχανικού, μας έκαναν δωρεά μελέτη για τα επίγοντα και επειδή το έργο ήταν όρημο, μπήκε στο κταμίο ανάκαψης με τη βοήθεια του περιφεριάρχη της Πέμπτης, είπε, του κυρίου Σερέτη, ο οποίος μας έχει βοηθήσει σε Θήβα πάρα πολύ και του υποδιοικητή του κυρίου Παπαγιωριού για τα νοσοκομεία. Ήταν αρχικού προϋπολογισμού 250.000. Έγινε επανεξέταση, μπήκανε και άλλα πράγματα. Βάζουμε και αναμόρφωση και του ακτινολογικού που είναι στο δεύτερο όροφο. Έφτασε 450.000 και ολοκληρώνεται η κατασκευή. Ολοκληρώνεται τώρα, περίπου θα φτάσει τις 800.000. Είναι πολύ σημαντικό για το νοσοκομείο μας. Και από εδώ θέλω να ευχαλιστήσω, επειδή πριν αυτό βγει στη δημοπρασία, θα βγει με άλλα έργα, περιβαλλοντολογική μελέτη για το έργο ανακατασκευής χώρου που δεν υπήρχε και με τη βουήθεια του Διευθυντή του Περιβάλλοντος της Περιφέρειας στη Γλυβαδιά του κ. Πατσούλη ολοκληρώνεται και θα τη δώσουμε αυτή τη εβδομάδα, για να μπορεί να βγει η διακήρυξη. Όποιος γιατρός έφυγε αυτή την περίοδο από το νοσοκομείο, έφυγε γιατί πήρε θέση μονή μου σε άλλο νοσοκομείο, ήρθαν αρκετοί γιατροί. Θέλω να πω, το ξέρει η κοινωνία της Θήβας και της περιοχής, ότι αυτή τη στιγμή έχουμε ορθοπαιδική κλινική με πέντε ορθοπαιδικούς. Μπορώ να πω από τι λέει ο κόσμος, αλλά και από τι βλέπω από αυτά τα πράγματα που κάνουν οι γιατροί μας, την καλύτερη ορθοπαιδική κλινική γίνεται στη Θήβα, στο νοσοκομείο της Θήβας. Και το λέω το καλύτερο, ότι ξεφεύγει από τα όρια του πλασικής ορθοπαιδικής κλινικής. Και μπράβο στον κύριο Δαύρυ που είναι και συνάδελφός μας. Να τα πούμε με το όνομά τους. Βέβαια, αλημονό. Είναι η νέα γενιά που έχει έρθει στο νοσοκομείο της Θήβα και αγωνίζεται. Κι αυτός απ' την έβοια. Τι θα κάνω. Από την έβοια. Δεν απ' την έβοια. Στη συνέχεια θα ήθελα να σας πω ότι φροντίζομαι να παίρνουμε γιατρούς της βοήθεια της είπε, έτσι. Πέρα από το νοσηλευτικό προσωπικό. Ήδη πήραμε μια γενική γιατρός, γιατί μας φύγανε δύο γιατροί για άλλα νοσοκομεία από τα επίγοντα. Μια γενική γιατρός με μπλοκάκι, δεν έχει σημασία. Προσφέρει τις υπηρεσίες της από την περιοχή της Θήβας. Και είμαστε έτοιμοι αυτή τη στιγμή να κάνουμε σύμβαση με οφθαλμίατρο. Καταλαβαίνετε. Όχι μόνο θα κάνουμε σύμβαση με τον οφθαλμίατρο μέχρι το τέλος του μήνα, αλλά έχουμε κάνει έρευνα αγοράς, οφθαλμίατρο στα χειρουργοί στη Θήβα, έτσι. Βρήκαμε τα μηχανήματα, θα γίνει διακήρυξη αν του πάρουμε τα μηχανήματα. Είναι με, πώς το λένε, χρονομίστος ή κάπως έτσι. Χρονομίστος. Όχι, όχι, όχι. Χρονομίστος. Μπράβο. Και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε πάνω από 200 επεμβάσεις οφθαλμολογικές στη Θήβα που μας χρειάζεται. Τώρα θα κοιτάξουμε να εκμεταλλευτούμε, γιατί έχουμε ανοιχτή πρόσκληση εμείς, έτοιμη έγκριση για ουρολόγο και για χειρουργό. Δεν υπάρχουν, για να έρθουν. Θα κοιτάξουμε να εκμεταλλευτούμε. Υπάρχει μια συμφωνία με ουρολόγο. Μόλις αποδικοποιηθεί αυτό που ψηφίστηκε, να έρθει ουρολόγος ιδιώτης για δύο μέρες στο νοσοκομείο της Θήβας. Δεν θέλω να σας κοράσω περισσότερο, γιατί μπορεί να θέλετε να σας απαντήσω. Θέλω να κλείσω αυτήν την εισήγησή μου, με το ότι τα τρία χρόνια, σαν κόστας χρονέως αναπληρωτής διοικητής συνταγωνιωμένου μονάδα της Θήβας, είχα την αμέριστη και έμπραξτη συμπαράσταση, υποσχύρηση και βοήθεια του διοικητή του Ουνουσού Λιβαδιάς και Θήβας, του κ. Τσαντίλα, που υπήρξε μεταξύ μας μία αμοιβαία κατανόηση και ειτήμαση και συνέβαλε το μέγιστο, με τη βοήθειά του, σε ό,τι πραγματοποιήσαμε αυτή την περίοδο των τριών χρόνων στη Θήβα. Σας ευχαριστώ. Μου επιτρέπετε μόνο τον σεβασμό. Εμείς θέλαμε να ακούσουμε τους χορείς, σε σχέση με το τι προβλήματα αντιμετωπίζουν οι χώροι στους οποίους κάνει αναφορά. Εγώ κατάλαβα την τοποθέτηση του κ. Αντιπροέδρου, ότι το νοσοκομείο της Θήβας λειτουργεί άψογα. Εκτός αν δεν κατάλαβα καλά, με συγχωρείτε. Να σας πω. Αν όμως λειτουργεί άψογα, τότε προς τι υπάρχει μια συντονιστική επιτροπή φορέων, 28 φορέων εδώ στην περιοχή που ασχολείται με το νοσοκομείο. Γιατί υπάρχει αυτή η επιτροπή, μπορεί να μας εξηγήσει ο κ. Αντιπροέδρος, αν μπορεί να μας δώσει και ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Γιατί ακροθυγός μας είπε κάποια, πλην όμως δεν μας ανέφερε τίποτα επί της ουσίας. Θέλετε να τα αναφέρουμε εμείς που δεν είμαστε από εδώ. Ναι, αφέρετε να δούμε αν υλοποιούνται ή λύνονται. Εσείς δεν έχετε κανένα πρόβλημα δηλαδή. Δεν υπάρχει νοσοκομείο κύριε που να μην έχει προβλήματα σήμερα. Δεν υπάρχει. Το προσωπικό θέλουμε πολύ περισσότερο, θέλουμε να αναπτύξουμε περισσότερες κλινικές. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να τα κάνει ιδιωτικά κύριε. Και έρχεστε τώρα εδώ και μας λέτε αυτά που μας λέτε είναι παραμύθια της Καλιμάς. Απέτυχε, απέτυχε, απέτυχε να τα κάνει όλα ιδιωτικά και δεν θα τα κάνει. Κύριε Δηκτά, κύριε Δηκτά, σας παρακαλώ λίγο μισό. Τελειώνει τώρα γιατί δεν λέει μπαρούφες. Κύριε Ναπληρωτά, θα θέλαμε να μας πείτε ποια είναι τα συγκεκριμένα προβλήματα και πώς εμείς ως περιφερειακοί σύμβουλοι θα συμβάλλουμε... Έλα κώστα λέει μπαρούφες τώρα, τι ακούς. Προσπαθούνε απέτυχα να τα κάνουν ιδιωτικά. Ήρθανε να κάνουν την παιδεία, την υγεία ιδιωτικά. Αυτό προσπαθούνε να κάνουν. Μπαρούφες λέει. Σας παρακαλώ πολύ. Λέει μπαρούφες και μόνο μπαρούφες. Να ακούσουμε σας παρακαλώ τους φορείς και όχι να ακούμε εκπροσώπους της κυβερνήσεως Μητσοτάκη ΑΕ. Να τελειώσουμε με αυτούς και να πάμε στα προβλήματα της καθημερινότητας και των ανθρώπων του μόθου. Τώρα να ακούμε Μητσοτάκη ΑΕ τον εκπρόσωπο δεν ήρθα από την Αθήνα εδώ. Νομίζω ότι δεν μπορούμε να συνονιστούμε κατά αυτόν τον τρόπο. Τι να κάνουμε. Φτάνει κύριε Πρόεδρε. Με όλο το σεβασμό να μιλήσουν οι φορείς. Να μιλήσουν οι άνθρωποι της καθημερινότητας. Μας λέει μπαρούφες. Φτάνει. Δεν χρειάζονται οι λέξεις αυτές απόψι μου. Συγγνώμη. Προσωπική. Θα καλώ τον μπαρούφες αλλά φτάνει. Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια. Αν υπάρχει κάποιος θέλει να κάνει μια ερώτηση θα το απαντήσω. Να σας απαντήσω. Ευχαριστούμε κύριε. Αν με αφήσουν να σας απαντήσω δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ευχαριστούμε κύριε. Σε σχέση υπάρχει όπως το είπατε αυτά που βοηθούν το νοσοκομείο. Και με τις διαμαρτυρίες που βοηθούν το νοσοκομείο. Ας σας πω ένα απλό. Δεν υπάρχουν γιατροί και μας λέει τώρα τι έφτιαξε. Κύριε Χωνέ, έχουμε πολλές ερωτήσεις. Τον Οκτώμβριο του 21 το νοσοκομείο της Θήβας είχε μηδέν χειρουργία. Τότε ήταν με τους φορείς και τα λοιπά. Και αυτή τη στιγμή περνάει τα 45. Κάποια προσπάθεια έγινε, κάποιοι γιατροί ήρθανε και το κάνανε. Έτσι. Εγώ θα σας πω το εξής. Τα επίγοντα του νοσοκομείου της Θήβας λόγω του ότι η περιοχή έχει μία ιδιομορφία. Έχει τρία hotspot που εξυπηρετεί. Έχει φυλακές. Και έχει και τους ρωμά που είναι αποκλειστικά έρχοντες στο νοσοκομείο. Εγώ θέλω να σας πω ότι είμαι τρία χρόνια και δεν έχει γίνει επεισόδιο με ρωμά στο νοσοκομείο μας. Είναι σημαντικό για την περιοχή και τα λοιπά. Πάμε παρακάτω. Αυτή η περιοχή που έρχονται εξειδικευμένα, το νοσοκομείο της Θήβας, επειδή λέω παρούφες, το νοσοκομείο της Θήβας δεν είχε ραντεβού. Που είχαν όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδος. Και στο πρώτο τετράμινο μπήκαν τα ραντεβού. Τι θα μπει ο κόσμος. Σαφώς και θα έχει ελλείψεις. Έχω ελλείψεις αυτή τη στιγμή. Ακούστε, ακούστε. Γιατί απευθύνεστε αυτό τον τόνο σε εμένα. Όχι. Μου λέτε δεν σας είπα τα προβλήματα. Εγώ είπα τι υπήρχε και τι έγινε. Ούτε καμιά προπαγάντα κάνω σε κανένα. Κώστα, κώστα, κώστα. Εγώ σας ευχαρίστησα γιατί με φωνάξετε. Μου επιτρέψει κύριε Δηγητά. Κύριε Δηγητά, θα συγχωρήσω σε κάτι που είπε ο κύριος Μαζδέκης και είναι αυτό που ζητούσανε όλοι και οι επικεφαλείς. Δηλαδή, πέρα από τη μικρή ανάλυση, το τι έργο έχει γίνει, να πείτε ότι είναι αυτό που είπατε τώρα, ότι έχουν τα προβλήματα του χειρουργικού. Δεν σταματάνε τα προβλήματα. Σε ένα νοσοκομείο, τα ξέρετε. Σταματάνε. Ειλικρινά δεν χρειάζεται ούτε να αντιδράσουμε, ούτε να φωνάξουμε. Κακώς δεν οργανώσατε μια βράβεψη και για τον κύριο. Ε, ε, ε. Ευχαριστώ πολύ. Δεν τη χρειάζομαι. Πρόεδρε, πρόεδρε, μια ερώτηση. Μισθό μισόλεπτο, πρόεδρε, μια ερώτηση, πριν αποδεσμεύσετε το διοικητή. Μια ερώτηση. Λοιπόν, μετά τον κύριο Γκλέτσο και τον κύριο Μπασδέκη, θέλω μια ερώτηση να πω από αυτό το διοικητή. Ναι, ωραία. Ορίστε. Να σας ακούσω. Ναι. Ποιος θέλει να κάνει ερώτηση. Ο Γιώτηση με μια ερώτηση. Α, είναι από κει ή θα μιλήσω εγώ. Νομίζω προηγούμε. Ο Γιώτησης είναι και δικαίωμα να κάνουμε ερώτηση. Προηγείται η κυρία Κατσιμίχα. Όχι, προηγούμε εγώ, πρόεδρε. Όχι, όχι, τύχη αναφέρα από πολύ νωρίς, σας παρακαλώ. Μιλήστε πιο πολύ πραγματικά. Δεν προηγείται κανείς, γιατί αυτό είναι εκτός διαδικασίας και γίνεται με την ανοχή του προεδρού για ένα κρίσιμο ζήτημα. Συγγνώμη, πρόεδρε, φεύγω παράκληση. Ξέρουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε για να σκόθουμε από αυτό το τραπέζι συνενοημένοι. Ωραία, μετά τον κ. Γκλέτσο και τον κ. Μπασδέχη ζητώ το λόγο. Μα δεν μιλήσαμε επί κεφαλής, σας παρακαλώ. Ωραία, μια ερώτηση θέλω να κάνω. Συγγνώμη, αφήστε. Ωραία, μετά την κυρία Κατσιμίχα. Κυρία Κατσιμίχα, μου επιτρέπετε να κάνει την ερώτηση στον κ. Γιώτηση. Κυρία Κατσιμίχα, να τα πω. Να κάνω την ερώτηση, κύριε Γιώτη, να αποσυμφορήσουμε το κακό. Δεν έχω πρόβλημα να μιλήσουμε με την κυρία Κατσιμίχα. Σε παρακαλώ, εντάξει. Ούτε και εσύ ξέρεις που έβλεψες. Γιατί και εσύ δεν ξέρεις που έβλεψες. Εγώ δεν είπα ούτε ρεσμαρούφες ούτε τίποτα. Κάθισα την ώρα και περίμαθες σε γάμο. Τι θα κάνει, δεν πρέπει να τον ρωτήσουμε. Ούτε ξέρεις. Να κάνω την ερώτηση. Κάντε την ερώτηση, κύριε Γιώτη. Κύριε Δικητά, μία ερώτηση με τρία σκέλη. Πρώτον, η στελέχωση του νοσοκομείου σε σχέση με τον κανονισμό του Υπουργείου Υγείας. Πόσο της 100 είναι, πόσοι γιατροί λείπουν, πόσο νοσηλευτικό προσωπικό λείπει. Δεύτερον, τοποθετηθήκατε δικητής του νοσοκομείου από τον κύριο Κυκίλια, ο οποίος, ως γνωστόν, τοποθέτησε και έναν 85-χρονο σε άλλο νοσοκομείο για εξυπηρέτηση. Δεν νομίζω την ερώτηση αυτή, κύριε. Δεν είναι ερώτηση. Δεν είναι ερώτηση. Να την πάρετε πίσω και κάντε την ερώτηση για το νοσοκομείο. Σας παρακαλώ ιδιαίτερα. Σας παρακαλώ. Δεν είναι ερώτηση για τον κύριο Κυκίλια. Δεν είναι ερώτηση. Δρέπεται να το πει. Και τελειώνω κλείνοντας, εάν έχετε εντολή, να δρομολογήσετε όλες εκείνες τις αναγκές και οι ικανές συνθήκες για να ιδιωτικοποιηθούν τα νοσοκομεία μας. Γιατί βοάει η κοινωνία της Θήβας ότι το νοσοκομείο υπολειτουργεί. Ευχαριστώ. Ευχαριστώ πάρα πολύ κύριε Δικητής. Μάλλον δεν ζεις στη Θήβα, γιατί εγώ ζω στην κοινωνία, το είπα ότι σχεδόν έχω σωματιωθεί και ξέρω τι ακούω από την κοινωνία της Θήβας ένα. Δεύτερο, σε αφορά το άτομό μου, απευθύνομαι σε εσάς, επειδή με παρακολουθείτε. Είμαι ο δοντίατρος. Βγήκα στη σύνταξη, είμαι 37 χρόνια υπηρεσίας. 27 χρόνια υπηρεσίας. Κύριε Χρονέ. Κύριε, πρέπει να απαντήσω στο συγκεκριμένο. Όχι, δεν θέλω να απαντήσεις. Κύριε Χρονέ, δεν είναι σωστό αυτό που κάνετε. Δεν είναι προσβολή, είναι ντοκουμέντο. Δεν είναι προσβολή, είναι ντοκουμέντο. Ξέρουμε πώς διορίζει την αγροπραθία τους δικητές των νοσοκομείων. Αυτό θέλω, αλλά δεν σταματάτε. Με συγχωρείτε πάρα πολύ. Με συγχωρείτε. Τι να κάνει. Με απαξιώνετε. Και είναι λάθος. Εγώ όταν σας μιλάω σταματήστε λίγο να κάνω κάτι που θέλω και εσείς συνεχίζετε. Λοιπόν, κύριε Κοροπόλη, τι είναι η ερώτησή σας. Δεν μου απάντησε ο δικητής, αλλά δεν πειράζει. Απαντήσει κύριε Γιώτη. Θα κάνουν ερωτήσεις και οι υπόλοιποι και θα απαντήσεις συνολικά. Ευχαριστώ πολύ, ευχαριστώ πολύ. Εκ μέρους του εργατικού κέντρου του προέδρου Κώστα Καπούλα, με εξοδότηση δική του, έχω το θέμα του γιατί είναι στα δικαστήρια θυμών. Για δύο υπαλλήλους. Δεν ακούγομαι καλά, το έχω αυτό το θέμα. Το εργατικό κέντρο Θήβας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και οδίνει για τα θύματα του τραγικού συνδρομικού διστυχήματος, των τεμπών και τη συμπαράστασή του, μαζί με τα ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Ευχόμαστε στους τραυματίες, Γ. Ανάρως. Καταγγέλουμε τις κεφερνήσεις και τις εταιρείες που διαχειρίζονται το Ελληνικό Συντηρόδρομο. Αφορά, κυρία Καροπούλη, το νοσοκομείο. Καταλήγει στο νοσοκομείο. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους πολίτες περιοχής, να προσέρχονται στα κοντινότερα κέντρα αιμοδοσίας Λιβαδιάς και Χαλκίδας. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αίμα, όπως πήγαν για το δυστύχημα πολλοί κόσμος. Ταυτόχρονα αναδεικνύουμε για άλλη μία φορά το τεράστιο πρόβλημα που αναγκάζει να τρέχουμε σε γειτονικές πόλεις, όταν χρειάζεται να δώσουμε ή να πάρουμε αίμα. Κύριοι κυρίες της Κυβέρνησης και του Αρμοδίου Υπουργείου Υγείας, σταματήστε τις συνεχίσεις υποσχέσεις και δημιουργήστε άμεσα στο νοσοκομείο μας μια μονάδα αιμοδοσίας, γιατί βρίσκεται στο κέντρο μιας τεράστιας βιομηχανικής πόλης, αλλά και με στρατόπεδο, φυλακές, δομές και εθνική οδό, που συμβαίνουν καθημερινά αρκετά ατυχήματα που υπάρχει ανάγκη για αίμα. Αυτό είναι από το Εργατικό Κέντρο Υγείας. Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Έχω εγώ ερώτηση. Μπορώ? Αυτό γιατί το διαβάσατε? Αυτό είναι του Εργατικού Κέντρου με εξοδότηση Προέδρου. Να διαβάσετε δελτίο τύπου δικό τους εσείς? Ναι. Γιατί δεν έστελε σε εμένα. Να τον πάρουμε τηλέφωνο. Λοιπόν, εν πάση περίπτωση. Να τον πάρουμε τηλέφωνο. Θέλετε να κάνετε ερώτηση. Φυσικά, την έχω καταθέσει προπολού. Ωραία, ωραία. Ξεκινήστε. Λοιπόν, όπως είπε ο κύριος υποδικητής, έχει εμπειρία πολλών ετών, 40 ετών περίπου. Τον τιμά αυτό. Από τη στιγμή με τόση εμπειρία. Δεν ξέρετε αν αυτό το νοσοκομείο μέχρι πέρσι, γινόντουσαν τόσες απεργίες και διαμαρτυρίες, λέγανε θα κλείσει, έκλεισε, θα κλείσει, έκλεισε. Για καλή μας τύχη είναι ακόμα ανοιχτό. Και ρωτώ λοιπόν, υπάρχει αιμοδοσία. Όχι. Σε τροχαίο. Πώς θα μπορεί ο άλλος να δώσει αίμα και να πάρει αίμα. Έχουμε κέντρο νεθροπαθών. Μπορούν να κάνουν οι νευροπαθείς τις αιμοκαθάρσεις που χρειάζονται μέρα παρά μέρα. Όχι. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει αιματολογικό κέντρο και νευρολογικό κέντρο, τι νοσοκομείο έχουμε. Ένας διαβιτολόγος που υπάρχει, δεν βλέπει εξωτερικούς επισκέπτες, βλέπει μόνο το νοσοκομείο. Γιατί το άλλο έγινε για τον Covid. Λοιπόν, το αίμα, και θα ήθελα την κυρία Παπαθωμά εδώ πέρα που θα πρέπει να μου απαντήσει, για την αιμοδοσία και για τη λήψη αίματος πολλών, οι οποίοι είναι πολλά νοσήματα, αλλά και ο σύλλογος όπως με έχει εξοδοτήσει τη συμπαδρέμια, η κυρία Παπαθωμά πρέπει να το ξέρει πολύ καλά, γιατί η πηγή είναι η Βαδιά, ο Ορχωμενός και ο Άγιος Γεώργης. Και η Θήβα. Γενικά η ιδιωτία. Ξεκινάμε από εκεί. Η κυρία Παπαθωμά θα μπορέσει να μου απαντήσει. Εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει τι κάνουμε και δεν ξέρω. Τι δεν έχατε καταλάβει κύριε Οδένα? Όχι, δεν έχω καταλάβει τι κάνω. Τώρα εδώ πέρα μιλάμε, ο ένας μιλάει, ο άλλος… Του φορέας. Ωραία, πες, το έχετε όλο αυτό. Δεν μπορείτε να μας πείτε παράδειγμα. Το ένα είναι δικό μου και το άλλο είναι του φορέας. Αυτό το δικό σας, από ό,τι καταλαβαίνω, είναι να έχουμε τμήμα νευροπαθών και να έχουμε τμήμα αιμοδοσίας. Δύο κουβέντες είναι. Εγώ άλλο είπα για τον Παπαθωμά. Δύο κουβέντες είναι. Να απαντήσει μετά. Ο Γαλλίε πήρε σε μέρος του Παλιστριακού Συμβουλίου και δεν θα την διακόψει. Κανένας. Θα σας παρακάλεσω παραπολική, κύριε Πρόεδρε. Παρακαλώ. Μπορώ να καταλάβω την ευαισθησία σας γιατί βρισκόσαστε στον τόπο σας. Έχετε όμως, ως Πρόεδρος του Περιφοριακού Συμβουλίου, μαζί με τους Ευβοικεφαλείς έχουμε αποφασίσει την εξής απλή διαδικασία. Το κάναμε. Το ξεκίνησαμε. Το ξεκίνησαμε και το συμφωνήσαμε. Θα γίνουν ερωτήσεις. Θα γίνουν ερωτήσεις οι φορείς διότι η υποχρέωσή μας είναι να ακούσουμε τους φορείς, κάνουμε ερωτήσεις στους φορείς, να πάρουμε απαντήσεις διότι προβληματιζόμαστε, έχουμε αντίστοιχες ερωτηστόκανε οι Βασιλικοί. Αυτό έκανα. Σωστά. Δεν πρέπει να πεταγόμαστε να τη διακόπτουμε. Όπως αντιστοιχώς όταν έρθουν οι αγαπητοί, άλλοι συνάδελφοι να μιλήσουν για τον κορινθιακό κτλ. Θέλουμε και εμείς να κάνουμε διευκρινιστικές ερωτήσεις για τα ζητήματα τα οποία μας σχολούν. Εγώ προσωπικά δεν διακόψα κανέναν και καμία. Κύριε Πρόεδρε, άμα πιτρέπετε. Κύριε Μπακομέτρο, συγγνώμη. Έχω την ταπεινή άποψη ότι με αυτόν τον τρόπο δεν θα φτάσει ούτε σήμερινη μέρα ούτε σήμερινη εβδομάδα για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου. Ψάλλον, αρέσουν αυτά που λέει. Ψάλλον, δεν αρέσουν. Μπορεί να έχει δίκια, μπορεί να έχει άδικα. Έγινε κατεξέρεση μιας διαδικασίας. Παίρνει τον λόγο από τον Ζογκλέτσο. Σου πήρε ο Κώστας ο Μπασδέκης. Κάνει ερώτηση. Μιλάω, κυρία μου. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Ευχαριστώ πολύ. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Ευχαριστώ πολύ. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Ευχαριστώ πολύ. Υπόσχομαι να μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείου για να τελειώσει η διαδικασία. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστούμε τον κ. Βουλγαρί. Ναι, Κώστα. Ναι, μία δήλωση θέλω να κάνω. Παρακαλώ. Κλείνοντας τη συζήτηση, δηλαδή, τώρα, στη φάση αυτή που βρούσκομαστε, αν και, δεν ξέρω, μπορεί να κλείσω και ο κ. Περιφυριάρχης, αλλά θέλω να πω ότι ο λαός μας αντιμετώπισε, κατά το παρελθόν, αποτελεσματικά και τον φασισμό και τον ναζισμό. Να είναι γνωστό, σε όσους ενδιαφέρονται, ότι έτσι θα συνεχίσει να τον πολεμάει και θα τον νικήσει ξανά. Ευχαριστώ, κ. Μπασδέκη. Να καλωσορίσουμε στην παρέα μας εδώ, σήμερα και την που δεν είχε έρθει από το πρωί, δεν μπορούσε, δεν νομίζω ότι κάτι άλλο έχει γίνει, όχι όμως ότι δεν ειδοποιηθήκατε. Την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, την κ. Πρωτόποπα Φιλιώ. Επειδή το θέμα του νοσοκομείου συζητήθηκε, είχε έρθει ο αναπληρωτής διοικητής. Μίλησαν οι παρατάξεις, αν έχετε κάτι, αλλά να ξέρετε ότι δεν είναι ο ίδιος εδώ. Θέλετε ένα χαιρετισμό, να το κάνετε. Διαξοδικά συζητήθηκε το θέμα, δεν ήσασταν εδώ. Μπορείτε να το δείτε. Μπορεί να το δείτε. Τι να καταλάβετε. Κύριε Πρόεδρε. Δεν σας ακούμε καθόλου. Έλα φιλιο. Δεν ήξερα ότι ήταν σήμερα. Είμαι σίγουρος, διότι προσωπικά εγώ και ο εκτελεστικός γραμματείας ασχοληθήκαμε με το γενικό νοσοκομείο. Αν ασχοληθήκαμε, εγώ να πω δυο κουβέντες μόνο, δεν θα σας φάω πολύ χρόνο. Εκτιμώ ότι είναι στο μέδι σας και πρέπει να το δείτε, γιατί καθόλου αυτόν τον τρόπο, όχι ότι φύγουμε, δεν το κάναμε αυτό. Έχουμε κάθε φορά φωτογραφίες, υπόσχεσες και αυτά. Δηλαδή, είναι δυο ή τρία εντελώς απλά πράγματα μιας υπογραφής που δεν έχουν γίνει και δεν γίνονται. Δεν έχουν γίνει και δεν γίνονται. Έχουμε μια θέση αυτήν την έρημη του παθολόγου, που δεν μπορούν να αντακτοποιήσουν, που είναι θέμα υπογραφής. Και υπολειτουργεί το παθολογικό αυτήν την ώρα. Είναι ντροπή που έχουμε τέτοια κλινκή παθολογική. Η χειρουργική δεν έχει γιατρούς, θα έχει δύο αυτήν την ώρα. Και όλοι πλέον με σεπελάει η ευτυχίας. Την αιμοδοσία που παλιά υπήρχαν τα μηχανήματα, φύγαν από το νοσοτομείο τα ψυγεία με έσπα κι αυτά τα πήραμε πάλι. Με τις τρικλοποδίες που βάλανε ήρθανε τα μηχανήματα. Είναι θέμα υπογραφής να ανοίξει και να λειτουργεί ο σταθμός αιμοδοσίας. Δεν γίνεται. Από ποιον υπογραφή? Από το υπουργείο εγώ θα τη δώσω στην υπογραφή, για να λειτουργήσει. Ο υπουργός δεν δέχεται κανέναν. Η κυρία Γκάγκα είπε πέρσι στη συνέλεψη που είχε στη Γενική Συνέλεψη του Πανελλήνιο ότι δεν την ενδιαφέρει το νοσοκομείο της Στύβας και ούτε θα ασχοληθεί με το νοσοκομείο της Στύβας και της Λιβαδιάς. Υπάρχουν τα πρακτικά και εμείς καθόμαστε και λέμε έχουμε ένα γιατρό εδώ, ένα εκεί, ένα πάρα πάρα. Στο Σύλλογο το 2008 που βγήκα είμαστε 170 άτομα και αυτή την ώρα παίζουμε με τα 145 με 148 άτομα. 22 άτομα που πήγαν από τους έξω γιατρούς, ελάχιστοι έχουν συνταξιοδοτηθεί και έχουν έρθει ένα σωρό γιατροί και έχουν ανοίξει η γιατρία. Οι υπόλοιποι από πού λείπουν? Από τις δομές της κρατικής υγείας. Μετά έχουμε εδώ το δήμο που καλεί τους γιατρούς του κόσμου να δουν ανθρώπους. Είναι ντροπή μας. Δεν είμαστε χώρα και νομός του τρίτου κόσμου να έρθουν οι γιατροί του κόσμου να προσφέρουν. Δεν λειτουργείς με το ελικόπτερο. Δεν είναι ντροπή αυτό το πράγμα. Να έχουμε χορηγούς. Έχει δύο νοσοκομεία ο νομός και πόσα κέντρα υγείας. Στα δυτικά ποια προάστια είναι προστακή. Πριν από 4-5 χρόνια που είχαν ξανακάνει κρούση δεν τους είχα αφήσει. Τώρα μου τη φέραν, ας την πω, με αυτή την έκφραση πισόπλατα και μου το παρουσιάσαν έτοιμο το χαρτί. Αυτό. Με χορηγούς και τέτοια. Είναι ντροπή μας. Δεν ξέρω τι να σας πω άλλο. Ένα άλλο πάλι πρόβλημα εδώ που είναι και με την περιφέρεια. Από το 2020 είχαμε κάνει αίτηση γι' αυτό τον έρμο δρόμο του νοσοκομείου και προεκλογικά. Θα το δείτε. Μίλησε η κυρία Παπαθωμά για το θέμα του δρόμου και τον ηλεκτροφωτισμό. Επειδή ασχολήθηκα και εγώ στο θέμα αυτό με τον κύριο Περιφερειάρχη, νομίζω ότι η κυρία Παπαθωμά έχει το αποτέλεσμα. Τέσσερα χρόνια δεν έχουν μπεί και ούτω έχει μπεί στον προϋπολογισμό αυτό το πράγμα. Είχαμε στείλει ο Δήμος, έλεγε ότι είναι της Περιφέρειας, τάχω τα χαρτιά, η Περιφέρεια ότι είναι του Δήμου... Τακτοποιήθηκε αυτό. Τακτοποιήθηκε. Και πότε θα μπορούμε... Για το, κυρία Παπαθωμά, για το δρόμο και τον ηλεκτροφωτισμό προς το νοσοκομείο. Ναι, πρόεδρε, έλεγα στο τέλος, όλα μαζί. Ορίστε. Έχετε κάτι άλλο. Δεν έχω κάτι προσωπικό με κανέναν. Δεν έχετε κάτι άλλο. Ωραία, κυρία Παπαθωμά, έχετε το λόγο. Ας σας δώσω τα χαρτιά που έχουμε καταθέσει γύρω γύρω. Κύριε Πρόεδρε. Κύριε Πρόεδρε. Διαδικαστικά θα κάνω και εγώ κάποια αποτελέσεις και θα... Απλά εγώ να απαντήσω στα συνολικά. Και την πιθανόμαι σε κάποια στιγμή να απαντήσετε και σε εμένα. Στις επερωτήσεις. Όχι στις επερωτήσεις. Λοιπόν, τώρα για ποιο πράγμα θέλετε να απαντήσω. Να απαντήσω για το δρόμο του νοσοκομείου. Έχεις, κύριε Μελισσάρη, κάποια τοποθέτηση σε άλλη δικτυσσού. Επειδή φτάσαμε σε ένα σημείο που είπα ότι... Όχι, όχι, μιλήσαν οι φορείς και κλείνουμε. Αν είναι κάνα θέμα από αυτά που έχεις κάνει ερωτήσεις, επερωτήσεις και είναι για να το πείτε εδώ πέρα, δεν το ξέρω. Ελάτε, κάνα θέμα. Δεν σε άκουσα. Η κυρία Παπαθωμά, σεβόμενη τη θέση της ως αντιπεριφερειάρχης, παρουσίασε όλα τα θέματα του σχεδιασμούς, αλλά και τα έργα τα οποία έχουν γίνει. Διαφωνούμε αυτή τη στιγμή. Υπάρχει κάποια δυνατότητα. Υπάρχει κάποια δυνατότητα. Υπάρχει κάποια δυνατότητα. Εδώ τοποθετήθηκαν ζητήματα από όλους τους επικεφαλείς, τα οποία οφείλουν να διερευνηθούν, να αναπτυχθούν και να συζητηθούν από την περιφερειακή αρχή σε μετέπειτα φάση. Η κυρία Παπαθωμά, δεν θεωρώ ότι έχει την εντολή σε εισαγωγικά. Όχι, μήπως λείπατε, έχει έρθει η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου. Την άκουσα με πολύ μεγάλο σεβασμό. Είναι δυνατόν η κυρία Παπαθωμά να απαντήσει στα ζητήματα αυτά. Όχι, έχει κάνει χαρτί στην περιφέρεια η κυρία, το ξέρει και ο κύριος περιφερειάρχης. Να απαντήσει ο κύριος περιφερειάρχης. Και νομίζω ότι να αρχίσουμε ένα δεύτερο γύρο, έτσι θα πάρουμε ξανά το λόγο. Δεν έχουμε σκοπό να αρχίσουμε δεύτερο γύρο. Είμαστε λίγο πουρασμένοι τώρα. Όχι, δεν είναι καθόλου πουρασμένοι. Είναι υπόλοιποι. Ένα απλό πράγμα λέμε. Όχι, πρόεδρε μου, συγγνώμη, τι θα πει δεν απαντάμε. Να κλείσουν τις τοποθετήσεις τους ως περιφερειακή συμβουλία που θυμούν. Και με την άδεια του σώματος να κάνουμε μια σύντομη σύνοψη για την περιφερειάρχης και εγώ. Πάμε κύριε Μελισσάρη. Καλησπέρα σας. Καλωσορίσατε στην ιστορική πόλη των Θηβών. Και εγώ από πλευσές μου σαν βιωτό σας καλωσορίζω. Ευχαριστούμε τον δήμαρχο για τη φιλοξενία. Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος και πειρεκτικός, σεβόμενος τον χρόνο. Και ότι έχουμε πάρα πολλά θέματα να συζητήσουμε. Καταρχάς θα ξεκινήσω, επειδή έχω κάνει και κάποια ερωτήματα να τα συμπεριλάβω όλα στην εισήγησή μου. Όσο και για τη συντομεύση του χρόνου. Πρώτον, η ανατολική παράκαμψη της Θήβας. Χαίρομαι που έχει μια εξέλιξη θετική. Από εδώ και πέρα ο περιφερειάρχης θα πρέπει να πιέσει όσο το δυνατόν περισσότερο και με τη συμβολή του δικού μας και με όλων των παραγόντων, ώστε αυτή η μελέτη να ολοκληρωθεί, να γίνουν οι απολοτριώσεις και να ενταχθεί το έργο. Πρώτον, δεύτερο θέμα. Είχα βάλει και ένα θρόμο για το Καναβάρι. Δυστυχώς η διαπίστοση για το κόμμα στο Καναβάρι. Η βελτίωση της επαρχιακής οδού της βιοτίας, έχει μείνει από τότε πριν εννέα χρόνια που έφυγε ο περιφερειάρχης ο κλέαρχος της Πρεγκαντάσης. Σε αυτή την κατάσταση είναι το υπαρχιακό δικτύο. Δηλαδή, ο δρόμος προς το Καναβάρι 33 εκατομμύρια κατασκευάστηκε πριν 10 χρόνια. Ένας κόμβος, του οποίου η μελέτη θα ήταν 200.000 ευρώ περίπου και οι υλοποίησεις της μελέτης και οι απολοτριώσεις να παίρνανε 3-4 χρόνια. Το έργο αυτό θα έπρεπε να έχει κατασκευαστεί, διότι έχει πάρα πολύ μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο λόγω της βιομηχανικής περιοχής. Δεν είναι όπως παλιά που περνάγανε λίγα αυτοκίνητα. Τώρα είναι πάρα πολλά. Δεύτερο ζήτημα, υπόθηκε για τα αναπτυξιακά έργα της βιοτίας. Πολλές φορές έχουμε βάλει ποια είναι τα αναπτυξιακά έργα. Ένα παράδειγμα θα σας αναφέρω, ο δρόμος της Βαζιβαδιάς, ο οποίος και αυτός είχε υλοποιηθεί πριν 9 χρόνια ένα κομμάτι γύρω στα 7-8 χιλιόμετρα, έχει παραμείνει στην ίδια θέση. Να σας θυμίσω ότι η περιοχή της βιοτίας και της Φωκίδας έχει τους μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους. Το εξαιρετικό Μουσείο των Θηβών, ήδη στον Ορχωμενό γίνεται ένα έργο, πράγματι με χρήματα της περιφέρειας, το Αρχαιολογικό Πάρκο του Ορχωμενού, το Μουσείο της Χερώνιας, η ιστορική μονή του Οσίου Λουκά και το Μαντίο των Δελφών. Όλα αυτά, με ένα σύγχρονο αυτονυκτρόδρομο, θα είχανε ημερήσειες εκδομές από όλη την Ελλάδα ώστε να επισκεφτούν αυτούς τους δεδομούς. Δεύτερο ζήτημα. Θα σας πω για τα αγροτικά. Η περιοχή της βιοτίας είναι κυρίως αγροτική. Στο Ταμείο Ανάκαμψης, πριν περίπου 1,5 χρόνο, εντάχτηκαν 28 έργα σε όλη την Ελλάδα. Προϋποίησαν 20 έργα. Εντάχτηκαν 28 έργα σε όλη την Ελλάδα. Προϋπολογισμού κοντά στα 3 δις. Κανένα έργο στη βιοτία. Η Κοπαΐδα είναι ένας μεγάλος... το λέγαμε θα είναι ο κήπος της Αθήνας. Θα μπορούσαν να γίνουν έργα τα οποία θα συμβάλουν και στη μείωση του κόστους και θα μπορέσουνε κάποιοι νέοι αγρότες να έρθουν στην περιοχή. Ήδη βιώνουμε όλοι μας τη συρρήκνωση της περιφέρειας. Υπόθηκε και από τον κ. Αναγροστάκη. Χρόνο με το χρόνο μειωνόμαστε. Τα χωριά έχουν μαραζώσει. Το ίδιο γίνεται και με τις πόλεις. Γιατί? Διότι οι νέοι δεν βρίσκουν να απασχόλεις εδώ. Στη Γεωργία που θα μπορούσαν να απασχοληθούν. Δεν μπορούνε γιατί είναι τόσο μεγάλο το κόστος και δεν μπορούν να βγάλουν πέρα. Οπότε φεύγουν σε άλλες πόλεις, σε άλλες χώρες και φεύγουν. 8 στα 10 παιδιά της βιωτείας. Με στατιστικά, άμα θα δείτε, φεύγουν από τις πόλεις μας. Σε λίγα χρόνια και οι πόλεις θα είναι μικρότερες. Ήδη η βιωτεία συρρικνώθηκε. Ήταν τετραεδρική και έγινε τριανδρική. Αλλά συρρικνώνεται χρόνο με το χρόνο. Αυτό που είπε ο δήμαρχος με τη Τάμπερυς. Συμφωνώ και εγώ και θα πρέπει και εμείς σαν Περφέρη να θεωρείται αυτονόητο να στηρίξουμε τον δήμαρχο και, αν έβγαλε κάποιο ψήφισμα, να βγάλουμε και εμείς κάποιο αντίστοιχο ψήφισμα και να συμπαρασταθούμε στο δήμο Θηβαίων και στις οικογένειες αυτούς που χάστανε την δουλειά τους. Αυτά ήθελα, ως επί το πλίστο, να πω. Και ευχαριστώ πολύ. Θα ήθελα και άλλα λόγω του χρόνου. Ευχαριστούμε τον κ. Μελισσάρη. Υπάρχει κάποιος συνάδελφος που θέλει κάτι. Κυρία Κοροπούλη, παρακαλώ. Προς την κυρία Παπαφομά. Ως πριν έκανε ερώτηση στο πρέσβο της οποθέτης του δικητή του νοσοκομείου. Έχετε πρόβλημα? Λοιπόν, όπως είπε και ο κ. Μπέτσιος, αν δεν κάνω λάθος το όνομά του, ο δρόμος Στύβας Λιβαδιάς. Ο κ. Μελισσάρης. Ναι, σας μπερδεύω. Συγγνώμη. Ο δρόμος Στύβας Λιβαδιάς μέχρι την διασταύρωση του Μαυροματίου είναι καλός και έχει φτιαχτεί περίπου τόσα χρόνια. Η κυρία Παπαφομά είναι μια έμπειρη αντιπεριφεριάρχης, η οποία δεν έχει εννιά χρόνια, έχει δεκαπέντε και. Δύο τετράετιες έχετε, κ. Παπαφομά. Όχι, δεν σας κάνω. Α, το έχετε κλειφό προς Θεού. Προς Θεού. Δεν το συζητάω. Γιατί ήσασταν και με τον κλαίρο κοπερκατά. Πάμε. Πάμε. Πάμε. Λοιπόν, οκ. Να μη σας στείγω η ηλικία. Από την Αλίαρτο και μετά είναι ο πιο επικίνδυνος δρόμος. Για να πας στην Λιβαδιά θέλεις τουλάχιστον μία ώρα. Για να πας στην Κυφισιά θέλεις μισή. Από την Θήβα πάντα. Όσο για τα νοσοκομεία, η κυρία Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, κ. Φιλιό Πρωτόπαπα, είναι ένας άνθρωπος εξαιρετικός, ένας άνθρωπος που έχει δώσει ζωή στα παιδιά, του νομού ολόκληρου και όχι μόνο, η οποία έχει έρθει και μαζί σας στην πέμπτη πέστο, κ. Σαιρέτη. Εγώ ξέρω ότι ο κ. Περιφερειάρχης συναντήθηκε, γιατί διάβασα και δελτίο τύπου, με τον υπουργό κ. Πλεύρη. Τι τέθηκε σε αυτή τη συζήτηση περί του νοσοκομείου Θήβας και της Λιβαδιάς, που κι αυτό υπολειτουργεί. Γιατί δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ο κ. Περιφερειάρχης. Και άλλο είναι ένα κόμβο που είπε η κ. Παπαθωμά ότι ολοκληρώθηκε τώρα, ο κόμβος του Μιχαηλίδη. Κ. Παπαθωμά, έχετε περάσει τώρα? Ο κόμβος όλος κάθισε, έσπασε. Οι άσφαλτος, οι λίγοι πλακάκια. Ευχαριστώ. Ευχαριστώ, κ. Κατσιμίχα. Ευχαριστώ, κ. Κατσιμίχα. Υπάρχει κάποιος συνάδελφος, θα μιλήσετε εσείς. Κ. Παπαθωμά, έχει το λόγο. Και μετά ο κ. Περιφερειάρχης και να το κλείσουμε. Λοιπόν, να ξεκινήσουμε στα γρήγορα από την προσωπική μου πορεία. Χωρικός αντιπεριφέρος. Προσωπική πορεία. Χωρικός αντιπεριφέρος διατελών από το 2015. Τελεία. Δεν αναφέρομαι στο προηγούμενο, γιατί αναφορούν τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Φυσικά δεν τα ακυρώνω. Πάμε λοιπόν τώρα. Να πούμε πάλι για το δρόμο του νοσοκομείου, μια και είναι η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου εδώ. Το αναφέραμε, αλλά να το ξαναπούμε. Αγαπητοί πρόεδρε, στα γρήγορα. Ο κόμβος του νοσοκομείου αλλάξαμε τα φώτα και έχει προχωρήσει ο φωτισμός, ενώ βάλαμε LED, αυτό εννοώ, που έχει διαφορετικό φωτισμό και διαφορετικό εύρος φωτός και προχώρησε κιόλας η αλλαγή μέχρι και 200 μέτρα πιο πάνω. Τα έχω μετρημένα ένα-ένα. 600 μέτρα μέχρι την είσοδο του νοσοκομείου. Είναι γνωστό σε εσάς, αγαπητοί φιλιο, ότι ο δρόμος είναι δημοτικός. Δηλαδή, έτσι θεωρώ ότι είναι λίγο άτοπο από τη δική σας πλευρά να λέτε. Είναι δημοτικός, είναι περιφερειακός. Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι είναι δημοτικός, το έχουμε συζητήσει και με τον δήμαρχο. 150.000 ευρώ έχουμε για αυτή την ιστορία. Αναμένουμε τη μελέτη από τον δήμαρχο και όχι τίποτα το ιδιαίτερο, ένα τεχνικό δελτίο. Και η ίδια εγώ προσωπικά πριν 1,5 χρόνο σας είχα καλέσει στο γραφείο μου ακριβώς για να συνενοηθούμε γι' αυτό. Δεν ήρθατε γιατί αν θυμάστε καλά είχατε σπάσει το χέρι σας και τώρα είστε καλά και σας εύχομαι να έχετε υγεία. Αλλά έκτοτε αναμένω και εσάς και τον δήμαρχο. Τα χρήματα βρίσκονται εκεί. Αυτή είναι η μία πραγματικότητα για τον δρόμο. Εντάχει λοιπόν, γιατί το λόγο θα πάρει ο περιφερειάρχης, θα πω στον αγαπημένο φίλο τον κύριο Αναγνωστάκη, τον οποίον εκτιμώ και ιδιαίτερα. Του το είπα και σταυτή κιόλας, και στον κύριο Σατυράβουλο. Του το είπα και σταυτή λοιπόν, τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Να πούμε λοιπόν ότι ναι, να πάρουμε τρία επίπεδα στα γρήγορα και χωρίς χαρτιά. Να πάρουμε πρωτογενής τομέας, δευτερογενής τομέας, τριτογενής τομέας. Να πάρουμε λοιπόν πρωτογενή τομέα. Αγροτικό σύνολο. Είναι αναπτυξιακό έργο η τηλεμετρία που ο Σονούπο θα έχουμε το πρόγραμμα, θα το ανακοινώσει ο περιφερειάρχης όταν θα έρθει η ώρα, για τους αγρότες μας μέσα από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Είναι αναπτυξιακό έργο γιατί αναρωτιέμαι δηλαδή τώρα και για να με βοηθήσετε και να προχωρήσω και εγώ προς τη δική σας κατεύθυνση. Είναι αναπτυξιακό έργο η απενοχοποίηση των προϊόντων της βιοτίας η οποία συνδέεται με την απορρίπανση του ασοπού, με την όχε, τα καρότα και οι πατάτες της Θήβας γιατί απενοχοποιήθηκαν. Είναι αναπτυξιακό έργο, ζει η κοινωνία απενοχοποιήσει. Δεν είναι αντιπαρατήθεμε, απλά... Είναι αναπτυξιακό έργο η προώθηση των προϊόντων της βιοτίας μέσα από τους οργανισμούς αγροδιατροφικής σύμπραξης, προβολή των προϊόντων μας και η προώθησή τους στο εξωτερικό. Νομίζω είναι. Να πάμε τώρα στο άλλο το κομμάτι. Δεν θα αναφερθώ στην κοπαϊδα γιατί τα έχουμε πει αρκετές φορές. Να πάμε στο δεύτερο κομμάτι πριν φτάσω στον δευτερογενειακό τομέα. Η εκπάδευση. Είναι αναπτυξιακό έργο το γεωπονικό πανεπιστήμιο που εν τόσο λίγο ξεκινάει στο κέντρο της βιοτίας, φεύγει από την ιερά οδό και έρχεται εδώ στην καρδιά του κάμπου. Νομίζω είναι. Είναι αναπτυξιακό έργο το να αμπολιάζονται οι αγρότες μας, να υπάρχει ένα feedback and πανατροφοδότησης της γνώσης τους αγρότες μας από το γεωπονικό πανεπιστήμιο. Εκπαιδευτικοί είμαστε και καταλαβαίνουμε ότι είναι. Είναι έτοιμο, είναι δημοπρατημένο, ξεκινάει. Ξεκινάει. Όχι τώρα. Μέσα σε ένα μήνα. Ξεκινάμε. Υπάρχουν πράγματα που δεν τα έχουμε κάνει καλά, αλλά υπάρχουν και πράγματα που τα έχουμε κάνει καλά. Είναι αναπτυξιακό έργο οι δρόμοι της βιοτίας. Είναι αναπτυξιακό έργο οι δρόμοι της βιοτίας, γιατί η βιοτία έχει σύνδεση με την Ελευσύνα και γιατί είναι έτοιμη μια μελέτη 13 εκατομμυρίων σύνδεσης της βιοτίας με την Ελευσύνα, δηλαδή με την Αττική. Είναι αναπτυξιακό έργο, γιατί 3,5 εκατομμύρια ολοκληρώνονται με 5 κόμβους μέσα στο δικό δίκτυο τώρα, που βελτιώνει το θύβαλι βαδιά. Βεβαίως θα μπορούσε και καλύτερα. Ναι, αλλά σκεφτείτε ότι μεσολάβησαν και τρία χρόνια COVID. Σκεφτείτε ότι μεσολάβησε και capital controls. Δεν είναι δικαιολογίας. Απλά σας λέω, τις δυσκολίες και οι υπερησιακοί είναι εδώ. Δεν είναι κάτι που είναι εφεύρημα δικό μου αυτό. Είναι λοιπόν αναπτυξιακό έργο το τυπέντε κόμβοι. Τώρα βρισκόμαστε στον Άγιο Βλάση. Είναι αναπτυξιακό έργο. Μέσα σε αυτός είναι και ο κόμβος του Μιχαηλίδη, που λέει κυρία Κοροπούλη. Είναι αναπτυξιακό έργο, είναι. Τόσα χρόνια η θύβα με τον δήμαρχο, τότε δήμαρχο του κ. Νικολάου, μαζί παλέψαμε για αυτόν τον κόμβο. Είναι ένα δημιούργημα που έγινε με πολλή δουλειά και από τον πρώτο και από τον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης. Θα μπορούσα να σκεφτώ κι άλλα τόσα αναπτυξιακά. Σεύχομαι τον χρόνο σας. Και το λέω με πολύ μεγάλη κατανόηση και με πολύ μεγάλη εκτίμηση στις προσπάθειες των αρχηγών της αντιπολίτευσης να γινόμαστε καλύτεροι. Είμαστε εδώ. Είμαστε, να ακούμε και τις προτάσεις σας, ανοιχτοί, δεκτικοί, αλλά μη μου αφαιρείτε και το λέω αυτό με πολύ μεγάλη, γιατί είχα και μια συζήτηση με την κυρία Παντζελή προηγουμένως. Μη μου αφαιρείτε το δικαίωμα να σας ενημερώνω μέχρι και τα πιο μικρό έργο που είναι ένα ρέμα. Γιατί το ρέμα, το μικρό γίνεται μεγάλο. Αν δεν είχε καθαριστεί το ρέμα, θα πλημμύρει ο οικισμός της Λιβαδόστρας. Λέμε. Θα είχαμε θύματα. Λέμε ότι το μικρό θα γίνονταν μεγάλο. Θέλω λοιπόν να πω ότι σήμερα αποτίμησα τα πάντα. Ότι έχει σχέση με τη Θήβα και μόνο με τη Θήβα. Όχι με τη βιοτία. Μικρά μεγάλα. Αυτά μπορέσαμε, αυτά κάναμε με πολύ δουλειά και καταθέτοντας τόσο εγώ, κυρίως ο περιφερειάρχης και οι υπερησιακοί μας, οι οποίοι βρίσκονται εδώ, τον καλύτερό μας εαυτό. Σας ευχαριστώ. Ευχαριστούμε πολύ τη κυρία Παπαθωμά. Το θέμα αν το κλείσει ο κύριος περιφερειάχης. Παρακαλώ, έχετε τον λόγο. Ευχαριστώ, Πρόεδρε. Πολύ εντάχει και ενήδη συνοψής, κυρίως. Ανοφορικά μετά όσα έθεσε, είναι το πιο βασικά όπως έθεσε ο κύριος Δήμαρχος. Ένα έργο στο οποίο δεν αναφέρθηκα κατά την πρώτη μιλία, το οποίο ολοκληρώνεται και θεωρούμε ότι θα αποτελέσει μια στρατηγική υποδομή για τον τόπο. Είναι το φυσικό αέριο. Ξέρω και απευθύνομαι στους φίλους του ιδέως ότι έχει ταλαιπωρήσει, ενδεχομένως πιο πολύ από όσο έπρεπε, αλλά κλείνει αυτό και τώρα... Στην χαλική δημόσια ήταν και λίγο χειρότερα, για να είμαστε τέτοιοι δικοί. Για την Ανατολική Θηβών, σωστά υπόθηκε ότι πλέον ολοκληρώνει, ότι ολοκληρώθηκε όλη αυτή η τεράστια γραφοκρατία, μελετών, απολοτριώσεων, χαράξεων, μένει να εξευρεθεί η χρηματοδότηση. Δεν είναι εύκολη άσχηση, αλλά είναι μια προτεραιότητά μας σε ψηλό επίπεδο. Νωρίτερα που μίλησα για τον εξοπλισμό από τα έσπαστα νοσοκομεία, δεν αναφέρθηκα και στο προσωπικό το επικουρικό που προσελήθη, ειδικά για τη Θήβα μιλούμε για 21 άτομα, γιατρίνος, λευτές και λύμοι πάλι. Με τους γιατρούς, βέβαια, πάντα υπάρχει δυσκολία της εξεύρεσης. Έχω αναφερθεί σε παρελθόντα χρόνια, ότι δεν χρειάζεται πάλι για δράσεις που εντάχθηκαν υπέρ του Δημοθυβέων στα στερεά απορρίμματα όπως τα δυο απόβλητα. Και βέβαια, εκραιμή έχοντας καθυστερήσει, και το λέω με κάθε ευθύτητα, η ένταξη στο πρόγραμμα των ιστρίτσεις, μιας πρότασης που δεν σας κρύβω, γιατί πιάσει και εντελώς προσωπικά σε συνεργασία, βέβαια, με την Αντιπεριφερειάρχη, με τους Αντιπεριφερειάρχες, με τη Δημοτική Αρχή, με τον Σύλλογο Μικρασιατών και αναφέρομαι στο μικρασιατικό συνοικισμό Θήβας. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία και διακδίκησης από τον κ. Πέτσα. Θεωρούμε ότι αυτό το έργο, ανυπερθέτως, πρέπει να χρηματοδοτηθεί. Είναι στρατηγική σημασία, για να μιλούμε για κάτι πραγματικά, για να μην ξεχωρεί την πόλη της Θήβας. Και βέβαια, εξαιρετικά δυσμενή εξέλιξη. Θεωρούμε το κλείσιμο της Tupperware. Παρ' ό,τι, όπως είπε, γίνεται με πιο υγιής από νομικής απόψιος τρόπους σε σχέση με άλλα εργοστάσια του παρελθόντος που απλά βάρασαν κανόνι. Παρ' όλα αυτά, το να εκλείψουν τόσες πολλές θέσεις εργασίας είναι τουλάχιστον ενσχυτικό. Ελπίζουμε, προσβλέπουμε πως είτε θα ξανανοίξει και είτε πως, σε άλλη περίπτωση, οι άνθρωποι θα απορροφηθούν γρήγορα στις επιχειρήσεις της περιοχής. Σε κάθε περίπτωση, βρισκόμαστε δίπλα τους και το παρακολουθούμε πολύ ενεργά. Να ευχαριστήσω την φιλοξενία του κ. Καραμαγκιώλη. Να προθεματίσω σε αναφορές του κ. Χρονέου. Μη στεκόμενος στο μισογεμάτο μέρος, αλλά στο μισοάδιο μέρος των ελλείψειων είναι δουλειά μας και ευθύνη μας να πιέζουμε και να δικηθούμε σε γνώση των δυσκολιών. Αλλά αυτό οφείλουμε να κάνουμε. Όσον αφορά την αλληκή, το έργο έχει πλέον χρηματοδότηση, το επικεντή περιοχή αρχής ξεκινάει και αντίστοιχα υπόθεκη για τον Καναβάρη. Αναφέρθηκε ο κ. Αναγνωστάκης στην Υγεία. Αναφέρομαι και εγώ σε όσα ήδη είπα, ομοίως και για την αλληκή. Πετρέψτε μου να προσπεράσω τα ζητήματα της κεντρικής κοινήσης, όχι απομειώνοντας τις αξίες, απλώς επειδή δεν επιθυμώ να το πωθείτε το πάνω σε αυτά τώρα. Η ΛΑΡΚΟ είναι σε αναμονή στην εξεύρεση επενδυτήματος. Φαίνεται ότι εξευρέθηκε, απλώς πρέπει αυτό να κλείσει γρήγορα, γιατί δεν μπορεί και οι εργαζόμενοι να είναι στην αδεβαιότητα της παρατάσεως, αλλά να ξέρουν ποιο θα είναι το νέο καθεστώς, και ανάλογα να σχεδιάσουν τη ζωή τους. Να πούμε σχέση με το πρόγραμμα δημοσιών εμπεδίσεων, αφορά τη Θήβα, αλλά αφορά όλη τη Στερεά, ότι έχω μιλήσει αμέτρητες φορές δημόσια και χειρά για την εξευρέθηση της κεντρικής κοινήσης. Μέτρες φορές δημόσια και χειρά για την έλλειψη των πιστώσεων, ειδικά στο δεύτερο μισό του 2022. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάρουμε μια έκτακτη χρηματοδότηση, τη δεύτερη μεγαλύτερη από όλες τις περιφέρειες της χώρας, 25 εκατομμύρια στα τέλη του έτους. Και με το 2023 να έχουμε το τρίτο μεγαλύτερο όριο πληρωμών, κάτω από την Αττική και την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πάνω από την Κρήτη, πάνω από τη Θεσσαλία, πάνω από την Πελοπόννησο, πάνω από περιφέρειες μεγαλύτερες πληθυσμιακά ημών, με 39 εκατομμύρια ευρώ. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν το θεωρούμε αρκετό, αντικειμενικά όμως το ερώτηση συνιστά μια πάρα πολύ καλή εξέλιξη που μας δίνει μια πολύ μεγάλη ανάσα για την απρόσκοπη συνέχιση των έργων μας. Για το πανεπιστήμιο είναι μια διαχρονική ευθύνη που δεν έγινε. Βέβαια, να πούμε ότι η φορά που πλησίασε πιο κοντά από ποτέ το να γίνει πανεπιστήμιο, είχαμε έναν ισχυρό φίλο και έναν ισχυρό πολέμιο. Ο ισχυρός φίλος λέγεται Γιάννης Πανούσης και τον ευχαριστούμε δημόσιο για τη μας στήριξη. Ο πολέμιος λέγεται Κώστας Γαβρόγλου. Παρ' ό,τι δεν συνήθιζω αυτές τις αναφορές, ήταν όμως πολύ σαφές ότι μια τακτική τότε του διέρηκε, βασίλευε, έσπασε το μέτωπο της αυτοδιοίκησης και έφερε τη μη υπάρξει πανεπιστήμιο στερεάς. Κύριο Σωτυρόπουλος έκανε αναφορές σχετικά με τον τουρισμό για την ανάδειξη των συγκριτικών μας πλέον εκτιμάτων, τις οποίες βεβαίως υποθετούμε και αυτό, επειδή ο κ. Γαλάνης σε συνέχεια της περσινής δράσης του για τις εκπαιδευτικές εκδρομές στη Βόρεια Εύβοια, τώρα τρέχει μια δράση για να γίνει αυτό σε όλη τη στερεά με μεγαλύτερες ανταλλαγές και είναι σαφές, Κώστα, ότι το Μουσείο της Θήβασης θα πρέπει να αποτελέσει ένα πολύ ισχυρό πόλο προς τούτο. Δεν κάνει καλό μόνο στη Θήβα, πρωτίζω, θα κάνει καλό στήριξη για τα παιδιά που θα το επισκεφτούνε και θα γνωρίσουν τον πλούτο του. Κύριε Μπασδέκη, νομίζω ότι τα πιο συζυγματικά στιγμή που του θέσατε αναφέρθηκα ήδη νωρίτερα, απαντώντας σε άλλους στους αδέλφους. Για το ζήτημα των υπορριμάτων, βέβαιος, τα έχουμε πει ξανά και ξανά, για την οικονομία του χρόνου, αναφέρομαι σε προηγούμενες εισηγήσεις μας. Κύριε Βουλαριέ, τα περιβαλλοντικά πολυδιαστάτος που θα θέσατε υπάρχουν και ακολουθώς επικές ερωτήσεις. Είναι γνωστές οι θέσεις, καλώς το αναδεικνύεται, ειδικά οι εξάπλους των νεολικών ξέρετε τη στάση και τη θέση μας. Και βέβαια το ίδιο ισχύει και για τα βιομηχανικά απόβλητα που ως Περιφερικός Συμβούλιο αναγνωρίσαμε και αναγνωρίζουμε την ανάγκη να δεχτούν μια διαχείριση εδωτοπική, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με τα απόβλητα όλης της χώρας και είναι απόλυτα σαφές. Κυρία Πρόεδρε, για τους γιατρούς συμφωνούμε, υπερθεματίζουμε. Για τον δρόμο σας απάντησα η περιφερειαρχής, θα προχωρήσει γρήγορα ο ελεκτροφωτισμός από την περιφέρεια και τη δημοτικό το δίκτυο και αντίστοιχα περιμένουμε το πεζοδρόμιο να ελλοποιηθεί από τον δήμο. Κύριε Μελισάρη, είπα για την Ανατολική Θηβών. Αγροτικά έργα έχουμε τομεακής προελεύσεως, δηλαδή όχι της περιφέρειας, το τελευταίο διάστημα, αρκετά με πλέον εμβληματικό το μεγάλο κλειστοαρδευτικό του ερχομενού, με 5,5 εκατομμύρια ευρώ περίπου, αρχικό προεπολογισμό. Και, βέβαια, το ανέφερα κρυφαίως από την περιφερειαρχή. Υπάρχει και ο κύριος Μελισάρη. Έχουμε μια προσωρινή ένταξη, σύντομα θα πάμε σε οριστικές εντάξεις, στα έργα που είχαμε προτείνει ως περιφέρεια στο 431 μέτρο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης. Μέσα σε αυτό έχει βεβαίως και τη διωτιέ με σημαντικές δράσεις. Μένω σε αυτά, κύριε Πρόεδρε, να ευχαριστήσω για την εξαιρετικά παραγωγική συνεδρία, παρά τις σημιακές αντικεισότητες που αντιμετωπίσαμε. Όμως, θέλω να ευχαριστήσω και τον δήμαρχο και όλους όσοι παρευρέθηκαν και συμμετείχαν, γιατί μας έδωσαν, όπως είχα πει και στην αρχή της κουβέντες μας, πολύτιμες προτλαμβάνουσες για τον παλμό της κοινωνίας στην Θήβα. Άρα και στο τι πρέπει να κάνουμε, με ποια προτεραιότητα, με ποιο τρόπο και σε ποιο χρόνο. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Πριν κλείσετε, για το έτοιμα του εργατικού κέντρου να μην χαθεί το μεροκάμα τους στους εργαζόμενους και τα λύπα σας παρακαλώ. Ευχαριστώ. Συντον, γράψε και σπιχιόνια. Πράγματι, είχε επικοινωνήσει προφορικά μαζί μου ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Θήβα για το σκοπό αυτό και επίσης συνάντηση του περιφερειακού συμβουλίου, όπως και ο βουλευτές. Το συζητήσαμε κεντρικά και με τον Δήμαρχο και κεντρικά ενόντα σε επίπεδο των δύο Υπουργείων Ανάπτυξης και Πολιτικής Προστασίας. Κρήθηκε ότι δεν συνέτρεχε λόγος ενός γενικού οριζόντιου ολικού κλεισίματος της Θήβας με κριτήρια αφενός την ένταση των φαινομένων, αφετέρου και συνδυαστικά το γεγονός ότι υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη να εκδίδει βεβαίωση ο Δήμος για εκείνους τους πολίτες που δεν μπορούν να μετακινδύουν προς τη δουλειά τους και το οποίο να συνηστά πλήρες και επαρκές δικαιολογικό απαλλαγής από την εργασία τους εκείνη τη μέρα χωρίς να επιβαρύνονται με κανονική ή άλλη άδεια. Μάλιστα, εκ των ειστέρων τοποθετήθηκα και δημόσια με το Εργατικό Κέντρο και τον κ. Πρόεδρο και ζήτησα αν υπάρξει έστω και ένας εργαζόμενος ο οποίος υποχρεώθηκε από την εργοδοσία του εκείνη τη μέρα να λάβει κανονική άδεια που δεν μπορούσε να προσελίτρει σπίτι του, να ενημερωθώ και προσωπικά για να το χειριστούμε. Δεν έχω πάρει κάποια τέτοια προσλαμβάνουσα, οπότε πιθανόν λογό ότι μάλλον να πεφεύθει. Αυτά από μένα και ευχαριστούμε πάρα πολύ για το εξωτικό κομμάτι της συνέντριας σας. Κύριε Πρόεδρε, μια ερώτηση σε αυτό που είπε ο κ. Περιφεριάρχης από το Εργατικό Κέντρο. Δεν θα τελειώσουμε, βάζω, δεν θα τελειώσουμε. Θα αργήσουμε. Μισό λεπτό θα κάνω. Μισό. Κυρίχθηκε ο νομός βιοτίας βίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ποια είναι η ερώτηση που έχετε κάνει, θα το συζητήσουμε. Δεν την έχω κάνει. Την έχετε κάνει. Εγώ, για τη χιονόπτωση. Ναι. Πότε την έκανα. Έχετε κάνει χιονόπτωση. Σε έχω... Έχετε χιονόπτωση. Έχετε ερώτηση χιονόπτωσης. Και αν κυρίχθηκε η έβοια και η βιοτία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ναι. Το έχουμε να το συζητήσουμε. Δεν το γνωρίζω. Εσείς το κάνάτε. Ωραία, ωραία, για να αποφύγουμε την ερώτηση αφού την έκαναμε. Κυρίχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Κυρία Κοροπούλη, την ερώτηση σας απαντάω. Ναι, ναι. Δεν κυρίχθηκαν νομίδες στην έντρα έχει τέτοια ανάγκη. Κυρίχθηκε 100 ποιοντήματος των δημάρχων. 10 Φεβρουάριου ο Δήμοστη Δέων. Και συγκεκριμένοι δύο νομίζω δήμοι της έδειας. Οι δήμοι κυρίξανε τις πόλεις λοιπόν. Όχι, όχι, όχι. Οι δήμοι κάνουν το έτοιμα στην περιφέρεια και η περιφέρεια το διαβάζει τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας όπου έγινε το στις περιτώσεις που ζητήθηκε. Οπότε δεν κυρίχθηκε, αυτό μου λέτε. Κυρίχθηκε μόνο για τη Θήβα. Κυρίχθηκε η Θήβα και δύο δήμοι της έδειας. Ναι. 6, 7 και 8 του μήνα οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί. Ναι. Αυτό που λέγατε. Όχι, βάζω μου, μόλις το απάντησα, μην λέμε τα ίδια, γιατί τα ίδια αναχαρείς. Έχω ζητήσει από το Εργατικό Κέντρο αν υπάρξει έστω και ένας που δεν πληρώθηκε ή υποχρεώθηκε σε άδεια να μου επισυμμαθεί. Δεν μου έχει πανελθεί. Ναι, γιατί εδώ έχω της κυρίας Πούλου μία απάντηση που έστειλε η κυρία Παπαθωμά. Εντάξει, βάζω μου να τελειώνουμε λίγο, προχωρήσου, πείτε παρακαλώ. Έχει μία απάντηση στην κυρία Πούλου, η κυρία Παπαθωμά, που λέει ότι δεν χρειάστηκε να κηρυχθεί σε έκτακτη ανάγκη. Λοιπόν, λοιπόν, μάλλον δεν καταλάβατε τι σημαίνει αυτό. Εφαρνή μου, συγνώμη, το πράγμα που λέω, επειδή το έχουμε πιάσει, δεν είπε αυτό η κυρία Παπαθωμά. Παρακαλώ, να προσέχουμε τι διαβάζουμε και τι ακούμε από αυτούς που τα γράφουν και από αυτούς που τα λένε. Αλλιώς δεν θα συνεχίσουμε ποτέ. Επειδή την γνωρίζω την επιστολή, απάντησε και η αντιπεριφερειάς και συγνώμη, φανή, το κάνουν από κεκτημένη ταχύτητα. Αυτό που μόλις είπα, ότι δεν συνέτρεχε λόγος κήρυξης σε αργία, όχι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Προχωράμε. Καρτί της κυρίας Πούλου, Ιλένα, σας το καταθέσω. Έγινε, ευχαριστώ. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Έχουμε ήδη αυτή τη στιγμή 5,5 ώρες. Παρακαλώ να πάρουμε μια απόφαση, αν είναι ομόφωνοι, πιστεύω, ναι, για μια ώρα παράταση προβλεπόμενη, όπως είναι. Και μπαίνουμε στο επόμενο βήμα, μπαίνουμε στην επόμενη ενότητα, που αφορά τα... Είχε παρακαλέσει ο κ. Γιλέτσος λόγω υποχρεωσής του, αν μπορούμε να προτάξουμε το ψήφισμα τέτοιο. Και το ψήφισμα είναι στα προημερσία διάταξη. Να το βάλω μπροστά? Ναι, ναι, συγγνώμη, εσύ σκέφτεσαι. Όχι, γιατί το έχουμε παρακάτω. Το ψήφισμα που έχουμε και το δικό μας. Το δικό μας, ναι, εδώ που έχουμε. Λοιπόν, πάμε στη τρίτη ενότητα, που είναι οι δηλώσεις προημερσίας διατάξωσης, όπως είναι τα θέματα συζητήσεις και τα υπόλοιπα. Από τις δηλώσεις που έχουμε εδώ πέρα, είναι μόνο μία, την οποία θα παρακαλέσω να την κάνει ο κ. Αναγνωστάκης. Προηγούνται οι δηλώσεις, όπως είχαμε πει και την προηγούμενη φορά, και έχουμε μία δήλωση. Εκεί και πέρα έχουμε νοτική περιφερειακή κίνηση για ένα λεπτό σηγείο, βάζω το κάναμε. Το δεύτερο που αφορά το νοσοκομείο της Θύβας, το κάναμε. Άρα αυτά σβού και τα δύο. Πάμε, λοιπόν, στη δήλωση του κ. Αναγνωστάκη και μετά να μπούμε στο θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων της Τανάγρας, να το συζητήσουμε για ένα θέμα, δηλαδή, το οποίο είναι από τη δεύτερη τακτική συνεδρίαση εξ αναβολής. Πάμε, κ. Αναγνωστάκη, τη δήλωση. Μάλιστα. Θα το δούμε. Κάτσε να τελειώσουμε λίγο. Μπορεί να τελειώσει γρήγορα ο κ. Αναγνωστάκης. Παρακαλώ. Παρέλθει έξι ώρες από την έναρξη της συνεδρίας του Περφυριακού Συμβουλίου. Πάλι. Μπορείτε, σας παρακαλώ, να μας βάλετε ένα χρονοδιάγραμμα. Θα σας βάλω τώρα. Συνολικό. Τώρα. Συνολικό. Θα σας βάλω σύμφωνα με τον κανονισμό, όμως. Ναι. Χρονοδιάγραμμα. Αυτό θα σας βάλω. Ποιος κανονισμός. Ο κανονισμός μιλά για πέντε ώρες. Δεν υπάρχει κανονισμός. Δεν λέει πέντε ώρες. Ο κανονισμός εδώ είναι η διαφορά. Ναι. Ο κανονισμός μιλά για πεντά ώρες συνεδρίαση. Δεν μιλά για δεκαπεντά ώρες. Ωραία. Εκεί έχει και τη δυνατότητα να δοθεί μια παράταση. Μπορείτε... Θα μ' αφήσει να τελειώσω. Παρακαλώ. Μπορείτε να μας απαντήσετε. Σε πόση ώρα. Τι έχουμε στη συνέχεια και πόσο χρόνο περίπου θα τελειώσει η συνεδρία του Περφυριακού Συμβουλίου. Πολλές ώρες και θα θέλουμε κανένα δύο ώρες ακόμα για να μπούμε στα θέματα της σημερινής της διάταξης. Αυτό είναι θέμα. Ναι. Και είναι θέμα σημαντικό για την περιφρούρηση των εργασιών του Περφυριακού Συμβουλίου. Με όλο τον σεβασμό κύριε Πρόεδρε. Το ξέρω. Και ξέρετε πόσο σας σέβομαι και σας ευχαριμώ. Το ξέρω. Σας παρακαλώ όμως ζητώ την προστασία σας. Ίσως δεν αντιληφθήκατε αυτό που είπα στην αρχή. Είπα, το ένα θέμα το οποίο αφορά τα Τέμπι, σβού ο χρόνος. Το δεύτερο θέμα που αφορά τους φορείς και τα θέματα του Δήμου Θηβαίων, σβού ο χρόνος. Έτυχε λοιπόν, πήγαμε μέχρι εκεί. Από εκεί και πέρα δεν έχουμε χάσει χρόνο. Τώρα μπαίνουμε στο κανονικά, στα θέματα προ ημερησίας και να συνεχίσουμε στα ημερησία διάταξη μετά. Από τώρα και πέρα λοιπόν στα θέματα προ ημερησίας διάταξης ο κανονισμός προβλέπει μισή ώρα. Συν μισή ώρα ακόμα. Έχουμε λοιπόν τώρα για να ξεκαθαρίσει και το τοπίο και να ξέρετε τι έχει να γίνει από εδώ και πέρα. Έχουμε θέματα προ ημερησίας διάταξης, μία δήλωση που πρέπει να κάνει ο κύριος Αναγνωστάκης και αφορά το νερό. Και το δεύτερο είναι μία συζήτηση που πρέπει να γίνει για τα βιοαπόλητα στην Τανάγρα. Μια ξαναβολή από τη δεύτερη τακτική συνεδρίας. Στη συνέχεια η λαϊκή συμπήρωση έχει για το έγκλημα σβήνει. Έχει τοποθέτηση για τα ζητήματα της θύμας σβήνει. Και πάμε μετά ενωτική περιοχική κίνηση, χιόνο πτώσης που είχε βάλει το λύσαμε. Έχει σβήσει. Πάμε στη στερά υπεροχής μετά που έχει μία, δύο, τρεις, τέσσερις ερωτήσεις. Από τις οποίες οι δύο έχει ζητηθεί από τον κ. Δρόσο Παρασκευά να απαντηθούν γράφους. Επομένως από αυτές τις δύο, από τις υπόλοιπες δύο, μία για απλώς να αναφερθεί. Χωρίς να γίνεται και συζήτηση. Είναι απλώς ερώτηση. Πάμε μετά στον πατρίδα μας στη στερεά. Έχει την ανάζηση της αγοράς διάστασης παραγωγών. Κώστα. Σωτηρόπουλος. Έχετε μία. Θα το συζητήσουμε όταν φτάσω σε αυτό το σημείο. Πάμε στη λαϊκή συσπήρωση. Έχουμε ερώτηση για την ειδοδότηση της Αλικής. Υπόθηκαν, Κώστα. Πάμε μετά. Έχει στήλη. Βλέπετε ότι πριν από το πρωί, χθες το απόγευμα, δυστυχώς ήταν πολύ αργά. Εγώ τα έλαβα από άψιμου. Αφορά την ελληνική αυλή για τη Στερεά, όπου αναφέρει... Έχει τρεις ερωτήσεις. Η πρώτη είναι η γέφυρα του τρόμου στην περιοχή Πυροί. Υπήρθει και χρηματοδοτήσεις και έργα που έγιναν από την κυρία Παπαθωμά. Με συγχωρείτε, με συγχωρείτε, με συγχωρείτε. Να τελειώσω λίγο τις ερωτήσεις σας. Ναι, με συγχωρείτε. Πάμε στη δεύτερη ερώτηση. Αγέλες ανεξέλεκτων ζώων μαστίζουν την περιοχή στοπιρίτης των θηβών, αλλά και σ' όλη την πόλη γενικότερα. Λοιπόν, και το τρίτο θέμα πάλι της ελληνικής αυγής, είναι η ανεξέλεκτη αύξηση των τιμών, των καυσίμων, η οποία τελείωσε να δημιουργείται θέμα σοβαρό για τους αγρότες. Λοιπόν, και μετά πάμε στην Ελεύθερη Στερεά, το τελευταίο που έχουμε. Μπορώ να παρακαλέσω για κάτι, για να βοηθήσω. Όχι, την Ελεύθερη Στερεά, που είναι ο κύριος Βούλγαρης, με δύο ερωτήσεις. Έλεγχος της υδατοκαλλιέργησης σε όλες τις περιφερειακές ενώτες της Περιφέρειας Τελεσελάδος. Και δεύτερον, επερώτηση, καταγγελία για διενέργεια περιβαλλοντικού ελέγχου για το έργο ελικό σταδμός που αφορά τα 16 ΜΒ στη θέση Πάτημα-Κοτσιλιά του Δήμου Θημαίου. Και πάμε στο πρώτο τελευταίο. Όχι, συγγνώμη λίγο. Πάμε στο επόμενο που αφορά την κυρία Καρύκα, η οποία έχει στείλει μια επιστολή με δύο θέματα. Προεδρε. Έχει απαντηθεί γραπτός. Προεδρε. Κυρία Καρύκα, ακούσατε. Μα ακούτε. Δεν έχει απαντηθεί γραπτός, αλλά για να βοηθήσω τη διαδικασία, επειδή αφορά προθεσμίες, ακούγω με. Ακούγεστε, ναι. Επειδή έχει να κάνει και με προθεσμίες. Αν ο κ. Περιφεριάρχης θεωρεί ότι μέχρι την 4η μπορώ να έχω μία απάντηση, καλώς. Συγγνώμη Άννα, επειδή άκουσα από τον κ. Κυρμανίδη ότι σας έχει απαντήσει γραπτός. Όχι, δεν έχει απαντήσει γραπτός. Έχει απαντήσει σ' αυτούς που έκαναν την αίτηση θεραπείας. Ο Δήμος Καρύς του έκανε την αίτηση θεραπείας και την έστειλε εχθές. Ωραία, από εκεί έχετε πάρει και εσείς τα θέματα, από εκεί πήρατε αντίγραφο. Ηλιά. Την απάντηση θέλουμε. Είναι πολιτικά το ζήτημα, κύριε Πρόεδρε. Λοιπόν, κυρία Καρύκα, θα απαντήσει ο κ. Κυρμανίδης με αυτό που είχε απαντήσει και κανονικά θα κάνει ένα copy-paste να το επαναφέρει. Αυτό είναι για τον κ. Περιφερειάρχη, όμως. Αφορά και τους δύο. Και τη δεύτερη, η δεύτερη ερώτηση. Η δεύτερη ερώτηση, η δική σας. Αφορά, αφορά τη λογημένη γνώμη. Ναι, στον κ. Σπανό, απευθύνομαι, όχι στον κ. Κυρμανίδη. Στον κ. Σπανό, με την οποία η Επιτροπή καλεί την Ελλάδα να συμμορφωθεί με το δίκιο. Θα απαντηθεί γραπτός από την αρμόδια υπηρεσία, το σημειώνω και θα το υπερθυμίσω στον κ. Περιφερειάρχη και εγώ. Ναι, έχει πολύ σφιφτή προθεσμία αυτή γι' αυτό. Οριστε. Έχει πολύ σφιφτή προθεσμία, τελειώνουμε. Βάζει, προθεσμίες. Πάμε να κλείσω λίγο το κύκλο μου. Συγγνώμη για την αταξία που παρεμβαίνω. Παρακαλώ. Υπάρχει μια ερώτηση από τον κ. Δρόσου, νομίζω, για τον Οπαστέ. Γιατί? Για τον Οπαστέ, μόνο να πω για αυτό. Όπως θα γνωρίζουν όλοι και θα θυμούνται οι συνάδελφοι, με το κλείσιμο κάθε νέο έτους του τριμίνου, ετοιμάζεται από την λογιστική υπηρεσία του Οπαστέ ο ετήσιος απολογισμός και ο ισολογισμός. Ήδη με ενημέρος του λογιστήριου την άλλη εβδομάδα ολοκληρώνεται. Γι' αυτό και δεν απάντησα, για να έχουμε συνολικά τον απολογισμό που θα έρθει όπως κάθε χρόνο στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ευχαριστώ. Ευχαριστώ. Για αυτό το έχει ζητήσει η Λεία και γραπτός ο κ. Δρόσος. Λοιπόν, αυτό είναι όλο και μένει η πρόταση ψηφίσματος που έχει κάνει παράταξη του κ. Σπανού και ένα ψήφισμα που έχει μας έδωσε ο κ. Γκλέτσος. Πρόεδρε, πέντε δεύτερα σας παρακαλώ. Σοφία, έχεις κάτι, σου άφησε ο κ. Γκλέτσος, σου είπε κάτι για το ψήφισμα που είπε... Θα έρθει, θα έρθει ο κ. Γκλέτσος. Θα έρθει. Ναι. Εντάξει. Πρόεδρε, πέντε δεύτερα σας παρακαλώ για την τήρηση των κανονισμών. Θα σας παρακαλέσω πάρα πολύ, αξιότιμαι, πρόεδρε, αν γίνεται να τηρηθεί ο κανονισμός για να μην φτάσουμε μέσα άνοιχτα, να κρατάτε, εγώ το κρατάω, χρόνο μέσα στον οποίο πρέπει να τοποθετούνται οι επικεφαλείς των παρατάξεων. Ευχαριστώ, θα προσπαθήσω. Γιατί, δυστυχώς, κάποιοι, να βάλω και τον εαυτό μου θέλετε, πλατιάζουμε. Να μπει ένας χρόνος, τρία λεπτά, δε ό,τι λέει ο κανονισμός... Θα προσπαθήσω και πιστεύω με τη βοήθεια των συναδέλφων να το κατορθώσουμε αυτό. Πάμε, κύριε Αναγνωσάκη, παρακαλώ για τη δήλωσή σας. Ωραία, σας ευχαριστώ. Για να είμαι και εγώ σύντομος και μέσα στο πλαίσιο της κουβέντες που αναπτύθηκε προηγούμενα για την οριοθέτηση της συζήτησης, θα το διαβάσω, κύριε Πρόεδρε. Δήλωση Περιφερειακής Παράταξης Τρείας Υπεροχής με τίτλο «Καμία ιδιωτικοποίηση του νερού, υπεράσπιση των κοινών αγαθών». Σας θυμίζω, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι για την ιδιωτικοποίηση του νερού έχουν εκφράσει δημόσια αντίθετη άποψη στο κατατεθένειο ομοσχέδιο, τόσο η Ένωση των Δημοτικών Επιχειρήσεων ίδευς Αποχέτης όλης της Ελλάδας, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, η KEDE δηλαδή, και το σύνολο των περιβαλλοντικών οργανώσεων. Την ώρα που όλη η χώρα απενθεί τα παιδιά της, μετά το τραγικό συμβάν, στα τέμπι και ζητά πιστικές απαντήσεις σε αμύληχτα ερωτήματα, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το Υπουργείο Περιβάλλοντας και Ενέργειας φέρνουν πολυνομοσχέδιο με ελάχιστο χρόνο διαβούλευσης και άρθρα με σημαντικότατες δεχμίσεις για τα βάση, την βιοπικιλειότητα, τις ανανεώσεις μεσπικές ενέργειες, την ενεργειακή δημοκρατία, τα απορρήματα, την ενέργεια, τη χωροταξία, πολεοδομία και φυσικά ρυθμίσεις που οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση του νερού ενός ακόμα κοινωνικού αγαθού. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, για ακόμα μια φορά, αγνοεί της αποφάσης του Συμβουλίου της Επικρατίας, που από το 2014 έως και πολύ πρόσφατα έχουν αποτρέψει την ιδιωτικοποίηση του νερού και της πόλης της ΕΙΔΑΠ και της ΕΙΔΑΔ, που επιχειρεί με το κατεθένο μοσχέδιο του σημειωτέων, είναι αμφίβολη συνταγματικότητας. Με αυτό λοιπόν, επιχειρείται να υλοποιήσει ουσιαστικά την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υπηρεσίας ίδρυψης και αποχέτρευσης με τη δημιουργία θεσμοθέτησης δημιστικής αρχής συμβάτων κατά το πρότυπα της δημιουργικής αρχής ενέργειας που γνωρίζουμε καλά πώς και αν εξυπρετεί το δημόσιο συμφέρον, ιδιαίτερα η περιφέρειά μας έχει πικρή πυρα. Η Ρθμιστική Άρχη Ιδάτων θα υποκαταστήσει επιτροπές και διαδικασίες όπως η Εθνική Επιτροπή Ιδάτων, που είναι ο βασικός θεσμός διαβούλευσης αλλά και ενημέρωσης της Βουλής, διαιρούσοντας τόσο τη συμμετοχή των εμπλεκομένων όσο και την ουσιαστική διαβούλευση που είναι και η βασική θέση της ευρωπαϊκής οδηγίας πλαίσιο για τα ύδα τα 2000-1860. Η Ρθμιστική Άρχη Ιδάτων θα μπορεί να σχεδιάζει και να προτείνει συγχωνεύσεις των παρόχων υπηρεσιών ύδατος, το ποιήμι όρους και σε πλαίσιο αγοράς, σαν να μην είναι το νερό δημόσιο κοινωνικό αγαθό και η προσβασία του σε αυτό θεμελιώδης ανθρώπινο δικαίωμα. Τη στιγμή μάλιστα που η διεθνής κοινότητα και ο οργανισμός ΗΠΑ προκρίνουν βράσεις προστασίας του φυσικού πόρου του αγαθού του νερού και εργάζονται προς μια παγκόσμια συμφωνή για το νερό, η ελληνική κυβέρνηση της νέας δημοκρατίας κινείται προς την αντίθετη κατέθυνση. Η περιφερειακή παράταξη στερεά υπεροχής κυρίες και κυρίες συνάδελφοι κρύει τον κόδονα του κινδύνου και καλεί και τις υπόλοιπες παρατάξεις αλλά και τους συναδέλφους στο περιφερειακό συμβούλιο να τοποθετηθούν επί του θέματος με την ελπίδα και την ευχή να εκφραστεί ομόφωνη αντίρρηση στο επικείμενο σχεδιασμό εδειτικοποίησης του νερού. Αν πιά με τις θεωτικοποίησης και το ξυπούλημα των δημόσων κοινωνικών αγαθών, ως εδώ και μη παρέκει για την υπογραφή Αναγνωστάκη Σακριώτου Λάμπου Μελισσάρης Μπερμπερίς Παρασκευάς και Σκούρας μέλη της περιφερειακής παράταξης στερεά υπεροχής. Σας ευχαριστούμε κύριε Αναγνωστάκη. Για να μην χάνουμε χρόνο, παρακαλώ να ετοιμαστείτε για το θέμα της ολοκληρωμένης εγκατάστασης διαχείρισης τεραιών βιομηχανικών αποβλήτων από το Δήμοτρο Ανάγρας Συμπεριφερειακής Συνότητας Βιοτίας. Είναι το θέμα που αναφέρα και προηγουμένως, είναι εξαναβολής από τη δεύτερη τακτική συναιδρίας. Παρακαλώ να ξεκινήσει ο κύριος Αναγνωστάκης. Κύριε Πρόεδρε και πάλι σας ευχαριστώ. Εδώ θα μου επιτρέψετε. Είναι ερώτηση, είναι δήλωση και μάλιστα στον επίλογό της κάνουμε έκκληση ως μέλη της παράταξης να τοποθεθούν όσες παρατάξεις το επιθυμούν και όσοι από τους συμβούλους το επιθυμούν. Για τη δήλωση. Τρία δευτερόλεπτα. Για τη δήλωση. Ναι, ναι, τρία δευτερόλεπτα. Ναι, γιατί κανονικά δεν προβλέπεται να μιλήσει κανείς στη δήλωση. Ναι, Κώστα λέγει. Θα θεωρούμε απαραίτητη προϋπόθεση να αποσυρθεί αυτό το νομοσχέδιο από τη συζήτηση αυτή τη στιγμή στη Βουλή ως απαράδεκτο. Λοιπόν, προχωράμε. Κύριε Αναγνωστάκη. Συγγνώμη. Είναι γνωστός εσάς από την προηγούμενη συνενδρία μας ότι ως παράταξη θέσαμε δύο ζητήματα. Το Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας, η οποία έγινε μια κουβέντα και βέβαια την ολοκληρωμένη εγκατάσταση διαχείρισης ομηχανικών αποβλήτων στο Δήμοτα Ανάγρασης Περιφεριακής Ενιώτας Περιφέρειας Στερεάς. Και μάλιστα, για εμάς τουλάχιστον, πιστεύουμε ότι θα είναι εδώ ο δήμαρχος ή κάποιος από το Δήμο γιατί είναι ένα ζήτημα το οποίο έχει απασχολήσει την τοπική κοινωνία. Μάλιστα σύσσομη η τοπική κοινωνία αντιδράς την αντιοδότηση της συγκεκριμένης δραστηριότητας και ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να κινηθεί πλέον νομικά και να προσφύγει σε εθνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια. Η Περιφέρεια από τη μία στήριζε δήθεν το έτημα της τοπικής κοινωνίας και από την άλλη ενέκρινε την τροποποίηση του τοπογραφικού ως προς θεμαδόν της έκτασης που θα χρησιμοποιηθεί για τη δραστηριότητα της ταπής επικίνδυνων αποβλήτων και εξέδωσε συγκεκριμένη απόφαση, την απόφαση με αριθμό 24-8-21 με αριθμό 13-58-171-8-22. Θέλω να σας πω, κυρίες και κύριοι συνάρεφοι, κύριε Πρόεδρε, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο προσέφυγε στο 5ο... Φοράζετε ρε παιδιά και συγγνώμη που φωνάζω επίκρινες και δεν μπορώ να το καλύψω. Επίκρινες φωνάζεις. Ναι, για να μην με καλύψετε εσείς. Ενώπιον, λοιπόν, του 5ο Τίματο Συμβούλιο της Επικρατίας προσέφυγε ο Δήμος Τανάγρας για μια σειρά λόγους. Πολύ επιγραμματικά, σας αναφέρω ότι οι λόγοι που χρησιμοποιήθηκαν στην αίτηση ακύρωσης της απόφασης... του Γενικού Διευθυντή Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντας και Ενέργειας για την έκριση της ΑΕΠΟ είναι οι κάτωθοι. Χωροθετείται εκτός και δύου παραβίας τους κανόνες δικαίου που διέπουν την περιοχή Άντιπλεσης Μηχανικής Συγκέντρωσης του Άνθλου 56α. Δεύτερον, αντιτίθεται στο ΠΕΣΔΑ, δηλαδή στο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων της Περιφέρειας Τερειάς Ελλάδας και στις ΜΠΕΑΤΟΥ. Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων εκπονήθηκε από εταιρεία μελετών χωρίς να ισχύει το πτυχίο. Τέταρτον, η ΜΠΕΑΤΟΥ δεν εκπονήθηκε από τη μελετική ομάδα που αναφέρθηκε στο πτυχίο της εταιρείας μελετών αλλά από τρίτα πρόσωπα. Πέμπτον, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ενσωματών η Γεωλογική Μελέτη που εκπονήθηκε από εταιρεία που δεν διαθέτει τα απαιτούμενα πτυχία μελετών για την εκπόνησή της. Και έκτον, στη κατάρτιση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων δεν συμμετείχε επιστήμον υγείας και τα σχετικά. Κάνει δε αναφορά, κύριε Πρόεδρε, και αυτό αφορά και σας με την ιδιότητα του πρώην δημάρχου και της ευαισθησίας που έχετε σε αυτά τα θέματα, στην απόφαση 1194 του 2021 του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία υιοθετήθηκε, αυτολεξί, και ενσωματώθηκε στην απόφαση 14 του 22 του Περιφερειακού Συμβουλίου. Και βεβαίως, ενώ από τη μία στηρίσουμε και είμαστε αλληλέγκοι, από την άλλη, συγχωρέστε με, έρχεται η Περιφέρεια και εκδίδει την σχετική απόφαση που μνημόνευσα πριν, διευκολύνοντας έτσι στην ουσία την εγκατάσταση και λειτουργία αυτής της μονάδας. Άρα λοιπόν, ζητώ από τον Περιφεριάρχη ή τον αρμόδιο αντιπεριφεριάρχη, τον αντιπεριφεριάρχη τον Βάλλοντος, να έχω μια ξεκάθαρη θέση. Τελικά, στηρίζουμε την κοινωνία και το Δημοτικό Συμβούλιο με την ομόφωνη απόφασή του και με ποιον τρόπο. Παράδειγμα, θα προσφύγουμε και εμείς θα στηρίξουμε με νομικά και οικονομικά την προσπάθεια του Δήμου, όπως κάναμε παράδειγμα με τον Δήμο Οδυρπείων και τους υπόλοιπους στο ζήτημα των ανεμοκινητριών. Τι σκέφτετε να πράξει από την πλευρά της η περιφερειακή πλειοψηφία, έτσι ώστε και εμείς να είμαστε είτε συμμέτοχοι σε αυτή την προσπάθεια, είτε να καταγγείλουμε την αδράνεια και την αδιαφορία. Σας ευχαριστώ, Πρόεδρε. Ευχαριστώ πάρα πολύ και για το χρόνο σας και τις συντομίες σας και για το θέμα που το αναλύσατε, νομίζω, όπως καλύτερα γινόταν. Κύριε Μανίδη, έχετε το λόγο. Δεν θα απασχολήσω πολύ, Δημήτρη. Όπως πολύ σωστά ανέφερες και μνημόνευσες το περιφερειακό συμβούλιο ΣΙΣΟΜΟ και με συγκεκριμένο σκεπτικό τάθηκε απέναντι. Αυτή η στάση σε καμία περίπτωση δεν ήταν υποκριτική, ήτανε ουσιαστική στάση, διότι ακολουθεί και μια θέση μας πλαίσιο σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα. Μάλιστα μπορείτε να ανατρέξετε, όσοι συνάδελφοι δεν θυμόσαστε και είναι πολλά τα θέματα που έχουν ανακύψει με το περιβάλλον, στην τότε τοποθέτηση του κ. Περιφερειάρχη, που πραγματικά είχε μια εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία για την αργιδική μας αυτή θέση. Σε ό,τι αφορά το διαδικαστικό, παύλα, διοικητικό σκέλος, έχω πει και σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις και φαντάζομαι ότι ο Δημήτης το γνωρίζει, αλλά πολιτικά το προθετείτε, ότι όσο και αν πολιτικά, είτε ως Περιφερειαρχή, είτε ως Σώμα, είμαστε αντίθετοι σε κάτι που συμβαίνει, από την ώρα που αυτό αδειοδοτείται ως υπηρεσία, γιατί εγώ ως υπηρεσία μιλώ τη στιγμή, διεύθυν συγχώρετους, δεν μπορούμε να απέχουμε από την έγκριση όταν πληρείτε τους τυπικούς όρους και προϋποθέσεις. Αυτό έχω να πω μόνο και ευχαριστώ για την παρέμβαση. Ευχαριστώ, παρακαλώ. Ακούγουμε, ναι. Να γνωρίσω επίσης στο Σώμα ότι όταν έγινε η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πράγματι είχε 300-400 άτομα, άρα είναι ένα θέμα που όντως σφίζει ενδιαφέροντο στην στενότερη και ευρύτερη περιοχή, με εντολή του Περιφερειάρχη είχα παραστεί, είχα επαναδιατυπώσει τις θέσεις μας, η τοπική κοινωνία μας αντιλαμβάνεται δίπλα της και μάλιστα είχαμε πει ότι από όποιο μέρος των θέσεών μας ή της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου μπορούν να αντλήσουν λόγους και επιχειρήματα που θα συνδράμουν στην εναντίωσή τους, εμείς είμαστε διαθέσιμοι και πάντοτε δίπλα τους. Αυτό μόνο ήθελα να συμπληρώσω. Ευχαριστώ. Ευχαριστώ, κύριε Κυρμανίδη. Ο κ. Περιφερειάρχης έχει το λόγο. Προσθετικά και μόνο σε όσα είπε ο κ. Περιφερειάρχης, υπάρχει και το πολιτικό επίπεδο στο οποίο, σε επαφή με το Υπουργείο και κυρίως με την Εταιρεία, προσπαθούμε να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση, η οποία έχει έρθει πραγματικά σε ένα δυσμενές σημείο. Κυρίως, η προσπαθία στείχεται κυρίως στο θέμα της συγχωρητικότητας. Βάζω και την Εταιρεία, γιατί το Μένι Υπουργείο έχει τη βούληση και οποιεςδήποτες θέσεις του Περιβάλλοντος, αυτό θα επιθυμούσε να λύσει το πρόβλημά του για όλη τη χώρα. Η Εταιρεία δεν έχει κάποιο κίνητρο προς αυτή την κατεύθυνση. Της είναι υπέραρκετό να καθαρίσει τα δικά της και μπας προτώσει με όσα απόβλητα τέτοια σφήσεις παράγονται συνολικά στα ΕΝΟΦΤΑ, έστω και με στα όρια της Στερεάς, να μπορεί να λειτουργεί αυτή η μονάδα. Οπότε, σε αυτές οι επαφές είμαστε σε συνεργασία πάντη και με τον Δήμο Τανάγρας, ούτως ώστε να αναδιατάξουμε όχι, αν όχι συνολικά το αποτέλεσμα, που δεν ήταν και αυτό το ζητούμενό μας, θυμίζω και την απόφαση του Περιφυριακού Συμβούλιου, τουλάχιστον τους δυσμενείς όρους αυτού του πιθανού αποτελέσματος. Ευχαριστώ. Ευχαριστώ, κύριε Περιφυριάρχα. Υπάρχει κάποιος συνάδελφος ή επικεφαλής παρατάξεις που θέλει να πει κάτι. Ναι. Καλό είναι να μην πούμε γιατί... Εντάξει, εντάξει. Ευχαριστώ. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Συνεχίζουμε τα πρωιμινεσίες διάταξεις. Είπαμε η πατρίδα μας στερεά για το θέμα δυστύχημα σατέμι. Όχι, συζητήθηκε. Πάμε δήλωση για το έγκλημα σατέμι της λαϊκής συσπήρωσης. Όχι. Λαϊκή συσπήρωση τοποθέτησης στα ζητήματα της ΔΥΒΑΣ. Όχι. Ενωτική περιφερειακή κίνηση κυριανοπτώσης, κυρία Κοροπούλη. Όχι, γιατί συζητήθηκε. Πάμε στο επόμενο που είναι πάλι της στερεάς υπεροχής και αφορά τις χρονίδες στερεμότητες στην ΕΒΙΑ, της περιφερειακής συνότητας ΕΒΙΑ, από την κυρία Κριώτου Θεοδόρα. Και απευθύνεται στο αντιπεριφεριάρχητο κύριο Κελαηδίτη. Κυρία Κριώτου. Κυρία Κριώτου. Ναι, καλησπέρα. Δεν σας ακούμε. Δεν σας ακούμε. Πάω πιο κοντά στο μικρόφωνο. Με ακούτε τώρα. Κάπως καλύτερα. Ναι, ευχαριστούμε. Λοιπόν, είχα καταθέσει την ερώτηση δύο μέρες πριν το πολύ νεκρό δυστύχημα στα ΤΕΜΠΙ. Πόρα ποιοι μέσους διαρκών αποκαλύψουν και υγιακληματικές παραλήψεις και καθυστερήσεις προς το δυστύχημα, η ερώτηση γίνεται εξόχως κρυφευλημένη. Διαβάζω την ερώτηση. Με αφορμή το ξεκίνημα του νέου και τελευταίου ΕΟΚΙΟΣ και της Περιφερειακής Αρχής, σε ζητώ να μας ενημερώσω για την πρόοδο συγκεκριμένων έργων αποκλειστικής αρμοδιότητας Περιφέρειας Ιεράς Ελλάδας. Επιπλέον και η έργα, στα οποία η Περιφέρεια έχει συνεπικουρήσει οικονομικά, είναι τη διάθεση των υπηρεσιών της προσοσιατιζόμενους δήμους. Πρόκειται για έργα εξαιρετικής σημασίας, των οποίων η αποπεράδοση έχει καθυστερές χαρακτηριστικά, δεκαετίες για κάποια, με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις έργα υποδομών, την έκθεση σε κίνδυνο των κατοίκων της ΕΒΙΑΣ και σε κάθε περίπτωση συνεικοβάθμιστες στις ποιότητες ζωής τους οικονομικά, αναπτυξιακά και κοινωνικά. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας ενημερώσει στη ΓΙΑ. Συγκ