Παρουσίαση της Βάσης Δεδομένων ProQuest One Academic (Εξ Αποστάσεως Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΑΠ, 2021)
: Είναι τώρα. Μπορείτε να πάτε. Εντάξει, έχετε βάλει μια σκέψη? Τανιέλα. Εντάξει. Λοιπόν, καλησπέρα σας. Καλώς ήρθατε σε αυτή τη διαδικτυατική παρουσιασία της ProQuest One Academic. Όπως είπε η κυρία Παπανικολάο ο όνομας μου Γιάννης Γκανάτσιος και είμαι υπεύθυνος Πολύσεων της ProQuest και εξ λίμπρης μαζί, όπως λέγουμε τώρα. Ιταλία, Ελλάδα, Κύπρο και Βαλτά. Η ProQuest One Academic, την οποία απόκτησε το ανοιχτό πανεπιστήμιο από φέτος, είναι αυτή τη στιγμή μεγαλύτερη πηγή στον κόσμο, όπου την περιέχει. Μπορώ να ζητήσω να κλείσετε το μυχό τα μικρόφανα όλοι για να μην έχουμε και μυχότε. Αυτή η βάση δεδομένων, αυτή η συλλογή, θα την έλεγα, η ProQuest One Academic, η οποία είναι μέρος της σειράς ProQuest One, στο οποίο έχουμε κάνει, υπάρχει και η ProQuest One Liter, την ξέρω για την οποία θα μιλήσουμε την επόμενη εβδομάδα και ProQuest One Business. Από την εξέταση των δεδομένων χρήσεις που έχουμε κάνει στην πλατφόρμα της ProQuest και από συνομιλίες και έρευνες που κάναμε και με φοιτητές και με ακαδημαϊκούς, διαπιστώσαμε ότι παρόλο που η παραδοσιακή τύπη περιεχομένου πιβλία και περιοδικά δηλαδή τα επιστημονικά περιοδικά, εξακολουθούναν οι πιο χρησιμοποιημένοι τύποι περιεχομένου. Υπάρχει και ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών άλλων τύπων πληροφοριών που χρειάζονται όλοι για να διεξάγουν την έρευνα και τις μελέτες. Υπάρχουν και κάποιοι παράγοντες που έχουν συμβάλει σε αυτό. Πρώτο από όλα η τεχνολογία. Είναι ευκολότερη η κοινή χρήση του περιεχομένου από ποτέ υπήρχε και με την πανδημία, αλλά και από πριν η τεχνολογία έχει βοηθήσει στο να γίνεται πρόσβαση στο κείμενο από παντού και να ανεβούνε κιόλας και οι απαιτήσεις από το κείμενο στο οποίο θα υπάρχει πρόσβαση στο post και να είναι διαθέσιμο και προσβάσιμο από παντού. Επίσης έχουν αλλάξει τα μέρη στα οποία δημοσιεύονται οι επιστημονικές πληροφορίες. Έχουν συμπεριβληφθεί τα ιστολόγια, τα blogs, podcast. Και επίσης θρειάζεται ότι υπάρχει ανέγκη για περισσότερη πρόσβαση σε πληροφορίες, είτε αυτές είναι διατριβές, είτε τα έγγραφα εργασίας, τα working papers που λέμε, τα οποία βασικά είναι τα επιστημονικά άρθρα πριν περάσουν τη διαδικασία peer review. Δηλαδή πολλές φορές είναι δύο-τρία χρόνια πριν παρουσιαστούν σε κάποια πλατφόρμα, κάποιο εκδότη. Και τις εστιμερίδες. Και γενικότερα ο τρόπος με τον οποίο καταναλώνουμε τις πληροφορίες είναι πολύ διαφορετικός από ας πούμε και μόλις δύο χρόνια πριν. Περισσότεροι μαθητές, φοιτητές, έχουν πλέον συνηθίσει να καταναλώνουν περιεχόμενο στο διαδίκτυο και ειδικά μέσω βίντεο. Και οι πιο συνδυσμένοι τύποι που βλέπουμε περιλαμβάνουν ακαδημαϊκό περιεχόμενο σαν δικατορικές διαδρομές, τα έγγραφα εργασίας, συνέδρια, πρακτικά συνέδριον, ιστορικές συλλογές και πρωτογενείς πηγές. Και υπάρχει και μια αύξηση πόσο πολλή επιστημονική, κομμάτι επιστημονικής εργασίας δημοσιεύεται στα blogs. Με μη επιστημονικά περιοδικά, εφημερίδες, περιοδικά και εμπορικά περιοδικά. Έτσι, καθώς η ProQuest περιέχει έχουμε διαφορετικούς τύπους περιεχομένων από ηλεκτρονικά βιβλία, βίντεο, τα περιοδικά, όλα αυτά, εμείς τα βάλαμε όλα μαζί. Όπως βλέπουμε εδώ είναι οι τέσσερις βάσεις δεδομένων που περιέχονται. Η πρώτη είναι η ProQuest Central. Η ProQuest Central είναι μια πολυθεματική βάση δεδομένων, περιέχει 47 υποβάσεις δεδομένων, καλύπτει 175 θεματικές κατηγορίες. Περιέχει σχεδόν 20.000 επιστημονικά και εμπορικά περιοδικά σε πλήρες κείμενο, εκατομμύρια, κυριολεκτικά εκατομμύρια από reports, αναφορές, τα working papers, τα case studies, αναφορές περιτώσων που είναι πολύ σημαντικές, τις αναφορές ζαγορών και πολλά άλλα. Κατόπιν η ProQuest Dissertation and Thesis Global. Η ProQuest είναι το επίσημα αποθετήριο της βιβλιοθήκης του Congress στους ΗΠΑ για τη Βόρεια Αμερική, από το 1999 με νόμο, από το 1955 αναγνωρισμένη από το Association of Research Libraries στους ΗΠΑ, όλες δηλαδή βιβλιοθήκες ερευνητικές. Η διατριβές, οι διδακτορικές διατριβές, αυτή τη στιγμή είμαστε περισσότεροι από 5 εκατομμύρια διατριβές από όλο τον κόσμο. Η πρώτη ξεκινάει το 1604 από την Ελληνετία και εκ των οποίων περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια είναι σε πλήρες κείμενο. Και οι διατριβές είναι σημαντικές γιατί είναι ακόμα πιο αξιοπιστές, να το πω έτσι, ακόμα και από τα περιοδικά peer review που λέμε, τα έγκριτα επιστημονικά περιοδικά. Οι διαδικασίες είναι πολύ πιο δύσκολοι από ότι να γίνει μια διαδικασία peer reviewed. Οπότε θα βρείτε και σαν κείμενο, σαν έργο ολοκληρωμένο το πιο αξιοπιστό που υπάρχει. Επίσης η Academic Video Online, η οποία είναι μια πλατφόρμα που περιέχει βίντεο. Είναι γύρω στα 70.000 βίντεο και η οποία πλατφόρμα είναι και διαδραστική. Δηλαδή επιτρέπει και στη βιβλιοθήκη να κρατήσει μονίμως κάθε χρόνο έναν αριθμό βίντεο που έχουν πολύ χρήση ή που κάποιοι καθηγητές θα θέλουν για να τα χρησιμοποιήσουν στην διδασκαλία. Και επίσης επιτρέπει να φορτώσετε και δικά σας βίντεο, χωρίς όριο. Έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν και στην διδασκαλία. Ο κάθε χρήστης που θα θέλει να φορτώσει ένα βίντεο θα έχει τρεις επιλογές. Βλέπουν όλοι το βίντεο και το βλέπουν όλοι οι χρήστες της πλατφόρμας της academic video online. Οπότε επειδή γίνονται και citations σε ορισμένα από αυτά τα βίντεο είναι σημαντικό. Επίσης σαν χαρακτήρας των βίντεο αυτόν μπορεί να είναι τα πάντα. Μπορεί να είναι από διαλέξεις, μπορεί να είναι workshop, μπορεί να είναι συνειδεύξεις, τα πάντα. Και είναι ακαδημαϊκό χαρακτήρα όλα. Και καταλήγουμε στην academic complete, που είναι μια βάση δεδομένων. 180 τίτλους, τώρα έχουν φτάσει 200.000 τίτλους πολυθεματικούς ηλεκτρονικών βιβλίων. Και είναι φτηγραμμισμένη με παγκόσμια στάση στην έρευνα. Έχουμε αυτές τις τέσσεες βάσεις δεδομένων γιατί ακολουθούν λίγο και την πορεία της έρευνας. Δηλαδή, ξεκινάω την έρευνά μου, τη μελέτη μου από το βίντεο. Να δω περίπου τι υπάρχει, να πάρω ιδέες στο που θα πρέπει να επικεντρωθώ. Το δεύτερο βήμα είναι περνώσεις μονογραφίες, όπου πλέον έχω βρει ακριβώς θεματική κατηγορία και το αντικείμενο στο οποίο θα εμβαθύνω. Το τρίτο βήμα θα είναι να περάσω στην Procress Central που έχει τα επιστημονικά περιοδικά, τα reports, τις αναφορές, τα δεδομένα, τα πάντα. Οπότε έτσι θα μπορέσω να μπω ακόμα βαθύτερα στην έρευνα και στο τέλος την Dissertational Thesis Global που περιέχει τις διατριβές, να κάνω μια σύγκριση με ένα ολοκληρωμένα έργο όπως είναι η διατριβή. Ή να ξεκινήσω αλλιώς, να ξεκινήσω από τις διατριβές για να δω τι έχει εκδοθεί παγκοσμίως σε αυτό το τομέα στο οποίο με ενδιαφέρει και έτσι να δω και τις καινούργιες τάσεις. Επειδή ακριβώς οι διατριβές και αυτή η βάση περιέχει, όλες τις καινούργιες τάσεις που υπάρχουν σε διεθνές επίπεδο στον ακαδημαϊκό κόσμο και στην επιστημονική, στον επιστημονικό κόσμο γενικά, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει και αυτή η βάση είναι σημαντική γιατί αποτελεί τη βάση, από αυτή μάλιστα εμείς χρησιμοποιούμε για να καταλάβουμε τις τάσεις της ακαδημαϊκής έρευνας σε παγκόσμιο επίπεδο για να δημιουργήσουμε νέες βάσεις δεδομένων. Γιατί από εκεί όλη η καινοτομία υπάρχει σε αυτή τη βάση δεδομένων. Next slide please, Daniela. Στο επόμενο slide έχουμε απλά ένα overview, μια συμβολική εικόνα του τι υπάρχει μέσα. Όπως βλέπουμε αριστερά στην Progress Central, είναι μικρά τα γράμματα, καταλαβαίνω, πάνω πάνω είναι οι εφημερίδες, υπάρχουν περίπου 3.000 εφημερίδες μέσα, είναι τα newswire, που μπορεί να είναι τα πρακτορία ειδήσεων, αυτά που βγάζουν συνεχώς και ενημερώνονται μέσα στην ημέρα. Υπάρχει το κομμάτι με τις επιστημονικές επιστήμες και φυσικές επιστήμες, κατόπιν και τεχνολογία, κατόπιν υπάρχει ένα κομμάτι οικονομία, ένα κομμάτι με κοινωνικές επιστήμες, κατόπιν ιατρική, υπάρχει και τέχνες και υπάρχουν και μια σειρά από βάσεις δεδομένων, δέκα βάσεις δεδομένων εδώ, οι οποίες είναι τοπικές βάσεις δεδομένων, περιφερειακές, δηλαδή Ανατολική και Νότη Ασία. Περιέχει, είναι πολυθεματικές, περιέχουν εκδόσεις από τις χώρες, τις περιοχές αυτές, γεωγραφικές περιοχές, σε γλώσσες τοπικές. Οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθούμε και για γλωσσολογία. Και τέλος, μαζί με τις άλλες βάσεις υπάρχει στο τέλος και το Publicly Available Content Database, στο οποίο βασικά τι έχουμε κάνει. Έχουμε συγκεντρώσει ό,τι υπάρχει διαθέσιμο δωρεάν στο ίντερνετ, στο Open Access που λέμε, σε μια βάση δεδομένου. Έτσι είναι πολύ πιο εύκολο και να αναζητήσετε αυτά τα περιεχόμενα και να τα έχετε δίπλα με αυτά που έχει πληρώσει η Βιβλιοθήκη. Γιατί μέχρι σήμερα όλες αυτές οι πηγές δωρεάν στο ίντερνετ ήταν διάφορα links και διάφορα… εδώ και εκεί που τα βάλαζαν οι βιβλιοθήκες στη σελίδα τους. Ενώ τώρα είναι σε μια βάση δεδομένων με ευρετήριο, ώστε είναι πολύ πιο εύκολη η αναζήτησή τους και η χρήση τους. Η Academy Complete, η οποία περιέχει τις δέκα θεματικές κατηγορίες από οικονομικά, ιατρική, με βιβλία περισσότερα από τα μισά, είναι στο 60% από τα τελευταία 18 μηνών, τα front list, όπως λέγονται. Αν και στα βιβλία δεν είναι τόσο σημαντικό το τελευταίο-τελευταίο, όπως είναι στα επιστημονικά περιοδικά. Ή, όπως είπαμε, η Progress Dissertation and Thesis Global, που είναι πάρα από πέντε εκατομμύρια διατριβές, περισσότερο από τις μισές είναι σε πλήρες κείμενα, και το Academic Video Online, στο οποίο, ξέρασα να πω πριν, υπάρχουν και βίντεο ακόμα και με τα 360 μοίρες, αλλά και virtual reality βίντεο μέσα, στα οποία χρειάζεται βέβαια να έχετε τη μάσκα, αλλά υπάρχουν και αυτά μέσα. Σε αυτό το σημείο θα περάσω, θα δώσω τον λόγο στην Τανιέλλα, τη συνάδελφό μου, ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις άμεσες τώρα για αυτά που είπα, να τις βάλετε στο chat και θα απαντήσουμε είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά, εγώ και η Μαρία Παρατηχένου θα απαντήσουμε σε αυτό. Βλέπω μια ερώτηση με ποιον τρόπον έχετε πρόσβαση, είναι ήδη αναγνωρισμένο σε IP, οπότε πρέπει μέσα στη βιβλιοθήκη να εφαίνονται κατευθείαν. Αυτή η βάση, να μην έχετε πρόσβαση, καθώς και χρησιμοποιώντας το easy proxy, νομίζω, που έχει βιβλιοθήκη και το βλέπετε και από απόσταση. Τανιέλλα, θα δώσω τον λόγο σε εσάς. Ευχαριστώ. Εντάξει, θα πάω πραγματικά online. Υπάρχει ένας πολύς powerpoint μετά από αυτά τα σκέψη, αλλά θα τα δημιουργήσουμε μετά. Θα ήθελα να πάω online και να σας δείξω πώς πραγματικά το ProQuest One Academic δουλεύει. Ελπίζω ότι όλοι μπορούν να δουν το desktop και το browser μου. Είμαι στο ProQuest One Academic. Δεν ξέρω πόσοι από εσάς είναι γνωστοί με το ProQuest platform, αλλά υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που γίνονται για κάθε database. Όταν μπεις στο ProQuest One Academic για πρώτη φορά, μπεις στο basic search, όπου είμαστε, που είναι επίσης η homepage του database, όπου μπορείς να βρεις κάποια περιγραφή και περιγραφή των μοναδικών κομπονόντων που ο Yannis έδειξε. Επίσης, είμαι σίγουρη ότι ο Yannis είπε, δεν ξέρω, αλλά είμαι σίγουρη ότι είπε ότι το ProQuest One Academic είναι ένα συλλογικό, ένα τεράστιο συλλογικών διαφορετικών τύπων. Ελπίζω ότι μπορείτε να σας μιώσετε, γιατί υπάρχει κάποια περιγραφή. Στον αρχή, όταν θέλετε να ξεκινήσετε τη διαφορετική, θα δείτε ότι έχετε προσελεκτεί όλα, αλλά μετά θα έχετε κάποια κομπονόντια που θα σας δημιουργήσουν να χρησιμοποιηθείτε συγκεκριμένες τύπες της ιστορίας. Στην αρχή, έχουν δημιουργήσει τι είναι οι πιο σημαντικές ιστορικές των 4 κομπονόντων. Για το ProQuest Central, τα πιο σημαντικά ιστορικά ιστορικά ιστορικά είναι οι σχολικές κομπονόντια, όμως πάντα πλήρες. Μετά, υπάρχει η συλλογή των κομπονόντων, η συλλογική συλλογή του multimedia από τον Avon και την εξελίξη και την θεσία, αλλά μετά, σε αυτό το μένι εδώ μπορείτε να βρείτε πολλές περισσότερες ιστορικές να χρησιμοποιήσετε. Αν εξελίξετε ένα τοπικό και δεν γνωρίζετε από το αρχαίο ποιο θα είναι το καλύτερο ιστορικό, δεν εγγυρίστε αυτό, γιατί στην εφημερία με τα λόγια, θα έχετε, από τα άλλα φίλτα που μπορείτε να χρησιμοποιείτε, θα έχετε επίσης και τις ιστορικές τύπες να χρησιμοποιήσετε. Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε με ένα παράδειγμα. Όπως βλέπετε, το ProQuest 1 Academic πρόκειται για κάθε διεθνή, το οποίο σημαίνει ότι μπορείτε να βρείτε εδώ κάτι για κάθε τοπικό. Μπορείτε να το εξελίξετε με το τοπικό σας και μπορώ να παραμείνω εδώ δύο ώρες, δηλαδή να σας δείξω πολλές τοπικές. Έκανα, ας πούμε, μια εξελίξη, για να σας δείξω κάτι και μετά, φυσικά, μπορείτε να το εξελίξετε εσείς και να το εξελίξετε για περισσότερες τοπικές. Έτσι, ένα τοπικό που θα είναι ένα καλύτερο τοπικό, είναι η ελληνική οικονομία. Μπορείτε όλοι να με ακούσετε, γιατί βλέπω κάποιες λόγια ότι δεν υπάρχει καλή συνδρομή και βλέπω ότι δεν έχω καλή συνδρομή. Μπορείτε όλοι να με ακούσετε καλά. Ας δούμε, γιατί βλέπω κάποιες λόγια που λένε ότι δεν υπήρχε καλή συνδρομή για κάποιον. Μπορείτε να ξεκινήσετε με μια πολύ απλή εξελίξη, και να βλέπετε τα λόγια που θέλετε να είναι στο ίδιο τοπικό, όπως θα κάνετε στο Google. Και όπως στο Google, όταν ψάχνετε έτσι, ακολουθείτε το σύστημα να βρειτε όλα τα λόγια που έχουν όλα αυτά τα λόγια στο ίδιο τοπικό, καθόλου μία φορά. Αυτό είναι ο λόγος για τον οποίο εξελίξουμε τόσο πολλά λόγια, γιατί τα περισσότερα εξελίξεις είναι πλήρες. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να κοιμηθείτε είναι ότι το ProQuest έχει ένα sort of vocabulary που θα εξελίξει αυτοκίνητα κάποια αλλαγή στα ελληνικά λόγια. Για παράδειγμα, μπορεί να υπάρχουν κάποια λόγια στο ίδιο τοπικό. Μπορείτε να εξελίξετε. Υπάρχει ένα λόγο που μπορεί να εξελίξετε στο ίδιο τοπικό. Όμως, αν υπάρχουν λόγια στα ελληνικά χαρακτηριστικά, μπορείτε ακόμα να εξελίξετε τα ελληνικά χαρακτηριστικά. Αν υπάρχουν κάποια ελληνικά χαρακτηριστικά, μπορείτε να εξελίξετε. Ας πούμε ότι ο εμφανιστής μου εξελίξει αυτό στο ίδιο τοπικό, γιατί τα περισσότερα χαρακτηριστικά είναι στο ίδιο τοπικό, ακόμα και αν υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά στον ελληνικό λόγο. Επειδή τα περισσότερα εξελίξεις είναι πλήρες, μπορεί να είναι ακόμα πολύ, όταν εξελίξεις με το τέλος, αυτό που συμβαίνει είναι ότι εξελίξεις πολλά. Και, όπως είπα, επειδή το σύστημα θα εξελίξει και κάποια περισσότερα, όπως τα πλήρες, αλλά και τα ενδιαφέροντα, τα συμβαίνοντα και συμβαίνοντα ενδιαφέροντα, ή ακόμα και τα διαφορετικά ενδιαφέροντα, μεταξύ Βρετανικού και Αμερικανικού Αγγλικού, βλέπεις τι συμβαίνει εδώ, έχεις εξελίξει μεγαλύτερη οικονομία. Έτσι, αυτό είναι το συμβαίνοντα από εξελίξεις. Και το έχεις. Και αν υπήρχαν τα πανδημικά ή κάποια από αυτά, δεν είναι το σημαντικό εδώ, αλλά θα ήταν το πλήρες, αυτό θα εξελίξει επίσης. Τώρα, στο κέντρο έχεις τη λίστα των εξελίξεων. Μπορεί να υπάρξουν από 100 εξελίξεων κάθε μέρα. Βέβαια, υπάρχουν τόσο πολλά εδώ. Έχεις εδώ εξελίξει κάποια κορύφα και κάποια βίντεο. Αλλά, βέβαια, ο επόμενος τρόπος θα ήταν να προσοχήσετε να εξελίξετε τα εξελίξια, να τα σχεδιάσετε σε κάποιο τρόπο. Και έχεις εδώ τις φίλτρες που θα σας πω, για παράδειγμα, μπορείς να εξελίξεις μόνο το πλήρες, ή μπορείς να εξελίξεις το peer-review, το οποίο σχετικά μεταξύ θα εξελίξει σχετικά με τα εξελίξια, γιατί αυτά είναι τα πραγματικά τα peer-review εξελίξια. Τώρα μπορείς να δείτε πόσο εξελίξω με το full-text limiter. Και δεν εξελίξω τόσο πολύ, γιατί, όπως είπα, πάνω από το εξελίξιο εδώ είναι full-text. Βέβαια, έχεις εδώ τη γράφη για τη διάρκεια εξελίξεων και δείτε μόνο ότι μπορεί να υπάρχουν κάποιες εξελίξεις που είναι ακόμα ευαίσθητες online πριν να είναι ευαίσθητες στις εξελίξεις, γιατί προέρχεται στο 2022. Και είναι πολύ εύκολο να χρησιμοποιήσεις, αρχικά θα σας πει ότι κάθε εξελίξιο είναι μια δεκαετία. Για παράδειγμα, αν θέλετε, αυτή προέρχεται στο 2029, οπότε ξεκινάει από το 2020, πραγματικά. Αλλά, φυσικά, επειδή βρίσκεται η πανδημική κομμάτια, τα περισσότερα αποτελέσματα θα είναι σε αυτή τη δεκαετία. Και εδώ, πραγματικά, μπορείς, επειδή είναι μόνο δύο χρόνια, ή μία χρονιά και λίγο μήνες, κάθε εξελίξεο είναι ένα μήνα και θα δούμε πόσο είναι η δημιουργία για κάθε μήνα. Και μπορείς να είσαι ακόμα περισσότερο σελεκτικός και να χρησιμοποιήσεις μήνες. Δεν ξέρω, για παράδειγμα, ξεκινάς από το μέλλον του χρόνια, το τελευταίο χρόνο, ή τον Οκτώβριο, σε αυτή τη δεκαετία, και να χρησιμοποιήσεις περισσότερα αποτελέσματα. Ωστόσο, όπως είπαμε, μπορείς να αναλυθείς τα τελευταία χρονιά εδώ. Έχεις τα αρχικά, τα πιο σημαντικά, αλλά όταν κλικεύεις πιο, θα βρεις την πλήση όλων των τελευταίων χρονών. Συνήθως, αυτό που συμβαίνει είναι ότι πάνω στον κομμάτι, θα υπάρχουν τα τελευταία χρονιά, τα οποία είναι τα νέα χρονιά. Είναι τα νέα εργασία, που τα τελευταία χρονιά εδώ, όχι ακριβώς σε πραγματικό χρόνο, αλλά πολλές φορές κάθε μέρα. Είναι, φυσικά, τα πιο δύσκολα, αλλά, πιθανά, για τις εργασίες σου, κάποιες φορές δεν τα χρειάζονται. Είναι, πιθανά, πολύ χρήσιμο για τις εργασίες εργασίας, για τις εργασίες χρονιών, όπου θέλεις να εξασφαλίσεις την αξία των κομμάτων εργασίας, για παράδειγμα, μπορούν να είναι πολύ χρήσιμο. Κάποιες άλλες φορές, πιθανά, δεν είναι η πιο δύσκολη εργασία. Και μπορείς, εδώ, να συμβαίνεις κάποια από τις εργασίες ή να εξασφαλίσεις κάποια από τις εργασίες, αν δεν θέλεις. Λοιπόν, για παράδειγμα, μπορείς να εξασφαλίσεις την αξία των κομμάτων εργασίας, και να εξασφαλίσεις πολλά από τις εργασίες, μόνο από αυτά. Αλλά ακόμα θέλω εργασίες από κομμάτια, από κομμάτια, σχετικά εργασία, etc. Λοιπόν, μπορώ να είμαι πολύ χρήσιμο όπως μπορώ να χρησιμοποιήσω τις εργασίες εδώ. Εντάξει. Αυτή είναι μια πολύ εύκολη εργασία. Μπορείς να κάνεις ένα λίγο παράδειγμα αν πάμε στην εξασφαλή εργασία, γιατί στην εξασφαλή εργασία θα έχεις την ικανότητα να εξασφαλίσεις κάποια από τις εργασίες. Λοιπόν, κάποια από τις χώρες. Λοιπόν, για παράδειγμα, αν βάλω ακόμα, Green economy pandemic, θα θέλαμε να εξασφαλίσουμε όλα, αλλά τα πλήρια εργασία. Για να εξασφαλίσουμε αυτή τη μέρη του εργασίου, η οποία είναι η μεγαλύτερη, συχνά, σε περισσότερο, και αν εξασφαλίσουμε αυτή τη μέρη, θα εξασφαλίσουμε το τίτλο, το αυστρατό, το χώρο που συνέβη στους συγκεκριμένους, για παράδειγμα, τέτοια πράγματα. Λοιπόν, θα εξασφαλίσουμε ακόμα το τίτλο, αλλά θα εξασφαλίσουμε το τίτλο, το χώρο που συνέβη στους συγκεκριμένους, και θα εξασφαλίσουμε τα περισσότερα, ακόμα και αν δεν είναι συγκεκριμένα. Λοιπόν, όταν εξασφαλίσω όπως αυτά, και παίρνω εξασφαλίσεις, βλέπω πόσο περισσότερα έχω εξασφαλίσει αυτά. Έτσι, μπορώ να είμαι σίγουρη, ότι είναι πολύ περισσότερα. Εντάξει, έχω ακόμα όλες τις άλλες επιλογές να εξασφαλίσω. Συνήθως, οι αποτέλεσσες θα έρθουν αυτοκτονικά σημαντικά, ακόμα και αν μπορείς να αλλάξεις, και μπορείς να αλλάξεις στον πιο σύνθετο πρώτο, για παράδειγμα, ή σε όλες αυτές τις πρώτε, αν κάνεις μια ιστορική εξελίξη. Εντάξει, όταν είναι σημαντικά σημαντικά, θα βλέπεις στον κορυφό, αυτούς που έχουν τα πιο πολλές φορές να εμφανίζονται στους τίτλους, και συχνά είναι στο τίτλο. Λοιπόν, μόνο να εξελίξεις τις πρώτες φορές, θα φέρνεις πολλές από τις αποτέλεσσες. Ας δούμε γρήγορα, κάποιες από τις σημαντικές, ας πούμε, ότι οι σχολικογραφικές εξελίξεις θα εμφανίζονται μερικές φορές στις εξελίξεις στο HTML, μερικές άλλες φορές, μπορεί να είναι το PDF, για τις εξελίξεις συγκεκριμένως. Αν πάμε στις εξελίξεις, μπορείς να εντυπωθείς την εξελίξη παρακολουθώντας το τίτλο. Έχεις μια εξελίξη που σας πείρνει την εξελίξη, τις βιβλιογραφικές εξελίξεις, το μέτρο των εξελίξεων, εξελίξει, αλλά μπορείς επίσης να το διαβάσεις online. Έχεις τον διαβάτης, που μπορείς να διαβάσεις το βιβλιογραφικό, εξελίξεις, εξελίξεις το βιβλιογραφικό, άλλο βιβλιογραφικό και τέτοια πράγματα. Βιβλιογραφική εξελίξη, εξελίξεις το πρόεδρο πραγματικό για το βιβλίο, εξελίξεις. Θα έχετε επίσης ένα μέρος, που ονομάζεται bookshelf, για το οποίο θα χρειαστεί να σχεδιάσετε, όπου μπορείτε να σχεδιάσετε τα βιβλιογραφικά, για να τα διαβάσετε αργότερα. Και μετά θα δούμε το βίντεο, για να δούμε πώς το δείχνουν εδώ. Το βίντεο. Προσπαθώ να εξελίξω το βιβλιογραφικό. Ας δούμε. Εντάξει. Βρισκόμουν στο 1.000 και αν παίξω στο audio & video works, θα δείτε ότι θα υπάρχουν οι εικονίες για το βιβλίο, και ولكن يمكنك أن ترى أن هنا في الأسفل, يوجد تلق للمحطة, أي ما كان قلته, وهذا هو أيضا جزء من هذا الفيديو. حسنًا, يمكنك أن تنظر إلى هذا, يوجد تلق الذي يمكنك أن تنظر إلى وهو يساعد, بالطبع, ويمكنك, ويمكنك, ويمكنك, ويمكنك, ويمكنك, ويمكنك, ويمكنك, ويمكنك, ويمكنك, ويمكنك, ويمكنك, ويمكنك, ويمكنك, und und und und und und und und und und und und und und und und und und und und und und und und und und und und und und und und und und und und und und und und und und und und und und und