33η Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Καβάλας 2022 (Δήμος Καβάλας - Μunicipality of Κavala, 2022)
: Πρώτο θέμα, έγκρισης παρίφημα 67 του 2022 πόβαση διοικητικού συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Αλληγγύη Προσχολική Αγωγή Καβάλαστου Δήμο Καβάλαστ με θέμα έγκριση 1 της αναμόρφωσης προπολεγισμού οικονομικού έτους 2022. Είμαστε σύμφωνοι? Ναι Πρόεδρε. Ομόφωνα το πρώτο θέμα. Δεύτερο θέμα, έγκρισης παρίφημα 69 του 2022 πόβαση διοικητικού συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Αλληγγύη Προσχολική Αγωγή Καβάλαστου Δημο Καβάλαστ με θέμα έγκρισης 10 της αναμόρφωσης προπολεγισμού οικονομικού έτους 2022. Κύριε Καλλανταρίδη. Λοιπόν, το ερώτημα μου έχει να κάνει με το εξής. Από ό,τι βλέπω εδώ γίνεται μία ενίσχυση του κωδικού που αφορά την προμήθεια ειδών καθαριότητας και ευπρέπεισμου κατά 6,5 χιλιάδες ευρώ μετά από έτοιμα προμηθευτών λόγω ανατιμήσεων. Εδώ λοιπόν το ερώτημά μου είναι το εξής. Ξέρω από το κοινωνικό παντοπολείο και την προμήθεια που έχουμε τροφίμων, γιατί μου το είπε ο αντιδήμαρχος ο κ. Λεωνίδας Παπάς, ότι επειδή το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε με τις τιμές, εκεί το ελεγκτικό συνέδριο, είναι ξεκάθαρο και δεν επιτρέπει καμία αλλαγή. Έχω την ενημέρωση από τον κ. Λεωνίδα Παπά και αυτό έχουμε πρόβλημα στην προμήθεια των τροφίμων. Εδώ λοιπόν, μπορεί να μην αφορά τρόφιμα αλλά αφορά ήδη καθαριότητας, υπάρχει έτοιμα από τον προμηθευτή, πώς πάμε να αυξήσουμε εδώ τις τιμές. Γιατί για μένα είναι αντίστοιχη περίπτωση και τα δύο είναι διαγωνισμί προμηθειών. Τι γίνεται λοιπόν, έχουμε εδώ τη σύμφωνη γνώμη του ελεγκτικού συνενδρίου ή τέλος πάντων κάποια συμπερκείμενη αρχή, πώς το κάνουμε αυτό, αυτό είναι το ερώτημα. Από όσο γνωρίζω υπάρχει μια αντίστοιχη διαδικασία και στο νοσοκομείο Καβάλας που περιμένουν απόφαση ελεγκτικού συνενδρίου και είμαστε να αναμονεί και στην οικονομική πυρσία για αυτό, να δούμε πώς θα κινηθούμε, γιατί αλήθεια είναι ότι υπάρχει πρόβλημα με τις δημόσιες συμβάσεις, δεν μπορούν να εκτελεστούν. Πιθανόν και από το νομικό πρόσωπο εδώ συγκεκριμένα μπορεί να έχουν κάνει την προετοιμασία της αναμόρφωσης, αλλά προφανώς θα περιμένουν και σχετικές οδηγίες για να προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο. Σε κάθε περίπτωση θα επικοινωνήσουμε με το λογιστήριο και θα μπορέσουμε να έχουμε ίσως κάποια απάντηση την επόμενη φορά για το ποιο λόγο γίνεται αυτή η αλλαγή στον προϋπολογισμό του νομικού προσώπου. Να επικοινωνήσουμε λοιπόν με την κυρία Χαλακιά να δούμε αν έχει να μας δώσει μια απάντηση πιο ολοκληρωμένη γι' αυτό. Σας ευχαριστούμε πολύ. Σας ευχαριστούμε πολύ. Σας ευχαριστούμε πολύ. Η απάντηση λοιπόν της κυρίας Χαλακιά είναι ότι θέλει να είναι έτοιμη στην αναμόρφωση και από εκεί πέρα αν θα γίνει δεκτό από το διοικητικό ή από το ελεκτικό συνέδριο θα πράξει αναλόγως. Λοιπόν Πρόεδρε, επειδή όπως σας είπα ξέρω συγκεκριμένη περίπτωση και ήμουν απόλυτα σαφής, έτσι το λεκτικό εδώ πραγματικά εμένα με ενοχλεί. Δεν μπορεί εμείς να κάνουμε μια αναμόρφωση επειδή μας το ζήτησε ο προμηθευτής και να δούμε μετά τι θα γίνει αν το εγκρίνει το διοικητικό συμβούλιο του νομικού προσώπου και αν μας το επιτρέψει το ελεκτικό συνέδριο. Που όπως σας είπα σε αντίστοιχη περίπτωση δεν το έχει επιτρέψει. Για αυτό το λόγο θα είμαστε στόχοι. Σας ευχαριστούμε. Εγκρίνετε ομόφωνα επειδή είναι αναμόρφωση. Επειδή δεν υπάρχει άλλη πρόταση συνέχεια. Πρόεδρε, εγώ παρόν. Παρόν και κύριο Σκελαϊδάκης. Εγκρίνετε ομόφωνα ωστόσο. Το τρίτο θέμα αποσύρεται. Τέταρτο θέμα, έξι πρακτικών ένα, 21 έκτου του 22 και δύο, 24 έκτου του 22, για τον ανοιχτό διαγωνισμό, ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την προμήθεια με αιτίδλο, πρότυπο σύστημα έγκαιρισης ενημέριων αλλαίων και παρακολούθησης των εκπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην παράκτια ζώνη του Δήμου Καβάλας, Μέση Δύση 158649 για το τύμα 1, 16058 για το τύμα 2, 16049 για το τύμα 3 και προϋπολογισμό 206,195 προφυπιά. Είμαστε σύμφωνοι με τα δύο πρακτικά. Ομόφωνα το τέταρτο θέμα, να περάσουμε στο πέμπτο θέμα, ορισμός μελών επιτροπών διενέργειας αξιολόγησης και παραλάβης σύμφωνα με τις αιτάκεις του Άρθορου του 1852 του 10 και της τροποποίησης αυτού, σύμφωνοι με τον ανοιχτό μελών. Ομόφωνα το πέμπτο θέμα, έξω το θέμα απόδοση υπό λόγου από τη διαδικασία της παγείας προκαταβολής. Απαλλαγή, έχει κάνει και απόδοση λογριασμού, οπότε ύστερα από τα παρακάτω να φέρεις το τέλος. Ύστερα από τα παραπάνω παρακαλούμε για την έγκριση α της απόδοσης λογριασμού της παγείας προκαταβολής του έτους 22 β την απαλλαγή του υπολόγου της παγείας προκαταβολής υπαλλήλου. Νομίζω ότι αυτό που είπατε είναι σχετικά με τη διαδικασία και με την ιδρυμπωσία και με τη διαδικασία του πρώτον, δεν είναι σχετικά με την ιδρυμπωσία του πρώτον, είναι σχετικά με την ιδρυμπωσία του πρώτον. Δηλαδή, έχουμε ένα θέμα το οποίο αναφέρεται μόνο στο ένα εκ των δύο και στο αποφασίζουμε, στο αποφασιστικό, έχει δύο περίπτωσης. Μήπως θα πρέπει στο θέμα να μεταφερθεί ότι απόδοση και απαλλαγή. Απόδοση λογαριασμού και απαλλαγή υπολόγου. Μήπως λέω, γιατί δεν έγινε σαφές και εγώ περιδεύτηκα λίγο. Απόδοση και απαλλαγή υπολόγου. Απόδοση και απαλλαγή υπολόγου. Λοιπόν, θα το αλλάξουμε. Ωστόσο, νομίζω δεν έχετε θέμα να το αποσύρουμε. Θα διορθωθεί και θα έρθει ορθή επαναληξία. Εγκρίνεται, λοιπόν, ομόφωνα το έκτο θέμα. Εύδομο θέμα, έγκριση γεννόμενος δαπανών περιορισσών από την πάλια προκαταβολή. Κοινότητα Μυγδαλεώνα. Βάνες, είναι αρχιφορά το αρτευτικό. Διορθώση Βανών. Συμφωνούμε, Πρόεδρε. Ομόφωνα το έβδομο θέμα. Ούδο θέμα, έγκριση γεννόμενος δαπανών περιορισσών από την πάλια προκαταβολή. Κοινότητα Λιδίας. Εκοδομικά υλικά. Λοιπόν, Πρόεδρε, όσον αφορά αυτό το θέμα. Επειδή έχω την αίσθηση, και όχι τη σιγουριά, ότι έχουμε ξαναχωρηγήσει παγεία για τον ίδιο ακριβώς λόγο, εμείς δεν μπορούμε να το ψηφίσουμε, έτσι, επειδή δεν θα πω σίγουρα, θα πω 90%. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο ξαναδώσαμε χρήματα, οπότε δεν μπορούμε να το ψηφίσουμε και για να μην πω όχι, θα πούμε παρόν. Ωραία, εγκρίνεται κατά πλαιοψηφία το όγδο θέμα. Ένα το θέμα, παρόν. Παρόν, παρόν, παρόν, παρόν. Α, ναι, είναι παρόν, σωστά παρόν. Ομόφωνα, διορθώνω λοιπόν. Το όγδο θέμα εγκρίνεται ομόφωνα. Ένα το θέμα, έγκριση γεννόμενο δαπανόπυρο, θυσόν από την παγεία προκαταβολή, αφορά την κοινότητα Ποριστήλη. Αφορά και γλυδόματα τα οποία είναι χαλασμένα και φωτισμό, ο οποίος έχει βραχυπλώσει μετά τις βροχοπτώσεις. Απλώς να πω κάτι το οποίο διαπίστωσα λίγο, βλέποντας εδώ ένα προς ένα τα δικαιολογητικά, ότι τουλάχιστον από εμάς, πιθανότατα υπάρχει στο λογιστήριο, γιατί θα το είχε δει, σε εμάς δεν έχει έρθει η άποψη της υπηρεσίας όσον αφορά το ότι δεν έχουν τα υλικά και συγκεκριμένα όσον αφορά το ένα τμήμα, το ένα τιμολόγιο εκ των δύο. Ενώ υπάρχει δηλαδή, όσον αφορά, μια στιγμή αν θέλετε να το δω και να σας πω συγκεκριμένα, για να το δείτε αν τυχόν υπάρχει, οκ, δεν έχουμε κανένα θέμα απολύτως. Είναι το πολυστήλο και... Μια στιγμή λίγο. Υπότιτλοι AUTHORWAVE Επιτρέψτε στο κανάλι και παρακολουθήστε το κανάλι. Το δικό μας πρόβλημα και ο λόγος για τον οποίον θα πούμε όχι συνολικά, αναγκαστικά, μιας και έρχεται ως ένα θέμα, είναι το εξής. Είναι κάτι το οποίο το είπα και στην προηγούμενη φορά. Θα πρέπει οι πρόεδρε να προσέχουν λίγο, να μην κόβουν συγκεντρωτικά τα τιμολόγιά τους. Εδώ, για παράδειγμα, έχουμε, όσον αφορά το κοινωνικό κατάστημα, τιμολόγιο για την επισκευή, αλλαγή, τέλος πάντων, κάποιων κομμάτων σιδείρων. Αν δείτε λίγο την ποσότητα με τον χώρο, το ένα με το άλλο δεν ταιριάζει. Για αυτόν τον λόγο, εμείς θα πούμε όχι, επειδή θεωρούμε ότι έχει κόψει συνολικά το τιμολόγιο. Ευχαριστώ. Θετικός εγγόνιος. Θετικός εγγόνιος. Θετικός εγγόνιος, κύριε Πρόεδρε. Εγκρίνεται καταπληοψηφιαία το θέμα. Πάσουμε στο δέκατο θέμα, διαγραφή βεβαιωμένων οφειλών και επαναβεβαίωση. Αφορά κυρίως λάθη που έχουν γίνει στα κινητήρια που έχουν πληρωθεί, μεταφορά οφειλής σε κληρονόμους, κυρίως τέτοιου είδους διαγραφές. Ναι. Όσον αφορά το δέκα που έχει να κάνει με την κατανάλωση ρεύματος της εταιρείας που είχε το πρώην κατάστημα Αχιλέας. Βλέπω εδώ λίγο τις ημερομηνίες. Έχει να κάνει με το εξής. Η εταιρεία παρέδωσε το κατάστημα στο Δήμο Καβάλλας 17 Πέμπτου του δέκα και το Τμήμα Εσόδων λέει χρέωσε το ποσότο 64,10 για τη ΔΕΕ στις 18 πρώτου του 2011. Αυτό το οποίο θα ήθελα πραγματικά να δείτε είναι τι αφορά το ποσότο όπου ερχόμαστε να διαγράψουμε. Δηλαδή ανάφερα οφειλές οι οποίες δημιουργήθηκαν από την επιχείρηση πριν τις 17 Πέμπτου δεν θα έπρεπε να μπούμε στη διαδικασία να τη διαγράψουμε μόνο αν έγιναν μετά το που μας παρέδωσε το κτίριο. Καταλάβατε τι λέω. Θα πρέπει να το δει λίγο η υπηρεσία. Το είχα συζητήσει. Συμβάλλουμε ότι είναι η δεύτερη περίπου. Ξέβαμε μία επιθύλαξη. Συγγνώνα να το βεβαιώσω. Γιατί ήταν καθαρά η πετιότητα της διοίκησης. Αλλά θα το βεβαιώσω να το δω. Για αυτόν τον λόγο, επειδή δεν το ξέρετε με συσσυγγουρία, τέλος πάντων, αλλιώς δεν έχουμε πρόβλημα, για αυτόν τον λόγο θα είμαστε εμείς στο παρόν όσον αφορά αυτό το θέμα. Και πριν κλείσουμε λίγο, κάτι άσχητα με τα θέματα, θα το πω λίγο συνολικά. Και θα ήθελα κάποια υπηρεσία ή των οικονομικών ή τεχνική υπηρεσία, που μάλλον έχει να κάνει με την οικονομικών, να το κάνετε. Γιατί το έχουμε πει, το έχουμε ξαναπεί εδώ, σε προφορικό επίπεδο. Δυστυχώς βλέπουμε οι πρόεδροι να κάνουν τα ίδια και τα ίδια. Είναι το εξής, κάντε τους, σας παρακαλώ, ένα έγγραφο με το οποίο να τους λέτε, για να το δούμε γραπτός, πέρα από τα βήματα, έτσι, να προμηθεύονται τα υλικά τα οποία προμηθεύονται από επιχειρήσεις του Δήμου Καβάλλας. Κάντε το γραπτός. Μην πηγαίνουν και αγοράζουν υλικά από άλλους δήμους. Για ευνόητους λόγους, γιατί και εμείς όλοι εδώ, έτσι, λογοδοτούμε σε πολίτες του Δήμου Καβάλλας. Άρα είναι λίγο, πώς να το πω, δεν είναι όμορφο, δεν είναι ωραίο, να πηγαίνουν και να παίρνουν υλικά από άλλους δήμους. Ευχαριστούμε για την επισήμασή. Εγκρίνετε κατά πλειοψηφία το δέκατο θέμα. Ευχαριστούμε. Καλό μεσημέρι.