15&16 Ιουνίου η καρδιά των νέων χτυπά στο Παραποτάμιο Πάρκο Άρτας με τη «Γιορτή Νέων» (ARTA WebTV, 2023)
: Θα σας καλωσορίσουμε όλους στο Παραποτάμιο Πάρκο της πόλης μας, που εδώ πολλοί φορείς συνεργαστήκαμε για να μπορέσουμε να κάνουμε μια γιορτή νέων, μια γιορτή για τα παιδιά μας, εδώ στο Παραποτάμιο Πάρκο, το οποίο είναι το πόσυμο για την περιοχή μας και καταφέραμε όλοι φορείς, 15 φορείς να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε σε δύο μέρες 20 δράσεις που θα υλοποιήσουμε και δράσεις οι οποίες έχουν να κάνουν και με την ψυχαγωγία και με τον αθλητισμό και με τη μουσική και δράσεις ευιστοποίησης σε θέματα κοινωνικά, σε θέματα υγείας, ο καθένας στο αντικειμενό του. Εγώ θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω όλους τους φορείς τους τους οποίους συμμετέχουν γιατί είναι μια ευκαιρία να δείξουμε στα παιδιά ότι υπάρχουν δραστηριότητες που μπορούν και πρέπει να ασχοληθούν από τη Μία. Άρα αυτό το διήμερο από 15 και 16 Ιουνίου το απόγευμα, από 7 ως 9 το απόγευμα, θα υπάρχουν εδώ πέρα πάρα πολλές δράσεις. Και να πω κάτι το οποίο δεν γράφεται, μιας και είναι η Εθνική Ομάδα Βόλι Γυναικών στην Άρδα που κάνει την προετοιμασία για το Πανευρωπαϊκό Προτάθλημα του Βόλι, την πέμπτη, αύριο το απόγευμα, θα επισκεφτεί και εδώ η ομάδα αυτή ώστε να μπορέσουν να γνωρίσουν τα παιδιά, ας πούμε, αυτές τις μεγάλες αθλητριές. Άρα ένα κομμάτι είναι αυτό, όσον αφορά το κομμάτι των υποδομών, εμείς έχουμε ως δημοτική αρχή αυτό το παραποτάμιο πάρκο στην ψηλά στην ατζέντα μας που έχουμε και προμελέτες έργων, τους οποίους οριμάζουμε και βέβαια είμαστε εξαρτώμενοι από τις μελέτες οριοθέτησης του ποταμού Αράχθο που όταν ολοκληρωθούν και είναι σε ποσοστάδες ολοκλήρωσης θα μπορέσουμε να ολοποιήσουμε πάρα πολλές αθλητικές και ψυχαγωγικές δράσεις και πραγματικά αυτόν τον πνεύμανα εδώ του Πρασίνου να τον κάνουμε ένα στολίδι για την πόλη μας. Άρα αυτό είναι άλλο κομμάτι και με αυτό το σκεπτικό ξεκινάμε αυτή τη γιορτή νέων και την εγκαινιάζουμε φέτος που θα είναι η πρώτη γιορτή νέων και κάθε χρόνο θα την εμπλωτίζουμε με καινούργιες δράσεις έτσι ώστε να γίνει θεσμός. Περισσότερο όμως για αυτά θα τα αναλύσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ο κ. Νίκος Λόντος. Και όλοι οι φορείς θα μιλήσουν για τις δράσεις και τους ευχαριστώ θερμά που μας βοηθάνε και έχουμε πραγματικά αυτό το αποτέλεσμα να θα είναι πραγματικά εκπλητικό. Όπως προανέφερε και ο δήμαρχος, ένα φεστιβάλ αφιερεμένος στους νέους, στους μαθητές της πόλης μας, του Δήμου αλλά και του Νομού γενικότερα, ένα φεστιβάλ που ο στόχος της δημοτικής αρχής στη διαδικασία της υλοποίησης του και της σκέψης ήταν να είναι αφιερεμένο στους νέους. Να δώσουμε την ευκαιρία λοιπόν μέσα από ένα διήμερο πολλαπλών εκδηλώσεων στους νέους να έρθουν εδώ, να χαρούν όλες αυτές τις δράσεις τις οποίες καταφέρουμε τελικά να υλοποιήσουμε και να είμαστε σε θέση να πραγματοποιήσουμε και πραγματικά να είναι ένα διήμερο που θα γίνει θεσμός σε και σε γάλα και να μην μείνει στο διήμερο. Δηλαδή ο στόχος μας είναι στις επόμενες ειρηνιές να βάζουμε και ένα λιτεράκι ακόμα και να υπάρξουν και μοστικά φεστιβάλ και φεστιβάλ με πολλαπλές δράσεις, ώστε να είναι ο τόπος αυτός το Παραποτάμια Πάρκο ένας χώρος όπου οι νέοι δεν θα έρχονται μόνο απλά για να περπατήσουν και να τρέξουν, αλλά και να μπορούν να συμμετέχουν σε δράσεις, σε επιστητοποίηση, σε αθλητισμού, παιχνιδιού και ψυχαγωγίας. Να ευχαριστήσω όλους τους φορείς που συμμετέχουν τους οποίους και θα τους αναφέρω. Να ευχαριστήσω λοιπόν την ΙΟΝ, τον Σύλλογο Αντρομέων, τον Ποδηλατικό Όμελο, την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, την Τοπική Μονάδα Υγείας, την Ομάδα Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγών, τους Μοντελιστές, τον Αθλητικό Σύλληγο Πύρο, το τμήμα του Στοσκάκη, το οποίο θα υλοποιήσει και την δράση αυτή με το Σκάκι εδώ, το Αθλητικό Συμματήριο Δόξα Άρτας Ποδοσφαίρου, την Αερολέσχη, τον Ερυθρό Σταυρό, τους Επιστήθιους Φίλους, τους Προσκόπους, όπως επίσης και όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Αρτέων, οι οποίες συμπλέκονται στην πραγματοποίηση του διημέρου αυτού. Είναι, νομίζω, από μόνη της σημαντική αυτή η εκδήλωση, γιατί αναδεικνύει την θετική διάθεση και την διάθεση για συνεργασία και συνέργεια όλων των φορέων, στο να πετύχουμε κάτι σημαντικό από κοινού. Από μόνο, λοιπόν, αυτή η συνεργασία τα λέει όλα. Δεν έχω να πω κάτι άλλο, θα ήθελα να πάρουν το λόγο οι ίδιοι και πραγματικά να μας βοηθήσει και ο καιρός λίγο άδραιο και μεθάδριο, να καλέσω τους μαθητές να επισκεφτούν, όλα τα παιχνίδια, όλες οι δράσεις είναι δωρεάν, από πίστα αναρίχησης, από bubble balls, μπάλες δηλαδή στις οποίες τα παίρνουν μέσα τα παιδιά, από φουσκοτά, από δράσεις με την τροχεία, με το σκάκι, με τους μοντυλιστές, με την ρελέση, με τους προσκόπους, με τους συλλογοντρομέων, με στύβους αγωνισμάτων, με την δόξα στο ποδόσφαιρο, να είναι υπεύθυνα και να διαργανώνει τορνουάποδος μέσα στο γήπεδο, όλα τα παιδιά λοιπόν θα έχουν κάτι να κάνουν και μάλλον δεν θα τα προλάβουν και όλα να περνάνε δηλαδή από όλους τους αθμούς. Νομίζω ότι από μόνο αυτό λέει όλα και εδώ να δώσω το λόγο σε όλους τους φορείς που είναι καλεσμένοι εδώ και να τους ευχαριστήσω θερμά για τη συμμετοχή τους. Η Τροχέα συμμετέχει σε αυτό το φεστιβάλ που απευθύνεται στους νέους με σκοπό την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα οδικής ασφάλειας. Για το σκοπό αυτό γυναίκες και άνδρες της Τροχέας θα βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο παραλίμνιο πάρκο, αύριο, πέμπτη και την Παρασκευή το απόγευμα, δίνοντας ενημερωτικά φυλάδια και συμβουλές σε μικρούς και μεγάλους. Θα υπάρχει τάπητας κυκλοφοριακής αγωγής, γυαλιά προσωμίωσης, παιχνίδια κατάλληλα για μικρούς και μεγάλους με στόχο τη γνώση περισσότερων ζητημάτων που μπορούμε να προστατεύσουμε από τα Τροχέα τυχήματα, διότι η πρόληψη των Τροχέων ατυχημάτων αποτελεί κοινό στόχο για όλους μας. Χαιρετίζουμε και εμείς σαν Αθλητικός Σύλλογος Άρτας, ο υπεύθυνος για το Σκάκι, χαιρετίζουμε το θεσμό, ικανοποιούμε μια μεγάλη ανάγκη των μαθητών και την αγάπη τους για το Σκάκι, τα τελευταία χρόνια υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη ζήτηση. Θα έχουμε στο χώρο τραπέζα, μπορεί να παίξει ο οποιοσδήποτε μαθητής θέλει, θα υπάρχει υπεύθυνοι από το Σύλλογο που θα δίνουν συμβουλές και οτιδήποτε πληροφορίες χρειάζονται στους μαθητές και θα ικανοποιήσουμε βέβαια την βασική ανάγκη σαν ψυχαγωγικό παιγνίδι βασικά και βέβαια και όλα τα υπόλοιπα και σαν πνευματικό παιγνίδι. Με μεγάλη χαρά δεχτήκαμε την πρόσκληση στην πρώτη ητόμια Άρτας από το Δήμο να συμμετέχουμε και εμείς σε μια γιορτή αφιερωμένη στους νέους μας. Ως δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας θα παρέχουμε ενημέρωση και συμβουλευτική σε θέματα πρόληψης και αγωγής υγείας. Συγκεκριμένα στοχεύουμε στην προαγωγή προγραμμάτων πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού, το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης Σπυρίου Δοξιάδης και κατά του καρκίνου του προστάτη. Παράλληλα μικρές εκπλήξεις και δωράκια θα περιμένουν τους μικρούς μας φίλους που θα έχουν τη δυνατότητα να ενεμερωθούν για την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος και την αξία της σωματικής τους υγείας μέσω του αθλητισμού, της ατομικής υγιεινής και της υγιεινής γιατροφής. Σας περιμένουμε όλους να περάσουμε όμορφα. Είμαστε και εμείς πάρα πολύ χαρούμενοι που μπορούμε και συμμετέχουμε σε αυτή τη γιορτή νέων που γίνεται για πρώτη φορά διοργανώνεται στην πόλη μας, εδώ στο Παραποτάμιο Πάρκο, σε ένα τόσο όμορφο περιβάλλον που είναι μέσα στο νηστό της πόλης και έχουμε την τύχη όλη αρτινή να μπορούμε να το επισκεπτόμαστε. Εμείς, σαν Σύλλογος Δρομαίων, καταρχήν πρέπει να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας σε όσους το οραματίστηκαν αυτή τη δράση, τη δίημερη, για τους νέους, για την νεολαία μας. Τη χρειάζεται η πόλη μας, τη χρειάζεται η νεολαία μας και ευχόμαστε να μπορέσει να θεσμοθετηθεί και να γίνεται κάθε χρόνο. Εμείς συμμετέχουμε κάνοντας κάτι διαφορετικό. Θα κάνουμε ένα περπάτημα στο Παραποτάμιο Πάρκο και με τον τρόπο αυτό θα τιμήσουμε τη μνήμη δύο δικών μας παιδιών που δυστυχώς δεν είναι πια μαζί μας, του αντιπροέδρου μας του Περικλή του Πανάκη και της Ελπίδας της Γιώτη. Δύο παιδιά τα οποία ήταν η ίδια η χαρά της ζωής όσο ήταν εν ζωή, άνθρωποι ενεργοί στην προσωπική τους ζωή, στην οικογενειακή τους ζωή και στην κοινωνία της πόλης μας. Αυτό που θα κάνουμε θα το κάνουμε σε συνεργασία μετά από επιθυμία των δύο οικογενειών, θα το κάνουμε σε συνεργασία με το Σύλλογο Καρκινοπαθών Άρτας τους επιστήθειους φίλους και εδώ θα πρέπει να ευχαριστήσω πάρα πολύ το Σύλλογο και την κυρία Τσιρογιάννη για τη συνεργασία αυτή που έχουμε και που δέχθηκε να είναι μαζί μας σε αυτή τη δράση. Θα υπάρχει ένα ειδικό κοιόσκι που θα στήσουμε, θα υπάρχει ένας, ας το πούμε, κουμπαράς να πω αυτή τη λέξη που δεν ξέρω αν ταιριάζει με τα λογότυπα πάνω έτσι ώστε όσοι συμμετέχουν, όσοι έρθουν να μας τιμήσουν στην δράση αυτή να μπορούν να αφήσουν το οτιδήποτε σε αυτό το κουμπαρά στη μνήμη των δύο αυτών παιδιών και τα έσοδα όσα μαζευτούν θα πάνε όλα στο Σύλλογο Καρκινοπαθών Άρτας. Είναι ένα σύλλογος ο οποίος στηρίζει τους ανθρώπους που νοσούν από καρκίνο, στηρίζει τις οικογένειές τους, τον αγώνα που δίνουν όλοι αυτοί για να μπορέσουν να σταθούν στη ζωή και εμείς πρέπει να είμαστε δίπλα σε αυτούς. Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε και να τους πούμε συγχαρητήρια για ό,τι έχουν κάνει μέχρι τώρα. Εμείς από την πλευρά μας να σας πούμε ότι θα είμαστε εδώ, σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση που μας κάνατε, ευχαριστούμε τη Δημοτική Αρχή και με την ευκαιρία αυτή της σημερινής συνέντευξης να επενθυμίσω σε όλους τους αρτινούς πολίτες και όσους μας ακούνε στους όμορους νομούς ότι την 1η Ιουλίου το Σάββατο 8.30 διοργανώνομαι για 5η συνεχή χρονιά το νυχτερινό μας αγώνα και θα σας προσκαλούσα να έρθετε όλοι και να συμμετάσχετε σε αυτή τη γιορτή που κάνουμε. Με χαρά δεχτήκαμε την πρόσκληση του Δήμο Αρτεών και του κ. Λιόντου σε αυτό το διήμερο Φεστιβάλ Νέων. Θα καλύψουμε το συγκεκριμένο διήμερο με την κοινωνική κάλυψη όλων των event που πρόκειται να γίνουν. Ελπιστούμε σε μία ροή της διεξαγωγής χωρίς προβλήματα και ελπίζουμε όλοι να περάσουν καλά και να το ευχαριστηθούν αρκεί να μας ευνοήσει και ο καιρός. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και εμείς με τη σειρά μας τοπική αυτοδιοίκηση για την πρόσκληση που μας έκανε για τη συγκεκριμένη γιορτή καθώς δεν είναι δυνατό να λείπει μεγαλύτερη κίνηση νέων από μια τέτοια γιορτή. Εμείς με τη σειρά μας θα έχουμε στήσει κάποιες κατασκευές προσκοπικές ως τα παιδιά να έχουν την ευκαιρία να δουν τι ακριβώς κάνουν οι πρόσκοποι, να παίξουν μαζί μας, να δημιουργήσουν και να δουν τι άλλο μπορούν να κάνουν στον ελεύθερό τους χρόνο καθώς οι πρόσκοποι δεν είναι μόνο για παιδιά μικρής ηλικίας όπως οι περισσότεροι νομίζουν αλλά απευθύνεται και στους νέους μέχρι και τη φοιτητιόσα νεολαία. Θα χαρούμε να σας δούμε όλους. Ο Ελληνικός Ρυθρός Σταυρός όπως όλοι γνωρίζετε έχει μια πολυσχυρή και πολυδιάστατη δράση σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα. Είναι και εδώ λοιπόν κοντά στο Δημορτέων σε αυτήν την πολύ καλή προσπάθεια για τους νέους και είναι κοντά στους νέους.