How books can open your mind | Lisa Bu (TEDx Patras, 2013)
: ΜΟΥΨΕΙ ΤΟΥ ΕΛΚΟΣΟΣΗΣΗΝΑΙΣΤΑΝΑΙΣΤΑΝΑΙΣΤΑΝΑΙΣΤΑΝΑΙΣΤΑΝΑΙΣΤΑΝΑΙΣΤΑΝΑΙΣΤΑΝΑΙΣΤΑΝΑΙΣΤΑΝΑΙΣΤΑΝΑΙΣΤΑΝΑΙΣΤΑΝΑΙΣΤΑΝΑΙΣΤΑΝΑΙΣ Οι παιδιά ήθελαν να γίνω εγγενία, όπως αυτοί. Μετά από την εκπαιδεία της πολιτισμίας, πιστεύονταν σίγουρα ότι υπάρχει μόνο ένας σίγουρος τρόπος για τη χαρά, ένας ασφαλής και καλός εργασίας. Δεν είναι σημαντικό αν μου αρέσει η εργασία ή όχι. Αλλά το όνειρο μου ήταν να γίνω ένας κίνδυνος παιχνιστής. Αυτό είναι το παιχνίδι που παίζω. Ο παιχνιστής πρέπει να ξεκινήσει να εργασιάζεται για να μάθει ακροβάτικα. Επίσης, έφυγα στον πρωθυπουργό και στον πρωθυπουργό μιας ρετουργίας. Όμως, κανείς δεν ήθελαν την ιδέα. Κανείς δεν πιστεύονταν ότι είμαι σημαντικός. Όχι μόνο οι φίλοι μου με υποστηρίξαν, αλλά ήταν παιδιά, τόσο ασφαλές όπως εγώ. Άρα, όταν ήμουν 15, ήξερα ότι ήμουν τόσο ασφαλή για να εργασιάζομαι. Ο όνειρος μου δεν θα έρθει ποτέ. Ήμουν ασφαλή ότι για την υπόλοιπη μου ζωή, κάποια δεύτερη χαρά θα ήταν το καλύτερο που ελπίζω. Αλλά αυτό είναι τόσο ασφαλώς. Έτσι, ήμουν ασφαλή να βρω ένας άλλος διάβολος. Δεν υπάρχει κανείς να μάθει να μάθει. Ωραία, εγώ μετατρέφω στους βιβλίες. Ήμουν ασφαλή για την υπόλοιπη μου γεγονός από αυτό το βιβλίο από μια οικογένεια γραφών και μουσικούς. Ήμουν ασφαλής στο ρόλ μοντέλο μιας ελεύθερης γυναίκας, όταν η παραδοσιακή παραδοσία χρειάζεται υπερβολία. Ήμουν ασφαλής για να είμαι εφικτή από αυτό το βιβλίο. Ήμουν ασφαλής για να μάθω εξωτερικά μετά από αυτά. Ήρθα στην Ελλάδα το 1995. Ποιες βιβλίες έκανε εδώ πρώτα? Βιβλίες σχετικά με την Ελλάδα, φυσικά. Η καλή Ελλάδα σχετικά με το κίνδυνο της Ελλάδας. Αυτό δεν είναι εύκολο για την προπογραμματικότητα. Το βιβλίο είναι ενδιαφέρον, αλλά σκληρό. Αυτό είναι σχετικό για ένα διαφορετικό μέρος. Αλλά ο πέμπρος σχετικός μου έδωσε επίθον. Βοηθήσεις τον πατέρα και την μητέρα σου. Βοηθήσεις, είπα, είναι τόσο διαφορετικό και καλύτερο από το βιβλίο. Έτσι, είναι το τρόπο μου να βγω από αυτό το σκληρό σκοτραπ. Και να ξεκίνησα τη σχέση μου με τους παππούς μου. Το βιβλίο να βγω από μια νέα πολιτική, έκανε και το καθόλου μου να διαβάσω. Υπάρχει πολλά εξελίξια. Για παράδειγμα, βρήκα αυτό το σκληρό σκοτραπ πρώτα. Γιατί αυτό είναι αυτό που γνωρίζουν οι καλλιτέχνες. Δεν είχε συμβαίνει πως η Κίνα δεν πρέπει να είναι στο κέντρο του κόσμου. Ένα σκληρό σκοτραπ πραγματικά διαβάζει τη θέση του. Πραγματικά, δεν είναι τίποτα νέο. Είναι ένα σχετικό πραγματικό μέρος στον ακαδηματικό κόσμο. Υπάρχουν επίσης περισσότεροι χώρες, όπως η εκπαιδευτική θρησκευτική, η εκπαιδευτική λιτουργία. Το σκληρό σκοτραπ πραγματικά δίνει σχολείς μια πιο ολοκληρωμένη κατανοησία για ένα πρόγραμμα. Έτσι, σκληρό σκοτραπ πραγματικά διαβάζει τη θέση του. Γιατί δεν το κάνει και στη καθημερινή ζωή. Έτσι, ξεκίνησα να διαβάζω κομμάτια. Μπορεί να είναι για τους ανθρώπους που είναι ενδιαφέροντες στο ίδιο επεισόδιο, ή για τους φίλους που έχουν σχετικές εμπειρίες. Επίσης, διαβάζω τα ίδια ιστορίες σε διαφορετικούς γενικούς, ή σχετικές ιστορίες από διαφορετικούς πολιτισμούς, όπως το έκανε ο Joseph Campbell στο όμορφο βιβλίο του. Για παράδειγμα, το Χριστό και το Βούδα πήγανε μέσα από τρεις θρησκευτικές. Οι οικονομικοί, οι πολιτικοί και οι πνευματικοί. Για τον Βούδα, όλοι είναι ψυχολογικοί. Βοήθεια, φόβο και κοινωνική δουλειά. Είναι ενδιαφέρον. Αν γνωρίζετε μια διεθνή ελληνική, είναι χαρούμενο να διαβάζετε τα αγαπημένα σε δύο διεθνές ελληνικές. Εάν δεν υπάρχουν διαφορετικούς γενικούς, θα δεν γνωρίζετε για να μη γνωρίσετε. Πολύ γλυκό! Ακριβάλλοντας ότι η χαρήνιστη χαρά, σημασία σχεδόν, σημασία σχεδόν, σημασία σχεδόν, σημασία σχεδόν... Στην ελληνική, το μυαλό σχεδόν σημασία σχεδόν σημασία σχεδόν σημασία σχεδόν σημασία σχεδόν σημασία σχεδόν. χωρίς να είσαι μόνη ή χωρίς να είσαι δυνατός ακόμα. Το να έχεις ένα όνειρο σκέφτημα δεν είναι τίποτα ανάμεσα με το τι άλλα έχουν πει. Έχω πιστεύει ότι η πραγματικότητα δεν είναι το μόνο σκέφτημα για ένα όνειρο. Το πιο σημαντικό σκέφτημα είναι να μας αγγίσουμε με το πού οι όνειρες έρχονται, με το ποιό είναι η αίσθηση, με το ποιό είναι η χαρά, ακόμα ένα όνειρο σκέφτημα μπορεί να το κάνει για εσάς. Επειδή οι όνειρες που είμαι εδώ σήμερα είναι χαρούμενοι, να ζήσουν με την οικογένεια και την εξαιρετικότητα πιο περισσότερο. Επομένως, οι όνειρες πρέπει να είναι με εσάς. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε.