Διάλεξη 8 / Εργαστήριο 8 - Γαλαζούλας Χρήστος (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 2013)
Εργαστήριο 8: Υπόσχεσαι να κάνουμε ένα 6 λεπτο με 8 λεπτο προφέρμανση, εντάξει, ωραία. Τι ασκήσεις έχετε προετοιμάσει να κάνουν? Πρώτα έχουμε ζεστόμα. Εντάξει. Δηλαδή τι είναι η ζεσταμα? Θα κάνουμε δύο κύκλους. Γιατί? Για να ζεσταθούν λίγο. Σε ποιες δραστηριότητες θα ζεσταθούν? Θα κάνουμε λίγο και τα πόδια, πίσω τα πόδια, μπροστά. Τη κίνηση του πόδου. Ναι, το κάναμε την πριούμενη πόδα και μου πάρα μια ασκήση με αυτά. Ω, ναι. Δώσε τις οδηγήσεις να ξεκινήσουν. Ω, ναι. Δυνατά και απέναντι στο τμήμα. Μην κοιτάς αλλού και μιλάς, δεν ακούγεται καθόλου. Ωραία, κάνουμε μια θραμή. Μια πίσω από την άλλη. Και τρέχεις σε όλο το κομμάτι. Γύρω-γύρω από τον κήπεδο. Οι οδηγίες πρέπει να είναι σαφείς και ακριβείς. Καλησπέρα, καλησπέρα. Καλησπέρα, καλησπέρα. Καλησπέρα, καλησπέρα. Μήτε τώρα σε δύο σειρές εδώ. Σας ευχαριστώ. Σε δύο σειρές. Λοιπόν, μήτε. Κοιτάω. Λίγο πιο πίσω και την πίσω. Και κάτω. Άλλη μία από δεξιά. Ναι, ο εφτά και εφτά. Εσείς αποφασίζετε. Κάτω σε κάθε γραμμή ή όλες. Κοξούς. Όχι πάλι. Έλα, έλα από εδώ. Πάμε οι επόμενες, έλα. Δύο βήματα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε. Τι είχα κάνει, δεν μπορώ να γελάσω. Έλα, έλα από εδώ. Έλα, έλα από εδώ. Έλα από εδώ. Ωραία, τέλος. Ελάτε εδώ, βγάλτε τις μπάλες έξω, ρίξτε τις εκεί πέρα. Εφόσον ολοκληρώσουμε κάποιες κύκλους μαθημάτων, θα κάνουμε συγκεκριμένα. Δηλαδή, στο δεύτερο εξάμινο θα έχετε συγκεκριμένο πρόγραμμα διαδικασίας μιας τεχνικής δεξιότητας σαν προφέρμανση. Εξαιρετικά δύσκολη η άσκηση που επιλέξατε για το επίπεδό τους. Δεύτερο, αντιλαμβάνεστε ότι αν έχετε να διδάξετε ή να κάνετε μάθημα σε νεαρούς μαθητές, έχετε χαθεί από χέρι. Οι οδηγίες σας είναι ασαφείς. Εσείς, ενήλικες ουσές, δυσκολεύεστε να αντιληφθείτε τις οδηγίες. Πόσο μάλλον? Μικρά παιδιά. Αυτό είναι τρομερά δύσκολο και χάνουμε το παιχνίδι της διαδικασίας της διδασκαλίας και της μάθησης. Και ασχολούμαστε με αλλότρια. Λοιπόν, κάθεσαι, μια και δεν μπορείς να κάνεις. Κάθεσαι, άμα δεν μπορείς να κάνεις. Λοιπόν, ζευγάρια. Ξεκινάτε όλες από εδώ, μία πίσω από την άλλη, τα ζευγάρια ένα πίσω από το άλλο από εδώ, πίσω από την κίτρινη γραμμή. Λοιπόν, από πίσω τα ζευγάρια, πιάστείτε αγκαζέ χέρι με χέρι και πάμε. Η από εδώ μεριά θα κάνει αριστερό δεξί και χοπ, ψηλά, αλματάκι. Εσείς θα ξεκινάτε με αντίθετο πόδι και θα κάνετε δεξί αριστερό. Κάτω αλλάζετε θέσεις. Λοιπόν, ένα, δύο, τρία, στο τρία πηδάμε. Ένα, δύο, up. Ένα, δύο, up. Πάμε. Στο γυρισμό πάλι το ίδιο. Από την άλλη. Από την άλλη μεριά. Πάμε. Προσέξτε. Η μία ξεκινάει με το δεξί πόδι μπροστά και εσύ με το αριστερό. Λοιπόν, πάμε. Ένα, δύο, up. Αυτό. Ίδιο χέρι, ίδιο πόδι ψηλά. Ένα, δύο, up. Περπατάτε λίγο και κάνετε. Έτσι, έτσι, έτσι. Πάμε. Πάμε, πάμε. Ένα, δύο, up. Ένα, δύο, up. Ένα, δύο, πάνω. Ένα, δύο, πάνω. Στα βρούλα. Θα κάνεις την άσκηση αυτή. Έλα. Ένα, δύο, πάνω. Αρχίζετε να το λέτε και εσείς. Το ρυθμό θέλω. Καλύτερα το γόνατο θέλω τώρα. Γιατί πηγαίναστε σε δύο πόδια. Ελάτε, ελάτε λίγο. Ελάτε πιο γρήγορα λίγο. Πιο γρήγορα λίγο. Το βρήκα το ρυθμό. Προσέξτε κάτι. Έχει μεγάλη αξία και σημασία ο ρυθμός και ο συντονισμός. Αλλάξατε ρόλους εκεί πέρα έτσι. Έκανες εσύ το δεξί. Κάποιες δεν αλλάξατε ρόλους. Εκεί στο γυρισμό αλλάζουμε και κάνουμε το αντίθετο. Εντάξει. Τι θέλω εγώ. Καταρχήν θα σας βοηθήσει να συντονιστείτε και το ζευγάρι σας. Αν κάποιος δηλαδή έχει, κάποιο παιδί, έχει μειονέκτημα στο συντονισμό στην κίνηση. Τον βοηθάμε με κάποιον που έχει. Γιατί ο ρυθμός δίνεται και από τους δυο ταυτόχρονα. Τι θέλω με αυτό. Θέλω να μιλάτε. Ένα δύο πάνω, ένα δύο πάνω, ένα δύο πάνω. Οκ. Θέλετε να λέτε up, up να λέτε. Ένα δύο up. Οκ. Δεν είναι και το ζήτημα. Λοιπόν, πάμε. Θέλω να το κάνουμε καλύτερα. Μπορείτε να το κάνετε συνεχόμενο αλλά και με διακοπές. Δηλαδή να κάνετε δύο-τρία και να βρίσκετε το ρυθμό. Πάμε. Όπως σας βολεύει. Ένα-δύο up. Το γόνατο ψηλά να λιγάει. Έτσι. Ένα-δύο up. Μην πηδάσουμε δύο πόδια. Έτσι. Συντονιστείτε. Έτσι. Μπράβο. Χέρι πόδι ψηλά από τη μεριά που είναι ελεύθερη. Ωραία. Το γόνατο σου λίγο. Το γόνατο κάθετα. Πολύ ωραία. Έλα μην κάνετε... Με ένα πόδι πηδάμε. Έλα μην κάνεις αλογάκια. Είχαμε σαφή βελτίωση όσον αφορά το ρυθμό. Προσέχουμε τώρα. Πάμε σε ποιο τεχνικές λεπτομέρειες. Ότι το γόνατο θα ανέβει ψηλά και θα κάνουμε αλματάκι κανονικό. Δεύτερον η προσγείωσή μας θα είναι με τα δύο πόδια. Το χέρι μας θα ανεβεί όσο το δυνατόν πιο ψηλά εκεί. Μαζί με το πόδι. Το ελεύθερο άλλη μια φορά και όσο το δυνατόν πιο καλά πιο συντονισμένα. Δηλαδή πλέον εκτελώ την κίνηση με κάποια τεχνικά στοιχεία. Παρακαλώ. Πάμε. Πολύ ωραία το κάνετε σχεδόν όλες. Πολύ ωραία. Συντονιστείτε με το να το λέτε. Ωραία Μέροπη. Ωραία. Πολύ ωραία. Πολύ ωραία. Νομίζω ότι αντιλαμβάνεστε πάρα πολύ καλά το λόγο και την αξία αυτής της προάσκησης. Μπορεί να μου πει κάποια για ποιο λόγο σας έβαλα να πιαστείτε χέρι αγκαζέ. Πες. Για να συντονιστείτε. Ένας λόγος. Αυτό το λύνουμε. Δεν βάζουμε το ψηλό με το κοντό μαζί για να έχουμε. Είπα. Απάντησα. Αυτό το λύνουμε εν τη γενέση του. Δεν κάνουμε τέτοιου είδους αυτό. Άλλο. Πες. Όταν είναι μαζί. Ναι. Δεν έχεις τη συγκρατή του. Πώς να το πω. Δηλαδή δεν ήταν μόνο του. Δεν θα έχανε τη σορή. Δεν κάνει άλλες κινήσεις στο άλλο χέρι. Δηλαδή αυτό το χέρι που πρέπει έχουμε ελεύθερο. Για αυτό τώρα θα το κάνετε. Θα πάτε ο καθένας μόνος του πάνω κάτω ελεύθερα και θα κάνετε την κινήση ελεύθερα ο καθένας μόνος του. Γιατί τώρα έχουμε. Το άλλο χέρι είναι εδώ. Εδώ. Ναι. Αυτή είναι η κινήση. Πάμε. Ελεύθερα η κάθε μία. Πάτε και έρχεστε. Ελεύθερα η κάθε μία. Ελεύθερα. Ελεύθερα. Αρρεώστε. Αρρεώστε στο χώρο. Πάμε. Και το δεξί και το αριστερό κάνουμε. Ένα δύο επάνω. Ένα δύο επάνω. Συνεχίστε. Συνεχίστε. Κάντε κινήση ελεύθερα. Το χέρι πλέον έτσι σαν να κουβαλάμε μία μπάλα. Να σερβίρουμε. Πάρε Θανάση τρεις τέσσερις μπάλες και πάτε κάτω. Ελάτε εδώ να σας πω λίγο μισό λεβδάκι την άσκηση. Λοιπόν. Θα ξεκινάτε από αριστερά. Θα ξεκινήσουμε να κάνουμε lay up. Οι μισές θα πάτε στο κάτω καλάθι και οι άλλες μισές εδώ. Και θα κάνετε την ίδια η κινήση με την μπάλα στο χέρι. Στο ένα χέρι η μπάλα. Θα την κρατάτε εδώ και θα κάνετε αριστερό δεξί και θα σηκώνετε την μπάλα. Εντάξει. Δεν ρίχνουμε την μπάλα στο ταπλό. Στο καλάθι. Απλά κάνουμε την κινήση και θέλω να υπολογίσουμε την απόσταση. Να δούμε δηλαδή τα βήματα μας. Από πού πρέπει να ξεκινάμε. Θέλω να προσπαθούμε να ακουμπάει η μπάλα χωρίς να φεύγει από τα χέρια μας ψηλά. Δηλαδή προσπαθούμε να την ακουμπήσουμε στο ταπλό. OK. Δύο, τέσσερις, έξι, εφτά. Πάντε κάτω. Πάντε Θανάση. Από αριστερά μόνο. Ρίξτε τις άλλες μπάλες κατά εδώ. Ελάτε. Ελάτε. Εσύ θα υπολογίσεις. Εγώ θέλω να κάνεις αριστερό δεξί επάνω. Την μπάλα στο αριστερό σου χέρι την κρατάς. Δεν κρατάμε σε καμία περίπτωση την μπάλα με το δεξί χέρι. Συνέχεια με το αριστερό. Μόνο. OK. Μπροστά μας την έχουμε την μπάλα. Υπολόγησε τα βήματα θέλω. Μία πίσω από την άλλη ακολούθως. Έλα λίγο με την μπάλα εδώ. Μόλις κάνεις την κίνηση δίνεις την μπάλα σε αυτή που δεν έχει μπάλα. Πολλά βήματα και δεν υπάρχει λόγος. Προσέξτε. Βγαίνουμε κατευθείαν έξω για να ακολουθείς. Αριστερό δεξί επάνω. Ένα-δύο up. Την μπάλα με το ένα χέρι την κρατάς. Δεν τη διώχνεις. Δεν τη διώχνεις. Εκεί. Μην κάνεις πίσω για να το ξανακάνεις. Θα το κάνεις όταν θα έρθει η ώρα σου. Θα σας παρακαλέσω να το φωνάζετε. Λοιπόν. Ξεκινάτε και λέτε. Αριστερό δεξί επάνω. Το δεξί το πόδι μπροστά. Αυτή είναι η θέση μου. Και κάνω. Ένα-δύο πάνω. Αριστερό δεξί επάνω. Βάλε το δεξί σου πόδι μπροστά στην κόκκινη γραμμή. Και πάνε. Μίλα δυνατά. Δεν τη ρίχνουμε την μπάλα είπαμε. Την κρατάμε την μπάλα και ανεβάζουμε το χέρι μας. Πολύ ωραία. Να μη σου φύγει η μπάλα. Έτσι μπράβο. Αυτό είναι η μεγάλη. Καλύτερα. Πολύ ωραία. Ωραία. Να μη φύγει η μπάλα. Τέντωσε το χέρι σου. Σφίξτε την μπάλα με τα δάχτυλα. Πολύ ωραία. Το γόνατο θέλω να βλέπω τώρα. Έλα. Δεν το λες. Δρέπεσαι. Όχι. Γιατί δεν τα ακούω. Σφίξε την μπάλα και μη φεύγεις κάτω. Μπορείς. Αυτό εννοώ να σφίξεις. Δεν μπορώ. Τα δάχτυλά σου να είναι δυνατά επάνω. Γιατί δεν κάνετε. Περιμένετε μένα να σας βλέπω. Πάμε. Άρα τι διαπίστωσες. Γιατί είσαι πολύ κοντά. Έπρεπε να το έχεις διαπιστώσει εσύ, όχι εγώ. Να μη φύγει η μπάλα. Πάρα πολύ ωραία. Ωραία. Τέντωσε το χέρι σου και να μη φύγει η μπάλα. Δεν άκουσα. Πολύ ωραία. Όλο σαθιά είμαι. Καλά το έχεις το δείξει το πόδι μπροστά. Μπροστά το έχεις. Εδώ ξεκινάς. Πάνω. Αυτό έκαναμε τόση ώρα. Μάλλον δεν μ' ακούσε. Πολύ ωραία. Τέντωσε τον αγγόνο σου. Ανέβαστο. Ωραία. Εντάξει. Είδες ότι το σήκωσες στο δεξί το πόδι μπροστά. Είδες που το σήκωσες για να πατήσεις. Μην το σηκώνεις στο δεξί μπροστά. Πολύ ωραία κορέτσα. Δύο χέρια την μπάλα. Αριστερό δεξί επάνω. Και την ανεβάζω από την αριστερή πλευρά στο αριστερό χέρι να πάει. Και θέλω τώρα τι. Να κάνετε την κίνηση αυτήν. Με δύο χέρια. Να ανεβαίνει δηλαδή μέχρι εδώ το δεξί. Και το δεξί χέρι. Πάμε. Πολύ ωραία. Από αριστερά θα ανεβαίνει μπάλα. Να μην κοσκινά με την μπάλα. Ωραία. Δυνατά. Πολύ ωραία. Ωραία. Αυτό ήταν πολύ μακριά για σένα. Μην την διώχνεις. Έτσι. Αλλά το γονάτι τι το θέλουμε. Γωνία. Ωπ. Ελάτε κοντά. Τανάση. Κοντά στο καλάφι. Στόχο μόνο. Πάμε. Με δύο χέρια. Ελάτε κοντά κοντά κοντά. Εδώ. Λοιπόν στη γωνία επάνω. Με το πόδι. Με το πόδι εδώ ανεβάζω την μπάλα. Με δύο χέρια διώχνω την μπάλα. Να χτυπήσει στη γωνία και την μαζεύω και πάω τελευταία. Όχι σουτ. Από αριστερά. Δεν την κάνεις αυτό. Με δύο χέρια. Δύο χέρια. Ναι. Κατανοητό. Ναι. Λοιπόν. Λοιπόν θέλω να κάνουμε μόνο αυτό. Εδώ. Μόνο αυτό. Θέλω το αριστερό χέρι να σπρώχνει πολύ την μπάλα. Οκ. Τηνάζω δηλαδή το πόδι την τελεκή φάση. Και διώχνω και σημαδεύω πού. Πάνω στην αριστερή γωνία. Από πίσω. Μία πίσω από την άλλη. Τη γωνία σημαδέψτε. Τη γωνία. Μην κάνεις ό,τι να είναι. Μόνο το πόδι επάνω και τελείωσε. Όχι προς τα πίσω το πόδι. Πολύ ωραία. Πολύ ωραία. Μην κάνεις βήματα κοπέλα μου. Μόνο την τελική φάση. Σηκώνω το αριστερό χέρι να το ψηλά. Αυτό θέλω μόνο. Ωραία. Σημάδεψε. Σημάδεψε. Σημάδεψε. Σημάδεψε. Στη γωνία επάνω. Στη γωνία. Στη γωνία του τετραγόνου. Στη γωνία του τετραγόνου. Στη γωνία του τετραγόνου. Πολύ ωραία. Σημάδεψε. Μην τη σοτάρεις με το δεξί χέρι. Από αριστερά η μπάλα ανεβαίνει. Σημάδεψε το ταμπλό να τη στείλεις. Εδώ, εδώ σε αυτό το σημείο. Φέρε μου δυο κόνους. Τώρα, έχω το αριστερό μου πόδι μπροστά εδώ. Εντάξει. Θα κάνω ένα βήμα με φορά. Δηλαδή, τώρα κρατώντας την μπάλα με δύο χέρια, θα πατήσω εδώ και θα ρίξω την μπάλα. Δηλαδή, πάμε ένα βήμα πίσω. Δεξί και επάνω. Πολύ ωραία. Τι είπα εγώ. Το αριστερό πόδι μπροστά. Εδώ, εδώ, εδώ. Πολύ ωραία. Και σημάδεψτε. Μπράβο, έλα. Σημάδεψε τέτοιος τα χεράκια. Κάνεις κίνηση στην μπάλα κάπως. Σήκωσε καλά τα χέρια σου. Σημάδεψε. Δεν μπορείς να σημαδεύεις το ταμπλό. Πολύ ωραία, Λευκοπολού. Το αριστερό έχουμε. Το αριστερό έχουμε μπροστά. Πιο κοντά. Το αριστερό έχουμε μπροστά. Δεξί και επάνω. Δεξί και επάνω χωρίς να το σηκώνουμε το αριστερό μας. Πολύ ωραία. Δεξί και επάνω. Έτσι μπράβο, σημάδεψε. Αυτό σου λείπει μόνο. Καλύτερο ήταν από το προηγούμενο. Ανέβασέ την με δύο χέρια. Δεξί και επάνω. Όχι απευθείας με το ταμπλό θέλω. Δεν έχει σημασία. Δεν είναι ο στόχος αυτός. Κάνεις παραπανίσια πράγματα με ρόπι. Τέντωσε τα χεράκια σου. Τα έχεις λυγισμένα έτσι από εδώ. Τεντώστε τα χέρια σας. Καλύτερα από τις άλλες φορές. Τεντώστε. Άντε μπράβο. Είδες πώς άρχισε να πηγαίνει η μπάλα. Τεντώστε τα χέρια σου. Έχω την αίσθηση ότι δεν με ακούσεις. Σου είπα με το ταμπλό και μου απαντάς μπήκε. Δεν είναι ο στόχος. Με ρόπι φέρενα να ακούω ακόμα. Δεν ακούω θάναση. Έχετε ολοκληρώσει την κίνηση. Πολύ γρήγορα περπατάτε. Λοιπόν. Πάμε με το κανονικά τα δύο βήματα. Ελάτε εδώ. Αριστερό δεξί επάνω. Εκεί είμαστε. Αριστερό το πόδι μπροστά. Το δεξί το πόδι μπροστά. Και πάμε. Ένα δύο επάνω. Το ίδιο πράγμα κάνουμε. Σημαδεύουμε καλά. Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Πολύ ωραία. Ψηλά τα χέρια σου. Θανάση. Χτυπήστε μία τρίπλα όπως έχουμε εδώ και πάμε. Καλύτερα αλλά όχι ακόμα. Ξέρεις τι είναι. Πετάς την μπάλα από εδώ. Πέντε το στα χέρια σου ψηλά. Τι είναι αυτό. Αυτό τι είναι με το δεξί χέρι. Όχι με δύο χέρια. Με δύο όχι με ένα χέρι. Πολύ ωραία με ρόμπι. Παιδιά μην έρχεστε με τρίπλα. Σας παρακαλώ. Πολύ ωραία. Πάρα πολύ ωραία. Μπάλα από αριστερά. Τέντρωσε τα χέρια σου και μην βγάλεις ένα πετάκι στην μπάλα. Το δεξί είναι κυρίερχο το χέρι. Μην την πετάς στην μπάλα. Οδήγησέ την με τα δαχτυλάκια σου. Τα δάχτυλα σφιχτά πάνω στην μπάλα. Σημάδεψε πάνω στη γωνία. Μόνη της θα πάει μπάλα με τα μέσα. Τέντρωσε τα χέρια σου. Άμα τεντρώσεις τα χέρια σου εκεί πηγαίνει μπάλα. Σημάδεψε. Τέντρωσε τα χέρια σου. Μόνη της θα πηγαίνει μπάλα μέσα. Δε θα χάνεται καλάθι. Τέντρωσε τα χέρια σου. Κάνε το. Καλύτερα αλλά σημάδεψε στο ταμπλό. Έλα τώρα το δεξί πόδι μπροστά εδώ. Η μπάλα στο αριστερό χέρι χτυπάμε την μπάλα με το αριστερό. Την πιάνουμε. Χτυπάμε μία δύο φορές. Την πιάνουμε και ξεκινάμε την κίνηση. Μην την κοιτάς. Πάμε. Πολύ ωραία. Είδες που βιάστηκες, έκανες άνομα σε μήκος. Δεν έκανες την κίνηση σου καλά. Μην κάνεις ό,τι να είναι. Τα χέρια ψηλά. Μπράβο. Δανάη. Μην τεντώνεις το πόδι πίσω. Ανέβαστο. Μην πετάς την μπάλα ρε κορίτσι μου έτσι. Τέντρωσε τα χεράκια σου να τεντώσουν εκεί πέρα. Και να μην φύγει η μπάλα από τα χέρια σου. Οδήγησέ την. Πολύ ωραία. Πολύ ωραία. Διώξεις την μπάλα. Δεν διώχνεις την μπάλα καλά. Με δύο χέρια όσοι δεν μπορούν με τα αριστερό. Με δύο χέρια ανεβαίνουν και τεντώνουμε. Στο ταμπλό. Στο ταμπλό. Βιάσεις να το πατήσεις. Συγγνώμη. Συγχώρησα να σε ρωτήσω κάτι. Σφίξ τη μπάλα με τα δάχτυλά σου. Και τέντρεις εδώ και κάνε με τα δάχτυλα. Εσύ κάνεις ένα χορευτικό. Δεν μπορώ. Είσαι του χορού είσαι. Μα είσαι πολύ δυνατή. Ελέγξε το εκεί πάνω. Ελέγξτε το εκεί το χτύπημά σας. Σημαδέψτε. Σημαδέψτε στη γωνία. Κάνεις άλμα σε μήκος. Γιατί δεν κατάλαβα. Κάθε το το άλμα. Πονάει ο στράγαλος. Σημάδεψε στο ταμπλό. Με δύο πόδια. Πάμε πιο πίσω τώρα. Όταν φτάσω εκεί. Όταν θα πατήσω το δεξί μου πόδι εδώ πέρα. Θα πιάσω την μπάλα. Και θα κάνω αριστερό δεξί επάνω. Εδώ αριστερό δεξί επάνω. Με τρίπλα. Παιδιά το δεξί το πόδι. Όταν θα φτάσουμε εδώ πέρα το δεξί. Όταν πατήσει το δεξί πιάνω την μπάλα. Έλεος πατάει το δεξί και μετά πιάνω την μπάλα. Και κάνω αριστερό δεξί επάνω. Είναι δυνατόν. Βλέπετε ότι δεν είστε έτοιμες. Τι θα γίνει τώρα. Ξέρετε πρέπει να ξανακάνουμε την άσκηση που κάναμε τουλάχιστον 100 φορές ακόμα. Αυτό είναι η λύση. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Γιατί βάζετε όλα τα λάθη μέσα τώρα. Δεν πιάνετε την μπάλα όταν πατάει το δεξί σας πόδι. Μπάλα εδώ. Έκανε πολλά περισσότερα. Προσέξτε κάτι. Θα κάνετε την εξής κίνηση. Θα ξεκινάτε από εδώ. Θα μου πετάτε την μπάλα. Και εδώ θα κάνετε το εξής. Θα κάνετε αυτό εδώ. Και εγώ θα σας τη δίνω όταν το δεξί σας πόδι είναι στον αέρα. Θα το πατάτε και θα κάνετε αριστερό δεξί επάνω. Πέτα το δεξί πόδι μπροστά. Ένα, δύο, πάνω. Αυτό. Ένα, δύο, πάνω. Κάνουμε αριστερό δεξί επάνω. Μάζεψε την μπάλα και μην με κοιτάς. Αριστερό δεξί επάνω. Αριστερό δεξί επάνω. Μα δεν καταλαβαίνετε ελληνικά. Πάμε. Ένα, δύο, επάνω. Μπράβο. Σιγά πριθυντώνα. Αριστερό δεξί επάνω. Αριστερό δεξί επάνω. Καλό ήτανε, καλό έκανες τον κουτσό. Το αριστερό πόδι. Στοπ, στοπ, στοπ. Τώρα το βήμα θα το ξεκινάτε εσείς. Ετοιμαστείτε και εγώ θα σας δίνω την μπάλα. Εσείς ξεκινάτε να κάνετε αριστερό δεξί επάνω. Μεγάλα βήματα. Ενώ τρέχουμε με μικρά βήματα, κάνουμε μεγάλο βήμα αριστερό. Πάμε. Αυτό είναι το δεξί, συγγνώμη, πρόσεξε. Σκόρδο, κρεμμύδι. Εγώ θέλω αριστερό. Αριστερό, ναι, μεγάλο βήμα. Εγώ θα σας τη δίνω όποτε θέλω. Αριστερό πόδι θα πετάτε να κάνετε τους μπιματισμούς. Αριστερό, δεξί, αριστερό. Δεξί πάνε ξεκινάει. Έλα με ρόπι. Ωραία. Θα μου δείξετε το αλματάκι πάνω στο αριστερό πόδι, αυτό. Όταν το δω θα σας δώσω την μπάλα. Εγώ θα σας δίνω την μπάλα. Ναι, μην περνάς από κάτω. Πολύ καλά το έκανες. Αυτό θέλω. Με δύο χέρια. Γιατί δεν έκανες και θαλωβήμα, μια χαρά ήσουν. Πολύ ωραία. Χωρίς ένα θέ. Προσέξτε, υποχρεωτικά τα έκανε. Υποχρεωτικά τα έκανε. Ναι, ξέρετε κάτι. Αυτό ακριβώς λέω. Ότι εγώ θα σας τη δώσω την μπάλα στη σωστή στιγμή. Κάνετε μεγάλα βήματα θέλω εγώ. Εγώ θέλω να κάνετε πηδηκτό έτσι μεγάλο αριστερό βήμα. Ωραία το έκανε. Ωραία. Ωραία. Κάνε βήματα. Καλά το δείτε. Μην βάζεις με το δεξί, με δύο βάλε. Μπράβο Δανάη, μπράβο αυτό είναι, αυτό είναι. Ωραία, πολύ ωραία. Κάντε βρε τα βήματα. Όχι. Πάμε από δεξιά. Λοιπόν. Αριστερό πόδι μπροστά εδώ. Ελάτε. Αποστάση. Μία τρίπλα πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε δεξία. Αριστερό ανέβασμα της μπάλα σε πάνω με δύο χέρια. Εκεί, εκεί, εκεί. Έτσι μπράβο. Εκεί είμαστε πιο κοντά εδώ. Εδώ είναι το αριστερό πόδι μπροστά. Χτύπα την μπάλα. Ανέβα μέχρι επάνω. Χτύπα την μπάλα. Μπορείς να τη χτυπείς και περισσότερης της μιας φοράς. Θέλω να κάνετε σωστή τεχνική του γονάτου και τα χέρια ψηλά. Το γόνατο σου δεν του δίνεις τη δυνατότητα να σε βοηθήσει, το κρατάς κατεβασμένο κάτω. Παιδιά, η γωνία του ταμπλό είναι επάνω. Επάνω κοιτάμε συνέχεια. Γιατί το λοξό. Μπράβο κοπέλα μου. Μπράβο Δανάη. Είδες πόσο απλό είναι. Είδες πόσο εύκολο είναι. Αρνούμαι. Είδες. Στο ταμπλό η μπάλα. Δεν θα φύγει η μπάλα. Έχεις περιθώρια ακόμα. Την αφήνεις νωρίς. Ανέβασε τα χεράκια επάνω. Το γόνατο σε σηκώνει ψηλά. Φύγεις ψηλά μπορείς την μπάλα. Μην κάνεις γυριστά και στριφτά. Μην κάνεις στριφτές κινήσεις. Έτσι αυτό το πράγμα. Πάτε πιο πίσω ξεκινάτε με τρίπλα. Κάντε το. Δεξί αριστερό επάνω. Προσέξτε. Την ώρα που θα πετάξω το πόδι μου μπροστά το δεξί για να μου κάνει τον οδηγό τότε πιάνω την μπάλα στον αέρα μου. Όπως κι αν είμαι. Δεν θέλω να ξεχνάτε τα τελειώματα. Οι περισσότερες κάνετε σφάλματα στο τελείωμα δίνοντας την όδηση που έχει με τη φορά που έχουμε την μπάλα πολύ νωρίς. Τεντώστε τα χέρια σας και η μπάλα θα πάει στο ταμπλό στη γωνία μόνη της. Πολύ ωραία. Πάρα πολύ καλά ανέβασε με δύο χέρια λίγο την μπάλα για να έχεις καλύτερη ισορροπία της μπάλας. Παρακαλώ. Ξεκίνα από το κέντρο. Αφού ξεκίνησες από εδώ το layup είναι δυνατόν να φτάσεις με δυο βήματα εκεί. Παιδιά με συγχωρείτε ρε κοπέλες να σας δω δείξω κάτι. Είναι δυνατόν να ξεκινάτε από εδώ το layup. Ούτε στο NBA ξεκινάνε από εδώ. Δηλαδή παίχτες που είναι 2-15 και έχουνε πόδια ίσα με τον Μπόι σας δεν ξεκινάνε από εδώ. Δεν φτάνουν. Ξεκινάτε από εδώ. Ή βήματα θα κάνετε ή θα πετάξετε την μπάλα από τα 5 μέτρα. Πάτε κοντά. Πλησιάστε. Δέστε το καλάδι που είναι. Πάμε. Κρατήστε την μπάλα με δύο χέρια στα βήματα. Μην την κουνάτε την μπάλα. Μην το σκέφτεστε. Έλεγξε την κίνησή σου στο τελείωμα. Άστα αυτά ρε κορίτσι μου. Μαλάκα. Το άλμα σε μήκος δεν το κόντεις. Θα έβγει σε φυαίνε. Μαλάκα. Μαλάκα. Το εκατό της εκατό. Το ξέρω, το ξέρω. Ελάτε. Αυτή είναι αυτοπάση. Δίνουμε εσωτερικά φάλτσα εδώ. Εντάξει. Για κάντε το όλες. Η μπάλα προς τα σας να στρίβει. Έτσι. Πρόσεξε. Εφαρμόζω δύναμη και πίεση στην μπάλα. Εδώ. Τα και έρχεται προς τα μένα. Άρα λοιπόν τι κάνω εδώ. Στο ύψος της προσωπικής κάνω μία αυτοπάση εδώ. Και πιάνω την μπάλα και κάνω την κίνησή μου κανονικά. Όχι έτσι. Λοιπόν την πετάω μπροστά και εγώ τι κάνω. Κάνω το βήμα μου το άλμα. Με άλμα. Για να ξεκινήσω το layup μου. Έλα Μαρία. Εσύ κάνεις. Όλα είναι δικά σου. Η μπάλα, ο χρόνος, η απόσταση. Αυτό πάσα και την πιάνεις τον αέρα. Έχεις ξεκινήσει κατευθείαν να κάνεις. Δηλαδή βλέπεις που είναι η μπάλα. Εσύ την κάνεις την πάσα. Αυτό το πράγμα θέλω. Πολύ ωραία. Ναι αλλά ξεκίνησες αριστερό να μου κάνεις. Δεξία αριστερό επάνω κάνω. Γιατί κάνεις άλμα σε μικρούς κοπέλα μου. Είναι δυνατό από εδώ να κάνεις layup. Είναι δυνατό να μου κάνεις αυτό πάσα εδώ. Γιατί την πετάς ψηλά κορίτσι μου. Εκεί. Μαλακά. Ναι αλλά το ρίξιμό σου δεν σου ξανακάνω παρατήρηση. Όχι κορίτσι μου την πετάς την μπάλα έτσι ψηλά. Ναι αλλά δεξία αριστερό επάνω θέλω να κάνουμε. Δεξία αριστερό επάνω. Με αυτοπάσα. Και μετά θα πάμε με πάσα. Πολύ ωραία. Ωραία. Η κίνηση των βημάτων. Έχεις πάρει το ρυθμό. Το θέμα είναι το τελείωμα. Πρέπει να δουλέψεις ξεχωριστά το κομμάτι του τελειώματος. Δεξία αριστερό επάνω. Όχι. Όχι. Ξανακάντε. Ξέχνετε αυτά τα τέτοια. Πιο κοντά λίγο. Πιο κοντά κορίτσι μου. Μην πετάς την ψηλά από όλη τη βάλα. Μαλακά. Μπράβο. Αυτό είναι τόσο απλό. Τόσο εύκολο. Μαλακά. Προσέξτε. Η μπάλα, παιδιά, την ελέγχουμε εμείς. Είναι κοντά μας η αυτοπάσα. Δεν την πετάω εκεί πέρα να κάνω αυτοπάσα. Δεν γίνεται. Όχι, όχι. Δεν γίνεται. Η αυτοπάσα είναι εδώ, κοντά μου. Τέτοια πόσταση θέλω. Εδώ, εδώ. Τα δυο μου πόδια έτσι περιμένω εγώ. Αυτό. Εάν θες να πας πιο κοντά. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δυσκολεύεσαι. Γιατί δυσκολεύεσαι. Γιατί. Αν ξεκινήσω. Όποια ώρα θέλεις. Άστε να σκάσεις την μπάλα. Εσύ ξεκίνα μπάση μου και απλά στο δρόμο βρίσκεις την μπάλα. Κατάλαβες. Μην αγχώνεσαι. Μην αγχώνεσαι. Άιντε. Ρίξε την μπάλα και βρες την. Εσείς ξεκινάτε το μπάσημό σας και στη διαδρομή βρίσκετε την μπάλα. Ρίξε την. Ωπω. Τι είναι αυτό. Λάθος. Μακριά. Ναι. Αλλά όχι πολύ μακριά. Αυτό. Πολύ ωραία. Πολύ ωραία. Τέλειο. Μακριά είσαι. Πιο κοντά λίγο. Μαλακά. Μαλακά. Ήρεμα. Ξεκίνησες αριστερό γιατί δεξιά αριστερά πάνω κάνουμε. Κάθε το άλμα. Πάρα πολύ καλά. Έτσι έτσι. Τέντρες τα χέρια σου. Ωραία αυτό. Βρες το ρυθμό. Ωραία. Έτσι μπράβο. Ναι αλλά γιατί κάνεις μικρά. Κάνε. Πάρε την μπάλα και πάνε για layup μαντά. Δηλαδή έκανες μικρά βηματούδια. Δεν κατάλαβα γιατί. Εδώ ρίξε την μπάλα. Πάνε ξεκινά το layup. Αυτό είναι. Αυτό είναι. Εύκολο. Εμείς κάνουμε το layup μας. Είτε είμαστε μακριά είτε κοντά θα το κάνουμε. Ναι αλλά αριστερό είναι αυτό. Ε άντε καλά εντάξει. Όταν μου απαντάτε όχι κύριε ενώ βλέπω αριστερό δεξιά πάνω λες όχι. Κατερίνα είδες πόσο εύκολο είναι. Προβάλλεις κάποιο πόδι και σε μπερδεύει. Προβάλλεις κάποιο πόδι και σε μπερδεύει δεν κατάλαβα είσαι. Κάνε κορίτσι. Ωραία. Είδες. Για να μην κάνεις το άλλο βήμα το έκανες. Γιατί πας έτσι και ρίχνεις με το αριστερό χέρι. Αριστερό χέρι να είσαι. Τώρα θα μου δίνετε στην Ιωάννα θα δίνετε πάσα που θα είναι εδώ. Εσείς θα είστε έξω από το τρίποντο. Η Ιωάννα θα την ρίχνει έτσι εδώ και θα παίρνετε την πάλα να κάνετε πάσιμο. Εσείς το πάσιμο το έχετε ξεκινήσει γιατί έχετε δει που είναι η πάλα. Κατάλαβες Ιωάννα πώς θα την ρίχνει. Αυτές θα κάνουν το βήματά τους και θα πιάσουν την πάλα εκεί που θέλουν. Απλά είναι σε αυτό εδώ το ύψος περίπου. Έλα. Μην βιάζεσαι να ξεκινήσεις. Δεν θέλω ακόμα με πάσα. Θέλω να σκάσει η πάλα κάτω και μετά να ξεκινήσεις εσύ. Θέλω δεξί αριστερό επάνω να κάνετε. Πολύ ωραία. Το τελείωμά σου είπα είναι μόνο το πρόβλημα. Δεξί αριστερό επάνω. Μεγάλο βήμα δεξί. Κατάλαβες Ιωάννα πώς θα την ρίχνει. Εσύ πήγες κοντά. Σκάσε την έτσι. Κάθετα. Μπράβο. Πέτα το δεξί το πόδι μπροστά. Κάνε μεγάλο βήμα. Την πάλα την βλέπεις εκεί. Θα την πιάσει στον αέρα. Κάνε βήμα κουπέλα μου. Κάνε βήμα δεξί. Κάνε βήμα δεξί. Μισό. Μπράβο Μερόπ. Μπράβο. Βρέστε ισορροπία στη διάρκεια των βημάτων. Βρέστε ισορροπία στη διάρκεια των βημάτων. Το έκανες ωραία. Έτσι μπράβο. Βρέστε ισορροπία μετά και άφησε καλά την πάλα. Έτσι καλά είναι. Καλά είναι. Δεν πειράζει να στυπήσει δύο φορές. Δεν πειράζει. Την πάλα παίρνετε ουσιαστικά. Μπράβο. Έτσι. Μπράβο. Βρέστε ισορροπία στο τελείωμα. Πολύ ωραία. Βρέστε ισορροπία. Μπράβο. Μπράβο. Το αλματάκι σας βοηθάει. Σας βοηθάει. Κάντε το αλματάκι το δεξί πόδι μακριά. Μπράβο. Μπράβο. Έλα λίγο πιο μαλακά τα χέρια εκεί. Πολύ καλά πάμε. Έχεις βρει το ρυθμό. Απλά δεν εκμεταλλεύεσαι να βάζεις καλάθια συνέχεια. Τελείωμα. Το τελείωμα. Θέλω να κάνεις ένα μεγάλο βήμα το πρώτο το δεξί να είναι μεγάλο. Και να την πιάει στον αέρα την μπάλα. Μαρία. Πάσα. Πάσα. Πάμε με πάσα τώρα. Εσείς σαν στην υποδοχή θέλω να βγάζετε τα χέρια σας για να πάρετε την μπάλα. Και μπορεί να είστε στον αέρα αν θέλετε να ξεκινήσετε. Αν καθυστερήσει η Ιωάννα. Εσείς στον αέρα θα την πάρετε την μπάλα. Μπράβο. Το τελείωμά σου δανάει. Τα χέρια δεν βλέπω. Χέρια. Προτείνετε τα χέρια σας να ζητήσετε μπάλα. Άρχιζε στα κόλπα. Ναι γιατί μπήκαμε σε διαδικασία να κάνουμε άλλη άσκηση. Πρέπει να το σκέφτεσαι όμως. Πρέπει. Πολύ ωραίο. Θανάση κάνατε με πάσα. Πρέπει να δουλέψεις μόνη σου. Τα βήματα να βρεις το ρυθμό. Δηλαδή να πλώσεις τα πόδια σου. Αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση να το καταφέρεις. Θα κάνουμε κανένα διαχωριστικό παιδάκι στους ομάδες. Θα δούμε. Δεν νομίζω ότι άσχα να κάνουμε εξάσκηση. Τα παιχνίδια τα δείξαμε και στη θεωρία μπορούν να τα δουν. Αν απλώσεις τα χεράκια, να τεντώσεις και κρατάς την μπάλα εκείνη την ώρα, μέχρι εδώ, τότε θα το κάνεις τέλειο. Γιατί το ρυθμό τον έχεις και ο ρυθμός είναι που μας δίνει την κίνηση. Το ρυθμό τον έχεις και είναι πολύ καλός. Ξέρεις τι κάνεις, διάζεσαι να διώξεις την μπάλα από τα χέρια σου. Δηλαδή, ενώ έχεις πολύ καλό ρυθμό, χάνεις την αρμονία που έχει το σώμα σου, επειδή διάζεσαι να διώξεις την μπάλα. Πιο πίσω να είσαι. Χθες στη θεωρία σας είπα ότι δεν πρέπει να στέκεστε εσείς, ούτε να βάζετε καρέκλα, για να κάνουμε το άλμα κατά κόρυφο. Με πολύ μεγάλη προσοχή εγώ θα σταθώ εδώ. Δεν πρέπει να κάνετε κατά μήκος το άλμα, κατά κόρυφο και να ελέγχετε την μπάλα σας στο τελείωμα. Μπράβο κοπέλα μου, μπράβο. Το έκανες επιτέλους τέλεια. Βγες γρήγορα. Μπράβο Δανάη, σήκω στο κι άλλο, με δύο χέρια ανέβασε, κράτα την μπάλα σταθερά. Σταθερά την μπάλα στα χέρια σου, ανέβασέ τα. Αυτό είναι, έλα ανέβασέ τα, βγες δεν πειράζει τα βήματα. Είδες που φεύγεις πλάγια, μπράβο κορίτσι μου. Έλα Μαρία, μπράβο. Μπράβο, έτσι έτσι, ναι αλλά είδες που φεύγεις πλάγια, Λοξά. Άιντε μπράβο, άιντε το έκανες. Γιατί πας εκεί, γιατί πες μου. Δεν πειράζει, γιατί πρόσεξε εκεί θέλω να βρεις ισορροπία και να την οδηγείς στο τετράγωνο μέσα. Καλύτερα πάρα πολύ ωραία. Πάρα πολύ ωραία, μπρες στο ταπλό, στο ταπλό. Ωραία. Όχι όμως κίνηση. Πιο μαλακά τώρα, οδήγησέ την εσύ, εσύ διώχνεις την μπάλα. Μη με τη φόρα που έχει στο σώμα σου. Οδήγησέ την με τη φόρα τη διώχνεις την μπάλα. Οδήγησέ την με τα δάχτυλα. Με τα δάχτυλάκια σου. Είδες που τη χτύπησες με δύναμη, γιατί? Γιατί θες να φύγεις μακριά. Τέλειο, τέλειο. Διάησέ να διώχνεις την μπάλα από τα χέρια σου. Ελεύθερος, Μαρία, ελεύθερος. Διάησέ να διώχνεις την μπάλα. Οδήγησέ την, οδήγησέ την. Αυτό είναι μαλακά, μαλακά. Είδες πώς το κάνει η Δανάη. Μπράβο, έλα, έλα, έλα. Ελευθερώσου, ελευθερώσου. Πολύ ωραία πάμε. Μαλακά, πιο μαλακά στο άφημα. Μην είσαι σφιγμένη, Μαρία. Ελευθερώσου. Μαλακά την μπάλα στο άφημα. Μαλακά. Με τα μπλό. Ακόμα πιο μαλακά. Έχεις τη δυνατότητα να φτάσεις μέχρι και πάνω εσύ. Και τι να κάνεις την μπάλα έτσι, κοίτα. Όχι να την πετάξεις. Ελευθερώσου. Έτσι. Το άλμα σου κάθετο. Μακριά είσαι, Δανάη. Πιο κοντά. Πολύ ωραία. Έλα το τελείωμα να δω, μαλακό. Έτσι, μπράβο. Ελέγχουμε τη δύναμή μας. Γιατί είναι καμία κοπέλα που δεν κάνει μπάσιμο. Είναι καμία που δεν τα καταφέρνει. Όχι. Ε. Ωραία. Δουλέψτε λίγο το αριστερό. Πάμε από αριστερά, Ιωάννα. Πάμε από αριστερά. Πάσα. Και εδώ τι θέλω. Όπως πετούσαμε το δεξί το πόδι μακριά και μας έδειχνε το δρόμο, τώρα θα πετάμε το αριστερό το πόδι. Αφήστε τον Πασέρ πιο λίγο έτσι. Έτσι, πιο εδώ, πιο εδώ. Ναι, ναι. Αφήστε τον Πασέρ να κάνει σφάλμα. Αν δεν πάρετε τη μπάλα δεν πειράζει. Κάνετε μόνο. Εγώ θέλω να κάνετε αριστερό δεξί επάνω. Έλα. Μην βιάζεστε αργά, μην τρέχετε πολύ. Αριστερό δεξί επάνω. Πιο πίσω λίγο. Καλά το πήγες. Όχι, όχι, όχι. Κορίτσια, αφήστε λίγο τις μπάλες κάτω. Θέλω να σας δω όλες μια φορά να ξεκινήσετε και να κάνετε αριστερό δεξί επάνω για λέει από εκεί. Να δω πού θα ξεκινήσετε. Όπως θέλετε τρέχετε ελεύθερα και κάνετε αριστερό δεξί επάνω. Είδες ότι έκανες όπου θέλεις το. Γιατί τόσο μικρά βήματα. Σε είδα καμιά φορά εγώ να είσαι μέσα στο γήπεδο και να κάνεις έτσι. Κοινηθείτε ελεύθερα και κάποια στιγμή κάνετε αριστερό δεξί επάνω. Πιο πίσω. Δεν με ακούτε. Πολύ μακριά. Πιο πίσω, πιο πίσω. Πιο πίσω, πιο πίσω, πιο πίσω, πιο πίσω. Εδώ. Κοινούμε ελεύθερα. Προσέξτε με. Δέστε με σας παρακαλώ λίγο. Τι σας ζητάω. Τι σας ζητάω. Ότι κοινούμε ελεύθερα εγώ έτσι εδώ. Και κάνω ένα, δύο, πάνω. Τι ζητάω. Μια ευκαιρία στον παράδεισο να πάω. Τι ζητάω. Πάμε. Ωραία. Υπολογήστε που είναι το καλάθι. Ωραία. Ωραία. Βλέπετε το καλάθι. Να υπολογήσεις που είναι. Γιατί με το δεξιδέκτη το χεράκι. Υπολογήστε το καλάθι βλέπετε. Όλα ίδια ήταν. Ωραία. Ωραία. Κοιτάτε κάτω το καλάθι κοιτάτε. Θέλω με δύο βήματα να το φτάσετε. Αυτό είναι. Το καλάθι βλέπε. Δεν έκανες καθόλου. Με δύο βήματα. Ωραία. Ωραία. Ωραία ελευθερώσου Μαρία. Γιατί είσαι σφιγμένη δεν κατάλαβα. Δεν κατάλαβα γιατί είσαι σφιγμένη. Αγχώθηκες. Δεν πραγματικά. Έλα πάρ' την μπάλα Μαρία. Τι έπαιδες κορίτσι μου. Χτύπησες. Τελειώσαμε. Έλα να πάμε λίγο με μία πάσα. Έλα. Ναι, ναι, ναι. Πάσα, πάσα. Αυτό είναι. Μπράβο κορίτσι μου. Το αριστερό δεν είδα τώρα. Εσείς κάντε τα βήματα. Τα βήματα αριστερό δεξί επάνω. Δύο χέρια. Μπράβο. Πρόσδειξε ήσουν κοντά. Είδες. Καλό ήταν. Μεγάλο βήμα θέλω. Μεγάλο αριστερό. Τελειώσαμε. Ναι, ναι. Μπράβο.