Ακολουθούμε τις οδηγίες, μένουμε ασφαλείς (Υπουργείο Υγείας Κεντρική Υπηρεσία, 2020)
: Τώρα που βγαίνουμε από το σπίτι, μπαίνει στη ζωή μας η μάσκα. Μπορεί να είναι μάσκα μίας χρήσης ή κεϊφασμάτινη μάσκα πολλαπλών χρήσεων. Η σωστή χρήση της μάσκας είναι το κλειδί για την αποτελεσματικότητά της. Πλένουμε τα χέρια μας με σαπούνι ή αντισυπτικό αμέσως πριν την φορέσουμε και οπωσδήποτε πριν την βγάλουμε. Την αφαιρούμε πιάνοντας μόνο τα κορδόνια ή τα λάστιχα. Δεν αγγίζουμε το μπροστινό μέρος της μάσκας. Όταν η γρανθή πρέπει να αφαιρείται και να απορρίπτεται. Εάν είναι μάσκα μίας χρήσεως, την απορρίπτουμε κρατώντας την πάντα από τα κορδόνια. Εάν είναι πολλαπλών χρήσεων, την πλένουμε σε θερμοκρασία 60 βαθμών και την σιδερώνουμε. Προσοχή, αμέσως αφού βγάλουμε τη μάσκα, πλένουμε ξανά τα χέρια μας. Προστατεύουμε την κοινωνία, μένουμε σφαλής.