Interacting spirits in a digital world by Lysandros Falireas, Imam Baildi @ Future Library (Future Library, 2014)
: Ο Λύσανδρος ήρθε να μας μιλήσει για τη μουσική, πως και άχνει σήμερα μουσική. Θα μας πει και αυτό συνδυάζεται κιόλας και με μερικές από τις υπηρεσίες τις οποίες προσφέρουν τα Media Lab. Και το κοινό το οποίο θέλουμε να προσελκύσουμε πιθανόν να εμπνευστεί από τον Λύσανδρο και να έρχεται πιο συχνά στα Media Lab. Και να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες. Αυτά είχα να πω. Είμαστε έτοιμοι? Πες κι άλλα, πες κι άλλα. Μπορούμε να πάμε στο επόμενο slide. Α, δεν φαίνεται εδώ. Τώρα είμαστε έτοιμοι? Μπορώ να συνεχίσω εγώ να μιλάω. Πες λίγα ακόμα εδώ που με ετοιμάζουμε. Όχι, είναι μέσα στην παρουσία σου. Ξεκινάμε. OK, hi. As usual, my laptop doesn't really work. So, I'm just gonna start. Our band is called the Mamba Eldi and what we do is we take all Greek music from the 1930s, 40s and 50s. We sample it. That means we cut off small bits of music and with that we try to create something new. So, sampling, as I hope my first slide will show, is selecting musical phrases from recorded music, extracting them and embedding them into a new context. And this piece of machine right here that you see on the left is a sampler. And it enables you to take all these bits and pieces and use them in your own music. So, I'm just gonna play one song that's really, really famous and it's based on sampling. And I'm sure some of you have heard it. That's a song by DJ Shadow. Do some of you know this song? Let's see hands here. OK, good. Everything you heard in this song comes from this record shop. He didn't take musicians to make it. He took records. So, he sampled them. He sampled them. And he made this new thing and this was a revolution for the music industry. And I'm guessing that by now you're all wondering why is this guy talking about this thing on a future library conference. And the reason is that by sampling we have the ability to take human interaction from different people, people that never met before. People that never actually met and put it in the same place. So, you have spirits interacting and by interacting they create something new. So, now that my laptop is working, I'm gonna demonstrate how this works actually. So, with one of our songs. So, what you see here, that's the software that we now use for sampling. So, what we did for one song is this. We took, you know, we listened to a lot of music from the 1930s and 40s. And we discovered some very, very interesting small pieces. One of them is this one. So, these three seconds, which actually we cut off into smaller pieces and the smaller piece is this. I'm gonna play it again because it's really, really small. So, you take this thing and you fiddle with it, you play with it, you change it and what you get is something, I mean, what we got out of doing it is something like this. I think you can recognize that something from what you heard before is in here. So, that's nice. So, we said, okay, let's add a beat to that. And we like 1970s beats and, you know, black drummers, really groovy guys. So, we took one of these guys. He's actually the drummer of Mr. Barry White. I'm sure all of you know Mr. Barry White or some of you. So, we took that and we put it together with a beat played by this guy, the drummer of Barry White. And this combination sounds like this. So, you've got the samples we heard before with a beat by this guy. And then we added the voice of a legendary singer of the 1930s and 40s who is called Sofia Vembo. I'm sure that all Greeks here know her. So, we have all these three elements. Okay, so this is Sofia Vembo, okay, one spirit, one musical mind. We have the other bassist, Sofia Vembo. Sofia Vembo. Sofia Vembo. Sofia Vembo. Sofia Vembo. Sofia Vembo. Sofia Vembo. Sofia Vembo. Sofia Vembo. Sofia Vembo. Sofia Vembo. Sofia Vembo. Sofia Vembo. Sofia Vembo. Sofia Vembo. Sofia Vembo. Sofia Vembo. Sofia Vembo. Sofia Vembo. Sofia Vembo. Sofia Vembo. Sofia Vembo. Sofia Vembo. Sofia Vembo. Sofia Vembo. Έχετε ενδιαφέρον εμφάνιση. Αυτή είναι μια πραγματικότητα που έκανα μέσα από το σαμπλινγκ. Και έκανα αυτόν τον όμορφο αλλαγή σχέσης. Ποιος το έκανε? Αυτό είναι καλό. Δεν το βλέπετε, αλλά ελπίζω ότι θα το βλέπετε. Ωραία. Θα αλλάξω το σχέσημα. Καλό. Είμαστε... Αυτό δεν λειτουργεί. Αυτό λειτουργεί. Όπως είδατε, το σαμπλινγκ δημιουργεί την ανθρώπινη ενδιαφέρον εμφάνιση. Αυτό είναι αυτό που προσπαθώ να πω εδώ, ότι σε μια εμφάνιση, αν θέλουμε να δημιουργήσουμε, θέλουμε να έχουμε διαφορετικούς πνεύματος που έρχονται μαζί. Διαφορετικούς πνεύματος ανθρώπινων, ανθρώπινων ανθρώπινων, να ενδιαφέρονται. Είναι ένα σύμβολο για να σχεδιάσουμε όλα με το νέο. Λοιπόν, πώς καταφέρουμε την ανθρώπινη ενδιαφέρον εμφάνιση? Αυτή είναι η ερώτηση. Και μια άλλη ερώτηση είναι, γιατί πρέπει να καταφέρουμε την ανθρώπινη ενδιαφέρον εμφάνιση. Και η λόγω είναι ότι η ανθρώπινη ενδιαφέρον εμφάνιση είναι η βάση της δημιουργίας. Αν θέλεις να δημιουργήσεις κάτι, θέλεις να έχεις ανθρώπινους ενδιαφέρον εμφάνισης, αλλιώς δεν συμβαίνει. Και η λόγω που η ανθρώπινη ενδιαφέρον εμφάνιση είναι τόσο σημαντική, είναι ότι δίνει εμφάνιση να δημιουργήσεις. Θα δείξω μερικές τρόπες, θα σας εξηγήσω μερικές τρόπες, πώς η ανθρώπινη ενδιαφέρον εμφάνιση οδηγεί στη δημιουργία. Και ένας τρόπος είναι η κατασκευή. Αν δημιουργήσεις κάτι μαζί με άλλους, κάποιοι θα σας κατασκευάσουν. Θα σας παντρεύουν, παιδιά, αυτό που κάνεις είναι κακό. Πρέπει να το αλλάξεις για να το κάνεις καλύτερο. Η γυναίκα μου κάνει αυτό για εμένα και ευχαριστώ για αυτό. Το άλλο αισθήμα που δίνει η ανθρώπινη ενδιαφέρον εμφάνιση είναι η εμφάνιση. Θα χρειαστεί να εμφανιστείς κάποιον για να τον δημιουργήσεις. Και υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον παράδειγμα της εμφάνισης, πώς αυτό δουλεύει. Οι βίτλες. Οι βίτλες είναι 4 άνθρωποι από το Λιβερπούλ, όπως και οι Βρετανίοι άνθρωποι. Και η λόγω που έκαναν όλη αυτήν την υπέροχη μουσική, είναι ότι ήθελαν να παίζουν όπως οι μαύροι. Αυτό είναι ο λόγος. Δεν το καταφέρουν. Δηλαδή, λένε αυτό. Ήταν κάτι που δεν είσαι. Αμυρήθηκαν κάτι. Βάζουν σε πολύ σημαντικές και πολύ δημιουργικές στιγμές. Ένα άλλο πράγμα είναι η εμφάνιση και η εμφάνιση. Δεν μπορώ να συνεχίσω, γιατί δεν έχω πολύ χρόνο. Όλα αυτά είναι εμφάνισης του ανθρώπου, που οδηγούν στη δημιουργία. Και μπορείς να πεις, «Όχι, γιατί χρειαζόμαστε ανθρώπινη εμφάνιση σε ένα δημιουργικό χώρο? Γιατί δεν μπορούμε να καταφέρουμε το ίδιο σε μια δημιουργική στιγμή?» Όπως, «Όχι, θα κατασκευάσω στο YouTube και θα ακούσω έναν άνθρωπο που πραγματικά αγαπάω. Γιατί χρειαζόμαι να είμαι σε ένα δημιουργικό χώρο? Γιατί χρειαζόμαι να είμαι σε μια δημιουργική στιγμή ή σε κάποιο άλλο δημιουργικό χώρο?» Και η λόγω είναι ότι όταν έχεις πραγματική ανθρώπινη εμφάνιση, όπως εγώ να μιλήσω με εσάς, ή, δεν ξέρω, να πάω σε ένα σχολείο, αντί να βλέπεις ένα σχολείο στο λαπτό σου, έχεις περισσότερη εντύπωση. Το επίπεδο της ανθρώπινης εμφάνισης, όταν είναι ζωντανή, είναι περισσότερο εντύπωση. Και επίσης, είναι περισσότερο γρήγορο, το οποίο είναι πολύ, πολύ σημαντικό. Η γρήγορη εντύπωση είναι ένας σημαντικός φάκτος για τη δημιουργία. Όταν εισάγεσαι στο ίντερνετ, θα μιλήσεις σε κάτι, επειδή το έχεις ήδη επιχειρήσει. Θα δεις κάτι, επειδή το είχες προσπαθήσει. Όταν δημιουργείσαι σε ένα δημιουργικό χώρο, θα εντυπωθείς με κάποιον που δεν γνωρίζεις και θα σε εξακολουθείς. Είναι εκεί που έρχεται η εξακολουθία. Είναι εκεί που έρχεται η εξακολουθία και όλα αυτά ολοκληρωθούν στη δημιουργία. Αυτό είναι το λόγο που χρειάζεται η ανθρώπινη εντυπωσία για να δημιουργήσει. Έχοντας κάνει αυτό, έχοντας εξακολουθήσει το λόγο που χρειάζεται η ανθρώπινη εντυπωσία, θα προχωρήσουμε να πούμε πώς θα κάνουμε σίγουρα ότι ένα δημιουργικό χώρο μέσα σε μια διευθύνη λιβάριο, υποστηρίζει αυτή την εντυπωσία. Το πρώτο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε, αν θέλουμε να δημιουργήσουμε την ανθρώπινη εντυπωσία, αν θέλουμε να έχουμε ένα δημιουργικό χώρο μέσα σε μια διευθύνη λιβάριο, είναι να δημιουργήσουμε το σχέδιο μας. Επειδή θα μιλήσω για τη μουσική, θα εξηγήσω πώς μπορούμε να εντυπωθούμε τους ανθρώπους που είναι ενδιαφέροντες στη μουσική. Το πρώτο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε είναι να πούμε ποιος δεν θα είναι αυτός. Δεν θέλουμε να εντυπωθούμε... Δεν θέλουμε να εντυπωθούμε κάποιον που έχει αποφασίσει να έχει μια πληροφορική εκπαιδεία στη μουσική. Μπορείτε να το κάνετε σε μια μουσική σχολή. Υπάρχουν πολλές μουσικές σχολές. Μπορείτε να μπείτε εκεί. Ό,τι χρειάζεται, ό,τι χρειάζεται η κοινωνία, ό,τι χρειάζεται εγώ όταν ήμουν πιο νέος ή ό,τι χρειάζεται οι φίλοι μου είναι γενερικές δυνατότητες, μικρές κομμάτια γνώσης που θέλεις, για κάποιο λόγο, θέλεις να είσαι περισσότερο ενδιαφέροντη στη μουσική και χρειάζεται, για παράδειγμα, να μάθεις μορφή. Δεν μπορείς να μπεις σε μια μουσική σχολή για να μάθεις μορφή, μια μουσική μορφή, όπως η μόνη που έδειξα. Πρέπει να το μάθεις στο ίντερνετ. Αυτό είναι πολύ μορφό και πολλοί άνθρωποι θα το δώσουν. Όλοι αυτοί οι ενδιαφέροντες, για παράδειγμα, ας πούμε ότι έχω ένα εστιατόριο και θέλω να παίζω μουσική για τους κατοικούς μου. Ποιος θα με βοηθήσει να χρειάζεται μορφή για να παίζει, γιατί είναι πολύ σημαντικό. Μπορεί να τους χρησιμοποιήσει περισσότερα ή λιγότερα, οπότε είναι πολύ σημαντικό. Ποιος θα με μάθει όλα αυτά. Αυτά τα τέτοια γενερικά ικανότητα είναι τα ικανότητα που πρέπει να δημιουργηθούν από ένα μέρος, όπως μια λιβάριο, ώστε να επηρεάσουν, ας πούμε, σε πολλούς, ας πούμε, κοινωνικούς ανθρώπους. Όχι το μηχανισμό, όχι το μηχανισμό που χρειάζεται κάποιος που χρειάζεται να παίζει μορφή. Δεν θέλουμε μια μουσική σχολή, θέλουμε μια λιβάριο με ανθρώπους ενδιαφέροντες στη μουσική. Λοιπόν, ποιο τέτοια χρειάζεται, ποιο τέτοια μουσική χρειάζεται μια λιβάριο με ανθρώπους ενδιαφέροντες στη μουσική. Πρώτα απ' όλα, κοινώντας μορφή. Νομίζω ότι είναι πολύ, πολύ καλύτερο να εξελίξεις στις πραγματικές CD, να πας σε μια εγγραφή και να εξελίξεις στις CD, τότε να εξελίξεις στον ίντερνετ. Και μια λιβάριο μπορεί να έχει μια στιγμή CD. Αυτό είναι ευαίσθητο. Αλλά μπορεί να έχει έναν άνθρωπο που μπορεί να εξελίξει μουσική. Στις παλαιολογικές λιβάριο υπήρχε ένας άνθρωπος κάθε σεκτορικής. Όπως, αν ήθελες να χρειάζεσαι, υπήρχε κάποιος που γνωρίζε για να χρειάζεσαι και θα εξελίξε. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που μπορούμε να έχουμε σε μια ευαίσθητη λιβάριο. Ένα CD σχολείο και έναν άνθρωπο που εξελίξει. Αυτή τη στιγμή θα φέρει ενδιαφέροντα. Θα μιλήσεις με τον άνθρωπο, θα μιλήσεις με ένας άλλος άνθρωπος που επίσης παρακολουθεί σχετικά πράγματα όπως εσένα. Και θα ενδιαφέροντας. Αυτή τη στιγμή θα γνωρίσεις περισσότερο από αυτό που αρχικά προσπαθούσες. Ένα CD σχολείο, αλλά αυτή τη στιγμή. Δεύτερον, να μιλήσεις, να έχεις σεμινάρια ή κάποιο άλλο τρόπο. Αυτή τη στιγμή θα φέρει ενδιαφέροντα. Θα μιλήσεις με τον άνθρωπο, θα μιλήσεις με ένας άλλος άνθρωπος που επίσης παρακολουθεί σχετικά πράγματα όπως εσένα. Και θα ενδιαφέροντας. Αυτή τη στιγμή θα γνωρίσεις περισσότερο από αυτό που αρχικά προσπαθούσες. Και θα ενδιαφέροντας. Αυτή τη στιγμή θα γνωρίσεις περισσότερο από αυτό που αρχικά προσπαθούσες. Και θα ενδιαφέροντας. Αυτή τη στιγμή θα γνωρίσεις περισσότερο από αυτό που αρχικά προσπαθούσες. Και αυτό είναι κάτι που είναι πολύ πολύ δημοτικό και σε πιο νέες γενιάσεις. Κάθε παιδί θεωρεί ότι έναν DJ είναι μια χαρούμενη άνθρωπο και θέλει να γίνει αυτό. Γιατί δεν του δώσεις την ευκαιρία σε μια λιβάρα να τον μιλήσεις ή να φέρει έναν δι. Ένας δι. Ένας δι. Έρχεται στην πόλη. Γιατί δεν του δώσεις ένα σημείο. Θα πιστεύω ότι οι παιδί θα είναι στου λιβάρα, αν κάνεις κάτι σαν αυτό. Αυτή είναι μια άλλη πράγματα. Και ένα ραδιό είναι επίσης κάτι που πιστεύω θα είναι ενδιαφέρον. Αν η λιβάρα είχε μία ραδιόφρικου φύστημα, το οποίο πραγματικά σημαίνει ότι έχει μία ραδιόστιουδιο στην λιβάρα που κάνει δείξεις, τότε θα ήταν μία λιβάρα, μία λιβάρα για μη χρειάζοντας, η οποία φέρνει τεράστιες δυνατότητες και επίσης ένας τεράστιος βαθμός γύρω από τη λιβάρα. Φανταστείτε αν, για παράδειγμα, είχατε μία ραδιόφρικα στην λιβάρα και δώσατε ένα σχόλιο, ζητήσατε έναν γνωστό άνθρωπο να μιλήσει, σαν έναν παιχνίδι να κάνει το ραδιόφρικο σχόλιο. Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μία λιβάρα. Αυτό πιθανόμαστε να σας σημαίνει τεράστιο, αλλά μόνο πιθανόμαστε έξω. Ή ζητήσατε παιδιά, παιδιά. Οι παιδιά είναι πολύ ενδιαφέροντες για τη μουσική που αρέσουν. Γιατί όχι να τους δώσετε την ευκαιρία να έχουν ένα ραδιόφρικο σχόλιο. Και να τους δώσετε στην λιβάρα, να τους δείτε πώς δουλεύει το ραδιόφρικο σχόλιο και να τους δώσετε μια ώρα. Ή να τους εγγραφείτε έναν ραδιόφρικο παιχνίδι να τους μιλήσει τι είναι το ραδιόφρικο, που το κάνει τόσο ενδιαφέρον. Έτσι, η ραδιόφρικο σχόλιο θα είναι κάτι που θα δημιουργήσει πολλές δυσκολίες και θα επηρεάζει και οι νέοι. Υπάρχουν πολλές δυσκολίες, γιατί η δημιουργική τεχνολογία είναι μικρή. Μπορείς να το κάνεις στο σπίτι σου, αλλά στο σπίτι σου. Αν έχεις το σε έναν δημιουργικό χώρο, θα έχεις άνθρωποι που θέλουν να μάθουν τα ίδια πράγματα, να συνεργαστούν. Και αυτοί οι άνθρωποι θα τελειώσουν να δουλεύουν μαζί. Τελευταία, ένας χώρος για εξετάσεις. Κάθε δημιουργική κοινότητα έχει μπάντες και χρειάζεται χώρο για εξετάσεις. Θα είναι καλό να έχεις αυτό σε έναν δημιουργικό χώρο, όχι να πας σε ένα σχολείο και να χρειάζεσαι 10 ευρώ για ένα χώρο για εξετάσεις. Τελευταία, σύμφωνα με εγγραφή, ένα σχολείο για εξετάσεις. Ξέρω ότι το δημιουργείς. Αυτό είναι καλό. Είναι πολύ χρειάζεσμα να πας σε ένα σχολείο και να χρειάζεσαι τη μουσική σου. Αν μπορούσε ένα δημιουργικό χώρο να προσφέρει αυτό χρειάζεσμα, θα έκανε πολλά για να βοηθήσει τη δημιουργική κοινότητα. Και ο λόγος που συμφωνώ σε όλα αυτά, είναι ότι όλα αυτά είναι δημιουργικές εργασίες, που θα κάνουν τους ανθρώπους να συνεργαστούν. Αλλά, όπως θέλω να εφαρμόσω, οι εργασίες δεν είναι αρκετά. Για να έχουν ανθρώπους να συνεργαστούν, πρέπει να σχεδιαστούν σε άλλα πράγματα. Θα πάω γρήγορα μέσα σε αυτό, γιατί η ώρα μου είναι ήδη τέτοια. Και νομίζω ότι αυτό που χρειάζεται ένα δημιουργικό χώρο, για να έχεις ένα δημιουργικό χώρο, είναι να σχεδιάσεις σε το προσωπικό σου. Ποιος είναι ο άνθρωπος, όπως είπα πριν, που συμφωνεί τη μουσική στους άνθρωπους, πρέπει να είναι ευαίσθητος και επικοινωνικός. Επίσης, όταν έχεις κάποιον που έρχεται και μάθει κάτι στη μουσική, προσπαθήστε να του έρθει να έρθει και να το σχεδιάσεις με άλλους. Αν γνωρίζει πώς να μιλήσει, ίσως να κάνει μια κομμάτια, δεν ξέρω. Αν γνωρίζει πώς να χρησιμοποιήσει ένα κομπούτρο, ένα εργασμό για μουσική, να το μάθει να το μιλήσει στους πιο μικρούς παιδιά, να το φέρει στην Λιβάρα για να το μιλήσει. Αυτό θα δημιουργεί η ενδιαφέροντα συμφωνία. Και τρίτον, εφαρμόστείτε στους χώρους, τους πραγματικούς χώρους που θα χρησιμοποιούνται για αυτά τα διάφορα δημιουργικά προστάσεις. Ξέρω ότι έχετε τον κ. Ρεντζο Πιάνο, που είναι φυσικά πολύ καλό, οπότε μπορείτε να του εφαρμόσετε να δουλεύει πώς οι χώρες θα δημιουργήσουν τους ανθρώπους να συμφωνούν, γιατί αυτό παίζει μεγαλύτερο ρόλο. Για παράδειγμα, μιλήσαμε πριν για να έχουμε διάφορες χώρες για τη διάφορα δημιουργία. Αν έχετε αυτά τα χώρια κάπου, και οι άνθρωποι που περιμένουν να μπουν σε αυτά τα χώρια, γιατί θα υπάρχουν δημιουργήσεις, όπως θα έρθω στις δύο στιγμές και θα έχω τη διάφορα δημιουργία για μια ώρα. Αν έχετε τους ανθρώπους που περιμένουν σε άλλο μέρος από όπου είναι η διάφορα δημιουργία, ο ένας τραγούδας δεν θα συμφωνήσει με το άλλο. Λέω, έχετε τους ανθρώπους σε το ίδιο μέρος. Σε αυτόν τον τρόπο θα ξεκινήσουν να συμφωνούν, θα ξεκινήσουν να μοιραστούν τις ιδέες τους. Όταν έχετε ανθρώπους που παρακολουθούν σε μια στιγμή διάφορα δημιουργίας, λέω, έχετε τους ανθρώπους να ακούσουν στις δημιουργήσεις στο ίδιο μέρος. Θα είστε εδώ και θα υπάρχει ένας άνθρωπος μαζί σας να ακούσει μουσική. Έχετε τους κοντά, ώστε να συμφωνούν, να μοιραστούν, να μοιραστούν περισσότερα από αυτό. Θέλω να τελειώσω ότι για μένα η ανθρώπινη συμφωνία είναι πολύ, πολύ, πολύ ευκαιρία για τη δημιουργία. Είναι η βάση της δημιουργίας. Και η λόγω που ξεκίνησα από το να εξηγήσω το σαμπλινγκ, το οποίο μόλις δημιουργήθηκα στο λαπτόπι μου, είναι επειδή το σαμπλινγκ μπορεί να... καταλαβαίνω ότι το σαμπλινγκ φέρνει αυτή τη δημιουργία, επειδή μπορεί να συμφωνήσει μεταξύ διαφορετικών ανθρώπων, μεταξύ κάποιου που δεν θα συναντήσει. Σε αυτή τη μουσική που ακόμα ακούσατε, το πράγμα μας, υπήρχε η Σοφία Βέμβο να συναντήσει με έναν τραγούδι από το 1970. Και η πρώτη μορφή που ακούσαμε, «Organ Donor» από τον DJ Shadow, ήταν έναν οργάν που παίχτηκε από ένα παιχνίδι. Και αυτό το σαμπλήθηκε, γιατί υπήρχε κάτι σε αυτό που βρήκε ενδιαφέρον, και το σαμπλήθηκε με άλλα πράγματα. Αυτή είναι μια μορφή που δίνουν οι άνθρωποι στις κλαύσεις όλων τον κόσμο. Και ο λόγος για αυτό είναι ότι υπάρχουν λιγότερο πνεύματα, διαφορετικά άνθρωποι που δεν θα συναντήσουν πραγματικά. Και αυτό το σαμπλήθηκε. Αυτό φέρνει κάτι δημιουργητικό, και όταν κάτι είναι δημιουργητικό, είναι ενδιαφέρον. Θέλω να τελειώσω ότι για μένα, οι λιβάρειες πάντα έχουν αυτό το πιθανό για λιγότερη ενδιαφέροντα. Είχαμε δει σε βιβλίες ότι οι άνθρωποι μιλούν στις λιβάρειες ή οι άνθρωποι μιλούν στις δύο κορυδάρες από τα κορυδάρια. Υπάρχει ένα σημείο της ανθρώπινης ενδιαφέροντας στις λιβάρειες που είναι πολύ σημαντικό και έχει υπάρξει για εκατομμύρια χρόνια. Και νομίζω ότι αυτό είναι το πιθανό, ακόμα και αν αυτό είναι πραγματικό πιθανό, οι λιβάρειες πρέπει να πάρουν αυτό και να το φέρνουν στο μέλλον. Πρέπει να πάρουν αυτό το πιθανό πράγμα που έχουν μέσα, έναν ενδιαφέροντο πράγμα και να το φέρνουν στο μέλλον. Γιατί οι επόμενες γενέσεις χρειάζονται την πραγματική τέταρτη ενδιαφέροντας σε έναν ανθρώπινο τρόπο. Είναι ενδιαφέροντα πραγματικά. Ο κ. Μπουρλάς, δεν ξέρω το όνομα, μιλούσε πριν. Μιλούσε για το σχόλιο. Το σχόλιο δεν είναι πλέον να μιλήσει. Αυτό μόνο λέει πολύ για την ανθρώπινη ενδιαφέροντα. Είναι δημιουργητικό. Είναι πιο και πιο δημιουργητικό. Πρέπει να προσφέρουμε ένα μέρος όπου αυτή η ενδιαφέροντα δεν είναι δημιουργητική, αλλά πραγματική. Αυτό είναι το σημαντικό μου. Πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε ότι οι λιβάρειες είναι μέρες που οι άνθρωποι πηγαίνουν, γιατί πρέπει να βρουν δεδομένα, ειδική εμφάνιση που δεν μπορούν να βρουν πέρα, σε ένα μέρος που οι άνθρωποι πηγαίνουν για να γνωρίζουν άλλους άνθρωποι που δεν μπορούν να βρουν πέρα. Thank you.