14η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας 2020 (Δήμος Καβάλας - Μunicipality of Κavala, 2020)
: Η συνεδρία συγκίναται και κλεισμένον των θειρών και ξεκινάμε. Ξεκινώντας θα ήθελα να ανακοινώσω ότι στο προηγούμενο συμβούλιο θα προβούμε στην ορθή επανάληψη της απόφασης 196-197 όπου εκ παραδρομής δεχθήκαμε τις ψήφους δύο δημοτικών συμβούλων της κυρίας Ιωσήφιδου και του κυρίου Τελίδη οι οποίοι ήταν απ' όντες, να αναφέρω αυτό και μετά κύριε Ψανθόκουλε. Επειδή λοιπόν δεχθήκαμε τις ψήφους ενώ δεν ήτανε παρόν των δύο δημοτικών συμβούλων οι οποίοι είχαν αποστήλει μέσω email τη θετική τους ψήφο για τα συγκεκριμένα θέματα παρόλα αυτά αυτό δεν μπορεί να γίνει δεχτό το εξετάσαμε και με την αποκεντρωμένη διοίκηση ξανά τις διατάξεις και τους κανονισμούς έτσι λοιπόν θα πρέπει να διορθώσουμε εκείνη την απόφαση αφαιρώντας τους δύο θετικούς ψήφους που έτσι κι αλλιώς το αποτέλεσμα της απόφασης δεν αλλάζει γιατί οι θετικές ψήφοι είχαν υπερκαλείψει τις αρνητικές. Επομένως, επομένως, η θετική ψήφη είναι 25 και οι αρνητικές ψήφοι είναι 6. Το ίδιο ισχύει και για τις δύο αποφάσεις και για την 196 λοιπόν και 197. Να δώσω τον λόγο, να σας πω μισό λεπτάκι ότι τα μικρόφωνα είναι εδώ, ποιος θέλει τον λόγο θα τηρήσουμε το κανονισμό κατά γράμμα όποιος θέλει τον λόγο θα φέρνουμε το μικρόφωνο παρακαλώ να χρησιμοποιείτε το γάντι στο χέρι σας θα πατάτε το μπουτών στο κάθε ένα και θα έχετε τον λόγο. Πρώτα ο κ. Χρυσανθόπουλος και μετά ο κ. Βέρος της δεδοκασίας. Θα το φέρουμε το μικρόφωνο κ. Βέρο. Είναι σίγουρα θετικό το γεγονός ότι έχουμε την ευκαιρία διασδόσεις να κάνουμε μια συνεδρία μετά από τρίμινη διαδικασία τηλεδιασκέψεων. Όμως, δεν θέλω λίγο να επισημπάνω κάτι το οποίο θεωρώ ότι είναι υποχρεωσή μου να το κάνω και το κάνω απλά και μόνο διότι θέλω να προστατέψω και το σώμα και τις αποφάσεις και τη διαδικασία του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό έχει να κάνει κ. Πρόεδρε με το γεγονός της συνεδρίας η οποία λαμβάνει η χώρα εδώ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και το λέω αυτό διότι σύμφωνα με τον κατονισμό μας όταν αλλάζουμε τον τόπο τέλεσης των Δημοτικών Συμβουλίων για να γίνει αυτό απαιτείται προηγούμενη απόφαση της πλειοψηφίας των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Επειδή ταλαιπωρούμαστε τον τελευταίο καιρό από διάφορα θα ήθελα να επισημπάνω γεγονός αυτό διότι θεωρώ ότι με την λειτουργία μας θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί σε ό,τι αφορά όχι μόνο τη διαδικασία, όχι μόνο τη συνδροιασία αλλά και τις ίδιες αποφάσεις και το γεγονός ότι ίσως διέφυγε από το Προεδρείο αυτή η λεπτομέρεια. Νομίζω ότι στην προηγούμενη συνδροιασία, εν ώψη αυτής της εξέλιξης θα έπρεπε να τεθεί ως θέμα για συζήτηση και εκεί να πάρθει η απόφαση η οποία αφορά την πραγματοποίηση Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα εδώ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Θέλα λοιπόν διαδικασικά να θέσω το θέμα της, κατά την άποψή μου, μη σύνομης πραγματοποίησης της Δημοτικής Συμβουλίου, ο ελλείψης απόφασης για την αλλαγή του χώρου συνεδριάσεων. Να απαντήσω στον κ. Ξανθόπουλο γι' αυτό που θέτει, αν θυμάσαι στην προηγούμενη συνεδρίαση, ανέφερα σε όλους το έτοιμα δύο παρατάξεων για να γίνει διαζώση συνεδρίες και σας ανέφερα ότι ψάχνουμε να βρούμε τον κατάλληλο χώρο ώστε αυτή να πραγματοποιηθεί. Θεωρώ λοιπόν ότι εφόσον έγινε αναφορά και δεν υπήρξε άρνηση από κάποιον από εσάς, θα ήρθαμε δεδομένο. Κύριε Βέροντο. Κύριε Πρόεδρε, για το θέμα που θέσατε εξ αρχής, όσον αφορά για τις δυο αποφάσεις που πήραμε στον προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο με τη σχέση με τις έρευνες εξόρυξης μαρμάρων από μια συγκεκριμένη εταιρεία και με την απόφαση του σώματος τότε να αποδεχθεί και να ψηφίσουν δύο μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η κυρία Ιωσιφίδου και ο κύριος Τελίδης, οι οποίοι βεβαίως απουσίαζαν, αλλά είχαν εξουσιοδοτήσει την επικεφαλής της παράταξής τους, την πρώην δήμαρχο την κυρία Τσανάκα και βέβαια παρόλες τις ενστάσεις από τη δική μας μεριά ως Δημοτική Παράταξη, συνολικά το σώμα τότε αποφάσισε να αποδεχθεί το δικαίωμα της ψήφου. Κύριε Πρόεδρε, μετά από αυτά που μας είπατε, δηλαδή μετά τη συνενόηση που είχατε με την αποκεντρωμένη, όπου η αποκεντρωμένη σας είπε ότι κακώς λάβατε υπόψιν την ψήφω των δύο δημοτικών συμβούλων η οποία απουσίαζαν. Αν θέλετε πραγματικά να κάνετε σωστά αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι πολύ απλά αυτό που ορίζει, όχι η λογική, αυτό που ορίζει ο κανονισμός λειτουργίας. Δηλαδή, θα έπρεπε και θα πρέπει να ζητήσετε ανάκληση αυτής της προηγούμενης απόφασης και λήψη νέας απόφασης. Τώρα, από εκεί και πέρα, το να μην λάβουμε και γιατί με την ψήφω των δύο συγκεκριμένων δεν είναι οριακή ψηφοφορία ή οτιδήποτε άλλο, αυτά δεν ισχύουν κύριε Πρόεδρε και το ξέρετε και σας το λέω ευθέως ότι αν βρεθεί πάλι κάποιος ο οποίος λοιπόν θα μας δημιουργήσει θέματα, εμείς βέβαια σας λέμε ως παράταξη ότι πρέπει να κάνετε το εξής. Ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης και λήψη νέας. Τώρα, για να το συμπληρώσω λίγο για να μην ξαναπάρουν το λόγο, ότι δεν ήταν γι' αυτό το οποίο τέθηκε από σας, πρέπει να σας πω ότι ως δημοτική παράταξη θέλαμε να το θέσουμε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, όμως επειδή έλειπε ο κύριος δήμαρχος και επειδή ήταν αργά γύρω στη σμία και που θα έπρεπε να θέσουμε αυτό το θέμα και έλειπαν αρκετοί συνάδελφοι δημοτικοί συμβούλοι, θέλουμε να θέσουμε ένα θέμα και αφορά εσάς, όχι τη διοίκηση, αφορά του Προεδρίου και εσάς κύριε Πρόεδρε. Και θα θέλαμε για μια ακόμη φορά να σας κάνουμε μια έκκληση και να σας πούμε ότι σε κάποιες συγκεκριμένες επιλογές, το τελευταίο χρονικό διάστημα, επιλογές παύλα αποφάσεις από τη μεριά σας, όπου κατά την εκτίμησή μας θεωρούμε ότι δεν είναι οι καλύτερες, κοιτάξτε προσέχω τι λέω, γιατί μιλάμε ανοιχτά τα μικρόφωνα, είμαι πολύ προσεχτικός, εκ μέρους της παράταξής μας. Θα σας παρακαλέσω πολύ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, όσο τεδιαντό γρηγορότερα, σε συγκεκριμένες αποφάσεις να τις διορθώσουμε για να μην έχουμε θέματα. Εμείς, εάν και εφόσον δεν το πράξετε, σας δηλώνουμε εκ των προτέρων ότι δεν θέλουμε να είμαστε συμμέτοχοι σε αυτού του είδους τις αποφάσεις και τις επιλογές σας και γι' αυτό διαφορίζουμε τη θέση μας και ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος από εδώ και πέρα να λαμβάνει και την ευθύνη όπως και εσείς, αυτοί που μας αναλούγει ο καθένας. Και ποιες είναι αυτές οι συγκεκριμένες? Είναι η 10η συνεδρίαση που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, που υπήρξε διακοπή και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ με το επόμενο θέμα συζήτησης που ήταν η ενημέρωση των οικονομικών θεμάτων του Δήμου, που προσέξτε κάτι ποτέ μα ποτέ δεν ζητήθηκε η αποσύρση στη συγκεκριμένη συνεδρίαση αλλά και το αν θα συζητηθεί ή όχι αυτό θα εξαρτηθεί από τη στάση της διοίκησης όταν θα συνεχιστεί αυτή η διαδικασία που εγώ σας το λέω από το προτέρων αν δεν θέλει η διοίκηση να το συζητήσει το αποσύρει και τελειώσαμε έτσι όπως κλείνει και ολοκληρώνεται μια συνεδρίαση. Άλλωστε αυτό κάνατε και αυτό κάναμε στην επόμενη ακριβώς συνεδρίαση όπου υπήρξε διακοπή για τον ίδιο λόγο δηλαδή γιατί πλέον είχε ολοκληρωθεί ο χρόνος της συνεδρίας της δηλαδή το εξάωρο και είδατε ότι την επόμενη μέρα συνεχίσαμε τη συνεδρίαση με τα όποια θέματα απέμειναν και με τις όποιες θέσεις, απόψεις κτλ των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και της διοίκησης. Ένα είναι αυτό. Το δεύτερο είναι το εξής, ότι στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου εντάξαμε σε ημερή συδιάταξη δύο θέματα, εισηγήσεις δύο δημοτικών παρατάξεων. Μία ήταν από τη μεριά μας το έτοιμα το να ενταχθεί ως κατεπίγον και εντάχτηκε προς συζήτηση και ήταν το θέμα που είχε σχέση με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι και η δεύτερη ήταν από τη μεριά της παράταξης του κ. Παπαδόπουλου που είχε σχέση με τους όρους διακήρυξης συγκεκριμένης διαδικασίας από τη μεριά της δημοφέριας. Και τα δύο τα συζητήσαμε, πάρτηκε συγκεκριμένη απόφαση όμως για αυτά τα δυο θέματα κ. Πρόεδρε ποτέ μα ποτέ μέχρι και σήμερα δεν εκδόσατε την απαιτούμενη απόφαση. Άρα ζητάμε να εκδόσετε άμεσα με την όποια απόφαση πήραμε ως σώμα της των συγκεκριμένων αποφάσεων. Και βέβαια το τρίτο που θα θέταπε σήμερα αλλά μας προλάβατε ήταν αυτό που δημιουργήθηκε και αυτό που είπαμε προηγουμένως και θέσατε εσείς όσο αφορά με την μη σύνομη αν θέλετε διαδικασία ψηφοφορίας ονομαστικής τα δυο συγκεκριμένα θέματα. Εμείς για τελευταία φορά δηλώνουμε ότι δεν το ξανά επαναφέρουμε το θέμα, δεν το ξαναβάζουμε αλλά διαχωρίζουμε τη θέση και δεν θέλουμε να εννοηθεί ότι η μη δήλωσή μας, η μη ησιοπή μας ως συμμέτωχη σε αυτού του είδους αποφάσεων. Τώρα επειδή έβαλε και ένα θέμα ο κ. Ξαντόπουλος για τη σημαίνει διαδικασία αυτό που εγώ προσωπώντας την παράταξη έχω να πω ακούγοντας τον κ. Ξαντόπουλο να πω ότι έχει δίκιο έτσι προβλέπει ο κανονισμός, αυτό έγινε και επί εποχής του κ. Σιμιτζή και επί εποχής της κ. Τσανάκα όταν χρειάστηκε να αλλάξουμε το όρο πήραμε απόφαση. Άλλο το αν ζητήθηκε η άποψή μας και την καταθέσαμε ως παρατάξεις και σας είπαμε τις απόψεις τότε άλλο το αν τέθηκε το θέμα από την κ. Τσανάκα νομίλη και του κ. Παπαδόπουλου που μάλιστα η παράταξη του κ. Παπαδόπουλου είπε ότι αν δεν γίνει και διαζώσεις σαν τυμανικά αλλά διεθώστε να μη λέω και πράγματα που δεν έχουν υποθεί ότι αν δεν κάνετε διαζώση στο επόμενο εμείς δεν θα συμπετέχουμε. Όμως ποτέ δεν ζητήθηκε να υπάρξει συνολική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να τα λέμε τα πράγματα με το όνομά του. Αυτά έχουμε να πούμε άρα συμβουλούμε και με αυτό που δεν υπήρχε της Αντώπουλης. Ευχαριστώ πολύ. Κοιτάξτε, ήδη έχουμε ξεφύγει, 7 λεπτά μιλούσε ο κ. Βέρος. Αν έχει μιλήσει ακόμη και θέλετε όλοι να λάβετε τον λόγο. Ωραία, να δώσουμε τον λόγο στον κ. Ξανθόπουλο για ένα λεπτό και στον κ. Βοιατζή. Κύριε Πρόεδρε, σαφέστατα ζητήθηκαν οι αποφάσεις των παρατάξεων και οι παρατάξελες συνομολόγησαν σε αυτή τη διαδικασία. Ωστόσο, το γεγονός ότι συμφωνήσαμε δεν σημαίνει ότι αυτή η συμφωνία που εκφράστηκε από ένα email σημαίνει και ψήθηση της αλλαγής του τόπου συνεδρίας. Δυστυχώς, αυτό νομίζω εγώ. Και σας διαβάζω τον κανονισμό στο άρθρο τρία παράγραφος τρία. Κ. Ξανθόπουλο, το γνωρίζω τον κανονισμό και σας απάντησα, μην χάνουμε χρόνο τώρα με αυτό. Συγγνώμη, μου απαντήσετε τι, ότι με το email εγώ ψευησά. Αυτό μου λέτε ότι στέλνοντας το email ότι ναι συντενό στο να βρούμε εδώ ψευησά. Τελειώστε, το ένα λεπτό μετράει, τελειώστε παρακαλώ. Κατά την άποψή μου και εμένως αυτό, η σημερινή συνεδρίαση δεν είναι σύνομη, δεν είναι σύμφωνη με τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλλας. Και για το λόγο αυτό, σας εμπιστείω την προσοχή και σας φέρω, αν μπορώ, πρώτον ευθύν. Γιατί εσείς καλείται της συνεδρίας, κύριε Πρόεδρε. Σας θυμίσω και πάλι ότι ανακοινώθηκε στο Συμβούλιο το προηγούμενο ότι οι επόμενες συνεδρίες θα προσπαθήσουμε να είναι διαζώσεις σε δύο πιθανούς και διαθέσιμους χώρους. Φυσικά δεν υπάρχει απόφαση, αλλά η συρροπηρή σας αποδοχή θεωρήσαμε ότι είναι απόφαση, σε εισαγωγικά, σε εισαγωγικά. Να σας θυμίσω, με συγχωρείτε κύριε Δημαίχτη, να σας θυμίσω ότι στο παρελθόν είχε γίνει δημοτικό Συμβούλιο στο δρόμο πάνω στα δυόδια της Εγνατίας Οδού, σε κάποια άλλα σημαία. Με απόφαση. Με είχε πάρθει απόφαση. Άρα… Πα έπρεπε στο προηγούμενο Συμβούλιο, έστω σαν έκτακτο, τυπικά αν θέλετε, για το φόβο των ιδεών, να το φέρετε και να πάρθει απόφαση. Δυστυχώς αλλά αυτό έτσι έπρεπε να γίνει. Δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης. Παρακαλώ. Κύριε Ξανθόπουλε, μπορούμε να αρχίσουμε τη συνεδρίαση. Η απάντησή σας, λοιπόν, είναι πια. Για να αρχίσουμε. Κύριε Ξανθόπουλε, παρακαλώ. Κύριε Ξανθόπουλε, κύριε Πρόεδρε, νομίζω ότι είμαστε μεγάλοι άνθρωποι και μπορούμε να συνονοηθούμε. Την προηγούμενη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο τέθηκε το θέμα. Δεν ψηφίσαμε, εντάξει. Αλλά δεν υπήρξε όμως και καμία αντίδραση σε αυτό. Νομίζω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε. Αν δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε και σε αυτό, τέλος πάντων, προτείνω λοιπόν για να είμαστε εντάξει στο άλλο, να ψηφίσουμε σήμερα, εάν θέλουμε να το κάνουμε με τη λιδιάσκεψη ή να το κάνουμε εδώ. Εντάξει, για να μην υπάρχει καμία υπόνοια. Επίσης θέλω να πω στον κύριο Βέρο ότι ο λόγος που δεν έγινε για τα οικονομικά θα ήταν ανευθουσίας. Και θα ήταν ανευθουσίας διότι είπαμε ότι τον Ιούνιο κλείνει το δεύτερο τρίμινο. Οπότε θα έχουμε στοιχεία και εκεί μπορούμε να μιλήσουμε πλέον με στοιχεία στα χέρια μας και να κάνουμε ό,τι κουβέντα θέλουμε. Όχι, πειράζει. Όχι, όχι, δε θα εγώ αφήσω το αυτό πλέον. Όταν θα γίνει, τελειώνει. Θα θέλαμε να μιλήσουμε, κύριε Δηματτή, θα πείτε ότι μετά από τέσσερις εβδομάδες και κάθε μέρα συνεκριάσεις και να παρουσιαστούμε να έχουμε μια απαγγένεια, να κάνουμε και αυτό το δεύτερο τρίμινο. Πάτε το πίσω στον κύριο Βέρο, θα προσεύχετε στον κύριο Βέρο και θα πειτε ότι αυτές συμβίευκαν σε δύο. Ωραία. Λοιπόν, κύριε Δήμαρχε, μόνον δεσεβασμό. Όταν όμως θυμάστε, όταν το ξαναθέσαμε το θέμα, η απάντηση του κυρίου Πρεέδρομπ, η απάντηση του κυρίου Πρεέδρομπ, η απάντηση του κυρίου Πρεέδρομπ, η απάντηση του κυρίου Πρεέδρομπ, η απάντηση του κυρίου Πρεέδρομπ, η απάντηση του κυρίου, η απάντηση του κυρίου Πρεέδρομπ ήταν, ότι σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα σας έχουμε όλα τα στοιχεία εκείνα, επειδή δεν ήμασταν προετοιμασμένοι. Δεν μας είπαν αυτό, ότι ξέρετε να κλείσει ο Ιούνιος, να φύγει ο Ιούλιος κτλ. Δηλαδή, κοιτάξτε τώρα, εγώ δεν λέω ότι μας είδε ψέματα ο κύριος Προεδρός, αλλά όταν όμως λέτε πράγματα τα οποία τελικά δεν υλοποιούνται, ξέρετε ότι μας βάζετε σε κάποιο πειρασμό. Κύριε Βέρο, για να το κλείσουμε και να σας πω και κάτι. Να μην πείτε σε κανένα πειρασμό. Εντάξει. Μισή ώρα συζητάμε διαδικαστικά. Κύριε Βέρο, για να το κλείσουμε, σας παρακαλώ πολύ και κύριοι συνάδελφοι. Κύριε Βέρο, παρακαλώ. Κύριε Παπά, κύριε Βέρο. Λοιπόν, για να κλείσουμε το θέμα, κύριε Βέρο. Το θέμα δεν υπήρχε θέμα στη συγκεκριμένη συνέντρια στη 10η. Ήταν συζήτηση επί των οικονομικών. Ήταν συζήτηση επί των οικονομικών. Με προσοχή ακούσαμε την άποψή σας. Σεβαστήκαμε τα 8 λεπτά που μιλούσατε. Ακούστε, λοιπόν, την απάντηση του Προεδρύου και προχωράμε παρακάτω. Κύριε Βέρο, καλό είναι να μη στεκόμαστε μόνο στην τυπικότητα, αλλά να βλέπουμε και την ουσία. Δεν κάνω λάθος, κυρία Τσανάκα. Οι τύποι ορίζουν τη λειτουργία του συμβουλίου, αλλά υπάρχει και μια ουσία από πίσω. Εννοείται ότι δεν εξαφανίζουμε ούτε τους τύπους, ούτε τις διαδικασίες. Σας παρακαλώ, ο κανονισμός είναι συγκεκριμένος. Θέλετε να θεωρήσουμε άκυρη τη σημερινή συνέδρια και να τη διακόψουμε. Υπάρχει κάποια τέτοια πρόταση. Σας παρακαλώ, λοιπόν. Το συζητήσαμε, σας το ανέφερα, δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Γιατί δημιουργούνται θέματα χωρίς να υπάρχουν. Νομίζω πως έχουμε σοβαρά θέματα που πρέπει να ασχοληθούμε. Σας παρακαλώ πολύ. Όσον αφορά τα άλλα δύο θέματα που αναφέρατε κύριε Βέρο. Έχει εκεί μικρό. Από κάτω. Από κάτω, είναι το κόκκινο το κουμπάκι του. Πρέπει να προχωρήσουμε για να επανέλθω στο προηγούμενο, να ηρεμήσουν κάποιοι εδώ μέσα. Παρακαλώ, κύριοι. Έκτακτο θέμα ο τόπος, όπως είπαμε, και ο χρόνος συνενδρίασης, σήμερα εδώ. Συμφωνούμε όλοι για το έκτακτο και για την ουσία. Ναι η παράταξη κυρνίας Τσανάκα. Κύριος Παπαδόπουλος. Ναι ο κύριος Παπάς. Ναι ο κύριος Βέρος. Ναι ή όχι. Ωραία. Ο κύριος Ποτόιας είναι από... Δεν χρειάζεται να δικαιολογείσαι την ψήφο σας. Κύριε Βοιατζή, κύριε Ξανθόπουλε. Ωραία. Κύριε Κουνάκο, σας ακούμε για ένα λεπτό παρακαλώ, να είστε σύντομους. Αγαπητοί συνάδελφοι, το θέμα ορθώς, κύριε Πρόεδρε, το εντοπίσατε. Σχετικά με τις δύο αποφάσεις που έχουν εκδοθεί για το 8ο και 1ο θέμα της προηγούμενης συνεδρίας σας, αλλά υπάρχουν σοβαρές παραλήψεις, κύριε Πρόεδρε, οι οποίες δεν έχουν αναφερθεί. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο. Δεν εκφαρούσα να το αναπτύξω. Για ποιο λόγο δεν είναι σύμφωνα με το νόμο οι εισηγήσεις, γιατί άκουσα και τον κύριο Γραμμένο τότε, και θέλω να σας πω, αγαπητοί συνάδελφοι, ότι σύμφωνα με την ΚΙΑ 171313, κύριε Πρόεδρε, του 2018, το θέμα δεν έρχεται απευθείας από τον ενδιαφερόμενο στο Δήμο Καβάλλας, αλλά σύμφωνα με την αναφερόμενη οικία, παράγραφο 6 του άθρου 3, αναφέρονται ότι η έκκριση ερευνητικών εργασιών στις εκτάειες που ανήκουν στους πρωτοβάθμους ΟΤΑ, χωριείται σε εκείνους των οποίων η έκτηση ερεύνηση καταχωρήθηκε πρώτη στο πρωτόκολλο της οικίας αποκεντρωμένης διοίκησης. Ως εκ τούτου, κύριε Πρόεδρε, επειδή το θέμα αυτό δεν ήρθε σύνομα και θα έπρεπε να υπάρχει αντίστοιχα από την αποκεντρωμένη έτημα και όχι απευθείας από τον ίδιο και επειδή τα στοιχεία τα οποία έχουν καταδηθεί και έχουν εκκριθεί από τη διεύθεση μεταλλείων βορειού Ελλάδος και αναφέρονται σε τετραγωνικά μέτρα των 293.318 τετραγωνικών μέτρων για τη ΜΕΝ 196 η απόφαση, αλλά εμείς πήραμε απόφαση για 232.960 και για τη δεύτερη από 146.362 τετραγωνικά σε 139.425. Αυτό αλλάζει όλα τα δεδομένα των σχεδίων και των εκκρίσεων των προηγούμενων υπηρεσιών. Θα παρακαλούσα, κύριε Πρόεδρε, ορθώς να μην κάνετε αυτό το οποίο κάνατε, αλλά να ξαναρθεί το θέμα κανονικά, να επιστραφεί στον ενδιαφερόμενο και να έρθει μέσω της νόμιμης οδού όπως αναφέρει η ΚΙΑ. Κύριε Κουνάκο, η ορθή επανάληψη που κάναμε αφορούσε τον τρόπο λήψης απόφασης, το ξαναλέω. Αυτό που λέτε αφορά την λήψη της απόφασης. Έχουμε τη διαβεβαίωση των υπηρεσιών του Δήμου ότι ο τρόπος, γιατί η εισήγηση ήταν των υπηρεσιών και δεν ήταν ούτε δική μου ούτε του Γραμματέα, ότι αυτό ήταν ο ενδειγμένος τρόπος και σωστά έγινε. Αυτά, η τοποθέτησή σας και οι επισημάσεις σας θα ληφθούν υπόψη και αν θεωρηθεί ότι υπάρχει κάποιο θέμα θα επιληφθεί η ανάλογη υπηρεσία του Δήμου. Λοιπόν, το λόγο στον κύριο Δήμαρχο για να κάνει... Το σώμα κάνει δεκτό την ορθή επανάληψη της απόφασης όσον αφορά το σκέλος του τρόπου λήψης. Όχι, δεν χρειάζεται να μπει σε ψηφοφορία. Για το θέμα της... Δεν έρχεται ξανά το θέμα, κύριε Κουνάκο. Προχωράμε, κύριε Δήμαρχε. Επιτέλους, μετά από μία ώρα θα πάρει το λόγο ο Δήμαρχος. Λοιπόν, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, καλησπέρα. Θα είμαι πάρα πολύ σύντομος. Ναι, τι να κάνω, έχουμε αυτό πέρα. Και με συγχωρείτε, μια ανακοίνωση ακόμη. Κατά την έναξη της συνενδρίας σας ήρθαν δύο εκπρόσωποι του προγράμματος βοήθεια στο σπίτι και μας απέδωσε ένα φάκελο, τον οποίο σας τον παραδίδω. Είναι οι αιτήσεις που έκαναν προς το ΑΣΕΠ για τις θέσεις που έχουν για την προκήρυξη που έχει βγει και έχει ζητηθεί κατά το παρελθόν. Εμένα με προσβάλλει αυτό, κύριε Πρόεδρε, αλλά δεν πειράζει όμως. Εντάξει, εγώ έχω πει κάτι και θα το κάνω. Όταν μου φέρνουν θεατρικά τις θετήσεις, με συγχωρείτε πάρα πολύ, αλλά μένα με προσβάλλει. Έχω πει ότι θα κάνουν τις θετήσεις, υπάρχουν τα νομικά πρόσωπα που έχουν κάνει τις θετήσεις και θα παρθούν οι αποφάσεις. Τέλος πάντων, λοιπόν, ο καθένας όπως νομίζει κάνει. Εγώ έχω δεσμευτεί και απέναντι στις κυρίες και απέναντι στο στόμα ποια θα είναι η διαδικασία, τέλος πάντων. Λοιπόν, θα ενημερώσω λίγο για την επίσκεψή μου στην Αθήνα αυτές τις ημέρες. Καταρχήν, έχω πει στο Υπουργείο Οικονομικών, στον κ. Βασιλόφυλλο, όπου συζητήθηκε για μια ακόμα φορά το θέμα της παραχώρησης του παλιού νοσοκομείου. Αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν καλύτερα και αυτό διότι πιέστηκε τέλος πάντων από πιο ψηλά, ας το πούμε έτσι, το Υπουργείο Οικονομικών, ούτως ώστε να τελειώνει αυτή η ιστορία. Επάνω στην προγραμματική σύμβαση που είχανε συντάξει η κυρία Τσανάκα και συζητούσαν με τον κ. Αλεξιάδη πριν γίνει ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης και αλλάξει ο κ. Αλεξιάδης και σταμάτησε εκεί το θέμα. Επάνω λοιπόν σε αυτή τη προγραμματική σύμβαση την βλέπουν αυτή τη στιγμή και οι νομικοί σύμβουλοι του Υπουργείου και ο κ. Αγελαράκης για να τελειώσει το θέμα αυτό. Και επίσης θα κάνουμε και μια αναθεώρηση, ας το πούμε έτσι, της μελέτησης του Master Plan που είχε γίνει τότε για το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί το παλιό νοσοκομείο. Δεν υπάρχει αλλά θα γίνει μια αναθεώρηση. Επίσης επισκέφτηκα την ΕΤΑΔ για το θέμα της Καλαμίτσας. Εκεί πλέον τεχνικά έχουμε καταλήξει, είναι δύο οι λύσεις, η μία είναι αυτή που συζητάμε εδώ και πάρα πολύ καιρό, αυτό που έχει γίνει στη Γλυφάδα, δηλαδή παραχωρείται στο Δήμο η ακτή, τα καταστήματα παραμένουν στην ΕΤΑΔ και δίνουν το 30% των εισπράξεων, το δίνουν στο Δήμο. Και το άλλο σενάριο είναι να κρατήσουμε εμείς τα μαγαζιά και να δίνουμε στην ΕΤΑΔ το 30%. Είναι πλέον πολιτική απόφαση, δεν μπόρεσα να δω τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, ελπίζω να γίνει πολύ σύντομα. Επισκέφτηκα το Υπουργείο Πολιτισμού με τον κύριο γιατρο Μανολάκη, όπου μιλήσαμε για το Διπεθέ, θα δοθούνε κάποια χρήματα επιπλέον για να ενισχύσουν τους καλοκαιρινούς μήνες τα Διπεθέ. Έχουμε κάνει μια αίτηση από την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού να είναι φέτος το Κοσμόπολης, για να έχει περισσότερο κύρος, που έχει ούτως ή άλλως, αλλά για να είναι και από την ομπρέλα του Υπουργείου Πολιτισμού. Και στις 7 Ιουλίου με έχει καλέσει η κυρία Μενδώνη, ούτως ώστε να συζητήσουμε τα θέματα που αφορούν πλέον την Καβάλα, πέρα από τον αρχαιολογικό χώρο. Το μεγάλο θέμα, το μεγάλο αγκάθι είναι οι καπναποθήκες όπου πρέπει να τελειώνει το θέμα αυτό. Δηλαδή οι καπναποθήκες πρέπει να αξιοποιηθούν. Να φύγουν από τις διολυψίες ότι κρατάμε τις καπναποθήκες και μέσα και έξω όπως είναι και να μπορούν πλέον να εσωτερικά να γίνεται, να κάνουν αυτό που θέλουν, να μπορέσουν κάποια στιγμή να αξιοποιηθούν αυτά τα κτίρια. Επίσης πήγα στο Υπουργείο Εμπορίου για να λύσουμε το δεύτερο θέμα, να δημιουργήσουμε μια παράλληλη αγορά παράλληλη λαϊκή αυτή που έχει γίνει στην Καλαμίτσα, ούτως ώστε οι παραγωγοί οι οποίοι δεν χωρούν πλέον κάτω λαμβάνοντας ότι υπάρχουν μέτρα ασφαλείας, δεν χωρούν όλοι, να πηγαίνουν κάτω στην Καλαμίτσα εκ περιντροπής, ούτως ώστε να μην μείνουν χωρίς δουλειά διότι η σωδιά τους καταστρέφεται όσο μένει στα φωράφια. Επίσης πήγα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος όπου συναντήθηκα με τον Υπουργό, με τον κ. Χατζιδάκη. Εκεί πρέπει να διασφαλίσουμε, εντάξει τον τάπ, πιέζουμε τον τάπ, αλλά τι γίνεται με τη χρηματοδότηση από το ίδιο το κράτος, διότι μπορεί να βρεθούμε σε ένα σημείο όπου να μην μπορούμε να βρούμε τα υπόλοιπα χρήματα από το κράτος. Υποσχέθηκε και θα μου στείλει και έγγραφο για την εξασφάλιση αυτών των χρημάτων, ώστε να μπορεί να ξεκινήσει το έργο. Και παράλληλα υπάρχει και σε αυτούς η διαβεβαίωση από τον τάπ ότι θα γίνει η περιβαλλοντική μελέτη που αφορά τον καινούργιο αγωγό ο οποίος θα γίνει για την ίδρυψη στον πρωί Δήμο Φιλίππο. Μου ξεκαθαρίσαν επίσης ότι δεν είναι δυνατόν μία σοβαρή εταιρεία. Καμία σοβαρή εταιρεία δεν βάζει τεσσερά μισή εκατομμύρια στο παρακαταστικό και δανείων, ούτως ώστε όταν σε τέσσερα χρόνια πόσο θα κάνει για να τελειώσει το έργο, τα χρήματα αυτά θα είναι δεσμευμένα και υπάρχει η σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου και του ΤΑΠ και ότι αυτό το πράγμα θα εφαρμοστεί. Επίσης επισκέφτηκα το Υπουργείο Σεπερικών, τον κ. Λιβάνιο, για τα προγράμματα τα οποία ανοίγουν τώρα. Μου υποσχέθηκε ότι την άλλη εβδομάδα ανοίγουν για τα κήπεδα, ούτως ώστε η πρόταση που είχε κατατεθεί αν και δεν υπάρχει μελέτη ή πρέπει να κάνουμε μελέτη, η πρόταση που είχε κατατεθεί τότε για το γήπεδο κάτω στην Καλαμίτσα να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί και να σταματήσει να υπάρχει αυτό το πρόβλημα με τα νερά τα οποία μπαίνουν με, αυτά που έχουμε, τα προβλήματα καθώς και τα ενεργειακά θέματα τα οποία υπάρχουν αυτή τη στιγμή κάτω. Επίσης πήγα στην πολιτική κηδεία του Λευτέρη του Τσανθόπηλου και έπρεπε ίσως να το αναφέρω από την αρχή, είναι ένας καβαλιώτης ο οποίος τιμήσε με το έργο του, τόσο το ποιητικό όσο και το σκηνοθετικό, τιμήσε την πόλη με το παραπάνω, διότι η πόλη υπάρχει σε όλα τα έργα του. Μου κάνανε την τιμή να βγάλω και τον επικύδιο στην πολιτική του κηδεία, διότι ήταν πολιτική η κηδεία και πρέπει κάτι να κάνουμε για τον Λευτέρη του Τσανθόπηλου που τόσο πολύ τιμήσε την πόλη μας. Και επίσης, στην Τρίτη το βράδυ, έγινε η παρουσίαση σε ένα χώρο στη Φωκίωνος-Νέγρη. Παρουσιάσαμε στους δημοσιογράφους τόσο την καβάλα εντός ώστε να μπορέσουμε να την προωθήσουμε και τουριστικά, εσωτερικά ενώ στην Ελλάδα και στην Αθήνα και φυσικά το Φεστιβάλ το Κοσμόπολης το οποίο φέτος είναι μια πρόκληση τυρουμένων των αναλογιών, δηλαδή εννοώ με τις συνδίκες που υπάρχουν για τον κορωνοϊό. Αυτές ήταν πολύ επιτροχάδιοι οι επισκέψεις μου, όπως καταλαβαίνετε δεν μπορώ να πω και τα πάντα, πάντως αυτό ήταν το σκελετό στων συζητήσεων. Επίσης έχουμε μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη ότι πλέον μας εγκρίνουν την σύσταση δημοτικού λιμενικού γραφείου από το Υπουργείο Ναυκηλείας και Νησιωτικής Πολιτικής. Είναι μια προσπάθεια η οποία έχει ξεκινήσει από το 2012, το 2013 πιο πολύ. Συνεχίστηκε όπου γίνανε οι περιβαλλοντικές μελέτες. Συνεχίστηκε στην διοίξη της κυρία Ψενάκας. Πήραμε την απόφαση το 2019, τον Απρίλιο του 19, αν θυμάμαι καλά, ή το Μάλλιο του 19, Απρίλιο του 19, να ιδρύσουμε το λιμενικό γραφείο. Τότε είχαν έρθει σε επαφή, συζήτησε συνονόηση με τον οργανισμό λιμένος, με τον κ. Ιλιάδη, γιατί έπρεπε να γνωμοδοτήσει ο οργανισμός λιμένος ότι δεν έχει κανένα ενδιαφέρον γι' αυτό τα λιμανάκια. Έπρεπε όμως, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, να το αποδείξουν αυτό το πράγμα. Ανέθεσαν σε μια εταιρεία να γίνει ένα Master Plan, μια μελέτη, αν έχουν συμφέρο, η μελέτη που κάνανε απέδειξε ότι δεν έχει συμφέρον για τον οργανισμό λιμένος. Και έτσι, με την καινούργια διοίκηση πλέον, πέρασε δύο φορές, αυτό είναι λίγο ιστορία για να ξέρετε, πέρασε δύο φορές από το Δικητικό Συμβούλιο του οργανισμού λιμένος. Οι πρώτοι είχαν η πλειοψηφία ή του ΤΑΙΠΕΔ και το βγάλανε από θέμα, από θέμα, διότι λέει, εμείς έχουμε άλλη πολιτική για τα λιμανάκια. Την δεύτερη φορά, γιατί έγινε πάλι η ανασύσταση του Δικητικού Συμβουλίου, όπου εκεί πήρχε ένας του ΤΑΙΠΕΔ και έτσι, το περάσανε από το Δικητικό Συμβούλιο του οργανισμού και πάρθηκε πλέον και με την πίεση και με τις επαφές. Θα πω πρώτα των βουλευτών, διότι αυτοί σηκώνουν και ένα μεγάλο βάρος τις επαφές με τις κυβερνητικούς τους υπαράγοντες και φυσικά με τον Δήμο, ώστε πλέον να πει το Υπουργείο Ναυκηλίας ότι εμείς δεν ενδιαφερόμαστε και ότι πλέον μπορείτε να ιδρύσετε Δημοτικό Λιμενικό Γραφείο και αυτά τα τέσσερα λιμανάκια. Λοιπόν, από εδώ και πέρα έχουμε δουλειά. Πρέπει να βγάλουμε το φεκ της ίδρυσης του Λιμενικού Γραφείου. Ήδη αύριο συγκαλείται η Εκτελεστική Επιτροπή, ώστε να συμβιρώσουμε στον οργανισμό του ΠΥΜΟ την ίδρυση του Λιμενικού Γραφείου. Όπως επίσης αυτό είναι άσχετο αλλά και τμήμα εσωτερικού ελέγχου που πλέον είναι απαραίτητο να υπάρχει. Μετά από αυτό θα σταλεί πλέον στην περιφέρεια για να βγει το φεκ της ίδρυσης του Λιμενικού Γραφείου. Και από εκεί και πέρα, η δουλειά ξεκινάει και αυτή από αύριο, διότι δεν κάναμε ένα γραφείο και τελειώσαμε. Πρέπει να ορίσουμε ποια είναι η Λιμενική Ζώνη, ούτως ώστε να μπορεί πλέον ο δήμος να κάνει ένα Master Plan, αυτό που κάνει δηλαδή για τις δικές του εκτάσεις, ό,τι έχει δηλαδή στη χερσαία Ζώνη, για να μπορούμε μετά να αξιοποιήσουμε την όπτικια περιουσία υπάρχει σε αυτό το κομμάτι. Παραδείγματος χάρη, είναι το κτίριο των Σφαγίων, το οποίο είναι ένα κτίριο, το οποίο αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε ούτε εμείς, διότι πανεμβαίνει τα δημόσια κτήματα, τα λέω καλά, με διορθώνει. Λοιπόν, πανεμβαίνουν τα δημόσια κτήματα και λένε ότι αυτό είναι στην Ζώνη, στον παλιό Ιγιαλό, τελος πάντων. Και άρα αυτό μας ανήκει και δεν είναι σε σας. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούμε πλέον στην περιοχή που θα ορίσουμε ως Λιμενική Ζώνη, να μπορούμε να κάνουμε παρεμβάσεις. Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη, με πολλή δουλειά από εδώ και πέρα, αλλά γι' αυτό είμαστε για να βλέπουμε. Και θα κλείσω. Νομίζω ότι δεν έχω κάτι άλλο να πω ανακοινώσεις. Αύριο θα συσταλεί το πρόγραμμα για τα ελευθέρια, για τις εκδηλώσεις της καινούργιος του 2020. Απλώς να ξέρετε ότι αύριο στις 10 η ώρα είναι η έπαση της σημαίας, επιμιμόσινη δέηση και κατάθεσης τεφάνου στις καμάρες. Λοιπόν αυτό θα γίνει στις 10 η ώρα το πρωί. Ευχαριστώ πολύ. Ωραία. Θα τα πούμε εκτός ημερίσια σας. Θα ξεκινήσουμε κανονικά και μπορείτε και να το αποθετηθείτε. Λοιπόν να δώσω τον λόγο στην κυρία Τσανάκα. Εκτός ημερισίας θα τα κάνουμε μαζί. Ερωτήσεις του δημάρχου. Ναι, ναι. Όχι, εδώ δεν τον τυρώ. Για σήμερα δεν τον τυρώ. Κυρία Τσανάκα. Κι απέρας όλους, κύριε Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε, θα αρχίσω με ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα για μένα. Είναι πάρα πάρα πολύ σοβαρά αυτά που σας είπε ο κύριος Βέρος. Θέλω να τα δώσετε μεγάλη σημασία κύριε Πρόεδρε. Δεν είναι θέμα ότι μένουμε στον τύπο. Ο τύπος είναι πάρα πολύ ουσιαστικός και πάρα πολύ σημαντικός στα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί αλλιώς μπορεί συνέχεια να απορρίπτονται και συνέχεια να παίρνουμε τις ίδιες και τις ίδιες αποφάσεις για τα ίδια θέματα, όπως πρέπει να κάνουμε σήμερα. Πάρα πολύ σημαντικό, και σας παρακαλώ ιδιαιτέρα, και ο κύριος Γραμμένος, αλλά και ο κύριος Μαυρίδης μπορούν να σας συμβουλέψουν για πάρα πολλά θέματα. Να μη διστάζετε, να τους παίρνετε τηλέφωνο και να τους ρωτάτε. Είμαι σίγουρη ότι θα έχετε βοήθεια από αυτούς. Δεύτερο θέμα. Είπατε ότι έχετε ένα ραντεβού με την Υπουργό Πολιτισμού, κύριε Δήμαρχε. Θα ήθελα να μη ξεχάσετε, εκτός από το θέμα της νομοθετικής ρύθμισης για τις καπναποθήκες, οι οποίες έτσι όπως είναι υπονόμη της πολοδομίας, δεν μπορεί κανείς ούτε να τους ακουμπήσει. Θέλω να θυμηθείτε και την περιοχή Τιφάρου. Πάρα πολύ σημαντικό. Γιατί αν δεν κινηθεί το Υπουργείο Πολιτισμού να φτιάξει το τυχείο, εμείς από πάνω ξέρετε πολύ καλά ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Τρίτο. Είπατε κάτι για την Καλαμίτζα, που θα δείτε, εάν πρέπει να τα προκειρήσουν αυτοί, να τα προκειρήσουμε εμείς, πώς πρέπει να γίνει, πώς πρέπει να κάνουμε. Θέλω να θυμάστε ένα πράγμα και να το έχετε στο μυαλό σας, ότι αυτά τα κτίρια εκεί να φέρεται. Το θυμάστε, η μεγάλη πασαρία με την πολοδομία είναι αυτή. Δείτε αν έχουν γίνει νόμιμα, γιατί αλλιώς δεν θα μπορούμε να τα βγάλουμε προς ενοικίαση. Άρα καλύτερα να τα νοικιάζει το κράτο και να παίρνουμε εμείς τα λεφτά, παρά να πούν το δήμο, νίκια σέντα, εσύ και να μας δίνεις τα λεφτά. Γνώμη. Δείτε το πάντως και να το έχετε μέσα στο μυαλό σας. Το 21ο Δημοτικό τη βδομάδα που λείπατε, έγινε, λέει, μια τελετή παράδοσης παραλαμπής. Ποιοι ήταν στη φωτογραφία ο κύριος Λεωντράκη, ο διευθυντής του σχολείου και ο κύριος Αντονιάδης. Ήταν αυτό παράδοση παραλαμπή. Εγώ δεν το πιστεύω ότι αυτό το πράγμα ήταν παράδοση παραλαμπή. Ότι πήγανε τον κύριο Αντονιάδη να το δει για να βρεθεί ένας τρόπος να αγοράσει την Αγγλία θερμότητος περιφέρεια, μα κάτι. Να κάνει και ένα δώρο. Μα κάτι. Αλλά από εκεί και έπειτα. Εάν αυτό ήταν παράδοση παραλαμπή, έχω σκοδρά παράδοση. Γιατί και η Δρακωνάκη δούλεψε για αυτό το σχολείο, και εγώ δούλεψα για αυτό το σχολείο, και ο Φιλιππίνης ακόμα δούλεψε για αυτό το σχολείο. Λοιπόν, εμείς που βρισκόμαστε. Εγώ έκαναν δύο εγγένειας επενδυτικούς σταθμούς μόλις πήραν την πίστη. Πρώτη θέση, κάγγελο, είναι ο συμβιτσής όλης της φωτογραφίας. Μαζί κόβουμε τις κορδέλες. Σας παρακαλώ, μην μας περιπτωθείτε. Το ίδιο ισχύει και για το δασάκι των Πενταποσίων. Και θα σας πει η κυρία Δρακωνάκη, πόσο σημαντικό θέμα ήτανε, που βάλαμε πόδι στο δασάκι των Πενταποσίων, γιατί το κράτος το θεωρεί κρατική περιουσία και εμείς κατά αυτόν τον τρόπο, με τα όποια χρήματα του Δήμου μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε, βάλαμε πόδι επίσημο στο δασάκι των Πενταποσίων. Ο Σιδηρόδρομος, κύριε Δήμαρχε, όσο λήπατε, λήγε και ένα θέμα με το Σιδηρόδρομο, πάρα πολύ σοβαρό. Μην το αφήσετε τώρα που ήρθατε, αφησιοποιήστε το βάρος του Δημάρχου του Δήμου Καβάλας, για να μπορέσετε να το κυνηγήσετε, βάλτε φωνές, πιέστε, κάντε ό,τι μπορείτε τώρα, μετά θα πετάξει το κουλί. Ο ΤΑΠ. Μας είπατε για τον ΤΑΠ, ο οποίος ήρθατε σε Τελφάνο, σε Συνεδόζη, κάθε φορά γράψατε εκείνη την περιβόητη επιστολή που σας ζητήσαμε, ρίξτε σε μας, ρίξτε στο Δημοτικό Συμβούλιο το βάρος, ότι δεν σας αφήνει να κάνετε άλλες δύο, να τους βοηθήσει, ας το πω έτσι. Δεν έχουμε τρόπο, δεν μας αγγίζει τίποτα. Λοιπόν, ρίξτε το σε μας, στείλτε μια επιστολή και δείτε πώς μπορεί να προχωρήσει το θέμα. Και πάω στο τελευταίο θέμα, κύριε θήμαρχε, που είναι η κατάσταση στα νομικά πρόσωπα. Αυτή τη βδομάδα και πριν να πιάσουν οι ζέστες οι γερές, είχαμε δύο επιθέσεις από τους λεγόμενους αρίστους προέδρους. Είναι πάρα πολύ καλός άνθρωπος ο κύριος πρόεδρος του ΔΥΠΕΘΕ. Πόσο καλός που δεν έβαλε στη θέση του τον κόνι, ο οποίος είναι υπάλληλος, κύριε Δήμαρχε. Υπάλληλος, εγώ τον επέλεξα. Πληρώνεται με σχέση με μισθοδοσία δημοσίου υπαλλήλου. Κύριε Πρόεδρε, πού ήσασταν εσείς, όπου ο κύριος κόνις τάβαλε με εκλεγμένο μέλος από το Δημοτικό Συμβούλιο εκλεγμένο μέλος και χύμιξε πάνω της. Εγώ το θεωρώ απαράδεκτο, απαράδεκτο. Και να σας πω και κάτι, είναι νόμος της φύσης. Όπου υπάρχει κενό, η φύση το αναπληρώνει. Είστε πολύ ωραίος άνθρωπος, αλλά εάν εσείς δεν θέλετε να παίξετε τον ρόλο σας σαν πρόεδρο, θα τον παίξει κάποιος άλλος. Τα ίδια γίνανε και στη Δημοφέλεια με τη Νιουσυφίδη. Αυτή δεν έχει ανάγκη. Αυτή θα προστατεύσει τον εαυτό της όπως μπορεί να του προστατεύσει. Αλλά είναι αυτός τρόπος, κύριε Δήμα. Εγώ σας δηλώνω ανοιχτά και καθαρά, ότι σήμερα είναι η τελευταία φορά που θα ψηφίσω, η ανταπροσαρμογή του προϋπολογισμού που αφορά το ΔΥΠΕΦΕ ή οτιδήποτε αφορά οικονομικά τη Δημοφέλεια και δεν θα ξαναψηφίσω τίποτε. Και θα κάνω ό,τι μπορώ μετά να πάρω μαζί μου και τις άλλες παρατάσεις. Εάν αυτοί δεν σέβονται τους Δημοτικούς Συμβούλους και το Δημοτικό Συμβούλιο, πρέπει να τους αλλάξετε, κύριε Δήμα. Μπορεί να είναι άριστοι, αλλά επίσης οι άνθρωποι είναι και τρομοκρατημένοι. Δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, αλλά αποτέλεσμα τα βάζουν τους Δημοτικούς Συμβούλους. Ξέρετε ότι δεν υπάρχει κυρότερο πράγμα. Είμαι πάρα πολύ σοβαρής σε αυτό το θέμα και πρέπει να το συμμαζέψετε τώρα πριν να γίνει πολύ. Όσα αναφορά τον κ. Χαρπαντίδη, κ. Πρόεδρε, από τώρα σας το λέω, θα φέρετε θέμα για το Δημοτικό Οδείο. Τι έσοδα, τι έξοδα, πόσα από τα παιδιά, που τα κάναμε φιλοφτερά στους Δημοτικούς Σταθμούς, τους παιδικούς, πόσα από τα παιδιά πληρώνουν 40 ευρώ, πόσα πληρώνουν 50 ευρώ, πόσα είναι δωρεάν. Δεν γίνεται πάντοτε ο Δήμος, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, να βοηθάει τα νομικά πρόσωπα και τα νομικά πρόσωπα να μην κάνουν τίποτε για να βοηθήσουν τον αυτό. Οποιοςδήποτε δεν πάει καλά στα οικονομικά, στα νομικά πρόσωπα, πρέπει να το μαζεύουμε και να το ρωτάμε τι γίνεται. Ξέρετε πολύ καλά ότι το πιο πλούσιο νομικό πρόσωπο ήταν το ΔΥΠΕΦΕ, τελειώνω. Το πιο πλούσιο ήταν το ΔΥΠΕΦΕ. Αυτό δεν σημαίνει, κύριε Πρόεδρε, ότι θα το στραγγίξουμε. Αυτά είναι. Ο κύριος Παπαδόπουλος. Καλησπέρα, Πρόεδρε, καλησπέρα, συνάδελφοι, καλησπέρα, Δημαρχέ. Θα ξεκινήσω, κύριε Πρόεδρε, λέγοντας ότι λυπάμαι πάρα πολύ, γιατί ο Δήμαρχος με την αλαζωνική και προσβλητική συμπεριφορά του και με τον αυταρχικό τρόπο που διοικεί έχει υποβαθμίσει τον θεσμό του Δημάρχου. Και αντί να ενώνει, έχει διχάσει και το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες. Όσο για αυτά που συμβαίνουν, Πρόεδρε, εδώ μέσα το συνόρα. Και νομίζετε και επικαλείστε ότι πέρασε μία ώρα για να μιλήσει ο Δήμαρχος, να ξέρετε ότι πρωτίστως, κύριε Πρόεδρε, την ευθύνη την έχετε εσείς στο Προεδρίο και ο Δήμαρχος. Γιατί όλοι μας ξέρετε αυτό το αλαλούμ και τον μπάχαλο που συμβαίνει και η προχειρότητα που εμφανίζεται, δεν φταίει ούτε ο κύριος Βέρος ούτε ο κύριος Ξαθόπουλος. Ούτε ο κύριος Παπαδόπουλος ούτε ο κύριος Παπάς ούτε η κυρία Τσανάκη. Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα και να μην μένουν εντυπώσεις. Μάλλον φταίω εγώ που τους δίνω το λόγο. Είμαι πολύ δημοκρατικός. Όχι να μάθεις. Σύμφωνα με τα λεγόμενά σας κύριε Παπαδόπουλιο. Κύριε Πρόεδρε δεν είπα αυτό. Με συγχωρείτε για τη διακοπή αλλά έπρεπε να σας απαντήσω. Κύριε Πρόεδρε εγώ το λέω με την έννοια ότι θα πρέπει να δείξουμε τον κατάλληλο ζήλο και την εργασία και τη δουλειά, ώστε να μπορέσουμε να είμαστε καλυμμένοι και όσες οι συγκίσεις έρχονται να έρχονται σωστά, τα θέματα να έρχονται σωστά και τεκμηριωμένα. Δυστυχώς σε κάθε δημοτικό συμβούλιο έχουμε αποσίρυση θεμάτων, δεν έρχονται μεσ Δεν θέλω να πω κάτι, θέλω να προειδοποιήσω, να το λέω κύριε Πρόεδρε και σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Καλησπέρα κι από μένα. Καλησπέρα κι από μένα. Κύριε Πρόεδρε, ίσως να ξαφνιαστήκατε από το αρχικό ερώτημα ή τοποθέτης του κυρίου Ξανθόπουλου και ίσως λίγο να σας στεναχώρησε, αλλά θα με βρείτε και εμένα εντελώς αντίθετη στην λογική σας ότι αυτά τα θέματα είναι τυπικά. Σε αυτή τη στιγμή, με την απόφαση την έκτακτη του Δημοτικού Συμβουλίου, προστατεύσαμε στην ουσία όχι μόνο τη συνεδρία σε ολόκληρη, αλλά και όλα τα θέματα για τα οποία θα λάβουμε απόφαση από εδώ και πέρα. Και όπως βέβαια καταλαβαίνετε, θα πρέπει οπωσδήποτε να γράψετε τη συγκεκριμένη απόφαση του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, του έκτακτου θέματος μάλλον, κύριε Πρόεδρε, και μην μπείτε στη λογική και κάνετε το λάθος να πείτε αφού δεν υπήρχε έγγραφη εισήγηση, δεν θα γράψουμε απόφαση. Και εδώ θέλω λίγο να το συνδυάσω και με αυτά που είπε ο κύριος Βέρος, διότι πραγματικά είχαμε λάβει δύο αποφάσεις για δύο έκτακτα θέματα και άσχετα που δεν υπήρχαν έγγραφες εισηγήσεις, το ΨΟΜΑ ψήφισε και έπρεπε, κατά την προσωπική μου άποψη, να γραφτούν και οι αντίστοιχες αποφάσεις. Από εκεί και πέρα, Παλιό Νοσοκομείο κύριε Δήμαρχε, σας παρακαλώ πάρα πολύ, γράψτε το όνομα του Νομικού Συμβούλου του Υπουργείου Οικονομικών, με τον οποίο είχαμε συζητήσει σε νομικό επίπεδο το συγκεκριμένο θέμα της προγραμματικής σύμβασης μαζί με τον κύριο Αγελαράκη, κατά εντολή της κυρίας Σανάκα είχα κατέβει εγώ με τον κύριο Αγελαράκη, είναι ο κύριος Πανάγος, το γραφείο του είναι δίπλα στο γραφείο του Υπουργού Οικονομικών, πιστεύω να μην είχε αλλάξει τώρα με την καινούργια κυβέρνηση, αλλά είχε ξεκαθαρίσει το νομικό ζήτημα και όποτε ξανακατεβαίναμε είτε εγώ είτε η κυρία Σανάκα, είχε ξεκαθαριστεί ότι νομικά είχε ελεγχθεί από τη νομική υπηρεσία και πραγματικά δεν καταλαβαίνω τώρα γιατί ξαναγυρνάμε πίσω. Άρα στην ουσία το θέμα αυτό που απομένει είναι η πολιτική βούληση της υπογραφής προγραμματικής σύμβασης η οποία βέβαια εννοείται θα πρέπει να έρθει και στο Δημοτικό Συμβούλιο για ψήφιση με το τελικό κείμενο και με τις όποιες διορθώσεις έχουν γίνει από τη νομική υπηρεσία του Υπουργού Οικονομικών. Δημοτικό λιμενικό γραφείο. Το Δημοτικό λιμενικό γραφείο, κύριε Δήμαρχε, έχει συσταθεί με νόμο του 2017, με απόφαση φυσικά του Δημοτικού Συμβουλίου που όπως πολύ σωστά είπατε έχει παρθεί τον Απρίλιο του 2019. Απλά κάνω την εξής επισήμαση αν θέλετε διορθώση ή όπως θέλετε πείτε το. Με νόμο του 2017 ψηφίστηκε και με αντίστοιχη κεία που βγήκε τον Ιούνιο του 2018 με τις αντίστοιχες οδηγίες αν θέλετε το πώς μπορούν οι δήμοι να συστήσουν τα Δημοτικά λιμενικά γραφεία και με την αντίστοιχη επικοινωνία, με την νομική υπηρεσία πάλι του Υπουργείου Ναυτιλίας ψηφίσαμε τη συγκεκριμένη απόφαση τον Απρίλιο του 2019. Αυτό τώρα γιατί το λέω, γιατί επειδή κάνετε μια συναρχική σας τοποθέτηση είπατε ότι είχε ξεκινήσει επιδίκηση Μητζή. Ξέρω τον κύριο Σμητζή, τον αγαπάω, τον σέβομαι και ως συνάδελφο, αλλά μη το μπερδεύουμε με νόμο που υπήρχε επιδίκησης Μητζή δημοτικό λιμενικό ταμείο. Είναι εντελώς διαφορετικό, μπορεί να μοιάζουν σαν αρμοδιότητες. Το δημοτικό λιμενικό ταμείο, μάλλον η διοίκηση Σημιτζή, δεν είχε καταφέρει να συστήσει δημοτικό λιμενικό ταμείο με νόμο που υπήρχε. Ο νόμος μετά είχε καταργηθεί, δεν μπορούσαν πλέον οι δήμοι, δεν είχε προλάβει δηλαδή ο δήμος Καβάλλας με νόμο που είχε καταργηθεί να συστήσει το δημοτικό λιμενικό ταμείο και μετά με πραγματικά αγώνα, αν θέλετε και προσωπικό αλλά όχι μόνη μου, με δήμους που ενδιαφερόμασταν το πώς οι δήμοι θα πάρουν στην αρμοδιότητά τους τα ορφανά λιμανάκια, είχαμε έρθει σε επαφή με το Υπουργείο Ναυτιλίας, υπήρχε ενδιαφέρον και έτσι ψηφίστηκε ο νόμος του 2017. Και μας δίνει αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα. Υπήρχε και ο νόμος που έλεγε ότι μπορούμε να κάνουμε λιμενικό ταμείο, λιμενικό γραφείο. Έλεγε ο δήμος Καβάλλας μπορεί να κάνει λιμενικό γραφείο. Δεν με καταλάβατε. Τι μου λέτε τώρα ότι υπήρχε ο νόμος, χαίρομαι πολύ ότι υπήρχε ο νόμος. Κύριε Δήμαρχε. Εσείς τι κάνετε. Για να κάνει. Είπα να είναι ευγενής αλλά τέλος πάντων δεν μ' αφήνω. Μάνα δεν καταλάβατε τι σας είπα, κατεβάζω τη μάσκα γιατί δυστυχώς με τη μάσκα όλοι μιλάμε δύσκολα και δεν καταλαβαίνουμε. Συμφωνώ. Εντάξει, το ξεκαθαρίζουμε. Από εκεί και πέρα. Αναφέρετε ότι θα κάνετε μάλλον μια επίσκεψη στην Υπουργό Πολιτισμού. Ναι. Πραγματικά και το λέω μέσα από την καρδιά μου, πραγματικά χειροκροτώ διπλά τη συγκεκριμένη κίνηση. Το θέμα καπναποθυκών είναι πάρα πολύ σημαντικό για το Δήμο μας, όχι μόνο για το παρελθόν αλλά και για το μέλλον. Γιατί πραγματικά αν βρεθεί τρόπος να ξεφύγουμε από αυτά τα γρανάζια και από αυτή τη γραφειοκρατία και από αυτούς τους περιορισμούς που βάζει το Υπουργείο Πολιτισμού, η Καβάλα πραγματικά θα έχει άλλη όψη. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστούμε. Σίγουρα είχα και άλλα θέματα να πω. Είναι πολύ περιορισμένος ο χρόνος, ευχαριστώ πολύ. Καλησπέρα και από εμένα. Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής εδώ και τρεις μήνες. Έχει φύγει ο παλιός μισθωτής του αναψυκτηρίου. Πότε έχουμε σκοπό να προχωρήσουμε στη δημοπρασία για να εκμεταλλευτούμε και να έχουμε έσοδα. Έχω ακούσει παράπονα για καθαρισμό των βυθιζόμενων κάδων στην Παναγία, ότι είναι λυπής ως ανύπαρκτος. Στην ανάπλαση των κρινίδων η ΔΕΙ κάνει κάποιες εργασίες, η κατάσταση και η εικόνα η οποία είναι αυτή τη στιγμή είναι απαράδεκτη, αν έχει πάρει άδεια παρέμβασης από τον Δήμο. Μια που είμαστε στις κρινίδες, πότε επιτέλους εφαρμοστεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που περιφαρμογεί η σύμπιας κυκλοφορίας στον πεζόδρομο των κρινίδων και πότε το τοπικό των κρινίδων θα πάρει απόφαση είτε θετική είτε αρνητική για την τροποποίηση του πεζόδρομου εκεί για να έρθει μετά στην ποιότητα ζωής και έπειτα το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει. Είναι εδώ και ένα χρόνο περίπου στα συρτάρια του τοπικού συμβουλίου και δεν αποφασίζει ούτε θετικά ούτε αρνητικά, δεν καταλαβαίνω τον λόγο. Είχαμε συντάξει ένα έργο διαμόρφωσης κοινοχρής των χώρων, ένα έργο το οποίο στην ουσία θα δημιουργούσε εκείνες τις προϋποθέσεις για να τοποθετηθούν τα χρηματοδοτούμενα όργανα παιδικών χαρών από τον Φιλόδημο. Δυστυχώς έχω πληροφορηθεί ότι ο προϋπολογισμός του έργου αυτού έχει εξαντληθεί. Μάλιστα ένα πολύ μεγάρο κομμάτι του εξαντλήθηκε για τα πεζοδρόμια στην περιοχή του Περιγιαλίου. Σημαιωτέω να πω δήμαρχε ότι την δίοδο πλάκες διόδου τυφλών δεν τις είδαμε στο πεζοδρόμιο, σε καινούργιο πεζοδρόμιο. Τι θα γίνει μόλις θα παραλάβετε τα χρηματοδοτούμενα όργανα. Σημαιωτέω ότι ο προμηθευτής των οργάνων για να τα πληρωθεί θα πρέπει να τα τοποθετήσει κιόλας. Ιδάλλως δεν μπορεί να πάρει ούτε ένα ευρώ. Και τέλος, αναφέροντας και την ίδρυση και την λειτουργία του λιμενικού γραφείου και νοείται ότι θα πρέπει να εγγραφεί στον ΟΥ, πληροφορούμε ότι γίνονται κάποιες συζητήσεις, δεν γνωρίζω, περιτροπίσεις του ΟΥ και τμήματον του οργανισμού του Δήμου. Να σας πληροφορήσω, αν δεν το γνωρίζετε, είχαμε ξεκινήσει από τη δική μας διοίκηση μια ομάδα εργασίας, η οποία είχε τους διευθυντές και κάποιους προϊσταμένους τμήματον. Αν γίνονται συζητήσεις, ποια πρόσωπα λαμβάνουν χώρα στις συζητήσεις αυτές, διότι σας υπενθυμίζω ότι ένας ΟΥ της ΔΕΙΑΚ είχε έρθει, αποδείχτηκε μάλλον λίγο με μία πρόχαιρη προσέγγιση που δεν έχουν περάσει τόσους μήνες και δεν τους έχετε επαναφέρει για να ταυτιστεί τουλάχιστον με τον πρώτη πρωί. Καλό είναι να μην έχουμε τα ίδια για τον Δήμο. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ, κύριε Παπαδόπουλα. Σωτήρη, ναι. Καλησπέρα κι από μένα. Νομίζω, δήμαρχε, ότι όλοι επικροτούμε και θα είμαστε συμπαραστάτες των προσπαθειών που κάνετε τουλάχιστον και για το κάτω το νοσοκομείο και για την καλαμίτσα. Ενδεχομένως και για την περιμετρική, γιατί νομίζω ότι είναι μεγάλα προβλήματα τα οποία χρονίζουν και θα πρέπει να δοθούν άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις και νομίζω ότι η κυβέρνηση έχει τα ότα της ανοιχτά και προς αυτή την κατεύθυνση. Οι ειδικές μου ερωτήσεις, για να μην σπαταλώ και τον χρόνο, είναι ότι τον τελευταίο καιρό ξεκίνησε να παρατηρείται το φαινόμενο της μετατροπής των χώρων σταθμευσής σε χώρους πάρκινγκ, σε χώρους κάμπινγκ. Ειδικά και στη Ραψάνη που μένω εγώ αλλά και στο Περιγιάλη και στην Καλαμίτσα έχουμε τα πρώτα δείγματα και φυσικά όσο προχωρά το καλοκαίρι το φαινόμενο αυτό γίνεται σε χώρους κάμπινγκ. Δηλαδή κάποιοι σταθμεύουν εκεί παράνομα και το χρησιμοποιούν τους χώρους ταθμευσής και στα τρία σημεία που υπάρχουν οργανωμένα πάρκινγκ σε χώρους κάμπινγκ. Και κυρίως υπάρχουν αρκετοί και βουλγαρόγευτοι αλλά και άλλων εθνικοτήτων από τις γειτονικές χώρες οι οποίοι τα χρησιμοποιούν και δημιουργούν εκτός από την δυσφήμιση και μία αντιαισθητική εικόνα και φυσικά μία μόλιση του περιβάλλοντος. Έρχεται η αστυνομία, καλούμε την αστυνομία αλλά νομίζω έρχονται οι ομάδες του Δίας αλλά ίσως θα πρέπει να επιληφθεί και από σας για να το έχετε υπόψη για τις επόμενες βήματα που πρέπει να κάνετε. Επίσης μου έχει μεταφερθεί ότι και ο ιατρικός σύλλογος και τα αστικά κτέλκα βάλας σας έχουν κάνει μία αίτηση προκειμένου να επιχορηγήσετε αφενώς τα αστικά με ένα ποσό προκειμένου να καλύψουν το χάσιμο που έχουν από τις άγωνες γραμμές αυτό το διάστημα ή το επόμενο διάστημα. Θα ήθελα να μας ενημερώσετε αν μπορεί να γίνει αυτό. Επίσης και τον ιατρικό σύλλογο για να συμμετέχει ο δήμος στην αγορά ενός μηχανήματος απαραίτητου για τη λειτουργία για την πρόληψη ενός ενδεχόμενου δεύτερου κύματος πανδημίας. Επίσης ήθελα να με πληροφορίστε γιατί δεν το γνωρίζω αν έχετε προσλάβει ή έχετε σχεδιάσει να προσλάβετε να βαγωχσώστες για φέτος και επίσης φυσικά όλα και τελειώνουμε αυτό. Όλα είναι καλά τα μεγάλα προβλήματα που έχουμε και που πρέπει να επιλυθούν και αναφέρθηκαν από όλους αλλά έχουμε και τη δημοτική αγορά η οποία περνώντας και όσοι την επισκεπτόμαστε βλέπουμε ότι παραπαίει ότι φεύγουν αρκετοί από μέσα διαμαρτύρονται πάρα πολύ επαγγελματίες για την κατάσταση που επικρατεί. Θα ήθελα να ενημερώσετε το σώμα και εμένα φυσικά για το αν έχετε ένα σχεδιασμό για το πώς θα επανακάμψει αυτή η λειτουργία του καταστήματος γιατί νομίζω είναι ένας πολύ ζωτικός χώρος αναπτυξιακός και για το δήμο αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. Σας ευχαριστώ. Ευχαριστούμε. Θα αναγνώσω τα ερωτήματα που μας απέστειλε ο κ. Λαζαρίδης τα οποία είναι τέσσερα. Το πρώτο αφορά την ενημέρωση για την προοπτική εγκατάσταση δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη της Καβάλλας. Το δεύτερο ενημέρωση για την κατάσταση των συστημάτων πυρόσβεσης, πυροσβεστήρες, πυροσβεστικό σταθμό στο σταθμό πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου. Εννοείται προφανώς στην δημοτική αγορά κ. Λαζαρίδη. Τρίτο, ενημέρωση για την προμελέτη που θεραπεύει ανάδοχο σχετικά με τα ταινάγη κατόπιν σχετικής εντολής του αρμόδιου υπουργείου, που βρίσκεται το θέμα, αν υπάρχει σχετική γνώση από τις υπηρεσίες του δήμου και τη διοίκηση. Και τέταρτον, λειτουργία της εφαρμογής CityCare. Είναι μια πολύ καλή εφαρμογή που λειτουργεί αλλά χρειάζεται ενημέρωση, την οποία πρέπει να παρέχει ο χρήστης που έχει υποβάλει το έτημα. Συγκεκριμένα, για ένα έτημα που είχατε υποβάλει, ενώ διεκπεραιώθηκε στις 24.05, ακόμη φαίνεται στην εφαρμογή ως ανατέθηκε. Το δικαίωμα του χρήστη, φυσικά, θα περιορίζεται σε ένα απλό κλικ, σε αντίσχο κουτάκι, όχι σε περαιτέρο σχολιασμό ή παρέμβαση στην εφαρμογή. Ευχαριστούμε κ. Λαζαρίδη. Ο λόγος τον κ. Γουνελά. Και χρόνια πολλά κ. Γουνελά. Να είστε γερός. Καλησπέρα και από εμένα. Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές κ. Πρόεδρε. Δύο ερωτήματα θα ήθελα να θέσω. Κάτι που έχει ρωτήσει αρκετές φορές ο κ. Ποτόλιας, τι γίνεται με τις σχολικές στροχονόμους και τις πληρωμές τους μέσω πανδημίας, αλλά και τι πρόβλημα έχει προκύψει με την εφορία. Θα ήθελα να ενημερωθούμε με τις σχολικές στροχονόμους τι πρόβλημα έχει προκύψει με τις πληρωμές τους εντός πανδημίας, με την εφορία έχει προκύψει ένα θέμα με τις συγκεκριμένες εργαζόμενες και τι προτίθεστε να κάνετε. Δεύτερον έχω ακούσει να μιλάτε για το ανοιχτό κολυμβητήριο και θα ήθελα να σας θέσω ένα προβληματισμό. Στον απολογισμό του 2019 είδαμε ότι το κλειστό κολυμβητήριο της πόλης έχει 600.000 ευρώ το χρόνο. Δηλαδή αυτή τη στιγμή αν εμείς κατασκευάσουμε ένα κολυμβητήριο επιπλέον ανοιχτό, θα έχουμε πλέον έξοδα για τη συντήρηση του κολυμβητηρίου. Πολύ εύκολα μπορεί να φτιάξουμε την εγκατάσταση. Το θέμα είναι πώς θα μπορέσουμε να τη συντηρήσουμε. Την περίοδο των εκλογών θέσαμε τις προτάσεις μας όλες οι παρατάξεις και εσείς στο τι μπορεί να γίνει σε εκείνο εκείνο χώρο. Σίγουρα ότι χώρος πρέπει να αλλάξει και να μορφύνει η περιοχή πάνω στο περίβατο της πόλης. Αυτό είναι δεδομένο. Θα θέλαμε λίγο να το ξανασκεφτείτε να δείτε μήπως μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο που να παραμένει σαν κολυμβητήριο αλλά και ως αθλητική κατάσταση. Για παράδειγμα να κρατήσουμε ως κολυμβητήριο τη μικρή πισίνα και η μεγάλη πισίνα να μπαζωθεί και να γίνει ένας άλλος χώρος είτε beach volley είτε beach soccer καθώς είμαστε μια παράκτυα πόλη η οποία δεν έχει αναπτύξει το παράκτυο αθλητισμό της. Υπάρχουν τα ποδητήρια, υπάρχουν οι κερκίδες, πληρήπτης προϋποθέσεις για μία αθλητική εγκατάσταση, υπάρχει χώρος για κηλυκείο. Πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά το κόστος λειτουργίας της εγκατάστασης. Καθώς και το κλειστό κολυμβητήριο, το κύριο κόστος του είναι το χειμώνα και όχι το καλοκαίρι. Αυτό σας ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστούμε πολύ. Το λόγο στον κύριο Μαυρίδη. Λοιπόν, για το διαδικαστικό που τέθηκε στην αρχή δεν θα μιλήσω καθόλου. Για να μην τα μπερδέψουμε τα πράγματα, καλά πάμε, διότι άμα τα σκαλίζαμε μάλλον δεν θα πήγαιναμε και όπως πάμε τώρα. Είναι θέματα τα οποία καλά είναι να τα ξεπερνάμε λίγο όσο μπορούμε εξαπαλώνων είπαν. Κύριε Δήμαρχε, τους καλλιτεχνικούς διευθυντές, τους συνεργάτες με το Δήμο, κυρίως με τις επιχείρησεις, καλά είναι λίγο να τους συμμαζέψουμε. Γιατί αναγκάστηκα προχθές στη Δημοφέλεια να παρέμβω, στεναχωρέθηκα κιόλας με την παρέμβασή μου, επειδή είδα ότι ο πρόεδρος εκεί πέρα κάπως σαν δράνης ο άνθρωπος, είχαν προχωρήσει και άλλα πράγματα, θέματα. Να ξέρουν ότι εργάζονται μέσα στο Δήμο, πληρώνονται από το Δήμο με χρήματα των δημοτών, τα οποία τα ψηφίζουμε εμείς, το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν μέλη των νομικών προσώπων. Είναι απαράδεκτο να ακούς από έναν, τον ομάσαμε και καλλιτεχνικός διευθυντός, όταν το είπα μου είπα δεν είναι καλλιτεχνικός διευθυντής, αναφέρομαι για τη Δημοφέλεια, να ανοίγεις στόμα προς την πρώην πρόεδρο και αν ακόμη είχε προκληθεί, που δεν είχε προκληθεί κιόλας, προς Θεού, ήμουνα παρόν εκεί και αναγκάστηκα να παρέμβω και στεναχωρέθηκα με τον τρόπο παρέμβω, όχι ότι δεν ξεφεύγω εγώ, προσέχω, αλλά κάποιες συστάσεις πρέπει να καταλάβουν, εκεί πέρα να απαντήσεις στην κυρία Ιωσήφιδο, πολιτικά, είναι η θέση του προέδρου, του μέλος του Διοικητικού Συμβούλιου που εκπροσωμπεί τη δίκη και τα λοιπά. Και όχι ο Καϊτεχνούγος Διευθυντής να επιτύθει με τον τρόπο και με το ύφος μάλιστα. Τώρα, κύριε Δήμαρχε, γνωριζόμαστε καλά και μπορώ και συνονιούμαι εγώ με όλους και με σάσεις ως κάτι περισσότερο. Στο πρώτο και τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο προσωπικά στεναχωρέθηκα γιατί βρεθήκατε σε μια θέση και εκφραστήκα επί έναν τρόπο που ξέρω ότι στο χαρακτήρι σας δεν πάει. Δεν αφορά εμένα. Σε εμένα το λέγατε που δεν θα σχέδινα το δικαίωμα εύκολα αλλά και αν συνδέμινε θα το ξεπερνούσε. Εδώ στο Δημοτικό Συμβούλιο υπάρχουν και νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Φερέλπηδες με όνειρα για το μέλλον. Αυτούς θα πρέπει να τους βοηθήσουμε. Δεν υπάρχει εμβολία ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ένας οργανισμός ζωντανός. Δεν μπορεί να είναι ούτε ισυχαστήριο αλλά δεν μπορεί να μετατρέπεται και σε αρένα. Να τα λέμε. Όμως στη συγκεκριμένη συζήτηση και αναφέρομαι στο συνάριφα τον κύριο Γουνελά του οποίου το ήθος και το ύφος το βλέπετε εδώ και ένα χρόνο. Αναφέρομαι ακόμα και στον κύριο, στο τριάδι που έπεσταν και εκείνο ταπειρά εκείνη τη μέρα που έχει μια παρουσία πολύ σεμνή και ευπρεπή επί πέντε χρόνια στο Δημοτικό Συμβουλείο. Σας έκανε μια κριτική ο κύριος Γουνελάς απλά για τα τροφεία. Την άκουσα την κριτική και τον πιστέψαμε ξανά μόνο και μόνο για να κάνω την επερώτηση. Δεν είδα να σας σήγησε κάτι, να σας προσπάθησε. Μας λένε ότι είναι του ανθρώπου. Δεν είναι και του χαρακτήρας του. Έκαλε την κριτική και στο κάτω κάτω καταλαβαίνω τη κέληση σας ότι είναι δύσκολη. Πολλές φορές δεν είμαστε εντάξει μήτε προς το Προεδρύο και προς τον Δήμαχο ως προς τον τρόπο έκφρασης. Αλλά σας είδα ότι ξεφύγετε. Θα παρακαλέσω αυτή τη στιγμή, για να μην κόψουμε τη φορά αυτών των παιδιών, να αποκαταστήσουμε αυτή την όποια εκεί πέρα παρεξύση έγινε και σαν Δήμαχος δεν λέω να ανακαλέστε, αλλά να διορθώσετε την καταστήση. Μια παράκληση από ένα δημοτικό σύμβολο, ας το πούμε με κάποιον μπήρ και κάπως παλιός, με στεναχώρησε εμένα και για εσάς αλλά κυρίως περισσότερο για το νέο το δημοτικό σύμβολο. Μια παράκληση και νομίζω ότι θα το κάνετε. Ευχαριστώ πολύ. Ο κύριος Μορτασάγας. Καλησπέρα κι από μένα. Η ερώτηση απευθύνεται στον Αντιδήμαρχο τον κύριο Σταυρίδη. Η Αντιδήμαρχη έχει να κάνει η ερώτηση σε σχέση με την εταιρεία East West Greece, η οποία τον Μάρτιο του 2018 έχει συνάψει συνεργασία με το Δήμο για ανακύκλωση ρούχων παπουτιών και μέσα στους όρους της συμφωνίας ήταν οι εξής όροι. Να εκδίδει έντυπο ενημερωτικού υλικού. Να διοργανώνει εκδηλώσεις με περιβαλλοντικό ή κοινωνικό σκοπό στο Δήμο Καβάλας μια φορά το χρόνο. Να παραδίδει στο Δήμο Καβάλας αναλυτικά στοιχεία για τις ποσότητες που συνέλεξε κάθε έξι μήνες. Να επιστρέφει στο Δήμο Καβάλας έως 2.000 κιλά αναέτως από αυτά που συλλέγει ώστε να επαναχρησιμοποιούνται καθαρά και σε καλή κατάσταση. Δεν μιλάω για τις συμβάσεις που έκανε με άλλους δήμους που αυτή η συμβάση είναι λεόντια απέναντί μας. Στην ίδια ερώτηση που σας είχα κάνει πριν με τέσσερις μήνες, μου είχατε απαντήσει ότι δεν έχει τυρίσει τίποτα απ' όλα αυτά κύριε Αντιδημαρχέ. Ξαφνικά διαβάζουμε σε τοπική εφημερίδα ένα άρθρο ότι αυτή η εταιρεία ομαλοποίησε την κατάσταση πλέον μετά τον κορωνοϊό. Δηλαδή αυτά τα δύο χρόνια ερχόταν, έπαιρνε κανονικά χωρίς να μας δίνει καμία μα καμία αναφορά, χωρίς καμία σημασία. Και εμείς κάναμε τι. Κύριε Αντιδημαρχέ, τουλάχιστον αυτή η εταιρεία θα έπρεπε να καταγγελθεί η σύμβασή της και να βρούμε έναν άλλον τρόπο αυτά τα ρούχα που οι δημότες μας δίνουν μέσα στους κάδους, να μπορέσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε διαφορετικό τρόπο. Θα ήθελα την άποψή σας κύριε Αντιδημαρχέ. Ευχαριστώ πολύ. Ο κύριος Καλπακίδης και ο κύριος Κονάκος και κλείνουμε. Καλησπέρα και από εμένα. Σύμφωνα με την αρχική αναφορά που έγινε και σύμφωνα με την έκθεση της διέθυσης περιβάλλοντος και το τέταρτο και τελευταίο έχει να κάνει με τα ταινάκια των Φιλίππον γιατί προηγουμένως άκουσα αν υπάρχουν ναυαγωσόστες. Ναυαγωσόστες χρειαζόμαστε και στα ταινάγια. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι ο δήμος δεν έχει και πολλές αρμοδιώτες στα ταινάγια των Φιλίππον, αλλά υπήρχε κάποια στιγμή κάποια κουβέντα για να γίνουν κάποια έργα από την πλευρά του δήμου προκειμένου να αμβληθεί το πρόβλημα. Δυστυχώς έχουμε φτάσει προς τα τέλη Ιουνίου. Υπάρχουν πάρα πολλά χωράφια τα οποία είναι ακαλλιέργητα και καταλαβαίνετε τι αποτελέσματα θα έχει αυτό. Και επιτρέψτε μου κάτι ακόμα σχετικά με την λειτουργία της λαϊκής αγοράς. Γνωρίζω τις συναντήσεις που γίνανε και χθες ακόμα και τι συζητήθηκε. Θα πρέπει πιστεύω να υπάρχει άμεση εμπλοκή του δήμου γιατί σκοτώνανται μεταξύ τους, γιατί υπάρχει πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα και αν θυμόσαστε εν μέσω πανδημίας είχαν αφέρει ότι τότε που συζητούσαμε και υπάρχουν και κάποια θέματα τέτοια σήμερα σχετικά με τις ελαφρύνσεις των επαγγελματιών, υπάρχουν πάρα πολλοί παραγωγοί οι οποίοι έχουν πετάξει τις παραγωγές τους και έχουν πάθει ζημιά. Δεν ζητώ να αποσμηωθούν γιατί καταλαβαίνω ότι μόνο ζητάμε από τον δήμο, αλλά θα πρέπει τουλάχιστον να υπάρχει μία παρέμβαση τέτοια που να μην επιτρέψει ξανά να πεταχτούν παραγωγές γιατί να ξεκινάει κάποιος από τον Σεπτέμβρη, τον Οκτώμβρη να παράγει για να πουλήσει το Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο και μετά να το πετάει, καταλαβαίνετε τι κόστος έχει αυτό. Και κάτι επί της διαδικασίας, μία πρόταση, δεν ξέρω αν είναι εφικτό να γίνει αυτό, οι ερωτήσεις του προημερουσίας διάταξης θεμάτων να στέλνονται 2-3 ώρες στο email του Δημάρχου πριν την έναρξη της συνεδρίας σας για να κερδίζουμε όλο αυτό το χρόνο και να περιμένουμε μόνο τις απαντήσεις από σας. Δεν ξέρω αν γίνεται αυτό, αν προβλέπετε, γιατί ήδη έχουμε φάει 2 ώρες και συζητάμε ακόμα με προημερουσία τουλάχιστον, οι ερωτήσεις να έρχονται ηλεκτρονικά και οι απαντήσεις να τις περιμένουμε μετά από σας. Ευχαριστώ. Να απαντήσω σε αυτό που είπατε κύριε Καλπακίδη για τις ερωτήσεις. Σύμφωνα με το κανονισμό πρέπει την προηγούμενη ημέρα να έρχονται για να έχει το χρόνο και ο Δήμαρχος ή αντίστοιχες πυρεσίες να απαντούν. Ναι πράγματι είναι καλό και χρήσιμο για όσοι μπορέσουν να το κάνουν. Ο κύριος, όσοι τουλάχιστον μπορούν να χειριστούν το ηλεκτρονικό εξοπλισμό είναι καλό. Ο κύριος Κουνάκος. Κύριε Πρόεδρε, από το τελευταίο θα πιαστώ, από το τελευταίο θέμα που έβαλε ο κύριος Καλπακίδης. Για μένα είναι το πιο σοβαρό θέμα. Άλλως δεν έχω λόγο να παραβρίσκομαι στην αίθουσα. Θέλω να συμμετέχω σε ένα όργανο το οποίο θα παράγει πραγματικά πολιτικές τέτοιες ώστε να επιλύουμε τα προβλήματα των δημοτών και της πόλης και να προχωρούμε στην επόμενη φάση. Αυτό το οποίο είπε και ο κύριος Παπά στην αρχή σε ό,τι αφορά με τις εργασίες. Το κομμάτι όμως αυτό που έβαλε ο κύριος Καλπακίδης και αφορά καθαρά τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου την ευθύνη, κύριε Πρόεδρε, την έχετε εσείς. Ο κανονισμός προβλέπει ενημέρωση από τον Πρόεδρο, ανακοινώσεις από την πλευρά του Δημάρχου και ζητάω συγγνώμη και εγώ γιατί παραινεύει πριν από τον Δήμαρχο αλλά μου δώσετε τον λόγο εσείς και μετά μπαίνετε σε μια διαδικασία προημερισίας με τους επικεφαλείς όπου δεν προβλέπτε από πουθενά να έχουν επικεφαλείς 7 λεπτά χρόνου. Αυτό καταλαβαίνετε ότι δημιουργείται τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του οργάνου. Θα παρακαλώσα κύριε Πρόεδρε να προχωρήσετε όσο πιο γρήγορα γίνεται με τους επικεφαλείς στην αναμόρφωση του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, να μην παρουσιάζονται αυτά τα θέματα. Θέλω να συμμετέχω σε ένα σώμα το οποίο θα είναι παραγωγικό και γόνιμο, προς όφελος των πολιτών. Δεν μπορώ να είμαι όμως σε ένα παρατηρητής, σε ένα όργανο το οποίο κυριαρχούν αυτές τις διαδικασίες. Καταλαβαίνετε κύριε Πρόεδρε, 8 επί 7 λεπτά είναι 56 και θα πρέπει όλες αυτές τις απαντήσεις, η διοίκηση να τις απαντήσει. Είναι αδύνατο. Και μετά να πούμε στην ημερή σε διάταξη. Για αυτό, κύριε Πρόεδρε, σας παρακαλώ, σας ικετεύω, σας εκκληπαρώ. Εφαρμόστε, προχωρήστε στην τροποποίηση, εφαρμόστε τον κανονισμό. Και τα θέματα τα οποία έχουν προτεραιότητα είναι τα θέματα της συμπερίσεως διάταξης. Καταλαβαίνω ότι 90 μέρες είμαστε σε μια καραντίνα και δεν είχαμε αυτήν την διαζώηση σε επαφή με τον κύριο Δήμαρχο και με τη διοίκηση γενικά, αλλά δεν μπορεί να προχωρήσει. Γιατί την επόμενη μέρα και η διοίκηση θα εργαστεί και εμείς θα εργαστούμε. Πώς θα εργαστούμε παραγωγικά, μπορούμε? Τα προβλήματα είναι, αγαπητοί συνάδελφοι, πολλά, πάρα πολλά. Μπορούμε να μιλάμε ώρες εδώ με την καθημερινότητα των πολιτών. Πάρε τώρα με τα θέματα τα οποία μετατρέπουν σε κάμπ, κύριε Παπαδόπουλε. Έχω ένα τροχοσπίδι που βλέπω εκεί στην Καλαμίτσα, δύο τροχοσπίδια δώδεκα χρόνια αραγμένα μπροστά συνήθως της Καλαμίτσας. Κανένας δεν φιλοτιμείται, κανένας δεν κάνει τίποτα. Πάσε με το ίσιο, είναι πολλά. Το σημαντικό όμως, κύριε Δήμαρχε, σήμερα είναι ότι ανακοινώθηκε από τον Ρυφυπουργό Περιβάλλοντος σε σύσκεψη που έγινε στην Κέδε με τον Πρόεδρο και με τα υπόλοιπα μέλη τα τοπικά πολυδομικά σχέδια. Ξέρετε, το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε στο Δήμο Καβάλλας είναι ότι έχουμε ένα σχέδιο πόλης από τη δεκατία του 80. Αναχρονιστικό σχέδιο που δημιουργεί πλείστα προβλήματα. Προχωρούμε. Δεν ξέρω αν σας έχει έρθει έγγραφο για την προετοιμασία των τοπικών πολυδομικών σχεδίων όπου θα μας λύσουνε τα χέρια με τη χρηματοδότηση αλλά και με τους χρόνους. Εάν μέσα σε 2,5-3 χρόνια έχουμε αυτή την ανάθεση τότε, αγαπητοί συνάδελφοι, θα πραγματικά θα πυροδηθεί η ανάπτυξη της χώρας. Γιατί δεν θα αφορά μόνο το Δήμο Καβάλλας, θα αφορά όλους τους δήμους. Είναι πολύ σοβαρό το θέμα, δέστε το. Εγώ, κύριε Πρόεδρε, δεν θα βάλω προημερισίας γιατί εμένως στην άποψή μου ότι πρέπει τα θέματα αυτά να συζητούνται είτε με έγγραφες εμπερωτήσεις που θα γίνονται στη πλευρά της Διοίκησης για να έχει χρόνο να απαντήσει και αυτά θα γίνονται σε μία συνεδρίαση. Αλλά όλα αυτά θα τα λύσει ο κανονισμός. Προχωρήστε, είστε ένα χρονοπρόεδρο και κάντε το ΜΕΣ. Κάντε αυτό που λέει σύγχρονος δήμος, έξυπνος δήμος. Σας ευχαριστώ. Ευχαριστούμε πολύ, κύριε Κουνάκο. Παρακαλώ, κύριε Δήμαρχε. Κυρίες και κύριοι, ο κύριος Δήμαρχος έχει το λόγο. Κυρία Τσανάκα, κύριε Παπαδόπουλε. Έχω δεσμευθεί να απαντήσω σε αυτό που ο κύριος Κουνάκος, ότι θα προχωρήσουμε στην αλλαγή του κανονισμού και στην επόμενη συνεδρίαση θα ζητήσω να κανονίσουμε μια επιτροπή, στην επόμενη όμως, για να μπορέσω να σας παρέχω και ό,τι χρειάζεστε. Κύριε Δήμαρχε. Θα ξεκινήσω από τα ερωτήματα που έβαλε η κυρία Τσανάκα. Καταρχήν για τις καπναποθήκες, γιατί θα ισχύσει και για την κυρία Ιωσήφιδου και για την κυρία Τσανάκα, γιατί θα ισχύσει και για την κυρία Ιωσήφιδου και για τον κύριο Βέρο που είπε. Όντως, είναι πολύ ουσιαστικό να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο με τις καπναποθήκες για να μην υπάρχει αυτό το πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή και να ξυπνήσουμε ένα πρωί και να είναι κατεδαφισμένες, διότι αυτό που πάμε υποτίθεται να σώσουμε να είναι χειρότερο. Και πέρα από αυτό, είναι ένα μεγάλο απόθεμα... και εκτός αυτού είναι ένα μεγάλο οκτηριακό απόθεμα το οποίο πρέπει να το εκμεταλλευθούμε σκέσω να σώσουμε την ιστορία μας, αλλά όμως την ιστορία, την αισθητική και φυσικά να χρησιμοποιηθούν αυτές οι καπναποθήκες. Ήδη έχω κάνει μια πρώτη επαφή με την κυρία Υπουργό. Όταν ήρθε την προηγούμενη φορά της έδωσα ένα βιντεάκι το οποίο γυρίσαμε, στο οποίο φαίνονται η κατάσταση που βρίσκονται οι καπναποθήκες ότι έχουν πέσει οι περισσότερες στέγες και ότι κινδυνεύουν. Μου τηλεφώνησε προς τιμήν της η προησταμένη των αναστυλώσεων και των νεωτέρων μετά που είναι αυτό μου είπε κυρία Δήμαρχα τι ακριβώς θέλετε. Με αυτό της εξήγησα και η συζήτηση που θα γίνει πέρα από τα άλλα θέματα θα είναι το βασικότερο θα είναι οι καπναποθήκες. Γιατί πρέπει να λυθεί από ό,τι ξέρω ο υπουργός είναι διατεθειμένοι να το λύσει το θέμα δηλαδή να παρακάπτονται πλέον και όταν θα υπάρχουν επενδυτές να πηγαίνουνε κατευθείαν στο υπουργείο ούτως ώστε να μην έχουμε αυτή την κολυσιαργία των τοπικών συμβούλειων. Για τον Φάρο που είπατε ελπίζω να τελειώσει αυτή την εβδομάδα το πολύ την άλλη η συνονόηση με την κυρία Δαδάκη για να μην χρειαστεί να το θέσουμε κάτω το θέμα για να μπορεί να προχωρήσει. Τώρα για την καλαμίτσα υπάρχουν τα αφθέρετα όντως. Υπάρχουν οι αφθερεσίες οι οποίες υπάρχουνε που γίνανε τότε διότι και ποιος έπαιρνε άδειες στην εποχή εκείνη. Αυτά όλα λοιπόν αυτή τη στιγμή τα νομιμοποιούν. Έχουν κάνει τα χαρτιά που πρέπει να κάνουνε για να νομιμοποιηθούν αυτές οι αφθερεσίες οι οποίες υπάρχουν. Για το 21ο Δημοτικό Σχολείο κ. Τσανάκα νομίζω ότι δεν σας έχω δώσει την εντύπωση ότι φίδομαι των καλών λόγων για το έργο σας. Και κάθε φορά που γίνεται κάτι το οποίο το έχετε ξεκινήσει ή το έχετε κάνει εσείς, το ξέρετε πολύ καλά ότι το λέω. Ναι, θεωρώ ότι θα σας πει ο κ. Ιακοβίδης δεν ήταν ούτως ή άλλως στον αγιασμό ο οποίος θα γίνει φυσικά και θα είστε εκεί θα είναι η κ. Δρακονάκη διότι όντως είναι ένα έργο το οποίο φαίνεται η συνέχεια των διοικίσεων. Κάποιοι κάνανε και εμείς τότε κάναμε τη μελέτη αυτή η μελέτη άλλαξε επί των ημερών σας κάποια πράγματα διορθώρθηκαν, μπήκε στο ΕΣΠΑ, εκτελέστηκε οπότε ποτέ δεν θα στερούσα την ηθική επιβράβευση ενός ανθρώπου κάποιον ανθρώπων οι οποίοι δουλέψανε πάνω σε αυτό. Και εσείς, και εσείς και οι αντιδημαρχοί, δηλαδή δεν είναι. Επίσης θέλω να σας πω για το δασάκι των πετακοσίων επειδή θέλω πάλι να είμαι δίκιο σε αυτό αυτό που αναρτήθηκε στο facebook διότι προφανώς εννοείται αυτό δεν ήταν κάτι το οποίο το κάναμε εμείς το ανήρτησε ο ίδιος ο εργολάβος και αυτό που έκανε. Όταν λοιπόν θα πάμε, γιατί υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να διορθώσουμε ακόμη όπως είναι φώτα τα οποία πρέπει να τα επισκευάσουμε να μην είναι χαλασμένα, να κόψουμε λίγο τα χόρτα που είναι μέσα να φτιάξουμε παρόλο ότι φτιαχτήκαν κάποια παγκάκια πρέπει κάποια άλλα να φτιαχτούνε ούτως ώστε να πάμε μετά, ναι, για να πάμε μετά και να γίνει παρουσίαση επίσημη αλλά να ξέρετε ότι δεν ήταν κάτι που το ανήρτησα εγώ, τουλάχιστον, στο facebook. Τώρα πάμε στον Σιδηρόδρομο, ο οποίος έχουν ακουστεί τόσοι. Το 2003, στο χωρικό σχέδιο της περιφέρειας, τότε υπήρχε η προτροπή ότι πρέπει να γίνει η μελέτη για την παραλιακή χάραξη. Αυτή δηλαδή που εγκρίναν τώρα. Το 2018, γι' αυτό λέω ότι κάποιοι ξυπνήσαμε αργά, το 2018, που αν δεν κάνω λάθος και ο κύριος Κατσινίχας αλλά και εμείς, και ο κύριος Παπαδόπηλος, ήταν τότε στα πράγματα, όπως είναι και τώρα, και η κυρία Τσανάκα, η οποία ήταν δήμαρχος, δόθηκε η εντολή ότι πρέπει να γίνει η μελέτη από την παραλιακή χάραξη. Αυτό που έγιναν, που κάνανε οι μελετητές, δεν το κάνανε από το κεφάλι τους, δεν το κάνανε επειδή τους κάτι έβγαινε και αυτό στο κεφάλι, αυτή την εντολή πήρανε, διότι αυτό ήταν το χωρικό σχέδιο της περιφέρειας. Επίσης, ας μην λένε, δεν το αρνούνται ότι πρέπει να πάει στο λιμάνι. Λέει ότι αυτή τη στιγμή, από τον Αμυγδαλεώνα, θα γίνει ένα τούνελ το οποίο θα πηγαίνει στο λιμάνι, το οποίο είναι γλίστρα και έφεξε, δηλαδή μέχρι να γίνει αυτό το πράγμα. Από την άλλη, όμως, υπάρχει δυνατότητα, αυτό που λένε, να συνδεθεί με τους τοξώτες και χρησιμοποιούν το σιδηρόδρομο με δύο, είναι αφενόσμεν, για να διευκολύνουν τους επιβάτες και το άλλο είναι ότι τα εμπορεύματα... Κοίταξε, εγώ δεν δικαιολογώ αυτή τη στιγμή μια κατάσταση. Λέω πώς είναι τα δεδομένα με τη μελέτη. Παρ' όλα αυτά, όμως, αυτό όμως δεν προχώρησε. Είπαμε, λοιπόν, αυτή τη στιγμή έχουμε συνονοηθεί και με τον κ. Μαμτσάκου και με το Τεχνικό Επιμελητήριο θα βρεθούμε ακριβώς για να συζητήσουμε αυτό το θέμα και τι μέλη γεννέστε και τι κάνουμε από εδώ και πέρα ακριβώς για να... Παρακαλώ. Και με τον κ. Κατσιμίχα, φυσικά, και με εσάς... Όχι, όχι, ένα λεπτό, όταν θα γίνει... Εντάξει, όταν θα γίνει αυτή η συνάντηση, φυσικά θα προσκληθείτε κι εσείς, και ο κ. Παπαδόπουλος, και ο κ. Παπάς, όλοι θα προσκληθούνε, τόσο ώστε να πούν τις απόψεις τους. Δηλαδή, δεν είναι ότι, άντε, εγώ αποφασίζω γιατί έτσι θέλω. Λοιπόν, το ξέρω, κύριε Βαν, απλώς θέλω να σας πω ότι κατηγορούμε και για μη δημοκρατικές, αλλά ξέρετε, όταν... Όχι, έχω πολύ δημοκρατικότητα, αλλά όταν με ειρωνεύονται που λένε για κρασάκια και για καφεδάκια, με συγχωρείτε πάρα πολύ, αλλά κι εσείς, αν ήσασταν στη θέση μου, κι εσείς θα αντιδρούσατε με τον ίδιο τρόπο. Λοιπόν, δυστυχώς, όμως, πάει εκεί το επίπεδο της κουβέντας. Τώρα, για την κατάσταση στα νομικά πρόσωπα και για τις επιθέσεις που λέτε. Καταρχήν, οι καλλιτεχνικοί διευθυντές δεν είναι οι υπάλληλοι. Δηλαδή, δεν είναι οι υπάλληλοι μας, εδώ οι υπάλληλοι που έχουμε στο δήμο και μιλάνε με αυτόν τον τρόπο που μιλάνε. Δηλαδή, θα βάλουμε τερπιέ, που λέγαν οι παγιοί, στους ανθρώπους οι οποίοι ασχολούνται με την τέχνη. Εγώ, τουλάχιστον, θα συμφωνήσω ότι πρέπει να υπάρχει ένας διακριτός ρόλος ανάμεσα στα καλλιτεχνικά πράγματα και στα διοικητικά. Και αυτή θα είναι, ούτως ή άλλως έχω συνάντηση και με τον κ. Μποζούδη και με τον κ. Γόνι και με τον κ. Αγγελίδη και φυσικά και τον κ. Ζουπόγλου, ακριβώς για να πεθούνε αυτή η όρη. Ότι ο καθένας κοιτάζει το κομμάτι του. Εντάξει, τελεία και πάπλα για να μην έχουμε προστιβές συνεχεία πάνω σε αυτό το θέμα. Και επίσης να λείπουν οι ειρωνίες, διότι ο σερ Γόνις, ο σερ Γόνις, ο καθένας από εμάς, έχει την ιστορία του. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν αφήσει το στίγμα τους στην πόλη και στην τέχνη. Και αμύ τι άλλο, δεν πρέπει να ξεχνάμε τι έχει κάνει ο Γόνις στην πόλη αυτή για το θέατρο. Αλλά προφανώς δεν μας ενδιαφέρει το θέατρο, διότι ο καθένας κοιτάζει το μπόι του παραπάνω από αυτό που είναι και νομίζει ότι είναι το άλφα και το ομέγα αυτής της πόλης. Όχι, κάνετε λάθος, ο καθένας έχει την ιστορία του. Ο Γόνις πήρε ένα θεσμό που είναι το Φεστιβάλ, άσχετα να λένε κάποιοι ότι μέχρι εδώ όταν να δώσει το έδωσε, προσέφερε στην πόλη, προσέφερε στο Φεστιβάλ. Όποιοι πίνουνε κρασάκια στην Αθήνα και μιλούν με τους δημοσιογράφους θα καταλάβουν ποια είναι η άποψη του Γόνι. Αλλά όταν πίνουμε ουζάκια μέσα στον Αγιονικόλα με παρακμιακούς τύπους, λοιπόν είναι επόμενο να μας φαίνεται το κρασάκι ότι μιλάνε στον... Όχι, σας παρακαλώ τώρα, δεν μπορώ να ακούω. Δικό μου λάθος. Καλά να κάνω. Καλά σας παρακαλώ. Εγώ δεν είπα οι καβαλιότες, παραφράζεται τα λόγια μου κύριε Παπαδόκλε. Όχι. Προφανώς επειδή δεν σας το γράφουν αυτή τη στιγμή, δεν μπορείτε να απαντήσετε έτσι όπως πρέπει να απαντήσετε. Εγώ δεν είπα για τους καβαλιότες, είπα για κάποιους οι οποίοι σκούζουν κάθε πρωί σε ένα συγκεκριμένο ραδιόφωνο, τα έχουν επί το μεσημέρι, σε ένα συγκεκριμένο ουζέρι που βρίσκονται και λένε τα ίδια πράγματα τα μεταφέρουν εκεί που πρέπει να τα μεταφέρουν. Επίσης, κανείς δεν κτίζει καριέρες στις πλάτες της πόλης. Ο καθένας κτίζει την καριέρα του με αυτό που έχει στο μυαλό του και με τα έργα τα οποία κάνει. Εντάξει, τώρα για τον Σιμιτσής Μουριάδης, για τα ποδήλα αυτά τα περάερχόμε, δεν χρειάζεται να τα λέμε. Για τους κάδους. Το έχουμε πει και το ξαναλέμε, αλλά προφανώς κάποιοι δεν θέλουν να το καταλάβουν. Η γαλάζη κάδη, η μπλε κάδη είναι η ανακύκλωση και η μπλε κάδη με το κίτρινο καπάκι είναι για το χαρτί χαρτών. Είναι λογικό το πρώτο διάστημα της λειτουργίας να υπάρχουν και άνθρωποι, υπάρχουν και συμπολίτες οι οποίοι δεν συμμορφώνονται ή δεν το ξέραν ή δεν ακούσανε αυτό που είπαμε. Με αποτέλεσμα, στον κάδο αυτό που όλους τυχαίως πέσατε και τον φωτογραφίσατε και τον βιντεοσκοπίσατε, αυτός ο κάδος λοιπόν ήταν από αυτούς που πέρασε, γιατί περνάει πρώτα ο επώπτης, βλέπει αν ο κάδος αυτός είναι εντάξει ή όχι για να πάει στο χαρτί χαρτόνι, αλλιώς πάει στην ανακύκλωση. Και να ξέρετε ότι είναι ένα και το αυτό, διότι αυτή τη στιγμή το κδάι της δράμας που θα δέχεται το χαρτί χαρτόνι δεν έχει λειτουργήσει ακόμα και πάνε και αυτά στην ξένθ. Επίσης αυτό που μαζεύει ο μπλε κάδος και αυτό πάει στην ανακύκλωση. Άρα το τυχόν καλό χαρτί, διότι το χαρτί το οποίο βρέχεται και καταστρέφεται δεν ανακυκλώνεται. Λοιπόν, το τυχόν λοιπόν καλό χαρτί που υπάρχει μέσα σε αυτό, πηγαίνει πάλι για ανακύκλωση. Λοιπόν, πρέπει να ξέρετε ότι η ανακύκλωση και γενικά η διαχείριση των απορριμάτων με απασχολεί πάρα πολύ. Εμένα δεν μου τα λένε κάποιοι. Λοιπόν, για την ένταξη στην UNESCO νομίζω σας απίντησε η κυρία Τζανάκ, απάντησε γι' αυτό δεν χρειάζεται να απαντήσω κι εγώ. Λοιπόν, τέλος πάντων δεν απαντάγω, γιατί μου λένε όλοι από κάτω μην απαντάσετε. Λοιπόν, θα ήθελα κυρίες και κύριοι, με συγχωρείτε κύριε Δημαντία, αλλά οι προσβολές δεν έχουν τίποτα. Όχι, τελείως, άστο, με συγχωρείτε κύριε Πρόεδρε. Για την διαμάθ, θέλω να πω ότι για μέν των χιτά ακόμη η κυρία Δρακωνάκη, η δικιά Δρακωνάκη είναι στην επιτροπή που θα εξετάσει, έχουν ευγεί ποιοι είναι οι δύο, τα λέω καλά, διορθώστε με κυρία Δρακωνάκη όπου είναι, έχουν ευγεί οι δύο οι οποίοι έχουν συμμετέχουν, δεν έχουν ανοίξει ακόμη την προσφορά για τον μειωθότη, ποιος έχει δώσει, δηλαδή, τη χαμηλότερη τιμή, οπότε και αυτό θα ανοίξει. Επίσης για τη ΜΕΑ, για τη Μονάδα Επιξεργασίας Απορρημάτων, γιατί δεν με ρωτήσατε γι' αυτό, αλλά σας λέω για να ξέρετε, σας ενημερώνω, για τη ΜΕΑ επειδή ενδιαφέρεται και ο κ. Γραφάκος, βιάζονται όλοι να τελειώνει διότι είναι ο τελευταίος, η τελευταία Μονάδα Επιξεργασίας, η οποία χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Από εδώ και πέρα θα είναι με ιδιότη, ό,τι γίνεται, δεν θα είναι με ευρωπαϊκά χρήματα. Έχουν γίνει λοιπόν οι τεχνικές τα τεύχη, έχουν γίνει τα τεύχη. Ζήτησα εγώ το καθυστερώ λίγο μία εβδομάδα, διότι ζήτησα να λάβω γνώση αυτών των τευχών, διότι δεν θέλω να κατηγορείτε κανένας, η κυρία Τσανάκα το έχει ζήσει ως αντιπρόεδρος και να ακούει χωρίς να ευθύνεται ο ένας ή ο άλλος, να ακούγονται για διαδρομές μαύρες. Αυτό λοιπόν το βλέπω κι εγώ, για να δούμε αν υπάρχει κάτι φωτογραφικό στην όλη διάταξη, για να μην λένε το οτιδήποτε λένε και το ίδιο πράγμα θα γίνει όταν θα πάει και στην Αθήνα, οπότε η ημαία και αυτή παίρνει τον δρόμο της. Όσο για τη μεταφορά και αυτή... Για τον κόμβο. Ναι, ναι. Όσο για τη μεταφορά που λέτε και αυτή έχει ανοιχθεί, είναι δύο οι εταιρίες, μια η εταιρεία είναι η οποία έχει δώσει την χαμηλότερη τιμή και από εδώ και από εκεί και πέρα είναι να υλοποιηθεί ή όχι. Για τη φωτιά στους τράκτορες θα σας πει ο κ. Σταυρίδης αργότερα, αλλά το γιατί ήταν εκεί ο τράκτορας, είναι πολύ λογικό να είναι ο τράκτορας, που θα είναι. Σας συμβουλεύω να πάτε να δείτε γιατί είναι ο τράκτορας εκεί. Διότι ο τράκτορας είναι στο ΣΜΑ, πάνε τα απορρηματοφόρα. Συγχωρείτε δεν σας κάνω μάθημα, αλλά επειδή με ρωτάτε γιατί ήταν ο τράκτορας εκεί. Πάνε τα απορρηματοφόρα, ρίχνουν στη χωάνη τα σκουπίδια, συμπιέζονται στο τράκτορα που υπάρχει από κάτω, ούτως ώστε όταν θα συμπληρωθεί να φύγει για να πάει στην ξανθ. Τώρα για τη φωτιά και τα λοιπά θα σας ενημερώσει η πλατεία ελευθερίας. Για την πλατεία ελευθερίας είναι η αλήθεια ότι έχει καθυστερήσει το έργο. Εδώ λίγο θα στεναχωρέσω την κυρία Δρακονάκη. Ήταν μια μελέτη η οποία ήταν πολύ έολη και υπήρχαν πολλές ασάφιες. Ήταν και ο εργολάβος έψαχνε να βρει ευκαιρία, τέλος πάντων όμως και αυτό πολύ γρήγορα θα τελειώσει γιατί πράγματι, έχετε δίκιο, δεν μπορεί να είναι η εικόνα αυτή που είναι. Και μάλιστα έχω δώσει για να λειτουργήσει ξανά το συντηβάνι, για να μας φέρουν και μια πρόταση, ούτως ώστε να μπορέσει να γίνει παρέμβαση στο συντηβάνι και να λειτουργεί. Και μέσω του πράσινου ταμείου έχουμε στείλει πρόταση για να γίνει πλέον ένας σοβαρός αρχιτεκτονικός διαγωνισμός που θα αφορά την πλατεία, τη σύνδεσή της με τον γύρο χώρο, με το λιμάνι, με τους πεζόδρομους, με τον Αγιονικόλα, ούτως ώστε να τελειώνουμε με το θέμα της πλατείας μια και καλή. Και λαμβάνοντας υπόψιν ότι στον Αγιονικόλα και στην κουτουριό του θα γίνουν με τα open mall, θα γίνουν και εκεί αναβαθμίσεις στην περιοχή, είναι πώς θα αξιοποιήσουμε όλο αυτό το χώρο. Παρακαλώ. Λοιπόν, τα οικοδομικά έχουνε τελειώσει, περιμένουν να έρθουν τα φωτιστικά για να μπουνε, δηλαδή το πολύ την άλλη βδομάδα δεν θα υπάρχει αυτό, θα έχουνε σηκωθεί αυτά όλα που υπάρχουν κάτω γιατί έχετε δίκιο να μπείτε τα φωτιστικά για να μπείτε τα οικοδομικά, για να μπείτε τα φωτιστικά για να μπείτε τα οικοδομικά, όλα που υπάρχουν κάτω γιατί έχετε δίκιο σε αυτό. Τώρα, για την λαϊκή αγορά υπάρχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα και για όσους ρωτήσαν και για τον κ. Καλπακίδη. Υπήρχε μέχρι τώρα το πρόβλημα ότι ήταν 50-50 και οι παραγωγοί όντως τα προϊόντα τους καταστρέφονταν στο χωράφι. Παρ' όλα αυτά αυτός ήτανε ο νόμος, προσπαθήσαμε να κάνουμε λίγο τα στραβά μάτια όπου μπορούσαμε, τουλάχιστον για τους παραγωγούς, όχι πάντως, γιατί δεν μπορούσαμε να το κάνουμε παντού. Τους δώσαμε τη δυνατότητα κάποιοι που να πάνε μέσα στο πάρκο που δεν θέλανε να πάνε στο πάρκο. Ήρθε, λοιπόν, ο τελευταίος νόμος ο πουάρι το 50-50. Απλώς πρέπει να τηρείτε η απόσταση των τριών μέτρων ο ένας πάνκος από τον άλλο. Με τα τρία μέτρα πάλι δε χωράνε διότι ξαναερχόμαστε περίπου στο ίδιο πράγμα. Και καταλαβαίνετε ότι θα έπεφτε και τώρα δηλαδή, άμα δεν παρεύουμε θα σας πω τι κάναμε, κινδυνεύουν να πέσουνε μπουνιές εκεί και να έχουμε και θύματα. Είπαμε, λοιπόν, πήγα στο... μας λέγανε από το Υπουργείο Εμπορίως ότι δεν γίνεται να κάνουμε παράλληλη αγορά γιατί έχει αρθεί το μέτρο των 50-50. Τέλος πάντων, κατέβηκα αφού ήμουνα στην Αθήνα, πήγα στο Υπουργείο Εμπορίας, βρήκα τον Γενικό Γραμματέα. Τέλος πάντων, τον πείσαμε ότι για ένας σε ένα μήνα να ισχύσει η παράλληλη αγορά κάνοντας το παζάρι κάτω στην Καλαμίτσε. Και πείθονται και προσπαθώ να πείσω τους ανθρώπους της λαϊκής και τους παραγωγούς ότι θα είναι καλύτερα για αυτούς διότι είναι το δυτικό κομμάτι της πόλης το οποίο θα πηγαίνει σε εκείνο το σημείο. Τέλος πάντων, παρόλα αυτά, όμως, πάλι έχουμε αντιδράσεις. Είπα σήμερα τις υπηρεσίες ότι θα βγάλουνε λίστα ποιοι θα είναι αυτό το Σάββατο εδώ κάτω και ποιοι θα είναι κάτω στην Καλαμίτσε, που το σώστε αντίστροφα, διότι διαφορετικά δεν γίνεται. Και πάλι θα έχουμε προβλήματα, αλλά τουλάχιστον ελπίζω να το ελέγξουμε περισσότερο. Επίσης θέλω να πω, κύριε Πάοδη, συμφωνώ ότι η εξωστρέφεια της πόλης πρέπει, δυστυχώς, και το λέω δυστυχώς, είναι και στην Αθήνα, πέρα από τις ευρωπαϊκές πόλεις και από τις βαλκανικές πόλεις, διότι, δυστυχώς, όλοι οι δημοσιογράφοι και οι εφημέριδες, όχι, το ξέρω ότι το διαφωνήσατε, με αφορμή αυτό που είπατε, γι' αυτό λέω ότι πρέπει να ερχόμαστε σε επαφή με τους ανθρώπους αυτούς, διότι ερχόμαστε σε επαφή και το λέω, γενικά, όχι, το ξέρω ότι συμφωνείτε με αυτό. Και δείχνουμε και ένα άλλο πρόσωπο της πόλης. Αυτός ή αυτό είναι το σκεπτικό μου, δεν το κάνω ούτε για να περνάω καλά, διότι ακούγεται κι αυτό, ότι το κάνω για να περνάω καλά. Το κάνω γιατί πρέπει να το κάνω ως δήμαρχος. Αυτό πιστεύω, ότι πρέπει να κάνω ως δήμαρχος. Εάν δεν αρέσει στον κόσμο της Καβάλλας αυτό που κάνω, την επόμενη φορά που θα γίνουν οι εκλογές, δεν θα με ψηφίσει. Πολύ απλά. Για την αυτοκρατορία του Κόνη, τώρα τα είπα για τον Κόνη, ο καθένας θα συμφωνήσω ότι πρέπει, αυτό με όλους, ότι πρέπει στα διοικητικά συμβούλια και οι καλλιτεχνικοί διευθυντές να καταλάβει ο καθένας ποιος είναι ο ρόλος του. Ο ένας τα καλλιτεχνικά και οι άλλοι είναι στον διοικητικό. Και αυτό θα τους φωνάξω και ήδη θα έχουμε αυτήν την συζήτηση, με αφορμή τον κύριο Κόνη. Δεν είναι πολλά. Εγώ συμφωνώ κύριε Παπά, άλλα... Όχι όχι. Κάκος, όντως. Με αφορμή λοιπόν αυτά που γίνανε, για να μην ξαναγίνουνε, ο καθένας θα κοιτάζει το έργο του και δεν του πέφτει λόγος κανενό καλλιτεχνικό διευθυντή, εάν... Τώρα, κύριε Μποζούη, θέλετε να πείτε κάτι για το DPP? Όταν θα τα... Όχι όχι, για τον κύριο Γουνελά. Ναι, χθες έγινε για πρώτη φορά ζωντανά, όπως γίνεται και σήμερα, δικητικό συμβούλιο στο DPP, μετά από δύο συνεδριάσεις, πολύ γρήγορης και με λίγα θέματα. Υπήρξε, καταρχάς, όλο το κλίμα, θέλω να πω στην κυρία Τσανάγκα, καταρχάς το εξής, ότι το μοναδικό μέλος που απεχώρησε από τη συνεδρίαση ήταν η εκπρόσωπό σας. Μη με διακόψετε λίγο κυρία Δήμα, θα έχει τις απαντήσεις σας. Την παρακάλεσα τρεις φορές, όρθια πουσα, να παραμείνει και να ακούσει αυτά που εξήγησα ό,τι στην ίδια, αλλά σε όλα τα μέλη του δικητικού συμβούλου. Γιατί εγώ ανέφερα και ανέλειω το θέμα. Εν τέλειη απεχώρηση. Το θέμα συνεχίστηκε. Όχι, δεν είχε θέμα με τον κύριο Κόνι αυτό η αποχώρηση. Ήταν άλλο θέμα, εντελώς. Απλά αναφέρω το γεγονός. Δεν είχε καμία σχέση. Η όποια αναφορά συζήτηση και ανταλλαγία απόψεων θέσεων μάλλον, μεταξύ των μελών, καταρχάς η συζήτηση δεν άνοιξε με την κυρία Πρασά και με τον κύριο Κόνι. Η συζήτηση και τα θέματα και τίθεν το ερωτήσεις στον κύριο Κόνι που έκανε μια εισήγηση για ένα θέμα της Φυλλάδος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η οποία θα παρουσιαστεί τώρα με συμπαραγωγή με το κρατικό πορείο Ελλάδος ή με την στα πλαίσια του προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού και μάλιστα απαντούσε στις ερωτήσεις της κυρίας Σοφιανίδου που είναι η πρόσωπό σας στο διοικητικό συμβούλιο κ. Παπαδότη. Ήρεμα και καλά. Έγινε μια αναφορά από τον κύριο Κόνι για το θέμα της μισθοδοσίας του και των εσόδων που έχει τον Σοφιανίδου. Και στα πλαίσια της συζήτησης με την κυρία Σοφιανίδου. Παραινεύει ήρεμα και καλά η κυρία Πρασά και του είπε κύριε Εγγόνιμοι μην παραπονείστε διότι αυτή είναι η συμβασία σας. Το ξέρετε καλά που την υπογράψατε. Έληξα. Δεν υπήρξε ούτε καμία επίθεση κυρία Τζανάκα, ούτε τίποτα άλλο. Έτσι, εγώ, εγώ είμαι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου. Υπήρξαν ερωτήσεις, δεν θα αφήσω τον έναν να εκφραστεί, να ακούσω, να ακουστεί ο άλλος να ακουστούν όλες οι απόψεις. Η κυρία Πρασά που ήταν και η αρμόδια προηγούμε πριν από εμένα πρόεδρος, όταν προσελήφθη ο κύριος Γκόνης, του επεσήμανε αυτό που έχει υπογραφεί. Και έληξε εκεί η συζήτηση. Προχωρήσαμε στο επόμενο θέμα, απ' το οποίο βέβαια πεχόρισε. Εγώ δεν θα απολογηθώ για τον... ούτε θα έγινε υπέρμαχος του κύριου Γκόνη. Ούτε χρειάζεται εγώ να... χρειάζεται τον ποζούδι ο κύριος Γκόνης για να υποστηριχθεί η συνήγορό του, έτσι. Απλά αναφέρατε για... επίσης αναφερθήκατε σ' ένα... δηλαδή δεν υπήρξε καμία ένταση και κανένα... ήταν παρόν ο κύριος Πεφάνης που είναι μέλος του δικητικού συμβουλίου και μπορεί να σας βεβαιώσει αυτά εδώ. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Έτσι το αναφέρατε. Ναι, ναι, αλλά... Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Έτσι το αναφερθήκατε. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Έτσι το αναφερθήκατε. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Έτσι το αναφερθήκατε. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Δηλαδή, φυσικά αυτό γίνεται. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα. Επίσης αναφερθήκατε σ' έναν οικονομικό στραγγάλισμα.