Διάλεξη 1 / Διάλεξη 1 / Διάλεξη 1 - Κασάπη Ελένη (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 2014)
Διάλεξη 1: Καλημέρα. Αυτή είναι μια τάξη που προέρχεται από σύμπραξη του Δμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Ευρωμεσουριακού Πανεπιστημίου για το 2004. Το Αριστοτέλιο Πανεπιστημίου συνεργάζεται πάντοτε από τον Ιουρκοβουλιακό Πανεπιστήμιο. Και κάθε χρόνο προσφέρει θερινά σεμινάρια μαθημάτων. Τα θερινά σεμινάρια μαθημάτων έχουν την υποστήριξη του προγράμματος του Αριστοτελίου Πανεπιστημίου Θασσαλονίκης, Open Copsis. Τι συμβαίνει τώρα. Αυτά τα μαθήματα γίνονται από την Αριστοτελία Πανεπιστημίου. Από το σημείο μηδενικής ικανότητας για την ιταλική γλώσσα. Και προχωρούν μέχρι το Α1-Α2. Αυτός ο κύκλος μαθημάτων θα γίνει πολύ σύντομα για να μπορέσουμε στις περισσότερες μέρες και ώρες που διαθέτουμε να μπούμε σε ύλη του Β1-Β2. Αναφέρομαι γενικώς ότι αυτό το υλικό βοηθάει έναν άνθρωπο να επιβιώσει αν κινείται σαν τουρίστας στην Ιταλία. Θα έλεγα ότι αυτό το ίδιο υλικό όπως το έχω δει για τις ίδιες γλωσσικές λειτουργίες στο Πανεπιστήμιο της Μπρέσα με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση χρησιμοποιείται για να αναπτύξουν την βασική ικανότητα για τα ιταλικά οι μετανάστες ώστε να πάρουν άδεια παραμονής. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από την Πρώτη Ενότητα. Στην Πρώτη Ενότητα θα ήθελα να επικεντρωθούμε στην Πρώτη Εικόνα. Στην Πρώτη Εικόνα λοιπόν βλέπετε μια παρέα ανθρώπων, είναι άντρες και γυναίκες, άρα είναι τρόποι που θα μιλήσουν που ισχύουν και για άντρες και για γυναίκες και βλέπετε ότι έχουν χαλαρώσει. Από πού φαίνεται ότι έχουν χαλαρώσει, θέλω να δείτε λίγο, μιλούν δύο, ένας άλλος έχει στραμμένη την πλάτη του και πίνει κάτι με στραμμένη την πλάτη του, κάποια άλλη συνήθεια συντροφιά είναι όρθια, φορούν τα καβέλα τους, έχουν τις μπλούζες τους με πολύ χαλαρό τρόπο δεμένες στην πλάτη τους. Λοιπόν, δεν έχει δηλαδή την εικόνα που βλέπετε εδώ κάτω, δείτε λίγο εδώ τι συμβαίνει, παλτάγρα, βάκους, πουστούμια, αυτό δεν θυμίζει μια παρέα όπως οι προηγούμενοι. Έχουμε λοιπόν δύο εικόνες, την εικόνα τον όμιο και την εικόνα μιας επίσημος περίστασης επικοινωνίας. Τι γίνεται τώρα, πάμε λίγο να δούμε τι συμβαίνει στην εικόνα τον όμιο. Μας έχει τύχει πολλές φορές να βρεθούμε σε μια παρέα και να υπάρχει και ένα καινούριο πρόσωπο εκεί. Και τι κάνουμε στους πολιτισμούς μας, συστήνουμε τον καινούριο, τι τον κάνουμε δηλαδή, να μπει στην ομάδα. Επομένως, για να δούμε λίγο τι συμβαίνει, ο πρώτος που μιλάει είναι αυτή η κοπέλα και τι λέει, Cuesta e Lucia. Ποιος υποσυστήνει το κορίτσι που είναι όρθιο, με ένα ποτήρι στο χέρι μαζεμένα τα μαλλιά, το βλέπουμε όλοι, έτσι δεν είναι. Και τι λέει, Cuesta e Lucia. Ποιος απαντάει και λέει, Piacere. Αυτό σου κάθετε κάτω, αυτή είναι η Λουτσία. Cuesta e Lucia, δηλαδή σαν να λένε η Λουκία. Αυτή είναι η Λουκία. Και τι λέει τώρα η Λουκία, Piacere. Χάρηκα, γιατί την έχουν συστήσει, Piacere. Και τι απαντάει άλλος στην παρέα, Piacere, η Λουτσία, χάρηκα και εγώ Λουκία, ή ο Σόνο Μάρκο. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να καταλάβετε είναι ότι το Cuesta e Lucia έχει αυτές εδώ τις επιλογές, γιατί η Λουκία είναι γυναίκα, άρα γραμματικά, όταν αναφερόμαστε στη Λουκία, πού αναφερόμαστε, στο θηλυκό γένος γραμματικά. Κουέστο ε Λουτσία. Αν αυτή δεν ήταν η Λουκία και ήταν ο Λούκα, έτσι, τότε εδώ βέβαια είχαμε Κουέστο ε Λουτσία, τι θα είχαμε, Κουέστο ε Λούκα. Το Piacere θα είμαστε όπως ήτανε. Εδώ δεν ήταν ο Μάρκο και ήταν η Μαρία, η Μαρκέλα. Τι θα έλεγε αν ήταν η Μαρκέλα, Piacere Λούκα, αν εδώ ήταν ο Λούκα ή ο Σόνο Μαρκέλα. Τι είδαμε μέχρι τώρα, το ρήμα δεν βαθαίνει τίποτα με τα θηλυκά και τα αρσενικά, ήταν το έσερε. Το ρήμα έσερε τώρα πώς θα το βρείτε, παρακολουθήστε με λίγο σας παρακαλώ. Θα ανοίξω και μία άλλη τάξη εδώ πέρα. Βλέπω ότι η τάξη που θα ανοίξω είναι ITL στο E-Class του τμήματος Ικαλικής, είναι το ITL 158. Ενώ αντιθέτως αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο Immunium Youth Summer School 2014. Η γραμματική μας όπως υπάρχει η ίδια από άλλο μάθημα. Από μάθημα που προσφέρει το τμήμα Ικαλικής από το 2010 μέχρι και σήμερα, στην Ενωρία Αγίας Τριάδος, για το Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ενωρίας, όπου γίνονται Αγγλικά, Βαλικά, Λεωμανικά κλπ. Εκεί έχει αναπληφθεί η γραμματική για τους αρχαριούς και από εκεί μπορείτε να αγγλείτε όσα τώρα λέμε ότι είναι απαραίτητο να τα δούμε. Πάμε λοιπόν να δούμε τι γίνεται στο ITN 158. Επομένως θα βρείτε, θα κατεβάσω αυτή την τάξη τώρα στην οθόνη, θα την κρατήσω όμως ανοιχτή και θα δείτε ότι ανοίγει μία άλλη. Συγγνώμη για την ασθέριση γιατί δεν είναι συχειωμένη με αυτούς τους υπολογιστές, αλλά θα τα βγάλουμε πέρα γιατί είναι μία εγκίνηση και θα μας μείνει. Βλέπετε τώρα, στο Open Class, πηγαίνω στο τμήμα που προσφέρει αυτά τα μαθήματα, δηλαδή Ιταλική Βλώσσα και Φιλολογίας. Στο τμήμα Ιταλική Βλώσσα και Φιλολογίας, ψάχνω να βρω το μάθημα που έκανε την Γραμματική και είναι το μάθημα IPN 158 στην κατηγορία Άλλα. Είναι το μάθημα IPL 158 με τύπλο εθελοντισμός για δασκαλία Ιταλική στον Ιερό Ναό Υγείας Τριάδος Θεσσαλονίκης. Πατάω στο σύνδεσμο που γράφει Βέρβι Ιταλιάνη και βλέπω ότι βρίσκομαι στον Ιερό Ναό Υγείας. Πατάω στο σύνδεσμο που γράφει Βέρβι Ιταλιάνη και βλέπω ότι βρίσκομαι στον Ιερό Ναό Υγείας. Πατάω στο σύνδεσμο που γράφει Βέρβι Ιταλιάνη και βλέπω ότι βρίσκομαι στον Ιερό Ναό Υγείας. Πατάω στο σύνδεσμο που γράφει Βέρβι Ιταλιάνη και βλέπω ότι βρίσκομαι στον Ιερό Ναό Υγείας. Πατάω στο σύνδεσμο που γράφει Βέρβι Ιταλιάνη και βλέπω ότι βρίσκομαι στον Ιερό Ναό Υγείας. Πατάω στο σύνδεσμο που γράφει Βέρβι Ιταλιάνη και βλέπω ότι βρίσκομαι στον Ιερό Ναό Υγείας. Πατάω στο σύνδεσμο που γράφει Βέρβι Ιταλιάνη και βλέπω ότι βρίσκομαι στον Ιερό Ναό Υγείας. Πατάω στο σύνδεσμο που γράφει Βέρβι Ιταλιάνη και βλέπω ότι βρίσκομαι στον Ιερό Ναό Υγείας. Πατάω στο σύνδεσμο που γράφει Βέρβι Ιταλιάνη και βλέπω ότι βρίσκομαι στον Ιερό Ναό Υγείας. Πατάω στο σύνδεσμο που γράφει Βέρβι Ιταλιάνη και βλέπω ότι βρίσκομαι στον Ιερό Ναό Υγείας. Πατάω στο σύνδεσμο που γράφει Βέρβι Ιταλιάνη και βλέπω ότι βρίσκομαι στον Ιερό Ναό Υγείας. Πατάω στο σύνδεσμο που γράφει Βέρβι Ιταλιάνη και βλέπω ότι βρίσκομαι στον Ιερό Ναό Υγείας. Πατάω στο σύνδεσμο που γράφει Βέρβι Ιταλιάνη και βλέπω ότι βρίσκομαι στον Ιερό Ναό Υγείας. Πατάω στο σύνδεσμο που γράφει Βέρβι Ιταλιάνη και βλέπω ότι βρίσκομαι στον Ιερό Ναό Υγείας. Πατάω στο σύνδεσμο που γράφει Βέρβι Ιταλιάνη και βλέπω ότι βρίσκομαι στον Ιερό Ναό Υγείας. Πατάω στο σύνδεσμο που γράφει Βέρβι Ιταλιάνη και βλέπω ότι βρίσκομαι στον Ιερό Ναό Υγείας. Πατάω στο σύνδεσμο που γράφει Βέρβι Ιταλιάνη και βλέπω ότι βρίσκομαι στον Ιερό Ναό Υγείας. Πατάω στο σύνδεσμο που γράφει Βέρβι Ιταλιάνη και βλέπω ότι βρίσκομαι στον Ιερό Ναό Υγείας. Πατάω στο σύνδεσμο που γράφει Βέρβι Ιταλιάνη και βλέπω ότι βρίσκομαι στον Ιερό Ναό Υγείας. Πατάω στο σύνδεσμο που γράφει Βέρβι Ιταλιάνη και βλέπω ότι βρίσκομαι στον Ιερό Ναό Υγείας. Πατάω στο σύνδεσμο που γράφει Βέρβι Ιταλιάνη και βλέπω ότι βρίσκομαι στον Ιερό Ναό Υγείας. Πατάω στο σύνδεσμο που γράφει Βέρβι Ιταλιάνη και βλέπω ότι βρίσκομαι στον Ιερό Ναό Υγείας. Πατάω στο σύνδεσμο που γράφει Βέρβι Ιταλιάνη και βλέπω ότι βρίσκομαι στον Ιερό Ναό Υγείας. Πατάω στο σύνδεσμο που γράφει Βέρβι Ιταλιάνη και βλέπω ότι βρίσκομαι στον Ιερό Ναό Υγείας. Πατάω στο σύνδεσμο που γράφει Βέρβι Ιταλιάνη και βλέπω ότι βρίσκομαι στον Ιερό Ναό Υγείας. Πατάω στο σύνδεσμο που γράφει Βέρβι Ιταλιάνη και βλέπω ότι βρίσκομαι στον Ιερό Ναό Υγείας. Πατάω στο σύνδεσμο που γράφει Βέρβι Ιταλιάνη και βλέπω ότι βρίσκομαι στον Ιερό Ναό Υγείας. Πατάω στο σύνδεσμο που γράφει Βέρβι Ιταλιάνη και βλέπω ότι βρίσκομαι στον Ιερό Ναό Υγείας. Πατάω στο σύνδεσμο που γράφει Βέρβι Ιταλιάνη και βλέπω ότι βρίσκομαι στον Ιερό Ναό Υγείας. Πατάω στο σύνδεσμο που γράφει Ιερό Ναό Υγείας. Πατάω στο σύνδεσμο που γράφει Ιερό Ναό Υγείας. Πατάω στο σύνδεσμο που γράφει Ιερό Ναό Υγείας. Πατάω στο σύνδεσμο που γράφει Ιερό Ναό Υγείας. Πατάω στο σύνδεσμο που γράφει Ιερό Ναό Υγείας. Πατάω στο σύνδεσμο που γράφει Ιερό Ναό Υγείας. Πατάω στο σύνδεσμο που γράφει Ιερό Ναό Υγείας. Πατάω στο σύνδεσμο που γράφει Ιερό Ναό Υγείας. Πατάω στο σύνδεσμο που γράφει Ιερό Ναό Υγείας. Πατάω στο σύνδεσμο που γράφει Ιερό Ναό Υγείας. Πατάω στο σύνδεσμο που γράφει Ιερό Ναό Υγείας. Πατάω στο σύνδεσμο που γράφει Ιερό Ναό Υγείας. Πατάω στο σύνδεσμο που γράφει Ιερό Ναό Υγείας. ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ Μολτολιέττα ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ ΛΑΠΕΝΑ