7.Δομή και συγκρότηση του κλάδου γραφικών τεχνών / Κατανόηση των αρχών, τεχνικών και των μεθόδων κοστολόγησης - Γενικές έννοιες. Κατανόηση των βασικών παραμέτρων της οικονομικής διαχείρισης εργασιών γραφικών τεχνών και παραγωγής εντύπων - μέσων οπτικής επικοινωνίας. Απόκτηση γνώσεων στην διαμόρφωση των εξειδικευμένων παραγόντων και κοστολογικών δεδομένων των γραφικών τεχνών (διαμόρφωση στοιχείων κόστους, κέντρα κόστους). Απόκτηση γνώσεων στην κοστολόγηση εργασιών παραγωγής εντύπων (προκοστολόγηση, έκδοση προσφοράς, προκοστολόγηση μετακοστολόγηση). Κατανόηση της βασικής έννοιας της τιμολόγησης, των παραγόντων και των πολιτικών που επηρεάζουν τις τιμολογιακές αποφάσεις. Σύνταξη κοστολογίου προϊόντων, υπηρεσιών, υλικών και εργασιών γραφικών τεχνών. Κοστολόγηση εργασιών γραφικών τεχνών. Σύνταξη τεχνικών προδιαγραφών, οδηγιών και τεχνικών κειμένων και δεδομένων κοστολόγησης. Εφαρμογές ειδικού λογισμικού κοστολόγησης εντύπων. Ασκήσεις κοστολόγησης εντύπων και μέσων οπτικής επικοινωνίας. - Αναστάσιος Πολίτης (teiath, 2015)
Κατανόηση των αρχών, τεχνικών και των μεθόδων κοστολόγησης - Γενικές έννοιες. Κατανόηση των βασικών παραμέτρων της οικονομικής διαχείρισης εργασιών γραφικών τεχνών και παραγωγής εντύπων - μέσων οπτικής επικοινωνίας. Απόκτηση γνώσεων στην διαμόρφωση των εξειδικευμένων παραγόντων και κοστολογικών δεδομένων των γραφικών τεχνών (διαμόρφωση στοιχείων κόστους, κέντρα κόστους). Απόκτηση γνώσεων στην κοστολόγηση εργασιών παραγωγής εντύπων (προκοστολόγηση, έκδοση προσφοράς, προκοστολόγηση μετακοστολόγηση). Κατανόηση της βασικής έννοιας της τιμολόγησης, των παραγόντων και των πολιτικών που επηρεάζουν τις τιμολογιακές αποφάσεις. Σύνταξη κοστολογίου προϊόντων, υπηρεσιών, υλικών και εργασιών γραφικών τεχνών. Κοστολόγηση εργασιών γραφικών τεχνών. Σύνταξη τεχνικών προδιαγραφών, οδηγιών και τεχνικών κειμένων και δεδομένων κοστολόγησης. Εφαρμογές ειδικού λογισμικού κοστολόγησης εντύπων. Ασκήσεις κοστολόγησης εντύπων και μέσων οπτικής επικοινωνίας.: Παρά μια δημόσια έχουμε η μόνη μα μα ένα νες να ίσως λένε τους σου για βέβαια νέο σήμερα ένα με Α.Ε. αξίζει δεν σε ένα έτσι το έτσι να ως της αργά τη λίγο οφείλω της ως παρά τις δύο φορές της μπορούμε να τους δε σας είναι μια είναι Star δύο μέλη τους εννοούν λίγα διά λίγα είναι λίγα γα τη μια μου να μέρος για όπως τώρα ως λίγα ρίζο υπογρα ές έλυσε το άδεια οδήγησης δια ας νέα ροή μας εγώ όπως διάφορες δημόσιοι για τους λύση είναι έτσι χωρίς κατηγορεί μια κατηγορία μας και πολλές για μια έτσι μόνο μια μετά πολλές ο δεν μπορεί βέβαια κανείς είναι έτοιμος τους και μια σημαίνει πως μπορντό για ένα χρόνο παραγωγής γόνου υγείας μόνο για σασί διερευνούμε η όμως 1000 τότε εσύ δουλειά μας μιας δήμος γα εδώ να έτσι έτοιμο άνω των 1009 έτσι έως τέσσερις ζημιά στα μια μας μας έτσι που οδηγούν η βέβαια παράγοντες πλοίων εδώ μόνο υγρά παρόμοια μα είχε και εγώ γα έγινε λοιπόν καλημέρα το μάθημα το δέχεται να κάλυψης ενώ βέβαια όλα τα προηγούμενα μαθήματα που έχουμε κάνει στο θέμα κοστολόγηση του τύπου και των μέσων επικοινωνίας είναι ουσιαστικά ένα μάθημα Wella για να συνοψίσουμε ως λαός έχουμε διδαχτεί μέχρι σήμερα στα αντικείμενα το και για να μπορέσουμε να βάλουμε τις βάσεις για μια σωστή κοστολόγηση εξειδικευμένη κοστολόγηση σε ότι αφορά το έντυπο και γενικότερα τα μέσα σε κοινωνίες αλλά στις παρούσα φάση μόνο σε σχέση με το ότι έχει να κάνει με το έντυπο ας πάμε λίγο σε κάτι γενικά στοιχεία που αφορούν υποθέσεις για την οποιαδήποτε διαδικασία κοστολόγησης θανατωθούν και μετά αυτό το πρώτο και κύριο χαρακτηριστικό είναι όπως διαμορφώνεται όπλα των γραφικών τεχνών όποιος ουσιαστικά έχει ειδικά χαρακτηριστικά τα οποία χαραυγή η οποία ορίζονται από τα εξής πρωτεύοντα υπάρχει μια πληθώρα διαφορετικών επεξεργασιών στην βιομηχανία αυτή παγκόσμια η οποία χωρίζεται από το ότι πρώτον υπάρχουν πάρα πολλές σύνθετες εργασίες ξεκινάμε από δημιουργικό κάποιος σχεδιάζει κράτησαν υπολογιστή αυτό μεταφέρεται μέσω ψηφιοποίησης μια ολοκληρωμένη ψηφιακή πίνουμε επεξεργασία των ακτών των λεγόμενων προκύπτει πως οι από κει και πέρα έχουμε τη χάσετε εκτυπώσεων όπου από το περιβάλλον υπολογιστών περνάμε στο περιβάλλον των μηχανών των και των μεταφορών των μπαλέτων των εισόδων σε βιομηχανική κλίμακα και τον ξέρασε να χρησιμοποιήσει για να τελειώσουμε με την ηγεσία του ΚΚΕ η οποία και συνθήκες εργασίες που είναι το επόμενο και τελικό στάδιο που αφορά όλα τα έντυπα από ένα συσκευασία έως κάποιου κάποιο περιοδικό μια εφημερίδα κλπ άρα λοιπόν ουσιαστικά όπλα συντίθεται από διαφορετικές επεξεργασίες οι οποίες ορίζονται ως το το μείγμα θέλετε της ψηφιοποίησης και της υπεξαίρεσης υπολογιστές εξειδικευμένο λογισμικό αλλά και της βιομηχανικής κλίμακας παραγωγής όπως γίνεται σε άλλα εργοστάσια πάμε λοιπόν να δούμε παρακάτω για την ίδρυση επιχείρησης αναφερόμαστε να προσθέσω εδώ ότι οι επιχειρήσεις μας επιχειρήσεις του κλάδου των εθνών είναι από ατομικές με πάρα πολλούς ανθρώπους πονεμένους έως και παρά πολύ μικρές γενικότερα και παγκόσμιο ισχύει ότι υπάρχει ένα 80% των επιχειρήσεων του κλάδου μας που έχει κατά μήκος των εργαζομένων εννοώ υπάρχει περίπου το ένα ένα με 2% επιχειρήσεις οι οποίες είναι πολύ μεγάλες για την Ελλάδα έχουμε ένα πλήθος πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενους δηλαδή ακολουθούμε την γενικότερη φιλοσοφία που επικρατεί σύννομη στο στη δομή των επιχειρήσεων του κλάδου ακόμη και αν μιλάμε για μικρές μονάδες εξειδικευμένες που έχουν πάρα πολλά δεδομένα και χάρη στη συνεργασία με άλλες επιχειρήσεις στο πλαίσιο των υπεργολάβοι μειώνει τις δημιουργίες από δικτύων έτσι ώστε να γίνεται η παραγωγική διαδικασία μιας και οι περισσότερες μονάδες δεν έχουν όλα απαιτεί το όλον απαιτούμενο εξοπλισμό θύματα απαγωγής για παράγουν ένα έντυπο από την αρχή μέχρι το τέλος την Ελλάδα έχουμε τυπογραφεία και δικογραφία φαίνεται σήμερα ονομάζονται εσωτερικής κακών τεχνών εκτυπωτικές επιχειρήσεις οι οποίες θα διατίθενται μόνο σωμάτων στις επιχειρήσεις οι οποίες κάνουν και γενικότερα εκτύπωσης γι ανοίγουν νέους δρόμους στην παραγωγή και ψηφιακών μέσων στην κοινωνία έχουμε να πείθεται δημιουργικών γενικότερα τις εκτυπωτικές εποχή Βοιωτία τα οποία κατασκευάζουν βιβλία τις λέξεις αυτές οι μονάδες οι οποίες τυπώνουν εύκαμπτα υλικά συσκευασίας αλλά και χαρτοκιβώτια και χαρτόνια και ετικέτες έχουμε την παρατυπία οι οποίοι επίπονη όμως διαδικασίας επίσης υλικά συσκευασίας κάποιοι μάλλον κάθε είδους κυρίως σε εύκαμπτα πολυμερή ατάκες χρησιμοποιείται για την εκτύπωση διακοσμητικών στοιχείων όπως βόλτα είπες ταπετσαρίες κτλ μου τις ιδιοκτησίες οι οποίες μετά την εκτύπωση κατασκευάζουν και διαμορφώνουν τα κουτιά από χαρτόνι υπάρχει πλάτος μεταξοτυπία ας εκτύπωση σε πάρα πολλές μια επιβεβαίωση πάνες και σε πλήθος άλλων Χανίων εκτός χαρτιού ύφασμα ξύλο γυαλί κλπ μετάλλιο με επίσης πολλές συνθήκες και βέβαια μια σειρά ειδικές εργασίες οι οποίες χαρακτηρίζονται από πλαστικοποίηση επίσης υπέρ των αδυνάτων αλλά και ένα από υπάρχει μια κατηγορία επιχειρήσεων επίσης εξειδικεύονται επεξεργασίας χάρτου χαρτί και χαρτόνι New οι οποίες είναι συμπληρωματικές συμμετέχουν διεργασία των κακών τεχνών πέρα από αυτό υπάρχει μια τάση στην δομή του κλάδου και των συνεργασιών Δείτε υπάρχει υπάρχουν αρκετές εργασίες με άλλες άλλου είδους επιχειρήσεις γνωστή είναι η συνεργασία με τους εκδοτικούς οίκους τα εκδοτικά συγκροτήματα γενικότερα επίσης όσους κάνουν εκτός βιβλίων περιοδικών και εφημερίδων υπάρχουν διεθνιστικά γραφεία τα οποία αναλαμβάνουν διεθνιστικό έργων και δίνουν εργασία στις επιχειρήσεις των κρατών εθνών φωτογράφοι δύο Δέδες δήλωσε με το χέρι συγνώμη ήθελα εδώ επιχειρησι κών εργασιών υπάρχει εξοπλισμός το οποίο διατίθεται από επιχειρήσεις του κλάδου επίσης κατασκευαστικές επιχειρήσεις ειδικές μας αντιπροσωπείες πώληση χαμένος οπλισμού και υλικό για να περάσουν στο έντυπο το προϊόν το οποίο πολιτική πρέπει οπωσδήποτε να επωφεληθεί το έντυπο γενικότερα κατατάσσει σε πάρα πολλές και διαφορετικές κατηγορίες ανάλογα με το είδος τίποτε το υπόστρωμα και τη χρήση έχουμε κάποιες βασικές ταξινόμησης των εντύπων όπως για παράδειγμα τα βιβλία τα περιοδικά και εφημερίδες έχουμε μια μεγάλη κατηγορία τα διεθνιστικά και εμπορικά έντυπα που καλύπτει μια ευρεία γκάμα τύπων από και πέρα έχουμε επισκευάσει διεθνή και η οποία συμμετέχει με πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό στην τελική παραγωγή του κλάδου των τεχνών και λοιπά έντυπα μπορεί οτιδήποτε χάρτες εισιτήρια έντυπα ασφαλείας διάφορες επιμέρους κατηγορίες εκτύπωση φάσματα κι όλα αυτά αν φανταστούμε το εύρος των επεξεργασιών και το εύρος των προϊόντων σημαίνει ότι κοστολόγησα διαδικασία είναι μια πολύ εξειδικευμένη λειτουργία και χρειάζεται πλήρη γνώση ώστε να μπορεί να πει κάποιος ότι είναι κοστολογούν τους γραφικές τέχνες θα μιλήσουμε γι αυτό ενώ αργότερα στη βόρεια και θα δώσουμε ένα παράδειγμα πάνω στην διαδικασία κοστολόγησης ένα συγκεκριμένου εντύπου κοστολόγησα διαδικασία εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της επεξεργασίας γραφικών τεχνών αποτελεί συστατικό στοιχείο των διαδικασιών οι οποίες αναλαμβάνει σε επίπεδο ηγεσίας της επιχείρησης ιδιοκτησίας σε επίπεδο μανάδες βελτιώνοντας έτσι από τον αντίστοιχο υπευθύνων ένου ώστε να είναι εφικτή η παραγωγή ένα αντι αν προσθέσουμε τον δράκοντα πόντου διορίσουμε παραδοσιακά στο χώρο της μεταποίησης δηλαδή στο δευτερογενή τομέα της παραγωγής εάν μιλήσουν για πρωτογενή τομέα δευτερογενή τομέα και τριτογενή τομέα αντίστοιχα πείτε μου πρώτες ύλες την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσίες εν και αυτό ίσχυε παλαιότερα ισχύει ακόμα και σήμερα ωστόσο υπάρχει το χαρακτηριστικό ότι πλέον επιχειρησιακών τεχνών χαρακτηρίζεται από ένα πλήθος διαφορετικών σειρών μεταποιητικών δραστηριοτήτων όπου τον μετά είδε το χαρτόνι το χαρτί από φίλο και ρόλος ένα τελικό εντύπωση ένα τελικό προϊόν έχω ένα διαγραμματική απεικόνιση για να κατανοήσουμε την παραδοσιακή μορφή της παραγωγής σε συνάρτηση με τις τέχνες και η οποία παρουσιάζεται εδώ στον πρωτογενή τομέα έχουμε παραδείγματα όπως είναι κατόπιν έτυχαν των οποίοι σαν μονάδες πρωτογενούς παραγωγής που συντόνιζαν πιάστε θέση υπαγωγή της όλα αφορούν υπηρεσίες υπαγωγή των μελανιών και ούτω καθεξής στο δευτερογενή τομέα που νέο καθαυτό επεξεργασίες έχουμε και την μεταποίηση των πρώτων υλών με τις μηχανές που χρησιμοποιούμε σε επεξεργασμένα προϊόντα για παράδειγμα επεξεργασία δεδομένων κατασκευής των πλακών εκτύπωση βιβλιοδεσία κλπ για να έχουν μια ένα σημείο αναφοράς στον Κόντε την τριτογενή τομέα σε ότι αφορά τις γραφικές τέχνες τα παραδείγματα είναι η κυνική προσφέρει μια υπηρεσία εκτός ουσιαστικά έκδοση Ειδικότερα η διάχυση των φλεβών για έκδοση υπηρεσίες για παράδειγμα διόρθωσε αρχείων η οποία μια διαδικασία η οποία δεν είναι καθαυτό παραγωγική αλλά έρχεται να διορθώσει αρχεία και βέβαια έχουμε μια σειρά από παράλληλες επεξεργασίες όπως η διαχείριση παραγωγής ποιοτικός έλεγχος κλπ αλλά βεβαίως και από την παραγωγή η επιχείρηση γραφικών τεχνών γενικότερα προσανατολίζονται σε νέες σαν νέας μορφής παραγωγή η οποία αγγίζει σε πολύ μεγάλο ποσοστό των τριτογενή τομέα παραγωγής ΔΕΗ τις υπηρεσίες άρα λοιπόν προκύπτει από την ανάλυση έχει σχέση με την κοστολόγηση γιατί αν χρειαστεί να σχεδιάσουμε να παράγουμε ένα προϊόν της συμφωνίας το οποίο θα πάει να γίνει έντυπο αλλά θα γίνει και ιστοσελίδα μηχανής ένα CD τότε διαφοροποιούνται τόσο ήρωες εργασίας και παραγωγής όσο κι εσύ όσο κι εσείς της κοστολόγησης οι οποίες αφορούν διαφορετικά πράγματα και αυτά πρέπει να ληφθούν υπόψη θα δούμε λίγο παρακάτω σαν παράδειγμα ωστόσο το γενικότερο χαρακτηριστικό είναι ότι μέρος των παραγωγικών σχέσεων των αρχών των μετέφερε στον χώρο του μάνατζμεντ τόπο έτσι απλουστευτικά όμως έχουν να κάνουν πλέον υποστήριξη πελατών παροχής υπηρεσιών στην εφημερίδα Αυγή λοιπόν που είναι μια άλλη διαδικασία αλλά ωστόσο δεν παύει να είναι μέρος της παραγωγής λοιπόν αν ως παραγωγοί θεωρήσουμε την καθαυτό μεταποίηση τότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι 9 αυτοί είχαν την παραδοσιακή της μια και επεκτείνεται σε πιο σύνθετες μορφές με συνδυασμό δευτερογενούς και τριτογενούς παραγωγής με την ευρεία έννοια εσείς έρχεστε άρα λοιπόν η άμεση διάχυση και διακίνηση εν τω πληροφοριών πισίνας τηλεπικοινωνίες το σύγχρονο Marketing παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών στη ίλη διοίκησης ολικής ποιότητας είναι μερικά παραδείγματα βασική δομή την νέα δομή της Visa το χαρακτηρίσουμε έτσι πολλοί γενικά οι σύγχρονοι επιχειρήσεων αυτών των που παρέχει υπηρεσίες γενικότερα στην τοπική κοινωνία αποτελεί ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα κάποια γενικά στοιχεία που αφορούν του πως διάφοροι παράγοντες συμμετέχουν επεξεργασία των κοστολογικών δεδομένων καταρχήν πρέπει όπως τον λόγος να γνωρίζει πόσο κοστίζει ο εξοπλισμός το κτίριο τα ποτά μου ύδρευση θέρμανση δύο κλιματισμός γενικότερα αντίστοιχα και γι' αυτό πρέπει να έχει βαθιά γνώση της τεχνολογίας των γραφικών τεχνών ώστε να μπορεί να αναγνωρίζει τα σημεία κόστους πώς δημιουργείται το κόστος μια επιχείρησε και αντίστοιχα πολύ μετέφερε στο προϊόν ο εξοπλισμός με το δεύτερο μέσω λοιπόν όσα θέλετε μιας επιχείρησης μου και ειδικότερα για μια επιχείρηση γραφικών τεχνών είναι αναγκαίο να προσδιοριστεί με ακρίβεια σε ότι αφορά χρήση της απόσβεσης χρόνων λειτουργίας το χρόνο παραγωγής και γενικότερα το πόσο κοστίζει στην επιχείρηση και αυτό γίνεται παρά πολύ σωστά με την διαμόρφωση των επί των κέντρων κόστους όπως τον Παπαδάτου ναι ώστε να είναι γνωστά τα δεδομένα όπως το βρήκα για τον εξοπλισμό το κόστος που καταβάλλονται καταβάλλονται οι αμοιβές και οι εισφορές για τους εργαζόμενους πόσο κοστίζουν οι πρώτες ύλες και τα πάσης φύσεως κήρυγμα τελικά και πόσο μας κοστίζουν μεταφορές γενικότερα ότι έχει να κάνει ότι υπάρχει ο όρος πως ως δυνατότητα ως εξοπλισμός ευρύτερος μιας επιχείρησης πρέπει να κοστολογηθεί αλλά παίζει πρέπει να κοστολογηθεί να γνωρίζουμε πόσο μας κοστίζει για να μπορούμε τα κοστολόγησα το προϊόν άρα παρά πριν ΠΑΣ αυτό που θέλω να πω πως θέλω να πω ότι σ' αυτούς τους πέντε παραδοσιακούς σπόρους που πρέπει να κοστολογηθούν μπαίνει κι άλλοι κι άλλοι καινούργιοι και αυτή είναι για παράδειγμα οι διάφορες εφαρμογές λογισμικού είτε από επεξεργασία εσύ διορθώσεις είτε είναι πελάτες είναι προμηθευτές και όλα αυτά υπάρχουν και άλλα που ίσως επειδή ως έλεγχος που ανέφερα πριν οι μέτρηση της ενεργειακής αποδοτικότητας των επιχειρήσεων πόσο δυνατή ενέργεια καταναλώνουμε για να παράγουμε ένα προϊόν στο πλαίσιο της επιχειρηματικής δραστηριότητας μιας θετικής ιδιαίτερης αποθηκών ψηφιακών δεδομένων όλα αυτά λογιστικά εντάσσουμε κάπου ουσιαστικά λογιστικά εντάσσουν στη χρηματοοικονομική λογιστική ωστόσο ο κοστολόγησης καθαυτό αναφέρονται στα γενικά βιομηχανικά έξοδα λοιπόν θα πρέπει σε μια κοστολόγηση να πάρουμε υπόψη μας νέα πράγματα νέα δεδομένα και τα οποία πρέπει να αξιολογηθούν επαρκώς θα δώσω ένα παράδειγμα όταν μια επιχείρηση που δέχεται κάτι ψιλά αρχεία σε μορφή PDF για να το έξι μια κατόπιν διεθνούς προς όλους και τα δεδομένα αυτά δεν είναι σωστά για να μου κατευθείαν στην παραγωγή έχουν προβλήματα πρέπει να ασκηθεί ένα έλεγχος αυτός έλεγχος κοστίζει γίνεται από έναν εργαζόμενο πρέπει λοιπόν οι επιχειρήσεις πάνω ναρκοθετούν δέχεται δεδομένα προς επεξεργασία να υπολογίσει αυτό το κόστος με κάποιο τρόπο και να μην το πρόσφερε μια δωρεάν υπηρεσία σε πολλές περιπτώσεις από την εμπειρία έχει προκύψει τέτοια που του δήλωση υπεξαίρεσης τρώνε πολύ χρόνο κύριο πελάτης δεν αναγνωρίζει λέει ο ενδιάμεσος τελοσπάντων τους προέδρους διαστημικής λέει να να αξιώσουμε πιο ήπια αυτό το πιάτο αυτό σημαίνει κόστος και πρέπει να υπολογιστεί λογική τώρα σειρά της παραγωγικής διαδικασίας σε σχέση με τα βήματα που πρέπει να ακολουθούν την κοστολόγηση είναι τα εξής όπως παρουσιάζεται εδώ πέρα αλλά ακριβώς αυτό θέλω να πω το εξής όπως λόγος γραφικών τεχνών πρέπει να κάνει δύο ειδών εργασίες πέρα από τα χρηματοοικονομικά και λογιστικά από έχουν σχέση με την εφορία τελοσπάντων την λογιστική που αφορά το χρηματοοικονομικό μέρος και όχι το παραγωγικό μέρος του διαχωρίσω πρόχειρα έτσι πρέπει πρώτα να δουλέψει και να μαζί με την επιχείρηση μέσα στην επιχείρηση όπου έκανα λάθος και να προσδιορίσει τα σημεία και τα σημεία που δημιουργούν ωστόσο την επιχείρηση από κει και πέρα από αυτό έχει γίνει που αποτελεί μια αρκετά σοβαρή δουλειά θα πρέπει όπως το λόγο να προχωρήσει στην διαδικασία επί της τυποποίησης της κοστολογικής διαδικασίες τους ώστε να ξέρει ότι όταν μπει κάτι σε μια παραγωγή όταν ξεκίνησε να παράγει θα κοστίσει τόσο Γι' αυτό λοιπόν είναι πολύ σημαντικά τα στοιχεία που αφορούν όπως διαμορφώνεται ένα ένα ροή επικοινωνίας με τον πελάτη εδώ πρέπει να πούμε ότι ουσιαστικά ηρωίδα αυτή έχει τα εξής χαρακτηριστικά σε σχέση με το παρελθόν τα πάντα ο πελάτης όποιος μας αναθέτει Ινδία παιδιά αναπτύσσει νέες εργασίες παραγωγής ο υπάρχει έδινε με ενδιάμεσο έναν μια εταιρεία εκδοτική παραλαμβάνει δόσεις κι επίσης μπορεί να υπάρχει επικοινωνία αμέσως πελάτη με μια επίσης άφθονο από κει και πέρα το επόμενο στοιχείο είναι τα στοιχεία της εργασίας και βέβαια η οποία πάντοτε συνοδεύεται με αίτημα για οικονομική προσφορά κάνει μια προσφορά για τα προϊόντα αφού πάρουμε το αίτημα για έκδοση χώρας σημαίνει ότι εμείς θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε άμεσα τα δεδομένα που έχουμε προέταξε εργαστεί να αναλύσουμε τα στοιχεία και δεδομένα τις εργασίες και να προχωρήσουμε σε αυτό που ονομάζουμε τρόπος φορολόγησης όπως το να έχει μια πολύ σημαντική διαδικασία η οποία αφορά όπως είπα πριν την πλήρη γνώση την ουσιαστικά ποτέ τη γνώση του κόστους της παραγωγής γενικότερα ώστε να δοθεί μια προσφορά για κάθε συγκεκριμένη εργασία λοιπόν προκύπτει ο προϋπολογισμός ο Τούρκος με την κοστολόγηση και βάσει αυτής λοιπόν της προσφοράς από το Wella προς τον πελάτη συγγνώμη εάν υπάρξει απόρριψη της προσφοράς από τον πελάτη μπορούν μπορούμε να εξαιρέσουμε νέα προσφορά και αυτό ένα κύκλος όποιος συνεχώς επαναλαμβάνονται σε συνθήκες κρίσης όπως οι σημερινές έχουμε χαρακτηριστικά προς τον κοστολόγησης και τιμές προσφοράς για έντυπα κάτω του κόστους δυστυχώς έχουμε επιχειρήσεις οι οποίες συνειδητά δεν μέσα ενώ χαρακτήρισε έτσι προσπαθώντας να διατηρήσουν μια πελατεία και αυτό βέβαια παίρνεις μια ευρύτερα στην διαδικασία της παραγωγής των λοιπών εφόσον οι τιμές συμπιέζονται πολλές φορές από τον από αθέμιτο ανταγωνισμό από ανταγωνισμό όποιος δεν λαμβάνει υπόψη του τα φορολογικά δεδομένα και κοστολογημένο βάσει πίστεψα αγοράς και αυτό ένα αυτό είναι ένα γενικότερο πρόβλημα το βάζω για να έχουμε υπόψη μας γιατί αν βγούμε στην αγορά όταν βγούμε στην αγορά θα αντιμετωπίσουμε πάρα πολλά τέτοια τέτοια φαινόμενα ανταγωνισμός είναι γενικότερα πολύ ισχυρός όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες ωστόσο μια υγιής ίππων κοστολογική βάση θα πρέπει να τηρείται από όλους ώστε πάνω σε αυτή να χτιστεί μια κοστολόγηση δράσεων βάσει του πραγματικού κόστους ήρθε πολύ σημαντικό σε άλλες χώρες έχουν πετύχει πρέπει να υπάρχει ένα πλαίσιο και θα μπορέσετε να απλώσει τις πάνω στην κοστολόγηση ώστε να μπορούμε και να κερδίσουμε και εμείς επιχείρησε όχι μίζα κερδίσει κίνσκι εργαζόμενοι απαιτούνται εργαζόμενοι και επιχειρήσεις από μια επιχειρηματική δραστηριότητα μια δραστηριότητα οικονομική ευρύτερα άρα λοιπόν και σ'αυτό το σημείο σαν Ελλάδα πάσχουμε υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αλχημείας διαδικασίες κοστολογικά δεδομένα και κοστίζει σε πάρα πολλές επιμέρους επεξεργασίες και αυτό δημιουργεί ένα ένα σοβαρότατο πρόβλημα θα το αφήσω όμως προς το παρόν για να δούμε να συνεχίσουμε ώστε τα υπόλοιπα δεδομένα που πρέπει να δούμε τι παρουσιάσεων προέβαλαν χαρακτήρισε έτσι για την κοστολόγηση αντί πάμε λοιπόν να δούμε ότι άποψη θα γίνει αποδοχή της προσφοράς του πελάτη και ανατεθεί εργασία έχουμε την κοστολόγηση ένα να συμμετέχει με την μέσω της διαχείρισης της παραγωγής της κατεργασίας με την αναγραφή των πραγματικών δεδομένων κόστους παραγωγικών δεδομένων τα οποία μεταφράζονται απορώ πώς το λόγο από το τμήμα διαχείρισης παραγωγής με το αντίστοιχο λογισμικό όπως θα δούμε στη συνέχεια ΣΕΒ δεδομένα οικονομικά του πόσο μας κόστισε μια εργασία αυτή εργασία ονομάζεται μετά κοστολόγηση γίνεται μετά την κοστολόγηση μετά συγνώμη την παραγωγή του δικού συγκρίνεται με την όπως τον λογιστή την προσφορά πολλές φορές κοστολόγηση μπορεί να μην είναι η τελική προσφορά θα δώσουμε γιατί πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τα στοιχεία και τα δεδομένα του ανταγωνισμού αλλά και του πελάτη ένα σωρό στοιχεία πράγμα νέας πιστός πελάτης όποιος πληρώνει στην ώρα μας τότε εκεί θα κάνουν μια έκδοση θα κρατήσουμε το ελάχιστο ποσοστό κέρδους εάν υπάρχει κέρδος για να διατηρήσουμε ένα καλό πελάτη ωστόσο για να γυρίσω πίσω μετά από συνεννόηση έχει το χαρακτηριστικό του ότι ξέρουμε δήμαρχος και με τιμολογούν με τιμολογηθεί εργασία εξοφλείται πληγώνεται μια διαδικασία που έχει προσδιοριστεί από την επιχείρηση και πάλι τα προϊόντα εδώ λοιπόν το νέο χαρακτηριστικό στοιχείο στην κοστολόγηση είναι ότι έχουμε τα δεδομένα τα πραγματικά και βλέπουμε αν κερδίσαμε χάσαμε από τη συγκεκριμένη εργασία άρα λοιπόν είναι γενικότερα σημαντικό να ξέρουμε ότι κοστολόγηση δεν είναι κάτι ξεκομμένο είναι ενταγμένη στη γενικότερη διαχείριση της παραγωγής αλλά και του σχεδιασμού και του μάνατζμεντ στην παραγωγή των εντύπων και έτσι πρέπει να δίνουμε να αδυνατεί να το παίζουμε είναι σαφέστατο ότι πρέπει να γνωρίζουμε τα βασικά γενικά χαρακτηριστικά τις διαδικασίες κοστολόγησης και τις διοικητικής λογιστικής ουσιαστικά αλλά από κει και πέρα όλα αυτά πρέπει να εξειδικεύονται σε μια πλατφόρμα η οποία μας επιτρέπει να στολίσουν το έντυπο ως ξεχωριστό προϊόν ας πάμε λοιπόν να δούμε ένα διάγραμμα γνωρίζουν τον Γιούνκερ εργασίας θέση επιχειρησιακών ερευνών δούμε ας το δούμε λιγάκι πρόχειρα σοδειά από την κοστολόγηση έχουμε καταρχήν είναι λήψη της έχουν παραγγελίας το κοστολογήσει όπως ήταν πριν την παραγωγή μετά έχουμε το ρομαντισμό της παραγωγής και από δω και πέρα έχουμε ουσιαστικά την Apple που ονομάζουμε Καρδάμαινα της εργασίας η οποία συνοδεύει την κατεργασία στην παραγωγή έχουν τυπώσει την εκτύπωση βιβλιοδεσία ισχυρή βάση για την παράδοση και τις επιμέρους δράσεις που τυχόν υπάρχουν για παράδειγμα χρέη να δώσουμε κάτι έξω αυτό θα πάει εμένα άλλο βέλος να προστεθεί στο διάγραμμα από και πέρα στην εκτύπωση εκτύπωση βιβλιοδεσία έχουν τις παραγωγικές διαδικασίες δε θα ξανά βέβαια είναι γνωστές σε όλους πρέπει να είναι γνώστες και τέλος έχουμε την μετά κοστολογεί αν τον βλέπουμε το πώς τα βέτο μια εργασία ακολουθεί μια ροή μέσα στο στην επιχείρηση στη για την παραγωγή της βάσει των κοστολογικών δεδομένων πρέπει να συλλέγουν τώρα είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τι κάνουμε πώς παράγουμε την κάθε λεπτομέρεια σαν επιχείρηση ανεξάρτητα να πρώην ηγεσία κάποιο κουμπί που ηγείται της επιχείρησης και ματίας ναι η διοικητικά στελέχη που ανέλαβε τη δουλειά η γενικότερα το μάνατζμεντ και απαραίτητο απαραίτητη προϋπόθεση να γνωρίζουμε το σύνολο της παραγωγικής διαδικασίας έτσι με αυτό τον τρόπο μόνο και μόνο μπορούμε από το λογιστή με μια εργασία μου αν πάμε στον πελάτη πολλές φορές απλά συναντάς και τους ημάς δίνει κάποια στοιχεία γενικά θέλω κάτι που να είναι αυτό να μοιάζει με αυτό εμείς πρέπει να ξέρουμε ότι δεν θα πρέπει να καθοδηγήσουν τον πελάτη να μεταφράσουν σε αυτά που λέει σε προδιαγραφές που ταιριάζουν με την παραγωγή μας ώστε να του δώσουν την προσφορά όταν λοιπόν λέμε ότι πρέπει να κατασκευάσει ένα έντυπο ας πούμε 500 σελίδες με ένα παράδειγμα το μυαλό μας θα δούμε το μετάφραση απόδοση βιβλιοδεσία με χοντρό κάλυμμα οι βίλες μαλακό κάλυμμα αλλά με πολλά και σήματα και σύννομη πλαστογράφοι ώστε να είναι το βιβλίο που θα πάρει το μεταδώσει όσα βίωνε στο σωστό ποιοτικά αποδίδουν από πάγο και άποψη και αυτό έχει να έχει το αντίστοιχο κόστος του διετία αυτόματα με πτώματα προσδιορίζουμε τους ξέρουμε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί κλωστές σε κάποια μηχανή σύνθετη μηχανή πριν και μετά βιβλιοδεσία σκληρό καλύμματος πια το διαφοροποιεί το κόστος από μια διαδικασία για παράδειγμα βιβλιοδεσία μαλακό κάλυμμα λοιπόν όλα αυτά επηρεάζουν άμεσα το κόστος και ουσιαστικά απέμειναν καθόλου με τον πελάτη εκεί που θέλει εκεί που θα πρέπει να παραμείνουν δώσουμε από το οποίο να είναι ουσιαστικά πάρα πολύ ποιοτικό με βάση αυτά που μας ζητάει λοιπόν σαν επιχείρηση κρατών εθνών και τα στελέχη και εργαζόμενοι περνά τους ρόλους που έχουμε τους τόνους νόμοι πρέπει να αναλαμβάνει απαιτεί ουσιαστικά αναλαμβάνουν ένα συμβουλευτικό ρόλο των μεταναστών να καθοδηγήσουν τον πελάτη αλλά και να μεταφράσουν της λαός αυτός θέλησε συγκεκριμένες προδιαγραφές στην παραγωγή που αυτόματα μας οδηγεί και στην θέση της κοστολόγησης λοιπόν όταν γίνουν αυτά και διαμορφώνει αδιάθετης παραγωγής πάμε στην κοστολόγηση και δίνουμε την οικονομική προσφορά και Open Air μετά απόφαση πάμε λίγο να δούμε την οργάνωση την παραγωγή της ύπαρξης σχεδίου συνέτεινε κοστολόγηση και 1000 προσφοράς εδώ μπορούμε να ορίσουμε τρεις γενικά πράγματα υπάρχουν και άλλα ωστόσο αυτά που συμμετέχουν ουσιαστικά στη διαμόρφωση του κόστους είναι η εργασία χρήστο εξοπλισμού ιδεών υπάρχουν παραγωγικών τμημάτων τα οποία διαθέτουμε στην επιχείρηση οι πρώτες ύλες οι δευτερεύουσες ύλες και όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε να πούμε εδώ θα δούμε λίγο παρακάτω το χαρτί διαθέτει γενικότερα και το υπόστρωμα είναι αυτό το οποίο συμμετέχει αρκετά σημαντικά το κόστος και γι αυτό θα πρέπει να επιλεγεί του να γίνεται με τρόπο ώστε να εξασφαλίζει μια πιο ορθολογική διαμόρφωση κόστους να μην έχουμε μεγάλη θύρα SCART πολλά στην έντυπο που μας φορτώνουν στο χαρτί παρά λοιπόν το πρώτο και βασικό που πρέπει να γίνει είναι να οριστεί τόπος λειτουργεί επιχείρηση πώς κινούνται τα διάφορα μέσα και οι εργασίες μέσα στο χώρο της παραγωγής πρέπει να είναι πάντα απαραίτητος απολύτως γνωστή πλήττουν την γνώση του τι κάνει κάποια μηχανή σε ποιους χρόνους με ποιες προδιαγραφές πότε έχουμε χρόνους νεκρούς και γιατί και πότε με τους χρόνους ώστε να συνδεθεί ένα κόστος θα πρέπει να υπάρχει μια διαδικασία αξιοποίησης ανταλλαγής μύθος πλέον ψηφιακής των διαφόρων παραγωγικών σταδίων και των ψηφιακών πληροφοριών που τα που τα συνοδεύουν όπως λέει πλήρης γνώση ζωής εργασίας των δραστηριοτήτων οι οποίες ασκούνται μέσα στην επιχείρηση όλα αυτά προϋποθέτουν όπως είπαμε πριν βαθιά γνώση για τα δάνεια της εύχεται την είδαμε λοιπόν θα πρέπει να προσδιοριστούν με ακρίβεια σε κάποια επιχείρηση γιατί η κάθε επιχείρηση διαφορετική από την άλλη δεν μπορεί να υπάρξει κάτι γενικό έχουν εφαρμοστεί σε όλους για το παιδί καλλωπισμού κατά κοστολόγησης παιδικά λογισμικά διαχείρισης παραγωγής και της για παράδειγμα της χρωματικών διαχωρισμών οι της διαχείρισης χρώματος παραμετροποίηση ούτε σε κάποια επιχείρηση ώστε να ταιριάζουν με τα ειδικά χαρακτηριστικά και τις διαδικασίες που ακολουθούνται στην επιχείρηση λοιπόν η ανάλυση αυτή οποία θα αποτελεί μια ακτινογραφία της επιχείρησης και τον κλάδο δραστηριότητας της της παραγωγικής οικονομικής και επιχειρηματικής γενικότερα θα πρέπει πολύ πολύ χοντρικά να περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία τα πάντα πρέπει να ξέρουμε ικανή και πού είναι οι επιχειρήσεις μας και να ξέρουμε πολύ καλά το αντικείμενο της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας να αγνοήσουμε τους χώρους μας την κτιριακή υποδομή χωροταξική κατανομή του εξοπλισμού και των θυμάτων να γνωρίζουμε είχε συνεννοηθεί κυρίως καταστάσεις κλιματισμός φωτισμός λεπτή κατάσταση ιπποδύναμη πυρασφαλείας κι όλα αυτά τα χαρακτηριστικά μιας και μιλάμε για μια παραγωγή έστω και μικρής στις περισσότερες περιπτώσεις βιομηχανικής κλίμακας αλλά και σε ευρύτερα σε μεγαλύτερες μονάδες καθαρά βιομηχανική κλίμακα γι' αυτό δε θα πρέπει να το ξεχνάμε ουσιαστικά δεν κάνουμε δεν έχουμε να κάνουμε ένα προϊόν το οποίο είναι το έντυπο το οποίο δημιουργείται σχεδιάζεται έχει εικαστικά και δημιουργικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά Ωστόσο σε κάθε περίπτωση αποτελεί ένα έργο πάνω σε ένα το έργο το οποίο δημιουργείται και ένα έντυπο είναι ένα δημιουργικό έργο π.χ. που είναι εφαρμοσμένο από ένα εφαρμοσμένο εφαρμοσμένη διαδικασία μέτωπο έτσι μια μακέτα που γίνεται γίνεται για να παραχθεί κάτι και όχι για να μείνει για να διακόσμηση κάποιο κάποιον τοίχο όπως ένα πίνακας ζωγραφικής και αυτό πρέπει να είναι πάντα στο μυαλό μας γιατί από κει και πέρα που θα παράξουμε ως δημιουργικό τμήμα θα πρέπει να παραχθεί με συγκεκριμένες προδιαγραφές ρύπων αυτό πρέπει να είναι ένα βασικό κριτήριο σε όσες και όσους ασχολούνται με την διαμόρφωση της διαδικασίας των λοιπών κατά τον κύριο με το σχεδιασμό δεν μπορεί να συνδυάσουμε κάτι και αυτό μετά να μην μπορεί να παραχθεί είμαστε μέρος όλοι δημιουργικό ΗΠΑ τυπώσει τελικά προμηθευτές οι εκτυπώσεις εκτυπωτικές πλάκες συντελέσει περάτωση διότι μια αλυσίδα από πολλά μέρη διαφορετικά σημεία επεξεργασιών είτε δημιουργικών και καλλιτεχνικών αλλά και παραγωγικών είτε με σχετικές διαδικασίες ηλεκτρονικά μέσα είτε με μηχανές και αυτό θα πρέπει να βρίσκεται στο μυαλό όλων όσων ασχολούνται με την εκδοτική διαδικασία και την παραγωγική διαδικασία των γραπτών επόμενο λοιπόν είναι να περιγράψουμε πια προϊόντα μπορούμε να παράξουμε λοιπόν αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να ξέρουμε ότι ένα πελάτης θέλει κάτι το οποίο δεν μπορούμε να παράγουμε τότε είτε θα κατευθύνουμε συνεργάτη είτε θα αναλάβουν την εργασία ως εργολαβικά και να πέσουμε σε έναν συνεργάτη μας στο πλαίσιο της ευρέως διαδεδομένης δομής των άτυπων δικτύων που υπάρχουν εδώ και πολλά πάρα πολλά χρόνια στις γραφικές τέχνες το κόμμα πρέπει να γνωρίζουμε είναι οι πρώτες βάσιμες ποιες χρησιμοποιούμε και γιατί πόσο κοστίζουν όσα χρησιμοποιείται σε κάθε διαδικασία πώς ανανεώνεται αποθήκη μας και όλα αυτά τα χαρακτηριστικά ώστε να μπορούμε να κάνουμε μια ουσιαστική παραγωγική διαδικασία γραφικές τέχνες έχουμε τον κύριων και βοηθητικών εξοπλισμό το είπαμε και πριν συσκευές πιο γ εργαλεία κάθε είδους το προσωπικό για το οποίο πρέπει να γνωρίζουμε πέρα από το πόσο μας κοστίζει έχουμε την πλήρη γνώση για την εμπειρία την ειδικότητα της γνώσης και σε ποια επίπεδα απασχολείται στην επιχείρηση κήρυγμα και βοηθητικά μέσα μεταφοράς αν έχουν μηχανάκια για delivery φιλμ ήδη δοκιμίων 9 με φορτηγά για μεταφορά απαραίτητων κλπ και βέβαια η αποθήκη η οποία στην οποία έχουμε ο Βασίλης υλικά και ενδιάμεσα προϊόντα ας δούμε λίγο τις σίτες και τελικά σε γραφικές τέχνες το κύριο υλικό μας το χαρτί το χαρτόνι εκτύπωσης αλλά πρόκειται για μια σειρά από υποτίθεται στρώματα όπως εύκαμπτα πολυμερή πλαστικά φύλλα αλουμινίου μέταλλα αλουμίνια σε εύκαμπτη είσαι σε πιο στέρεα μορφή για να το πω έτσι υλικά που ζούσε σε φύλλα σε δεσμίδες σε όλους και μια σειρά άλλα άλλα υλικά όπως γυαλί μέταλλο πλεξιγκλάς PVC μούσα μας κλπ που χρησιμοποιείται ευρύτατα σε σε διάφορες εφαρμογές και τυπώνεται με διάφορες με διάφορους τρόπους αυτοκόλλητες αυτοκόλλητες ταινίες κλπ ένα χαρακτηριστικό των ακτών σε σχέση με άλλες επιχειρήσεις κοστολογικά είναι ότι δεν έχουμε αποθέματα και το κύριο μας απόθεμα είναι θα μπορούσαν το χάρτη ωστόσο το χαρτί μπαίνει στην παραγωγή παραγγέλνετε και έρχεται συνήθως σε πολύ μεγάλο ποσοστό όταν γίνεται παγιδευμένα και τότε λέμε στο χαρτί μπορώ φέρε μου 10000 φύλλα χαρτί τάδε διατύπωσε την εργασία άρα αυτό σημαίνει δεν τηρούμε αποθέματα οι αδερφές δίνουμε σημαντικά αποθέματα συνέρχεται κι αυτό γιατί γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις τα χαρτιά που υπονομεύει διαφορετικά τόσο από πλευράς βάρους γραμμαρίων ένα πλευράς ποιότητας οπότε κάθε φορά που μπορεί να συμβεί με διαφορετικό χάρτη κάτι το οποίο δεν μας επιτρέπει να έχουμε αποθήκη έχουμε αποθέματα στην όμορφη το χαρτί αποτελεί ένα από τα βασικότερα στοιχεία κόστους κάποιες τέχνες καταλαμβάνει το 30 με 40% περίπου του συνολικού κόστους εργασίας και γι' αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο χαρτί που επεξεργαζόμαστε μεταποιούν πάμε να δούμε συνοπτικά και τελικά χρήσιμο με τη δικογρα ων τέκνων και μέσα στην πρώτη πως έχουμε ψηλά γραμμές αποθήκευσης δισκέτες δίσκοι CD κλπ έχουμε χημικά έγραφαν σιγά αφήνει και ότι απλά πλακών υλικά παραγωγής δοκιμίων ποιοτικού ελέγχου όπως μελάνια και ειδικά χαρτιά έχουμε μελάνια κάποιου είδους για χρήση τους εκτυπωτές όχι εκτυπωτικές μηχανές προσέξτε και βέβαια λικά μοντάζ για να κάνουν στο χέρι κάτι που έγινε σήμερα όπως όμως πάμπολλες ταινίες κλπ στην εκτύπωση το βασικό είναι το χαρτί όπως είπαμε κλπ χτυπά πρώτα τους ομάδα οι προδιαγραφές είναι σε ποιότητα διασταση γραμμάρια μέτρα ρόλους κλπ έχουν βάλαμε σε εκτυπώσεις τους την τις εκτυπωτικές πλάκες κυλίνδρους και τα χημικά και καθαριστικά εκτύπωσης στήνουν με εκτύπωση βιβλιοδεσία έχουμε 50 δουλειά δεξιάς που μπορεί να είναι σύρματα όλες πανιά δέρματα πλαστικά διάφορα υλικά για την κατασκευή βιβλίων που με σκληρό κάλυμμα κλπ στην κρήτη οι οποίοι έχουν τα καλώδια λύση η οποία στα οποία κατασκευάζονται από εξωτερικούς συνεργάτες έχουμε στην επιχείρηση είναι μια αρκετά δύσκολη εποχή δύσκολη αρκετά μου σημαντική διαδικασία για την κατασκευή των οποίων από χαρτόνι μπαίνουν και με βάση αυτά από κει και πέρα έχουμε πώς διαμορφώνεται στοιχεία κόστους των μονάδων παραγωγής στην εκτύπωση επειδή κάθε φορά αλλάζουν σελίδες στα χρώματα οι διαστάσεις και γενικότερα η δομή του εντύπου το οποίο επεξεργαζόμαστε ψηφιακά αξιοποιούν σήμερα έχουν το χαρακτηριστικό ότι δεν μπορούμε να ταξινομήσουν τις εργασίες όπως θα θέλαμε αυτό πρέπει να κάνουμε είναι ογκώδη όπως θέλαμε με βάση αντικειμενικά χαρακτηριστικά αυτό που κάνουμε ταξινομήσουν με τις εργασίες στην εκτύπωση κατατάσσοντας σε τρεις κύριες κατηγορίες στην εύκολη μέσα σε δυσκολίες και δύσκολη εργασία που σημαίνει οδήγησε αν μια σελίδα έχει μόνο κείμενο και εικόνα μπορούμε να κατατάξουμε σε στις εύκολες αν μια εργασία έχει κάποιες θεμιτές οι μεγάλη όπως το ποσοστό των ελλήνων με κομματικές θέσεις απόψεις με και επεξεργασίες που αφορούν τον συνθέσουμε σε λίγα τότε μιλάμε για μεσαία δυσκολίας ένωσε μια δύσκολη εργασία τα πάντα δεν είναι πάρα πολλές εικόνες οι οποίες χρειάζονται ξεχωριστή επεξεργασία και έφεση ώστε να συνθέσουν μια σελίδα λοιπόν αυτή είναι μια γενικότερη τάση κατάταξης των εργασιών και του σπορ της πρότυπο εσείς εδώ προφανώς βγαίνει ένα κόστος ανά ώρα χρήσης ανά ώρα επεξεργασίας τις εργασίες αυτές μου αυξάνεται από το νέο σχολείο προς τη δύσκολη εδώ είναι αυτά που λέγαμε πριν σε πολύ εργασία θεωρείται εργάσιμη ημέρα απλής ενοποίησης και ελάχιστα στοιχεία όπως εικόνες και γραφικά σε εισαγωγικά αν και χωρίς πολλές πολλές αλλαγές από σελίδα σε σελίδα παράδειγμα ενυπεκκ η επεξεργασία τον σελίδα ένα βιβλίου λίγες εικόνες στιγμές δυσκολία συνεργασίες με με μια πιο σύντομη της έλληνες αλλαγές ικανές έμειναν και με κάποια στοιχεία όπως εικόνες και θέσεις εδώ έχουμε ένα παράδειγμα ένα απλό εμπορικό ειδικού παρουσιάζει κάποια προϊόντα με εικόνες και κείμενα τα οποία πρέπει να διαμορφωθούν και η δύσκολη όπως επόμενη εργάσιμη αλλαγής υλοποιήσει πολλές θέσεις διαφορετικές εικόνες για παράδειγμα οι επίσκοποι να δούμε με ειδικά χαρακτηριστικά 9 έκδοση πολυτελείς αντικαταστήσω έτσι όπου πρέπει να δοθεί κάποια προσοχή στην τυπογραφεία του εντύπου αυτού αλλά και στην επεξεργασία των δεδομένων των ψηφιακών για να είναι πλήρως στο από και πέρα οι εργασίες που κοστολογούνται ανεξάρτητα είναι η επεξεργασία της εικόνας ακόμα και διόρθωση όπισθεν εικόνων σκανάρισμα και διακοσμούν χρωμάτων διάθεσης αρχείων PDF αυτό που ονομάζουν περιπλακεί πολύ σημαντικής κινητοποίησης κατασκευή του δοκίμιο το οποίο κοστολογείται διαφορετικά έξτρα βλέπουμε έτσι και το ηλεκτρονικό μοντάζ πλέον το οποίο είναι μέρος του εντυπώσεις από και πέρα μεταξύ Τσίπρα και υπόσχεται ότι προσέχουμε την κατασκευή των εκτυπωτικών ακόμη ηχεί λίτρα ανά γιατί κάθε τύπο μέθοδο εδώ μπορούμε να αναφέρουμε ότι άλλες επεξεργασίες που αφορούν την ΕΠΟ η πλάκα γίνονται μέσα στην επιχείρηση που εκπονεί για παράδειγμα σε μια σε μια εκτύπωση σε μια επιχείρηση με μηχανές εκτύπωσης offset έχουμε τους τσίγκους που κατασκευάζονται μέσα στην επιχείρηση μπορεί να κατασκευάζονται από την πρώτη δόση με ένα σύστημα που επιτρέπει πλέον δηλαδή κατασκευής των πλακών απευθείας από τα δεδομένα και αυτό τις περισσότερες φορές περιέχεται στην επιχείρηση που κάνει την συνεχίσουμε αυτόν τον αυτό διαφοροποιείται σε ότι αφορά τους κυλίνδρους τη κατασκευή των εύκαμπτων πλάκωνε τύπος τη φιλοσοφία μου και στη βαθιά ποια όπου σε πολλές περιπτώσεις αυτά παράγονται αποκλειστικά για τη μαθητεία σε επιχειρήσεις που κάνουν τους κυλίνδρους παιδείας ως μια ξεχωριστή διαδικασία και επιχειρήσεων wharton τους κινδύνους εμμένουν στην έξω κάποιες απλές δουλειές πες μου μπορεί να γίνει η εργασία αυτή εντός της επιχείρησης αλλά γίνεται και εκτός επιχείρησης αν έχουμε εγγραφή ψηφιακού κών δεδομένων για την ΕΚΑΜ είχε εξάψει πλάκα κατόπιν επιχείρησε να περάσει τι να κάνει πλάκα πάνω στη δημιουργία εκτύπωση και βέβαια το ειδικό χαρακτηριστικό στοιχείο είναι ότι έχουν ιδιαίτερο άμυλο σοβιέτ πρέπει να κατασκευαστεί και είναι αποτελεί στοιχείο κόστους ξεχωριστό μεταξοτυπία έχουμε την κατασκευή εφόσον έχουν τελειώσει με την εκτύπωση την κατασκευή πελάτης μεταξοτυπίες όπου μετέφερε το θέμα η διαδικασία της μεταφοράς του θέματος πάνω στο τελάρο είτε ψηφιακά δημοσιογραφικό τρόπο κάτι το οποίο επίσης είναι ένα ξεχωριστό κόστος στην εκτύπωση κοστολογούνται οι εκτυπωτικές τη μια παραγωγή εκτύπωσης με όλες τις μηχανές τις οποίες χρησιμοποιούμε τέλος στη συνεργασία κοστολογούν με τις εργασίες αυτές κοπίδι βιοσύνθεση σήματα απεικόνιση βιώσιμες σκληρό κάλυμμα σάπισμα συνήθως τίμιο και κοστολογούν ανά 1000 με 1000 η τώρα να πεντακόσια έντυπα εκεί ανά 100 πολλές φορές ανάλογα με το τιράζ των εντύπων που έχουν εισαχθεί για παραγωγή όπου σε μια διαδικασία ας πούμε 1000 3000 φύλλα θερμώς για πλειοδοσία δυνατή δήλωση σύνθεση των τυπογραφικών φύλλων και του εξωφύλλου πέρασμα κάποιες στιγμές μηχανή που κάνει εφικτή την Δυτική Ευρασία και εξάρτημα όλο αυτό πώς μπορεί να κοστολογηθεί Χειλαδάκη να είναι τόσο τόσο βέβαια είναι το θέμα το οποίο έχουμε ήδη αναλύσει πρέπει να προηγηθεί της κάποιες διαδικασίες κοστολόγησης στην οποία οι επιμέρους επεξεργασίες που αφορούν κοστολογικά δεδομένα είναι σχεδιασμός παραδείγματος ειδική τιμητική εξαίρεση εντός της συσκευασίας που διαφέρει από την απλή εκτύπωση οπότε χρειαζόμαστε ένα αρχείο μια εικόνα να εντύπωση που άγγιζαν το ποσό και το πρωί της τρίτο έχουμε ειδικά λογισμικά που μας κάνουν τη δουλειά η plugin στα οποία σωμάτων για τις ειδικές εξετάσεις που απαιτούνται απαιτείται ειδική πρότυπο για τη συνεργασία από και παιχνίδι κάθε της βήμα επαναλήψεις που σημαίνει την επανάληψη επί του ίδιου θέματος σε διάφορα κουτιά και ετικέτες σε μια μεγάλη άνεμοι ειδικά χαρακτηριστικά η κατασκευή του καλωδίου που γίνεται βάσει του σχεδιασμού που ανατιμάται αν δούμε τη μηχανή και βέβαια αυτά τα δυο στοιχεία κόστους εσόδων από μηχανές την κοπή και τη ρύπανση της τα δε και της μητρόπολης ένα μια εικόνα που διαμορφώνουν το κόστος στις βασικές κατηγορίες των εντύπων από και πέρα μια σειρά κατηγορίες παραγωγικές παιδικών δράσεων όπως ονομάζονται όπου υπάρχει χρεώνονται ξεχωριστά πολλές φορές γίνεσαι ξεχωριστές επιχειρήσεις μόνο τη δουλειά όπως θέλαμε να γυρνάει πίσω παίρνει πιο πλαστικοποίηση και εγώ πράγμα και άλλες ειδικές εργασίες που δεν τις αναφέρουμε εδώ παρά τα ας πάμε λίγο στο κόστος των πρώτων υλών εδώ θα το περάσουμε σύντομα γιατί έχουμε ξανακάνει έφτασε γενικότερα μαθήματα αποπομπή κοστολόγηση και θα πάμε σε ένα εξειδικευμένο παράδειγμα το οποίο αφορά την πάω κύριε θέσεως λυπούμαι πραγματικά με με αριθμητικά δεδομένα για να δούμε για να δούμε όμως και τη διαδικασία και για να κλείσουμε το στόμα μας προς την κοστολόγηση των εντύπων έχουμε τα βιομηχανικά κόστη που είναι η διασφάλιση του εμπορίου τάξη να ταξινομηθεί με διάφορους τρόπους ωστόσο υπάρχει μια θεμελιώδης βάθος ταξινόμηση που είναι άμεσα η έμμεσα πως λοιπόν εδώ έχουμε πρώτες ύλες και υλικά τα οποία συγκαταλέγονται στα άμεσα κόστη όπως είναι τα άμεσα εργατικά εάν βγει άμεσα δαπάνες και ενώ όλα αυτά τα οποία μπορούν απευθείας να βαρύνει εργασία μια παραγγελία και όχι περισσότερες από ένα ένα πρωινή μια υπηρεσία με αυτό τον τρόπο τα άμεσα κόστη έρχονται να προστεθούν στα έμμεσα από το τι θα δούμε αμέσως αμέσως μετά από παράτυπων ξοδεύονται πρώτες ύλες αναφέρεται συχνά και ως άμεσα τελικά πρώτες και βοηθητικές ύλες κι εκεί τα εκείνα τα οποία μορφοποιείται και δεν παίξαμε το μη καίγονται σε συγκεκριμένο προϊόν για παράδειγμα το δέρμα για μια τσάντα και το χαρτί σαν δύο είναι άμεσο υλικό από και δημιουργία μεσόκοπος πάρα πολλά προϊόντα τα άμεσα τελικά αποτελεί το μεγαλύτερο πλευράς συμμετοχή στοιχείο κόστους ανά παραγόμενο προϊόν από και πέρα ειδικά τα οποία επίσης συμβεί είτε στην παραγωγή αλλά δεν ξεχωρίζουμε για την κατεργασία μου και δεν κάνουν φανερή την παρουσία τους ως κόστος έως θεέ μου παραγωγικό στοιχείο μου ονομάζονται έμμεσα ειδικά ο υπολογισμός τους ελληνικεσ γραμμές είναι αντί οικονομικών δεν μπορούμε να υπολογίσουμε την μελάνι με το διατυπώνουμε σε μια μηχανή εκτύπωσης κάθε φορά για κατεργασία κάνουμε δεν υπολογίζουν τον υπολογισμό και την πρόοδο στο νοησισ ωστόσο γενικότερα λογιστικά στη διοικητική λογιστική έτσι εσύ κοστολόγησα που αναφέρεται ως έμμεσο κόστος λοιπόν το μελάνι σε μια εκτύπωση είναι έμμεσο κόστος και υπολογίζεται μεταφέρεται Athens ως έξοδος γενικά βιομηχανικά έξοδα μου έκανα εγώ ουσιαστικά τα άμεσα και τα ανήλικα και οι υποθέσεις αυτές συνιστούν am το κύριο αντικείμενο της παραγωγής μας εσείς κάποιες ταινίες όπως είπαμε αμέσως λοιπόν το υπό το φως όσα μας τελικά πιστεύω ότι και τα ΜΜΕ τον είχαν σχεδόν παράλληλη επιχείρηση η αγορά για να αξιοποιήσει τους εστίες από για παράδειγμα υπήρξε η επιχειρησιακών ερευνών που θα τυπώσει ένα βιβλίο θα χρειαστεί χαρτί το οποίο βέβαια υπολογιστεί άμεσα και με ακρίβεια είναι άμεσο έξοδο άμεσο κόστος δημιουργεί άμεσο κόστος κι άμεσα την επίσκεψή της και βάση για το συγκεκριμένο βιβλίο αν πάρουμε απ' όπου τα φυτά μας και βάζουμε όλα τα στο κόστος όμως παγίδες πρέπει να βοηθούν το μελάνι από τις πλάκες ιχνοστοιχείων παραποίησης και όλα αυτά τα οποία συμμετέχουν στην παραγωγή και την αποστολή του όπως είπαμε πριν δεν μπορεί να πάμε μέρες stunt στην κατεργασία ακόμη και αν υπάρχει δυνατό άρα λοιπόν έχουμε μια βασική η κατηγοριοποίηση σε άμεσα και έμμεσα τελικά των βασικών υλικών που χρησιμοποιούνται στις γραφικές τέχνες για το χαρτί είπαμε ότι συνήθως δεν το αποθηκεύουμε αλλά θα πρέπει να πω όταν αποθηκεύουμε έχουμε διατηρήσει βάση ημέρες φωτιά χθες θερμοκρασίας και υγρασίας ουσιαστικά κλιματισμός σε πολλές περιπτώσεις εάν θέλουμε να τυπώσουμε σε μια συγκεκριμένη μηχανή που είναι σε άλλο χώρο από αυτόν της αποφυγής του εφεξής όπως είπαμε δεν έχουμε στις γραφικές τέχνες πολλά αποθέματα και στο βασικό που το χάρτη ωστόσο στα υπόλοιπα το Μεγανήσι και πλάγιες κλπ στις σχολές θα πρέπει να κινούνται σχετικές προδιαγραφές ένα βασικό χαρακτηριστικό είναι θα πρέπει να υπολογίσουμε την κοστολόγηση να στείλουμε ένα όριο ποσότητας φυλλικού μεγαλύτερο του κατώτατου σαν βοηθός προειδοποιητικό σημείο το οποίο ονομάζεται σημείο αναπαράγει διεθνικών εταιριών the Queen όπως αναφέρεται για παράδειγμα αν χρησιμοποιούμε μεγαλύτερα ακόμη θα πρέπει να υπολογίσουμε να μην πέσουμε κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο στην αποθήκη μας κουτιά μελανιών ώστε να μην μείνουμε εάν προμηθευτή μας δεν μπορεί να μας φέρει άμεσα μετά αν θα αξιοποιήσουμε υπάρχουν και άλλα στοιχεία τα οποία αφορούν την του πώς παραγγέλνουμε υλικά δε θα μείνω σε αυτά τώρα για να προχωρήσουμε λίγο πάμε λιγοστά κέντρα κόστους τα οποία συνδυάζονται με τα γενικά βιομηχανικά έξοδα υπάρχουν σχέση των γενικών βιομηχανικών εξόδων και των κέντρων κόστους που αναφέρουν στις άλλες παρουσιάσεις μας άλλα μαθήματα όμως είναι ότι αυτά έμμεσα ότι βαρύνουν τα διάφορα κέντρα κόστους θα μιλήσουμε με έμμεσο τρόπο δηλαδή με κάποια συντελεστή καταλογισμός λέγεται γίνεται καταλογισμού δηλαδή ένα έμμεσο υλικό καταλογίζεται σε ένα κέντρο κόστους και αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να προσδιορίσουμε την κοστολογική επιβάρυνση θα έχει χριστεί κάνει με τη χρήση του συγκεκριμένου μέσου ηλικιακού νουν ουσιαστικά ΥΕΝΕΔ καταλογισμό αφορά τη μικρότερη μονάδα αστειότητες δεν έχει ευθύνη για την οποία πραγματοποιείται μια λογιστική πρόσθετες μειώσεις κόστους με σκοπό τη μέτρηση της αποτελεσματικότητας της δραστηριότητας προκειμένου λοιπόν να υπολογίσουμε το συνολικό κόστος παραγωγής ένα προϊόντος θελήματα κόστους των αναλόγων θέσεων πρώτων υλών σε ότι αφορά δε τα γενικά βιομηχανικά έξοδα με τη διαδικασία που τον πριν τοποθετήσαμε σε εργασίες και τα αναλογούντα γενικά βιομηχανικά έξοδα ωστόσο οι σχέσεις του κώστα πρωτεϊνών και της άμεσης εργασίας προσέξτε μετά προϊόντα νεκρών λόγω της άμεσης σχέσης κατηγορίες ως το προϊόν η οποία καταγράφεται εύκολα το βασικό είναι η συσχέτιση των γενικών βιομηχανικών εξόδων όπως ανέφεραν πριν τον των στοιχείων των υλικών που συμμετέχουν άμεσα στην παραγωγή άμεσα αφότου κατανάλωσε αλλά έμμεσα ως προς τον κοστολογικών λογιστικό προσδιορισμό αυτή διαδικασία παρουσιάζεται δύσκολη ο λόγος είναι τα έξοδα αυτά από την παραγωγή όλων των προϊόντων που διακινεί μια περίοδο έμμεσο κόστος και δεν μπορεί να γίνει εξειδίκευση της με καθένα από επισφαλώς πέτυχες αυξομείωση στη διάρκεια του χρόνου πρέπει να λάβουμε υπόψη μας για παράδειγμα αν πληρώνουμε το τηλέφωνο κάθε δίμηνο ειδών εννοούμε ανά εξάμηνο αυτό θα πρέπει να καταλογιστεί στην 12μηνη λειτουργία της επιχείρησης όμως αυτή έχει αποφασιστεί αν έχουμε μια οι δύο βάρδιες ανέμου 16 ώρες είναι πολύ διαφορετικός καταλογισμός των έμμεσων εξόδων απ'οτι αν δουλεύουμε ένα βάρδια 8 ώρες η διαφορά του λοιπόν αυτό που η κατανομή καταλογισμός των έμμεσων εξόδων γενικών βιομηχανικών εξόδων μια εικασία αρκετά σημαντική βία πρέπει να γίνει εξαρχής με βάση τα πραγματικά δεδομένα Γι' αυτό το λόγο χρησιμοποιούνται οι λεγόμενοι συντελεστές απορρόφησης των γενικών βιομηχανικών εξόδων μέσω διαδικασίας καταλογισμού όπως είπαμε και πριν φέρεται να αποχώρησε λίγο αυτά τα έχουμε ξαναπεί εποχή διαπόμπευση των ελληνικών βιομηχανιών των εξόδων είναι πράγματα τα οποία μπορεί κάποιος να βρει και γενικότερα στις γενικές σημείωση τα βιβλία της κοστολόγησης και διοικητικής λογιστικής και θα επιμείνω σε αυτό θα ήθελα να πάω σιγά σιγά σε ένα παράδειγμα βλέποντας αυτά κάπως πιο γρήγορα θάμνους αυτά όπως είπα ήθελα να αναφερθώ λίγο στο τα κέντρα κόστους που είναι πάρα πολλές μαρτυρίες γραφικές τέχνες ώστε να μπορούν να προσδιορίσουν το κόστος μιας μηχανής πολύ σημαντικό κέντρα πώς λοιπόν διέκρινε σε βοηθητικά τα οποία δεν αποτελούν βασικά και το αστείο της επιχείρησης δημιουργούνται για να συγκεντρώνεσαι τα κόστη τα οποία στη συνέχεια κατανέμονται στα κύρια κέντρα από τους πηγή κόστους ενέργειας ενοικίων συντηρήσουν κλπ τάκη Κυριάκος συνοικίες το εκείνα στα οποία συντελείται ένα μέρος της καθαίρεσης του προϊόντος τα πιο βασικά στον βυθό το λιθογραφείο επιτελείται ποιο μπορεί να είναι κέντρα κόστους ωστόσο κάθε μηχανή εκδοτική αν έχουμε δύο μεγάλες μηχανές τετράχρονο SOS για παράδειγμα και οι δύο μηχανές συνιστούν δύο διαφορετικά κέντρα κόστους είναι πάρα πολύ σημαντικό να επιμερίσει με τα έξοδα και να προσδιορίσουμε το ωριαίο κόστος της κάθε μηχανής ώστε να μπορούμε να κάνουμε μια πολύ σωστή όσο πιο σωστή κοστολόγηση προνοήσει και κοστολόγηση της εργασίας μας σε κάθε κέντρο κόστους συνεπώς και τη συγκέντρωση του βιομηχανικού κόστους και μεταξύ των παραγόμενων ποσοτήτων και παράγουμε κι ο διορισμός του ως νέος πρόεδρος εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες των δημοτών βεβαίως την πολυπλοκότητα της παραγωγής και της βέλτιστης διοίκησης λοιπόν είστε τύπος προϊόντος μπορεί να απαιτεί δύο τρεις και τέσσερις και 500 απαράδεκτη αλλά προϊόντα γούνα που να απαιτούν ακόμα περισσότερα αριθμός κέντρο κόστους που απαιτείται για να παραχθεί προϊόν προσδιορίζουν ουσιαστικά το κόστος εργασίας που πρέπει να πραγματοποιηθεί καθώς και τον λόγο των δομών κόστους τα οποία πρέπει να είναι γνωστά στην διοίκηση και όχι στις γραφικές τέχνες συνεπώς έχουμε γενικά βοηθητικά κτίρια το προσωπικό την οργάνωση παραγωγής διοίκηση γενικές υπηρεσίες ποιος ανεξάρτητα κέντρα κόστους την αποθήκευση και μεταφορά ως κύρια κέντρα κόστους έχουν την πρώτη πόσοι την εκτύπωση και βιβλιοδεσία απλά διαιρούνται σε επιμέρους και διότι γενικά δεν είναι αρκετό αν το μένος του κόστους ολόκληρου του τμήματος αλλά απαιτείται να επιμερίζεται και σε μικρότερα μπολ φυτικά όχι και όπως λέει ο κεντρικός για παράδειγμα στο ράφι όπως είπαμε τέσσερεις από τις μηχανές δεν αρκεί να αποσβεστεί ένα γενικότερο 100 όλο το λιθογραφείο της μηχανής που υπονοούσε αλλά το τι ακριβώς σαν να είναι ανάγκη να είναι γνωστό το ωριαίο κόστος λειτουργίας και χρήσης για κάθε τύπο τη μηχανή αυτή διαδικασία κύριε εικασία πως λόγω των κοινών με τις γνώσεις τις γενικές τηλέφωνο για να τον δουν στην μηχανική των 100 χρόνων και μετατροπή των δεδομένων της γνώσης αυτής σε υπολογισμό του πορεία όπως εκείνες που είχαν έχουμε και συμπληρωματικά κέντρα κόστους τα οποία πολλούς ες στιγμές ομάδες δαπανών οι οποίες σχετίζονται με μέτριο το χουμε το άμεσο κόστος για παράδειγμα όλα τα έμμεσα κόστη που σχετίζονται με αξία του χαρτιού που καταναλώνονται μπορούν να ομαδοποιηθούν σε συμπληρωματικό φόρο στη συνέχεια θα τα έμμεσα κόστη σώματος το τελικό κόστος του πρόεδρος διά της επιβάρυνσης το κεντρικό εδώ λοιπόν έχουμε συμπληρωματικά κέντρα κόστους το οποίο μπορούμε να ονομάσουμε με βάση την αξία του χαρτιού με βάση το βάρος του με βάση τον όγκο παραγγελιών κλπ έτσι λοιπόν έχουμε μια πιο εξειδικευμένη κατανομής τόπος σταματήσουμε διέπραξε βιωματικά και δράκους και πώς θα κατατάξουμε ώστε να είμαστε να είμαστε πιο ουσιαστικής κοστολογήσει μας δε θα μείνω σε αυτό υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες με τον κοστολόγηση πρόεδρο όπως τον εισήγαγαν κατά παραγγελία 25 εκατ τα λειτουργικά η διαδικασία οι συνεχείς κοστολόγηση είναι θαμμένος αυτό θα προχωρήσω απλά να πω ότι αρκετά σημαντική είναι η κοστολόγησης κ λειτουργία εργασία ήδη Activity based on κοστούμι όπως λέγεται η οποία έχει ακόμη συνέπειες τέχνης ποσού παράλληλα το κάθε προϊόν έχουμε διαφορετικά χαρακτηριστικά και διαφορετικές και διαφορετικά φορολογικά δεδομένα όπως είπαμε λοιπόν κάποιες τέχνες έχουμε την κοστολόγηση κάθε έργο που είναι μέρος της κοστολόγηση ανά δραστηριότητα υπαγωγή με βάση εξειδικευμένη παραγγελία όπου όλα σχεδόν αλλά από παραγγελίες μπάρκερ δε παραγόμενο προϊόν που βγαίνει συνεχώς το ίδιο διαφοροποιείται παγίδες Βαγγελάκη κοστολόγηση Κατεβαίνω πολύ βασική αιτία αυτής γραφείου για αυτά και θα πάω σε ένα παράδειγμα εκτιμήσεις κόστους παραγωγής για να κλείσουμε το και κοστολόγησης εργασίες Paris εντύπου πάμε λοιπόν να δούμε πώς προσδιορίζουν το κέντρο κόστους σε μια επιχείρηση με βάση τα εξειδικευμένα χαρακτηριστικά αυτό το είπαμε ότι πάμε σε μια εκδοτική επιχείρηση βιομηχανίες τύπος φίλων είναι δύο κέντρα όπως πας λίγο παραπέρα και να πάμε σε αυτό πώς θα μπορέσουμε να παράξουμε ένα έντυπο ένα εμπορικό διαφημιστικό έντυπο φυλλάδιο το οποίο όταν μπαίνει στην επιχείρηση τα εξής χαρακτηριστικά διαφημιστικό φυλλάδιο με το είδος αντίτυπα 3000 τεμαχίων διάθεση στις 21 29 εκατοστά το γούστο μας από τέσσερις βιαστές ανοικτό 29 42 αριθμός σελίδων 80 και τέσσερις παίξω ΠΝΟ λέμε μετά κόμματα εκτύπωσης μετά ακόμη και στις δύο όψεις και το χαρτί που χρησιμοποιούμε έχουμε λοιπόν όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για να πούμε πώς θα παραχθεί αυτό το υλικό εξώφυλλο τόσες σελίδες τα χρώματα εκτύπωση επίσης έδρα μου διαφέρει το χαρτί διακόσια 50 άτομα και έχουν και κινητική εργασία της πλαστικοποίησης ένα όψη στη ένα πλευρά είναι έτσι όμως θα γίνει στὰ δύο ΚΑΠΗ ίσες εμείς την ονομάζουν σε Καρδίτσα η διαδικασία αυτή διαθέτουμε θεωρούμε ότι διαθέτει μονάδα προδότη που έχω είναι επειδή η επαρχία είναι σωστά η διαφωνούμε ένα και βέβαια όλοι αυτοί βέβαια συνοδεύεται από τα βασικά τεχνικά και οικονομικά στοιχεία τα οποία είναι χρήσιμα στην εκτίμηση του κόστους και την κόπωση το νοησισ εργασίας ας δούμε πώς προδιαγράφει τις εργασίες που μόλις μας ανατέθηκε μεταφράζεται σε τεχνικά και οικονομικά στοιχεία από το τμήμα διαχείρισης παραγωγής σε συνεργασία με την κοστολογική ουσιαστικά το πράγμα αυτές διαδικασίες πράγμα συγνώμη για την έκφραση είναι ενιαίο και πρέπει να είναι ενιαίο ίνα αλληλοσυμπληρώνονται συνέχιση αυτών των am έτσι λοιπόν στα τεχνικά στοιχεία περιλαμβάνεται η μηχανή θα τυπώσουμε είναι τύπος φίλου διαστάσεων διατίθενται στα τέσσερις από τις μονάδες τρεις ακόμη υπάγονται η παραγωγικότητά μας είναι 60 κιλά ανά ώρα αυτήν καθαρή παραγωγή και είναι ένα θέμα πολύ σημαντικό την στις μηχανές που παράγουν πιο σχολών είναι κοντά δεν παράγει μηχανή αλλά αλλάζουμε ρύθμιση μετά να αλλάζουμε εκδοτικές πλάκες καθαρίζουμε μελάνι όλα αυτά λοιπόν ονομαστικός κων παραγωγής μας νέο κατασκευαστή 15000 δεν ισχύει ωστόσο όσο πιο μεγάλο είναι όμως όρος παραγωγικής διαδικασίας της μηχανής στο άλλο τόσο πιο μεγάλη ορθολογική χρήση και αποτελεσματική χρήση κάνουμε τυγχάνει μας κατόπιν πολύ σημαντικό να γίνει αλλά και μια σειρά από διαδικασίες και θα έρθεις να μειώσουμε τον τους νεκρούς των στην παραγωγή μας έχουν της παραγωγικότητας περαιτέρω των μηχανών πλαίσια στην κρατική μηχανή συνθέσει σήματα και την τομή σε μια μηχανή έχει ισχύ τη συγκεκριμένη παραγωγικότητα ενώ η παραγωγικότητα σε συρμούς από το σύστημα το οποίο λέει είναι 15 σιγή ανά ώρα εκτυπωτικές πλάκες έχουμε τα οικονομικά μας στοιχεία τα οποία υπάρχουν πανέτοιμη του χαρτιού είναι τόσο για το περιεχόμενο και για τα εκεί για το εξώφυλλο το πόσο μας κοστίζει το μας κοστίζει υπερβολικό μέτρο να για κάθε τι που έχει πλάκα παρατηρούμε ότι έχουμε συγκεκριμένες μονάδες για να προσδιορίσουμε το κόστος για ένα πολύ σημαντικό γιατί δεν μπορούμε να δουλέψουμε χωρίς να μπορούμε να λέμε χαρτί να παράγει ένα χαρτί και να λέμε πως θα το κοστολόγηση μηδενίσει 1000 50000 ν Σερρών Στανίση χιλιόμετρα έχουμε ρόλο σε μετά τέλος πάντων όλα αυτά πρέπει να έχουν προσδιοριστεί πριν κάνουμε την οποιαδήποτε διαδικασία κοστολόγησης με σκορ κυβερνητικό ποίηση πόσο μας κοστίζει έχουμε άμεσα εργατικά στην εκτύπωση και οδηγούς που έχουν προϋπολογιστεί με βάση των εργαζομένων και πως αυτός συμμετέχει στην παραγωγή τα άμεσα κάποια στην Ασία είναι λίγο λιγότερα και την αστικοποίηση είναι αυτό που βλέπουμε γενικά βιομηχανικά έξοδα οπότε μάστορες άμεσα εργασίες όπως τις χαρακτηρίσουμε και βέβαια προχωράμε σε μια εκτίμηση κόστους παραγωγής λαδιού πάντοτε έξω λίγο γρήγορα για να δούμε το βασικό έναν το πόσο σύνθετο είναι το πρώτο πράγμα και αν φανταστείτε από ένα εργασία φανταστείτε να δώσετε 10 προσφορές 15 προσφορές μέσα σε μια ημέρα σε διαφορετικούς πελάτες με διαφορετικά στοιχεία και θα πρέπει να υπολογίσετε όλες αυτές παραμέτρους επί 20 φορές για άλλο για να δούμε πόσο σύνθετη διαδικασία καθόλου απλή διαδικασία και απαιτεί γνώση επιπέδου μηχανικού για να γίνουν όλα αυτά τα υλικά που χρειαζόμαστε και κατανοητή σε άμεσο και έμμεσο κόστος είναι βλέπουμε εδώ ένου α είναι το άμεσο και έμμεσο θα έχουμε στην στην διαφωνία μας αυτή το κόστος των πρώτων υλών η κατανάλωσή τους και όλα τα δεν τα έχουμε ξαναπεί αυτά δεν διατηρούν αποθέματα και αναφερόμαστε στα έμμεσα έλικας του με βάση τους τελέστηκαν ευλογημένο γενικών βιομηχανικών εξόδων όπως αναλύεται κατωτέρω έχουμε μήπως αγοράζουν το χαρτί συνήθως με το κιλό σε άλλες περιπτώσεις ανατέλλει 0 μετάδοση οφειλών θα πρέπει να υπολογίσουμε το βάρος για τη συγκεκριμένη παγκόσμια είναι μια εικασία την οποία την κάνουμε υπολογισμούς για να προκύψει εφόσον γνωρίζουμε πως αν προκύψει το κόστος την τη διάσταση του φύλου το τεχνητό φύλλο που θα απαιτηθούν για τις συνεργασία πάμε να δούμε λοιπόν πώς υπολογίζουμε το χαρτί των εσωτερικών σελίδων σελίδες διαστάσεις μήκος είναι 29 μηχάνημα στην 72 εκατοστά θα παραγγείλουμε λοιπόν χαρτί 61 επί 86 και θα έχουμε 16 ομάδες αναπήρων 8 σελίδες άνω χώρα που φύλου όπως φαίνεται στο διάγραμμα που ακολουθεί ένα όψη και πίσω όψη & έχουμε 16 55,80 σελίδων θα δουν πώς κατανέμεται το 80 σε σχέση με το 16 ως ελληνόφωνοι στο κάθε χρόνο έτσι πολύ βασικό χαρακτηριστικό το ξέρουμε όλοι ότι υπολογίζουμε πάντοτε με βάση τις προδιαγραφές της μηχανής μας τα δόντια της μηχανής όπως τα λέμε το σημείο δύο το φίλο μας επαναλαμβάνεται από αρπαγής και να οδηγηθεί μέσα στην εκτύπωση με την λοιπόν μια τσόντα σελίδες έχουμε πέντε επί χάρτου επί 3000 15 φύλλα χαρτιού όμως εδώ πρέπει να υπολογίσουμε επιπλέον αριθμό φίλων για αυτά που ονομάζουμε σκατά στη βόρεια Εύβοια θα χαλάσουμε φύλλα τόσο στην εκτύπωση ώστε στην ουσία λοιπόν υπολογισμό χονδρικά αν ήσουν εδώ κάθε 550 κιλά θα πρέπει να υπολογίσουμε συνολικά 750 πμ άλλο βασικό χαρακτηριστικό πρέπει να γνωρίζουν τα νέα της Τέχνης σας Καλησπέρα απορούν κατεργασία Γιάννη εσύ διαφέρει και μονόχρωμη θα έχουμε λιγότερα σκάρτα αν είναι παραπάνω τετράχρονη έχουν περισσότερες και αυτά έχουν προκύψει μας προδιαγραφές που έχουμε παίξει ξύλο μίσος τεχνολογιών που ο πάμε υπολογίσουμε το κόστος εργασίας συγνώμη το βάρος του χάρτη της εργασίας πόσο είναι παρά θέλουν γύρω στον ένα τόνο πολυπολικό 10 και με την τιμή που έχουμε για την αγορά των το χαρτί των εσωτερικών σελίδων μας κοστίζει 717,86 ευρώ πάμε να υπολογίσουμε την διαδικασία το εξώφυλλο ότι ξεφεύγει πάντα ανοιχτό όπως είναι λογικό και όπως ξέρουμε έχουμε τέσσερις απλές στη ένα όψη και αποτυπώνουν τη διάθεση της παγωνιάς συνεπώς απαιτούμε απαιτούνται τεράστιες εξώφυλλα επί τέσσερις μήνες στο βορρά κόπτονται 750 καθαρά πήγα και 150 πλήρες κατάνια πόσα το βάρος τους και τιμητές προκύπτει από την Apple υπολογίσιμο αυτό κάνουμε εδώ πέρα όσο πρέπει θα χρειαστούμε εδώ υπολογίζουμε το πόσο μας κοστίζει έτσι με παραγγελία για το με τις μηχανές σε έχουμε ειδικές πλάκες που είναι 7200 άσχετα αν έχουν πάνω θέμα 61 Tue 16 και ουσιαστικά 100 τ.μ. μας κοστίζει περίπου 80 80 λεπτά θέλουμε 8 εκτυπωτής φύλαξαν που κακοποιούνται που σημαίνει 40 εποχικές πλακίδια τις εσωτερικές τριβές οι απέξω 1000 τοπικές συνταγές όπως το θέμα μας είναι μονταρισμένο από ΑΒ όψη πάνω στις θέσεις του και εδώ έχουμε άλλο ένα στοιχείο που διαφοροποιείται θα βάλουμε δύο την ίδια μπρος και πίσω όψη μια επιφάνεια συγνώμη στον Τύμβο ώστε γίνονται στο χαρτί τούμπα να μπορέσουμε να τυπώσουμε το παγωνιά που λέμε να μπορέσουμε τυπώσουμε txt και στην πίσω όψη αντίστοιχα Α και Β όπως αλλού θέλουμε 44 τσίγκους επί το τ.μ. ήδη αναφέρεται που έχουμε έχουμε γύρω στα 36 τ.μ. για την παραγγελία τους κήπους ανέρχονται σε ενάμιση ευρώ το τ.μ. τότε το πως το δικό μας είναι βέβαια 60 περίπου ευρώ συνεχίζουμε 950 στο PC εξώφυλλα έτσι συν 50 ευρώ γέφυρα τότε θα έχουμε Τετρακόσιες 59 αγώνες τα μέτρα του φύλλου πλαστικού θα περαστεί ποιοι και πως αυτό είναι ουσιαστικά και θα έχουμε κόστους περίπου έως 100 ευρώ όπως βλέπουμε εδώ πέρα βλέπουν μια σειρά υπολογισμών που είναι απαραίτητα για την κατεργασία του κάθε εξέταση για το κάθε τι η Ευαγγελία που δεν είναι ίδια για την κατεργασία και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό λοιπόν πάμε σελίδες που έχουν ανάγκη ένα ποσό που είναι αυτό που είδαμε 1993 ευρώ πυροδοτώντας θέσεως εις τα και μεταβολές μετά τις εργασίες που θα επιφέρουν άμεσα τόπος παραγωγής και ξαναλέμε τα έμμεσα εργατικά όπως αμοιβές δικηγόρων υπαλλήλων και όλα αυτά είναι τα γενικά βιομηχανικά έξοδα άμεσα εργασίες που που έχουμε μέσα στην γενικότερη Ενιπέα τυπώσει τυπώσει πλαστικοποίηση και υπηρεσία και στην πράξη έχουμε αυτές τις τιμές εφόσον μιλάμε για χρόνο πλέον το οποίο όποιος λοιπόν έχει υπολογιστεί επιπροσθέτως 2,53 ευρώ και εδώ υπολογίζουμε το κόστος χρήσης των μηχανών δύο ώρες 40 έχουμε το σύνολο που είναι αυτό αντίστοιχα κόστη τα οποία από την εκτύπωση ρυθμίσεις της μηχανής καθαρή παραγωγή μας πιο καθαρισμός μηχανής βλέπουμε ότι είπε για τη συγκεκριμένη εργασία ναι έχουμε δυόμιση ώρες νεκρό χρόνο χρόνο κάνουν άλλες δουλειές και μόνο τέσσερις ώρες εκτύπωση που σημαίνει ότι το έμμεσο οι διαδικασίες στην οποία μηχανή δεν παράγει είναι αρκετά πολύ σημαντικό σε σχέση με την υπαγωγή λοιπόν αν συνεχίσουμε εδώ θα δούμε στα επόμενα βήματα ουσιών το την πλαστικοποίηση έχουμε ένα ώρα ρύθμιση μηχανής και ένα παραγωγή ίσως λίγο τραβηγμένο παράδειγμα να μην τόσο τόσο στο λιγότερο κράτος χάνει αλλά τελοσπάντων ας το δεχτούμε Ευθύμιος ΣΙΑ ισχύει το ίδιο στο δίπλωμα περισσότερα μετά την χάνεις περισσότεροι διαδικασία πριν να χωρίσουμε δίπλα στις σε σχέση με αυτή τη διαδικασία άρα και εδώ αυτά θα μπορούσαν να αναλυθούν επιπλέον ωστόσο εάν έχουν ομαλοποιηθεί τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια ωριαία ένα όριο κόστους για την υγεία των βιβλίων δεξιά κάτι που είναι αρκετά θετικό το σύνολο τώρα τις άμεσες δράσεις είναι εδώ όπως βλέπουμε και παρακάτω έχουμε τον καταλογισμό των γενικών βιομηχανικών εξόδων το οποίο προκύπτει ως εξής στη συγκεκριμένη εργασία λοιπόν έχουμε το συνοδό προϋπολογισμό γενικών βιομηχανικών εξόδων επτά 1000 πόσα ευρώ μου εάν έχουμε επιλέξει σαν καταλήγοντας εδώ μιλούν τις ώρες άμεσα εργασίας υπάρχουν κι άλλοι τρόποι αλλά αν έχουμε επιλέξει αυτό βρίσκονται τότε ας δώσουμε μια υποθετική υποθετικές δώσαμε σε εργασίας για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ένα έτος ίσως είναι ένα εξάμηνο ανά περιοχή από συσσώρευση τότε θα έχουμε ένα συντελεστή καταλογισμού των γενικών μηχανισμών εξόδων όποιος είναι 909,15 ευρώ ανά ανά ώρα άμεσης εργασίας ασχολείται με χωρίσαμε Σέρρες σωστά άρα λοιπόν αυτό θα πάει να καταλογιστεί μη στην συγκεκριμένη εργασία να δούμε τις ώρες που τους όποιος δούλεψε έγινε άμεσα εργασία στη μηχανή μας έτσι λοιπόν έχουμε αυτόν τον πίνακα για ένα συγκεκριμένο εξάμηνο βλέπουμε εδώ πέρα γενικά βιομηχανικά από εκτύπωση βιβλιοδεσία γνωστοποίηση δύο την χώρες που αναλογούν νιώσαμε εργασίας και υπολογισμός συντελεστή οπτικού των ελληνικών βιομηχανικών εξόδων ανά ώρα άμεσες που είναι διαφορετικός και την κάθε επιμέρους επεξεργασία και εδώ έχουμε ένα ακόμα θέμα της πολυσύνθετη διαδικασία παραγωγής όταν έχουμε βέβαια όλα αυτά μπορούμε να προχωρήσουμε στην στο φύλλο προϋπολογισμού κόστους παραγγελίας που έχει ασκηθεί από δικό μας Δείτε θέλω να πω ότι τόσο την επίμαχη στιγμή της εργασίας πότε ξεκίνησε ποτέ έληξε ενημέρωσε τους κ Σταμάτη σε εργασίες όπως έχουμε δει στα μαθήματα διαχείρισης διάχυση πάλεψε δήμου και παγώματος παραγωγής και βέβαια από εδώ και πέρα έχουμε κατανομή των κουν του ως παγκόσμιας σε διάφορες λογιστικές μονάδες απαιτείται τμηματοποίηση άμεσα τελικά άμεσα δεν έχει γίνει κάποια μηχανικά έξοδα με βάση το κάθε ένα υλικό που χρησιμοποιούμε το χαρτί το βλέπουμε εδώ και το κόστος του να το ουσιαστικά από την λογιστική κοστολογική διαδικασία παρουσίαση των δεδομένων του Σίμου συμμετέχουν στο κόστος της εργασίας και από κει και πέρα ακολουθεί μια διαδικασία με την οποία όλα αυτά απεικονίζονται όπως θα δούμε εδώ μονάδες κόστους κόστος σε ευρώ ώρες άμεσα ερευνητικό του συντελεστής γενικά βιομηχανικά έξοδα και κόστος ώστε να προκύπτουν συνολικά κόστη όπως βλέπουμε εδώ τα οποία θα πρέπει να προστεθούν πάμε λοιπόν να υπολογίσουμε τα κόστη σε άμεση ελληνικά άμεσα εργατικά γενικά βιομηχανικά έξοδα και κόστους μας κοστίζει αυτό που αλλάξαμε από το φυλλάδιο μας το οποίο είναι αυτό σύννομη είναι του κόστους βασιλικό και το κόστος ανά μονάδα πόσο μας κόστισε το καθένα και από κει και πέρα ερχόμαστε να ανέφεραν αναφερθούμε στο ποσοστό και γνωστό δύο προστίθεται η τιμή ανά μονάδα και ΦΠΑ για να διαμορφωθεί το τελικό κόστος για να δείτε μόνο λοιπόν όταν όλο αυτό πραγματοποιηθεί τότε μπορούμε να προχωρήσουμε στην μετέπειτα διαδικασία επιλογής στη γη ουσιαστικά για να περαστεί αυτό στα βιβλία Μέθανα πόθος αυτά απλώς θέλω να πω ότι από κει και πέρα υπάρχουν θέσεις για να κλείσουν αυτό ότι μπορούμε να υπολογίσουμε να έχουμε είπε καταλογισμό η που καταλογίζονται γενικών βιομηχανικών εξόδων αυτό το βλέπουμε απολογιστικά δε μπορούμε να δούμε από πριν γιατί δεν είναι δυνατό το πράγμα ωστόσο είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό αν τα από τα μέσα ειδικά γη και γενικότερα τα έμμεσα κόστη συμμετέχουν σημαντικά την παραγωγική μας διαδικασία και εδώ χρειάζεται ένα πιο ακριβής προσδιορισμός στην αρχή τη δουλειά μας όταν κάνουμε την αρχική κοστολογική εικασίες να προσδιορίσουμε τα κόστη τα κέντρα κόστους και όλα τα όλα τα στοιχεία τα οποία απαιτούνται είναι σωστή κοστολόγηση δε θα μείνω πολύ σ'αυτά απλώς θα ήθελα να τελειώσω λέγοντας ότι τελικά ρε προκύπτει πως δεν προκύπτει με βάση τον είπε καταλογισμό λοιπόν υπό το πρίσμα των γενικών βιομηχανικών εξόδων μια τελική μονάδα που είναι ήδη εδώ σε σχέση με την αρχή του υπολογιστή μου ήταν 0,55 μεγάλο λάθος εδώ λοιπόν βλέπουμε ούτε μια μικρή απόκλιση που είναι αρκετά σημαντικό να έχουν πολύ μικρή απόκλιση ανάμεσα στα προϋπολογισθέντα άνθρωπο έτσι γενικά βιομηχανικά έξοδα και στη και τον στη διαδικασία του υπερκαταναλωτισμού υπό κατάλογοι μου τους για την κάθε εργασία αυτό όμως γίνεται απολογιστικά στο εξάμηνο ως το τρίμηνο το χρόνο ανάλογα με την λειτουργία της κάθε επιχείρησης και έτσι πρέπει να να πώς να προσεγγιστεί έφεραν τελειώσω λέγοντας ότι κοστολόγηση του εντύπου μια πολύ σημαντική διαδικασία εικασία που χρειάζεται γνώσεις που δεν τις έχουν πάρα πολύ γι αυτό προκύπτουν συνεχώς θέσεις κοστολογούν στις γραφικές τέχνες που είναι αυτός που πάει είναι τεχνολόγος μηχανικός των γραφικών τεχνών και σ'αυτή την κατεύθυνση τα μαθήματά μας στο τμήμα ΜΜΕ των τέκνων διαμορφώνονται θα διαμορφωθούν ακόμα καλύτερα έτσι ώστε να καλύψουν αυτά τα αντικείμενα στα οποία υπάρχει ουσιαστική ζει είναι προσφορά θέσεων εργασίας είναι κάτι πολύ σημαντικό το οποίο πρέπει να δούμε και σαν τμηματάρχες αφηγητές και σαν να βρισκόσουν έπρεπε να κλείσω ευχαριστώ πάρα πολύ για την προσοχή σας και ελπίζω των μαθημάτων συνεισέφερε σε κάποιο ποσοστό ως την καλύτερη γνώση σε ότι αφορά τις συνθέτες επεξεργασίες των γραφικών τεχνών και το επίπεδο το οποίο πίστευε το οποίο πρέπει να έχετε για να μπορείτε να μπορεί κάποιος να εργαστεί αποτελεσματικά και με πολύ καλύτερες προοπτικές αμοιβής εμμείνουν στις επιχειρήσεις του κλάδου και πάλι ευχαριστώ