Το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα τένις "ARTA CUP", στα δημοτικά γήπεδα από 29 Απριλίου έως 6 Μάϊου (ARTA WebTV, 2023)
: Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την παρουσία τους σήμερα στη συνέντευξη τύπου του Διεθνές Πρωταθλήματος Τέννης που διεξάγεται στην πόλη μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Αρτέων για την παρουσία του εδώ, καθώς και τον πρόεδρο της Ένωσης της Βορειοδυτικής Ελλάδας, κ. Κωτσαρίνη, καθώς και τον πρόεδρο του ομίλου μας, ο οποίος έχει και τον λόγο. Καλησπέρα και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας εδώ. Για πρώτη φορά η Άρτα διοργανώνει σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Υιομοσπονδία Αντισφαίρισης, την ΕΦΟΑ και την ΔΕΕ ΖΟΜΑΤΙΩΝ Βορειοδυτικής Ελλάδος, το πανευρωπαϊκό πρωτάθλιμα αντισφαίρισης Arta Cup. Μετά από πολλές προσπάθειες που καταβάλαμε, καταφέραμε να φέρουμε στην πόλη αυτό το πρωτάθλιμα. Του δώσαμε την ονομασία Arta Cup και είναι μέρος του Tennis Europe Junior Tour. Σε αυτό το πρωτάθλιμα θα λάβουν μέρος παιδιά ηλικίας, έφηβοι, 11-14 ετών. Το πρωτάθλιμα έχει περίπου 100 συμμετοχές. 112 είναι ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών που θα μπορούσε να έχει. Θα έχουμε περίπου 100 συμμετοχές από περίπου 20 με 30 χώρες του κόσμου. Από την Ελλάδα και άλλες 20 με 30 χώρες του κόσμου που συμμετέχουν αθλητές. Θέλω να αναφερθώ στα οφέλη που έχει το τουρνουά. Αυτό που είναι σε δύο σκέλη τα οφέλη. Στο αθλητικό τομέα είναι μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση που βάζει την Arta στο χάρτη των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων. Είναι ένα αθλητικό γεγονός που θα έρχεται στην πόλη κάθε χρόνο. Εάν υπάρχει από εμάς και θα υπάρχει η διάθεση και από τον Δήμο Αρατέων που είναι αρρωγός. Ώστε να διοργανώνει το πρωτάθλιμ αυτό κάθε χρόνο στην πόλη και να γίνει θεσμός. Το ότι συμμετέχουν 100 αθλητές και είναι οι αθλητές αυτοί οι οποίοι του αθλητικού σκέλους είναι βαθμολογικά οι καλύτεροι στην κατάταξη της Tennis Europe. Και θα είναι δηλαδή καλύτεροι από τους καλύτερους Έλληνες και Ευρωπαίους αθλητές. Οι οποίοι θα έρθουν στην Άρτα, θα έρθουν για περισσότερες από πέντε ημέρες, θα μείνουν στην πόλη και σίγουρα αυτό έχει και οφέλη τα οποία έχουν και αντίκτυπο και αποτίβωμα στην πόλη καθώς θα διαμείνουν εδώ, θα δουν τα αξιοθέατα της πόλης μας, θα έχουν την Άρτα ως σημείο αναφοράς και στα επόμενα χρόνια ως ένα μέρος που διεξάγεται ένα σοβαρό τουρνό τέννης και κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω πάρα πάρα πολύ τον δήμαρχο Χρήστο Τζιροβιάννη για την βοήθεια που είχαμε για τη διοργάνωση. Πάντα είναι δίπλα και τους αντιδημάρχους που στάθηκαν πραγματικά στο πλευρό μας ώστε να γίνει αυτή η διοργάνωση και να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γιατί οι εγκαταστάσεις μας πραγματικά είναι πάρα πολύ καλές και αυτό το οφείλουμε τους δημορτέων. Θέλω να ευχαριστήσω την Ευρωπαϊκή Μοσπονδία της Φέρισης που μας έδωσε το πρωτάθλημα αυτό με τη συνεργασία με τη ΔΕΕ και τον Δημήτρη του Κωτσαρίνη και τον ευχαριστώ δημόσιο και όλους τους χορηγούς και ιδιαίτερα τον μεγάλο χορηγό τη ΦΕΤΑ Ήπειρος που στέκεται στο πλευρό αυτής της μεγάλης διοργάνωσης. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Εγώ από την πλευρά μου να καλωσορίσω αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός στην πόλη μας. Είναι πραγματικά ένα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα επισκεφτούν την ΆΡΤΑ αθλητές από όλη την Ευρώπη και από άλλες χώρες και είναι τιμή για μας να φιλοξενούμε τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις. Μέλημά μας είναι αυτές οι διοργανώσεις να γίνουν θεσμός, γίνεται στα δημοτικά μας γήπεδα σε συνεργασία με τον Όμυλο Αντισφαίρι της ΆΡΤΑ τον οποίο τον ευχαριστούμε και οφείλουμε να αγκαλιάσουμε ως Δημοτική Αρχή τέτοιες προσπάθειες όταν οι άνθρωποι του αθλήματος μπαίνουν μπροστά. Να ευχαριστούμε την Ομοσκονδία του Βόλαι, την Πανελλήνια Λαδίκη και την Ευρωπαϊκή... Συγγνώμη, Τέννης. Μιας το Βόλαι λέω να πω ότι φρόσφατα φιλοξενήσαμε πολύ μεγάλες διοργανώσεις στο Βόλαι και έπεται και συνέχεια σε αυτό. Αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι μπορούμε ως ΆΡΤΑ και πρέπει να το καταλάβουμε όλοι ότι να φιλοξενούμε μεγάλες διοργανώσεις σε όλα τα αθλήματα. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί από τη μία προάγει τον αθλητισμό. Ασχολούμαστε με τον αθλητισμό που εκεί οφείλουμε ως κοινωνία να οδεύσουμε τα παιδιά μας και να υπάρχουν και υποστήριξη όποιων ανθρώπων που κάνουν και πρωταθλητισμό. Και από εκεί και πέρα με αυτόν τον τρόπο να στηρίξουμε την κοινωνινία μας, τον τυποκοί μας κοινωνία με τον αθλητικό τουρισμό. Άρα, μέλημά μας είναι οι καλές υποδομές, τα αθλητικές υποδομές σε όλα τα αθλημάτα. Και από εκεί και πέρα να μπορέσουμε όλοι με την συνεργασία όλων να πετύχουμε τα καλά αποτελέσματα για την πόλη μας. Εγώ θέλω να πω ότι το αγήπεδο του τέννης είναι σε μια καλή κατάσταση. Υπάρχουν πολύ καλές ακαδημίες και αθλητές και προπονητές που ασχολούνται στην πόλη μας. Και γι' αυτό εμείς το τελευταίο διάστημα, πέρα από τον εξεχρονισμό αυτό που κάναμε και την βελτίωσή σου να καταστάσουν στα γήπεδα τα υφιστάμενα και στο ΤΑΦΕΝΙΑ τα γήπεδα, έχουμε υποβάλει πρόταση στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσις, στην περιοχή εις εκεί στο παραποτάμιο απέναντι από το Κάστρο, να δημιουργήσουμε και άλλα γήπεδα τέννης για να έχουμε περισσότερα γήπεδα όπως και έχουμε βάλει και στο τεχνικό μας πρόγραμμα να δημιουργήσουμε και γήπεδο τέννης στην Καμπί που εκεί υπάρχει ο χώρος. Άρα δηλαδή θέλουμε να υπάρχουν, να επεκτείνουμε αυτό το άθλημα. Κλείνοντας να ευχαριστήσω και εγώ τους χορηγούς, είναι πολύ σημαντική η συμβουλή των χορηγών σε αυτές τις εργανώσεις και η συμβουλή των φορέων όπως είναι το επιμιλητήριο Άρτας και η Περιφέρεια Υπείρου που αγκαλιάζεται αυτή την προσπάθεια, θα είμαστε δίπλα σε ό,τι προσπάθει και αναλαμβάνεται για το καλό τους πόλεις μας. Σας ευχαριστώ πολύ. Να καλησπαιρίσω και να ευχαριστήσω και εγώ από τη μεριά μου και τον Πρόεδρο του Κ.Τοθωμά και τον Δήμαρχο τον κ.Τσιρουγιάννη. Σαν Πρόεδρος της ΕΣΑΒΔΕ της Ένωσης Ατησφέρειες Βορειοδυτικής Ελλάδος θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στον Πρόεδρο, στο ΔΔΣ, θα ονομάσω την Εύα της Ιαπάτη, η οποία δεν είναι στο ΔΔΣ αλλά είναι τα μία στην Ενωσία μας, που πολεμάνε πάρα πολλά χρόνια, να φέρουν ένα πανευρωπαϊκό τουρνουά στην Άρτα. Το καταφέρανε, αξίζουν συγχαρητήρια με την επιμονή και την υπομονή την οποία είχανε. Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Δήμαρχος Σαρτέων σε οτιδήποτε και αν κάνουμε, θα το πω λίγο λαϊκά, δεν έχει θα δούμε και τα λοιπά, τολμάει, προσπαθεί να κάνει τις εγκαταστάσεις, είναι αργός, γιατί χωρίς τους Δημάρχους, επειδή όλες οι αδελτικές εγκαταστάσεις, με ξέρεις κάποια ιδιωτικά κλαμπ, ανήκουν στους Δήμους, άρα ο εκάστοτες Δήμαρχος είναι και ο ιδιοκτήτης, είναι πάντα δίπλα, ευχαριστούμε πάρα πολύ Δήμαρχε, αυτά σαν Πρόεδρος της ΕΕ. Τώρα να δώσω λίγο κάτι σαν αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Πρωταθυμάτων, τι είναι το Tennis Europe. Το Tennis Europe είναι, ο Γιώργος ο Δωμάς είπε ότι είναι από τη φύση του λίγο, θα πει και λίγο λιγότερο, εγώ πιστεύω θα είναι 110 παιδιά και όχι 100. Θα είναι και τα alternate, τα οποία θα γεμίσουν τα ταμπλό. Αυτό τι πάνε να πει, πάνε να πει ότι θα έχουμε 32 και 24, 32 και 24 αγόρια και γκορίτσια στα προκροματικά που είναι για 2,5 ημέρες και θα χρειαστούμε και άλλα 32 και 24 και 32 και 24 αγόρια και γκορίτσια μαζί με τα διπλά τις επόμενες 4 ημέρες. Το Τουρνά είναι 7 ημέρες, πιστεύω ότι για 6 ημέρες αυτό που λέμε αθλητικό τουρισμό στην Άρτα, θα είναι ένας αθλητής επί 1,2 που είναι κατηγορίες 11, 12, 13, 14 ετών, θα έχουμε γύρω στα 200 άτομα που θα πρέπει να φάνε, θα βάλουνε βενζίνη, να κοιμηθούνε, να διασκεδάσουνε. Είναι κάτι το οποίο αξίζει συγχαρητήρια και στο Νόμιλο και στο Δήμο. Είναι κάτι το οποίο θα γίνεται εισιώς. Δεν υπάρχει περίπτωση το Τουρνά για κανέναν λόγο τα παιδιά να το αφήσουν, να μην κουραστούν, γιατί καταλαβαίνω ότι έχουνε τώρα 15 ημέρες Wild Card με τους επιδιτητές, με την κρίνια, με την πίεση που δέχονται από όλη την Ελλάδα να παίξουν τα δικά τους παιδιά. Πρέπει να έρθουν και οι ξένοι όμως να παίξουνε. Πρόεδρε θα κάνεις υπομονές στα αγαπία αυτά, θα έχεις ψυχραιμία. Θα πρέπει να έρθουν οι ξένοι αθλητές και το σημαντικότερο από όλα που καταλαβαίνουν αυτοί που ασχολούνται με το τέννης είναι το προπύριο, τον ITF, τον οποίο σας δίνω το λόγο μου, σαν αντιπρόεδρος, θα έχουμε τέσσερα του χρόνου ITF. Άρα το τέννης ευρώ, τα 14, τι μας κάνει, μας δίνει τη δυνατότητα τα παιδιά να βγάλουν IP, να πληρώσουν την τέννης ευρώ και την ITF, να κάνουν τις δυνατότητές τους παιχτικά για να πάνε στα ITF που είναι από 16, 17, 18 χρονών για τα κολέγια στην Αμερική. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό το 14, ευχαριστούμε πάρα πολύ την Ομοσπονδία, ευχαριστούμε πάρα πολύ την τέννης ευρώ. Θα το δείτε οι δημότες των Αρτέων, οι επιχειρηματίες που είναι στην αισθίαση, ακούω διάφορα ότι γίνεται ένα τρίτο τορουνάκι, ποιοι κερδίζουν λένε, κερδίζουν οι ξενοδόχοι. Με όλο το θάρρος, οι ξενοδόχοι δεν έχουν ούτε χοιρινά, ούτε κότες, ούτε ζαρζαβάτια πίσω από το ξενοδοχείο. Όλο αυτό φέρνει κύκλο. Άρα θα ήθελα πάρα πολύ να πω ότι δουλεύουν όλοι. Και όταν έχεις 200 άτομα σε μια νεκρή σεζόν γιατί δεν έχουμε θάλασσα, θα είναι πολύ σημαντικό, όπως λέει και ο φίλος ο Καραμπέτς ως δήμαρχη, να κυκλοφορήσει το ευρώ στην πόλη. Και ο φίλος ο Ζενιάς. Αυτά δεν θέλω να κουράσω. Ήθελα πάρα πολύ όλων τον κόσμο, επειδή η εγκαταστάσεις είναι πάρα πολύ ωραίες με τις κερκίδες τους, να έρχονται. Δεν είναι νεκτυρινή αγώνιση. Απαγορεύεται να γίνονται νεκτήρια. Οι αγώνεις θα είναι μέχρι τις 9 η ώρα. Θα ξεκινάνε 9 με 10 το πρωί και θα τελειώνουν στις 9. Ελάτε να δείτε αυτό το όμορφο άθλημα που δεν έχει βομολοχείες, που δεν έχει μαλώματα. Να το ευχαριστηθείτε και επειδή είναι πολύ υψηλό το επίπεδο θα έρθετε και ωραία τέννηση. Ευχαριστώ όλους. Θέλω να κάνω την εξής σημείωση για τις μέρες που θα διαξάγει το τουρνάδι από τις 29 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου. Τα γήπεδα δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούνται από το κοινό. Το κοινό το οποίο θέλει να χρησιμοποιήσει τα γήπεδα και να παίξει θα είναι στη διάθεσή του για τα γήπεδα του ΤΑΦΕΝΙΑ στους Κωνστακιούς για αυτές τις μέρες που γίνει το τουρνάδι. Πράγματι θα είναι πάρα πολύ ωραίοι αγώνες. Νομίζω ότι και στους φιλάθλους του τέννης, αυτούς που αρέσει το τέννης δηλαδή και νομίζω ότι θα είναι πάρα πολύ καλή ευκαιρία να δουν αγώνες επίπεδο αυτές τις μέρες από το πρωί μέχρι το απόγευμα στις 8-9 η ώρα που θα τελειώνουν και σε αυτούς που δεν αρέσει γιατί θα σας αρέσει πραγματικά όντως. Σας ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ. Πόσο σημαντικό ήταν για το νόμιλο της Φέρσης της Άρτας να πετύχει τελικά να έρθει όλη αυτή η μεγάλη διοργάνωση στην Άρτα αλλά και τι συνέβαλες αυτό το δικό σου στο μεράκι για να το καταφέρετε να έρθει εδώ ή και οι υποδομές. Ωραία ερώτηση κύριε Αγγέλη, σας ευχαριστώ. Είναι αλληλέντατα δηλαδή χωρίς υποδομές δεν θα μπορούσαμε να φέρουμε μια τέτοια διοργάνωση. Το ότι οι υποδομές μας είναι σε καλό επίπεδο από εκεί ξεκινάς για να φέρεις μια διοργάνωση τέτοιου επίπεδου. Αν δεν έχεις τις υποδομές αυτοί που θα έρθουν φέτος μάλλον θα καταλάβουν ότι τους κοροϊδεύεις, ότι έρχονται σε μια πόλη που δεν έχει υποδομές για να παίξουν και δεν θα ξανάρθουν λογικά οπότε μιλάμε για μια από τα ικανότητα δεν καταφέρνεις να το κάνεις θεσμό. Εμείς αυτό που θέλουμε φέρνοντας του τουρνουά είναι επειδή δεν μας το παίρνει κανείς πλέον, είναι στο χέρι μας να γίνει του χρόνου, να γίνει και την επόμενη χρονιά και την επόμενη χρονιά. Οπότε αυτό που είναι σημαντικό είναι να δώσουμε φέτος, να κάνουμε φέτος μια πάρα πάρα πολύ καλή αρχή και στην πορεία να διατηρήσουμε το επίπεδο υψηλό ώστε να γίνει θεσμός. Και αν δεν έχεις υποδομές εννοείται ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Το είπα και πριν, ο Δήμορς Αρτέων και ο Δήμορς Χριστούλης Σωτήρης και ο Παρατηλής Σοκολέτσος βοήθησαν πραγματικά και βάλαμε πλάτη αυτές τις μέρες. Οι άλλοι φορείς της Άρτας κατευθείαν ανταποκρίθηκαν γιατί εμείς με αυτή τη βοήθειά τους καταφέραμε και πήραμε υλικό, κάναμε πάρα πολλές δουλειές που χρειαζόταν όμως ώστε να αρθεί στο επίπεδο αυτό, ώστε να κάνει την διοργάνωση χωρίς να υπάρχει η παραμικρία τέλεια. Για να το φέρουμε όμως, πραγματικά αγωνιστήκαμε τον προηγούμενο καιρό, προσπαθήσαμε πάρα πολύ και ίσως να είναι και το μεράκι όχι μόνο του δικό μου, όλου του ΔΑΣ. Τι είναι και τι κάνουμε αν έχουμε ένα σύλλογο που πίσω δεν φέρνει διοργανώσεις. Απλά να λέμε ότι κάνουμε προπονίσεις ή ότι χρησιμοποιούμε τα γήπεδα. Πρέπει ανταποδοτικά στον Δήμο που μας παραχωρεί τα γήπεδα να γίνονται διοργανώσεις, να γίνονται προπονίσεις, ότι εμείς ανταποδοτικά προσπαθούμε για την πόλη να επιστρέψουμε πίσω αυτό, τη διοργάνωση. Και εκτός αυτού να προωθήσουμε και το άθλημα, γιατί ο σκοπός του Σωματείου είναι να προωθήσει το άθλημα. Σας ευχαριστούμε. Ο Όμλος της Σφέρειας της Άρτας του 2014 έχει 40 παιδιά. Πλέον έχει πάνω από 150. Αυτό δεν οφείλεται, οφείλεται, έχει μια άνθιση του τέννης πανελλήνια και πανευρωπακή, δηλαδή η Ελλάδα στο τέννης πάει καλά. Και όχι μόνο επειδή έχει τις επιτυχίες του Τσιπά ή της Σάκαρη, γιατί γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια από την Ομοσπονδία. Ο πρώην πρόεδρος και είναι αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στις Σφέρειες του Πειρουζανιάς, καταβάλει συνεχώς άοκνες προσπάθειες, ας πούμε, να προωθήσει το άθλημα και να το μεγαλώσει στην Ελλάδα. Είναι προσπάθεια πολλών ανθρώπων και πολλών παραγόντων. Και σίγουρα βοηθάνε μεγάλοι αθλητές, αλλά για να φτάσουν και αυτοί μεγάλοι αθλητές εκεί, έπρεπε δουλειά από πίσω, που έγινε από την Ομοσπονδία όλα αυτά τα χρόνια. Η Μίτρη σου ξέρει, γιατί είναι πολύ πιο έμπρος και πολλά χρόνια πριν από εμένα στην Ένωση και ασχολείται με την ενδυσφέρηση. Ευχαριστώ, με συγχωρείτε. Οπότε όλα συμβάλουν, δηλαδή και οι επιτυχίες των μεγάλων αθλητών, αλλά και δουλειά που γίνεται από τους παράγοντες του αθλητισμού και των συλλόγων και των συμματείων και της Ομοσπονδίας. Δημοτική αρχή, ξηλά στην Ατζέτα όσον αφορά τον ποιός του αθλητισμός και το βλέπουμε μιας και την τελευταία φορά διότανόθηκε το Final Four, και πρώτον θα ακολουθήσουν και άλλα τέτοια με αυτά τα αποτελέσματα. Υπάρχουν και τους συλλόγους πρώτα, οι οποίοι είναι καθήλοι αρμόδοι για το άθλημα, αλλά και σε εμάς έτσι ώστε να μπορούμε να υποστηρίξουμε τέτοιες εργανώσεις. Έχουμε δείξει και στο handball και στο volley πρόσφατα που ήταν μια μεγάλη επιτυχία το Final Four που έγινε στην πόλη μας των γυναικών. Γι' αυτό και το καλοκαίρι έρχεται και η Εθνική Ελλάδα να κάνει την προετοιμασία του volley των γυναικών, που είναι κάτι πάλι πολύ σημαντικό. Αυτό που έρχεται τώρα στο τέννης, συζητάμε για το 24 για το volley πάλι σε ένα ευρωπαϊκό, στις χαμηλέτερες κατηγορίες, όμως και κάτι το οποίο έχει σημασία να το πούμε. Καταρχήν σήμερα στην πόλη μας είναι το περιφερειακό του Δυτικής Ελλάδος, το volley που φιλοξενείται ο τελικός σήμερα στην πόλη μας. Αυτό, όμως, είναι σημαντικό, το οποίο αξίζει να το πούμε, είναι ότι κοβεττιάζουμε με την Ομοσπονδία της Αλληείας να κάνουμε στο Παραποτάμιο Πάρκο το Πανελλήνιο Προτάθλημα Θαλάσσιας Αλληείας, που δηλαδή θα βάλουμε τα καλάνια εκεί για να ψαρεύουμε και να τα ξαναρρίχνουμε στην πόλη, δηλαδή και εγώ δεν το ξέρα ότι ποιος πιάνει το μεγαλύτερο ψάρι στο παραλίμνιο. Η περιοχή που ήρθε ο Ομοσπονδίας σε επαφή μαζί μας θεωρεί ότι είναι από τις καλύτερες περιοχές στην Ελλάδα και θέλουμε φέτος να κάνουμε και εκεί το Πανελλήνιο Προτάθλημα. Θέλω να πω δηλαδή ότι εμείς λέμε ναι σε όλα όταν αφορά τα αθλήματα. Θυμίζω ότι και το Πανελλήνιο Προτάθλημα Ποδηλασσίας είχε γίνει στην πόλη μας και το στίχημα είναι αυτή η πολύ καλή συνεργασία, δηλαδή καλές αθλητικές υποδομές, ενεργούς συλλόγους με αγάπη για το άθλημα και εμείς ως Δήμος αλλά όχι μόνο εμείς το δείξαμε τώρα όπως είπε και ο Πρόεδρος η περιφέρεια επίρου, το επιμιλητήριο, η παιδιπίρου, η κένδυο όταν χρειάζεται, οι φορείς, οι επιχειρήσεις στο τόπο μας είναι δίπλα. Άρα είναι μια συλλογική προσπάθεια όλων μας για να μπορέσουμε να στηρίξουμε έτσι το άθλημα και την τοπική οικονομία παράλληλα.