04 ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΝΤΟΛΑΝ (Ελληνικό Ιστορικό Ευαγγελικό Αρχείο, 2020)
: Σε ευχαριστούμε πολύ. Θα καλέξουμε τον πατέρα Λέονα Αρντόλαν, Αγγλικανό Πάστορα και εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου του Καρτάρβουρη για έναν Σύνταγμα Χαιρετισμού. Εναλέκτο. Σε γνώμη παραπολή, à la famille Λίσσο Αγγλικά. Σε ευχαριστούμε πολύ για τον πατέρα Χαιρετισμού, Αγγλικανό Πάστορα και εκπρόσωπο του Καρτάρβουρη για έναν Σύνταγμα Χαιρετισμού. Ήταν μια μεγάλη πρόταση αυτή. Κατά βάση, σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση σε αυτή τη συγκεκριμένη εκδήλωση και θα τα πάμε καλύτερα στη συνέχεια. Σε ευχαριστούμε πολύ για τον πατέρα Χαιρετισμού, Αγγλικανό Πάστορα και εκπρόσωπο του Καρτάρβουρη για έναν Σύνταγμα Χαιρετισμού. Σε ευχαριστούμε πολύ για τον πατέρα Χαιρετισμού, Αγγλικανό Πάστορα και εκπρόσωπο του Καρτάρβουρη για έναν Σύνταγμα Χαιρετισμού. Επίσης φέρνει πολλούς χαιρετισμούς και την αγάπη του Αρχιεπισκόπου Τζάστιν, ο οποίος είναι Αρχιεπίσκοπος της Καρταρβουρίας στην Καρταρβουρία. Δεν είναι δυνατόν να καταγράψουμε με ρεαλιστικό τρόπο τα ονόματα των πιστών Αγγλικανών ιερέων, που υπηρέτησαν τον Άγιο Παύλο, τον Αγγλικαϊκό Ναό, σαν εφημέροι με την Συμμάχικη Βρετανικός Στρατός στο Δέσσερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Μεταξύ αυτού που είναι ονοματίζονται, ο ονομάτου είναι 29ο, που καταγράφονται από τα ονόματα των κληρικών Αγγλικανών στο παρεκκλήσιο του Αγ. Παύλου. Το πρώτο όνομα, φυσικά, είναι του Χενρί Δανιελ Λίβς. Υπάρχει μια πλάκα στο στίχο του Αγ. Παύλου, που αναφέρει την διακονία του και τον θάνατό του, στην Πειρυτότοχη 1745, το οποίο επίσης αναφέρει τους θανάτους του μοναχολιού του και της γυναίκας του Χάριετ στην Καστανιότισα, στη βόρεια Αίδεια, τον Άγουστο 1754, και το θάνατο στην Αθήνα του εγγονού. I got it. I told them already. The inscription then reads, the memory of the just is blessed. The year of Henry Daniel's death is just two years after the consecration of St. Paul's Church, which was in 1843. The construction of the Holy Temple began just four years earlier. The late 1830s is only a decade after the emergence of the newly liberated State of Greece. I think we can safely say that the Anglican Church has been a partner with the Greeks for virtually the whole of their existence as a new state. This is a statement with which Anglicans should be justly proud. And founding fathers of the Anglican project, such as Henry Daniel Leaves, should never be forgotten. The memory of the just is blessed. The Bible Society, for which he was the local agent here in Athens, and the work of the small but significant Anglican congregation, continued and continues with only erratic breaks during the German occupation of Greece. I hope that Henry Daniel Leaves would appreciate that from the little church where he was the very first chaplain, some exemplary work has been done within Greek society, assisting in the refugee and migrant crisis, and supporting organizations whose programs assist Greek citizens, who have suffered in the lean years of sharp austerity. As well as this work, we have developed good working relations with other Christian traditions, Orthodox, Catholic and Protestant. All that is being done in 2019 had to start somewhere and with someone. Today we should thank God for his blessings and for the blessed ministry of Henry Daniel Leaves and his successors here in Athens. Thank you very much.