Ενημέρωση πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου / Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου Καλό μεσημέρι. Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσίασε τον οδικό χάρτη πολιτικών που θα επιτρέψει στην Ελλάδα και τους Έλληνες να βαδίσουμε με ασφάλεια, σταθερότητα και σιγουριά μέσα στον τυφώνα των διεθνών κρίσεων που χειμάζουν την Ευρώπη […] - Σπύρος Λουκόπουλος (Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, 2022)
Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου Καλό μεσημέρι. Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσίασε τον οδικό χάρτη πολιτικών που θα επιτρέψει στην Ελλάδα και τους Έλληνες να βαδίσουμε με ασφάλεια, σταθερότητα και σιγουριά μέσα στον τυφώνα των διεθνών κρίσεων που χειμάζουν την Ευρώπη […]: Ενώ καλό μεσημέρι Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τον οδικό χάρτη πολιτικών που θα επιτρέψει στην Ελλάδα και στους Έλληνες να βαδίσουμε με ασφαλείας σταθερότητα και σιγουριά μέσα στον τυφώνα των διεθνών κρίσεων που ρημάζουν την Ευρώπη μετά την πάνδημη αλλά και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία οι προκλήσεις και οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι με εφόδιο τη γνώση τις εμπειρίες στον επαγγελματισμό τη διαχειριστική επάρκεια που πήδηξαν όλο το προηγούμενο διάστημα έχουμε καταφέρει να αποκρούσουμε ένα μεγάλο μέρος της άγονης ακριβείας στηρίζοντας την κοινωνία μεν από τα τρεις μεγαλύτερα προγράμματα απέναντι στην ίδια και ακρίβεια στην Ευρώπη Πρωθυπουργός the bar δεν περιορίστηκε μόνο στην άρση των μέτρων ανέπτυξε και ένα σαφές εφαρμοστικό πλάνο το οποίο έχει έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή ήδη τα μέτρα εξειδικευτεί λεπτομερώς από τους αρμόδιους υπουργούς και σύντομα θα τεθούν σε σε πλήρη ισχύ έτσι ώστε να μην μένουμε πίσω τις εξελίξεις και να μπορούν οι πολίτες να κάνουν εγκαίρως τον προγραμματισμό της ζωής τους για το επόμενο δύσκολο χρονικό διάστημα που έχουμε μπροστά μας με συνέπεια και συνέχεια δίνουμε στον πολίτη τη σιγουριά που τόσο πολύ χρειαζόμαστε μέσα σε ένα περιβάλλον τόσο μεγάλης αστάθειας για να μπορέσουν όλα όσα εξαγγέλθηκαν και όλα όσα σχεδιάζουμε να πραγματώσουν χρειάζεται πολιτική σταθερότητα την οποία και θέτουμε ως βασικό μας πολιτικό στόχο στην παρούσα πολιτική κατάσταση στην παρούσα πολιτική συγκυρία βλέποντας την κατάσταση αλλά και τη συμπεριφορά της αντιπολίτευσης είναι προφανές ούτε για την κυβέρνηση υπάρχει μόνο ένα δρόμος να αποτελέσει το θεματοφύλακα της σταθερότητας αυτής η σταθερότητα είναι ζητούμενο σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς άλλες χώρες έχουν εισέλθει οι εισέρχονται σε περιδίνηση αυτό δε βοηθά στην αντιμετώπιση των μεγάλων κρίσεων θα λίγο τις επιδεινώνει κιόλας για να μπορέσουμε να αντέξουμε και να ξεφύγουμε τελικά από τον στρόβιλο των κρίσεων χρειάζεται μελετημένο σχέδιο χρειάζεται εφαρμοστικό πλάνο χρειάζεται διαχειριστική επάρκεια και κυρίως ισχυρή πολιτική βούληση η κυβέρνησή μας θα παραμείνει προσηλωμένη σ' αυτά το επόμενο χρονικό διάστημα με τις εκλογές του 2023 ειδικότερα ένα φιλόδοξο σχέδιο στεγαστικής πολιτικής μπαίνει άμεσα σε εφαρμογή με προτεραιότητα τους νέους ανθρώπους τους νέους μας και τα νέα ζευγάρια τις λεπτομέρειες του σχεδίου ανέδειξαν σήμερα λίγο πριν οι αρμόδιοι υπουργοί στις βασικές του γραμμές το σχέδιο αυτό όπως το παρουσίασε ο υπουργός και διακοσμεί τα έξι διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης φτάνει το 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ και θα απευθύνεται σε 137000 ωφελούμενους με μια σειρά από πρωτοβουλίες ώστε να αποκτήσουν οι να μισθώσουν φθηνότερο σπίτι οι δράσεις θα ξεκινήσουν από τον επόμενο μήνα ενώ εκείνος που προϋποθέτουν νέες κατασκευές θα αρχίσουν να αναπτύσσονται σταδιακά το σχέδιο αυτό είναι ένα από τα πλέον καινοτόμα και δραστικά στην Ευρώπη και σε σύντομο χρόνο θα φέρει απτά αποτελέσματα προς όφελος της νέας γενιάς η κυβέρνησή μας όμως ταυτόχρονα έχει αποδείξει ότι ασκεί και αυτό θα συνεχίσει να κάνει κοινωνική πολιτική στην πράξη που να φέρνει αποτελέσματα σε εκείνους που έχουν ανάγκη μεγάλο μέρος των μέτρων που ανακοίνωσε Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης ύψους πάνω από 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ αφορούν την πλειονότητα των 2,4 εκατομμύρια συνταξιούχων αλλά και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων δεν είναι όμως τα μόνα μέτρα κοινωνικής πολιτικής που μπαίνουν άμεσα σε εφαρμογή ιδιαίτερα σημαντικά είναι κι άλλα μέτρα όπως π.χ. η επέκταση του επιδόματος μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα καθώς και κατάργηση της εισφοράς 1% υπέρ του πρώην ταμείου πρόνοιας δημοσίων υπαλλήλων μέτρα που θα ενταχθούν στο νομοσχέδιο για τον εξοπλισμό του ασφαλιστικού συστήματος που θα αναρτηθεί σύντομα σε διαβούλευση σύνολο πέντε από τα σημαντικά θετικά μέτρα στην κατεύθυνση της στήριξης κοινωνικής πολιτικής αυξήσεις πάνω από 600 στις κύριες συντάξεις από πρώτους προ του 2023 αυξάνονται οι κύριες συντάξεις για πάνω από τα δύο τρίτα των συνταξιούχων περίπου 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχους που αναμένεται να ξεπεράσει αυτή σε αυτή του 600 δεύτερον η κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης πέραν των δημόσιων υπαλλήλων αφορά συνταξιούχους με εισοδήματα πάνω από 12000 ευρώ και πρέπει να τονιστεί πως τα χρήματα αυτά δεν αφορούν μόνο τις συντάξεις αλλά το σύνολο των δηλωθέντων εισοδημάτων τους συνταξιούχους τρίτον οι εφάπαξ ενίσχυση διακοσίων 50 ευρώ σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες το δεκέμβριο πρόκειται να δοθεί και πάλι εφάπαξ αιτία ενίσχυση στους ευάλωτους συμπολίτες μας για 150 ευρώ για 100 προηγουμένως ενώ διευρύνεται σημαντικά το πλήθος των ωφελούμενων συνταξιούχων καθώς την άνοιξη θα λάβουν ως συνταξιούχοι έχουν πλέον μηνιαίο εισόδημα οκτακοσίων ευρώ σε αντίθεση με τα 600 ευρώ που είχε το προηγούμενο διάστημα τέταρτον η επέκταση του επιδόματος μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα στη μητέρα και στον πατέρα εναλλακτικά το επίδομα μητρότητας επεκτείνεται στον ιδιωτικό τομέα από τους έξι μήνες σε μια το μέτρο μπορεί να εφαρμοστεί εναλλακτικά και για τον πατέρα του να δουλεύουν νέα και αποσκοπεί πρωτίστως στη στήριξη της οικογένειας και στην εξίσωση ουσιαστικά μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υποτιμά το επίδομα θα καταβάλλεται από την τρύπα από τη δημόσια υπηρεσία απασχόλησης και πέμπτον η κατάργηση της εισφοράς 1% υπέρ του πρώην ταμείο πρόνοιας δημοσίων υπαλλήλων το μέτρο αυτό σε συνδυασμό με την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τους δημοσίους υπαλλήλους οδηγία μέσα στην ενίσχυση των εισοδημάτων τους τέλος θέλω να έρθω σε προγράμματα για την ενίσχυση της απασχόλησης κεντρική προτεραιότητα της κυβέρνησής μας όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη συνεχή ενίσχυση της απασχόλησης δεν εφησυχάζουν παρά τα θετικά αποτελέσματα που συνεχώς παρατηρούμε στο κομμάτι αυτό έτσι δημόσια υπηρεσία απασχόλησης έβαλε από τις 12 Σεπτεμβρίου σε εφαρμογή ένα ακόμη πρόγραμμα και προγραμματίζει άλλα έξι που θα τρέξουν στο επόμενο δεκέμβριο έχουν συνολικό προϋπολογισμό 516000000 ευρώ και θα καλύψουν συνολικά 56200 δικαιούχους το πρώτο τα προγράμματα που ήδη τέθηκε σε εφαρμογή αφορά την επιχορήγηση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών τριών 1000 νέων από 18 έως 29 ετών με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία το δεύτερο πρόγραμμα αφορά την επιχορήγηση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών τριών 1000 διακοσίων περίπου ελεύθερων επαγγελματιών 30 45 ετών στις λιγότερο αναπτυγμένες περιφέρειες της χώρας στην περιφέρεια και στην περιφέρεια δυτικής μακεδονίας με έμφαση πάλι την ψηφιακή οικονομία επιπλέον η δράση αφορά 220 νέες επιχειρήσεις που έχουν δημιουργήσει πρώην άνεργοι ηλικίας 30 έως 45 ετών στην περιφέρεια δυτικής μακεδονίας το τρίτο πρόγραμμα αφορά την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας για 10000 ανέργους νέους ηλικίας 18 έως 30 ετών υποχρεωτικής εκπαίδευσης που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της ΥΠΑ το τέταρτο πρόγραμμα αφορά τη δημιουργία 10000 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης συγκεντρωμένο στο μητρώο της ΥΠΑ Λυκίας από 45 ετών και άνω σε περιοχές με πολύ υψηλή ανεργία και τέλος το πέμπτο πρόγραμμα αφορά την απασχόληση 10000 ανέργων που αντιμετώπιζαν εμπόδια στην ένταξη στην επανένταξή τους στην αγορά εργασίας το 6ο πρόγραμμα αφορά την επιχορήγηση επιχειρήσεων για την απασχόληση 5000 ανέργων στους τομείς της πράσινης οικονομίας με έμφαση στις γυναίκες 18 66 το σας ευχαριστώ πολύ και παρακαλώ αυτό της εκπρόσωπε ένα σχόλιο για την παρακολούθηση του κυρίου Πιτσιόρλα από την στάνη ταξί σύμφωνα με αυτά που βλέπουμε σε σε δημοσιεύματα καταλαβαίνει κανείς ότι για άλλα πράγματα πηγαίνει εξεταστική επιτροπή αλλά βγαίνουν στην επιφάνεια προκύπτει ένα μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση η οποία ανάμεσα στα άλλα αναδεικνύει και την υποκρισία του κυρίου Τσίπρα και αξιωματικής αντιπολίτευσης και αναδεικνύει την υποκρισία για πολύ συγκεκριμένους λόγους πρώτα απ όλα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αποδεικνύεται ότι επί των ημερών του κυρίου Τσίπρα παρακολουθούσε πολιτικά πρόσωπα που πρώτος θα έπαιρνε τέλος πολιτικό πρόσωπο αλλά εν πάση περιπτώσει τον παρακολουθούσε ημεδαπού έγινε υπουργός προκύπτει με σαφήνεια ότι κέρδους αλλά δεν είχε ιδέα για παρακολούθηση του έπρεπε να έρθει στο φως η υπόθεση Ανδρουλάκη για να μάθει ο ίδιος και όλοι εμείς οι υπόλοιποι ότι παρακολουθούνταν και στις σχολές εκείνο το διάστημα επίσης παρά το γεγονός ότι δεν υπάγονταν τότε στον κύριο Τσίπρα βλέπουμε ότι υπήρχε ένα συνεχής ενημέρωση του διοικητού της ΕΥΠ για τις παρακολουθήσεις στελεχών της κυβέρνησης του κυρίου Τσίπρα προς τον ίδιο τον κύριο Τσίπρα και παρεπιπτόντως αναδεικνύονται και άλλες πτυχές της υπόθεσης αυτής shopping θα δούμε στην πορεία πως θα εξελιχθούν οι μελωδίες που κυκλοφορούν τέτοιου είδους σχόλια θα προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες αναδεικνύονται λοιπόν αυτά τα πολύ κρίσιμα και ενδιαφέροντα στοιχεία και αναμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις στα ερωτήματα που εύλογα προκύπτουν από πλευράς του κυρίου Τσίπρα και της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχτισε μετά τα δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεστε υπήρξε αντίδραση του κυρίου που μπορούμε γιατί μιλήσαμε για πλαστογράφηση των όσων ανέφερα μέσα στην επιτροπή αίνουν εσείς εμπρός και μια ανακοίνωση σχετικά με τα δημοσιεύματα τα οποία είχαν έρθει στο φως νωρίτερα που είδαμε πριν από λίγες εβδομάδες μετά τη συνεδρία της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας στόχος του την οργισμένη αντίδραση του Προέδρου της βουλής και τη δική σας για διαρροή των όσων συνέβαιναν στην επιτροπή αρχή κα θερμαίνεται σε εσάς δηλώσεις και δεύτερον γιατί είναι ένα ένα αντίστοιχη αντίδραση του κυρίου Τασούλα και δεν έχω δει να διαψεύδεται υπάρχουν έξι του κυρίως σχόλια την ήττα την περίοδο ήταν στέλεχος της κυβέρνησης Τσίπρα αν υπάρξει κάποια κατηγορηματική διάψευση αυτό δεν έγινε με το διορθώσουν αλλά νομίζω ότι αυτό αποτελεί το βασικό γεγονός μου αυτό το ζήτημα δεν έχει πιεστεί πουθενά κατάλογο σχολιάζουν δημοσίευμα που βλέπω καλό θα ήταν να μην είχαν δύο ώρες μένουν σε αυτή την άποψη κύριε εκπρόσωπε επιβεβαιώνουν τις θεωρείτε πως με σενάρια συνωμοσίας διάφορες διαρροές που διακινούνται περί ρωσικής Σερβικής επίθεση στην περίοδο των εκλογών φοβάται κυβέρνηση ένα τέτοιο ενδεχόμενο αυτό που βλέπουμε κατά σήμερα οι νέοι πληροφορία ότι υπήρξε όλο το προηγούμενο διάστημα απόπειρα επιρροής της Πολ τική κατάσταση 24 χώρες νόμοι ζω από πλευράς ρωσίας με μια γενναία χρηματοδότηση η πληροφορία υπάρχει θέλω φταίει ότι υπήρξαν χώρες οι οποίες επιχειρήθηκε διείσδυσης των σκούπα ανάγοντας μέσω υψηλών οικονομικών πόρων και περιμένουμε με ενδιαφέρον την εξέλιξη αυτή δεδομένου ότι στη χώρα μας έχουμε ήδη ένα γεγονός έχουμε δηλαδή τη δίωξη από την πλευρά της μένει γαλλικής δικαιοσύνης brands εκδόσεις φαινόμενο πολιτειών ρώσου ολιγάρχη ο οποίος με ένα ποσό της τάξης των 10000000 ευρώ επιχείρησε να τηλεοπτικό δικτύου τηλεοπτικών καναλιών στην Ελλάδα προκειμένου να προάγει τις θέσεις ρωσικής πλευράς προκειμένου να σπείρει στηρίζει τη ρωσική προπαγάνδα με δεδομένο λοιπόν ότι αυτό έχει συμβεί v και ακολουθούν οι αποκαλύψεις αυτές για την χρηματοδότηση κομμάτων η 24 χώρες από τη ρωσία κάλυψη που έγινε από τις αλέπο της μη καν κές αρχές περιμένουμε με ενδιαφέρον την εξέλιξη της υπόθεσης αυτή και περαιτέρω πληροφόρηση σε κάθε περίπτωση δε διότι στο μυαλό του καθένας να σχεδιάσει και τις συνθη αστάθειας σκοπεύει να χρησιμοποιήσει η χώρα είναι απολύτως θωρακισμένη είσοδοι αφορά τη θεσμική της διαδικασία για να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε τέτοιες ενδεχόμενες απειλές αν κάποιος έχει στο μυαλό του η Scoot αποκάλεσε τέτοιους προβλήματα έξι μια προσπάθεια του δεκάδες δολαρίων την κάτω γνάθο κυβέρνηση έχετε στίχοι έγινε παρακολουθούμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την υπόθεση αυτή δεν έχουμε κάτι περισσότερο να πούμε την ώρα διαφορετικά θα το λέγαμε θέλω όμως να επαναλάβω για μια ακόμη φορά ότι έχουμε ένα προηγούμενο έχουμε φιλοξενεί συγκεκριμένων προσώπων για την απόπειρα δημιουργίας δικτύου τηλεοπτικών σταθμών στην Ελλάδα χρηματοδότηση και με 10000000 προκειμένου να προάγουν τους στόχους του ρωσικού παράγοντα προκειμένου να είναι βραχεία όλες τους τις προπαγάνδα στη χώρα μας και να επηρεάσουμε με τον τρόπο που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα πράγματα εγώ αυτό δεν αμφισβητείται είναι γνωστά και τα πρόσωπα που συμμετείχαν σε συγκεκριμένη απόπειρα συγκεκριμένη προσπάθεια η οντότητα που επιχείρησε να το κάνει με τα 17000000 αν δεν κάνω λάθος από τη ρωσική πλευρά ευάλωτων νοικοκυριών έτσι ώστε να ενθαρρύνουν τους πολύ μειώσουν την κατανάλωση στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο ότι αναμένουμε από λύτες για τη μείωση η κυβέρνηση εξετάζει και το σε καμία περίπτωση κυβέρνηση δε θα σταματήσει να στηρίζει την ελληνική κοινωνία επιχείρηση κοινής κυρίως σε ότι αφορά την ίδια και κρύβει αυτό σαφές η στήριξη θα συνεχιστεί επίσης θα είναι σε ότι αφορά τα νοικοκυριά και οριζόντια όλοι θα έχουμε στήριξη από και πέρα θα μπουν κάποια κίνητρα είτε επιβράβευσης για της για εξοικονόμηση κατανάλωσης κάποιες πολύ υψηλές καταναλώσεις που δε θα πετύχουν τους στόχους επιβράβευση θα έχουν επομένως λιγότερο στήριξη αλλά σε καμία περίπτωση δε θα υπάρξει κάποιος θα στηρίξει θα εξακολουθεί να υπάρχει στήριξη για όλους με κάποιο bonus να το πω έτσι όσους πετυχαίνουν κάποιους στόχους εξοικονόμησης σε αντίθεση με κάποιους άλλους αλλά στήριξε πάνω πάνω υπάρχει για όλους όσο διαρκεί το θέμα της ακρίβειας στυλ και εκπρόσωπο προς κυβέρνηση αντιδρά στην πρόταση της Κομισιόν για την 9η στην συριακή κρίση 90 αντιμετώπιση λογικής κρίσης κι αν είστε υπέρ αυτό πλάνα δελτίο στο ρεύμα την πρόταση της Κομισιόν στο πολλά από τα Sport SUV ουσιών είναι στην κατεύθυνση που κινητήρες και βέρνης και πρώτη έχει βάλει στο τραπέζι του δημόσιο διάλογο του διεθνούς Γάλλου ωφελεί καλύτερα στο πανευρωπαϊκό επίπεδο εδώ και πάρα πολύ καιρό πλαφόν στην τιμή των έξι που περιουσία ολικά στο την τιμή χονδρικής στην Ευρώπη η αποσύνδεση της τιμής κρίκου αερίου από τον τρόπο που διαμορφώνει την τιμή του κούρεμά τους κοινή προμήθεια είναι βασικές προτάσεις της πλευράς όποιες προφανώς και στηρίζουμε και περιμένουμε εκτός από τις παραινέσεις διαπιστώσεις πολύ γρήγορα θα δούμε και ένα σχέδιο προς την κατεύθυνση αυτή κύπελλο στο κομμάτι της οικονομία τις θέσεις της κυβέρνησης είναι γνωστή έχουνε πάρτι συγκεκριμένα μέτρα υποχρεωτικού χαρακτήρα σε ότι αφορά το δήμο δημόσιο και τους ΟΤΑ πριν από λίγο καιρό στην κεφτεδάκια παρουσιάστηκαν τα μέτρα η κίνητρα επιβράβευσης και κυρώσεις σε περίπτωση που δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι δεν συζητάμε για μέτρα υποχρεωτικού χαρακτήρα σε ότι αφορά τους ιδιώτες αντιθέτως συζητάμε για κάποια κίνητρα τα οποία θα έχουν αποδόσεις όπου στα εφαρμόζει στο πλαίσιο της συνέντευξης διαμαρτυρήθηκε διότι δεν πήγαν πολιτικά πρόσωπα που έκλεισε στη σκηνή γιατί δεν έγινε αποδεκτό αυτό το παιχνιδάκι που θα πρέπει θα πρέπει να κληθούν στην ευρωβουλή και το ίδιο θα κάνει τα πάντα για αυτό αν κληθεί κύριε Μητσοτάκη λοιπόν στο Ευρωκοινοβούλιο θα πάει τάκης έχει μιλήσει πάρα πολύ αναλυτικά για το θέμα των της νομής πισίνες στο τηλέφωνο του κυρίου Ανδρουλάκη και στο ελληνικό κοινό μολονότι η ελληνική κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή συμβάλει με όλους τους τρόπους το να γίνουν όλες οι δέχτηκε διαδικασίας όπως ορίζει ο νόμος βουλής μέσα στα όρια του πλαισίου που διέπει τη λειτουργία του κών υπηρεσιών έτσι ώστε να αποσαφηνιστεί η υπόθεση αυτή και να εντοπιστούν παθογένειες και αδυναμίες μπορούν να διορθωθούν κι από την άλλη πλευρά γέλιο και πολύ ιδιαίτερο και κυβέρνηση είναι πάντοτε πρόθυμη να συνεργαστεί με οποιαδήποτε αρχή εν προκειμένω με τις ευρωπαϊκές αρχές για τα ζητήματα των κακόβουλων λογισμικών οι ίδιοι οι H ανταπόκριση υπηρεσιακών παραγόντων τους ηττήθηκε την Ευρωπαϊκή πλευρά είμαστε πάντοτε ανοιχτοί σε ανταλλαγή απόψεων η έξω και έγγραφη απάντηση του μονίμου αντιπροσώπου πλευράς προς σου έναν υπηρεσιακό παράγοντα της ευρωπαϊκής επιτροπής το μόνο διάστημα πάντοτε με όρους ουσίας και όχι άμα τους είμαστε διατεθειμένοι να βάλουμε πωλείται έτσι ώστε στο να μη μείνει καμία σκιά σε ότι αφορά την υπόθεση των νόμων επί συνδέσουν και να αναζητήσουμε και μισό όπως κάνουν και άλλες χώρες για την διαφορετική σπουδές αυτές τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιουργούν τα κακόβουλα λογισμικά ρώγες όπως να κάνουν εκλογές όπως κάνουν πάντα όπως η ασφαλής πάντοτε εκλογές ανοιχτών και εκτός περιβόλου αυτής της νέας Δημοκρατίας όλγα Κεφαλογιάννη μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του κόντρα άσκησε ειδικοί για το ζήτημα του απορρήτου στην κυβέρνηση ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων πως είναι επικίνδυνο για τη Δημοκρατία κάποιος να επικαλείται το απόρρητο και να φέρει την εκτός ελέγχου παρόμοια κριτική έχουν ασκήσει και άλλοι γαλάζιοι βουλευτές ενώ και ο Πρωθυπουργός σας υπενθυμίζω πως είχε δηλώσει ότι η επίκληση του απόρριψη της περίπτωση υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης στη ΔΕΘ πρωθυπουργός ανέφερε πως ήταν περίπτωση δεν θεωρεί ότι προστασία των πολιτών θα πρέπει να χτιστεί κινούμενη περίπτωση γνωστοποιήσω και εκπροσώπων τρόπος κόπτεται να επιλύσετε στην κυβέρνηση το ρήγμα που αποτυπώνεται στη συνοχή της Νέας Δημοκρατίας ένα ζήτημα που αν μη τι άλλο έχει συγκλονιστεί από υψώνουμε κανένα απολύτως ρήγμα συμφωνούμε όλοι ότι πρέπει να μη μείνει καμία σκιά στην υπόθεση αυτή πάντοτε μέσα στο πλαίσιο που ορίζουν οι κανόνες και οι διαδικασίες Δημοκρατίας βραδιά έχει κανόνες και διαδικασίες οι οποίες πρέπει να γίνει κεραίας μιλήσατε νωρίτερα για την υπόθεση του καναλιού χρηματοδοτούμενο Δημοκρατίας συμμετείχαν σε για την υπόθεση πρώην χρηματοδότης κομμάτων που είχε εμείς έχουμε εκτός από αυτή την περίπτωση και το 2019 τα συλλαλητήρια σύμφωνα το προσπαθούν με αναφορές για χρηματοδότηση Βελτιώνω πόρους κα κέντρα και την απέλαση πάντοτε κυβέρνηση ρώσων διπλωματών μου επίσης είναι Δημοκρατία είχε εντοπίσει στο παρελθόν το κόμμα του κυρίου από την δεσμεύεστε ωστόσο αποκαλύπτονται στις ηνωμένες πολιτείες δεν αφορούν ούτε το κόμμα σας ούτε στελέχη που είναι σήμερα ίσως και παλιότερα δεν ανήκαν καταρχήν περιμένουμε να δούμε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τι είναι αυτά που δημοσιεύονται στις ηνωμένες λες και αν υπήρχαν κάποιοι χρηματοδότησαν ελληνικά πολιτικά κόμματα εδώ εκείνο που έχω να σας πω με πολύ μεγάλη σαφήνεια ενώ ούτε η κυβέρνηση Πρωθυπουργός ΝΔ είναι από τις ο Έλληνας Πρωθυπουργός από τους πρώτους πολιτικούς όλη την λογική ΝΔ από τα πρώτα πολιτικά κόμματα σε όλη την Ευρώπη που έχει ταχθεί με πολύ πολύ μεγάλη σαφήνεια απέναντι στον αναθεωρητισμό και απέναντι στη λογική την τροπή και την αντίληψη που έχει για την διεθνή νομιμότητα που πρόεδρος αποδίδει δέχτηκε κριτική το στην αρχή μάλιστα ορισμένοι θέλουν να καλλιεργήσουν τη λογική των ίσων αποστάσεων για χρονικό διάστημα και τους πήρε χρόνο μέχρι να τοποθετηθούν κάπως πιο καθαρά για μας δεν υπάρχουν αστερίσκοι σημειώσατε ένα σ' αυτά είμαστε πάντοτε με νομιμότητα είμαστε πάντα με τη Δημοκρατία είμαστε πάντοτε απέναντί σου ποιοτικές εκπρόσωποι πριν από λίγο τρεις Ανδρουλάκης απαντώντας σε ερώτηση για τον επόμενο πρωθυπουργό ανέφερε τα εξής δεν απαγορεύεται να γίνει Πρωθυπουργός πρώτου κόμματος εμείς θα τον κάνουμε ειδικά αν μειωθεί το ποσοστό του και αποδοκιμαστεί θα τους βάλουν απ το παράθυρο απ το ποσοστό μας είναι μεγάλο θα μπουν και θέματα που θα φορούν τα πρόσωπα το λέω ξεκάθαρα μη φοβάστε τη λαϊκή τιμωρία τι απαντάτε πρωθυπουργούς κάνει ο ελληνικός λαός αυτό είναι το μόνο σίγουρο ο Ανδρουλάκης έχει μια επιμονή από τη πρώτη στιγμή της ΕΚΤ γης του πρώτα απ' όλα να αποφεύγει την τοποθέτηση σε ότι αφορά τα μεγάλα και τα σημαντικά αποτελούν τους πολίτες έχει εντατικοποιήσει τις εμφανίσεις τελευταία με αφορμή το θέμα της νομής επίσημης προφανώς τον αφορά και τον έχει φέρει έτσι διότι έρχονταν και με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης από κει και πέρα κάποια στιγμή εκτός από το ότι δεν θα κάνει είναι καλό να αρχίσει και να λέει ότι θα κάνει σε ότι αφορά την προοπτικών οπτική και δεν στις χώρες από ένα σημείο και μετά όμως καθένας έχει την ευθύνη προφανώς το δικαίωμα να χαράσσει στρατηγική του κόμματός του εμείς είμαστε προσηλωμένοι σε αυτό που υπουργός με πολύ μεγάλη σαφήνεια και ειλικρίνεια ανέπτυξε στη διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης θα διεκδικήσει σουμε ισχυρή εντολή για μια αυτοδύναμη κυβέρνηση μέσα στις παρούσες συνθήκες τις πολιτικές αλλά και τις διεθνείς οδήγησε μια αυτοδύναμη Ελλάδα μια κύριοι κοινοβουλευτικοί πιο ψηφία για μια αυτοδύναμη κυβέρνηση όχι κατ'ανάγκη με πρόσωπα από ένα μόνο κόμμα άλλωστε αυτό είναι και το υπόδειγμα διακυβέρνησης που έχουμε δείξει τον νικόλαο τα τελευταία χρόνια έχει ενέργειες κυρίες του σήμερα μιλώντας στην είπε ότι εξετάζεται να δοθεί για τη θέρμανση του φωνάζω αν υπάρχει κάτι παραπάνω από αυτό πρόκειται έχουν ανακοινωθεί οι ίλοι όροι προϋποθέσεις και λεπτομέρειες του επιδόματος θέρμανσης το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί είναι και επιπλέον μέτρα σε ότι αφορά το φυσικού αερίου κάθε καινούργια δυνατότητα που υπάρχει έρχεται να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας απέναντι από δύσκολα που έχουμε μας περιμένουν μπροστά μας ψυχρός πόλεμος άλλων τουρκικά το διαστημόπλοιο διανοητές προκλήσεις εκτός ορίων από την Τουρκία διττό εάν φοβάστε θερμό επεισόδιο επίκειται αλλαγή το βούληση πρωθυπουργό καθώς κρατούνται στη νέα Υόρκη στο πλαίσιο κοινής υπουργός ήταν πάρα πολύ σαφείς η χώρα μας 1000 σταθερά κλειστά τις πόρτες της στις προκλήσεις έχει ανοιχτά τα παράθυρα του διαλόγου από κει και πέρα η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι και στο διπλωματικό επίπεδο αλλά και στο επίπεδο της από τροπής μπορεί με πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα αντιμέτωποι στην οποιαδήποτε πρόκληση ψύχραιμα και αποφασιστικά ανυποχώρητα κύριε εκπρόσωπε τέλη ιουλίου Πρωθυπουργός μετά την αποκάλυψη για την παρακολούθηση του νίκου Ανδρουλάκη την κύρια αναφορά που κατέθεσε ιδίως στον Άρειο πάγο ζήτησε την άμεση σύγκληση της Επιτροπής θεσμών και Διαφάνειας για διερεύνηση της υπόθεσης για πιο λόγο δεν υπήρξε αντίστοιχη πρωτοβουλία και στην υπόθεση υποκλοπής του χρήστου π κύριο θύμα κακόβουλου λογισμικού Βρετανοί τώρα έπεσαν δεν πρέπει να διαπιστώσει εάν υπάρχει εμπλοκή της σε υψηλά σημαίνει υπόθεση όχι κυβέρνηση δεν έχει καμία αντίρρηση Ίσα-ίσα είμαστε υπέρ του να λειτουργεί σου όλες οι λευκές διαδικασιών προβλέπει τον κανονισμό της βουλής αυτό θα γίνει σύμφωνα πάντα με το δανεισμό τους βουλής άλλωστε δεν πρέπει στιγμή να ξεχνάμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια εξεταστική επί τροπή η οποία πάντοτε μπορεί να σε τα ζητήματα σχετίζονται με οτιδήποτε παρόλα αυτά όμως για να μη θεωρηθεί υπεκφυγή εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες που προβλέπονται να συγκληθεί Phone στο πλαίσιο που προβλέπει κανονισμός βουλής κι εκπρόσωπος σήμερα καθημερινή γράφει για την ύπαρξη εγγράφου της ΕΥΠ για την παρακολούθηση των κυρίων όλα με την υπογραφή της γκέλες σειράς όλα έχουμε πολλές ακόμα για την πλαστογράφηση του επιμένει πως δεν υπάρχει λόγος να ελεγχθεί η εισαγγελέας έχει δεν νομίζω ότι αξίζει το πουθενά ότι οι Γιαννουλάκη ήταν απολύτως νόμιμη σύμφω όσα βλέπουμε και στα δημοσιεύματα αυτό προκύπτει και από τις μέρες που βρίσκεται σε έχω πει πολλές φορές ότι αν κάποιος αμφισβητεί την μόδα σε σύνδεση ξεχωριστά από τα υπόλοιπα δεν έχει παρά να προσφύγει και δικαιοσύνη και να περιμένουμε όλοι με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της προσφυγής ρευστό