ActionAid: Ταξίδι Αναδόχων στην Αιθιοπία - 2012 (Wuha) (ActionAid Hellas, 2013)
: Το 99% ζει στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Η ActionAid δράσει την Αιθιοπία περισσότερο από 20 χρόνια και δημιουργεί στις 20 χρόνια για να κατευθυνθούν την ασθένειά τους. Η ActionAid δράσει την Αιθιοπία περισσότερο από 20 χρόνια, χάρη και στην υποστήριξη των Ελλήνων αναδόχων παιδιού με στόχο την ελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ανθρώπων που ζουν στο όριο της φτώχειας. Πριν μόλις 3 χρόνια η Βίκυ, μια ανάδοχος από την Αγγλία, επισκέφτηκε την Αζερνετ. Η Βίκυ, στους ανθρώπους της, είδε από κοντά τις συνθήκες διαβίωσής τους και έδωσε το έναυσμα για μια πολύ μεγάλη προσπάθεια εξασφάλισης πόσυμου νερού στην περιοχή. Η Βίκυ δεν πρόλαβε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Έχασε τη ζωή της. Ο σύντροφός της, όμως, συνέχισε την προσπάθειά της και συνεργάστηκε με την ActionAid για την υλοποίηση ενός πολύ μεγάλου προγράμματος Ίδρευσης που πήρε το όνομά της. Το Vicky Water Project δεν είναι μόνο ένα από τα μεγαλύτερα έργα Ίδρευσης στη χώρα, είναι μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια, ένα παράδειγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Για να συμβάλλουμε σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, ξεκινήσαμε με μια ομάδα 48 εθελοντών από κάθε γωνία της Ελλάδας και της Κύπρου, κατοποιώντας το τέταρτο ταξίδι αναδόχων του ελληνικού γραφείου. Στόχος μας, να συμμετέχουμε στην επέκταση του συστήματος Ίδρευσης, αλλά κυρίως να ζήσουμε μαζί με τους ανθρώπους στη Sazernet, να μάθουμε από εκείνους και εκείνοι από μας, να χτίσουμε μια γέφυρα αλληλεγγύης. Αμέσως ξεκινήσαμε δουλειά. Μια ομάδα στο σκάψιμο του χαντακιού, οι άλλοι στην κατασκευή ενός εκ των δύο νέων σημείων διανομής νερού και μια ξεχωριστή ομάδα στην προετοιμασία του φαγητού της ημέρας. Οι άνθρωποι εδώ πέρα υποφέρουν σε πάρα πολλά επιβέδα. Δεν έχουν νερό, δεν έχουν τροφή, δεν έχουν μεταφορικά μέσα, δεν έχουν δρόμους, δεν έχουν τίποτα. Στην Ελλάδα θεωρούμε κάποια πράγματα πολύ δεδομένα. Όταν έχουμε τη βρύση και τρέχει το νερό είναι κάτι δεδομένο. Ότι θα μπούμε να κάνουμε ένα μπάνιο, ξέρω εγώ, είναι κάτι δεδομένο. Ότι θα κάτσουμε το μεσημέρι να φάμε είναι δεδομένο. Εδώ δεν είναι. Ήρθαμε να κάνουμε ένα έργο για να πίνουν αυτά τα παιδάκια πόσιμο νερό. Το πιο απλό πράγμα, ας πούμε, στον κόσμο, που δυστυχώς ούτε αυτό δεν μπορούν να το έχουν. Δεν μιλούσαμε την ίδια γλώσσα, αλλά η επικοινωνία μας ήταν εύκολη και ουσιαστική. Μας κάλεσαν στα σπίτια τους για να μαγειρέψουμε μαζί. Κάθε μεσημέρι τρώγαμε όλοι μαζί στις αυλές τους. Παίξαμε και τραγουδίσαμε με τα παιδιά της κοινότητας. Παίξαμε και τραγουδίσαμε με τα παιδιά της κοινότητας. Παίξαμε και τραγουδίσαμε με τα παιδιά της κοινότητας. Παίξαμε και τραγουδίσαμε με τα παιδιά της κοινότητας. Παίξαμε και τραγουδίσαμε με τα παιδιά της κοινότητας. Παίξαμε και τραγουδίσαμε με τα παιδιά της κοινότητας. Παίξαμε και τραγουδίσαμε με τα παιδιά της κοινότητας. Παίξαμε και τραγουδίσαμε με τα παιδιά της κοινότητας. Υπότιτλοι AUTHORWAVE