1 - Είσοδος σε συνεδρίες BBB από το Open EClass (University of the Aegean, 2020)
: Επισκεφθείτε την πλατφόρμα eClass και κάντε login με τα στοιχεία σας, username και password Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχετε δύο τρόπους να συνδεθείτε με το μάθημα στο BBB. Ο πρώτος τρόπος είναι από το ημερολόγιο που θα βρείτε μια κουκίδα για κάθε τηλεσυνεργασία που έχει προγραμματιστεί και πατώντας πάνω της βλέπετε μια λίστα με τις προγραμματισμένες τηλεσυνεργασίες του μαθήματος. Ο δεύτερος τρόπος είναι να επιλέξετε το μάθημα και μετά από το μενού αριστερά στις επιλογές μαθήματος επιλέγετε ενεργά εργαλεία και τηλεσυνεργασία. Και οι δύο επιλογές θα σας οδηγήσουν στη λίστα με τις προγραμματισμένες τηλεσυνεργασίες του μαθήματος. Η τηλεσυνεργασία που είναι ενεργή θα εμφανίζεται με μπλε τίτλο και πατώντας πάνω της εισέρχεστε στην πλατφόρμα του BBB. Συνήθως οι τηλεσυνεργασίες ενεργοποιούνται 10 λεπτά πριν την προγραμματισμένη έναρξη. Μόλις μεταφερθείτε στην πλατφόρμα του BBB θα πρέπει να επιλέξετε με τι τρόπο θα συνδεθείτε στο μάθημα. Με μικρόφωνο ή μόνο με ακουστικά. Στην περίπτωση σύνδεσης με μικρόφωνο έχετε τη δυνατότητα να μιλήσετε κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Στην περίπτωση σύνδεσης μόνο με ακουστικά έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε το μάθημα χωρίς να μπορείτε να μιλήσετε. Αλλά μπορείτε να στείλετε γραπτά μηνύματα στο τσάτ που θα αναλύσουμε αργότερα. Είναι προτιμότερο να επιλέξετε σύνδεση με μικρόφωνο, ώστε να υπάρχει δυνατότητα να μιλήσετε κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Την πρώτη φορά που θα συνδεθείτε υπάρχει περίπτωση να ανοίξει ένα νέο παράθυρο από το μπράουζερ, όπου θα σας ζητηθεί άδεια πρόσβασης του μικροφώνου σας, την οποία θα πρέπει να επιτρέψετε. Θα εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο και θα σας ζητηθεί να κάνετε ένα τεστ για τον ήχο. Είναι πολύ σημαντικό να ολοκληρώνετε επιτυχώς το τεστ ήχου κάθε φορά που κάνετε είσοδο στην πλατφόρμα, ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν θα αντιμετωπίσετε προβλήματα επικοινωνίας μετά την έναρξη του μαθήματος. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να μιλήσετε και να επιβεβαιώσετε ότι ακούτε τον εαυτό σας. Για να είστε σίγουροι ότι χρησιμοποιείτε το μικρόφωνο του headset και όχι κάποιο άλλο, π.χ. το ενσωματωμένο του laptop, χτυπήστε με το δάκτυλο απαλά το μικρόφωνο για να βεβαιωθείτε. Αν ο ήχος λειτουργεί κανονικά, πατήστε Ναι. Σε περίπτωση που δεν ακούτε τον εαυτό σας ή δεν χρησιμοποιείτε το μικρόφωνο του headset, πατήστε Όχι, ώστε να εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο στο οποίο μπορείτε να επιλέξετε τις κατάλληλες πηγές μικροφώνου και ηχείων. Αριστερά μπορείτε να δείτε όλα τα μικρόφωνα που υπάρχουν εγκατεστημένα στο σύστημά σας και δεξιά τα ακουστικά ή ηχεία. Οι συνήθιες επιλογές για την πηγή μικροφώνου είναι το ενσωματωμένο μικρόφωνο του υπολογιστή σας ή και κάποιο πρόσθετο εξωτερικό μικρόφωνο το οποίο μπορεί να είναι απλό ή USB. Ακολούθως, στην πηγή ηχείων επιλέγετε από πού θα ακούτε. Στη συγκεκριμένη περίπτωση επιλέγω τα ακουστικά μου τα οποία είναι συνδεδεμένα μέσω USB. Για να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τη σωστή έξοδο, πατήστε το play sound ώστε να ακούσετε ένα δοκιμαστικό ήχο και επιλέξτε επαναπροσπάθεια ώστε να επιστρέψετε στο τεστ ήχου και να δοκιμάσετε ξανά με τις νέες ρυθμίσεις. Εφόσον ακούτε τη φωνή σας στο τεστ, επιλέξτε ναι για να συνδεθείτε. Κατά την είσοδό σας στο μάθημα, τα μικρόφωνα αρχικά θα είναι σε σήγαση.