2020-03-11 Οικονομική Επιτροπή - live (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, 2020)
: Τι έγινε, ρε? Τι να κάνω, γυναίκα μου, τί να κάνω, ρε! Τι έχω, ρε! Έχεις έγινε, γυναίκα μου, ρε! Καλημέρα σας! Έγινε ολίθια! Έναρξη της Συνεδρίας της Εκονομικής Επιτροπής. Δεν έχουμε έκτακτα παρά μόνο τη μετακίνηση των μελών στην Εκονομική Επιτροπή. Ομόφωνα, έτσι. Ξεκινάμε, πρώτο θέμα, έγκριση πρακτικού προηγούμενης συνεδρίασης. Ομόφωνα. Δεύτερο θέμα, αποσύρεται το δεύτερο θέμα. Πρόκειται για συνδιοργάνωση και δεν θα γίνει. Ναι, ναι. Τρίτο θέμα, δεν θα γίνει λόγω, όχι, δεν θα γίνει λόγω της καταστάσεις αυτής. Ναι, ναι. Τρίτο θέμα, έτοιμα έγκρισης δαπάνης για τη συντήρηση του μηχανήματος έργου Unimog με αριθμό κυκλοφορίας ΜΕΤ125424. Συνολική εκτιμόμενη δαπάνη 560 ευρώ. Ομόφωνα. Το τέταρτο θέμα, αποσύρεται για τον ίδιο λόγο. Και το πέμπτο θέμα, αποσύρεται για τον ίδιο λόγο. Έκτο θέμα, ορισμός δικηγόρου και συγκεκριμένα του Μίχου Δημητρίου. Για τη νομική εκπροσώπηση της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ενόπιν του τριμελού σεφετίου Δυτικής Μακεδονίας. Ποσό, 1200 ευρώ συμφυπιά ως αμοιβή του. Εγώ, λευκό πρόεδρε. Λευκό κ. Χωστοφορίδης. Ομόφωνα οι υπόλοιποι. Έβδομο θέμα, ορισμός δικηγόρου και συγκεκριμένα της Συρρήνης Πεντεδίμου, δικηγόρο Αθηνών. Για τη νομική εκπροσώπηση της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ενόπιν του τριμελού σεφετίου Δυτικής Μακεδονίας. Ποσό, 850 ευρώ συμφυπιά ως αμοιβή της. Είναι υπόδυση για τα παιδιά που έχουν δώσει την κοινοφιλία, έτσι δεν είναι? Ναι, είναι για το πρόγραμμα ΟΕΡ. Αυτό, αν γίνεται κ. Πρόεδρε να μας ενημερώσετε ή να ρωτήσετε τη δικηγόρο, αν η στάση της περιφέρειας νομικά θα είναι υπέρ των παιδιών. Υπάρχει επισυναπτώμενο όλο ο φάκελος πίσω που μπορείτε να ενημερωθείτε. Όχι, θέλουμε να μας πείτε δηλαδή επειδή υπάρχει απόβαση περιφερειακού συμβουλίου, δεν έχει ενημέρωση. Όχι, υπάρχει ψήφισμα ή την περιφερειακή συμβουλή. Είμαστε υπέρ των νόμιμων, αν το δικαιούνται φυσικά και είμαστε υπέρ. Η απόβαση όμως του περιφερειακού συμβουλίου ήταν ότι θα είμαστε υπέρ της υπόδυσης των παιδιών. Τώρα, βάζουμε εμείς να δικηγόρως να υπερασπιστεί την περιφέρεια στην ουσία. Είναι σαν να υπερασπίζει τα συμφέροντα της περιφέρειας και κατά των παιδιών. Η απόβαση όμως του περιφερειακού συμβουλίου είναι να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά. Άρα, θα πρέπει ο δικηγόρος της περιφέρειας να κρατήσει συνενεντική στάση. Αυτό εννοώ. Ξαναλέω ότι θα είναι υπέρ των νόμιμων διαδικασίων. Άρα, δεν ισχύει το ψήφισμα της περιφέρειας. Δεν διάβασα το φάκελο. Ο φάκελος είναι πίσω. Ποιος θέλει, τον διαβάζει. Κυρία Ράπτη, να καταγραφείς την απόβαση σύμφωνα με τις παρατηρήσεις που κάναμε στον μικρόφωνο. Λευκό εγώ. Λευκό. Οι υπόλοιποι. Ομόφωνα. 8ο θέμα, έγκριση δαπανών περιφερειακής ενότητας Κοζάνης. Και συγκεκριμένα, προμήθεια διαφόρων μπλοκ εμβολιασμού, διακίνησης και ελέγχου χείρων και αγωπροβάτων, 4.346 ευρώ. Προμήθεια μότορ κασέτας χαρτιού, 288,92 ευρώ. Προμήθεια εκτυπωτή ειδικού τύπου, 1.054 ευρώ. Παραμετροποίηση και εγκατάσταση εκτυπωτή ειδικού τύπου, 161 ευρώ και 20 λεπτά. Ομόφωνα. Κύριε Πρόεδρε, για να μην γίνει παρανοήση, εμείς εννοούμε λευκό με την υποσημείωση ότι θα πρέπει ο δικηγόρος της περιφερειάς να είναι συνενετικός και να είναι απόβαση υπέρ του παιδιού. Κύριε Πρόεδρε, για να μην γίνει παρανοήση, εμείς εννοούμε λευκό με την υποσημείωση ότι θα πρέπει ο δικηγόρος της περιφερειάς να είναι συνενετικός και να είναι απόβαση υπέρ του παιδιού. Κύριε Πρόεδρε, για να μην γίνει παρανοήση, εμείς εννοούμε λευκό με την υποσημείωση ότι θα πρέπει ο δικηγόρος της περιφερειάς να είναι συνενετικός και να είναι απόβαση υπέρ του παιδιού. Κύριε Πρόεδρε, για να μην γίνει παρανοήση, εμείς εννοούμε λευκό με την υποσημείωση ότι θα πρέπει ο δικηγόρος της περιφερειάς να είναι συνενετικός και να είναι απόβαση υπέρ του παιδιού. Κύριε Πρόεδρε, για να μην γίνει παρανοήση, εμείς εννοούμε λευκό με την υποσημείωση ότι θα πρέπει ο δικηγόρος της περιφερειάς να είναι συνενετικός και να είναι απόβαση υπέρ του παιδιού. Καθώς και για την προμήθεια διαφόρων υλικών, μικρού κόστους, φίλτρα, βίδες, παξιμάδια, μαρκούτσια και λοιπά της διέυθυνσης τεχνικών έργων έδρας. Ομόφωνα. Ενδέκατο θέμα, έκδυση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής ποσού 12.000 ευρώ για την προμήθεια πετρελαίου κίνησης του μηχανήματος έργου από χιονιστικού, χορτοκοπτικού, γκράντερ σαρόθρου φορτοτών για τις ανάγκες του εργοταξίου Κοζάνης και πλήρωσης της δεξαμενής του εργοταξίου Φενταλόφου της διέυθυνσης τεχνικών έργων έδρας. Ομόφωνα. Το δωδέκατο θέμα αποσύρεται. Δεν θα μεταβεί ότι περιφερειάρχεις στην Αθήνα, οπότε δεν το περνάμε και καθόλου. Δέκατο τρίτο θέμα. Διάθεση πίστευσης για την απρομήθεια έφτικα πτων κόνων για την εφαρμογή μέτων ορίθησης στην υψηλή γέφυρα Σερβίων με προϋπολογισμό 6.200 ευρώ με FPA, το οποίο θα υλοποιηθεί σε βάρος των πιστώσεων του έργου στοιχειώδης συντήρηση και αποχειονισμός οδικού δικτύου Δυτικής Μακεδονίας, επισκευή και συντήρηση εξοπλισμού και μέσον της ΔΕΣΕ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Ομόφωνα. Δέκατο τέταρτο θέμα. Έγκριση πρακτικού νούμερο ένα του συνοπτικού διαγωνισμού παροχής υπηρεσιών διενέργειας ταξιδιών εξοικείωσης από τις αγορές των Κάτω χωρών και Κύπρου σε συνεργασία με τον ΕΟΤ. Ομόφωνα. Δέκατο πέμπτο θέμα. Έγκριση του πρακτικού τρία του συνοπτικού διαγωνισμού της προμήθειας 15.000 κιλ. λευκού ακριληκού χρώματος διαγράμισης οδών και 6.250 κιλ. διάλεινων αντανακλαιστικών σπεριδίων για τις ανάγκες διαγράμισης του υπαρχικού οδικού δικτύου της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης. Ομόφωνα. Δέκατο έκτο θέμα. Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστοσης ποσού 7.000 ευρώ που αφορά πληρωμή επικουρικών γιατρών που στελεχώνουν το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς για τον χρονικό διάστημα από μία πρώτα ως 29 δευτερό του 2020 από τις πιστώσεις των κάπου περιφέρειες διτυχής Μακεδονίας. Ομόφωνα. Δέκατο έβδομο θέμα. Έγκριση δαπάνης, ποσού 7.300 ευρώ που αφορά πληρωμή επικουρικών γιατρών που στελεχώνουν το Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών για τον χρονικό διάστημα από μία πρώτα ως 29 δευτερό του 2020 από τις πιστώσεις των κάπου περιφέρειες διτυχής Μακεδονίας. Ομόφωνα. Δέκατο όγδο θέμα. Έγκριση πρακτικού διαπραγμάτευσης νέων δρομολογίων μεταφοράς μαθητών χωρικής αρμοδιότητας περιφερειακής ενότητας Κοζάνης για το σχολικό έτος 2019-2020 στη διαδικασία διαπραγμάτευσης τιμής για το αντικείμενο της Κολύμβησης. Συνολικού ποσού 12.152 ευρώ και 5 λεπτά συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Ομόφωνα. Δέκατο έννοτο θέμα. Αποστολή εισήγησης έγκρισης πρώτον δαπάνης μεταφοράς μαθητών περιφερειακής ενότητας Γρεβενών σχολικής περιόδου 2019-2020 και δεύτερον παραλαβή στο αντικειμένου της Σύμβασης Παροχής Συγκρισιών Μεταφοράς Μαθητών Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών σχολικής περιόδου 2019-2020. Ομόφωνα. Εικοστό θέμα. Έγκριση δαπάνης όσου 25.000 ευρώ που αφορά απόδοση ΦΠΑ από την παραγωγή και πώληση ηλεκτρικής ενέργειας στη Λαγία ΑΕ στο φράγμα Πραμόριτσας για το έθνος 2020. Ομόφωνα. Εικοστό πρώτο θέμα. Τροποποίηση προϋπολογισμού περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Είναι η πέμπτη τροποποίηση προϋπολογισμού. Η κυρία Καλπάκη, αν θέλει να πει κάτι. Ως προς την έδρα, ξάνουμε το προϋπολογισμό. Κατά 3.369.382.24 βάζουμε τους τόκους των χρημάτων που έχουμε στη τράπεζα Ελλάδος. Αυτά έρχονται πάντα τον Ιανουάριο. Η τόκη είναι 22.000. Είναι οι δύο οι λογαριασμοί. Θα το δούμε και μετά στην ΠΕ. Αυτό είναι της έδρας. Και είναι 1.564.95. Είναι έσοδα που ήρθαν μέσα στο 2019. Τα βάζουμε όμως τώρα και φορούν κάποια επενδύσεις. 1.785 είναι για να γίνει ο διαγωνισμός για τον αποχειονισμό της έδρας. 2.221. Αυξάνουμε το προϋπολογισμό της 5.41. Τα 22 που είναι οι τόκοι. Το 1.561 που είναι από αυτά. Στη Κοζάνη πάλι 7.924.81 που είναι από τους τόκους. Κάθε περιφερειακή ενότητα έχει λογαριασμό στην τράπεζα Ελλάδος. Αυξάνουμε το προϋπολογισμό. Αυτά είναι ρευστό τώρα. Είναι πραγματικά λεφτά που μας ήρθαν μέσα στο 2019 και τα βάζουμε στο 2020. 22 χιλιάδες που έχουμε μια αύξηση για πρόσελψη κτινιάτρου. Αυτό ήρθε από επιχορηγήσεις του Υπουργείου. Και κάποιες εσωτερικές. Και στην έδρα θέλω να πω ότι 14.542.10. Αυξάνουμε τον κωδικό 08.79 που αφορά μηδί ελεγκτικού γιατρού. Πρόκειται να προσληφθεί. Η Φλόρινα αυξάνει τον προϋπολογισμό της κατά 239.253 χιλιάδες. 60 χιλιάδες αφορά αγροτικό εξελεκτρισμό. 206.045.60 αφορά έργα ναδασμού ακροκτημάτων παλέστρας με λύτη. Και δύο ποσά που είναι αφαιρετικά φορούν κάποια προγράμματα. Είναι ενήμερος ο κύριος Σάμπας, που πληρώθηκαν μέσα στο 2019, οπότε δεν έπρεπε να γίνει αύξηση μέσα στο 2020. Είναι το indirect cross και αυτά. Κακώς αυξήθηκε ο προϋπολογισμός μέσα στο 2020, γιατί τα δύο αυτά ποσά έχουν πληρωθεί μέσα στο 2019. Ήταν λάθος που έγινε η αύξηση μέσα στο 2020. Έγινε η διαμόρφωση. Τα μειώνω. Το 22ο θέμα αποσύρεται για τον ίδιο λόγο. Το 23ο θέμα, έγκριση γνωμοδότησης προς την οικονομική επιτροπή του κ. Μοσχάκη. Περιμία ασκησης έφυσης κατά την 2027-2020 απόφασης του μενομελού στρατηγικιτικού πρωτοδικίου Κοζάνης. Εγώ λευκό, πρόεδρε. Λευκό. Θεωρώντας ότι είναι χαμένα χρήματα για μας, ναι. Αν όμως θέλετε να πείτε... Ναι, ναι. Δηλαδή, ουσιαστικά η περίπτωση... Η οικονομική επιτροπή, μια από τις αρμοδιώτητές της είναι, αποφασίζει για την άσκηση ή μη. Όλων των ένδικων βοηθημάτων και των ένδικων μέσων, καθώς και για την παρέτηση από αυτά. Οπότε, εμείς καλυπτόμαστε, σαν Οικονομική Επιτροπή, να πάρουμε απόφαση. Λευκό. Λευκό. Και εγώ λευκό, πρόεδρε. Λευκό. Πολύπη. Καταπληκτική ψηφία. Λευκό. Λευκό είπατε όλοι. Ναι, ναι, ομόφωνο. Θέλω συμμετοχές.