Πρακτορεία ειδήσεων – Πλαίσιο λειτουργίας & Παρουσίαση ειδησεογραφικών πρακτορείων (Μέρος Β') / Τι συμβαίνει σήμερα, Το πλαίσιο, λειτουργία, Ειδησεογραφικά Πρακτορεία σε Κρίση, Το νέο πεδίο – εξελίξεις. Ιστορικά στοιχειά, Παρουσίαση των πιο γνωστών ειδησεογραφικών πρακτορείων και τα βασικά χαρακτηριστικά τους. - Παναγιώτου Νικόλαος (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 2015)
Τι συμβαίνει σήμερα, Το πλαίσιο, λειτουργία, Ειδησεογραφικά Πρακτορεία σε Κρίση, Το νέο πεδίο – εξελίξεις. Ιστορικά στοιχειά, Παρουσίαση των πιο γνωστών ειδησεογραφικών πρακτορείων και τα βασικά χαρακτηριστικά τους.: Αυτό θα το κάνετε τώρα, έτσι, λίγο για να ξεκινήσουμε με την Αμερικανικό Συμμετοχή του Κίνηματος. Θέλω να διετυπώσετε τη θέση σας. Θέλω να διετυπώσετε τη θέση σας. Θέλω να διετυπώσετε τη θέση σας. Θέλω να διετυπώσετε τη θέση σας. Θέλω να διετυπώσετε τη θέση σας. Θέλω να διετυπώσετε τη θέση σας. Θέλω να διετυπώσετε τη θέση σας. Πώς τα ζωερικά πραγματικόδια μπορούν να αποτελέσουν ως μοχλό πολιτιστικής και πολιτικής επιρροής. Ποιο σαν θέλετε να το βγάλετε ως εργασία για την επόμενη φορά. Τι λέτε. Μιωψηφία θα το φασίσω, όταν θέλετε να το έχετε ως εργασία για την επόμενη φορά. Αν το κάνουμε εδώ θα έχουμε πρόεδρο. Καλύτερα, νομίζω εδώ είναι. Ενεργοποιηθεί και το κοινό. Λοιπόν, σημείωστε, παιδιά, δουλεύτες ομάδας. Τρία, δύο άτομα. Θέλω να καταγράφω με ποιο τρόπο τα ζωερικά πραγματικόδια μπορούν να λειτουργούν ως μοχλό πολιτιστικής και πολιτικής επιρροής. Αλλά θέλω να το συνεχειοθετήσετε με αυτά τα οποία είπαμε στις συναντήσεις μας. Είναι απίστευτο ότι λειτουργούν ως μοχλός πολιτιστικής επιρροής μ' αυτό και μ' αυτόν τον τρόπο. Με συγκεκριμένα στοιχεία όμως. Όχι απλά γενικοί, τίποτε προσέγγιση. Ότι μας ξεκάζουν, μας κάθεσαν. Τώρα. Όχι, όχι τώρα. Να το κάνουμε τώρα, εντάξει, επειδή βλέπω ότι θέλετε να συμμετέχετε. Έχει ανέξει και η πλατφόρμα για εξεολόγηση. Πρέπει να μην την υποχρεωτικά όλοι. Το πρέπει να μην, γιατί είναι σημαντικό να εξολογήσει τα μαθήματα, δηλαδή. Και είναι και προσμετράται. Και ουσιαστικά, εμένα είναι ενδιαφέροντι να δω να εξολογήσω το μάθημα. Δεν θέλω να πω τίποτα. Και τυπικά. Αυτές, παιδιά, θα τις εζητήσουμε τώρα. Θέλω να παρουσιάσετε πώς τα δισογραφικά πρακτορία μπορούν να αποτελέσουν μοφλό πολιτιστικής και πολιτικής επιρροής. Θέλω να παρουσιάσετε τα επιχειρήματά σας με συγκεκριμένα στοιχεία, παιδιά. Εντάξει, γιατί αποτελούν παράγοντα πολιτιστικής και πολιτικής επιρροής. Και ποιες είναι οι εκβάσεις που μπορεί να πάρουν αυτήν την πολιτιστική και πολιτική επιρροή. Άντε, μην κάθεσαι με τα θερασία. Όχι, όχι, εσείς όμως δεν μπορείτε να το ρωτήσετε. Η άλλη λύση είναι να τη φέρνουμε σε ευεσένη και να πάω με το φυλαμάτο. Πάμε να είναι μόνο αυτή και δεν είναι άλλη τάξη. Άμα την κάνουμε με άλλη τάξη. Όχι, αν την κάνετε εδώ θα την κάνετε στο σπίτι. Ναι, στο σπίτι. Ως παραπέτει. Να την κάνουμε εδώ που ξεκινήσει. Δεν είναι ενδιαφέρον. Το πάμε. Η ώρα είναι παρά δέκα περίπου. Έχετε πέντε λεπτά τη διάρκεια. Ως παραπέτει είναι το πολύ δέκα η ώρα. Αλλά δουλέψτε λίγο να συνεχίσουμε έτσι ώστε να ανοίξουμε. Σας τα κάνουμε και να δάσκουμε. Σας ευχαριστούμε πολύ. Σας ευχαριστούμε πολύ. Σας ευχαριστούμε πολύ. Σας ευχαριστούμε σε αυτές τις εξελίξεις. Σε αυτές τις εξελίξεις. Σε αυτές τις εξελίξεις. Ανήξευα και το φιλί. Άσχησαν το βούρος του. Τα άλλα που θα μπορούσαμε να κάνουμε σε... Ποιέντα βουλτάς δικά. Πολλοί παράδεισαν. Πολλοί παράδεισαν. Άσχουμε ποκά ειδέχεσαν. Παράδεισαν. Παράδεισαν. Παράδεισαν. Παράδεισαν. Παράδεισαν. Ωραία. Πολιτική επιδρομή. Στην επιδρομή... Λοιπόν... Θα μπορεί να γίνεται... Εξτρέψει παιδιά... Συγκεκριμένα... Προσθήξει... Προσθήξει παιδιά... Μέσα σε αυτές τις χώρες. Λοιπόν... Άλλο κανένα λάθος και στην Αγγυρία... Είχε ένας πρωθυπουργός... Στην Αγγυρία... Στην Αγγυρία... Στην Αγγυρία... Στην Αγγυρία... Υπάρχει... Συγκεκριμένα στοιχεία... Άλλο αυτό που αποκρύπτουν στοιχεία... Μάλλον με φιλίες μπορεί να γίνει... Λέγων... Άλλο... Λέγων... Λέγων... Άλλο... Λέγων... Άλλο... Άλλο... Άλλο... Άλλο... Άλλο... να δώσουμε στοιχεία... Τι μπορεί να κυριολογηθούν τα δευμένα συμπερβάσεις στιγμών φορών με τη δικαιολογία του οικονομικού στοιχηματισμού στιγμών φορών. Ναι, εδώ που λέμε είναι τα πρακτορίου. Ναι, μέσω των πρακτοριών. Εμείς για το 2000 παράδειγμα και για το 2003 που τα πρακτορίου δίσεων και γενικότερα ήταν μέσα στην ενημέρωση. Ήταν δηλαδή ότι η ώσα τ' άνθρωπος είχε νικηθεί, είχε νικηθεί κατά κάτω και τα λοιπά. Και ουσιαστικά τελικά δεν είχε νικηθεί. Και έχουμε ότι έγινε επίσης και το 2010 ή 2012 που πρέπει και τώρα δεθνόν οι πρακτορίοι δίσεων ήταν ότι οι Αμερικάνοι χρησιμοποιούσαν το πρώτο cyber-weapon στην ιστορία της Ανθρωπότας, που ήταν το Operation Olympic Games, που είχε στόχο να πλήξει το ιρανικό πρόγραμμα, το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Α, το στάνδι. Ναι, ναι, ναι, ναι. Το είχαν βάλει ουσιαστικά για να προκαλέσει πρόβλημα και όλους το προκάλεσε πρόβλημα δύο δυο χρόνια μόνο το κατάλαβα την Ιρανή και το έφτιαξαν. Τα πρακτοριά το ήξεραν σε πολλές περιπτώσεις αλλά δεν βοήθησαν επίσης το πρόσωπο παράδειγμα της Ιεμένης που οι Σαουδάραβες μαζί με όλον τον αρανικό κόσμο τη Γαλλία και τα intelligence agencies των Αμερικανών που προσέφεραν υποστήριξη στους Σαουδάραβες για να κάνουν επίθεση στην Ιεμένη στη στιγμή που οι Σαουδάραβες είναι οι κύριοι χρηματοδότες των διχαντιστών και υπήρχε και το ζήτημα στην Μέσα Ανατολή ότι ακόμα και το Σουδάν που έχει αντιμετωπίσει τα προβλήματα θα επιχωριστεί σε βόρειο, νότιο και του Ταρφουρντάκη ότι βοηθούζε και αυτό στις επιχειρήσεις και τα μέσα ενημέρωση και τα πρακτοριά το προσέφεραν σαν υγιές πράξεις ότι κάνουν επίθεση κατά τον Χούτι για να αναφέρεται την κατάσταση που πρέπει να είναι. Αλλά και το παράδειγμα το πρόσφατο που έγινε πάλι η συμφωνία για την υπάρξη του πυρημικού προγράμματος του Ιράν με την USA, που δηλαδή ήταν το μέσο πρόγραμμα της περιοχής που ενώ έφυγαν όλοι ότι υπάρχει συμφωνία και τα λοιπά οι Σαουδάραβες μαζί με το Ισραήλ έχουν εφέρει διαφορμούν με τις πυρνές συνθήκες και πιέζουν αν υπάρχει συμφωνία ή δεν υπάρχει συμφωνία. Άρα εκεί οι Αμερικανοί καλά το πηλούν. Ναι. Να μας φιλεί ποτέ. Ναι, δεν κατάλυπτο τελευταίο με το Ιράν εκεί τα ιδιωσογραφικά θα φέρουν πως κάνουν. Όχι ουσιαστικά, αλλά αν υπάρχει συμφωνία το παρουσίαζαν ότι υπάρχει συμφωνία αλλά, ναι, δεν υπήρξε συμφωνία, αλλά υπήρχαν αντιδράσεις. Δηλαδή το παρουσίαζαν ότι και το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβρία ήταν σύμφωνοι με τη συμφωνία που θα γινότανε μεταξύ USA και Ιράν αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι κάθε άλλο παράκριση δεν υπήρχαν. Γιατί έτσι θα νομίζω περισσότερα οι Αμερικάνοι παρά οι της περιοχής μας. Πολιτιστική επιρροή δεν είναι τίποτα. Πολιτιστική επιρροή δεν είναι τίποτα. Πολιτιστική επιρροή θα μπορούσαμε να ακούμε τα λιβανέζικα τραγουδία. Βλέπεις μάλλον τα τραγουδίστρια. Υφερούς. Πολιτιστική επιρροή θα δίνεται μεγαλύτερη έμφαση τα τελευταία χρόνια στον πολιτισμό κυρίως τον Αγγιγκύο. Δεν είναι μια χιλιαδέκατοπτα ζητό. Εντάξει, όμως, μας κάρυψε. Πάμε στην επόμενά σας. Οι κορίτσικα, εσάς δεν έχετε κατάσταση. Είμαστε πολύ ευαίρευα. Ανάλογα με τι πρόεδρε θα προβάλλουμε μπορούν να προφίσουν συγκεκριμένες κουλτούες και πολιτιστικό τρόπο διαβίωση. Εντάξει, αυτό που σκεφτείχαμε εξαιρετικά, ήταν δημιουργημένο για παράδειγμα με το Αγγιγκύο Παραθυρίο, το οποίο μέσα από τον Ροπίλιντζου και αυτού του Βαλδινγκέσταγου είχαν έρθει πιο γεγονόταρα. Και ο θύμας του Βαλδινγκέσταγου είναι η ελαφονία. Επίσης θα προσθέσω κάτι για την πολιτιστική επιρροή. Το Άλτ-Αζήρα, θα μπορούσα να το πιάσουμε σαν πατριβίδισα. Το Άλτ-Αζήρα έχει κανονικά εκμάθηση παραδοχής βλώσεων, δηλαδή δεν θα πας και να μάθεις κανονικά. Οπότε, θεωρητικά, πιάνει ως πολιτιστική επιρροή. Βασικά, εδώ συνεχίστηκε ένα κύριο, η οποία είναι μια πολιτιστική επιρροή. Σκεφτήκαμε ότι προβάλλει το διετικό τρόπο ζωής σε περιοχές λιγότερο εναφυγμένες που δεν υπάρχουν παραδοσιακή κουλτούρα. Και αντικαταστήσαμε την επιρροή όταν κυρίως καταλαβαίνει το τρόπο. Και προσπονίσαμε, βασικά, να σήφιζουμε αυτό το πράγμα, να σήφιζουμε στο νέο, είναι το αντίθετο παράδειγμα. Δηλαδή, θα μπορούσαμε να πούμε ότι με το ισλαμικό κράτος, ότι είναι κόντρα σε όλα αυτά που λέμε, ότι ακολουθεί σε ένας διεθνώς διαφορετικός, δικό τους σκέψης τρόπος. Δεν ξεκινάμε από τη Δύση με τα πρακτορία, να κάνουμε ζωή σε μια λιγότερο εναφυγμένη περιοχή. Ξεκινάμε από μια μικρή σκηνή, μια περιορισμένη περιοχή, με δικά της στοιχεία, ξεχωριστά, και όχι μέσα στην πρακτορία, αλλά με δικά της μέσα, ξεχωριστά και στον πόλεμο, στο ευρωπητικό πόλεμο. Θα σας πω, πώς θα έπρεπε σε κάποια από αυτά, έτσι θα εξετάσεις αυτό ωραία, όταν, από κόνους που λέω ότι δεν χρειάζεται να δουλειάζεσαι, δουλειάζεσαι στο Ισραήλ, στη σωρική αγαπή, στα σχόρες του κόλπου, στο κόλπου κράστους, τους κλείω μέσα και μετά δουλειάζει ο ΟΚΑΜΑ, που δείχνει πολυπλοκότητα ορισμένων, όταν καλύπτεις ορισμένα κάποια γεγονότα. Δηλαδή, αυτό που θα πρέπει να έχουμε ως περιορισμός στην απάντησή μας, είναι το γεγονός, δηλαδή πώς θα περίμεναν να απαντήσει, γιατί αφορά την επιρροή ας πούμε. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, όταν έπαιζε από τον Ρόλο, τί και εγώ δεν απαντήθηκα στο Ισραήλ, ήταν μια πολύ πιο δυναμική στάση κατά του ειράνικου προγράμματος, ενώ ο Πάνα, από την παράδοση του χρόνου, άρχισε να κάνει πίσω σκότια στραπνιές, δηλαδή στην αρχή δεν θα επιτρέψουν καθόλου να είναι. Και μετά, με το που άρχισε ο Ιράνικος να αναπτύσσει, έφτασαν λίγο πριν δημιουργηθεί η πυρηνική βόλτα, έτσι λέγεται, και τότε ήρθε η συμφωνία, ενώ ο Νιετανιάχου είπε, διότι έτσι και είναι αυτά, θα κάνουμε κανονική επέραση στο Ιράν. Λοιπόν, θα εξετάσουμε λίγο πραγματικά, γιατί είναι έτσι εξαιρετικό να σου πω. Θα πρέπει να στοιχειωθείστε και να πείτε, ότι το 70% των εξωτερικών ειδείσων, προέρχοντα από τα ιδισογραφικά πρακτορία, εξάρρυνται από τα ειδισογραφικά πρακτορία, εξάρρυνται από τα ειδισογραφικά πρακτορία, εξάρρυνται από τα ειδισογραφικά πρακτορία, εξάρρυνται από τα ειδισογραφικά πρακτορία, και εξάρρυνται από τα ειδισογραφικά πρακτορία. Λοιπόν, η εξάρπηση του μήνι ε, για πολλούς λόγους, οικονομικούς, κλπ., από τα ιδισογραφικά πρακτορία, τα ειδισογραφικά πρακτορία, θα πρέπει να στοιχειωθηθείτε την απάντησή σας, με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή να δώσετε κάποια συγκεκριμένα θέμα. Το τρίτο είναι το εξίστο, ότι θα πρέπει να αναφέρετε, ότι θα πρέπει να αναφερόστε στους τελειουσμούς που υπάρχουν στην εγκάλυψη. Δηλαδή, όχι όλες οι πολιτικοί, και αυτό δείχνει, ας πούμε, ότι το δυτικό πρώτο του δημοκρατίας δεν είναι ένα ενοποιημένο σχήμα, το οποίο λέει ότι ξέρεις, ότι αυτές οι πολιτικές ελίττα αποφασίζουν έτσι, δηλαδή και ξεθερούν συμφέροντα, αλλά υπάρχουν πολλές διασπαστικές φωνές, δηλαδή να σου δώσω ένα συγκεκριμένο παράδειγμα. Εάν εγώ υθετούσα την προσέγγιση που λέει, ότι η αμερικανική εξαιρετική πολιτική είναι δέσμια ορισμένων συμφερόντων, όπως υπάρχουν κάποιες προσεγγίσεις που λένε, ότι είναι δέσμα συμφερόντων, ότι το Ισραλίνο λόγει κλπ. Λέει ότι είναι αντίον αυτής της συμφωνίας. Γιατί δεν μπορούσα να το εξηγήσω, γιατί θα είχα πάρει ότι η Αμερική είναι ένα ενιαίο πράγμα που υπάρχει και λειτουργεί για να εξηγηθεί στον υπερβολισμό, τους συλληστές τους, έτσι και τους αλλού. Άρα πώς πηγαίνει κόντρα σε μια τέτοια συμφωνία, κόντρα σε μια τέτοια, πώς πηγαίνει υπέρ μιας τέτοιας συμφωνίας ενάντια στο που θέλει να κάνει μέσα στους περιορισμούς που υπάρχουν. Για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε το μοντέλο, να ευηνεύσουμε, που είναι σημαντικό ζητούμενο, το μοντέλο της συστητικής δημοκρατίας, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι είναι θεμελιωμένο σε μια ισχυρή βάση, όπως προτεπροσυγγίζει με αξιωτική ανάλυση που λέει ότι το επικοδόμα στηρίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό στις οικονομικές σκέψεις, αλλά ταυτόχρονα θα μπορούσα με βάση αυτό να αναγνωρίσω ότι υπάρχουν ανταγωνισμοί, ανταγωνιστικές ομάδες συμφερών, οι οποίες επιτυπωθούν να επιβάλλουν την Ατζέντα τους. Μία περίπτωση, κατόρτισαν να επιβάλλουν την Ατζέντα τους και να γίνει εισβολή στο Ιράκ. Στην δεύτερη περίπτωση, κατόρτισαν να επιβάλλουν την Ατζέντα τους και να έρθουν πότρα σε αυτό που ζητούσαν οι παραδοσιακοί σύμμαχοί τους. Είναι μεγάλη τομεία, η οποία περνάει απαρακέληξη. Στην άλλη περίπτωση, το ζήτημα της εμμένησης είναι πολύ σημαντικό για τον τρόπο με τον οποίο καλύπτει, δηλαδή επέμπρεψε την εμμένη που για αυτή τη στιγμή έχει περάσει ως ένα μοντέλο ότι ένας συνασπισμός πρατών επιτίθεται αντίο του καρκώνα, και μέσω αυτό δημιουργείς πολιτική επιρροή. Πώς δημιουργείς πολιτική επιρροή? Με το να προσεγγίσεις μια προσέγγιση, η οποία προσεγγίζει τα πράγματα σε μία λογική ασκουμάδου, η κακή εναντίον καλόνας. Αυτό έγινε, παράδειγμα, ως χάρη, ο κακός Σαδάν Χουσέιν, ο κακός Μιλώσης, ο κακός Αντσόν. Αυτό είναι δημιουργητική επιρροή σε αφέστητα, γιατί κατασκευάζεις. Αυτό, όμως, το ιδεολόγημα των μέσων, πώς περνάει μέσα, πώς καταλήγει, ας πούμε, μια ασκή πολιτική επιρροή, από το γεγονός ότι το 70% των ιδρύσεων που δημοσιεύονται στο στιχί XYZ, ψευροπρακτημερίδας, στην Αίγυπτο, στο Μάνο, στο Κατάρ και τα, προέρχονται από θετικές πηγές. Άρα, σημαίνει ότι εγώ υφθετώ αυτό το αυτοί. Το ίδιο γίνεται και στην Ελλάδα. Βλέπω, αυτή τη στιγμή που το 70%, παραδείγμα το σκάρι, μιας πηχή ενός παραδοσιακού είναι ο μέσος. Στηρίζεται στην προσέγγιση, στο να εξηγήσω την παρέαβαση στην Ουκρανία, με βάση το τι μεταδύει το πρακτορίο, το τάς, ας πούμε, σημαίνει ότι εγώ υφθετώ τη ρωσική προσέγγιση στο πραγματικό. Ενάντια σε αυτό που μπορεί, στην πολυπλοκότητα, το Ελλάδος. Πώς γίνεται αυτό, εγώ δεν έχω ανταποκριθεί αλλά αυτό που θα μου στείλετε προτάσεις είναι το χίπιστο. Συγχαρηστούρα, συγκεκριμένη στιγμή. Εντάξει, εγώ θα ήθελα να δώσω και εγώ να σου πω ότι ο Αλτζαζίρα και τον άλλον, που είναι σαν τρίσιος προσφέρει, δηλαδή υπάρχει το Αλτζαζίρα ΒΛΑΣΤ, ο οποίος είναι το δυναμικρά πιντεάκι, ο οποίος βάζει την πρακτική. Δεν υπήρχε κάποια ξεκάπτυκόλου περιοχή, επειδή ήταν ακριβώς μία αναφορά πάνω στην πόνοντα, δεν πήρε σε κανέναν περίπτωση σέση, και γενικά όσοι σχεδόν... Κάνουν μέτρες χάρτες. Ναι, μέτρες χάρτες. Το έχετε δει αυτό, σημαίνει όταν το ξέρει όλοι από τον Πλαιοθάνα, ότι δεν το ξέρει, το σημαίνει όταν το δείτε, πες όλοι. Άντζις ΒΛΑΣΤ. Ναι, θα το βρούω, πώς θα το δημιουργήσει, έλεγα στο Facebook. Ωραία, το δείτε, ψάξτε, να το δημιουργήσει. Παιδιά, σημειώστε. Αυτά πρέπει να παίρνετε και να τα ψάχνετε. Και να το συνοδίσουμε την επόμενη εβδομάδα, θα το σημειώσετε τώρα σαν μια homework, που λέμε. Λοιπόν, θέλω να πείτε όλοι να δείτε το άλλη τζαζίρα πλάς και το EuroNews, το No Comments. Αποτελεί αυτό ένα αντισογραφικό μοντέλο, ας πούμε, το οποίο είναι λυγιστικό. Καταργεί το δημοσογράφικο. Θα το συζητήσουμε. Τα κοινώνουμε και θα τα κρατώ. Θα το συζητήσουμε, παιδιά. Αυτό είναι και το μέρος του συναμίσου. Θα το ανοίξουμε κύκλος δεμόνου συζήτησης. Εντάξει, οπότε σημειώστε, παιδιά, είναι σημαντικό. Εντάξει. Είναι κατανοητό ότι σε θέλει την επόμενη εβδομάδα. Εκτός από τη φυσική συσφαλήση. Το βάζουμε στον κόμμα και το EuroNews. Ναι, το EuroNews, No Comments. Ωραία, είναι μοντέλο για την δημοσογραφία. Καταργεί το δημοσογράφο. Είναι αντικειμενική δημοσογραφία. Δεν θέλω να το ρωτήσω. Δείτε το πρώτα και μετά. Έχω, ναι, έχω. Αλλά δείτε το. Πρέπει να πείτε να το δείτε, να το επισκεφτείτε. Υπάρχει άλλο μοιγιστικό παράδομο που είναι ο κακός σαμός που έναν περνάμε σε χρόνο. Ήταν που η ΔΕΕ, ενώ έβγαζε πάντα τις ταινίες στα Γιβδιακά, λόγω την διαβάση της Επίσημης Αραβικής που ήμουν Αντιχιλός και Μαφθένεδη, ξεκίνησαν να κάνουν τη μεταλλότιση. Η Επίσημη Αραβική και η Αγίρτη ξεκίνησαν και να φέρουν αντιγράφους. Ήταν με πολύ μεγάλη σκλητήτηση, γιατί είναι και αρκετά κομμένες οι σκηνές, δηλαδή ακόμα και στην παιδικά, λόγω λογοκρισίας θρησκευτικής. Πολύ ωραίο αυτό το παράδομο, εξαιρετικό. Και ένα άλλο παράδομο μοιγιστικής επιβιώσης είναι τα NTV και η παρκοσμιοποιημένη κουρτούρα. Δεν πρέπει να την μονοποιούμε. Έχει ανοίξει σε πολύ μεγάλο βαθμό διόδους έκφρασης ελευθερίας για τη νέα γενιά και ταυτόχρονα να με δείξει και να σημείει. Δεν είναι κατά να έχει αρκετικό. Δεν μπορεί δηλαδή να μονοποιούμε την παρκοσμιοποίηση από την άποψη ότι έφερε πιο κοντά ανθρώπους, κουρτούρες, πολιτισμού. Το ζήτημα, ας πούμε, του προβληματισμού θα πρέπει να έπιτε στο γεγονός ότι επιβάλλεται ένα συγκεκριμένο μοντέλο. Προωθείται, όχι επιβάλλεται. Προωθείται ένα συγκεκριμένο μοντέλο, ας πούμε. Το σεξ αντασύτες μου, το οποίο προβάλλεται σε όλο τον κόσμο. Από εκεί και πέρα, δεν είναι όμως κατανάκια αρνητική το χρηματισμί. Μην προσυγγίρετε έτσι φορτισμένος, μια αρνητική έννοια, η οποία καταργεί τα σύναδεξα όπου βάλει το Hipsy μοντέλο. Έχει, ξέρετε, και πολύ θετικές προεκτάσεις. Λοιπόν, την επόμενη εβδομάδα τα βλέπετε αυτά, παιδιά. Είναι σημαντικό το Άλτιζα Ζυραμπρά. Επίσης, να δείτε για την καλύψη της ΕΜΕΝΙΣ. Είναι ένα σημαντικό παράδειγμα τι σημαίνει Hidden Conflicts, δηλαδή συγκρούσεις οι οποίες περνάν απαρατήρητες, οι οποίες έχουν πολλά να μας δείξουν για το γεγονός το πόσο προσεκτικοί θα είμαστε και πόσο κριτικοί θα πρέπει να είστε, όταν ασκήσετε το επαγγελό του δημοσογράφου στην αξιολόγηση των ιδίσσεων. Δηλαδή, πώς περνάει η πολιτιστική επιρροή. Το γεγονός εγώ ότι δεν έχω αντακοπηθεί. Εγώ δεν έχω κάποιο δημοσογράφο πίσω στο ασκήτητο δημοσογραφείο του τύπου copy and paste. Παίρνω ένα τηλεγράφινο παρέλαιο και λέω ότι στην ΕΜΕΝΙ ο συνασπισμός αραβικών χωρών επιτύθηκε δενατοί των τρομοκρατών, οι οποίοι εκθρώνισαν το νόμιμο πρόεδρο. Αν έχω παρότε το υιοθετής ως copy and paste, αυτό το οποίο θα μάθει ο Ρήκος Παναγιώτης, που με διαβάζει στο ίντερνετ, στην εφημερίδα ή με ακούει στο ραδιόδρομο κλπ, είναι ότι οι κακοί τρομοκράτες της Αλκάητα κερδίζουν παντού έδαφος και ανατρέπουν τις νόμιμες της κυβερνήσης. Γιατί? Γιατί εγώ θα παραδοθείς σε ένα μοντέλο copy and paste. Συμβάλλει ο δημοσογράφος στην επέκταση της κολλιτιστικής υπηρείας. Αφέσπενται. Γιατί δεν το προσεγγίζει κριτικά. Τι σημαίνει κριτική προσέγγιση? Σημαίνει πως στο παράδειγμα της Ουκρανίας, δεν μπορεί να υιοθετήσουμε την επίσημη, ξέρω εγώ, χυψή άποψη μόνο του ρωσικού πρακτορίου και να μιλάμε για ένα ναζιστές που κατάρρευαν την εξουσία, ενώ πριν τρεις μήνες μιλούσαμε για αγκαναπτισμένους, σημαίνει ότι το πρόβλημα δεν είναι τα πρακτοριέα που υιοθετούμε, το πρόβλημα είναι ο δημοσογράφος. Και αυτό το χρησιμοποιούν, γιατί είναι συγγενές παράδειγμα μπροστά εμάς. Δηλαδή, όταν ξεκίνησε κάποιος τα λεπτόνι διέψυρο να αναφέρονται σε αγκαναπτισμένους και να κάνουν κανονισμούς με τους δικούς μας αγκαναπτισμένους αντίον της διαφθοράς στο πολιτικό, άλλαξαν την προσέγγιση και υιοθέτησαν ότι οι νεοναζί κατέλαβαν την εξουσία και οι οποίοι σφάζωσαν το τόνο του νοσμού και λοιπά, το οποίο επίσης είναι από τένα έκπρος φάλουσας, χωρίς να αναπάνεις υπόψη την πολυπλοκότητα του έδα της κατάστασης εκείνης και μπορεί να σημαίνει ότι και ταυτόχρονα με το να καταφεύγεις σε σχήματα επεξηγηματικά τα οποία υιοθετούν τη λογική άστρο μαύρο, καλός πρόσως ή καλός ουκρανός, κακός ουκρανός ή κακός λόσος αν είστε. Δεν είναι αυτή η δημοσογραφία δηλαδή, ναι. Και έτσι, με συγχωρισμό, ουσιαστικά διεμπρύνεται η πολιτική επιρροή, με αυτόν τον τρόπο. Και πώς στοιχειοθετώ, λοιπόν, το παράδειγμα του, το γεγονός ότι τότε τα 70-80% των εξωτερικών ιδίων στα ΜΜΕ προέρχεται από οι δησογραφικά πραγματορίες, σημαίνει πως υπάρχει μια αδιαμεσολάβετη σχέση μεταξύ αυτό που μου στέλνουν και αυτό που εγώ μεταφέρω. Και αλλάγουν υπόψη το στεραιορισμού, στο που λειτουργούν τα δησογραφικά πραγματορίες, το πώς μεταδίδουν, κλπ. Αλλά και την πρόθεση των κρατών να λειτουργήσουν ως προπαγγανιστικά εργαλία. Καταλαβαίνω ότι έτσι εκτείνεται η πολιτική επιρροή. Ναι, δηλαδή. Όπως τώρα πολύ προφάσισε το παράδειγμα, πάλι, για τα BRICS. Η τράφεζα του BRICS, που υπάρχει εδώ και 20 χρόνια, και ουσιαστικά έχει δημιουργηθεί από την Goldman Sachs για συγκεκριμένους σκοπούς. Όχι, αυτό δεν το ξέρω, τέλος πάντως. Πάντως όλο το κεφάλαιο, αν διαβάστε το δουλείο του Ροσέντ, που λέγεται Ρος, ξέρω όπως λέγεται αυτός, πώς η τράφεζα δημιουργεί η Goldman Sachs και το κόσμο, το κεφάλαιο, που αναφέρεται πώς το δημιούργησε από το 1900 κα, δηλαδή υπήρχε η δημόσια... Ναι, πάντως προς το παρόν είναι μια προσπάθεια τέλος πάντως, πάντως, πάντως, από τις σκοίνες, βρε Σερκή, πάνω, να... Τα χρήση του χρόνια, δηλαδή, αυτό είναι το θέμα, δηλαδή, τώρα είμαστε να καλήσουμε τα δύο, τους τελευταίους μήνες. Από ψάχνουμε για δέκα χρόνια να κάνουμε λεφτά. Είναι μια αρχική προσπάθεια μετακίνησης της πολιτικής επιρροής, δηλαδή να μετακίνηθεί προς την Ασία, ώστε να ενταμαδείξει η δύο σκοίνα. Εντάξει, εδώ πέρα έρχονται πολύ απλουσιακμένα και θα έπρεπε να μεταφέρω να σας πω μια άποψη, γιατί έτσι θα τα λαβούμε από μιμόνια. Είναι πολύ απλουσιακτική και δέλαμε, εγώ θα σας πω, ότι... τις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης τράπεζας, τους ανταγωνισμούς που υπάρχουν... Ότι η Κίνα έχει τρικλάσσιο άριθμο ανάπτυξης από τύχη ποιοδήποτε άλλη χώρα... Ναι, ότι ταυτόχρονα μεταγωρεί στην Κίνα για τις εργαζικές σχέσεις με νόρπα, αλλά ταυτόχρονα τρέχει στους εργαζικές σχέσεις. Πάμε λίγο για τα δισογραφικά τακτορία, δαιλιά. Το Associated Press είναι το βασικό δισογραφικό, το είδαμε λίγο χθες. Συνεχίζουμε, όμως λίγο για να σας εντάξω. Το Associated Press είναι συνεταιριστικό σε στήρισμα... του δισογραφικού πρακτορίου, ιδρύθηκε με πρωτοβουλία από τις Αμερικανικές Φημερίδες... με σκοπό να περικόψουν τα κόστιντα πόκρυς στον πόλεμο του Μεξικού. Έχει βραβευθεί με αρκετά προβλήματα. Μουλτζερ 51. Το 1893 προχώρησε συνεργασία με το Απλικό Πρακτορίο Ρόιντες... σε μια σημαντική επιλογή που είχε πολιτικές, οικονομικές και άλλες προεκτάσεις. Το ότι συνδέομαι με το ιδρυθικό πρακτορίο Ρόιντες... σημαίνει ότι έχω άδειγο μες στον κόσμο ότι το Ρόιντες ήταν από τα πολύ ισχυρά ιδρυθικά πρακτορία... σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τότε η Βρετανική Αυτοκρατορία κυριαρχούσε στον κόσμο... ότι ουσιαστικά εγώ μπορούσα να αξιοποιήσω το κομμάτι αυτό. Στα ιδρυσογραφικά πρακτορία είπαμε ότι είναι σημαντικό, ας πούμε, το γεγονός της μετάδοσης πρώτης... της Ιδρυσοκοσοκομπαρισμός του Περχάβου ή η ανθρωπή του Σάχη. Ο Σάχης ήταν στο Ιράν από τον Ιατολάκο Μεϊνή και λοιπά. Γιατί είναι σημαντικό για το συγκεκριμένο για τα ιδρυσογραφικά πρακτορία... είναι σαν έναν ανταγωνισμό. Δεν είναι σαν τα μηνύχτα που ποιος θα το πει πρώτος πλέον... αλλά στα ιδρυσογραφικά πρακτορία έχει σημαντικό το ποιος θα το μεταδώσει... και θα το διαδώσει σ' όλους τους υπολίτες. Γι' αυτό θα δείτε ότι πολλές φορές γίνονται πρωτοσέλντες... για να λύσουν το ρόιντες ποιοί για το πού θα πάει η κρίση στην Ελλάδα... κάποιες πολιτικές και κυβερνητικές αποφάσεις... και είναι σημαντικό στη ιδρυσογραφικά πρακτορία η έννοια της ταχύτητας. Πάμε να δούμε λοιπόν, παιδιά, αυτό που είναι σημαντικό και στις συνεργόμενες της συζήτησης... της κοινής μου για Βρήκς, για το ΨΕΠΑ, το news agency. Είναι απαραίτητο να ξέρετε το προφίλ του κάθε ισογραφικού πρακτοριού... για να μπορέσετε να αναγνωρίσετε τον τρόπο να τον ολοποιεί προσεγγίστες τις ιδήσεις. Δηλαδή, γνωρίζοντας εγώ τον τρόπο τον οποίο λειτουργεί το ΨΕΠΑ... και τις σχέσεις του ή όχι με την κυβέρνηση... ή με το κράτος στο οποίο έχει την ένδρα του... μπορώ ουσιαστικά να ερμηνεύσω ή και να σημασιοδοτήσω... και να τύσα τις ιδήσεις που μεταδίδει. Το ΨΕΠΑ σημαίνει ουσιαστικά νέα Κίνα. Το ΨΕΠΑ είναι το κρατικό πρακτορίο της Κίνας... που σημαίνει ότι είναι ο επίσημος βορέας, ας το πούμε έτσι... η επίσημη φωνή του κίνεζικού κράτους. Σημαίνει αυτό πως εάν εγώ θέλω να εξοποιήσω... να έχετε ένα διλεγράφημα από το ΨΕΠΑ... που λέει το τάται και το δείχνει, ας πούμε, για ένα γεγονός... θα πρέπει να γνωρίζω ότι γνωρίζοντας τις δεσμεύσεις... που έχει με την κυβερική κυβέρνηση της Κίνας... θα πρέπει να αντίστα να αποδώσω και τη σχετική σημασία... να ζητήσω να θέλω να συγκληρώσω... και αν θεωρώ ότι αυτό που αναμεταδίδει το ΨΕΠΑ είναι σημαντικό... να ψάξω να βρω και τη δεύτερη φωνή... γιατί γνωρίζω ότι αυτό το πείμμα μεταφέρεται από το ΨΕΠΑ... είναι ουσιαστικά η επίσημη κυβερνητική φωνή... η οποία έχει μερικές περιορισμούς. Δεν σημαίνει ότι απορρίπτω τη πηγή... σημαίνει ότι τοποθετώ την πηγή στο αντίστοιχο πλαίσιο. Οι περιορισμούς, τη σχέση και τις πιθανές εξαρτήσεις σκιατίστηκαν το αξιοποιώ. Διαθέτει 107 ξαναγραφεία... στην Κίνα Ενδρύθηκε το 1971 και 31 γραφεία στην Κίνα. Αποτελεί τον ομαδικό καναλιντική συνείδηση... που αφορούν τον κομμονιστικό κόμμα της Κίνας και την κυβέρνηση. Το ΞΥΠΑ είναι και εκδοτικός οργανισμός. Έχει πάνω από 8 γλώσσες. Γιατί έχει αυτή τη λέξη αυτές τις γλώσσες, παιδιά δεύτερες. Τα ρωσικά λογικά είναι ένα από παλιά και θα οφείλονται στο ότι είχαν κομμιστικοί στους χώρους. Επανεκκρικά είναι μια γλώσσα που ανταγραφεί ο κόσμος. Ριαμμονικά για να επεκτεταθούν στην Ιαμονία. Τα κυβεζικά γιατί είναι από την Κίνα. Ριαμμονικά για να επεκτεταθούν στην Ιαμονία. Τα κυβεζικά γιατί είναι από την Κίνα. Δεν καταλαβαίνουμε ότι έχει μια διάρκεια και διάρκεια σε ακριβούς παντόσμους. Δεν περιορίζεται μόνο σε τοπικό ή δευτεριακό επίπεδο όπου είναι στην Ασία. Αλλά επιλειώκει να το λειτουργήσει σε επαγγελματισμένο επίπεδο. Σε ό,τι εμφανίζεται τα προτογαλικά και οι ισπανικά σχετίζονται με την Λατινική Αμερική. Τα ρώσικα, επειδή συνορεύουν με την Κίνα και λόγω του σχέσου που είχε παλού, Τα αραβικά λόγω της αραβικής χερσωνίας, του αραβικού κόσμου και τα ιαπωνικά λόγω της σημασίας που έχω δείτε στην Ασία και το ότι είναι ανταγωνιστικό η Κίνα προς την Ιαπωνία. Δείτε το σημαντικό ότι θα πρέπει, αξιολογώντας το ΞΙΚΟΑΤ, θα πρέπει να δούμε το γεγονός ότι θα είχε εξουσία σε τίποτα υπουργείο και είναι πιστάμενο του κρατικού συμβουλίου, που σημαίνει ότι ουσιαστικά εντάζεται μέσα στον κρατικό μηχανισμό. Αν εντασσώνουμε μέσα στον κρατικό μηχανισμό, θα γνωρίζουμε ότι αν θέλουμε να δούμε για το πώς προσεκίζει επίσημα το κίνεζικο κράτος κάποιες εξελίξεις, π.χ. παράδειγμα το σχάρι για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μην πουλήσει τον νόλ. Αυτό που μεταδίδει ουσιαστικά το ξύγχο μας, σημαίνει πως ανταναπλάει και η απόψη της κίνεζικής κυβέρνησης. Καταλαβαίνετε γιατί εντάζεται μέσα οργανωσιακά, μέσα στον μηχανισμό της Κίνας. Ο πρόεδρος του ξύγχο είναι κυβέρνησης Κεντρικής Επιτροπής και έχει χαρακτηριστεί ως ταμάτηση και η γλώσσα του ΣΟΝ. Ινδρύθηκε το 1931 με την ονομασία του Red China News Agency σε ξύγχο του 1937 και κατά διάρκεια του πολέμπου πληροφορικού δημιουργήθηκε στα πρώτα του ξένα γραφεία. Στα λιγικά έξανα και πέμπω το 1944, που σημαίνει ότι ουσιαστικά τους στόχους του ήταν πάντοτε να επεκταθεί προς το εξωτερικό, δηλαδή να δημιουργήσει ένα εξωτερικό κοινό. Αλλά ταυτόχρονα και λόγω της θέσης του γνώριζε ότι όποιος ήθελε να ενδιαφερθεί να μάθει γιατί κίνα έπρεπε να περάσει μέσω από το ψεμβουά. Δείτε λίγο το πώς ουσιαστικά έτσι έχει αναπτυχθεί και έχει προσθέσει και τα διευθυμέται ενάλογο της κατάληψης του θηβέττα από την Κίνα. Δημιουργούσε ένα δημιουργικό τόπο το Νοέμβριο του 1997 και ουσιαστικά χρησιμοποιείται ως βασικό εργαλείο για την προώθηση και προβολή της θετικής εικόνας της κίνας στο εξωτερικό. Το Ξύμπα θα σας πρότεινα να πείτε πίσω να το επισκεφθείτε γιατί είναι ένα πρακτοριό το οποίο η σημασία θα ανεβαίνει και επίσης λόγω της επέκτασης της Κίνας προς την Αφρική έχει αρχίσει και καλύπτει ιδιαίτερα έντονα και θέματα Αφρικής. Αλλά θα πρέπει πάντοτε, αξιολογώντας κάποια πηγή, να έχετε υπόψη στις περιορισμούς που έχει πηγή. Θα ήθελα να ρωτήσω γιατί παίζει ρολοδία και τα αγγλικά λόγω χονκών. Πάντοτε σαφέσταται, πολύ σημαντικό αυτό, γιατί πάντοτε θεωρούσαμε το χονκό κομμάτι της Κίνας και το χρονικό χρονικό κομμάτι της Κίνας και ταυτόχρονα και πως κοιτάει πάντα. Υπάρχουν πολλές εξήγησεις. Η μια εξήγηση είναι το γεγονός που ήθελε να διευθυνοποιηθεί. Δεν είδε το ρόλο του το ξύχυμα ως ένα εθνικό πράγμα. Πάντοτε εξέφερασε την βούληση της Κίνας να διτουργήσει σαν κόρη που ήταν παγκόσμια. Και αυτή η κοινένια σαν σαν κόσμος παραλώντας την ασύ. Το δεύτερο είχε να κάνει το γεγονός ότι είχε κατάλημμα ας πούμε και το χονκό, αλλά και επίσης ήθελε να μεταδείτε τις συνδείσεις και στον υπόλοιπο κόσμο. Ο κύριος Ρόβος, ας πούμε, επιλογεί στα Αγγλικά, γιατί αναγνώζει την Κίνα ως μια σημαντική υπέρδευση, να επικοινωνεί με τον υπόλοιπο κόσμο και ταυτόχρονα να εξυπηρετήσει και τοπικές ανάγκες, δηλαδή να επικοινωνήσουμε το χονκό, να επικοινωνήσει με τη Ταϊμάν και λοιπά. Και ταυτόχρονα γιατί ήθελε να μπορεί να εξοποιηθεί από την Αυστραλία που υπήρχε ένας έτσι αταγωνισμός και λοιπά. Το AFP είναι επίσης ένα άλλο μοντέλο έτσι κρατικού, ας το πούμε, μικρατικού το πρακτορίου, το οποίο έχει, αυτό που διαφέρει το AFP του Κερδιάνη, το γεγονός ότι έχει 200 αγαπείες που καλύπτουν 150 χώρες. Σημαντικό είναι με το AFP, με το Γαλλικό Πρακτορίου Εδήσεων, είναι το γεγονός ότι έχει ισχυρή παρουσία πακόσμια και καλύπτει γεωγραφικά πάρα πολλές περιοχές. Είναι ένα πρακτορίο το οποίο εγώ θεωρώ ότι είναι από τα πολύ καλά, ας πούμε, από την κάλυψη ειδήσεων. Και νομίζω ότι είναι ένα από τα πρακτορίο τα οποία θα πρέπει να έχετε υπόψη έτσι για να ταξιοποιείτε και με αρκετά ισορροπημένη έτσι την κάλυψη, με εξέλιση βέβαια από τους περιορισμούς που υπάρχουν στην Αυστραλία λόγω απικοιοτρατικής παρουσίας της Γαλλίας. Το σημαίνει ότι έχει δημιουργήσει δεσμούς, συμφέρονται κλπ ή υποστολήματα, τα οποία θα δημιουργούν περιορισμούς σε ό,τι αφορά την κάλυψη. Το AFP λειτουργεί σε 6 γλώσσες, γαλλικά, γερμανικά, αραβικά, ισπανικά και πορτογαλικά, καλύπτοντας το σύνολο του περισσότερων χωρώ. Τώρα έχει δημιουργήσει και μια υπηρεσία, η οποία μεταδύει τις υπηρεσίες της και στα κυναιζικά, λόγω της αυξανόμενης σημασίας. Δείτε λίγο τη σύνθεση του AFP για να καταλάβετε τη σημαντική υπαρροσία, τόσο των εκπροσώπων των γαλλικών εφημερίδων, αλλά και ταυτόχρονα τη σημαντική παρουσία του κράτους, του μέσους του ΔΑΣ. Η σύνθεση αυτή μας δείχνει η παρουσία εκπροσώπων των γαλλικών εφημερίδων, γιατί θεωρείται από γαλλικές εφημερίδες. Οι γαλλικές εφημερίδες είναι μια ισχυρή παράδοση ως τύπος, οπότε για αυτό εκπροσωπούνται και στους AFP σε αυτήν την έκθεση και όχι τόσο πολύ με τηλεόραση και τα νέα μέσα. Παρουσία εκπροσώπων, αλλά και χρηματοδότηση που είναι μεταρρύπως το 30 με 40... Το γαλλικό δεν είναι αυτό που λέει από τη θέση, ότι έχει γερθεί κάτι και επεχωρίζει. Ναι, στο σέλο, κάτω από το 60-10. Ίσως γι' αυτό, αν κάποια χρηματοδότηση μπορεί να γίνει κάποια εφημερίδες, δεν ξέρω αν ισχύει αυτό ή όχι, αλλά ίσως γι' αυτό είναι τόσο κουβική, αν δίνουν κάποια χρήματα για να μπορούν να γίνουν... Λοιπόν, και έχουν μια σχετική παράδοση στις γαλλικές εμμεναισμούς, εμμεναισμών, ελβερασιών και λοιπά, δηλαδή ο Τζι Κώστης είχε σκηρή παράδοση, γι' αυτό και εκπροσωπίδες σε αυτό το μαθημό, και σε συνδεασμό με το γεγονός ότι είναι και αυτό που αναφέρασε. Και το γεγονός ότι έχει μια αυθή χρηματοδότηση και έχει υποκατασταθεί από της... Το γαλλικό παρακτοριό δημιουργήθηκε όπως το ΑΠ, δηλαδή μαζεύτηκαν φημερίδες... Η πολιτική-οικονομική βάση κάποιας χώρας μπορεί να εξηγήσει να δημιουργήσει τους θεσμούς που έχουν ιδρυθεί. Και το ΑΠ στήθηκε πάνω στη λειτουργία και στην αντίληψη της αναγκατής προσέγγισης της υγωνομίας. Περισσότερο πρέπει να έρθει από το βουλέο από ιδιωτικό τομέα. Το γαλλικό μοντέλο, το οποίο αναγνωρίζει έναν δυσκειρό ρόλο και λόγο του κράτους στα δημόσια πράγματα, στήθηκε και στηρίθηκε μέσα από το κρατικό μοντέλο. Το Associated Press, παιδιά, αναφέρομαι λίγο σε αυτό, γιατί νομίζω ότι το Associated Press έχει δύο πράγματα τα οποία είναι εξαιρετικά. Το πρώτο είναι το γεγονός ότι έχει ένα ανεπτυγμένο δίκτυο φωτογραφιών, το οποίο φωτορεχωρτάζει και λοιπά, το οποίο όμως τα τελευταία χρόνια λόγω της έχει δεχτεί σκηρά πλήματα, αλλά ωστόσο εκτελουθεί να είναι, να υπάρχει μια ισχυρή ζήτηση, η οποία έχει κορυφωθεί τα τελευταία χρόνια. Για να σας δώσω να καταλάβετε, ενώ παλαιότερα λόγω της εμφάνισης κινητών τηλεφών, ξέρω εγώ το ένα το άλλο, η ζήτηση για φωτογραφίες και λόγω της δυνατότητας να τραβάζουν να έχεις σπίτι σου, είχε μειωθεί, γι' αυτό και πολλοί πουλήσανε τα φωτογραφικά τους, ή τα κλείσανε πλήματα, τελευταία, έχει αρχίσει να αναθερμένεται το ενδιαφέρον για φωτογραφικό υλικό, ως αποτέλεσμα του κοινότος που τα νέα μέσα κατά κύριο λόγω στηρίζονται σε αυτό το κομμάτι. Άρα λοιπόν, δηλαδή έχει εδώ και δύο-τρία χρόνια, στο Πύπορους έρχεται μια τάση, όπου η ζήτηση για φωτογραφικό υλικό, για φωτορεπορτάζι, να είναι σχετικά αυξημένη, ώστε να είναι σε πιο θετική τροπιά από ό,τι γινότανε στο παρελθόν. Τώρα δηλαδή, Νασάν. Πάντως, παραδείγμα, όπως πληρωμένα, στη νοτεχνική παιδίδεκτο ενονίδε, που ήταν, όσο είχαν μέσα, υπήρχαν και λέσεις φωτογράφων, οι οποίοι συγκάζονταν με παρτορια. Και τότε η ζήτηση έφτασε σε τεράστιο βαθμό, που πολλές αυτογραφίες πήραν και βραβεία. Το AP και το Reuters είναι στιγμές της κυδεαρκού παιδιάς του φωτορεπορτάζιου. Είναι σημαντικό. Ο Μπετράκης έκανα και ένα ωραίο φωτογραφικό αφιέρωμα, που ξεκίνησε όταν είχε εδώ και έκαλε τη διάλεξη μας, παιδιά, για τα καταλυμμένα ελληνικά προστάσια, δείτε το έτσι μέσα στο τέτοιο, πραγματικά πολύ, που δείχνεται στη δύναμη της φωτογραφίας και το πώς μπορεί να μιλήσει η φωτογραφία και να δημιουργήσει πάρα πολύ το κείμενό σας. Το AP, δείτε παιδιά ότι το φωτογραφικό το αρχείο διαθέτει περισσότερο από 10 εκατομμύρια φωτογραφίες και τα αξιοποιεί σε πολύ μεγάλο ποθμό. Δείτε το δίκτυο το οποίο αξιοποιεί το AP. Ουσιαστικά όταν σημαίνει ότι για τα που χρήσε το AP μεταδεύονται πάνω από 1.800 τημερίδες και 5.000 τηλεοπτικούς θαθμούς, σημαίνει ότι υπάρχει ένα πολύ σημαντικό δίκτυο για τάμους και πολλασπολεσιασμού της ίδης. Εάν σε αυτό προσθέσουμε και το γεγονός ότι σε πολύ μεγάλο ποθμό οι ιδέες αναμεταδίδονται από τα νέα μέσα, καταλαβαίνετε τι είναι αυτό το πραγματικό δίκτυο. Το οποίο ουσιαστικά αυτό το οποίο μεταδίδουν αναδημοσιεύεται μέσα από πολλαπλά δίκτυα ενημέρωσης. Για να σας το δώσω έτσι σε σχέση με αυτό το οποίο είδαμε πριν ο Σάσης. Εάν εγώ δημοσιεύω αδιαμεσολάβητα αυτό που μου στέλνει το AP, σημαίνει πως η είδηση του AP έχει μεταδοθεί μέσα από 6.700 κανάλια. Αν αυτά τα κανάλια προσθέσουμε, το παρακολουθεί χιλιάδες, καταλαβαίνω ότι ουσιαστικά αυτό το οποίο η προσέγγιση του Associated Press για τον πόλεμο στην Ιεμένη έχει αναμεταδοθεί από 6.700 σημεία παραδοσιακά και δεν έχουν παρακολουθεί σε κατομμύρια άνθρωποι. Αυτή την περίπτωση που μεταδοθεί το AP. Δηλαδή είναι ένα χαρακτηριστικό ποσοτικό στοιχείο που δείχνει την επίδραση που μπορεί να έχουν η ΠΟΥΕΤΑ ή ανταποκρύφτων ιδιοσογραφικών πρακτορίων, ιδίως όταν αυτές μεταδοθείντα αδιαμεσολάβητα. Δηλαδή δεν διαμεσολαβούνται, δεν επεξεργάζονται. Και η πρώτη εφημερίδα του ήταν η London Morning Advertising. Το Ρόιτερς έχει ξεκινήσει ως οικονομικό πρακτορίο και είναι εκεί που πάλι γύρισε. Το Ρόιτερς έχει ιδρύσει το Ρόιτερς Institute στο Παρεμπιστήμα της Οκσφόρδης. Σημειώστε το Ρόιτερς Institute. Σημειώστε αυτά τα δύο παιδιά, τα οποία θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσει ως πηγές για να δείτε πώς περίπου πάλουν τα πράγματα. Λοιπόν, μπείτε και επισκεφτείτε και αυτά τα δύο. Το Ρόιτερς Institute, που δεστάται, είναι στο Παρεμπιστήμα της Οκσφόρδης και έχει, ξέρω εγώ, μπείτε το Publications και αυτά για να δείτε, ξέρω εγώ, πώς είναι η πραγματικότητα της Οκσφόρδης. Αυτό δεν είναι χαρτιστικό παράδειγμα. Το πώς, ας πούμε, υπάρχει και έτσι μια αναθέρμανση του ενδιαφέροντος για το φωτογραφικό υλικό εξαιτίας της δημιουργίας σάιτ και του, και σε όλους τους προσωπίστους, ως ερευνίδια, στα οποία πρωταγωνιστούν οι φωτογραφές. Μπείτε, δείτε, αυτό το Publications, με σκοπό να δείτε το τι έχουνε βγάλει και διαβάζετε, να το παρακολουθείτε να είναι πολύ καλό. Ας πούμε, είναι το end of the photojournalism, ας πούμε, εντάξει. Λέει, η ψηφοποίηση σκοτώνει το photojournalism. Για πάση, είναι πολύ ενδιαφέροντα τα ζητήματα. Και μετά, το Courier Service Center έχει να κάνει με το, επίσης, με το παρακολούθηση στον ΤΑΣΚΟΛ, ιδίως στα αμερικανικά μηέξοδο. Το ξυπήσετε, εδώ έχετε και αυτός ο πηγήτης, είναι εξαιρετική πηγή, που έχει πάρα πολλοί θέματα, ξέρω εγώ, που έχει κάνει πάρα πολλές έρευνες γύρω από τα media της ΤΑΣΚΟΛ υπάρχουν και επίσης κοινωνιολογικές, οικονομικές και λοιπά έρευνες. Αυτά τα 10 πρέπει να τα εξοποιήσετε. Να τα έχετε κόψει και να τα επισκέπτεστε για να τα παρακολουθηθείτε. Αυτό λοιπόν το οποίο έκανε το Reuters είναι να στήσει μέσα στο Πολυμπιστήμιο της Oxford, να στήσει στο Research Institute, που ήταν αποτέλεσμα αυτό που είπαμε από πριν, ότι η επένδυση στην έρευνα που είχε κάνει το Reuters, ήταν αυτό που το ώθησε στο να επενδύσει πάρα πολύ και στο να με δείξει το οικονομικό του κομμάτι. Και το δεύτερο ήταν ότι αυτή τη στιγμή το Reuters να έχει καταπροθώσει η εκπληκτική της τροδικής επιλογής, να αποτελεί το κυριαρχοπρακτορίο μέσω του οποίου έτσι μεταδίδεται και διαδίδεται οικονομική πληροφόρηση. Τώρα, η πολιτική της αντικειμενικότητας. Σου το αναφέρω λίγο για να το συζητήσουμε. Η έννοια της αντικειμενικότητας, επαναλαμβάνω ότι είναι κυριαρχοζητούμενο ή τίδετος κυριαρχοζητούμενο για τη δημοσιογραφία. Η δική μου προσέγγιση στο ζήτημα αυτό είναι ότι, αν αποδεχθούμε την έννοια της αντικειμενικότητας, ουσιαστικά καθιστούμε τον εαυτό μας σε βάλετο συγκρίση σε ότι δεν είμαστε αντικειμενική άρα του προϊόντου, το οποίο παράγουμε, η δουλειά την οποία δημιουργούμε, δεν αντικειμενική άρα απορρίπτεται. Καλά, συνέβη, λοιπόν, θα πρέπει στις προσεκίσεις σας να μείνετε μακριά από την προσέγγιση ότι ξέρεις εγώ όλος συνεχώς για αντικειμενικότητα και λοιπάρα. Θα πρέπει να δώσουμε έμπρος στην ουδετερότητα ή για την ακρίβεια στο ότι εγώ δίνω βήμα σε πολλές πονές. Αυτό είναι η πρόκληση και το απαιτούμε για τον δημοσιογράφο. Και όχι μια φαινάκια αντικειμενικότητας, η οποία ουσιαστικά εποκρύπτει και αφήνει πόρους σε πάρα πολλά. Το Ρόιτες, ας πούμε, επέλεξε τον όρος για την περίπτωση αντικειμενικότητας για να σας δείξω ότι αυτό που πολλές φορές φανταζόμαστε ότι γίνεται από τα ιδισογραφικά πραγματοδορία, δεν ισχύει πάντοτε. Δηλαδή, ενώ θα περιμένουμε ότι το Ρόιτες, ξέρω εγώ, θα επέλεγε τη δυτική προσέγγιση για τα ανακαλύψη γεγονότα όπως είναι εξαρβό το θέμα της τρομοκρατίας, θα δείτε ότι στην 11η Σεπτεμβρίου έβαλε τον όρο τρομοκράτης ανάμεσα σε ισαγωγικά, αμφισβητώντας δηλαδή την κυριαρχική προσέγγιση ή δίνοντας ένθαση ότι για κάποιους είναι τρομοκράτης και για κάποιους είναι, ξέρεις, μαχητής της ελευθερίας. Ή οτιδήποτε ή αντάβατος. Δείτε παραδειγμανώς πώς προσυγγίζανε τους Μεντζακεντίνη τη δεκαετία του 1989, όπου τους λέγανε μαχητές της ελευθερίας. Και τη δεκαετία του 2000 γίνανε οι Ταλιμπάνοι, οι τρομοκράτες, οι επιστρεμιστές κλπ. Στην περίπτωση, βέβαια, της κάλυψης της 11η Σεπτεμβρίου, το Ρόιτες, ίσως, έφυγε πολύ παραπάνω από τα συνηθισμένα. Και επειδή η συγκεκριμένη επίθεση προκάλεσε ισχυρό σόκο, γι' αυτό και έγινε αντικείμενο το επιθέσμα. Θέλω να αφησμιτώντας από την πολιτική του Ρόιτες, το να πει ότι αυτοί που κάναν τις επιθέσεις ήταν τρομοκράτες και να έχει την έννοια του τρομοκράτης εισαγωγικά. Ωστόσο, με την πολιτική του αυτοίτο Ρόιτες, θέλησε να αναδείξει έτσι στοιχεία που σχετίζονται ότι η χρή, ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούνται λέξεις ή γλώσσα, δημιουργεί νάρατιβζή της κόρσης, τα οποία ως αφηγήματα ή λεγματικά πλαίσια, τα οποία ουσιαστικά μας επηρέαζουν και στην πολιτική μας τοποθέτηση και στάση. Προσωπικά λέξεις, τρομοκράτης είναι ακριβώς στις παρουσιάδες που είναι τα δικά μέσα συνήθεια και πάλι δεν έχει καμία στεθαιρή προσέγγιση στο το όρος να μπορεί να το χρησιμοποιούν να έσχονται, να χρησιμοποιούν να τα χρησιμοποιούν να τα χρησιμοποιούν. Το όρος Ταλιμπάν βάθωσε. Η Ταλιμπάνη δεν είχε επηγηθεί σχεδόν. Το όρος να είναι τρομοκράτης. Ναι, η Ταλιμπάνη ήταν για σπουδαστές ουσιαστικά των ιεροδιδασκαλείων, των μαντράσης ουσιαστικά, απλά επειδή από αυτούς ξεκίνησε το κίνημα των Ταλιμπάνη, αυτό και δέχεται αυτοί στη Αλλάδα. Αλλά, ναι, η έννοια του τρομοκράτης είναι μια λήψη αρκετά δικορούμενη, ας πούμε. Το ρόιτες είδα, παρόλο που θα περιμέναμε λόγω της έργας και των πολιτικών για άλλων εξαρτήσεων, γιατί σε αυτήν την Αθηνά τον όρο απομακρύνεται και τον αφήνει πίσω. Δεν τον έλεγα τι τον όρο. Αυτό είναι σημαντικό ας πούμε το γεγονός της τελευταίας απόστασης, έτσι αυτήν την απόσταση. Και γι' αυτό νομίζω ότι είναι σημαντικό, έχοντας υπόψη έτσι, ή εξολογώντας τα ισογραφικά πρακτοριά, να έχουμε υπόψη. Δεν είναι πάντοτε ένας μια συγκεκριμένη προσέγγιση που λέει, ξέρεις τι είναι, εξυπηρετώ δυτικά συμφέροντα. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που δείχνει ότι έχουν διαφοροποιήσεις. Θα μου πείτε ότι αυτές οι διαφοροποιήσεις είναι τόσο σημαντικές, ανάλογα με τη σημασία που τα δίνω καθένας. Αλλά δείχνω ότι υπάρχει και ένα άλλο κομμάτι, μια άλλη προσέγγιση, η οποία είναι σεβαστή. Πρέπει να μην τη θεωρήσουμε τόσο ως μια ενιαία φωνή. Το άλλο, παιδιά, είναι το γεγονός αυτό το οποίο δουλεύει πάρα πολύ το Ρόιτες, είναι ότι δίνει έφαση σε γραφήματα και ιδίως σε αυτό που ονομάζεται έτσι οπτικοποίηση και συνδέεται και με αυτό που κάνατε για τη δημοσιογραφία δεδομένα, δηλαδή το να εμπνευτιστεί η δημοσιογραφία με δεδομένα. Από πού ξεπηδάει έφαση που δίνει έτσι σε γραφήματα. Σημειώστε και αυτό να το ψάξετε, δείτε λίγο τα infographics. Τι είναι τα infographics, παιδιά. Μπορούμε να τις ερωτήσουμε και να μην το ψάξετε λίγο γιατί είναι σημαντικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα στο, πώς το λέμε, στο ίδιο. Ε, δείτε να το αξιοποιήσετε πολύ. Παραδείγματος χάρη, το infographics είναι η στατιστική απεικόνιση, η απεικόνιση στατιστικών δεδομένων με εύκολο και κατανοητό και τυπωσιακό τρόπο. Το infographic είναι αυτό εδώ, ας πούμε, που μεταφέρει έτσι τυχαία σχετικά με το brain injury, εντάξει. Και σου λέει, γιατί ξέρω εγώ, και σου δίνει κάποια στατιστικά από το συγκεκριμένο. Εντάξει, το θέμα δεν μας σκολλεί τώρα, αλλά... Δείχνει και μάθημα. Ναι, ναι, ναι, έχει πει, ναι, ναι. Αλλά απλά θέλω να σας πω να κρατήσετε το ηχογράφι, γιατί δείτε, ας πούμε, έχει να κάνει... Εδώ πέρα το σκυπημένο δείχνει, ας πούμε, γιατί σημαίνει και η επιπτώση του πλαστικού στο θαλάσσιο περιβάλλον. Όλο αυτό εδώ το οποίο θα χρειαζόταν, ξέρω εγώ, να μιλήσετε πάρα πολύ και πολλά πλάτα, μπορείτε να τον δημιουργήσετε και να εμβουλήσετε το δημοσιογραφικό σας περιεχόμενο. Εντάξει, ναι, ναι. Μας έκανε και όλα αυτά, ο κύριος Βέννης, ότι η δημοσιογραφία που χρησιμοποιείται βρέως στο εξωτερικό της Βεράδας, δεν είναι τόσο πολύ... Έχει χρησιμοποιείται τόσο... Ναι, εγώ... Στο εξωτερικό θα χρησιμοποιούν πάρα πολύ. Στο Ρόιτες συμπληθείς πάρα πολύ με τέτοιού του σγραφήματο, δηλαδή αν κάποιος ήθελε να... Τι? Ε, ναι. Ναι, στο Ρόιτες το εδουλεύουν πάρα πολύ με αυτό το κομμάτι και με τη δημοσιογραφία εδώ, να είναι το σύνολο, απλά ανακλήφτερα εξετάζουν το Ρόιτες. Θέλοντας να δείξουμε, ας πούμε, το πώς το πλαστικό επιμπάρει με το θαλάσσιο περιβάλλον, όλο αυτό εδώ το κομμάτι, ας πούμε, ουσιαστικά το δημιουργούμε και εμπλουτίζει πολύ το δημοσιογραφικό μας περιεχόμενο. Το Ρόιτες γιατί έδωσε έμφαση σε αυτό εδώ το θέμα, γιατί η τάση είναι οπτικοποίηση των ειδήσων, μέσω, όπως, social media, από νέα media, άρα εγώ θα πρέπει να ανταποκριθώ στη ζωή της αυτοί και, προκειμένου να δημιουργήσω απλά πίνα και σιωπή, δεν είναι κατανοητή από το ευρύ κοινό, δημιουργώ και καταφέμουσα να δημιουργήσω τέτοιου είδους έτης infographic. Με τα infographic δημιουργώ έτσι την πληροφορία, η οποία είναι εύκολα και κατανοητή, ας πούμε, από τον κόσμο. Το βασικό, όμως, με τη δημοσιογραφία των δεδομένων είναι έργητος αφόρεια και αυτής της αγωνίας που έχει τη δημοσιογραφία να κατακτήσει την έννοια της αντικειμενικότητας. Άρα πώς κατακτά τη έννοια της αντικειμενικότητας με αυτό να επιβεβαιώνω αυτά που ισχυρίζουμε μέσω ποσοτικών δεδομένων. Έτσι προέκυψε λίγο και η data journal. Αυτό δεν ισχύει πάντα. Τι? Αυτό δεν ισχύει πάντα. Ξαναβήτει το κείμενο από τις συνοδεύτες δεδομένες. Ναι, η δημοσιογραφία δεδομένων πρέπει ώστε ως αποτέλεως αφόρεια της αναγκειότητας να θεμελιώσω τα επιχειρήματά μου σε ποσοτικά δεδομένων και το δεύτερο έχει να κάνουμε τον γεγονός ότι σε πολύ μεγάλο κοφτμό πολλές συντήσεις χρειάζονται ποσοτική απεικόνιση. Χρειάζονται ποσοτική επιβεβαίωση. Από τα infographics μπορείτε να τα δημιουργήσετε, να γραφτείτε και να τα δημιουργήσετε. Φάξτε το παιδιά. Νομίζω ότι είναι εξαιρετικό. Ας πούμε, αν κάποιος ήθελε να γράψει για τα πλαστικά στιγμάτια, σαν αυτό εδώ το infographic μπορείς να δημιουργήσεις ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο, εντάξει, και να το δημιουργήσεις. Και σε αυτό είναι στο οποίο έχει επενδύσει έτσι και το Reuters, δηλαδή στην παρουσία σε εγγραφημά. Το Reuters το κόσμο. Το Reuters αυτό το οποίο έκανε ήταν το να δημιουργήσει αρκετά εγγραφεία έτσι κεντρικά ή περιφερειακά. Είχε και τη βάση του ελλαϊου, η οποία δεν ήταν ότι έλεγχε τα πάντα, αλλά είχε δημιουργήσει αποκεντρωμένες υπηρεσίες, ο οποίος ήταν στην Αμερική, Ευρώπη, Μέσα Ανατολική Αφρική, Ασία Ελληνικός και Νοτιοανατολική Ασία. Τα εγγραφεία αυτά ουσιαστικά ανακνούν και μια προσέγγιση του πώς χωρίζει το κόσμος και το ποια είναι τα κέντρα, τα βασικά κέντρα της ρωής. Τα οικονομικά πρακτορία, που επιμένω λίγο στα οικονομικά πρακτορία, γιατί πλέον έχουν αλλάξει καταπολύ το τρόπο με τον οποίο τα παραγωσιακά πρακτορία αναδείχνουν τη συμβείς. Τι έχει συμβεί με τα οικονομικά πρακτορία, είναι ότι αναδείχθηκαν ως κύρια πηγή ας πούμε ανάπτυξης των ιδισοπρακτών πρακτορίας, γιατί υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τις οικονομικές συνδύσεις, αλλά και ταυτόχρονα αναπτύχθηκαν, γιατί οι οικονομικές συνδύσεις συνδέθηκαν με τις πολιτικές εξελίξεις. Αντίπαλοι του Ρόιτες είναι του Ντάου Τζόνσ, του Τέλερετ Μπλούμπερτ, κρατήστε τον Ντάου Τζόνσ και τον Μπλούμπερτ, που είναι πολύ ενδιαφέροντα τα δέτη για τον τρόπο τον οποίο παίρνουν να πιώσουν τις συνδύσεις τους. Το Ρόιτες εξεκολουθεί να είναι ένα από τα πιο σημαντικά ιδισογραφικά πρακτορία, ωστόσο ένα μέρος του ποσοστού έχει καταληθεί από τον Μπλούμπερτ και από τον Ντάου Τζόνσ. Αυτό το οποίο έκανε τον Μπλούμπερτ, είχαμε πει προηγουμένως, είναι ότι μετέδιδε περιπτωσιολογική μελέτη, τα παγκόσμια ιδισογραφικά πρακτορία και η παγκοσμιοποίηση. Πώς η παγκοσμιοποίηση άλλαξε τον τρόπο τον οποίο λειτουργούν τα παγκόσμια, τα ιδισογραφικά πρακτορία. Το πιο γρακτηριστικό είναι το πώς ανακήθηκαν τα οικονομικά πρακτορία. Δηλαδή, υπήρξε η παγκοσμιοποίηση η οποία απελεθέρωσε τις αγορές, επενδύσεις παντού, κυκλοφορία χρήματος κλπ. Αναπτύσσονται τα οικονομικά εξελικιωμένα πρακτορία που σημαίνουν να ανοίγουν περισσότερες θέσεις εργασίας. Και το οποίο στην περίπτωση αυτή, δημιουργείται αντίστοιχη ζήτηση για παραγωγή νέου τύπου δημοσιογραφικών υπηρεσιών. Από αναλύσεις όπως είπαμε για τις χώρες, αναλύσεις καταστάσεων, αναλύσεις πρώτων υλών κλπ. Νημιουργήθησαν με μια νέογορα σημαντική. Τι έδειξε όμως η περίπτωση των οικονομικών πρακτορίων. Ότι τα οικονομικά πρακτορίια πρώτα προχώρησαν στη σημασία της ερμηνείας της ίδησης. Τι σημαίνει παραγωγώς πάρει η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διεπραγματευθεί ή να μην διεπραγματευθεί. Και ποιες είναι οι πιθανές εξελικτώσεις. Δείχνοντας έτσι το δρόμο και για τα παραδοσιακά μέσα ενημέρου, ότι έπρεπε να αλλάξουν τον τρόπο μετάδοσης ερμήσεων με τα κινούμενα στο να ερμηνεύσουν την ίδηση και όχι απλά να τη μεταδώσουν. Αυτό ξεκίνησαν να το κάνουν από τη δεκαετία του 90, τελευταίαν του 2000 στα οικονομικά και της οικονομικά πρακτορίες με το να υπογραμμίζουν τη σημασία της ίδησης. Το τι σημαίνει αυτό που γίνεται. Αυτό που γίνεται στη νεαμένη. Ποια είναι η επίπτωση που μπορεί να έχει στον υπόλοιπο κόσμο. Ποια είναι η επιτήμη του πετρελεού και λοιπά και λοιπά. Το δεύτερο το οποίο ανή, έτσι, δημιούργησε το αποτέλεσμα αυτό του να εξελίξουν σε πολιτικό-εκονομικό επίπεδο είναι το γεγονός ότι δημιουργήθηκε η ανάγκη για ποσοτικοποίηση των ιδύσεων και έτσι προέκυψε τη δημοσιογραφία του εγωμένου. Δηλαδή είναι κάτι το οποίο εφαρμόστηκε από τα οικονομικά πρακτορίες ιδύσεων και μετά μετακινήθηκε ή οθετήθηκε για την ακρίβεια και από τα υπόλοιπα πρακτοριά ιδύσεων. Στην περίπτωση αυτή, τι μας δείχνει αυτό το παραδείγμα, ότι πολλές φορές μέσα από την ανάπτυξη ή από την έρευνα υπάρχουν πολλά κρίσιμα απαθήματα τα οποία μπορούμε να αξιοποιήσουμε και να τα εισάγουμε. Αυτό ας πούμε ουσιαστικά δημιουργεί κάποια ζητήματα σε σχέση με την πληροφορική ενδενημέρωσης. Και σας δείχνω το παράδειγμα ας πούμε ως ερώτημα και να μου το απαντήσει αυτό. Δηλαδή ότι η κυριαρχία των υπερουευκολογιστών συστηματιστικές αγορές μειώνει τη σημασία των οικονομικών ιδύσεων και κάθε συνέπεια το ρόλο των παγκόσμων ιδυσσιογραφικών πρακτοριών. Είμαστε σε αυτήν εδώ την ερώτηση. Τι λέτε το ότι κυριαρχούν οι υπερουευκολογιστές. Θυμάστε το να μιλήσει για το υπερφρίκουεση trading. Θυμάστε αυτό. Ποιος δεν το θυμάται. Το Σύνολο ή η ΜΥΕΣΠΣΑ. Στις χρηματιστικές αγορές εισάγονται πλέον μέσω οικονομικών ιδύσεων και μέσω οικονομικών ιδύσεων γίνεται αυτό που ονομάζεται hyper frequency trading. Δηλαδή οι υπολογιστές να κάνουν trading με το χέρι. Δηλαδή να αγοράζουν να πουλούν στο δευτερό. Το γεγονός αυτής της εισαγωγής, αυτού του είδους της τεχνολογικής εξέλιξης μειώνει τη σημασία των οικονομικών ιδύσεων από τη στιγμή που δεν επενδύουν πλέον άνθρωποι αλλά επενδύουν οι υπολογιστές. Μειώνουν τη σημασία των οικονομικών ιδύσεων και κατά συνέχεια τα όλη των πρακτοριών. Τι λέτε? Νομίζω ότι είναι άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Υποτίθεται ότι οικονομικές ειδήσεις τελευταίου και στον αρνηνεύουν τη σημασία, το πώς ατοικοποιούνται οι δεδομένοι οι υπολογιστές, ποτέ δεν δέχεται κανένα. Σίγουρα αλλάζει τις ειδήσεις, γιατί μιλάμε για δευτερόλεπτα πλέον, που σε δευτερόλεπτα γίνονται δίλοι, οπότε πρέπει σίγουρα να έχεις έναν γνώστη των αγορών και έναν αναλυτή για να μπορεί να σου εξηγήσει τι γίνεται και να προβλέπεις τη στάση των αγορών. Οπότε, ναι, θα λέγα ότι αλλάζει. Σημαντικά τα άλλες. Άλλο, θα λέγα και τι λέτε. Ότι πρέπει να υπάρχουν εξήγησεις οικονομικά για να μπορεί κάτι να αναλύει, να εξηγεί όλη της εξελίξης, τέλος πάντων. Αυτό. Εκτός από αυτό, νομίζω ότι οι εξήγησεις θα πρέπει να είναι πολύ περισσότερο πάνω στις υπολογιστές και στους υπολογιστές να κάνεις το πνεύμα σου να παρουσιάσεις και συγκεκριμένες αυτοί, παρά να ξέρεις να χαθάς μια κάνα για ένα μικρόφωνο και να συνεχίσεις. Θα πρέπει και αυτό, αλλά πιστεύω ότι η χρήση των υπολογιστών θα είναι πολύ περισσότερο. Άλλο, ναι. Να ξέρεις οικονομικούς όρους, δηλαδή να ξέρεις τι είναι επιτόκια, ομόλογα, τράστικα, άλλα, δηλαδή. Άλλο, λοιπόν, η κυριαρχία των υπολογιστών στις ενατιστριακές αγορές δεν μειώνει τη σημασία των οικονομικών οδηγίων, όπως σας είπατε, αλλά θέλω να αναπαθμίζω το γεγονός, δηλαδή ότι επενδύονται οι υπολογιστές, δεν σημαίνει πως οι υπολογιστές δεν τους προγραμματίζει κάποιος άνθρωπος. Έχουμε πάντοτε την αίσθηση της θεωρητικής προσέγγισης ότι αυτό που κάνει ο υπολογιστής είναι ταυτόματα από κάποιο άρατο χέρι. Ο υπολογιστής τροφοδοτεί από κάποιον για το τι θα αγοράσει, πώς θα αγοράσει, πότε θα το αγοράσει κλπ. Αυτός που είναι τροφοδοτή πρέπει να έχει μια αντίληψη, πάλι, ας πούμε, δηλαδή να γνωρίζει ή να έχει μια ενημέρωση, που να λέγει το γιατί θα πρέπει ξέρω εγώ να αγοράσει ομόλογα Πετρελαίου ή ομόλογα Ελλάδος ή οτιδήποτε και γιατί δεν θα πρέπει να αγοράσει. Αυτός που θα το αγοράσει, δεν είναι ο υπολογιστής, μπορεί να κάνει μέσω αλγορίθμων και λοιπά να δει ποια είναι οι καταλληλότεροι, ξέρω εγώ, στιγμή για να το αγοράσει, μέσα στην ημέρα, μέσα στιγμικά στοιχεία. Το αν, όμως, θα εκλέξει, αν θα αγοραστεί το Χ ή Τε εμπόρευμα, σχετίζεται με αυτόν ο οποίος θα τον προκληματίσει μετά η πέντα. Καλασίαι Μιέτερ, δεν μόνο είναι το ρόλο στον επαγγόσμιο δησογραφικό πραγματικό, αλλά να αποσαρμόζεται. Γι' αυτό ήθελε ξε μια στροφή, την οποία το Ρόιντες την έχει κάνει, σε γραφήματα που είδαμε πριν, με το να παρέχει και γραφήματα, γιατί έτσι μπορούν, ουσιαστικά, να περαστούν ή να μεταφερθούν πολύ γρήγορα μέσα στον υπολογιστή του, αδερφώς. Στην περίπτωση αυτή, οικονομικών αριθμών, στην περίπτωση αυτή, επίσης, δείχνει τη σημασία του πώς αυτές εξελίξει, επηρεάζουν και την πλασική δημοσογραφία, η οποία μετακινείται και όλοι, ή αξοδεί για την ακρίβεια, τη δημοσογραφία των δεδομένων. Του μιλάμε για δημοσογραφία των δεδομένων. Αλλάζει το δημοσογραφικό επάγγελμα σαν φέστατα. Για όλα αυτά τα οποία είπατε, και στο οποίο δείχνετε εκπαίδευσή σας, ή κι εσείς ή εσείς δεν πρέπει να προσαρμοστείτε, ή να προσπαθήσετε περισσότερο, στο να εμπλουτίσετε, όταν έχουμε αυτό που θα μας συζητήσει και εχθές, όταν έχουμε την εντύπωση τέτοιου λόγου της απαξίωσης των εφημερίδων, ο γραφτός λόγος έχει απαξιωθεί, αντιθέτως αυτό το οποίο ισχύει είναι το αντίθετο, όπου υπάρχει αναγκαιότητα να γράφεται περισσότερο, γιατί θα πρέπει να τροφοδοτούμε site, οτιδήποτε, δηλαδή, και τα νέα μέσα. Και είχα χρησιμοποιήσει το παράδειγμα, θέσα να φέρτηκα, στο παράδειγμα του Facebook, το οποίο δίνει μεγάλη έμφαση στην ενσωμάτωση, παρακολούθηση συνδύσεων μέσα από το Facebook. Που σημαίνει, σε περίπτωση αυτής, δημιουργούνται άλλες ανάγκες, που σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχει κόσμος, ο οποίος θα μπορεί να γράφει με τον ειδικό τρόπο με τον οποίο απαιτούνται να γράψει κάποιος τα site κλπ. Δείτε λίγο τις νέες υπηρεσίες. Αυτό είναι μέσω του Bloomberg, του Supercharge Your Career. Τι έχει κάνει το Bloomberg λοιπόν. Έχει επενδύσει τη σύζυγση μεταξύ επιχειρήσεων και εργαζομένων. Ανέκτηξε αυτήν την υπηρεσία, την εφαρμογή για αναζήτηση εργασίας. Ταυτόχρονα, πουλήσε το τμήμα των αθλητικών ειδήσεων, ενώ πρόσφατα γόρεσε το προϊόντικο Business Week, το οποίο επιτείνεται και παιδί της επιχειρής συγκέντρωσης και ανάλυση οδομένων. Γιατί να πουλήσει το τμήμα αθλητικών ειδήσεων, όταν οι αθλητικές ειδήσεις αυτήν τη στιγμή είναι αυτές που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση. Δεν είναι αντιφατικό. Γιατί να το κάνει αυτό, δηλαδή, πού στηρίθηκε το μπλουρμπατική επέλεξη κάτι τέτοιο. Γιατί να πουλήσει το τμήμα αθλητικών ειδήσεων. Θα ρωτήσω, γιατί τώρα έχεις την μεγάλη ανάπτυξη. Ναι, είναι οικονομικοί λόγοι, πολύ ωραία. Και δεν θέλουν, σχετικά, να τρέχει σε ταυτόχρονα τόσο καλά και να έχουν το τμήμα σε βάθος. Πολύ ωραία. Και γιατί θέλουν να εξειδικευθεί να είναι ένα έξι υπόψως οικονομικό κατά βάση έτσι, σάι, τώρα. Πολύ ωραία. Σε όλο το παραβολικό. Γιατί επενδύσεις τη σύζεψη μεταξύ επιχειρήσεων και εργαζομένων? Με το να δημιουργείς αυτού του είδους την επαρμογή, ας πούμε. Πάνε βάζει το βιογραφικό, μπορεί να το δουν οι επιχειρήσεις κλπ. Δηλαδή, αυτή τη στιγμή υπάρχει μια αντίφαση. Ποια είναι αυτή η αντίφαση? Ότι ενώ εγώ το 70% του χρόνου μου το περνάω online και διαδικτυακά, ξέρω, να κάνω σαν με ένας δαυσοσοσομείτη κλπ, αναζητώ εργασία σε πολύ μεγάλο κοφνό με παραδοσιακό τρόπο. Με διαδικτυακές αγγελίες, με γνωστούς κλπ. Πόσο πόσο έχει ταξοποιησήθει η κλπ μας να βιογραφούν για να μπορέσουν να το ανεβάσουν, π.χ. Το έχετε κάνει μία φορά. Πώς έχετε έτοιμο το βιογραφικό σας. Το Γραφείο Διασύνδεση που παρακολουθείτε, βρήκαμε και την άλλη φορά, στέλνει το Γραφείο Διασύνδεση. Το Γραφείο Διασύνδεση, παιδιά, θα πρέπει να εξοποιήσει το προσδέωμα της ιτερυσίας γιατί κάποιος από σας τελειώνεται κιόλας. Και θα πρέπει την επόμενη φορά να εξοποιήσει το ιδιογραφικό σας. Το Σουβάκας το έκανε αυτό. Έκανε το προβόλτι, το έκανε στο μάτι. Ναι, δεν το έκανε στο μάτι. Θα πω ότι θα πάτε εδώ, έχει να κάνουμε διάφορα στον να δείτε, όπου ζητούνται πράγματα, θα πρέπει να το εξοποιήσετε και να πείτε να το δείτε. Έχει επίσης να κάνει ακαδημικούς συμβούλους. Έχει με τα πτυχιακά προγράμματα. Έχει με τα πτυχιακά προγράμματα. Έχει επίσης να κάνει ακαδημικούς συμβουλευτικούς συμβουλευτικούς συμβουλευτικούς συμβουλευτικούς. Έχει με τα πτυχιακά προγράμματα. Έχει με τα πτυχιακά προγράμματα. Έχει με τα πτυχιακά προγράμματα. Έχει με τα πτυχιακά προγράμματα. Έχει με τα πτυχιακά προγράμματα. Έχει με τα πτυχιακά προγράμματα. Έχει με τα πτυχιακά προγράμματα. Έχει με τα πτυχιακά προγράμματα. Έχει με τα πτυχιακά προγράμματα. Έχει με τα πτυχιακά προγράμματα.