2019-04-22 Περιφερειακό Συμβούλιο - live (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, 2019)
: Ας διαβάσω τον ιδιωτικό γραμμό. Να καλυσπερίσω όλους τους φίλους Παραυρισσόμενος στην Έθουσα. Ξεκινάει η συνεδρία του Περιφερειακού Συβουλίου με κάποιες ανακοινώσεις. Η πρώτη ανακοίνωση την οποία μειάζει στο Περιφερειακό Συβούλιο του Περιφερειακού Συμβούλου Θεόδωρου Θεοδώρου. Προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας. Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να ενημερώσω ότι το σώμα, το σώμα ότι από σήμερα αποχωρώ από το συνδυασμό ανατροπή δημιουργία του Θεόδωρου Καρυπίδη, στις επόμενες εκλογές δεν θα είμαι ξανά υποψήφωνος στο συνδυασμό του και για λόγους αρχής δηλώνω την ανεξαρτητοποίησή μου. Θεόδωρος Θεοδώρου, ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος. Είναι η Επιτερία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, είναι το Κέντρο Απαιξάρτησης Ορίζοντες στα Γραβανά, είναι το Εθνικό Πάρκο της Βόρειας Σπίλου, και δεν νομίζω να είναι κάτι άλλο αυτά. Επομένως, η κυρία Καρυπίδου, μεταφέρτε το στον Περιφερειάρχη ένα λεπτό, ούτως ώστε να αναπληρωθούν αυτές τις θέσεις από τη συμπολίτευση. Ναι, κύριε Ζιμπιδί! Κλείστε λίγο! Κύριε Πρόεδρε, όσον αφορά την Επιτερία Τουρισμού, ως Πρόεδρο της Επιτερίας Τουρισμού, ήθελα λίγο να επισημάνω κάποια πράγματα. Η Επιτερία Τουρισμού είναι σε ένα πολύ δύσκολο σημείο και πολύ σημαντικό. Είναι κομβικό το συγκεκριμένο σημείο. Επειδή συμμετέχουμε σε δύο ευρωπαϊκά προγράμματα, η αλλαγή στο ΔΕΣ της Επιτερίας, που δεν ορίζεται από το καταστατικό της, ότι θα πρέπει να είναι της συμπολίτευσης ή της αντιπολίτευσης, αλλά να είναι εκπρόσωπος της Περιφερειαϊκής Συμβουλίας, νομίζω ότι δεν δίθεται κανένα θέμα αλλαγής του κ. Θεοδώρου στο ΔΕΣ. Οπότε αυτό που θα προτείνω εγώ είναι ότι αν υπάρχει πρόταση μομφής προς το πρόσωπο του κ. Θεοδώρου από το Περιφερειακό Συμβούλιο που θα ψηφιστεί, θα υπάρχει και το δικό μου το όνομα πάνω σε πρόταση μομφής, έτσι ώστε να αποχωρήσω και εγώ ως Πρόεδρος από την Επιτερία Τουρισμού. Γιατί το συγκεκριμένο σημείο επαναλαμβάνω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό για την Επιτερία Τουρισμού. Δεν μπορούμε να αφήσουμε, στο συγκεκριμένο σημείο είναι πολύ σημαντικό κ. Γέρο και το ξέρετε πάρα πολύ καλά αυτό. Η αποχώρηση δική μου είναι ότι η Επιτερία Τουρισμού θα έρθει σε πολύ δύσκολο σημείο και το γνωρίζεις αυτό. Δεν υπάρχει όμως λόγος να παίρνουμε τα πολιτικά εδώ πέρα ότι κάποιος ήταν συμπολίτευση, αντιπολίτευση, ποτέ η Επιτερία Τουρισμού δεν έδειξε αυτό. Προτείνω το σώμα να ψηφίσει αν θα υπάρξει πρόθεση. Στο επόμενο. Στο επόμενο. Κύριε Θεοδόρου, προτίθεστε να παραιτηθείτε ή μάλλον σήμερα... Όχι. Ωραία. Ναι, κύριε Οικιουσέ. Όχι, το αναπτυρωματικό μέλος είναι ο κύριος Γιαννόπουλος από χρεβαινά. Μην κάνετε διάλογο μεταξύ σας. Ναι, κύριε Γέρο. Μια διευκρίνηση. Κανένας δεν είπε στον κύριο Θεοδόρου να αποχωρήσει. Εσείς ρωτήσατε τον κύριο Θεοδόρου πού ανήκει και αν θα πρέπει να παραιτηθεί. Κανένας δεν είπε στον Θεοδόρου να παραιτήσει. Ή βάζουμε μομφή στο πρόσωπό του να φύγει. Οπότε δεν υπάρχει θέμα συζήτησης τώρα, αυτή τη στιγμή. Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση. Κύριε Υπόσλεφ, θέλετε να πείτε κάτι. Ναι, κύριε Πρόεδρε. Από τη στιγμή που ο κύριος Θεοδόρου δεν εκδηλώνει πρόθεση παρέτηση, εκείνο το οποίο πρέπει να διερευνήσετε εσείς, είναι αν αυτοδίκια η αποχώρησή του, σημαίνει και την αποχώρησή του από και οδήποτε άλλοι. Εσείς πρέπει να το δείτε αυτός. Αν δεν υπάρχει, δεν τη θέσετε θέμα. Αλλά πρέπει εσείς, κύριε Πρόεδρε, να το δείτε. Ευχαριστώ. Και αν επιφέρει η ανεξαρτωτοποίηση και την αποδέσμευσή του από όλες τις θέσεις και από τις επιθυμμένες θέσεις, τότε ναι. Επειδή δεν το ξέρω αυτή τη στιγμή, αν ορίστηκε από τη συμπολίτευση σαν ένα μέλος από τη συμπολίτευση και ορίστηκε και από την αντιπολίτευση ένα μέλος, γι' αυτόν τον λόγο ακριβώς το είπα. Θα το διερευνήσουμε και στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο θα το πούμε. Κύριε Σιμπίδη, θέλατε κάτι? Κύριε Κατάνα. Εγώ θέτω ένα έτοιμα... Σας παρακαλώ! Θέτω ένα έτοιμα στον Προεδρύο να συζητηθούν τα θέματα προεπιναισίας, γιατί έχουμε σοβαρά θέματα όπως είναι εδώ της ΑΣΕΠΟΠ, της Δήμηδρας, του Μαμάτσου, της Εράτηρας και νομίζω τα πρέπει να συζητηθούν. Λοιπόν, σας παρακαλώ να καλωσορίσω σε αυτό το σημείο τον κύριο Αναγρόστου, τον κύριο Χατζαποστόλου, τον πρόεδρο του ΑΣΕΠΟΠ, τον κύριο Πιτλιάγκα, τον κύριο Κοσμά, τον κύριο Κατσαούνι και όλους τους παρευρισκόμενους εδώ. Έχουμε... η κυρία Ζεμπελιάδου δεν είναι. Θα απαντήσετε στην πρόταση μου, κύριε Πρόεδρε. Εδώ είναι οι εκπρόσωποι της ΑΣΕΠΟΠ, της Δήμηδρας, του Βελβετού, της Εράτηρας, του Πιπρόεδρου του Νοσοκομείου Καστοριάς. Είναι θέματα σοβαρά και θα πρέπει να περάσουν τα πρωιμηρισσέες θέματα. Κύριε Κάτανα, πρέπει να ξέρετε ότι αυτό είναι του Προεδρίου δουλειά. Τα θέματα αυτά που λέτε εκτός ημερίσσας δεν ήρθαν στο Προεδρίο, δεν στάλθηκαν στους επικεφαλείς των παρατάξεων, οπότε... είναι... δεν στάλθηκαν στους επικεφαλείς των παρατάξεων, οπότε η συζήτηση δεν γίνεται. Εδώ είναι ο κύριος Δακης και οι άλλοι επικεφαλείς, αν δέχονται να συστηθούν τα θέματα του Βελβετού, του Μαμάτσου, του Νοσοκομείου Καστοριάς, ας απαντήσουν εκεί. Να απαντήσω εγώ κύριε Πρόεδρε, γιατί είχαμε και σύστηση με τον κύριο Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου. Είναι αδιανόητο αυτός ο εξευτελισμός, τον οποίον έχει πέσει το Περιφερειακό Συμβούλιο, να έρχονται θέματα προ ημεριασίας διατάξεως, χωρίς να έχουμε ενημερωθεί σχεδιοδός, όπως είχε γίνει και πριν από λίγο με το θέμα της επέκτασης τηλεθέρωμασις χωζάης του προηγούμενου Περιφερειακό Συμβούλιο. Όπως σας έθισα και συμφωνήσαμε όλοι, ότι δεν θα ξαναρθούν θέματα εκτός ημεριασίας διατάξεως, πολλοί δε περισσότερα θέματα που εμπλέκονται στην προεκλογική κανίστρα για τη χρηματοδότηση από τον τοπικό πόρο ανάπτυξης από τον οποίο έχει να συγκλιθεί η Επιτροπή Κατανομής για τη χρήση του 2015 και υπάρχει ποροϊδία της κοινωνίας. Σε καμιά περίπτωση δεν δεχόμαστε, κύριε Πρόεδρε. Σας τα είπαμε πολύ καθαρά. Κύριε Δακί, να απαντήσει λόγο. Κύριε Κάτανα, σας παρακαλώ. Κύριε Δακί. Σας παρακαλώ, ο κύριος Πλακεντάς. Σας παρακαλώ, κύριε Γεννακίδη. Έχω δώσει τον λόγο στον κύριο Πλακεντά. Έχω δώσει τον λόγο στον κύριο Πλακεντά. Δηλαδή, κύριε Πρόεδρε, από οχτώ απελείω, δεν έχουμε περάσει τα θέματα αυτά. Κύριε Πρόεδρε, εγώ, λίγο πριν έρθω, για λόγους δεοντολογίας, άνοιξα τον υπολογιστή μου. Είδα αν τυχόν υπάρχουν email και δεν υπάρχει τίποτα. Και να θυμίσω, και δεν το λέω γιατί εμπλέκει στη δόση υποψήφη, δήμαρχη Κοζάνης, εσείς. Και στο προηγούμενο συμβούλιο, έγινε ο ίδιος διασυρμός όλων μας. Δήθεν να συγχρηματοδοτηθεί η επέκταση της τηλεθέρμανσης Κοζάνης στον Δρέμπανο και στον Κρόκο, από ένα πρόγραμμα, τώρα θυμήθηκαν, από τον τοπικό πόρο ανάπτυξης που δεν υπάρχουν χρήματα. Και αναγκάστηκε να παραδειχθεί και ο κύριος Δημαρχός ότι όντως δεν υπάρχουν χρήματα και έχει ασκήσει εξόδικα. Κύριε Πρόεδρε, εμείς δεν δεχόμαστε τίποτα. Η συζήτηση για το τοπικό πόρο μετά τις επόμενες περιφερειακές εκλογές. Και τις επόμενες δημοτικές εκλογές από μία ενάτου. Ο κύριος Φλακεντάς. Κύριε Πρόεδρε, επιτρέψτε μου να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους. Καταρχήν να ευχηθώ και εγώ καλή μεγάλη εβδομάδα και καλή ανάσταση σε όλους. Κατά δεύτερον, δεν χρειάζεται να ανεβάζουμε τους τόνους και να ταλαιπωρούμε ανθρώπους οι οποίοι έχουν έρθει εδώ και αγωνιούν για το μέλλον ενός μιας οργανωμένης διαδικασίας για την οποία όλοι μας κοπτώμαστε και όλοι μας έχουμε δώσει συγχαρητήρια. Και αναφέρομαι και στους δύο συνεντερισμούς του Βελβεντού και στο ΑΣΕΠΩΠ και στη Δήμητρα και στη Δήμητρα και στο ΑΣΕΠΩΠ. Πάμε να βάλουμε τα πράγματα λίγο στη σειρά τους. Το συγκεκριμένο τεχνικό ευελτίο, ενώ τα αιτήματα αυτά έχουν συστηθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό, έφτασε και ήρθε σήμερα το πρωί, στάλθηκε στο γραφείο σας, ώστε να μπει θέμα προημερήσιας διάταξης. Τώρα, το ίδιο πράγμα συμβαίνει όχι μόνο με τους δύο συνεντερισμούς και με έναν τρίτο συνεντερισμό, το συνεντερισμό ελλοελλαδού των ημέρων, για τον οποίο υπάρχει έτοιμα στο γραφείο σας από οχτώ τετάρτου, προκειμένου να μπει θέμα ημερήσιας διάταξης. Για κάποιον λόγο, που προφάνως εσείς ως πρόεδρος είστε αρμόδιος, τα θέματα δεν ήθανε σήμερα στη σημερινή συνεδρίαση ως προημερήσιας διάταξης, στις οποίες έφερε θέματα προημερήσιας διάταξης και το γνωρίζετε καλά. Όσον αφορά τον ισχυρισμό ότι ο δήμος Κοζάνης, που είπε ο κ. Δακής, έχει κάνει εξοδικό αφορά, τα χρήματα του τοπικού πόρου που ανήκουν στο δήμο Κοζάνης. Τα χρήματα αυτά, δεν θα χρηματοδοτηθούν ή τα έργα αυτά, δεν θα χρηματοδοτηθούν από το κομμάτι του δήμου ή κάποιου άλλου, θα χρηματοδοτηθούν από το τοπικό πόρο της περιφέρειας, των οποίων σημερινό υπόλοιπο, όπως με ενημέρωσαν πριν από λίγο οι υπηρεσίες, είναι 2.800.000. Άρα και τα 600.000 και τα 300.000, τα οποία προτείνονται για τους δύο ισχυρισμούς, καλύντουνται και μπορούν, υπάρχει επαρκές υπόλοιπο για να χρηματοδοτηθούν. Άρα μπαίνει ένα ζήτημα τάξεις, αν πρέπει να συζητηθούν σήμερα ή όχι. Εγώ κατανοώ, κύριε Πρόεδρε, τη δυσκολία του Προεδρίου, αν δεν μπορεί να τα βάλει σήμερα, θα σας παρακαλούσω όμως, αν δεν συζητηθούν σήμερα, που απόψη μου αυτή είναι, όπως επίσης αυτό αφορά και τον συνετερισμό των ημέρων, θα σας παρακαλέσω να γίνει μια συνεδρίαση λίγο πριν ή λίγο μετά του Θωμάου, όπως μου είπατε ότι έχετε σκοπό να κάνετε και να τα βάλετε τότε. Διότι η συγκεκριμένη χρονική περίοδος έχει να κάνει με το ότι οι άνθρωποι, άλλως για λόγους των NAS, άλλως για λόγους επένδυσης, πρέπει να προχωρήσουν σε κάποιες επενδύσεις, να ξέρουν τι έχουν και να προχωρήσουν, αφού τελειώσει η συγκομιδή και η διακίνηση των εμπορευμάτων που κάνουν οι βίος συνετερισμοί, να προχωρήσουν μετά στα έργα ανακατασκευής που χρειάζεται να κάνουν. Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτή η ανακατοσούρα ότι κάτι γίνεται προεκλογικά. Γιατί αν γίνονταν από 15 μέρες δεν ήταν προεκλογικά. Αν γινόταν στο προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν ήταν προεκλογικά και είναι τώρα. Σας παρακαλώ, κύριε Πρόεδρε Παράκληση Θερμή, εάν δεν τα συζητήσουμε σήμερα, να δασμευθούμε ότι θα είναι θέματα εμμερήσεας διάταξης στους ανθρώπους που αγωνιούν και είναι σήμερα εδώ, στην επόμενη συνέδρια. Σας ευχαριστώ. Κύριε Αντιπεριφερειαρχα, δεν είναι στις προθέσεις του Προεδρύου να μην μπουν αυτά τα θέματα, αλλά θα μπουν στην ώρα που πρέπει, όταν ορθούν κανονικά όπως πρέπει, για να ενημερωθούν και οι επικεφαλείς των άλλων παρατάξεων, αλλά και εμείς να είμαστε σύνομοι. Είναι θέματα θεωρώ σοβαρά. Η πρόθεσή μου είναι να μπουν αυτά τα θέματα, να συζητηθούν και να αποφασίσουμε γιατί είναι η ψήση της σπουδιότητας. Και το λέω προς τους δυο κυρίους των συναιτερισμών. Η πρόθεσή του Προεδρύου είναι να καλείτε τον κόσμο κάποιοι, γιατί δεν μπήκε στην... Βεβαίως κάποιοι. Βεβαίως κάποιοι, γιατί στην ημερή σε διάταξη δεν υπάρχει αυτό το θέμα, κυρία Κάτανα. Αυτό βγήκε στις εφημερίδες, βγήκε σε όλα τα μέσα δικτύωσης και δεν είναι θέμα ημερής σε διάταξη. Ήξεραν οι αγαπητοί φίλοι από τον Βελβεντό ότι θα συζητηθούν σήμερα. Σας παρακαλώ. Ένα λεπτό. Ένα λεπτό, κύριε. Γιατί με διάβομαι, κύριε Κενάκηδη. Είναι στη πρόθεσή μου, γιατί θεωρώ απαραίτητο να γίνουν αυτές οι επενδύσεις, θα περάσουν στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο, μάλλον θα συζητηθούν στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο, όπως ορίζει ο κανονισμός. Ναι, κύριε Κενάκηδη. Κατρεγένα, μπορούμε και με καλή μεγάλη εβδομάδα και εμπογημένη. Και συγγνώμη λίγο, κύριε Κενάκηδη, ούτε είναι επίγον αυτή τη στιγμή. Αν ήταν επίγον θα έπρεπε να έρθουν πριν 15-20 ημέρες. Στο γραφείο σας, κύριε Πρόεδρε, 18 Τρίτου του 2019, με αριθμό πρωτοκόλου 47249, υπάρχει έτοιμα για έγκριση στερέωση από κατάσεις Δεωτόκου Εράτηρας, 12 Τετάρ του 2019. Στο γραφείο σας, συνετερισμός ελιακτός Τρίτου. Με ποια διαδικασία, κύριε Κενάκηδη. Κύριε Πρόεδρε, η συζήτηση που κάνει ο κύριος αντιπεριφερειάρχης δεν έχει το δικαίωμα να αποκαταστεί στον Πρόεδρο και το Προεδρείο. Είναι διανόητα αυτά που συμβαίνουν εδώ μέσα. Έχει εξευτελισθεί τελείως ο θεσμός του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η αρμοδιότητα εισαγωγής των θεμάτων είναι του Πρόεδρου και σε περίπτωση απουσίας του αντιπρόεδρου. Σε εμάς μέχρι στιγμής δεν έχει τίποτα. Εμείς, κύριε Πρόεδρε, δεν δεχόμαστε άλλο εξευτελισμό της διαδικασίας. Και πριν ξεκινήσει τακτική συνεδρίαση, θέλω τον λόγο για ένα πολύ σοβαρό θέμα να ενημερώσω το Προεδρείο και όλο το σώμα και να είναι γραμμένο στα πρακτικά διαλόγου, θεμάτων, παραβάσεις ως καθήκοντος. Λοιπόν, σας παρακαλώ, ο κύριος αντιπρόεδρος. Με συγχωρείτε. Νομίζω, ένα λεπτό, ένα λεπτό. Είναι κανένας εδώ που δεν συμφωνεί να πάνε στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, που θα γίνει σε λίγες μέρες το θέμα, συγκεκριμένα. Όχι, γιατί το έχουμε κάνει ανατολικό ζήτημα. Ωραία, κύριε Αντιπρόεδρε, έχετε το λόγο. Ευχαριστώ, κύριε Αντιπρόεδρε. Λοιπόν, δεν θα διαφωνούσα, κύριε Πρόεδρε, με προλάβατε, να έρθει στις επόμενες μέρες πριν του Θωμάου ή μετά του Θωμάου. Το σύν είναι ότι δεν είμαι υποψήφιος πλέον σε μια εκολογική διαδικασία. Άρα, πώς λένε, είμαι ελεύθερος, όπως λέει ο Καζανζάκης. Σας παρακαλώ, κύριε Γιάτσο, κύριε Γιάτσο. Όχι. Όχι, ρε Γιάννη, μην το παρεξηγείς, ρε Γιάννη. Σας παρακαλώ, κύριε Γιάτσο. Το πλήν που έχω, όμως, είναι ότι είμαι από τον Βελβεντό. Και, ό,τι θα πω, κινδυνεύει να παρεξηγηθεί. Έλα λεπτό, μην το διακόπτετε. Να μιλήσω εγώ, δεν μπορώ να μιλήσω. Γιώργο, μπορώ να μιλήσω. Σας παρακαλώ, συνεχίστε, συνεχίστε. Ορίστε. Όχι, βρε, να μιλήσω. Συνεχίστε, συνεχίστε. Λοιπόν, λέω ότι τις όποιες ολιγορίες, αβελτηρίες, υπήρξαν από υπηρεσίες, θέλετε, από θεσμοθετημένα όργανα, θέλετε, από, από, από και τα λοιπά, δεν μπορεί να την πληρώσουν φορείς. Δεν το είπε κανένας αυτό, κύριε Σόφουκη. Όχι, πρέπει να τελειώσω. Γιατί να μην το αναφέρω. Όταν λέτε ότι θα την πληρώσουν φορείς. Δεν μπορώ να την πληρώσουν. Τι εννοείτε. Να το πληρώσω, μου επιτρέπετε. Θα την πληρώσουν φορείς. Άμα αφήνετε το λόγο. Να γίνει και αυτό στο τέλος του... Συνεχίζτε, συνεχίζτε, συνεχίζτε. Εφόσον λοιπόν έχουν έρθει εδώ, με όποιον τρόπο τα θέματα και με όποιον τρόπο εκλήθησαν οι φορείς και βρίσκονται εδώ, λέω, και εφόσον είναι στην πρόθεσή μας να συζητηθούν στο επόμενο συμβούλιο, να υποβελθούμε της ευκαιρίας της εδώ παρουσίας, να γίνει η ενημέρωση και να συζητηθούν τουλάχιστο αυτοί που βρίσκονται εδώ. Οι εκπρόσωποι των φορείων που βρίσκονται εδώ. Ιδάλλως θα συμφωνήσω μαζί σας, αμέσως μετά του φωμά, να μπουν θέματα η μυρίσιας διάταξης. Κύριε Σόκουτι, ένα λεπτό, ένα λεπτό. Μου κάνει κατάπληξη. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι δεν ξέρουν τα θέματα και λέτε να συζητηθεί εδώ. Μου κάνει κατάπληξη αυτό που λέτε. Θα υπάρξει ενημέρωση από εσάς, από τον εισηγητή. Ούτε εγώ τα ξέρω τα θέματα. Ωραία, άμα δεν θα ξέρεις και εσύ, δεν θα ξέρει και ο εισηγητής. Ο εισηγητής μπορεί να ξέρει. Εγώ δεν είπα αυτό. Αν ρωτήσω ένα περιφερειακό σύμβουλο, ξέρει να μου πει γιατί είναι. Τότε... Δεν υπάρχει εισηγητής στο θέμα. Δεν υπάρχει εισηγητής στο θέμα. Συζητάμε θέματα τα οποία εσείς δεν γνωρίζετε. Βέρθηκε από τον κύριο Γιανακίδη ότι πριν 15 μέρες ήρθε στο γραφείο και τα λοιπά. Και λέω, επί της διδεδικασίας, κύριε, πριν ένα μήνα, αν δεν συμφωνείτε, κύριε Γιανακίδη, αυτά τα πράγματα, αν δεν συμφωνείτε με το Προϊδρύο... Αυτά τα πράγματα του Πελβεντού, του Πελβεντού, της Εράτηρας είναι εδώ, κύριε Γιανακίδη. Της Εράτηρας είναι εδώ. Είναι εδώ. Επομένως δεν πρέπει να λέτε ψέματα εδώ μέσα. Αυτά τα πράγματα του Πελβεντού, του Πελβεντού, της Εράτηρας. Εκτός ημιρήσεας. Κύριε Πρόεδρε, κύριε Πρόεδρε, να παρακολουθώ. Επειδή δεν συμφωνούνε, ήρθαν και τα λοιπά, είναι απλά τα πράγματα. Δεν συμφωνείτε, κάτι μοφής του Προϊδριού. Έτσι, έτσι, μπράβο, έτσι μπράβο, έτσι μπράβο, έτσι μπράβο. Σε αυτό το χαρακτηρισμό, έστω και αν είναι βαρύς, επαναλαμβάνουμε τα ίδια ελάθηκες στο μέλλον. Μπορεί τα θέματα να αλλάζουν, όμως η νοοτροπία παραμένει ίδια. Σας υπερθυμίζω, κύριε Πρόεδρε, ότι έχω μία επερώτηση από τις 11 Δευτερού. Θα ήθελα να διευκολύνω το Προϊδρίο, αλλά θέλω να τοποθετηθώ και να την αναλύσω. Ευχαριστώ. Άρα, συμφωνούμε στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο. Ναι, κύριε Κώτα. Θέλετε κάτι από τις διαδικασίες, ένα λεπτό. Μπορεί να υπάρχουν θέματα που μπορεί να μετατεθούν για το επόμενο περιφερειακό συμβούλιο, αλλά εκτάκτως έχουμε ένα θέμα από το νοσοκομείο Καστοριάς και το ΤΕΙ, όπου με μια προγραμματική σύμβαση την έχουμε πληρώσει εδώ πέρα, την έχουμε υπογράψει, την έχουμε αποφασίσει, αδυνατούν να μας την παραδώσουν και πρέπει οπωσδήποτε, ενώ λίγει 28 Απριλίου, να πάρουμε μια παράταση. Νομίζω ότι είναι ένα πολύ τυπικό θέμα, το οποίο μπορούμε να το δώσουμε και θα θα δώσουμε λύσεις στο φλέγον αυτός το ζήτημα. Κύριε Πρόεδρε, τυπικά θέματα δεν υπάρχουν. Από το παραμύθι με τις παρατάσεις των συμβάσεων, που κτητάει φορά ρωτούσαμε και δεν ήξεραν την Περιφερειακή, να μας πει τι έγινε και για ποιον λόγο ζητάμε να σταματήσει. Επιπροσωπικού. Όχι, δεν μιλώ για εσάς. Όχι, ούτε παραμύθια. Μιλάμε για σοβαρότερα. Κύριε Πρόεδρε, ούτε παραμυθάδες είμαστε, ούτε ξεφυλίζουμε το Περιφερειακό Συμβούλιο. Κύριε Καχακιά, δεν μπορεί ο καθένας να παίρνει το λόγο όποτε θέλει. Παρακαλώ, σας παρακαλώ. Κύριε Κώτα, έλα εδώ. Κλείστε τα πικρόφωνα, κλείστε. Διακοπή 5 λεπτά. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα, κλείστε. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα. Παρακαλώ, κλείστε τα πικρόφωνα.