Διάλεξη 5η / Διάλεξη 5 / Διάλεξη 5η - Κασάπη Ελένη (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 2015)
Διάλεξη 5η: Το μάθημα είναι η μόδα. Η μόδα έχει δύο κομμάτια. Το ένα είναι το ντύσιμο και το άλλο είναι πού βρίσκουμε ρούχα, πού τακτοποιούμε ρούχα στα σπίτια μας, τι άλλο κάνουμε για να πάμε κάπου να βρούμε ρούχα, πώς μετακινούμαστε κλπ. Ξεκινάμε από εδώ. Θέλω πρώτα να μου πείτε ελληνικά τι βλέπετε γι' αυτόν τον κύριο. Θέλω μόνο τον κύριο. Τι βλέπεις εδώ γι' αυτόν τον άνθρωπο ελληνικά. Χοράει μια χαμαρτίνα. Ακούγεται καλά τώρα το παιδί που μιλάει. Για δοκίμασε λίγο. Πρέπει να μιλάς πιο δυνατά. Χοράει μια χαμαρτίνα. Κρατάει μία ομπρέλα. Τα μαλλιά του είναι μαύρα. Χοράει ένα φατελόνι, φωτίτσια, έχει μιστάχη. Και τι κρατάει στο χέρι του? Μία ομπρέλα. Την κρατάει φυσιολογικά, δηλαδή σαν να είναι να βρέξει ή λες και βιάζεται και χελού το μυαλό του. Και την κρατάει σαν λαμπάδα του Πάσχα, τέλος πάντων. Την κρατάει φυσιολογικά. Άρα κάπου αλλού έχει το μυαλό του. Για να δούμε λίγο την ιταλική περιγραφή. Διάβασε το δυνατά καθαρά. Σοπρατσίλια. Μπράβο. Το impermeable θα το δεις σαν καπαρτίνα και ως trench coat. Όπως το ακούς. Trench coat, όταν είναι καπαρτίνα. Όταν είναι αδιάβροχο είναι impermeable. Καμιά φορά όμως είναι η καπαρτίνα με αδιάβροχο ύφασμα. Και τότε είναι trench coat. Λοιπόν, πάμε τώρα εδώ. Εσύ τι βλέπεις? Μια κοπέλα με κοντά μαλλιά. Αν μιλούσες και πιο καθαρά. Είναι μία κοπέλα. Έχει κοντά μαλλιά. Φοράει μία φούστα μαύρη. Τι χρώμα είναι τα μαλλιά της κατά πάσα πιθανότητα. Ξανθά. Τι άλλο φοράει. Φοράει ένα πουκάμισο. Τι χρώμα είναι. Άσπρο. Ναι. Ένα κολέ. Ναι. Να τα ακούσουμε τώρα όλα αυτά οι ιταλικά. Για διάβασε εδώ. Έχει καπέλη λύση, δημιέδια λουμκέτσα, εντώσου ένα μινι νέρα και ένα καμιτσέτα μπιανκα. Καμιτσέτα γιατί, γιατί είναι γυναικείο. Ναι. Πόρτα ένα κατένα δωράτα. Επομένως τι είναι, χρυσία λυσίδα. Μετά. Εντώσου ένα κολάντ και νέρο βελάτο. Μπράβο. Τι θα πει αυτό βελάτο. Δικτυωτό. Δικτυωτό. Θυμάστε ή από τη λογοτεχνία ή από το σινεμά, ακόμα και στη γλώσσα μας που πέρασε αυτό το βέλο, που συνήθως φορούσαν οι κυρίες που ήταν χείρες στο καπέλο μπροστά. Ναι. Το έχετε δει σε έργα συνήθως γιατί είστε πολύ μικρές. Αποκλείεται να το είδατε όπως εγώ στην πραγματική ζωή. Εδώ τώρα εσύ. Είναι μια γυναίκα με κοντά μαλλιά, μαύρα. Φοράει ένα μπουφάν μαύρο. Μια φούστα άσπη. Φοράει κασσόν. Τι άλλο. Παπούτσια, μπωτάκια. Μπωτάκια. Ψηλά ή χαμηλά. Χαμηλά. Και μια τσάντα, ένα σακί. Πώς το λένε αυτό. Τζάλλινα. Ναι. Λοιπόν, διάβασε τώρα την περιγραφή Ιταλικά. Πώς το διάβασε αυτό αριτσάτα. Τι έχουμε τσι ή α. Όταν έχουμε τσι ή α. Ποια είναι η προφορά τσα. Για να γίνει αυτό το τσα. Η άκρη της γλώσσας πρέπει να πάει στα κάτω φανή από τη μέσα μεριά όμως. Τσα. Πες το. Μπράβο. Μπράβο. Προχωράμε. Αυτό εδώ είναι διπλό. Άρα το ένα τον άντρα θα τον περιγράψεις ελληνικά εσύ. Τη γυναίκα θα την περιγράψεις εσύ. Και μετά πάλι τα άλλα είναι διπλά. Ξανά συνεχίζουμε. Για να μοιραστούμε τώρα αυτό το κομμάτι. Να ξεκινήσω. Να ξεκινήσεις. Είναι ένας άντρας. Φοράει γελάι, χουστάκι. Φοράει μια καμπαρτίνα. Ένα παντελόνι, ταπούτσια. Και κρατάει μια τσάντα στο... Ναι είναι αυτές που παίρνουν οι άντρες στα γραφεία. Οι δικηγόροι, οι μάνατζερ. Εσύ. Λοιπόν. Διάβασέ μου ιταλικά. Είναι ένας άντρας του 45. Είναι περίπου. Έχει μάθη και πόρτα δυο κοιάρια. Έχει μάνω ένα 24 ώρες. Αυτή είναι η τσάντα. 24 ώρες. Είναι δώσει όλα τα τσάντα στο κομμάτι. Εσύ είσαι τώρα. Ελληνικά πες την κυρία πώς τη βλέπεις. Είναι μια κυρία επίσης μεγαλύτερης ιστορίας. Έχει τα μαλλιά της πιασμένα. Μαζεμένα δηλαδή, ναι. Φοράει ένα παλτό. Με μία σάρπα. Εντάξει. Κρατάει μία τσάντα. Πώς την κρατάει ή την έχεις στο νόμο και κρέμεται η τσάντα. Την κρατάει. Δεν την κρατάει. Όχι. Λες να κρατάει. Τι βλέπετε. Εγώ δεν βλέπω έτσι και λιώζω. Όχι. Δεν την κρατάει. Τι. Εντάξει. Πάμε παρακάτω. Την κρατάει στο νόμο μία τσάντα. Φοράει ένα μαύρο φόρεμα. Κούστα. Ναι, ναι. Σκάφρο. Και ένας βαριβότες. Τι είναι. Ψηλές. Για να δούμε ιταλικά πώς περιγράφεται. Έχει καπέλι ρακόλι. Ρακόλ τι. Μαζεμένα ρακόλ τι. Πόρτα λαμπόρσα τρακόλα. Ατρακόλα. Τι θα πει πόρτα λαμπόρσα τρακόλα. Στο νόμο. Κρεμαστή. Εντώσα ένα γκόνα γκρίζα. Ένα τζάκα τρέ κουάρτι. Τι είναι αυτό το τρέ κουάρτι. Τρία τέταρτα. Είναι τα τρουακάρ που φορούνε. Έχεις δει κάτι μήπαλτα που φορούνε και εδώ στην Ελλάδα. Ναι. Ακόμα και τώρα. Ναι. Κοντόπαλτό. Κοντόπαλτό. Ε, τέλει στι βάλι βι κουι. Κούριο. Ε, ουνο σκιάλε σκοτσέρι. Ουνο σάλε. Πώς είναι γραμμένο. Ε, σε, τσι, ι, α. Δηλαδή σα. Σα. Σα. Σα. Όχι. Άκρη γλώσσα πίσω φαντνία. Σα. Σάλε. Σάλε. Σάλε. Σάλε. Σάλε. Σάλε. Όχι. Τι νιώθεις στην άκρη της γλώσσα σου. Ναι. Τα δόντια σου νιώθεις που είναι. Ναι. Πίσω απ' τα δόντια, στο κρές κάτω, στα ούλα κούμπησε. Σάλε. Σάλε. Σάλε. Σάλε. Αφού τελειώνει σε λε. Σάλε. Σάλε. Πρέπει να καθείς να το κάνεις στον καθρέφτη. Ε, ουνο σάλε. Σκοτσέζε. Τι είναι τα σκοτσέζικα τα... Τα... Καρό. Καρό. Λοιπόν, έχουμε αυτόν. Εσύ. Ναι. Φοράει ένα... είναι ένας άντρας βασικά. Φοράει ένα ποκάνισο. Ένα παντελόνι. Μια ζώνη. Κρατάει... Ε, όταν περνάμε στο θηλίκι το ζακέτο ή το μπουφάνι ή... το κάμισο, το τζιν και το κρατούμε στο νόμο, δεν μας έχει τύχει αυτό σαν εμπειρία και μας. Ναι. Ωραία. Θα βρεις ποια είναι η έκφραση εδώ μέσα. Ω, διάβασε το ιταλικά και θα το βρεις. Ε, είναι τόσα ένα καμίτσα. Καμίτσα. Καμίτσα. Καμίτσα. Την παίρνει τζιν. Άρα είναι τζιν που κάμισο. Παίρνει τζιν. Ε, ένα τσιντούρα δι κόιο. Τι είναι αυτό? Ε, δερμάτινη ζώνη. Τσιντούρα δι κόιο. Τσιντούρα δι πέλε. Τσιντούρα πλάστικα. Τσιντούρα δι κατένατο ράτα. Τι είναι αυτό, έχετε δει ποτέ ζώνη αλυσίδα. Έχετε δει σίγουρα. Ε, γυναικία εννοώ βέβαια. Ε, βέβαια. Ρέτζε. Ρέτζε. Ρέτζε. Ρέτζε. Ρέτζε. Ρέτζε. Το κουβαλά. Πού? Σουλα σπάλα δέστρα. Στο δεξί όμο. Σπάλα δέστρα. Από πίσω αυτό που έχουμε στα ιταλικά είναι σκένα. Αυτό είναι η σπάλα. Λοιπόν, αυτός τον βλέπεις? Περιέγραψε τον ελληνικά. Έχει ένας άντρας. Ποράει γυαλιά. Είναι φαλακρότς. Ποράει ένα σκακάκι μαύρο. Έχει καμιά σάσπι και μια γαροβάτα μαύρη. Έχει ένα παντελόνι μαύρο. Και παπούτσια άσπρα. Μπράβο. Διάβασε ιταλικά τι γίνεται. Έχει μόλτο άλττο. Έχει κάλβο. Έχει πόρτα λιοκιάλι. Έχει τόσα τζάκα σκούρα. Παντελόνι κρίτζι. Έχει γυαλιά. Έχει κρεβάτα. Ωραία. Μπορείτε να μου περιγράψετε τι θα θέλατε να αγοράσετε για την άνοιξη. Ιταλικά. Έλα. Για να πούμε πρώτα ελληνικά. Να δούμε λίγο στον πολιτισμό μας. Συνήθως τι χρειάζεται ένας άνθρωπος. Να έχει ένα, δύο παντελόνια. Να έχει ένα κάπως καλύτερο. Μια δυο φούστες με κάποια κολλάν που να είναι ανοιξιάτικα. Τώρα κυκλαφόρουν πάλι με λουλούδια και τόνα και τ' άλλο. Χρειάζεται ίσια παπούτσια χωρίς τα κούνια για να μπορεί να βάζει τα παντελόνια του. Δεν χρειάζεται μπότες. Δεν υπάρχει τίποτα πιο χειρότερο που να φοράς μπότες όταν αρχίζεις να ζεσταίνει. Χρειάζονται μερικά πουκαμισάκια. Μερικές μπλουζίτσες. Συνήθως, άμα έχεις πολλά άσπρα, βολεύεις πολλά χρώματα από πάνω. Και ένα φόρεμα για κάτι έκτακτο. Δεν χρειάζεται. Ωραία, μπορείς όλα αυτά να τα πεις. Θέλω να αγοράσω μια γόνα. Τα πανταλόνια είναι δύο παλιά. Είναι ένα παλιά πανταλόνια και ο πληθυντικός είναι ανώμαλος. Τι κάνει δύο παλιά, τρία παλιά, πάλια παλιά. Άρα, δύο παλιά πανταλόνια, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη. Τι κάνει δύο παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη. Τι κάνει δύο παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη, ένα παλιά πανταλόνια πιο ελεγγάντη,