Ρατσισμός και ξενοφοβία (Cityofathens, 2013)
: Μουσική Η βία προκαλεί πάντοτε βία. Η σμενή στη ζήτηση έγινε κάτω από τη σκιά της δολοφονίας δύο νεαρών παιδιών. Εδώ δεν εξετάζουμε τι πρεσβεύει ο καθένας. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι δεν επιτρέπεται άνθρωποι στη χώρα να δολοφονούνται για πολιτικούς ή και για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Ο γεγονός ότι έχουμε τεράστια ελλείμματα στο κράτος δικαίου και εξαρτάται η εφαρμογή του απνεκάστοι πολιτική βούληση των κυβερνόντων δημιουργεί θεμελιώδη προβλήματα στην λειτουργία των πόλεων και των γειτονιών μας και αυτά κρύβουν μέσα τους και τον ατσισμό και την ξενοφοβία. Η έλλειψη του κράτους δικαίου οδηγεί εκεί. Ο δήμαρχος Αθηναίων ήταν από τους πρώτους ο οποίος αντέδρασε και απάντησε στο φαινόμενο αυτό και πραγματικά του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Χρειάζονται δράσεις σε τοπικό επίπεδο. Πέρα από τις μεγάλες πολιτικές, χρειάζονται να γίνουν ομάδες δράσεις και αντιμετώπισης σε κάθε γειτονιά, σε κάθε κέντρο της πόλης έτσι ώστε πραγματικά ο κόσμος να μπορέσει να καταλάβει ότι υπάρχει άλλος τρόπος, ότι ο ρατσισμός, το άκρο δεν είναι λύση. Δυστυχώς δεν έχουμε το προνόμιο της ξενοφοβίας και του ρατσισμού. Οι δυνάμεις αυτές έχουν ανέβει στην Ευρώπη. Καλό είναι λοιπόν να γνωρίζουμε την ευρωπαϊκή συζήτηση και να μπορούμε να προλαμβάνουμε πάρα πολλά πράγματα.