Οι επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Αγρινίου για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης (ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, 2021)
: Πρώτα στιγμή! Παλαιολόγου! Παλαιολόγου! Παλαιολόγου! Παλαιολόγου! Παλαιολόγου! Παλαιολόγου! Παλαιολόγου! Παλαιολόγου! Παλαιολόγου! Πιστώσε ο τάζοντες σύνθεων χερώνες και θελώσα τα τάζοντες πάντες εν ευθοσύνη του Θεού γαρινίτι η Παρά, διό σε ο Θεός το Μάη τόση λοξάνσου με αγαπήσου σαν. Παλαιολόγου! Παλαιολόγου! Παλαιολόγου! Παλαιολόγου! Παλαιολόγου! Παλαιολόγου! Παλαιολόγου! Τότε που πήγαμε να αλλαγήσουμε τον πόδι. Περίμενε! Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Με τα πνεύμα των δικαίων και τελειωμένων Τα ψυχάς των δούλων σου σώτερα να παύσουν Φυλά των αυτάς εις την μακαρίαν ζωή Η παράση φιλάνθρωπε Εις την κατάπαυσή σου Κύριε, όπου πάντες Οι άγιοι σου ανάπαυονται, ανάπαυσον Τα ψυχάς των δούλων σου ό,τι μόνος υπάρχει σαθάνατο Δόξα Πατρικαίο και Άγιο Πνεύματοι Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Αυτός και τα ψυχάς των δούλων σου σώτερα να παύσουν Δόξα Πατρικαίο και Άγιο Πνεύματοι Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Αυτός και τα ψυχάς των δούλων σου σώτερα να παύσουν Δόξα Πατρικαίο και Άγιο Πνεύματοι Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Αυτός και τα ψυχάς των δούλων σου σώτερα να παύσουν Δόξα Πατρικαίο και Άγιο Πνεύματοι Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Αυτός και τα ψυχάς των δούλων σου σώτερα να παύσουν Δόξα Πατρικαίο και Άγιο Πνεύματοι Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Αυτός και τα ψυχάς των δούλων σου σώτερα να παύσουν Δόξα Πατρικαίο και Άγιο Πνεύματοι Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Αυτός και τα ψυχάς των δούλων σου σώτερα να παύσουν Δόξα Πατρικαίο και Άγιο Πνεύματοι Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Αυτός και τα ψυχάς των δούλων σου σώτερα να παύσουν Δόξα Πατρικαίο και Άγιο Πνεύματοι Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Αυτός και τα ψυχάς των δούλων σου σώτερα να παύσουν Δόξα Πατρικαίο και Άγιο Πνεύματοι Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Αυτός και τα ψυχάς των δούλων σου σώτερα να παύσουν Δόξα Πατρικαίο και Άγιο Πνεύματοι Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Αυτός και τα ψυχάς των δούλων σου σώτερα να παύσουν Δόξα Πατρικαίο και Άγιο Πνεύματοι Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Αυτός και τα ψυχάς των δούλων σου σώτερα να παύσουν Δόξα Πατρικαίο και Άγιο Πνεύματοι Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Αυτός και τα ψυχάς των δούλων σου σώτερα να παύσουν Δόξα Πατρικαίο και Άγιο Πνεύματοι Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Αυτός και τα ψυχάς των δούλων σου σώτερα να παύσουν Δόξα Πατρικαίο και Άγιο Πνεύματοι Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Αυτός και τα ψυχάς των δούλων σου σώτερα να παύσουν Δόξα Πατρικαίο και Άγιο Πνεύματοι Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Αυτός και τα ψυχάς των δούλων σου σώτερα να παύσουν Δόξα Πατρικαίο και Άγιο Πνεύματοι Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Αυτός και τα ψυχάς των δούλων σου σώτερα να παύσουν Δόξα Πατρικαίο και Άγιο Πνεύματοι Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Αυτός και τα ψυχάς των δούλων σου σώτερα να παύσουν Δόξα Πατρικαίο και Άγιο Πνεύματοι Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Αυτός και τα ψυχάς των δούλων σου σώτερα να παύσουν Δόξα Πατρικαίο και Άγιο Πνεύματοι Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Αυτός και τα ψυχάς των δούλων σου σώτερα να παύσουν Δόξα Πατρικαίο και Άγιο Πνεύματοι Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Αυτός και τα ψυχάς των δούλων σου σώτερα να παύσουν Δόξα Πατρικαίο και Άγιο Πνεύματοι Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Αυτός και τα ψυχάς των δούλων σου σώτερα να παύσουν Δόξα Πατρικαίο και Άγιο Πνεύματοι Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Αυτός και τα ψυχάς των δούλων σου σώτερα να παύσουν Δόξα Πατρικαίο και Άγιο Πνεύματοι Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Αυτός και τα ψυχάς των δούλων σου σώτερα να παύσουν Δόξα Πατρικαίο και Άγιο Πνεύματοι Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Αυτός και τα ψυχάς των δούλων σου σώτερα να παύσουν Δόξα Πατρικαίο και Άγιο Πνεύματοι Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Αυτός και τα ψυχάς των δούλων σου σώτερα να παύσουν Δόξα Πατρικαίο και Άγιο Πνεύματοι Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Αυτός και τα ψυχάς των δούλων σου σώτερα να παύσουν Δόξα Πατρικαίο και Άγιο Πνεύματοι Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Αυτός και τα ψυχάς των δούλων σου σώτερα να παύσουν Δόξα Πατρικαίο και Άγιο Πνεύματοι Αυτός και τα ψυχάς των δούλων σου σώτερα να παύσουν Δόξα Πατρικαίο και Άγιο Πνεύματοι Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Αυτός και τα ψυχάς των δούλων σου σώτερα να παύσουν Δόξα Πατρικαίο και Άγιο Πνεύματοι Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Σοι ο Θεός η μόνον κατσαβασισάδι Και τ' ασοδειναζίσαν των πεπεδημένων Σαν αυστηρή εντολή για τη μνήμη Το αγρύνιο, στο πέρασμα των χρόνων Άρχισε να αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς Ειδικά μετά τα τέλη του 19ου αιώνα Όταν στράφηκε μαζικά στην καλλιέργεια του καπνού Χτίστηκαν τεράστιες αποθήκες και εργοστάσεις Επεξεργασίας του καπνού Με κυριότερες αυτές των οικογενειών Παπαστράτου, Παπαπέτρου και Παναγόπουλου Η εποχή κατέγραψε ακόμη αγώνες των καπνεργατών Για τα εργατικά τους δικαιώματα Αργότερα, οι αγρινιώτες ήρωες Πρωταγωνίστησαν στον αγώνα κατά του Ναζισμού Οι 120 πατριώτες που εκτελέστηκαν Τη Μεγάλη Παρασκευή του 1944 Έδωσαν το στίγμα της ελληνικής λεβεντιάς Πιστεύω ότι η συγκυρία επιβάλλει να εμβαθύνουμε στην καταγωγή μας Να αποθεώσουμε την ελληνικότητα Και ό,τι βρίσκεται στον πυρήνα της ταυτότητάς μας Να περιχαρακώσουμε τη γλώσσα μας Να προστατεύσουμε την παιδεία Να αναδείξουμε τον πολιτισμό μας Να δηλώσουμε Έλληνες Οργανικά, ολοκληρωτικά, ακατανίκητα Εξοχότατη Το παρελθόν μιλά ως ένα μαντίο Όπως έχει εύσητο χαϊποθεί Μόνο ως αρχιτέκτονες του μέλλοντος Και ως γνώστες του παρόντος Θα κατονοήσουμε τον χρησμό του Στο σύγχρονο αγρύνιο οικοδομούμε το αύριο Θέτοντας στέραιες βάσεις για ένα δήμο Που υπηρετεί τον άνθρωπο Σέβεται την αξιοπρέπεια του πολίτη Προστατεύει το περιβάλλον Δημιουργούμε το δικό μας μέλλον Και έχουμε το φάρος να εργαστούμε σκληρά Για να κάνουμε πράξη το όραμά μας Προσωπικά, υποκλίνομαι σε μια φράση Του κορυφαίου αγρινιώτη λογοτέχνη Κωνσταντίνου Χαντζόπουλου Κάθε τι που βοηθάει την πρόοδο Το χειροκροτεί το αίσθημά μου Κάθε τι που της μπαίνει εμπόδιο Φραγμός στο δρόμο της το μάχομαι όσο μπορώ Εκείνος που αγαπάει την πρόοδο Οφείλει να την προστατεύσει Να την αγκαλιάσει Εξοχότατη Πρόεδρε της Δημοκρατίας Η παρουσία σας στον εορτασμό Της επαιτείου της απελευθέρωσης του Αγρινιού Αποτελεί ξεχωριστή τιμή για το δήμο μας Με αίσθημα σεβασμού Παρακαλούμε να δεχτείτε τη διαδεβαίωση Της υψηλής εκτίμησης των μελών Του Δημοτικού Συμβουλίου και όλων των πολιτών Στο πρόσωπό σας Καταθέτουμε τον απόλυτο σεβασμό μας Στο θεσμό της Δημοκρατίας Αναγνωρίζουμε την προσωπική συμβουλή σας Στης διασφάλιση της λειτουργίας Των δημοκρατικών θεσμών Ευχαριστώ το Δημοτικό Συμβούλιο Και με δική του εξοσιοδότηση Σας ανακηρήσω επίτιμη Δημότη του Αγρινιού Και σας επιδίδω το κλειδί της πόλης Καλώ τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κύριο Ιωάννο Φιφαρμάκη Παρακαλώ για την αποφάση του Δημοτικού Συμβουλίου Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγρινιού Στη συναιδρίαση στις 28 Μαΐου του 2021 Μετά από εισήγηση του Δημάρχου Αγρινιού Κυρίου Γεωργίου Παπαναστασίου Και της θέσης των μελών του Που ανέδειξαν την προσωπικότητα Το ουσιαστικό αίσθημα πατριωτισμού Την αδέκαστη απονομή δικαιοσύνης και αλλοτρουισμού Που διακρίνουν την αυτοίς εξοχότητα Την πρόεδρο της Δημοκρατίας Ανακηρήσει σε επίτιμη Δημότη του Δήμου Αγρινιού Την αυτοίς εξοχότητα Την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνας Ακελλαροπούλου Σε ένδειξη βαθύτα της τιμής των πολιτών του Αγρινιού Η παρούσα απόφαση πήρε αύξοντα αριθμό 74% του 2021 Αφού συντάχθηκε και αναγνώστηκε η απόφαση αυτή Υπογράφεται ως κατωτέρω Ο Δήμαρχος Αγρινιού Γεώργιος Παπαναστασίου Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννης Φαρμάκης Καλώ την αυτοίς εξοχότητα Την πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Ακελλαροπούλου Για την απόδοση τιμών εκ μέρους του Δήμου Αγρινιού Υπογράφεται ως κατωτέρω Ο Δήμαρχος Αγρινιού Γεώργιος Παπαναστασίου Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννης Φαρμάκης Κατερίνας Ακελλαροπούλου Για την απόδοση τιμών εκ μέρους του Δημοκρατίας Κατερίνας Ακελλαροπούλου Για την απόδοση τιμών εκ μέρους του Δημοκρατίας Κατερίνας Ακελλαροπούλου Για την απόδοση τιμών εκ μέρους του Δημοκρατίας Κατερίνας Ακελλαροπούλου Για την απόδοση τιμών εκ μέρους του Δημοκρατίας Κατερίνας Ακελλαροπούλου Για την απόδοση τιμών εκ μέρους του Δημοκρατίας Κατερίνας Ακελλαροπούλου Για την απόδοση τιμών εκ μέρους του Δημοκρατίας Κατερίνας Ακελλαροπούλου Για την απόδοση τιμών εκ μέρους του Δημοκρατίας Κατερίνας Ακελλαροπούλου