How can technology make the role of governments uncertain? | Astyanax Kanakakis | TEDxPatras (TEDx Patras, 2020)
: [♪ Μουσική σχετικά με το ίδιο αγώνα που πολλοί από εσάς βρίσκετε. Ξεκίνησα με το κομπιούνι στις τελευταίες 90. Στις τελευταίες 90, το World Wide Web έγινε πολύ δημιουργητικό. Υπήρχε το Amazon που έγινε πολύ δημιουργητικό. Υπήρχε το Google που έγινε δημιουργητικό. Έτσι, μπορούσα να βλέπω το τεχνικό σύστημα ως ένα ροκκέτσι που πήγαινε σε μέσες. Και ήθελα να βάλω μέρος σε αυτό το ροκκέτσι. Δυστυχώς, ό,τι θέλεις και τελικά τελείται, δεν είναι πάντα το ίδιο. Η γραφή που βλέπεις εκεί, αυτά είναι τα τεχνολογικά συλλογικά, στις ΗΠΑ, σχετικά με το χρόνο που σκέφτηκα. Είχα αποφασίσει να βάλω ένα δουλειο εκεί. Όταν προσπαθούσα για δουλειο, οι εταιρικοί που προσπαθούσαν, πήγαιναν έξω από τη δουλειά. Δεν έπαιξε τόσο καλά. Το ίντερνετ μπέστησε. Πήγαινε λίγο χρόνο για να βάλω το δουλειό μου, για να έρθω στις τελικές ανεξάρτητες. Μετά από πολλά χρόνια, είπα, «Ας δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό τώρα. Ας δοκιμάσουμε το τεχνολογικό. Το τεχνολογικό έχει παρακολουθεί για χιλιάδες χρόνια. Δεν μπορεί να λειτουργήσει. Ήρθα στις ΗΠΑ. Ξεκίνησα στη δουλειά. Ξεκίνησα την εργασία εκεί. Στην αρχή της εργασίας, μετά από τη δουλειά μου, ξεκίνησε το τεχνολογικό τώρα. Οι γονείς μου είπαν, «Δεν πήγαινε πίσω στη δουλειά». Μπορείς να πεις, «Όχι, αυτό είναι καλά». Ήρθες σε μια τραπεζική, πολλοί τραπεζικοί υπήρχαν. Υπήρχαν στις δουλειές. Όχι πραγματικά. Όχι πραγματικά. Μετά από αυτή την εμπειρία, αυτό ήταν πραγματικό για εμένα. Υπήρχε πολλή αίσθηση. Μετά από αυτήν την κατάσταση, πολλοί άνθρωποι χάστηκαν εμφάνιση στις δημόσια. Στις κυβερνήσεις, στις κεντρικές τράπεζες, στις πολύ μεγάλες εταιρεία. Υπήρχαν μερικοί πραγματικοί άνθρωποι, που χάστηκαν εμφάνιση. Και αυτοί πραγματικοί άνθρωποι χάστηκαν να βρουν έναν τρόπο για να βάλουν τη κεντρική κυβερνή, την κυβερνητική κυβερνητική, για να δημιουργηθούν μια ζωή που μπορεί χωρίς αυτοί. Όταν πιστεύουμε για την τεχνολογία, την τεχνολογία τελικά δημιουργεί αίσθηση. Δημιουργεί αίσθηση, επειδή είναι κάτι νέο, κάτι που δεν είναι τελικά δημιουργημένο, κάτι που δεν γνωρίζουμε πώς θα αναπτύσσει. Τελικά μιλάμε για το AI, για το μάσχινγκ, είναι πολύ εύκολο να καταλάβεις, ακόμα και αν δεν γνωρίζεις πολλά, πώς μπορεί να επηρεάσεις. Πώς μπορείς να επηρεάσεις με τους ανθρώπους, ακόμα και αν δεν θα είσαι κοντρός της ανθρώπης. Αλλά υπάρχει μια τεχνολογία, που είναι λίγο πιο δύσκολη να εξηγήσει, που επίσης είναι ακόμα ευρυντική. Και αυτό είναι η blockchain. Τώρα, για να αυξήσω την αίσθηση στον επιτυχία μου, θα προσπαθήσω να εξηγήσω την blockchain στις επόμενες 5 λεπτά. Υπάρχει καλά? Ας το κάνουμε. Ποιοι άνθρωποι παρακολουθούσαν φαγητό πριν? Ας πούμε ότι εγώ δουλεύω στην κουτιέρα και υπάρχει ένας κατογραφός που έρχεται και λέει «Αστιανάξ, θέλω ένα μουζάκα με τομέα, πιπέρι, και σαλάμα». Εγώ λέω «Ναι, κατογραφός, εγώ πάω, αρχίζω να προετοιμασίσω κάτι, έρχομαι μετά από μία ώρα, εδώ είναι το μουζάκα». Βεβαίως, υπάρχει ένα πρόβλημα. Ο κατογραφός έδειξε ένα μουζάκα με πολλά πράγματα, εγώ προετοιμασίσα το μουζάκα. Τώρα, αυτό που συμβαίνει είναι ότι τότε πρέπει να ρωτήσουμε τον κατογραφό, «Ε, κατογραφό, έχουμε ένα πρόβλημα, εγώ προετοιμασίσα ένα μουζάκα, εγώ προετοιμασίσα ένα μουζάκα». Υπάρχουν όνειρα. Υπάρχει ένα μουζάκα. Αστιανάξ, μην προσπαθήσεις να διατηρήσεις τις ελληνικές πρόσφυγες Υπάρχει ένα πρόβλημα, όπου δύο κομμάτια έχουν μία διαφορετική πραγματικότητα, και αυτή η διαφορετική πραγματικότητα, επηρεάζει πώς συμβαίνουν. Για να λύσουν αυτήν την διαφορετικότητα, πρέπει να πάνε στο κεντρικό δικαστήριο, όπως ο κατογραφός, ο οποίος δεν μπορεί να δώσει μία πραγματική πραγματικότητα. Υπάρχει ένα πρόβλημα, όπου δύο κομμάτια έχουν μία διαφορετική πραγματικότητα, και αυτή η διαφορετική πραγματικότητα, επηρεάζει πώς συμβαίνουν. Υπάρχει ένα πρόβλημα, όπου δύο κομμάτια έχουν μία διαφορετική πραγματικότητα, και αυτή η διαφορετική πραγματικότητα, επηρεάζει πώς συμβαίνουν. Υπάρχει ένα πρόβλημα, όπου δύο κομμάτια έχουν μία διαφορετική πραγματικότητα, και αυτή η διαφορετική πραγματικότητα, επηρεάζει πώς συμβαίνουν. Υπάρχει ένα πρόβλημα, όπου δύο κομμάτια έχουν μία διαφορετική πραγματικότητα, και αυτή η διαφορετική πραγματικότητα, επηρεάζει πώς συμβαίνουν. Υπάρχει ένα πρόβλημα, όπου δύο κομμάτια έχουν μία διαφορετική πραγματικότητα, και αυτή η διαφορετική πραγματικότητα, Θα σας πω τι συμβαίνει στον υψηλό επίπεδο, στην επόμενη στιγμή. Θυμάμαι ότι μιλήσαμε για διαφορετικές πραγματικές πραγματικές. Το σημαντικό πράγμα που κάνει η τεχνολογία blockshare, είναι ότι με τη μαθηματική, χρησιμοποιώντας τη μαθηματική, εφαρμόζει την ίδια πραγματικότητα σε κάθε συγκεκριμένο συμβουλή του οικοσυστημίου. Η ίδια πραγματικότητα. Δεν σταματήσει εκεί. Ξεκίνεται η πραγματικότητα, την καταφέρει σε ένα μπλοκ, και το βάζει σε ένα κλειδί με προηγούμενα μπλοκ. Μετά από 10 λεπτά, συνεχίζει, καταφέρει την πραγματικότητα, το βάζει σε ένα μπλοκ, σε ένα κλειδί με προηγούμενα μπλοκ. 10 λεπτά, το ίδιο. Δεν έχουμε μόνο την ίδια πραγματικότητα με όλους τους συμβουλήτους, αλλά έχουμε και την ίδια ιστορία. Η ίδια ιστορία της ασφαλής ιστορίας. Γιατί δεν μπορείς να αλλάξεις την ασφαλή, δεν μπορείς να αφαιρέσεις τις μπλοκ. Και δεν μπορείς να αλλάξεις τους συνθήκους των μπλοκ. Αυτό είναι καλά, μιλάμε για μπλοκ, πραγματικότητες, αλλά πώς κάνουμε κάποιο χρήμα? Ας κάνουμε ακριβώς αυτό. Όταν πιστεύουμε για χρήμα, υπάρχουν δύο πρόκειμματα για να δημιουργήσουμε χρήμα. Ένα είναι το πρόβλημα του διεύτερου χρήματος. Το διεύτερο πρόβλημα είναι το διεύτερο διεύτερο χρήματος. Δημιουργήσω τα ίδια 5 δολάρια με εσάς και τα ίδια 5 δολάρια με εσάς. Το δεύτερο πρόβλημα είναι πώς κατασκευάζουμε τη δημιουργία χρήματος. Τι έχετε τώρα, στις ασφαλές σας, πραγματικά έχω σταματήσει να χρησιμοποιώ στις ασφαλές σας από πριν. Έχετε κάποια ασφαλές που είναι ασφαλές χρήματα. Όταν χρησιμοποιείτε ασφαλές χρήματα, δεν μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε δεύτερα. Στην ίδια στιγμή, η κεντρική τράπεζα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή της ECB για να είμαστε σίγουροι, χρειάζεται τη δημιουργία αυτών των ασφαλών. Τώρα, πώς μπορούμε να το κάνουμε χρησιμοποιώντας την τεχνολογία blockchain? Πρώτα από όλα, δεύτερα χρήματα. Αν χρησιμοποιώ 5 χρήματος, δεν μπορώ να τα χρησιμοποιώ ακόμα. Ξέρετε, έχουμε την ίδια ασφάλεια. Όταν το χρησιμοποιώ, όλοι γνωρίζουν αυτό. Ωστόσο, δεν μπορώ να μετατρέψω τον χρόνο και να πάω πίσω και να αλλάξω κάτι, ώστε να χρησιμοποιώ το χρήμα ακόμα, γιατί δεν μπορώ να αλλάξω την ιστορία, είναι ασφαλή. Οπότε, το δεύτερο χρήμα το χρησιμοποιώ. Πώς δημιουργούμε χρήματα σε κρυπτοκαράντες? Ξέρετε, σας είπατε ότι οι μπλοκς της ιστορίας είναι δημιουργημένοι περιοδικά, σε ένα σχετικό τρόπο, κάθε, ας πούμε, 10 λεπτά και κανένας δεν μπορεί να το αλλάξει. Λοιπόν, μπλοκ δημιουργημένο, μετά, μπλοκ δημιουργημένο, etc. Λοιπόν, τι έκανε αυτοί οι πολύ γνωριοί άνθρωποι? Επιτρέψανε την δημιουργία του χρήματος, στην δημιουργία κάθε μπλοκ. Έτσι, κάθε φορά που μπλοκ δημιουργηθεί, 5 νέα bitcoin δημιουργηθούν. Επιτρέψαμε, 5 νέα bitcoin δημιουργηθούν. Έχουμε, λοιπόν, μια πολύ εμφανιστική μορφή για τη δημιουργία της χρήματος η οποία είναι γνωστή σε όλους και είναι πιθανότητα. Αυτό είναι πολύ δύσκολο για ένας σημαντικός λόγος. Όταν περιγράψουμε πώς η μπλοκ σχέδισε αυτό το πρόβλημα, δεν υπάρχει κεντρική τράπεζα, δεν υπάρχει κυβέρνηση, δεν υπάρχουν μεγάλες τράπεζες, δεν υπάρχουν εταιρεία. Δεν υπάρχει κεντρική κόμμα. Δεν υπάρχει κεντρική κόμμα. Τώρα, μιλάμε για χρήμα, αλλά κάτι που είναι ακόμα πιο σημαντικό είναι η ιδέα. Τώρα, η ιδέα ακολουθεί ένα πολύ απλό, κεντρικό πρότοκο. Ήμουν γεννή, παίρνω σχέδιο, το σχέδιο γίνεται σε ιδέα, σχέδιο. Για τα περισσότερα από εμάς σε αυτή τη στιγμή, το κυβέρνημα θα μας δώσει ένα ιδέα, θα μας δώσει ένα σχέδιο. Αλλά ας πιστεύουμε για τους ανθρώπους, πρώτα από όλα, που γεννήθηκαν σε χώρες καταστροφημένες από την αγώνα, δεν υπάρχει κράτος, δεν υπάρχει κυβέρνημα, δεν υπάρχει κανένας να τους δώσει ένα σχέδιο, ένα ιδέα, ένα σχέδιο γεννήσης. Αυτές οι άνθρωποι, αυτοί, δεν υπάρχουν. Ήμουν ακόμα πραγματικοί στους πολίτες των αυτοριακών ρυζήμων. Αν δεν συμφωνείτε με το ρυζήμιο, το ρυζήμιο μπορεί να επιχειρήσετε. Ή μπορεί να επιχειρήσετε, αυτοί μπορούν να επιχειρήσετε την υποχρεία σας. Οι άνθρωποι που μιλούσαν πώς μπορούμε να επιχειρήσεμε την κυβέρνηση, πώς μπορούμε να επιχειρήσεμε την τρόπο που δουλεύουμε μαζί, έγιναν την ιδέα της ευθύνης σοβαρίας ιδέας. Σύμφωνα, αυτό είναι σημαντικά μια ιδέα που δημιουργήθηκε από πολλές υποχρεσίες της οικογένειας σας. Να το πω πολύ εύκολα και εύκολα. Είμαι αστιανάκς. Ο Βορύς μόλις είπε ότι είμαι αστιανάκς. Έτσι, αυτό είναι μια υποχρεσία. Ο διευθυντής μου λέει ότι είμαι αστιανάκς. Αυτή είναι άλλη υποχρεσία. Ένα κυβέρνημα μπορεί να πει αυτό, ένα τρόπο μπορεί να πει αυτό και εγώ κρατώ όλες αυτές τις υποχρεσίες. Και αυτές, συλλογικά, δημιουργούν μια ιδέα, την ιδέα μου. Αυτή η ιδέα δεν είναι συνδεδεμένη σε ένα κεντρικό κράτος, όχι σε μια ιστορία, όχι σε ένα κυβέρνημα. Τώρα, πώς αυτό δημιουργεί ασφάλεια στις κράτες? Θα θέλαμε να σκεφτήσαμε το επόμενο σημείο. Υπάρχει μια ζωή, όπου χρησιμοποιείς μια ιστορία, που δημιουργήθηκε από εσάς, άλλους ανθρώπους στον κόσμο, ίσως εταιρείες στον κόσμο, πολλές άλλες εταιρεία. Μπορείς να χρησιμοποιείς αυτή την ιστορία για να χρησιμοποιείς ό,τι χρειάζεσαι για να πάει μέσα στη ζωή. Μπορείς να χρησιμοποιείς την υγεία σου, μπορείς να χρησιμοποιείς την εκπαίδευση σου, μπορείς να έχεις τις πόρτες σου σε αυτήν την ιστορία. Τι αν η ιδέα σου είναι δημιουργημένη από την ίδια ομάδα? Λοιπόν, άλλους ανθρώπους στον κόσμο, εταιρείες, κανένας, όχι μόνος, αυτό είναι το σημαντικό πράγμα. Σε αυτό το εμπεριβάλλον, ας πούμε ότι πάει μέσα στη ζωή, πώς αλλάξει το σχέδιο που έχεις με τους ανθρώπους που είναι γεωγραφικοί γύρω σου, που σήμερα είναι τους συγγραφικούς σου, τους συγγραφικούς ελληνικούς, συγγραφικούς φραγματικούς, συγγραφικούς ελληνικούς, etc. Είσαι πιο σχετικός με τους ανθρώπους με τους οποίους χρησιμοποιείς την ίδια ομάδα, που έχεις την ίδια ιδέα, ή με τους ανθρώπους με τους οποίους είσαι παραδοσιακά σχετικός, μόνο επειδή είσαι σε το ίδιο γεωγραφικό μέρος και έχεις το ίδιο χρώμα. Αυτά είναι ερωτήσεις που πραγματικά καταστρέφουν τους κυβερνήσεις. Αν σκεφτείτε για το χρήμα, για παράδειγμα, πάμε στο ευρώ. Το ευρώ, αφού είναι μόνετρικο, είναι επίσης πολιτικό. Με το ίδιο χρήμα σε όλα τα κομμάτια της Ευρώπης, δημιουργήσαμε ένα πιο σχετικό σχέδιο με κάτι που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αν είχαμε άλλη χρήμα, η οποία δεν θα ήταν για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά για κάτι άλλο, τι θα έγινε με το σχέδιο που έχουμε με τις χώρες μας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο δεν βρίσκονται σχετικά με αυτήν την νέα πραγματική πραγματικότητα. Πρέπει να πω ότι πραγματικά χρειάζονται. Και χρειάζονται σε τέτοιο σχέδιο ότι, εάν παρακολουθούμε τις κρυπτοκίνητες, για παράδειγμα, έχουν κάνει ένα πολύ κονσερβετικό πρόγραμμα για να τα κατασκευάσουν. Η κατασκευασία των κρυπτοκίνητες και η χρήμα των κρυπτοκίνητες είναι ένα πραγματικό σχέδιο. Μερικές χώρες δεν το αφήσουν, μερικές χώρες το κάνουν, αλλά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Μερικές χώρες πιστεύουν ότι είναι μια πραγματικότητα. Στην ίδια στιγμή, καθώς όλα αυτά συμβαίνουν με χώρες που προσπαθούν να βρουν το σχέδιο, ο κρυπτοκίνητος σχέδιο έχει ένα βαθμό που είναι σχετικό με το GDP της Ελλάδας. Σε κάποια στιγμή είχαν ένα βαθμό που ήταν σχετικό με 3 φορές το GDP της Ελλάδας. Ας παρουσιάσουμε τώρα την ιδέα. Οι κυβερνήσεις είναι ακόμα πίσω. Δεν έχουν ακόμα έρθει στις τεχνικές ιδέες. Καθώς όλα αυτά συμβαίνουν, υπάρχουν άνθρωποι εκεί που έχουν σημαντικό χρήμα ιδέες. Υπάρχουν άνθρωποι από χώρες καταγωνισμένες, άνθρωποι που έρχονται από αρχιολογικές κυβερνήσεις, και όταν υπάρχει τεχνική ιδέα να τους βοηθήσει, δεν υπάρχει υποστήριξη για αυτήν την τεχνική ιδέα. Δεν μπορώ να πω στον κυβερνήσεις τι να κάνω. Αυτό θα είναι πραγματικό και πραγματικό. Είμαι πραγματικός, αλλά όχι τόσο πολύ. Αλλά μπορώ να πω ότι από την εμπειρία μου, το πρώτο είναι ότι δεν μπορείς να προβλήξεις αμφιβότητα. Αν προσπαθείς να προβλήξεις αμφιβότητα ή να το προβλήξεις, θα πηγαίνεις ασχολημένος. Το δεύτερο πράγμα είναι ότι το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να προβλήξεις ένα σχέδιο πραγματικών, για να αντιμετωπίσεις την αμφιβότητα, όταν έρχεται να τραβήξεις. Αυτά τα πραγματικά πραγματικά για τα περισσότερα κυβερνήσεις δεν υπάρχουν. Το τρίτο πράγμα είναι ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να αντιμετωπίσουν. Πρέπει να αντιμετωπίσουν την αμφιβότητα, να αντιμετωπίσουν την όμορφη τους. Αυτή είναι η ζωή που γνωρίζουμε όλες τις μέρες του επόμενου μέλλοντος, και τι μορφή ζωή θα είναι. Ευχαριστούμε πολύ.