Ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΔΑΒΒΕΤΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ (Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, 2014)
: Αγαπητοί εκπρόσωποι της πολιτικής, πολιτισμού και διευκολιτισμού και κύριοι καλώς ήρθατε. Ξεκινώντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέριας για τη συνδιοργάνωση. Ευχαριστώ τον Διευκολύτη Αντώνη Καλιτσίκο και τον Προσωπικό για την γόνιμη και συνεχή συνεργασία μας. Αξίζουν πολλούς επένους όλοι όσοι εργάστηκαν και εργάζονται ως σήμερα με ευσυνηδεσία και όραμα και αναδεικνύουν καθημερινά την Βιβλιοθήκη ως το πιο ζωντανό κύβερο πολιτισμού της Βέριας. Επίσης ευχαριστώ τον Όμυλο Φίλον Θεάτρου και Τεχνών και τον Όμυλος Κράτρ Βέριας, τους υποστηρικτές μας. Ο Όμυλος Φίλον Θεάτρου και Τεχνών Βέριας αποτελεί τη συνέχεια του Ομύλου Θεάτρου Βέριας που ιδρύθηκε το 1976 και ανέπτυξε πλούσια θεατρική δραστηριότητα ως τη δημιουργία του Τιπετέ οπότε και αδράνησε. Η ανασύστασή του πραγματοποιήθηκε το 2007 και προποποιήθηκε το καταστατικό και ονομασία του. Σκοπός του Ομύλου είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη του μορφωτικού και πολιτιστικού επέδου των ανθρώπων της Βέριας και της περιοχής με την διοργάνωση κάθε είδους εκδηλώσεων που έχουν σχέση με το θεατρό αλλά και κάθε μορφή τέχνης. Εύχομαι φέτος ο Ομύλος θα ανεβάσει το θεατρικό έργο Οματωμένος Γάμος του Λόρκαν στις 19 Μαρτιού στη Στέγη Γρομμάτων και Τεχνών. Εύχομαι στο νέο ΔΑΣ του Ομύλου και τον πρόεδρο Γιώργο Βουλγέροκλου δύναμη και επιτυχίες. Ο Ομύλος-Κραπ Βέριας είναι νεοσύστατος σύλλογος που μέσα από το παιχνίδι και την ψυχαγωγία προάγει την ελληνική γλώσσα. Αν και είναι σε ενδιακή ηλικία παίρνει μέρος στο Πανελλήνιο Προτάθυμα με επιτυχία. Αγαπητοί πρόεδρε και φίλοι, Αναστασία Καραβόλη, εύχομαι πολλές σκραμπλές επιτυχίες. Το σημερινό κάλεσμα, όπως ξέρετε, αφορά την παρουσία στη σημερινά σπιτική συλλογής του Δημοσδένικα Βέτα στον καθρέφτη του Ορφέα. Το βιβλίο απέσπασε πολύ καλές κριτικές και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Sweet Generous». Πήρε το γραβείο του Διευνού Σκέντρου «Πίησης της Μαζαλίας» και θα κυκλοφορεί εσύ σε 10 μέρες στα γαλλικά. Θα παρουσιαστεί στις 20 Μαρτίου στην έκθεση βιβλίου του Πατησιού. Κυκλοφορεί ήδη και στα ιταλικά. Καλώς ορίζω τον κ. Δε βέτα στη Δημόσια Βιβλιοθήκη, ο οποίος ταξίδεψε για δεύτερη φορά από Αθήνα προς Βέρεια και ήδη έχει αρχίσει να κορτά φιλικούς δρασμούς με την πόλη. Η παρουσίαση του διβλίου του κ. Δε βέτα γίνεται στα πλαίσια της ατομικής του έκθεσης στην Καλλερή Παπατζίπου και έχει διάρκεια ως τις 7 Μαρτιού. Νομίζω αξίζει όσοι την επισκεφθείτε την έκθεση να την επισκεφθείτε. Ο διβλωστέντης Δε βέτας γεννήθηκε στην Αθήνα, ζει και εργάζεται μεταξύ Παρισιού και Αθήνας. Ποιητής και συγγραφέας, ζωγράφος και performer, γράφει ήδη από το 1972 άρθρα και αδοκίνητα για τα περιοδικά και τις εθνημερίδες του Αθηνου Αμέρικα, σπουδιών, μοζάρτ μαγαζίν, γκαλερί μαγαζίν, λιπερασιών, στις πολιτιστικές στήλες, σε όλη τη διάρκεια της πορείας του συμμετέχει στη σύνταξη καταλόγων και μονογραφιών σημαντικών καλλιτέχνων για μουσείων, ενώ δίνει διαλέξεις σε σχολές τέχνης και πανεπιστήμια. Είναι σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε ζητήματα πολιτισμού. Επίσης, διδάσκει στο Παριστήμιο IECA του Παρισιού και είναι σκέφτης καθηγητής στο Παριστήμιο Πειραιά. Φυσικά, το βιογραφικό του κ. Γαδέτα δεν τελειώνει εδώ. Έχει ένα τρομακτικό βιογραφικό, έτσι κάνω μια παρέταση, όταν ήρθα στα χέρια μου, πραγματικά χρειαζόμουν πάρα πολύ χρόνο για να το εξακλείσω, να το διαβάσω. Επίσης, έχουμε την τύχη και την χαρά να βρίσκεται σήμερα στο πάνελ μας ο κ. Κ. Μαρίνος. Ο κ. Μαρίνος γεννήθηκε στην Έδεσα, σπούδασε στο Αριστοτέλιο Πανεπιστήμιο Θεσσαρωνίκης και στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην 1Ε3 Mega Channel και από το 2000 στην Εθνημερίδα Μακεδονία. Καλύπτει θέματα πολιτισμού. Είναι μέλος του ΔΕΣΜΑ του Μακεδονικού και Άντρου Σύγχρονης Τέχνης. Φίλε Κώστας, ευχαριστώ που αποδέχτηκες την πρότασή μου να είσαι σήμερα εδώ, αλλά και γιατί μέσα από τη στήλη σου η πονή της περιφέρειας ακούγεται. Και βέβαια, το πάνερ μας αποκτά λόμψη και γοητεία με την παρουσία και τη συμμετοχή δυο αξιόλογων κυριών του πολιτισμού και των γραμμάτων. Ευχαριστώ την κυρία Δηδή Νικοπούλου και την κυρία Αναστασία Πιτούλια, οι οποίες δέχτηκαν να διαβάσουν πειλήματα από το εβιβλίο. Η Νικοπούλου γεννήθηκε στη Βέρια, σπούτασε στην Αθήνα, στη Ρωμαντική Σχολή Θεοδοσιάδη και στη Σχολή Σκηνοθεσίας Σταυράφου. Εδώ και 22 χρόνια σχολείται ενεργά με το θέατρο, σαν ηθοποιός και σκηνοθέτης. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Βέρια. Είναι αντιπρόεδρος του Δουμήλου Φιλοθέατρο και Τεχνών, διδάσκει κουκλοθέατρο και θεατρικό παιχνίδι ιστορίας του Ιστοριακού Βέριας. Η Αναστασία Πιτούλια γεννήθηκε στη Βέρια όπου και ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές και ηλικιακές της σπουδές. Το 1975 σύνθηκε στη Σχολή Γαλλικής Φιλολόγιας και Φιλολογίας του Απηθήτα όπου και αποφύττησε το 1989. Συνδέθηκε στον ιδιωτικό τομέο ως κατοικητή της Βεθνικής Βλώσσας ενώ από το 2006 υπηρετεί στη δημόσια δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Πριν δώσω τον λόγο στον κ. Μαριανό, ο κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Μαριανό, ο κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Μαριανό, ο κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Μαριανό, ο κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Μαριανό, ο κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Μαριανό, ο κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Μαριανό, ο κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Μαριανό, ο κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Μαριανό, ο κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Μαριανό, ο κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Μαριανό, ο κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό. Συνδέθηκε στον κ. Βεθνικός επιθυμεί να κάνει ένα συγκροτερισμό.