Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 18ος Διάπλους του Αμβρακικού και το 5ο Koronisia Sprint Triathlon (ARTA WebTV, 2022)
: Υπόλοιπος του ΕΚΕΡΟΥΣΤΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣΗΣ Υπότιτλοι AUTHORWAVE Είχαμε το πέμπτο αγώνας τριάθλου. Σήμερα στην Κορονισία είχαμε αρκετές συμμετοχές από διάφορα μέλη της Ελλάδας. Είχε αρκετές συμμετοχές από διάφορα μέλη της Ελλάδος στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον διάβολο του αμβρυακικού κόλπου, που είναι αύριο, το 18ο. Με το μήνυμα «Σώσε τον Κορονισία» είχε αρκετές συμμετοχές από διάφορα μέλη της Ελλάδος στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον διάβολο του αμβρυακικού κόλπου, που είναι αύριο, το 18ο. Τριάθλου, σήμερα στην Κορονησία, είχε αρκετές συμμετοχές από διάφορα μέλη της Ελλάδος στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον διάπολο του αυρακικού κόλπου, που είναι αύριο, το 18ο, με το μήνυμα «Σώσε τον αυρακικό». Πάντως, φέτος να πω ότι είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί υπάρχουν και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις. Ξεκινήσαμε από χθες το βράδυ με την υπόμορφη εκδήλωση του Συλλόγου Αστρολάβους με την αστροπαρατήρηση. Σήμερα το απόγευμα έχουμε στο μονοπάτι εδώ της Κορολιστίας με το Σύλλογο Δρομή μια δάση πεζοπορίας. Αύριο παράδειγμα το Διάπλος έχουμε και το Μπιτς Τέννης που θα γίνεται εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμμέτρους που έχονται σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις και στα αθλήματα, αλλά και όλους που βοήθησαν στο να γίνουν αυτές οι εκδηλώσεις, τον Αντιδίμαρχο Αθλητισμού, τον Νίκο του Λιόντο, τα στελέχη του Δήμου, την Δημοτική Αστυνομία, την Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, όλους τους ανθρώπους που είναι εδώ, γιατί και πραγματικά είναι μια πολύ όμορφη εκδήλωση και χρόνο με το χρόνο αυτή θα πρέπει να αναβαθμίζεται με σκοπό και να περάσουμε το μήνυμα να σώσουμε τον Αυρακικό, Αλλά να μην το θυμόμαστε μόνο αυτές τις μέρες και να κάνουμε και ως πολιτεία και ως φορείς αυτοδιοίκησης δράσεις προστασίας και ανάδειξης του αυρακικού κόλπου. Θυμίζω πρόσφατα, είμαστε στην ίδια διαδικασία για να κάνουμε ένα ολοκληρωμένο χωρικό πρόγραμμα. Οι πέντε δήμοι που βρέχονται από τον αυρακικό κόλπο έτσι ώστε να τον δούμε ενιαία ως ενιαίο οικοσύστημα. Και από εκεί και πέρα θα πρέπει και όλοι εμείς, είτε λέγονται φορείς αυτοδιοίκες, είτε ιδιώτες, να πάρουμε και τις πρωτοβουλίες εκείνες που απαιτούνται για να μπορέσουμε να δώσουμε ζωή στην Κορωνησία. Και νομίζω ότι χρόνο με το χρόνο αυτό συμβαίνει και με τη συλλογική προσπάθεια όλων θα το καταφέρομαι. Πρώτη φορά συμμετάσχομαι εδώ στην αγώνα. Πάρα πολύ ωραίος, εξαιρετικός αγώνας, πολύ καλή διοργάνωση. Όλα ήταν πάρα πολύ καλά. Υπέροχα. Από Γιάννενα. Όχι, έρχομαι όλης της χρονιάς, την πρώτη χρονιά. Πέρυσι μόνο που ήμουν εκγυμονούσα για τον Ερμή, φέτος. Κάθε χρόνο το υποστηρίζουμε. Ήταν υπέροχα, όπως κάθε χρονιά. Κάθε χρονιά τα παιδιά που το οργανώνουν είναι όλα πραγματικά υπέροχα. Να ρθούν, να το χαρούν, να χαρούν την περιοχή. Γυναίκες πιο πολλές θέλουμε. Είναι αθλητικός τουρισμός, ερχόμαστε, το χαιρόμαστε με τα παιδιά μας. Πολύ ωραίες δράσεις γενικότερα. Ναι, αισθάνομαι υπερήφανη που έρχονται συνεχώς και επαναλαμβανόμενοι αθλητές από όλη την Ελλάδα να αγωνιστούν στο τρίαθλο και στο διάπλους, το οποίο κάποιοι άνθρωποι πριν από 20 χρόνια ερασιτεχνικά στην αρχή ξεκίνησαν και πραγματικά αυτό έγινε θεσμός στο διάπλους, ώστε το να μπρεγικώ. Ευχαριστώ πάρα πολύ το Δήμο Αρτέων και όσους βοήθησαν γιατί, όπως είπα και στον κύριο δήμαρχο, ένα πολύ σημαντικό πράγμα στους αγώνες για τους ερασιτέχνες αλλά και για τους επαγγελματίες είναι να νιώθουμε ασφαλείς. Στη θάλασσα στο δρόμο με το ποδήλαδο και στο δρόμο στο running. Ευχαριστούμε πολύ για αυτή την ασφάλεια. Ευχαριστούμε επίσης πολύ που οι αγώνες ήταν δωρεάν, όχι ότι αν είχε τιμήμα, αλλά είναι δείχνει κάτι υπέρ του Δήμου αυτό. Ευχαριστώ πάρα πολύ, σας ευχαριστώ. Και του χρόνου εδώ όλοι και πιο πολύ. Ευχαριστώ! Υπόσχεσαι! Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Είμαι και μεγάλωση εδώ. Ο κύριος Τσαφούλης, το λέω και το ξαναλέω, που είναι ο πρωτεργάτης της προσπάθειας, που είναι ο καλύτερος του κόσμου. Αυτό είναι πραγματικό! Παρακαλώ, πραγματικό! Αυτό είναι πραγματικό! Παρακαλώ! Παρακαλώ! Παρακαλώ! Παρακαλώ! Παρακαλώ! Παρακαλώ! Παρακαλώ! Παρακαλώ! που είναι μια μεγάλη αφορμή για μένα να έρχομαι εδώ να βλέπω την ίδια θέληση, την ίδια αγωνία που έχει αυτός ο άνθρωπος για τον Αμβρατικό. Είναι λοιπόν μεγάλο κίνητρο και για μένα να έρχομαι και να συμμετέχω κάθε φορά σε αυτό τον αγώνα. Ήταν ωραία και σήμερα συναντήσαμε με έδωσες αρκετές στη δυναχή, αλλά ο αγώνας αυτός πρέπει να μείνει, ο θεσμός πρέπει να μείνει. Εγώ έχω δεσμευτεί ότι όσο μπορώ θα έρχομαι θα το στηρίζω, έστω και μόνη μου και πάντα με το ίδιο μήνυμα, στώστε το νομρατικό. Η αλήθεια είναι ότι θέλω να στηρίζω αυτή τη διοργάνωση γιατί είναι και για το φιλόξενο το λαό, μας υποδέχεστε με τόσο αγάπη, μεράκι, διάθεση, καλή και για τη φιλόξενη διοργάνωση. Πάντα προσπαθείτε το καλύτερο και για τη φιλόξενη θάλασσα. Ήταν υπέροχα. Μιλάμε πιο τέλειες συνθήκες δεν υπάρχουν. Βέβαια υπήρχε λίγο υψηλή θερμοκρασία εξωτερική, εμάς δεν μας άγγιζε. Περισσότερο τους βαρκάριδες λυπήθηκα, αλλά εντάξει είναι εμπειρή. Πρέπει να στηρίζουμε τέτοιες διοργανώσεις. Αξίζει ακόμη περισσότερη συμμετοχή, στήριξη, τα πάντα. Τα πάντα. Θέλω να πιστεύω πάντα και τα νέα παιδιά ενθαρρυνό, δεν το συζητάω, ασυζητητή, και τους 30 πλάς για μας, μιλάω, όλες τις ηλικίες. Αξίζει δηλαδή και οι μεγάλες ηλικίες και οι μικρές ηλικίες να είμαστε πρότυπο, να έρχεται κόσμο στη Θεσσαλονίκη, Αθήνα, γενικά, όλη την Ελλάδα να πιάνουμε. Να είναι επάξια μια διοργάνηση όπως οι μεγαλύτεροι στο Ρονέος, τα πάντα, με συνιακός, τα πάντα, τα πάντα. Αξίζει και όπως βλέπουμε και το σύνδυμα μας, στηρίζουμε αμβρακικό. Είναι η 7η ή 8η φορά που το κάνω, αρκετές φορές. Ξεκίνησα το 2007 με τον κ. Γιώργο Σταφούλη να το κάνουμε. Είναι μια πολύ ωραία εκδήλωση, ελπίζουμε κάθε χρόνο να γίνεται καλύτερη και καλύτερη να έχει περισσότερους αθλητές. Το σημαντικό είναι αυτό, προχωράει ο θεσμός, λίγο στεύουν βέβαια οι συμμετοχές, προσθέθηκαν και οι τσούχτρες και δυσκόλεψε την προσπαθειά τους, ωστόσο το μήνυμα παραμένει σώστε το Ναυρωτικό. Ένα πλούσιο δύμυρο, ένα δύμυρο με αθλήματα που σχετίζονται με τη θάλασσα και όχι μόνο, Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου, αλλά και μεγάλη η συμμετοχή των φορέων, τους οποίους καλέσαμε για να βοηθήσουν σε αυτή την διοργάνωση. Να ευχαριστήσω τον Beach Tennis Club Άρτα που το βλέπουμε και πίσω μας, καθώς ολοκληρώνεται σιγά-σιγά ο αγώνας τους. Να ευχαριστήσω την ΑΕΡΕΛΕΣΚΙ, βλέπουμε και θαυμάζουμε τις πτήσεις των παραμόττων. Να ευχαριστήσουμε τον Σύλλογο Δρομαίων που ήταν χθες εδώ και κάνανε τον περίπατο το μονοπατιό του Αγίου Νοβρίου, τον αστρολάβο με την αστροπεπαρατήρηση την Περασκευή το βράδυ, κάτι ξεχωριστό και πολύ ιδιαίτερο, και τον Σύλλογο Κορυνισχετών που χθες φρόντισαν με τα παιδιά τους, με τα στυφάνια από τον Ελέωνα, να κάνουμε και μια βράβιψη με διαφορετικό χρώμα στους αθλητές που συμμετείχαν στο τρίαθλο. Είναι πραγματικά ένα πλούσιο διήμερο, Ένα δήμηρο που πέτυχε, πιστεύω, το σκοπό του στο να διαφημίσουμε την Κορυνησία, να διαφημίσουμε αυτό το τόπο και συγχρόνως να φροντίσουμε, να πετύχουμε την διάδοση αυτού του συνθήματος στο Σώστε τον Αυρακικό που είναι και ο κύριος σκοπός. Μέσα από τον διάπλου, μέσα από την συμμετοχή, μέσα από την ομαδική συνεργασία και επιβρέβευση, πραγματικά να μπορέσουμε να κάνουμε τη φωνή μας να ακουστεί πιο δυνατή και να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον της πολιτείας να στρέψει τα μάτια της με πιο μεγάλη αίσθηση σημασία πάνω στον ανδρακικό κόλπο. Αυτό που είδαμε και χθες, μάλιστα, στο τριάθλο που ήταν και αθλητές που ήταν από μακριά, είδαμε οικογένειες. Δηλαδή συμμετείχε ο άντρας από τη μία οικογένεια μαζί με τα παιδιά, οι γυναίκα απ' έξω να τον ενθαρρύνουν, να τον χειροκριτούν και το ίδιο βλέπουμε και σήμερα. Οικογένειες πραγματικά. και είναι αυτό που θα έλεγα το πλέον ευχάριστο και το πλέον σημαντικό. Δεν είναι μόνο η ατομική επίδοση, ο χρόνος σε κάποιο άθλημα, είναι η συμμετοχή, η μαζική συμμετοχή και η συνέχεια στην νεολαία που το ομορφένει. Το κάνει και πιο σημαντικό για όλους μας. Πολλοί έλεγα ότι φαίνεται ότι φέτος φαίνεται η διαφορά και στο καθαρισμό των παραλιών και γενικότερα στην ανάπλαση της περιοχής. Αυτό θα πρέπει με κάποιο τρόπο να συνεχίσει. θα συνεχιστεί πιστεύω όλοι οι φορείς που σχετίζονται με αυτό νομίζω ότι πλέον κάνουν ό,τι μπορεί ο καθένας τους από την πλεγρά τους και με μια καλή συνεργασία μεταξύ τους πιστεύω ότι χρόνο με το χρόνο η κατάσταση θα γίνει ούτε όλο και καλύτερη. Υπότιτλοι AUTHORWAVE