21η Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Καβάλας 2020 (Δήμος Καβάλας - Μunicipality of Κavala, 2020)
: Ποιος είναι ο Νίκος? Ποιος είναι ο Νίκος? Ποιος είναι ο Νίκος? Ευαγγελία, νομίζω... Ναι, δήμαρχε, αποχωράμε. Πανώλη, εντάξει. Συμφωνώ, δήμαρχε, συμφωνώ. Πάμε στο δεύτερο έκτακτο, που είναι έγκριση πρακτικού 1 για την ανακήρυξη μειωθώτη και την ανάθεση σύμβασης για το έργο διαπλάτηση τμήμα του Σοδούνι Ρεβέργες στο ύψος του παλιού νοσοκομείου. Εντάξει, αφορά το έργο του τυχίου της διαπλάτησης του δρόμου που είναι μπροστά, πίσω μάλλον ή δίπλα από τη πεσμένη γέφυρα, ούτως ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε σε αφίδρομη κυκλοφορία πλέον το κομμάτι όλη την παραλιακή. Διαφωνεί κάποιος? Δήμαρχε, εδώ ψηφίζω παρών, γιατί η πρώτη στιγμή είναι διαφορετική. Ευχαριστώ πολύ. Πάμε στο τρίτο έκτακτο. Είναι η έκκριση αποφάσεων δημάρχου για έκτακτη ανάγκη. Καλημέρα κι από εμένα. Είναι οι αποφάσεις που πήρε ο δήμος για τις πλημμύρες του Νοεμβρίου του 2019. Η έκκρισή τους από την Οικονομική Επιτροπή. Ήρθε μέσα τον Απρίλη η έκκριση χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών. Όλες θα χρηματοδοτηθούν από τη ΣΑΕΜ 055. Η απόφαση της οικονομικής, μαζί με τις απευθείας αναθέσεις του δημάρχου για μισθώσεις μηχανημάτων, προμήθεια συμπυκνωμένου υλικού και έναν καθαρισμό του Όσκαρ, θα σταλούν για πληρωμή από το ίδιο το Υπουργείο. Ωραία. Προχωράμε. Ήπε κανείς κάτι? Ναι. Πάμε στο τέταρτο έκτακτο θέμα. Περιέγκρισης της προμήθειας των τεχνικών προδιαγραφών, των εγγράφων, της σύμβασης και των όρων του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού κάτω των ορίων για την προμήθεια έτοιμων γευμάτων σύνδυσης των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καπάλλας Σχολικού Έτους 2020-2021. Συνολικής προϋπολογιστής δαπάνης 122.760 ευρώ. Συμπεριβανομένου VPA 24%. Δηλαδή είναι 99.000 χωρίς VPA. Συμφωνούμε. Ωραία. Και υπάρχει ένα θέμα ακόμη, το οποίο αν θέλετε μπορούμε να το περάσουμε και την άλλη φορά, που είναι η Εκκλησία. Είναι έγκριση διοργάνωσης και συμμετοχής του Δήμου Καπάλλας σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις. Μπορούμε όμως να το περάσουμε την επόμενη φορά, γιατί ήρθε τελευταία στιγμή. Και αφορά... Λοιπόν, είναι ο Δήμος Καπάλλας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καπάλλας Βασίλης Βασιλικός. Αφήστε το εδώ την άλλη φορά, διότι δεν το έχουμε στείλει και δεν το έχετε διαβάσει. Με τις ημερομηνίες είναι εντάξει, Δήμαρχε. Μήπως έχει πρόβλημα. Διαβάστε το λίγο, Δήμαρχε. Αν μπορούμε να συμφωνήσουμε και να βγάλουμε άλλο, να το κάνουμε. Εντάξει. Πέντε άνθρωποι είμαστε. Ας αυτό διαβάσω εγώ. Η μία εκδήλωση έγινε 26 Απριλίου του 20 της Δημοτικής Βιβλιοθήκης για τη διατήρης και διάδοση του λαϊκού παραμυθιού και θέλουμε να φτιάξουμε 265 αναμνιστικά μπλουζάκια να μοιράσουμε στα παιδιά. Αυτή η εκδήλωση έχει πραγματοποιηθεί. Το κόστος για τα 265 μπλουζάκια είναι 755,25 ευρώ. Αυτή είναι η πρώτη εκδήλωση. Η δεύτερη εκδήλωση είναι η συνδιοργάνωση του Δήμου Καβάλλας και Σέγας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Τίβου ΚΑΠΑ 16 στις 11 και στις 12 Ιουλίου στο Ανθίκαρα Γιάννη. Το κόστος για τον Δήμο Καβάλλας για αυτή την εκδήλωση είναι 3.015 ευρώ, η οποία αφορά 6 μονόκλινα, 2 δίκλινα δωμάτια για τους εφέτες, για τους κριτές των αγώνων, 1.000 μπουκάλια νερό 150 ευρώ, ένα δείπνο για 20 άτομα 300 ευρώ, 45 κύπελα προϋπολογισμών 630 ευρώ και 500 αναμνιστικά μπιλουζάκια 1.425 ευρώ. Αυτά. Μόνο ένα ερώτημα. Αυτό που είπατε για το πρώτο, που έχουμε την εκδήλωση, η οποία έχει πραγματοποιηθεί ημερολογιακά, πώς θα κουμπώσει αυτό το πράγμα, δεν γίνεται εκ των ιστέρων να πάρουμε απόφαση για κάτι που έχει γίνει. Όχι, δεν κουμπώνουμε. Τα παιδιά που συμμετείχαν θα τους αποσταλεί ένα αναμνιστικό μπλουζάκι από αυτή την εκδήλωση για το λαϊκό παραμύθι και το παιχνίδι με τους παραμυθάδες. Θέλετε να το δούμε στο επόμενο? Δεν έχω πρόβλημα. Δεν ξέρω η Ευαγγελία, τουλάχιστον εγώ προσωπικά δεν έχω πρόβλημα, αλλά εξακολουθώ να διατηρώ την επιφύλαξη αυτή, αν η οικονομική υπηρεσία θεωρεί ότι είναι εντάξει, και να σας πω. Συμφωνώ. Ανθρωπιλία πιο μπροστά, δεν ξέραμε πόσες θα είναι οι συμμετοχές των παιδιών και γι' αυτό, αφού οριστικοποιήθηκαν και βγήκαν τελος πάντων και τα μπραβεία, απλώς το δίνουμε αυτό σαν ένα ενθύμιο. Ωραία, δεν έχω πρόβλημα. Δεν έχω πρόβλημα, διμασμός. Ευχαριστώ. Ναι, Σωτήρη. Σωτήρη, θες να πεις κάτι? Ωραία. Ομόφωνα, λοιπόν. Πάμε στο πρώτο θέμα... Έγκριση ημή της υπαρήφου 29 του 2020 Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Θεατρικής Κοινοφελούς Επιχείρησης Καβάλας, Διπεθέ Καβάλας με θέμα Τροποποίηση ημή της υπαρήφου 80 του 2019 Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Διπεθέ Καβάλας που αφορά στο Προϋπολογισμό Εκονομικού Έτους 2020 και του Διευκολογικού Συμβουλίου του 2020 και του Επίσηου Προγράμματος Δράσης. Κύριε Μποζούδη. Ωραία, έχουμε και τζάζ. Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε και στους Λουπούς, καλημέρα. Το Διπεθέ Καβάλας για πρώτη φορά θα διοργανώσει το Φεστιβάλ Φιλίππον το οποίο κάθε χρονιά βέβαια είναι ένας θεσμός ο οποίος τιμά και αναδεικνύει την πόλη της Καβάλας και τον πολιτισμό της. Μέχρι και πέρυσι το διοργάνωση του Φεστιβάλ Φιλίππον γινόταν τη σύναψη μια προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Διπεθέτου του Δήμου Καβάλας της περιφέρειας του Υπουργείου Πολιτισμού με κύρια χρηματοδόσεις βέβαια αποπληστικά και μόνο από τον Δήμο Καβάλας. Ο προϋπολογισμός που έχει ήδη, μαζί με το έτοιμα και την απόφασή μας έχει σταλεί στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου είναι ο ίδιος σε ύψος ποσού όπως και ο πρισινός. Αλλάζουν βέβαια μέσα τα επιμέρους κονδύλια. Πέρυσι βέβαια ήταν και η δημοφέλεια. Πέτος δεν υπάρχει και η περίοδος του κορωνοϊού που αποσυντώνησε τα πάντα. Και με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ιστονισμός και ούτε δυνατότητα συνέβρεσης κάποιας λύσης και αποφάσων από τα συλλογικά όργανα του καθενός συμβαλωμένου όπως γινόταν μέχρι και πέρυσι. Η άρνηση ουσιαστικά και της δημοφέλειας και από πέρυσι να μην συμμετέχει σε αυτή τη διοργάνωση. Το γεγονός παρά τη συμμετοχή της δημοφέλειας και πέρυσι και τα προηγούμεν χρόνια, ουσιαστικά το Διπεθέ Καβάνα σήκωνε όλο το βάρος της διοργάνωσης, αποφασίστηκε η διοργάνωση ουσιαστικά να τροποποιηθεί το πλαίσιο δράσης του Διπεθέ και μέσα σε αυτό να ενταχθεί η πλήρης οργάνωση της πλήρους οργάνωσης του Φεστιβάλου Φιλίππον. Ο προϋπολογισμός έχει κατατεθεί, είναι στο ίδιο ύψος με τον Περσινό που περιλαμβάνονταν μέσα στην προγραμματική σύμβαση που είχε υπογραφεί. Είναι σε αυτόν τον τρόπο λειτουργίας φέτος συμφώνηση και το Υπουργείο Πολιτισμού, μάλλον δεν έφερε καμία αντίρρηση και βέβαια είναι σύμφωνη και οικονομική υπηρεσία του Δήμου για τον τρόπο ουσιαστικά χρηματοδότηση. Ουσιαστικά ζητάμε τη χρηματοδότηση λοιπόν κατά 85.000 ετών με βάση στο προϋπολογισμό που έχει κατατεθεί προκειμένου να στηριθεί η δράση του Διπεθέ που αφορά την διοργάνωση εξ ολοκλήρω από το Διπεθέ του Φεστιβάλου Φιλίππον για το 63ο Φεστιβάλ Φιλίππον που θα διοργανωθεί και στο Αρχαιοθέτρο αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης και σύμφωνα μάλιστα και με το πρόγραμμα έχει έλθει, είχε διάφορες τροποποίσεις με το τέλος από την πλευρά του Καλλιτεκτικού Διευθυντή δεν αφορούσε τον ίδιο αφορά όλη την εγγένεια κατάσταση σε οποία επικρατεί, θεωρώ ότι είναι ουσιαστικά τελειωμένο. Αυτό είναι το έτοιμο που ζητάμε από το Δήμο ο οποίος και ουσιαστικά και με την προγραμματική σύμφαση ήταν ο αποκλειστικά χρηματοδότης όπως ζητάμε να είναι και φέτος. Λοιπόν, ήθελα να προσθέσω κάτι. Στο κωδικό 16 προτείνω να προσθεθούν 3.000 ευρώ να παρθούν από τον κωδικό 20 που έχει 6.000 ευρώ οι 3.000 ευρώ να προσθεθούν στις παρουσίες υπαλλήρων Διπεθέ στο Αρχείο Θέατρο. Δεν είναι 6% γιατί οι εκδηλώσεις είναι πάρα πολλές, είναι και εντός της πόλεως και εκτός πλέον, δεν είναι μόνο στο Αρχείο Θέατρο και οι παρουσίες των ανθρώπων που εργάζονται στο Διπεθέ και των μονήμων και των ανθρώπων με σύμβαση είναι αρκετές από το 20. Για τη διαπραγμάτευση που κάναμε τους ανθρώπους για τα spots και τα trailer και αυτά τα έχω κατεβάσει αρκετά και το 20 αυτό προσθεθεί εκεί. Να ρωτήσω κάτι Δήμαρχε, όποτε μπορείτε. Εγώ θέλω να ρωτήσω ακούγοντας τώρα τι είναι μια διαφορετική λειτουργία, τι να αντιλαμβάνουμε η δημοφέρεια, έτσι ολοκλήρου θα κάνει το θεστιβάσμα το Διπεθέ και ο κύριος θρηματοδότης όπως ήταν και τα προηγούμενα χρόνια είναι ο Δήμος σε συνεργασία με την προγραμματική δηλώση που έχει και τις άλλες θρηματοδοτήσεις όσον αφορά την πλευρά του δημοσίου. Αλλάξαμε λέμε τους επιμέρους κωδικούς δηλαδή στην ουσία ο προϋπολογισμός είναι ενδεικτικός ως ένα σημείο. Λογικό μου ακούγεται και πάντα έτσι είναι όλοι οι προϋπολογισμοί να προϋπολογίζουν βάσει την εμπειρία των προηγούμενων ετών. Εδώ τώρα όπως και τώρα η αλλαγή που προτάθηκε πριν λίγο για να φύγουν τα 3.000 από τον εγκωτικό να πάνε στα άλλα έχουμε δει ότι το κόστος θα παραμένει ακριβώς ίδιο όπως με τις προηγούμενες χρονιές δεδομένου ότι υπάρχει και βιοτερότητα αυτή ότι αλλάζουν εκδηλώσεις, γίνονται και κάποιες εκδηλώσεις μέσα στην πόλη έγινε κάποια μελέτη τέτοια και βγήκε το ίδιο νούμερο. Είναι αυτό. Φυσικά, φυσικά. Αυτό ακριβώς που λέτε. Όχι, καθόλου, όχι. Ο συνολικός όχι. Δεν ακούγεται λίγο κύριε Δημαρχή. Λέω ότι ο προϋπολογισμός ο συνολικός δεν θα αλλάξει. Θα είμαστε εκεί. Τώρα, εάν χρειαστεί ενδιάμεσα να πάρουμε από έναν κωδικό και να βάλουμε σε κάποιον άλλον θα είναι όμως πάλι μέσα στο ποσό των 85.000. Δεν θα κάνουμε υπέρβαση δηλαδή του ποσού. Μπορώ να ρωτήσω. Ήλια, ναι. Λοιπόν, να υποθέσω ότι τα χρήματα τα είχαμε προϋπολογήσει στο προϋπολογισμό του Δήμου ότι θα πήγαιναν στη δημοφέλεια. Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, έχουμε μια αλλαγή, άρα να ξαναυποθέσω ότι θα δούμε μια αναμόρφωση με την οποία θα τα αφαιρούμε από τη χρηματοδότηση του Δήμου προς τη δημοφέλεια. Σωστό? Με έτσι. Ωραία. Το είχαμε βάλει, ναι, από την αρχή. Έχουμε κάνει δηλαδή αυτή την αναμόρφωση ή θα την κάνουμε. Το προϋπολογισμό μας εμφανίζεται ως Φεστιβάλ Φιλίπουν Θόσου στην προγραμματική σύμβαση, η οποία δεν έφυγε, δεν ήταν στην επιχορίγηση προς τη δημοφέλεια. Ήταν ανεξάρρυτος κορυφός. Ναι, τώρα απλώς θα αλλάξει ο τίτλος, θα γίνει επιχορίγηση προς το ΔΥΠΕΦΕ. Άρα πρέπει να το δούμε σε αναμόρφωση. Να το δούμε σε αναμόρφωση, ναι. Πολύ ωραία. Αλλά δεν αλλάζει στην ουσία του, θέλω να πω ότι δεν είναι στην επιχορίγηση της δημοφέλειας. Εντάξει, εντάξει. Λοιπόν, τώρα όσον αφορά τον προϋπολισμό που έχουμε μπροστά μας. Το πρώτο ερώτημά μου είναι το εξής. Τι αφορούν τα έξοδα τα οποία έχουν να κάνουν με τοποθέτηση διαφημιστικών μπάνερ. Μπορεί κάποιος να μου το πει αυτό. Οι ταμπέλες που βάζουμε στο Αρχαίο Θέατρο, η μεγάλη ταμπέλα που βάζουμε στους Φιλίππους, αυτή που βάζουμε στο περίπτωρο του Δήμου και αυτή που βάζουμε στον Άγιο Σίλα. Μάλιστα. Κύριε Εγκόνη και κύριε Δήμαρχε, που εσείς το γνωρίζετε καλύτερα, ο κύριος Δικώνης μπορεί να μην το ξέρει, ως γνωστόν πρέπει να ξεχάσουμε τα μπάνερ τα οποία μπαίνουν σε κολόνες. Δεν είναι δυνατόν. Εμείς που ψηφίσαμε έναν κανονισμό και απαγορεύουμε στους υπόλοιπους, όπως το Λίτειο Νόμος άλλωστε, να πηγαίνουμε και να κρεμάμε μπάνερ σε κολόνες. Αυτό πρέπει να το ξεχάσουμε. Θα πρέπει λοιπόν εδώ να γίνει κάποια αλλαγή, να μπουνε με κάποιο άλλο τρόπο οι διαφημίσεις που καλώς μπαίνουν θα πω εγώ, αλλά όχι τέτοιου είδους. Σε διαφορετική περίπτωση εγώ δεν πρόκειται να είμαι σύμφωνος. Ένα αυτό. Δεύτερον, θα ήθελα να ρωτήσω... Ναι. Το πλήρωσε λέω και θα απαντήσουμε συνολικά. Θα ήθελα να ρωτήσω, γιατί δεν το ξέρω, μιας και ουσιαστικά τα έξοδα τρέχανε μέσω της δημοφέλεια, αν η κωδική 9 και 11 που προβλέπουν αμοιβές σε πρόσωπα, ήταν κάτι το οποίο γινότανε και όταν τη διαχείριση την είχε η δημοφέλεια, ή αν είναι κάτι καινούριο, το οποίο μπαίνει τώρα προκειμένου να έχουμε κάποιον άτομο που θα αναλάβει να διεκπεραιώσει τα των εθελοντών όπως διαβάζω και επίσης τα των δημοσιών σχέσεων. Αυτά. Ευχαριστώ. Κύριε Δήμαρχε, και ο κωδικός 9 και ο 11, υπήρχαν, ο 11 με το ίδιο ποσό στην προγραμματική, ο 9 είναι μειωμένος κατά 2.200, αν δεν απατώ. Κατά 2.500, θα σας πω τώρα αμέσως, ο 9. Κατά 2.500.000 ευρώ. Δηλαδή, στην προγραμματική πέρυσι, είχε προϋπολογιστεί, δεν ξέρω το ακριβές ποσό που κατέληξε, είχε προϋπολογιστεί ποσό 4.500.000. Φέτος προϋπολογίζεται 2.000, και αφορά την πρόσεψη ενός υπαλλήλου, ο οποίος είναι μόνιμα και συνδράμει το ΔΥΠΕΦΕ και στις χειμερινές του δραστηριώτες και παραστάσεις, συνεργάτη του κυρίου Γκόνη, προκειμένου να οργανώσει όλα τα υπόλοιπα θέματα που θα στηρίξει το Φεστιβάλ. Είναι πολύ μειωμένο κατά 2.500.000. Για το πρώτο θέμα που είπε η Λία, για τα πάνερ αυτά δεν θα μπουν στις κολόνες, είναι αφορά συγκεκριμένα. Δηλαδή αφορά επάνω στον Άγιο Σύλλα, πριν τη στροφή κάτω που μπαίνει το μεγάλο ταπλό που γράφει το Φεστιβάλ, είναι το ταπλό που είναι έξω του αρχαιολογικού χώρου και ακόμη ένα πιο άλλο έχουμε και στο περίπτωρο του ΕΟΤ, που βάζουμε εκεί στην κολόνα ένα μικρό διπλό από τη μια και από την άλλη πλευρά. Αυτά τα γνωρίζω, κύριε Δημαρχείο, και καλώς δεν έχω πρόβλημα με αυτά, απλώς αν μέσα σε αυτά, έτσι όπως ακούστηκε στον Ναϊσίλλα, εμένα μου φάνηκε ότι θα πάμε πάλι να ραδιάσουμε στις κολόνες. Στον Ναϊσίλλα εννοούσαμε το ταπλό αυτό το μεγάλο... Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα λοιπόν από μένα. Πάμε στο δεύτερο θέμα. Καλή επιτυχία για το Φεστιβάλ το φετινό και να τα αγκαλιάσουμε όλοι, οπωσδήποτε. Έτσι, πολύ σωστά. Σε πολλά συγκαλλητήρια, στους όλους όσους ασχολούνται, επί σειρά ετών και διαφημίζουν την πόλη μας πάνω από όλους. Και έχουμε το καλό φέτος ότι τελικά θα είναι το 70% των θεατών, το έχουν αυξήσει το ποσοφό, των θεατών έχουν αυξήσει το 70% της χωρητικότητας, το 75% ακόμα καλύτερα. Και ότι, τουλάχιστον, για εμάς που ασχολούμαστε λίγο με τα τεχνικά, έχει και ένα σημειολογικό ενδιαφέρον, τα κλειστά κτήρια της Καβάλλας, το οποίο θα έχει και αυτό πολύ ενδιαφέρον. Πάμε στο δεύτερο θέμα. Εξέταση της με υπαρρύθμι 12-7-26-29-5 του 2020, υποβληθής σας προς το δήμο μας, αιτήσιο συμβιβασμού του ίμπρου θωμάτου Δημητρίου Κατήγου Καβάλλας, φωτός Αμερικανικού Αριθού Σταυρού, ενόψει της υποτουετούντος και ενόπιον του Ιρωνοδικίου Καβάλλας και με υπαρρύθμινη κατάθεση 16-17 Δευτερού του 2020, αγωγής του νέας τακτικής διαδικασίας σε βάρους του δήμου μας. Είναι η υπόθεση με τα ανταλλακτικά που έχουμε. Όχι, δεν είναι αυτό, συγχώρητε. Είναι, είναι, ηλεκτρολόγος ο χειμάντος πρέπει να είναι. Τα ανταλλακτικά είναι, αυτό είναι, συγχώρητε. Και από πίσω βλέπω κάτι άλλο. Είναι αυτό με τα ανταλλακτικά. Πάμε στο τρίτο θέμα. Έγκριση του πρακτικού δύο του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου του έργου Ασφαλτοστρώση, Τσιμεντοστρώση, Θεοδοξήματση, Δ.Ε. Καβάλλας έπτους 2019. Δ.Ε. Καβάλλα έπτους 2019. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Υπό閣 visto και δε γνωρίζω managed Ωραία. Παίρνουμε στο πέμπτο. Περιέγκρισης της προμήθειας των τεχνικών προδιαγραφών, των εγγράφων της σύμβασης και των όρων της ανοιχτής ηλεκτρονικής διαδικασίας, σύναψης δημόσιας σύμβασης, άνω των ορίων για την προμήθεια ειδών ατομικής προστασίας για το προσωπικό του Δήμου Καβάλλας για τα έτη 2020-2021 συνολικής προϋπολογιστής σας δαπάνης 316,368,68 ευρώ χωρίς VPA. Θέλει να ρωτήσει κάποιος κάτι. Ναι, ναι. Να ρωτήσω εγώ. Α, έλα ηλία, εντάξει. Λοιπόν, καταρχήν και στην εισήγηση, καθώς επίσης και στο κείμενο της διακήρυξης, ενώ βλέπουμε ότι μιλάμε για τα οικονομικά έτη 2021, και λέει συγκεκριμένα προϋπολογιστής σας δαπάνης 2020, προϋπολογιστής σας δαπάνης 2021, στο σύνολο δαπάνης μιλάμε για έτη 21-22. Ένα ερώτημα είναι αυτό, αν είναι κάποιο πλάθος τυπογραφικό, ή τέλος πάντων κατά τη διάρκεια της σύνταξης, ή αν όντως είναι έτσι, αν και μου φαίνεται περίεργο. Αυτό όσον αφορά αυτή τη διόρθωση, αν χρειάζεται να γίνει. Τώρα, όσον αφορά τη διακήρυξη συγκεκριμένα, κάποια νούμερα μου προκάλεσαν έτσι λίγο την περίεργη και κάθεσαν να κάνω κάποιες πράξεις. Και αυτό το οποίο έτσι μου φαίνεται πολύ χτυπημένο, είναι το εξής, συνάδελφο και κύριε Πρόεδρε. Μιλάω συγκεκριμένα για την προστασία χεριών, όπου βλέπω να υπάρχουν τα μεγαλύτερα ποσά. Και πηγαίνω συγκεκριμένα και βλέπω τα γάντια δερματοπάνηνα, όπως χαρακτηρίζονται, όπου βλέπω να έχουμε για ένα έτος 14.400 ζευγάρια. Βλέποντας λίγο το πλήδος των υπαλλήλων, βλέπω ότι οι υπηρεσίες τις οποίες αφορά έχουν σύνολο 200 μονήμους και αν υπολογίσω και από τους πρόσθετους που θα έρθουν μέσω της κοινοφελούς, όπως περιγράφεται και βάζω στις πράξεις που κάνω άλλους 140, που δεν είναι τόσοι, εγώ θα τους θυμάμαι λιγότερους, τέλος πάντων έχω ένα σύνολο υπαλλήλων πάνω από 300 όπως καταλαβαίνετε και συγκεκριμένα 340. Αν λοιπόν κάνω τη διαίρεση 14.400 δια 340, βγαίνει ετησίως ένα υπάλληλο 42 ζευγάρια γάντια δερμάτινα. Και εμένα τουλάχιστον αυτό μου προκαλεί, δεν ξέρω πώς να το πω, μου φαίνεται εξοπραγματικό, γιατί τα γάντια ξέρω τι ακριβώς είναι τα συγκεκριμένα, τα δουλεύω και εγώ στο σπίτι μου, έτσι. Και δεν θα πάω και στο επόμενο, γιατί μια παρόμοια κατάσταση υπάρχει και στα γάντια νητριλίου, μπορούμε να πούμε ότι εκεί είναι πιο ευαίσθητα ρε παιδί μου και ότι άντε καταστρέφονται. Εκεί μιλάμε για 10.000 ζευγάρια γάντια. Αλλά τα δερμάτινα, πάνω από 40 ζευγάρια ανά υπάλληλο, και σας είπα πώς το υπολογίζω, εμένα μου φαίνεται εξοπραγματικό. Και θα ήθελα μια εξήγηση, αν κάποιος μπορεί να μας το δικαιολογήσει. Ευχαριστώ πολύ. Από πρώτα, καταρχήν για τα αίτη. Λοιπόν, στη θελίδα 5, που έχει τα χωρίστα αίτη σε 2021, αναφέρονται καταρχήν και τη λήξη της Σύμβασης, την γράφει παρακάτω η Ηλία, που λέει ότι μέχρι 31-21. Κάπου γράφει 22, προφανώς στο σύνολο της δαπάνης είναι τυπογραφικό λάθος. Θα το διορθώσουμε, δεν είναι σχέδιο της Σύμβασης. Η ανάλυση για το 2021 φαίνεται από τους ΚΑ και τις ΑΕ, που έχουν βγει πολλοί εττοί. Αναφέρονται στη δεύτερη σελίδα. Θα είναι για το πρώτο τρίμινο, μέχρι να φτάσουμε στη Σύμβαση του 20 και όλο το 21. Και η Σύμβαση που θα απογράψουμε θα αφορά μέχρι την αρμή 12-21. Εντάξει, για το πρώτο. Για το δεύτερο, η μελέτη έχει έρθει στις 25-6 ή 15-3-38. Την υπογράφει ο τυχνικός ασφαλίας, όπως γνωρίζεις, κάθε χρόνο που βγάζουμε. Και είναι σύμφωνα με τις παρατηρήσεις που γίνεται επί θεώρησης εργασίας. Τώρα, γιατί βγαίνουν τόσα τα ζευγάρια, μόνο ο τυχνικός ασφαλίας, που έχει κάνει τη μελέτη, μπορεί να απαντήσει. Τον παίρνω τηλέφωνο όση ώρα σε ακούω στο ερώτημα, δεν έχει απαντήσει. Αν κάτι δεύτερο για τη συνεδρία σου μ' απαντήσει, θα πάρω εγώ για να το διευκρινήσουμε. Είναι για την καθαριότητα, ναι. Είμαι σε μια κατάσταση. Ήλια, ανάλογα σε ποιό πόσο δουλεύει ο καθένας, μπορεί να ξοδεύει και τρία ζευγάρια την ημέρα. Δερμάτυνα είναι... Δερμάτυνα είναι... Δερμάτυνα είναι... Τα δερμάτυνα, μισό λεπτά εκεί, 44 σημαίνει ένα περίπου την εβδομάδα. Και σας λέω, ανάλογα με τη δουλειά που κάνει κάποιος, αυτά τα δερμάτυνα ποτίζουν. Αν δύο άλλους βάλουν τα χέρια του μέσα στα σκουπίδια και ποτίσουν, φυσικά και τα πετάει. Μπορεί να ξοδεύσει και τρία την εβδομάδα. Δεν ξέρω τι συμβαίνει, βέβαια, αλλά θεωρώ ότι έτσι γύρεται. Το ίδιο συμβαίνει με το συνεργείο της αποχέδευσης του δικό μας. Παίρνει τα γάντια και είναι τα ακριβά, τα οποία κάνουν 10 ευρώ το ζευγάρι, και μπορεί να πετάξει δύο ζευγάρια μέσα στη εβδομάδα. Γιατί σκύστηκε κάπου και πέρασε μέσα. Ναι, κύριε Χρόνη, αυτό όμως δεν αφορά δύο προσωπικό της DIAC, το προσωπικό του Πρασίνου, της τεχνικής υπηρεσίας. Το μεγαλύτερο μέρος του 2020 έχει φύγει κιόλας, έχει παρέλθει. Κλείσαμε, πήγαμε στο δεύτερο εξάφυγμα του 2020. Δημαρχέ, δείτε λίγο αυτή την παρατήρηση του κ. Καλανταρίδη, διότι ο κ. Καλανταρίδης και εγώ, όταν είχαμε αναλάβει το δεκατέστερα για την προμήθεια ειδών καθαριότητας, είχαμε διαπιστώσει ότι γινόντουσαν μελέτες που προμηθευόντουσαν τα σχολεία 35.000 ευρώ για ρολόγου κουζίνας. Αυτά όλα τα κόψαμε με τον κ. Καλανταρίδη και δείτε το λίγο πιο προσεκτικά και κάνετε λίγο μια αναγωγή στο προσωπικό που θα πάει, υπολογιζόμενο βέβαια της κ. Κοινοφελούς. Θα το δούμε κ. Ρατσινάκη, έχετε δίκιο σε αυτή την παρατήρηση, θα το κοιτάξουμε και όταν θα έρθει ούτως ή άλλως στο δημοτικό σύστημα. Αν προκύπτει κ. Δήμαρχε πραγματικά από τον νόμο, εκεί δεν έχουμε πρόβλημα διαφορετικά, τι να πω, δεν τάξεις. Όχι, όχι, έχετε δίκιο σε αυτό. Να πω κι εγώ κάτι, δημαρχέ, συμφωνώ με τα παιδιά, το Ιηλία, τον Καβενταρίδη και την. Κύριος που έκανε την παρατήρηση. Και θέλω να πω, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι πολύ αυξημένο το ποσό αυτό. Γενικά, δεν πέλαμε μόνο για τα γάντια. Δηλαδή το 16, το 18, το 17, ήταν στη στάση των 80.000 ετησιώς. Τώρα γιατί πήγε τόσο πολύ? Τώρα έχουμε και την 3K, η οποία είναι για περισσότερα άτομα. Εντάξει, θα μου πείτε και το 16, δεν ξέρω αν υπήρχε και οι κοινοφελείς. Τώρα έχουν υπολογίσει μέσα και την κοινοφελή εργασία. Και ίσως γι' αυτό είναι και τα περισσότερα. Και δεν τα αγοράζεις και όλα, στην τελική ανάλασση. Δημαρχέ, αυτό ήθελα να το ρωτήσω εγώ. Θα πρέπει να παρθούν στην αρχή ή σύμφωνα με τις ανάγκες έχεις εγκρίνει όλα αυτά και τμηματικά τα αγοράζεις. Όχι, όχι. Το γράφει και η διακήρυξη και η μελέτη. Αυτός είναι ο προϋπολογισμός, το ανώτερο. Ανάλογα της ανάγκης, οι πυρησίες αγοράζουν. Μπορεί δηλαδή από τα 14.400 ευαγγάρια να πάρουν μόνο τα 4.000. Ανάλογα την πορεία. Πώς θα πάει με τα αποθέματα της αποδείξημάς τα κρατάμε. Βάζουμε το ανώτερο, διεσμεύουμε τα χρήματα, σύμφωνα με τη μελέτη που είχε, το τεχνικό ασφαλείας. Τώρα επικοινώνησα και περιμένω να μην πάρει πίσω η καταρχή να απαντήσω για το καλανταρίδι, τον υλία, το ερώτημα. Αλλά μπορούμε, όπως όλες οι προμήθειες που βγάζει πάνω το θέμα προμηθειών, είναι το ανώτερο. Μπορούμε να μην εξατλίσσουμε ή την ποσότητα ή τα χρήματα. Μίρον, έχει παρατηρηθεί τα προηγούμενα χρόνια ποτέ, έχει περισσέψει, δηλαδή έχουμε παραγγείλει 1000 ζευγάρια, η ανάγκη ήταν στα 900, περίσσεψε ποτέ, ξέρουμε αν είχαμε απόθεμα ποτέ. Επίσημα, επειδή ο Δήμος δεν διατηρία ποθήκη 31 Δεκεμβρίου, δεν κάνουμε απογραφή, μη δεν. Αν επίσημα, υπάρχουν πάντα, γιατί τις πρώτες μήνες, Ιανουάριο, Φεβρουάριο, μέχρι να βγει διαγωνισμός, κρατάμε απόθεμα για να... Κατανοητό, ωραία. Οπότε κάνουμε παραγγελίσεις μέσα στο Δεκέμβριο, Νοέμβριο, παραπάνω, για να πάμε το πρώτο Δήμινο, Τρίμινο. Εξάλλου, εδώ έχουμε ένα διαγωνισμό που είναι για δύο χρόνια. Είναι 20-21. Άρα λοιπόν, πιο εύκολα βλέπεις τι χρειάζεσαι. Πάμε στο έκτο θέμα, αφήσουμε λίγο την απόφαση, μήπως μας απαντήσουν μέχρι να τελειώσουμε. Πάμε στο έκτο θέμα, περί έγκρισης προμήθειας των τεχνικών προδιαγραφών, των εγγράφων της σύντασης και των όρων του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού κάτω των ορίων για την προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού συνολικής εκτιμόμενης αξίας σε 100 εκατονικές χρόνια, σύνολικής εκτιμόμενης αξίας σε 125 χιλιάδων χωρίς ΦΠΑ. 155 χιλιάδες συμπεραναμπανομένου ΦΠΑ, 24% Δίματι και εγώ λίγο έχω κάποιες ερωτήσεις. Μέσα στη μελέτη έχει πάρα πολλά μέτρα καλοδίου εύκανπτο περίπου 5.000 μέτρα, το οποίο συνήθως το χρησιμοποιούσαμε αυτό για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, κάτι όμως που έχει πάρα πολύ λίγο για φωτάκια, φωτοσολήνες, αυτές τις ψήρες για το στολισμό. Δηλαδή δεν υπάρχει μια αναλογία του υλικού αυτού των καλοδίων που χρησιμοποιούσαμε για το Χριστούγεννα στο τι θα φωτίζει. Δηλαδή και ό,τι αναφορά γίνεται για υλικά των Χριστουγέννων είναι απειροελάχιστα. Τι έχετε στο μυαλό σας, κάτι άλλο, δεν γνωρίζω. Υπάρχει μέσα στον προϋπολογισμό αναφορά για προμήθεια χαλίβδινων ιστών, 6,3 μέτρα, αν θυμάμαι καλά, μια παρατήρηση λίγο προς την υπηρεσία στο παρελθόν. Είχε γίνει μια αναφορά ότι χαλίβδινοι αυτοί οι ιστοί δεν θα μπορούσαν να πούνε στο διαγωνισμό της προμήθειας του ηλεκτρολογικού υλικού, αλλά θα έπρεπε να μπουν στην διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας των σιδείρων. Έχει αρθεί αυτή η δέσμευση. Γίνεται αναφορά για προμήθεια λαμφύρων ματρίου. Γνωρίζουμε ότι η τελευταία προμήθεια ήταν της τάξης των 10.000 λαμπτίρων περίπου, να έχουν μπει πόσο, 2.000, 2.500 λαμπτίρες. Είναι πολλοί αυτοί οι οποίοι πρέπει να είναι στην αποθήκη, οπότε για ποιο λόγο βάζουμε άλλους τόσους. Δεν γίνεται καμία αναφορά σε pillar, τα οποία όλοι γνωρίζουμε ότι είναι παροχημένα και ένας τόχος 3-4 pillars θα πρέπει να αλλάζουν. Έχει μέσα φωτιστικά LED κορυφής μόνο 30 τεμάχια, δηλαδή ίσα ίσα ένα δύο παρτάκια μπορείτε να αλλάξετε. Φωτιστικά LED κορυφής λέμε αυτά τα οποία ήρθαμε να αλλάξουμε και βάλαμε στον πεζόδρομο Παύλο Μελά και μεγάλο Αλεξάνδρου. Βλέπουμε ότι δεν γίνεται καμία αναφορά για εξοπλισμό αντιλειοστασίων, πώς αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των αντιλειοστασίων. Αυτές είναι οι πρώτες σημειώσεις που έχω. Και αυτό λέμε ότι υπάρχει μια διαφορά από την τερσίνη την μελέτη. Αν μπορούμε να έχουμε λίγο μια απάντηση. Ευαγγελία να μιλήσω κατ' αρχή λίγο για τους θυστούς. Γιατί μπήκαν σε αυτό το διαγωνισμό. Για πιχανή μη κατάθυμιση. Γιατί αν δεις το τμήμα 7 ειστεί οδοφωτισμού, όλες οι μελέτες οι οποίες βγαίνουν που έχουμε κατεβάσει, επειδή βλέπουμε ότι όλες οι μελέτες που έχουμε κατεβάσει, όλες οι οποίες βγαίνουν που έχουμε κατεβάσει, επειδή πρώτη φορά τώρα παίρνουμε ιστούς, δεν έχουμε ξαναπάρει ιστούς, δεν θα μπορούσαν να πάνε μαζί με τα άλλα τα συντηρικά, αφορά το ηλεκτροφωτισμό. Οπότε είναι ομοειδή υλικά, δηλαδή μαζί με το φωτιστικό είναι οι ιστοί του οδοφωτισμού, οπότε πήγαν ξεχωριστή ομάδα, μπορεί κάποιος να κατέβει μόνο να πάρει τους ιστούς τα 3,5 μέτρα και τα 6 μέτρα. Μπορεί να είναι διαφορετικό το 44-21, αλλά είναι ηλεκτροφωτισμό. Το έχω ψάξει σε όλη την Ελλάδα βγαίνει έτσι. Ωραία, απλά ήθελα μια διευκρινήση, γιατί είμαστε πρώτοινος του τραπαγορευτικού. Για τα υλικά τώρα που την ερώτηση, copy-paste είναι τα τελευταία τρία χρόνια πάνω κάτω από ό,τι βλέπω τα υλικά. Έχω τις ίδιες ομάδες, δηλαδή απλώς έχει αλλάξει εδώ, τώρα βλέπω ο προστάμηνος. Ο Αδάμ Χρυσοχώμ έστειλε την μελέτη. Πάνω κάτω, επειδή τόσο είσα μέσα ηλεκτρονικό διαγωνισμό, έχω τις ίδιες ομάδες, έξτρεφω μόνο τους ειδοφωτισμού. Ναι, για τις ίδιες ομάδες δεν αντιλέγω. Πάνω ότι τις ίδιες απαιτήσεις έχουμε. Τώρα βέβαια, ίσως, γιατί δεν μπορούς να μου απαντήσεις για τις ποσότητες, αλλά εννοείται ότι θα έχεις μέσα λαμπτίρες δυνατρίου, γιατί δεν θα μπορείς να τους αλλάξεις, να βάλεις λάμπες, λέτσους ή φιστάμινους, ας πούμε, στους άνδρες να αλλάξει και το εσωτερικό, αλλά γιατί να πάρουμε τόσους πολλούς, και προς Θεού δεν λέω να μειωθεί ο προϋπολογισμός, είσαμε πολύ υπέρ στο να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του ηλεκτρονογικού, γιατί κλείνει πολλές τρύπες όλη τη διάρκεια του χρόνου. Αλλά για ποιο λόγο να πάρουμε, γιατί είμαι 1.100% σίγουρη ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν τοποθετηθεί 10.000 λάμπες, δήμαρχε, από την αρχή της θητείας σας μέχρι σήμερα, για ποιο λόγο να πάρουμε άλλες τόσες λάμπες και να μην δώσουμε συμπερισσότερη έμφαση σε κάποια φωτιστικά LED που χρειάζεται, και τι σκοπό δείτε να κάνετε για τα Χριστούγεννα, γιατί από αυτό που αναφέρετε στη μελέτη αυτή, σίγουρα θα μπορέσετε να κάνετε, αν έχετε κάτι άλλο στο μυαλό σας. Ούτως ή άλλως τα Χριστούγεννα δεν θα μπούνε μέσα από αυτό, θα βγάλουμε για την διακόσμηση, θα είναι διαφορετικό το ποσό που θα βάλουμε. Τώρα για το αν θα είναι οι λάμπες να τριούν, γιατί είναι τόσες, η αλήθεια... Ναι, ναι. Ευαγγελίω ότι είναι πολλές, αυτό εννοεί. Λοιπόν, σε σχέση με αυτές που είχαμε. Για να σας πω την αλήθεια, δεν ξέρω γιατί τα βάλανε τόσο. Και ξέρεις πάρα πολύ καλά ότι δυστυχώς δεν έχουμε ποτέ την πραγματική ανάγκη σε υλικά. Και εσύ όταν ήσουν αντιδήμαρχος και εγώ όταν ήμουν αντιδήμαρχος, δυστυχώς επαφιόμασταν στον πατριωτισμό του καθενός, που έκανε αυτήν την ιδιότητα, για να ξέρουμε εμείς τώρα πόσες λάμπες χρειαζόμαστε και τι κάνουμε. Και επειδή ποτέ δεν ετοιμαζόμαστε σωστά και τρέχουμε πάντα την τελευταία στιγμή να κλείσουμε τους διαγωνισμούς, γι' αυτό και κάνουμε και το copy-paste. Γι' αυτό και βγάζουμε συνήθως το ίδιο πράγμα. Φέτος, λοιπόν, επειδή είδαμε την παθογένεια του συστήματος και επειδή βλέπω ότι και από τότε που ήμουν αντιδήμαρχος, αλλά και μέχρι τώρα υπάρχει το ίδιο σκηνικό και δεν αλλάζει εύκολα, φέτος είπαμε λοιπόν, έχουν εντολή του κ. Ιακοβίδης η τεχνική υπηρεσία μέχρι τέλος του Χριστουγέννων, μέχρι τέλος του χρόνου, θα έχουν βγάλει τις προμήθειες των υλικών για να μην τρέχουμε σ' αυτούς τους παλαβούς τελευταία στιγμή που έχει ζήσει κι εσύ και γίνεται αυτό που γίνεται. Τώρα, γιατί έχουν 10.000 λάμπες και δεν έχουν 4, ο κ. Ιακοβίδης λοιπόν θέλει να... Λοιπόν, μια ένσταση, αν θυμάστε, πέρυσι, ξέθεσε το Δήμο γιατί δεν είχαμε λαμπτίρες. Είναι κρίμα να εμπλακούμε σε μια τέτοια ιστορία και θα προτιμούσαν να έχουμε και 2, ίσως και 3.000 περίσευμα παρά να έχουμε το έλλειμμα που προέκυψε από τις διαδικασίες των ενστάσεων που είχαμε πέρσει τέτοιο καιρό ή και λίγο αργότερα, αν θυμάστε. Ενδεχομένως, αν έπρεπε να είναι κάτι λιγότερο ή κάτι περισσότερο, δεν μπορούμε να μπούμε σε αυτή τη λεπτομέρεια αλλά καλά είναι να υπάρχει ένα απόθεμα ικανοποιητικό για τις δύσκολες ώρες. Οι λάμπες είναι πάντα ένα πολύ ευαίσθητο θέμα που δημιουργείται περισσότερη ένταση ίσως και από ότι χρειάζεται πολλές φορές. Μπορώ να ρωτήσω κάποια πράγματα? Ναι, ναι. Καταρχήν, δήμαρχε, σας άκουσα τώρα να λέτε όσον αφορά αυτά που είπε η Ευαγγελία. Είπατε ότι εδώ μπορεί να μείνει το Χριστουγέννο αλλά θα τα πάρουμε αλλιώς, διαφορετικά ή αργότερα. Να πω, καταρχήν, ότι δεν μπορείτε να ξαναγοράσετε λιτρολογικό υλικό. Αυτό είναι. Δεν μπορείτε να κάνετε άλλο διαγωνισμό, τίποτε απολύτως. Άρα, δείτε το λίγο, ένα αυτό. Δεν λέω αυτό. Τα καλόδια φεριπίπα υπάρχουν. Αν θα αγοράσουμε αστεράκια ή φεγγαράκια δεν έχει σχέση με το ηλεκτρολογικό υλικό. Πώς δεν έχει? Και βέβαια έχει. Ποιο? Και βέβαια έχει. Πώς έχει, δήμαρχε, από το δήμο, έχει. Όχι, δεν νομίζω ότι έχει. Ρωτήστε λίγο την προσταμένη την κυρία Χινίσογλου που είναι παρούσα. Από τον δήμο, προσοχή τι λέω, από τον δήμο. Όχι από τη δημοφέλη ή από άλλο νομικό πρόσωπο. Από τον δήμο. Ελεκτρολογικό υλικό θεωρείτε, δεν το προχωράω εδώ, το αφήνω. Η παρατηρήσή μου είναι η εξής. Στην ανάπλαση των κρινίδων, μεταξύ των άλλων αστοχιών που υπήρξαν, ήταν ότι δεν φτάσαν τα λεφτά για να μπουν κάποιοι στήλοι με τα φωτιστικά τους. Με αποτέλεσμα να τσιμενταριστούν 7 ή 8 βάσεις, αν το θυμάμαι καλά. Και να έχουνε μείνει, να έχει μείνει το έργο του ηλεκτροφωτισμού της ανάπλασης, θα έλεγα, όχι στο μισό, αλλά να λείπει ένα 30%. Επιχρόνια έχω ζητήσει από την τεχνική υπηρεσία να το αποκαταστήσει αυτό. Δεν έχει γίνει. Δείτε σας παρακαλώ λίγο, αν έστω τώρα, τα έχουν προβλέψει. Είναι 7 ή 8 στήλοι με τα φωτιστικά τους. Έτσι, οι βάσεις περιμένουν εκεί και τις έχουμε τσιμεντάρει. Και δεν λέμε να αποκαταστήσουμε και να ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε. Ένα είναι αυτό. Δεύτερον, ένα μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με τα φωτιστικά, είναι το ότι λείπουν πάρα πολλά καπάκια, τα οποία είναι σε χαμηλό ύψος, όπως το γνωρίζετε, όπου παρεμβαίνουν οι ηλεκτρολόγοι, ή κάποια τα οποία υπάρχουν, τα έχουν πιασμένα οι ηλεκτρολόγοι μας με μονοτική ταινία. Με αποτέλεσμα, όπως καταλαβαίνετε όποιος δίπλα, να μπορεί να τον ονείξει. Και να ενέχει κίνδυνο, γιατί η ζωή μικρώνει δύο σπαιδιών. Και το λέω αυτό γιατί. Γιατί δεν έχει ούτε ένα μήνα που μπροστά μου ακριβώς ένα παιδάκι, το οποίο ήταν μόνο του, δεν ξέρω πώς ξέφυγε από τη μαμά του, είχε βάλει τα χέρια του μέσα σε ένα τέτοιο κουτί, όπου έλειπε το καπάκι και περιεργαζόταν τα καλώδια του φωτιστικού. Φανταστείτε με, ήταν νύχτα και να ήταν ηλεκτροδοτημένο το φωτιστικό, έτσι. Δε λέω ότι έγινε σήμερα, προσέξτε, ποτέ δεν λειτουργώ με αυτόν τον τρόπο, αλλά είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα, όπου δυστυχώς δεν κάνουμε τίποτα και δεν είναι δυνατόν να κλείνουμε τα καπάκια με σύρμα ή με μονοτική ταινία. Έτσι, αυτό δεν είναι ασφάλεια. Λοιά, βλέπω ότι έχει πετάξει έξω το δήμαρχο. Κάτι πρέπει να είναι. Μόλις του πέταξε έξω ξανά συνδέονται. Εντάξει. Ναι, μας ακούτε τώρα, δήμαρχε, σας πέταξε εκτός. Μας πέταξε εκτός, ναι. Α, εντάξει, ωραία, ωραία, οπότε συνέχισα, ηλία. Θα πρέπει λοιπόν να δούμε λίγο αυτό με τα καπάκια των φωτιστικών, όπου ενέχουν κίνδυνο για την ασφάλεια, έτσι, κυρίως παιδιών. Και τέλος, κάτι το οποίο εμένα τουλάχιστον έτσι μανγγίζει, είναι το θέμα της φωτορύπανσης. Θέλω πραγματικά να προσέχουμε όσον αφορά τα φωτιστικά τα οποία αγοράζουμε, τα καινούργια, να τηρούν τουλάχιστον κάποιες προδιαγραφές, γιατί ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος κόσμος των οποίων ζούμε είναι η φωτορύπανση. Άρα θα πρέπει να είναι περιβαλλοντικά, να το πω έτσι φιλικά, όταν αφορά το πώς φωτίζουν και προς τα πού φωτίζουν. Δηλαδή φωτιστικά του τύπου να στέλνουμε το φως να το βλέπει, ας πούμε, το φεγγάρι, θα έλεγα ότι δεν πρέπει να είναι μέσα στα φωτιστικά τα οποία θα προμηθευτούμε. Ευχαριστώ πολύ. Λοιπόν, ναι. Ναι, κύριε Καλανταρίδη, εννοείται κάτι συγκεκριμένο κάπου προέκυψε κάτι, γιατί έτσι βρέθηκα προετοίμαστος για αυτή την παρατηρία. Εννοείται κάτι, γιατί αναφέρθηκα, κυρία Κοβίδη. Δεν άκουσα. Με το είδος του φωτισμού για το περιβαλλοντικό φιλικό. Όχι, ναι, μήπως εννοείται κάτι συγκεκριμένο εννοώ. Εννοώ φωτιστικά… Όπως γενική παρατήρηση είναι σεβαστή. Κυρίως είναι σαν γενική παρατήρηση, σαν ειδική, αν θέλετε μπορώ να σας πάω να σας δείξω τέτοια φωτιστικά, τα οποία βέβαια είναι προμήθειες, θα έλεγα, 10 και 15 χρόνων πριν, έτσι. Δεν αφορούν ούτε την τωρινή ή την προηγούμενη διοίκηση. Ουσιαστικά μιλάμε για πάνω από δεκαετία, κι όμως εξακολουθούν να φωτίζουν το φεγγάρι. Μάλιστα, ευχαριστώ. Έχει δίκιο ο κ. Καλανταριδής, καταρχήν, περιβαλλοντικά και οικολογικά, πρέπει τα φώτα τα οποία μπαίνουν να μην είναι περισσότερα από αυτά που προβλέπονται. Από αυτά που προβλέπουν οι κανονισμοί, λέω. Εμείς έχουμε μάθει απλώς, και ίσως και ενδίδουμε κιόλας στις απαιτήσεις των κατοίκων, οι οποίοι θέλουν να είναι η νύχτα-μέρα. Και δεν γίνεται να γίνει η νύχτα-μέρα. Λοιπόν, ο Θεός γι' αυτό έκανε τη νύχτα, για να ξεκουράζονται τα πλάσματα του Θεού. Διότι δεν είμαστε μόνο εμείς, υπάρχουν και άλλα πλάσματα. Υπάρχουν και τα πουδιά και επειδή κατηγορούμε πλέον, παίζω και λίγο ζώφυλες μέσα, γιατί κατηγορούμε τώρα τελευταία, ότι μαλώνουμε τους ζώφυλες. Για αυτό ασθιεύομαι. Λοιπόν, τώρα, όσο για τα Χριστουγεννιάτικα, έχει μέσα, το είδα, η Ιλία, φωτοσολίνες και μικρολεμπύρες ψήρες. Τώρα, εάν χρειαστούν κάποια διακοσμητικά αστεράκια, όπως βάλαμε πέρυσι, εντάξει, αυτό είναι κάτι άλλο. Θέλετε να συμπληρώσετε κάτι, κύριε Κηνησούλ? Να πω λίγο για το ηλεκτρολογικό, ότι μπορούμε να ξανακάνουμε διαδικασία, απλώς θα είναι χρονοφόρα. Δηλαδή, ότι κάνουμε τώρα έναν ηλεκτρονικό, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ξανακάνουμε, είτε για Χριστουγεννιάτικα, είτε για τίδιποτε άλλο. Έχει σχέση με το ηλεκτρολογικό υλικό. Τώρα, θα είναι για τα Χριστουγεννιάτι 25, δες. Μπορεί να το κάνουμε γρήγορα, γιατί είμαστε πολύ δυνατοί. Απλά, δήμαρκε, η επισήμανσή μου για τα Χριστουγεννιάτικα, ήταν ότι η αναλογία του τρέχοντος του καλωδίου, είναι πολύ πολύ μεγάλη, σε σύγκριση με τις ψύρες και τους φωτοσολήνες. Οι ψύρες και φωτοσολήνες που έχετε στο διαγωνισμό, με τα βία σας τολίσετε την πλατεία ποταμουδίων. Αυτό θέλω να σας πω. Μήπως θα πρέπει να πάρετε λίγα χρήματα από λάμπες... Μη τους τα λες όλα Ευαγγελία, μη τους τα λες όλα. Εντάξει. Θα κατηγορηθώ μετά ότι βοηθάω και το σύγχρονο δήμο, πέρας πάντων. Κοιτάξτε, έχουμε μια άλλη αισθητική άποψη των πραγμάτων. Δεν σημαίνει ότι όλοι έχουμε την ίδια. Εσείς θέλετε ψύρες στα δέντρα, εμείς δεν θέλουμε ψύρες στα δέντρα, θέλουμε σε κάποια δέντρα. Σε κάποια άλλα δέντρα βάζουμε ένα άλλο φωτισμό, βάζουμε κάποιο άλλο... Τι να κάνουμε, έχουμε διαφορετική... Δημαρχέ, αν ρωτήσετε τον δικό σας σύμβουλο, τον κύριο Μιχαηλίδη, που είναι γαλοφερμένος και είναι από την πόλη του Φωτός, θα δείτε ότι τα Χριστούγεννα δεν θέλει τίποτα άλλο, παρά μόνο φωτάκια. Τίποτα άλλο. Θα έπρεπε όμως να έχουμε 100 άτομα, να δένουνε λαμπάκια κάθε από την αρχή του χρόνου και να τα κάνουμε παρίσι και μετά άλλα 100 άτομα για να τα βγάζουμε. Γιατί αν τα αφήνουμε και υπάρχει αυτό το καρακτητσαριό που υπάρχει τώρα και δεν το λέω, δεν είναι υπονοούμενος σε κανέναν, και σε εμάς και σε εμένα όταν ήμουν αντιδήμαρχος ήταν το ίδιο, βάζουμε τα λαμπάκια τα οποία μετά δεν τα βγάζουμε και κρέμονται από τα δένδρα λες και είναι σταφύλια. Εντάξει, άμα μπορούμε να τα βάζουμε και να τα βγάζουμε, καλώς. Θα μου πείτε, επειδή δεν μπορούμε να το κάνουμε, θα προσαρμοστούμε στο λίγο. Όχι, υπάρχουν και άλλοι τρόποι. Αλλά μακάρι να γινόμασταν Παρίσι. Εξάλλου, εμείς που είμαστε με τσάι και πορτοκάλι, θέλουμε και λίγο Παρίσι, λεμόνι. Τσάι και συμπάθεια, τσάι και συμπάθεια. Η Νατρακωνάκη μας κάνει σκάουτινγκ, ο υπεύθυνος της Σάμψ Ελιζέ για να στολίσει και να δει πώς θα στολίσει. Θα πούμε τον Βιχαηλίδη να μας τον φέρει εδώ, να μας δώσει τεχνοκλωσία. Να πάρει ιδέες από εμάς, να πάρει. Ωραία. Λοιπόν, τι ψηφίζουμε, παιδιά? Συμφωνούμε εμείς, δεν έχουμε... Ωραία, όχι, το ξέρω, δεν είναι... Ο κ. Λαζαρίδης είπε ότι αποχώρησε για λόγους σε μπαταρίες και ψηφίζει ναι σε όλα τα υπόλοιπα. Ωραία, ευχαριστούμε πολύ τον κ. Λαζαρίδη. Κι εγώ συμφωνώ, δήμαρχε. Ωραία. Πάμε στο έβδομο... Στο έβδομο, δεν πάμε, ναι. Στο έβδομο θέμα, περιέγγριση... Ναι, ναι, να πούμε λίγο για τα γάτια για να το κλείσουμε. Μίλησα και με το τεχνικό ασφαλίας τώρα, ο οποίος... Μίλησα και με το τεχνικό ασφαλίας τώρα και με τον... Κάτω με την καθαριότητα, γιατί μου μετέφερε ο Βύρων από εδώ λίγο τον προβληματισμό για τις ποσότητες. Υπάρχει το εξής, που η Λεία, λίγο να σου θυμίσω, γιατί ήμασταν μαζί όταν το αντιμετωπίζαμε. Θυμάσαι ότι κάποια χρονιά, όταν είσαι μαζί με τον Βύρων, όταν το αντιμετωπίζαμε, θυμάσαι ότι κάποια χρονιά τα ίδια τομικής προστασίας, ήταν πολύ περιορισμένος ο αριθμός το τι αγοράζαμε, γιατί όπως θα θυμάσαι, ήτανε βάση αυστηρά με τον αντόμον που υπήρχανε εκείνη τη στιγμή στο δήμο. Θυμάσαι που δεν πληρώναμε, που διαμαρτυρώταν ο κόσμος και τα λοιπά. Κάναμε μια κουβέντα με τον Επίτροπο και είπαμε ότι κάθε χρόνο είμαστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση, την οποία δεν μπορεί κανείς να μας διασφαλίσει αν θα είναι 2, 3 ή 5 τα άτομα που θα έρθουνε, αν οι κοινοφελείς είναι από 70, 170 ή 50. Και είπαμε ότι πια να έχουμε τη δυνατότητα από τις συμβάσεις μας ενός μιας ποσότητας, της οποίας θα επιτρέπεται, σε περίπτωση που ορθούν νέοι εργαζόμενοι, να μπορούμε να ανταποκριθούμε. Ένα κομμάτι είναι αυτό. Ένα κομμάτι είναι, ο τεχνικός ασφαλίας μου είπε ότι λόγω του COVID και γενικά της όλης κατάστασης και από το πώς θα εξελιχθεί, που είναι άγνωστο μέχρι στιγμής, καλό θα είναι τα γάτια, επειδή είναι και μέσα σησαγωγικά αναλώσιμο είδος, σκίζεται, λερώνεται κτλ. Κανένα γάτια δεν ξαναχρησιμοποιείται. Να έχουμε μια ποσότητα που να επιτρέπει να μην μείνουμε καθόλου τη διάρκεια των επόμενων δύο ετών. Ο διαγωνισμός είναι για δύο χρόνια για το 2020 και το 2021. Εγώ έχω κάνει ήδη μια ανάθεση ακόμα για γάτια, αλλά είναι ένα προϊόν για ένα είδος το οποίο είναι όχι απλώς αναγκαίο, όχι απλώς απαραίτητο. Δεν μπορεί κανένας εργαζόμενος να δουλέψει, ειδικά στην πλησία καθαριότητας, χωρίς αυτά. Τώρα, από εκεί και πέρα, το τεύχος, όπως λέει και ο νόμος, οι ποσότητες και τα είδη που επιλέγονται καθορίζονται από το τεχνικό ασφαλείας. Σε αυτή τη στιγμή έχει υπογράψει το τεύχος ο τεχνικός ασφαλείας. Άρα, οι ποσότητες αυτοί που έχουν υπολογίσει, έχουν βάλει και όλες τα πιθανά εύκολα ή πιο άσχημα σενάρια που μπορούν να απολουθήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα. Και φυσικά, ένας ενδεικτικός προϋπολογισμός, είτε αφορά την ενδεικτική τιμή, είτε την ποσότητα, πάντα δεν είναι δεσμευτικός. Το γράφουμε σε όλες μας τις μελέτες και διακήρυξεις, ότι μπορεί να πούμε ότι δεν χρειαζόμαστε 28.000 για τα δύο επόμενα χρόνια, χρειαζόμαστε 25.000 ή χρειαζόμαστε και πολλά περισσότερα. Κανείς δεν ξέρει ακόμα. Εμείς, με την εκτίμηση που κάνει τόσο ο τεχνικός ασφαλειαστός όσο και η υπηρεσία αυτή τη στιγμή, και με όλα αυτά που έχουμε ζήσει και έχουμε τραβήξει εμείς οι υπόλοιποι των οικονομικών υπηρεσιών και πόσο δύσκολο είναι ένα αποτέλεσμα ως διαγωνισμό, εκτιμούμε και βάζουμε αυτές τις ποσότητες. Αυτά. Έχω το λόγο, κύριε Δήμαρχε. Ακούγομαι. Ναι, Ναι, Ηλία, ακούγεσαι. Λοιπόν, άκουσα λίγο αυτά τα οποία είπε η υπηρεσία, κύριε Δήμαρχε. Γνωρίζω και εγώ τι προβλήματα υπήρχαν όσον αφορά τα ίδια ατομικής προστασίας, έτσι δεν μου είναι άγνωστο. Παρ' όλα αυτά, να πω την αλήθεια εμένα, ναι, παρ' όλους τους υιούς, το ότι είναι αναλώσιμα, εμένα μου φαίνεται, εξακολουθεί μάλλον να μου φαίνεται, γιατί σας είπα πως θα υπολόγησα, τα νούμερα που έβαλα είναι πολύ παραπανίσια, να μου φαίνεται υπερβολικό το να έχει στη διάθεση του ένας υπάλληλος πάνω από 40 ζευγάρια δερμάτινα γάντια τον χρόνο. Δεν μπορώ να φανταστώ δηλαδή το πώς βγαίνει αυτό το πράγμα. Παρ' όλα αυτά, εγώ θα το ψηφίσω, γιατί δεν θέλω να βγει κάποιος να πει ότι ναι, δεν φροντίζουν την υγεία των εργαζομένων, για τον οποιοδήποτε λόγο, γιατί δεν θέλει και πολύ, ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι πολύ εύκολα μπορούν να κατηγορηθούν οι οποιοδήποτε, αλλά θα ήθελα και αυτό λέω και κλείνω, θα ήθελα πραγματικά η υπηρεσία να μου πει σε συνενόηση με τον γιατρό εργασίας, τι ορίζει ο νόμος ότι πρέπει να παίρνει, γιατί νομίζω ότι πρέπει να το ορίζει, δηλαδή δεν φαντάζομαι ότι ο υπάλληλος πηγαίνει και λέει δώστε μου ένα ζευγάρι γάντια, μετά από τρεις μέρες πάει λέει δώστε μου ένα ακόμη, θεωρώ ότι ο νόμος καθορίζει το πόσα ζευγάρι γάντια θα παίρνει και το πότε. Θα ήθελα λοιπόν απλώς αυτό να μου κοινοποιηθεί, τι λέει η νομοθεσία όσον αφορά τα δερμάτινα γάντια, πόσα δικαιούται ο εργαζόμενος και κάθε πότε. Ευχαριστώ πολύ. Ηλία, αυτό λίγο να το ξαναπούμε, θυμάσαι τότε που υπήρχε αυστηρά το τι δικαιούται ο κάθε εργαζόμενος, δηλαδή τότε αν θυμάσαι καλά είχαμε βάλει ένα μπουφάν το οποίο δεν επιτρεπόταν να μπει και κάναμε χαρτιά τότε στον ελεκτικό και λέγαμε ναι μα πόσα βγαίνουν οι εργαζόμενοι. Ο νομοθέτης πια δεν καθορίζει αριθμό, αφήνει την ποσότητα και τα ίδια τομικής προστασίας. Μάλλον πάλι τους χάσαμε. Ηλία συνεχίζω εγώ σε αυτό που σου έλεγε ότι πλέον δεν λέει αριθμό. Ξέρω γιατί και στη δουλειά μας χρησιμοποιούμε επιβάλλει στην εταιρεία να παρέχει γάτια στη χρήση της δουλειάς. Στο οχτάωρο μου μέσα πρέπει να έχουν διαθέσει η εταιρεία μου γάτια να κάνουν τη δουλειά μου, έτσι είναι και ο δήμος. Τώρα δίνει στον προστάμενο την εποπτεία αυτής της κατανάλωσης ο οποίος σε συνεργασία με τους επόπτες λογοδοτεί για το πόσα καταναλώνει ο χειεργαζόμενος και έχει να κάνει με τη φύση της δουλειάς. Ο ίδιος ο εργαζόμενος μου δικαιολογεί δύο τη βδομάδα ή και ένα ή και δύο όταν θα έχω χρησιμοποιητική εργασία και ελερώνομαι και ο ίδιος ο εργαζόμενος όταν θα κάνω εχειριστή σταλάμ μου ελέγχω δεν μου δικαιολογεί κανένα γιατί εκεί δεν τα χρειάζομαι. Αλλά είναι στην υποδοχία του προσταμένου. Το ίδιο κάτι αντίστοιχα πιστεύω γίνεται και στο δήμο και θα το ξέρεις και από δικιά σας θητιάς ότι κάλλες φορές συζητούσαμε και εμείς ας πούμε αντιπολιτιυτικά κάναμε ένα νούμερο το βλέπαμε ότι ίσως να δεσπόζει μεγάλο ή πάντα κοιτάμε τι μπορεί να κρύβεται πίσω από μια τέτοια αγορά. Αλλά εδώ εγώ πιστεύω και ότι είναι για δύο χρόνια και ότι είναι δέσμευση, δεν υποχρεωτικό να παρθούν όλα αυτά τα γάντια αλλά όσο τα χρειάζομαι θα τα παίρνω και το Covid μην το βάζεις το περνάμε με ίους γιατί ο παραλογισμός των μέτρων που έρχεται να επιβάλλει το ΧΥΥ Υπουργείο ή η προστασίας του πολίτη ή αυτό που ασχολείται πλέον με το Covid θα ακούσει και διατάξεις αναλόγως το είδος του γατιού όταν είναι ατομικό και το παίρνω εγώ όπως τα δερμάτινα ας πούμε υποτίθεται το κρατάω εγώ και η γάντια που μου λέει ότι κάθε φορά που τα φοράω και τα βγάζω τα πετάω και θα βάζω άλλα είτε είναι χημικών είτε είναι απλά μιας χρήσης είτε οτιδήποτε και αυτά θα αυξήσουν την κατανάλωση γιατί θα αντιμετωπίζουμε μια προσέγγιση δε βαριέσαι βάλαινα έχουν γάντια πολλά εγώ φαίνομαι καλυμμένος στον κανόνα ότι προστατεύονται την υγιεινή των εργαζομένων αλλά στην πράξη είναι υπερβολικό το μέτρο και δεν χρειάζεται όταν μιλάμε για ανθρώπους που είναι στη δουλειά τους άρα δεν έχουν σχέση με τον Covid και θα ήταν καλύτερο έτσι που το λες σαν προβληματισμό να πούμε ότι η ίδια η τεχνική υπηρεσία να παρακολουθήσει το θέμα της κατανάλωσης ειδικά και με τα μέτρα αυξημένα για Covid και αν θέλεις κάθε τρίμηνο κάθε εξάμεινο να κάνει μια ενημέρωση στον αντιβήμα αρχοτεχνικών υπουργών ώστε να μας λέει ότι ξέρει την κατανάλωση να χαρακτηριστεί η μηνιαία, η τριμηνία ή η εξαμηνία έχει αυτόν τον αριθμό ώστε να υπάρχει και ένας μπούσουλας ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων Αυτό θα ήταν ενδιαφέρον αν μπορούσε να γίνει αλλά επειδή ξέρω ότι είναι δύσκολο μαζί όλοι δεν μπορώ να ζητήσω κάτι τέτοιο δηλαδή δεν θέλω να είμαι και εγώ υπερβολικός Από τη στιγμή βέβαια από ο νόμος όπως λες... Θέλω να πω ότι είναι χρήσιμο γιατί θα πρέπει να είναι σε συνάρτηση των αριθμού των εργαζομένων, των εργασιών που γίναν αυτό το τρίμηνο και το τι είχε από πλευρά σου Αστατιστικά στοιχεία πάντα είναι χρήσιμα μπορούν να μας πούν πολλά έτσι Αν μπορούσε να γίνει θα ήταν ευχή σε έργο, τι να πω, κατά τα άλλα έτσι κι αλλιώς είπα ότι είμαι θετικός έτσι δεν επιμένω σε κάτι έτσι Στο έβδομο θέμα, ομόφωνος Περιέγκρισης της διενέργειας των εγγράφων της σύμβασης των όρων και του κριτηρίου κατοκύρωσης του συνοπτικού διαγωνισμού της προμήθειας υδραυλικού υλικού για το 2020 Είναι ένας συνοπτικός διαγωνισμός αφορά τις ετοίσιαίες ανάγκες μας Πάμε στο όγδοο θέμα Πάμε στο όγδοο θέμα Έγκριση πρακτικού περιελέγχου δικαιολογητικών και τεχνικών προσφορών και δεύτερον περιανήγματος οικονομικών προσφορών και κήρυξης προσωρινού αναδόχου στο συνοπτικό διαγωνισμό για την προμήθεια διαφόρων χρωμάτων βερνικιών και συναφών ειδών, εκτιμόμενης αξίας 46.000 ευρώ. Εκτιμόμενης αξίας 46.746,86 ευρώ. Στην περιεμβανομένη του PPA 24% Ευανομένη Ναι, ωραία Πάμε στο ένα το θέμα Έγκριση γεννόμενων δαπανών πληρωθυσών από την ΠΑΓΙΑ Προκαταβολή και αφορά την τοπική κοινότητα λιμνιών Ναι, ωραία Πάμε στο δέκατο θέμα ορισμός μελών επιτροπών διενέργειας παύλαξιολόγησης και παραλαβής σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου τρία του νόμου 4623 του 2019 Εντάξει και το ενδέκατο περί αποζημίωσης δαπανών γενόμενης μετάβασης του δημάρχου στην Αθήνα όπου παραβρέθηκε σε συνάντηση εργασίας στην Εταιρεία Κοινήτων στην ΕΤΑΔ στο Υπουργείο Μεταναστατικής Πολιτικής, στο Υπουργείο Πολιτισμού, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και στο Υπουργείο Οικονομικών για υποθέσεις του Δήμου στις 16 έως 24 Ιουνίου του 2020. Μια παράκληση, αν θα είχε ελεύθερο χρόνο την Παρασκευή το πρωί κλείνουμε το φάκελο του τρίτου υποέργου του δωδέκα του σχολείου και αν υπήρχε η δυνατότητα ή η διάθεση για κάποια πιθανή παρατήρηση θα μας βοηθούσε πολύ. Θα μιλήσουμε στο τηλέφωνο κύριε Ακοβίδη για να κλείσουμε το ραντεβού και την ώρα. Δουλεύω και όλας θα πρέπει να φύγω κάποιες ώρες από την υπηρεσία μου. Ευχαριστούμε. Προσπαθεί να ξυλωθεί για το 21, γι' αυτό ασκηεύομαι. Στην αγκαρία με καλεί όμως, έτσι. Δεν με κάλεσαι στα κέρας μας, στην αγκαρία με κάλεσαι. Στην αγκαρία με καλεί όμως, έτσι. Στην αγκαρία με κάλεσαι. Στην αγκαρία με κάλεσαι. Ευχαριστούμε.