Κώστας Τζιούμης: «Ελάτε - Απογραφείτε - Δώστε “Παρών” στο Δήμο Τρίπολης» (Δήμος Τρίπολης Official, 2021)
: Συμπολίτησες, συμπολίτες, αγαπητές συνδημότησες, αγαπητοί συνδημότες. Πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην πατρίδα μας η προβλεπόμενη αναδεκαετία απογραφή πληθυσμού. Να γνωρίζουμε πόσοι είμαστε και πού είμαστε. Αν αυτό το πόσοι και πού έχει μεγάλη σημασία για την πολιτεία, για το κράτος, την ίδια ίσως και μεγαλύτερη σημασία έχει για ένα δήμο. Ο ιστορικός δήμος μας, ο δήμος Τρίπολης, από τους πρώτους, ίσως ο πρώτος που συγκροτήθηκε μετά την απελευθέρωση, με πρώτο φρούραρχο δήμαρχο τον Πάνο Κολοκοτρώνη, έχει ανάγκη από όλους τους δημότες του. Σας καλώ λοιπόν, φίλες και φίλοι, συμπολίτες, σας παρακαλώ να ανταποκριθείτε στο μικρό αλλά σημαντικότατο αυτό καθήκον. Απογραφείτε! Όσοι και όσοι είστε, νιώθετε, παιδιά αυτού του τόπου, της Τρίπολης και των χωριών που απαρτίζουν το δήμο μας, ελάτε, δώστε παρών, δηλώστε δημότες του δήμου Τρίπολης. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτή η καταγραφή από γραφή έχει αντίκτυπο οικονομικό, οργανωτικό, κοινωνικό, έχει να κάνει με το πώς μας αντιμετωπίζει το κράτος, με το πώς και πόσο η Δημοτική Αρχή μπορεί να κάνει έργα, εργασίες, γενικότερα οποιαδήποτε δράση στην πόλη και τα χωριά μας. Εκ των πρωτένων σας ευχαριστώ για την ανταποκρισή σας. Ελάτε, απογραφείτε, δώστε παρών στο δήμο Τρίπολης. Προχωρούμε και προσπαθούμε όλοι μαζί.