Το Πανεπιστήμιο Πατρών θυμάται τον ποιητή Χρίστο Λάσκαρη! Και το Up Web Tv παρόν! (University Of Patras, 2018)
: Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018, βρισκόμαστε στο Πανεπιστήμιο Πατρών, σε μια πάρα πολύ ωραία βραδιά, με αφορμή, μια τιμητική εκδήλωση για τον Πατρινό Ποιητή Χρήστο Λάσκαρη, από τους καθηγητές του Πανεπιστήμιου Πατρών, τον κ. Μουρτζόπουλο, τον κ. Ζαρκάδη, τον κ. Παπαδόπουλο και την κυρία Γαλάνη. Που είμαστε η Επιτροπολητησίες Ανάπτυξης Παρυπτώντος του Πανεπιστήμιου. Ακριβώς. Κύριε Μουρτζόπουλο, καλησπέρα σας. Καλησπέρα. Θέλετε να μας πείτε δύο λόγια για την αφορμή σας, να διοργανώσετε τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Είναι 10 χρόνια από το θάνατο του Ποιητή. Όλοι τον εκτιμούμε και τον αγαπούμε, δεν τον ξεχνάμε και νομίζω και το Πανεπιστήμιο δεν θα πρέπει να τον ξεχάσει, οπότε με αυτό το σκεπτικό, η Επιτροπολητησίες Ανάπτυξης αποφάσισε να κάνει αυτή τη μικρή εκδήλωση. Σιγά-σιγά ο κόσμος αρχίζει και συγκεντρώνεται και είμαστε έτοιμοι και έτοιμοι, περιμένουμε να βραδιάσει για να απολαύσουμε και το βίντεο το οποίο έχετε επιμεληθεί εσείς προσωπικά. Ναι. Πριν 10 χρόνια ακριβώς είχαμε πάει στο σπίτι του Ποιητή, μας είχε δεχτεί και κατέγραψε λίγο πολύ όλα τα ποιηματά του σε βίντεο και σε ήχο, το οποίο ουσιαστικά είναι ένα βίντεο που καταγράφηκε σαν Πανεπιστήμιο Πατρών, οπότε είναι κάτι που ανήκει και στο Πανεπιστήμιο. Είναι πάρα πολύ ξεχωριστή αυτή η εκδήλωση, επίσης βρισκόμαστε στο πάρκο, υπάρχει μια πάρα πολύ ωραία ηρεμία στο χώρο, έχουμε συνηθίσει το Πανεπιστήμιο Πατρών σε διαφορετικούς ρυθμούς και αυτή είναι μια διαφορετική προσέγγιση και από μένας από όλες πλευρές νομίζω ότι προβλέπεται το βράδυ αυτό να είναι πάρα πολύ όμορφο, φυσικά με άφθονη πίεση και θέλετε να μας πείτε δύο λόγια για το πρόγραμμα έτσι πώς θα κατευθυνθείτε, γιατί σε συνέχεια έχουμε και ένα ραδιοφωνικό αφέρομα στο ΝΑΠΕΦΕ. Σε αυτή τη μικρή οργάνωση που κάναμε σκεφτήκαμε ότι θα πρέπει να είναι κάτι λιτό και απλό, να ακούσουμε τον ποιητή, οπότε σε αυτή την ακριβώς οργάνωση εδώ που έχουμε μαζευτεί όλοι, θα ακούσουμε τις απαγγελίες του ποιητή και θα δούμε τον ίδιο, είναι σαν να είναι εδώ και να διαβάζει και αργότερα στο ΝΑΠΕΦΕ έτσι θα έχουμε ένα πιο σύνθετο πρόγραμμα, με την έννοια ότι θα υπάρχουν μουσικές, γιατί φτιαχτήκαν δύο δίσκοι με τις απαγγελίες του, ένας δικός μου με την ιδιότητά μου σαν μουσικός, ξεχωρίζω αυτές τις ιδιότητες, ήταν η ατομική μου ιδιότητα και επίσης μια άλλη δουλειά του Παυλού Παυλάκη, με την πίεση του Λάσκαρη, θα ακούσουμε λοιπόν μουσικές από αυτούς τους δύο δίσκους που έχουν κλωφορήσει τα τελευταία χρόνια, θα ακούσουμε ηχοτοπία που φτιάχτηκαν από τους αφητητές αρχιτεκτονικής σχολής, με τη διαδρομή που έκανε ο Χρήστος Λάσκαρης από το σπίτι συνεργασία του και θα ακούσουμε και απαγγελίες. Το πρόγραμμα πραγματικά είναι πάρα πολύ πλούσιο, δεν μένει παρά να το απολαύσουμε και σε πολύ λίγο στον AppFM να μοιραστείτε μαζί μας αυτό το εξαιρετικό ραδιοφωνικό αφιέρωμα, αλλά φυσικά όπως είπατε θα το διανθίσετε και με άφθονη έτσι αντίστοιχη μουσική και φυσικά με απαγγελίες αφηγήσεις των ποιημάτων. Ευχαριστούμε πολύ. Και εμείς σας ευχαριστούμε πολύ. Καλή επιτυχία. Ευχαριστούμε. Στο Reportage είμαι η Αλιά Κατσφάρα και ο Σπύρος Λόλος.